Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Παραμένει η τιμωρία για το πανό στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ 

Δεν έγινε δεκτή η έφεση του Ολυμπιακού κατά της ποινής που του είχε επιβάλει η UEFA για το πανό στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι τελικά μένει ως έχει η τιμωρία που είχε επιβληθεί και ένας αριθμός καθισμάτων στο «πέταλο» των οργανωμένων θα μείνουν κενά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τους ερυθρόλευκους ο αριθμός των καθισμάτων που θα μείνουν κενά αναμένεται να φτάσει στα 2.000.

Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες όταν και θα υπάρξει καθαρογραμμένη η ανακοίνωση της UEFA.


http://www.newsbeast.gr
Η μανία με το βραζιλιάνικο «χτένισμα» στην περιοχή του αιδoίου, μπορεί να έχει κατακλύσει το μεγαλύτερο μέρος των γυναικών τα τελευταία χρόνια, όπως φαίνεται, όμως, οι αρχαίες Ελληνίδες ήταν… πολύ μπροστά από την εποχή τους!...

Παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι έχουμε την εντύπωση πως τα γεννητικά όργανα των αρχαίων ήταν παντελώς απεριποίητα, η αισθητική φαίνεται να ήταν εκείνη που είχε τον πρώτο λόγο στην αρχαία Αθήνα.

Έτσι, μέσα από αναφορές των κειμένων που έχουν διασωθεί από τα χρόνια εκείνα, φαίνεται πως τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες φρόντισαν τις ευαίσθητες περιοχές τους μετά μανίας, αποτριχώνοντάς τες πλήρως! Το αντίθετο, μάλιστα, σήμαινε πως το άτομο αυτό είχε δουλική καταγωγή.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα rizopoulospost.com, η αρχαιοελληνική γραμματεία βρίθει αναφορών από τις οποίες προκύπτει ότι οι Έλληνες θεωρούσαν πως ήταν δουλόπρεπο να έχουν οι γυναίκες τον χοίρον (το αιδoίον) σαν μαλλιαρό πρόβατο. Στους «Βατράχους» του Αριστοφάνη, οι ορχηστρίδες παρουσιάζονταν με φρεσκομαδημένο αιδoίο, κάτι που προκύπτει και από τις «Εκκλησιάζουσες» από μια ατάκα της Πραξαγόρας.

Στην «Ειρήνη» ο στοίχος 1351 αναφέρει «του μεν μέγα και παχύ, της δ’ ηδύ το σύκον». Στη Λυσιστράτη υπάρχουν επίσης αναφορές όπου το αιδoίο αναφέρεται ως ρόδο (Κόραι αρτίως ηβυλλιώσαι και τα ρόδα κεκαρμέναι). Στα κείμενα των αρχαίων υπάρχουν δεκάδες ονομασίες του αιδοίου, όπως άμβων, απόκρυφον, γείτον, ηδονοθήκη κ.ά.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας, με αντικείμενο τη συχνότητα που κάνουν σεξ τα ζευγάρια, για όσους βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα του Lloydspharmacy μόνο τα νέα ζευγάρια, όσοι δηλαδή βρίσκονται στην αρχή του έρωτά τους και κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της σχέσης τους, καταφέρνουν να κάνουν σεξ σε καθημερινή βάση.

Μετά τον ένα χρόνο η ερωτική επιθυμία... κατρακυλά και όσο μένουν μαζί, η συχνότητα με την οποία έρχονται σε ερωτική επαφή μειώνεται και άλλο.

Μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης, το 50% των ζευγαριών κάνουν σεξ μερικές φορές μέσα στην εβδομάδα και καθώς τα χρόνια περνούν, η συχνότητα της συνεύρεσης περιορίζεται σε μερικές ημέρες μέσα στο μήνα. Ακόμη πιο τραγικά γίνονται τα πράγματα στις πολυετείς σχέσεις, με το 15% των ζευγαριών που είναι μαζί 15 χρόνια, να παραδέχονται ότι κάνουν σεξ μόνο μερικές φορές το χρόνο.

http://www.iefimerida.gr

Η νεαρή Γερμανίδα απευθύνθηκε στον αντίστοιχο ΟΑΕΔ για να βρει δουλειά ως οικιακή βοηθός...
Ύστερα από λίγο καιρό ο υπεύθυνος του τοπικού γραφείου στην πόλη...
Άουγκσμπουργκ της Βαυαρίας της απάντησε εγγράφως, ενημερώνοντάς την πως το αίτημα της ικανοποιήθηκε. Για την ακρίβεια της ανακοίνωσε πως της εξασφάλισε μια θέση εργασίας σε…οίκo ανoχής της περιοχής της! Η 19χρονη κοπέλα φυσικά ξαφνιάστηκε, ενώ η μητέρα της εξοργίστηκε και προχώρησε στη δημοσιοποίηση του θέματος. Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο υπεύθυνος έσπευσε να διευκρινίσει πως οι υπάλληλοι θα έπρεπε πρώτα να είχαν ρωτήσει σχετικά την «ενδιαφερόμενη» και να την ενημερώσουν για τη φύση της προσφερόμενης θέσης εργασίας. Για την ιστορία πάντως οι υπεύθυνοι του γραφείου εργασίας δεν είχαν πράξει κάτι παράδοξο, αφού η πορνεία είναι νόμιμη στη Γερμανία, φορολογείται κανονικά και ως εκ τούτου περιλαμβάνεται στη λίστα με τα επαγγέλματα που μπορούν να καλυφθούν από ανέργους ή υποαπασχολούμενους.

http://www.seleo.gr

 Μια οδηγός στη Μαλαισία έκανε το...λάθος να διπλοπαρκάρει με συνέπεια να κλείσει δύο αυτοκίνητα. Οι οδηγοί τους, που ήθελαν να φύγουν, κόρναραν για λίγο προκειμένου να έρθει και να πάρει το όχημα της. Εκείνη δεν εμφανίστηκε, με συνέπεια να λύσουν το πρόβλημα με έναν "δυναμικό" τρόπο. Όταν η οδηγός παρουσιάστηκε επιτέλους και είδε ότι το παράθυρο του αυτοκινήτου της ήταν σπασμένο, έψαξε να βρει τι είχε γίνει, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.


http://www.enikos.gr 
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ξεκινά στις 2 Φεβρουαρίου πρόγραμμα ελέγχου

Δωρεάν έλεγχο για χρόνιο πόνο θα διενεργούν 150 συνεργάτες γιατροί της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ), σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από την ερχόμενη Παρασκευή. Παράλληλα θα λειτουργεί και ειδική τηλεφωνική γραμμή, όπου ειδικοί θα απαντούν σε ερωτήσεις του κοινού για τον χρόνιο πόνο.

Επίσης το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), μαζί με την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ξεκινά στις 2 Φεβρουαρίου πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου της οστεοαρθρίτιδας για ανασφάλιστους, άπορους ασθενείς και μοναχικά άτομα της τρίτης ηλικίας. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 20 ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και έχει στόχο να ελεγχθούν τα αδιάγνωστα περιστατικά οστεοαρθρίτιδας στις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, ώστε «να προλάβουμε τους χρόνιους πόνους και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής τους», ανέφερε, σε εκδήλωση για τον χρόνιο πόνο, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Έλληνες ταλαιπωρούνται από κάποια μορφή χρόνιου πόνου, ενώ έχει παρατηρηθεί από την κλινική εμπειρία ότι, κάτω από συνθήκες έντονου άγχους και εργασιακής ανασφάλειας, ο χρόνιος πόνος μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή χρόνια νόσο, με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του πάσχοντος, αλλά και των οικείων του, επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος της ΕΠΕΜΥ, ρευματολόγος Αχιλλέας Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, χρόνιος πόνος είναι αυτός που διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες και πιο συχνός είναι ο νευροπαθητικός, δηλαδή ο πόνος που οφείλεται σε κάποια βλάβη μιας περιοχής του νευρικού συστήματος, ενώ ο πιο περίπλοκος είναι ο περιφερικός νευροπαθητικός πόνος, δηλαδή αυτός που εντοπίζεται στα περιφερικά νεύρα.

Στατιστικές δείχνουν ότι άτομα που έπασχαν από χρόνιο πόνο είχαν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαταραχές της διάθεσης και αδυναμία ελέγχου του άγχους, και επιπλέον άτομα που έπασχαν από κατάθλιψη είχαν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εξελίξουν έναν οξύ πόνο σε χρόνιο.

«Στα εθνικά προγράμματα της Δημόσιας Υγείας πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με χρόνιο πόνο, μέσα από μια συστηματική ανασκόπηση και αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας, τόσο στην πρόληψη του πόνου, όσο και στην αξιολόγηση και ανακούφισή του», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

http://www.newsbeast.gr 
Το Puya chilensis είναι ένα εξωτικό φυτό που ευδοκιμεί στη Χιλή! Ο κορμός του είναι γεμάτος αγκάθια τα οποία έχουν σχήμα άγκιστρου και είναι κοφτερά σαν λεπίδες μαχαιριών. Τα ζώα που πλησιάζουν για να φάνε τα πράσινα φύλλα του, παγιδεύονται στα αγκάθια του φυτού χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν και μένουν αδύναμα περιμένοντας τον μαρτυρικό θάνατό τους.

Στη συνέχεια, το σώμα των άτυχων ζώων αποσυντίθεται και τροφοδοτεί με θρεπτικά συστατικά το φυτό μέσω του εδάφους σαν λίπασμα. Το φυτό ανθίζει σπάνια και το ύψος του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 4 μέτρα.

Λόγω του μεγάλου του μεγέθους το φυτό είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να παγιδεύσει στα… αγκίστριά του μεχρι και ολόκληρα πρόβατα. Ένα τέτοιο φυτό φυτεύτηκε στον κήπο «Wisley» της βρετανικής Βασιλικής Κηπευτικής Εταιρείας πριν από 15 χρόνια και μόλις πριν λίγες μέρες άνθισε. Όσοι επιθυμούν μπορούν να το δουν από κοντά, ενώ απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά να το πλησιάσουν ζώα!

http://www.real.gr 
Ο διάσημος και αγαπητός σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο μόλις αντίκρυσε το σενάριο του «Hateful Eight», της νέας ταινία τους δηλαδή να γίνεται γνωστό, σε έξαλη κατάσταση αποφάσισε να ακυρώσει την ταινία. Ο ίδιος δηλώνει πως είναι απογοητεύμενος με αυτή την εξέλιξη.

"Είμαι εξοργισμένος και αναστατωμένος. Τελείωσα το σενάριο, πρόσφατα και δεν σκόπευα να το γυρίσω μέχρι τον επόμενο χειμώνα. Έδωσα αντίγραφό του σε έξι άτομα, κάποιο από τα οποία το διέρρευσε. Ανάμεσά τους είναι και οι τρεις ηθοποιοί: οι Μάικλ Μάντσεν, Μπρους Ντερν και Τιμ Ροθ. Αυτός που ξέρω ότι δεν το έκανε είναι ο τελευταίος. Ένας από τους άλλους δύο έδωσε το σενάριο στον ατζέντη του και εκείνος με τη σειρά του το έβγαλε βούκινο στο Χόλιγουντ" τόνισε στο Deadline.com.

"Τώρα, δεν πρόκειται να κάνω το ταινία. Θα εκδώσω το σενάριο κι αυτό είναι όλο. Θα προχωρήσω με κάτι άλλο. Να είμαι καλά, έχω άλλες 10 ιδέες στο μυαλό μου".

http://www.thestival.gr
Ο εκδοτικός οίκος Getty προχώρησε σε μια πολύ σημαντική κίνηση στον τομέα της ελεύθερης πρόσβασης στη γνώση: ανακοίνωσε ότι διαθέτει πλέον δωρεάν για online ανάγνωση ή free downloading πάνω από 250 τίτλους του που σχετίζονται με την τέχνη!

Η νέα ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του οίκου περιλαμβάνει βιβλία οι σελίδες των οποίων έχουν σκαναριστεί με υψηλή ευκρίνεια. Πρόκειται για καταλόγους εκθέσεων αλλά και συλλογές και μελέτες. Ανάμεσά τους ο κατάλογος της έκθεσης με όλες τις νεκρές φύσεις με νερομπογιά του Cezanne, το σπουδαίο μανιφέστο για τον μοντερνισμό στην αρχιτεκτονική με τίτλο "Modern Architecture" του Otto Wagner, αλλά και βιβλία που καταγράφουν την συντήρηση ιστορικών μνημείων όπως ο Τάφος της Νεφερτάρι ή μνημεία στο δρόμο του μεταξιού.

Τα βιβλία προέρχονται από τρία προγράμματα: το Getty Conservation Institute, το Getty Research Institute, και το μουσείο J. Paul Getty. Όπως ανακοινώθηκε, ο κατάλογος των βιβλίων θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Βρείτε τα στη διεύθυνση http://www.getty.edu/publications/virtuallibrary/
Άνω φωτογραφία: "Τηλέμαχος και Εύχαρις" του Jacques-Louis David
Κάτω φωτογραφία: "Rolla" του Henri Gervex





http://www.monopoli.gr
Η Κατερίνα Βρανά, ζει και εργάζεται στη Μεγάλη Βρετανία όπου διαπρέπει ως ένα από τα αστέρια του stand up comedy.

Οπως είναι φυσικό η καταγωγή της, της δίνει υλικό για…σχολιασμό και ιδιαίτερα νούμερα, όπως αυτό με τον τρόπο παραγγελίας σε μια ελληνική ταβέρνα.

Το αθηναϊικό κοινό είχε την ευκαιρία να την απολαύσει στην πρώτη της εμφάνιση που έκανε στην Ελλάδα, στο Nixon Bar.

Δείτε το σπαρταριστό βίντεο εδώ



Μια συνεργασία μεταξύ της British Telecom και της γαλλικής Alcatel Lucent, είχε ως αποτέλεσμα την ταχύτερη μετάδοση και λήψη δεδομένων μέσω internet, που έχει επιτευχθεί στα χρονικά, στην ιλιγγιώδη ταχύτητα του 1,4 Τerrabit το δευτερόλεπτο. Δηλαδή σχεδόν 1 εκατομμύριο φορές πιο γρήγορα από τη μέση οικιακή σύνδεση των 2 Megabit. Το αξιοσημείωτο είναι, όπως αναφέρει το BBC, ότι η συγκεκριμένη, ασύλληπτη ταχύτητα του τεστ, επετεύχθη σε πραγματικές και όχι εργαστηριακές συνθήκες, μέσω του υπάρχοντος δικτύου οπτικών ινών μεταξύ του Λονδίνου και του Ίπσουιτς. Δηλαδή σε μια απόσταση 410 χιλιομέτρων. Πρακτικά η ταχύτητα αυτή ισοδυναμεί με το κατέβασμα 44 ασυμπίεστων ταινιών υψηλής ευκρίνειας σε 1 δευτερόλεπτο! Φυσικά, θα περάσουν πολλά χρόνια έως ότου φανεί κάποια διαφορά στις συνδέσεις των νοικοκυριών, αλλά οι εταιρείες μπορούν με τις παρούσες υποδομές να "σηκώσουν" ανέξοδα, ακόμα ταχύτερες συνδέσεις και να εξυπηρετήσουν περισσότερα νοικοκυριά, τονίζει το δημοσίευμα του BBC.

http://www.seleo.gr

Το βίντεο δείχνει ένα νησί μέσα στον ωκεανό, 2000 χλμ μακριά από στεριά..
Στο νησί αυτό δεν ζει κανείς και τίποτα, μόνο πουλιά. Δεν θα πιστέψετε τι θα δείτε στο βίντεο…Σας παρακαλώ, μην ρίχνετε ΤΙΠΟΤΑ στην θάλασσα! Όχι άλλα σκουπίδια στις θάλασσες!!!Είναι απίστευτο, δες τι συνέπειες έχουν τα σκουπίδια στις θάλασσες!!!
Αυτό το βίντεο πρέπει να το δει όλος ο κόσμος!!!
 
Είναι πολύ σημαντικό να το κοινοποιήσουμε ΟΛΟΙ!



http://www.alexiptoto.com
Άπραγοι και με την ίδια αγωνία, με την οποία προσήλθαν, φεύγουν από το Κέντρο Αναφοράς για AIDS Βόρειας Ελλάδας οι πολίτες. Αυτό, διότι δε γίνονται αιμοληψίες, λόγω έλλειψης... νοσηλεύτριας, την οποία -την έλλειψη- επέβαλε η ανεπαρκής χρηματοδότηση από την πλευρά της Πολιτείας.

Ειδικότερα και όπως είπε στην EgnatiaPost ο καθηγητής Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Κέντρου Αναφοράς AIDS Βόρειας Ελλάδας, Νίκος Μαλισιόβας, το κέντρο βρίσκεται χωρίς νοσηλεύτρια από τις αρχές του χρόνου, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι αιμοληψίες.

Η μέχρι τότε νοσηλεύτρια εργάζονταν στο κέντρο με προσωρινή σύμβαση, ωστόσο, τελείωσαν τα χρήματα στο ΚΕΕΛΝΠΟ -το οποίο χρηματοδοτεί το Κέντρο Αναφοράς για AIDS Βόρειας Ελλάδας και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υγείας-, με συνέπεια να μην υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθεί κι έτσι να διακοπεί η σύμβασή της.

Πάντως, ο κ. Μαλισιόβας εξέφρασε την εκτίμηση ότι από την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα θα τακτοποιηθεί, αφού θα υπάρχει νοσηλεύτρια στη θέση της κι έτσι θα ξεκινήσουν και πάλι οι αιμοληψίες.

http://egnatiapost.gr

Δωρέαν κλήσεις και sms θα μπορούν να απολαμβάνουν πλέον οι χρήστες της εφαρμογής Voimore.... η ελληνική απάντηση στο Viber.

Πρόκειται για για μια νέα χρήσιμη και -κυρίως- ελληνική εφαρμογή για δωρεάν κλήσεις και SMS, την οποία θα συναντήσετε στο Play Store της Google, με την ονομασία Voimore. Σκοπός της συγκεκριμένης πλατφόρμας επικοινωνίας είναι να προσφέρει γραπτή (SMS) και φωνητική (Voice) επικοινωνία στους εγγεγραμμένους χρήστες της Voimore «κοινότητας» δωρεάν οπουδήποτε και αν βρίσκεστε.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καλή σύνδεση στο Internet μέσω WiFi είτε μέσω 3G!
Η εφαρμογή (την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν για Android προσφέρει εύκολη εγκατάσταση με ακόμα πιο εύκολη διαδικασία εγγραφής στην κοινότητα του Voimore, αφού σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές δεν απαιτούνται passwords ή προσκλήσεις από άλλα μέλη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το νούμερο του κινητού σας τηλεφώνου και είστε έτοιμοι!
Η εφαρμογή βασίζεται στην «κοινότητα» των χρηστών του Voimore για να λειτουργήσει, έτσι όσες από τις επαφές σας είναι ήδη στην υπηρεσία θα εμφανιστούν αμέσως στην λίστα επαφών της εφαρμογής και μπορείτε να ξεκινήσετε να στέλνετε δωρεάν μηνύματα ή να καλέσετε δωρεάν με υψηλή ποιότητα κλήσης. Επιπλέον, υπάρχει και σχετική ειδοποίηση για χαμένες κλήσεις ή μηνύματα κάθε φορά που δεν είστε συνδεδεμένοι.
 Το Voimore διατίθεται δωρεάν στο Google Play, ενώ κάθε νέος χρήστης παίρνει ως δώρο 2 ώρες δωρεάν κλήσεις προς σταθερά Ελλάδας, Αγγλίας και Αμερικής (Η.Π.Α.).
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τους Έλληνες developers της εφαρμογής σύντομα τις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει και iOS έκδοση του Voimore.
Για περισσότερες πληροφορίες στο http://www.voimore.com

http://www.fpress.gr
Απλές συμβουλές για να μπείτε, οικογενειακώς, σε μία σωστή ρουτίνα

Δεν υπάρχει λόγος, κάθε πρωί, να αργείτε για το σχολικό ή τις πρώτες ώρες μαθημάτων! Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας και βάλτε τα στην σωστή, πρωινή ρουτίνα ώστε να κάνετε την ζωή σας ευκολότερη, και να μην χάνετε χρόνο από τις δουλειές σας! Αυτοί είναι οι τρεις κανόνες για να σηκώνεται στην ώρα του από το κρεβάτι.

1) Η πρωινή ρουτίνα πρέπει να υπάρχει
Ρόλος της είναι να επιβεβαιώνετε ότι τα σημαντικά πράγματα γίνονται κάθε μέρα. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να ελέγξετε τα τηλεφωνήματα ή τα projects που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, είναι, συνήθως, ευκολότερο, να έχετε υπό έλεγχο τις κινήσεις σας, αλλά και όλης της οικογένειας, το πρωί.

2) Σκοπός είναι να εκπληρώνετε τα βασικά
Αν δεν έχετε μία συγκεκριμένη ώρα κατά την οποία θα κάνετε αυτά που έχουν σημασία- είτε αυτά είναι να βάλετε τα παιδιά να πλύνουν τα δόντια τους, είτε να υπογράψετε τον έλεγχό τους- ο καλύτερος τρόπος για να ξέρετε ότι θα γίνουν όλα όπως πρέπει είναι να τα κάνετε καθημερινές συνήθειες.

3) Τα χρονικά περιθώρια είναι αυστηρά
Αν επιτρέψετε στον εαυτό σας να κοιμηθεί 5 λεπτά παραπάνω, ή παραλείψετε ένα από τα απαραίτητα πρωινά βήματα (π.χ. το πρωινό), η πρωινή σας ρουτίνα θα χάσει την ταυτότητά της. Ειδικά σε ότι αφορά τα παιδιά, πρέπει να είστε απόλυτη, και να μην την διαπραγματεύεστε.

http://www.queen.gr

Στο Εθνικό Τυπογραφείο απεστάλη η 1Κ/2014 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 259 θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση ΑΕ (ΝΕΡΙΤ-ΑΕ).

Αφορά τους κλάδους ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Τις θέσεις και τα προσόντα ανά κλάδο/ ειδικότητα που περιγράφονται στην προκήρυξη, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ. 

Αναλυτικά οι θέσεις και τα προσόντα ΕΔΩ. 

http://www.thestival.gr
Σπασμωδικές κινήσεις, που φανερώνουν για μια ακόμα φορά έλλειψη σχεδιασμού και στόχευσης, κάνει το υπουργείο Οικονομικών, αναδεικνύοντας αυτή τη φορά ως... μείζον θέμα το νέο πλαίσιο συλλογής αποδείξεων από μισθωτούς και συνταξιούχους.

Πέρα από τη προφανή καθυστέρηση στην υπογραφή της επίμαχης απόφασης- υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι θα υπογραφεί έως το τέλος του 2013- αλλά και το "πίσω- μπρος" στο εάν θα συνδέονται ή όχι οι αποδείξεις με το αφορολόγητο ή στο εάν θα δίνονται ή όχι κίνητρα για αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, το υπουργείο Οικονομικών παίζει τώρα με τη "φωτιά" σχεδιάζοντας να βάλει χαμηλότερο συντελεστή βαρύτητας στις αποδείξεις από αγορές τροφίμων και καυσίμων!

Όταν το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε τη τελευταία στιγμή να φέρει τροπολογία στο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, προκειμένου να συνδέσει τις αποδείξεις με τη μείωση φόρου των 2.100 ευρώ (το έμμεσο αφορολόγητο), προέβλεψε ότι οι αποδείξεις θα έπρεπε να αντιστοιχούν στο 10% του εισοδήματος και όχι στο 25%, με τη λογική ότι θα εξαιρούνταν οι αγορές τροφίμων και καυσίμων, αφού η φοροδιαφυγή εκεί είναι σχεδόν μηδενική.

Αφού σηκώθηκε κύμα αντιδράσεων, κυρίως από χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους που φώναξαν το αυτονόητο, ότι δηλαδή χωρίς αυτές τις δαπάνες δεν μπορούν να καλύψουν τις απαιτούμενες αποδείξεις, με κίνδυνο να "φάνε" ποινή 22%, το υπουργείο Οικονομικών, "μαζεύτηκε" και φάνηκε να κάνει δεύτερες σκέψεις.

Ωστόσο, κάποιοι... φωστήρες φαίνεται ότι επιμένουν και προτείνουν διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας, καθώς σύμφωνα με την άποψη τους, σε διαφορετική περίπτωση το μέτρο της συλλογής αποδείξεων δεν θα έχει πρακτική αξία! Έτσι αντί μια απόδειξη από supermarket να "μετράει" στο σύνολο της αξίας της, θα μετράει λιγότερο και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να φέρνουν κάθε μήνα στο σπίτι τους τον... ηλεκτρολόγο ή τον υδραυλικό, ευελπιστώντας να καλύψουν το αναγκαίο ποσό αποδείξεων!

http://www.iefimerida.gr

Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ, θα τοποθετηθεί σε 20 σημεία του Πειραιά, που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο και στα οποία οι δημότες παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα...

Ο δήμος που είχε ολοκληρωμένη πρόταση από το 2011, έλαβε ήδη επιστολή για το θέμα από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έχει υποδείξει τις εξής περιοχές:

Πλατεία Κοραή, Πύργος, Ναυτικό Μουσείο, Πλατεία Αλεξάνδρας, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Άγιος Σπυρίδωνας, Άγιος Διονύσιος, ΗΣΑΠ, Άγιος Νικόλαος, Πλατεία Τερψιθέας, Πλατεία Κανάρη, Βοτσαλάκια και στη γύρω περιοχή, Προφήτης Ηλίας, Μικρολίμανο, Δελφινάριο, Μανιάτικα, Πλατεία Μεταμορφώσεως, Καμίνια και φυσικά στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην επιστολή του προς τον δήμο Πειραιά ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης, αναφέρει ότι η δημοτική Αρχή δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά από την εγκατάσταση και τη λειτουργία του δικτύου.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Νομικό προηγούμενο προσδοκούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι θα δημιουργηθεί από την απόφαση του ΣτΕ για τους ενστόλους, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές στις αποδοχές τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένονται σωρηδόν προσφυγές προς το ΣτΕ και από άλλες κατηγορίες εργαζομένων, με πρώτους εκείνους που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια,  καθώς θεωρούν ότι πλέον έχει διαμορφωθεί δεδικασμένο.

Παρά, δε, το γεγονός ότι απόφαση αφορά το στενό δημόσιο τομέα, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων ζητούν να μην υπάρχει διακριτική μεταχείριση, καλώντας το ΣτΕ να την αποφύγει.

Είναι ενδεικτικό ότι στέλεχος της ΑΔΕΔΥ σε συνομιλία του με την aftodioikisi.gr τόνισε ότι η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων της Ελλάδας θα στηρίξει με κάθε μέσο τις προσφυγές, παίρνοντας πάνω της το όλο θέμα.

Ξεκίνημα από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Πιο «ζεστοί» εμφανίζονται οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ και ο πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος είναι πιθανόν να είναι και υποψήφιος ξανά, αυτή τη φορά όχι με τη ΝΔ αλλά ως «αντάρτης», στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού.»

Σημειώνεται πάντως ότι νομικοί κύκλοι, υποστηρίζουν ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να συμπαρασύρει τα ειδικά μισθολόγια άλλων κρατικών λειτουργών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι μόνοι κερδισμένοι από την απόφαση του ΣτΕ θα είναι οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η κρίση των ανώτατων δικαστικών λειτουργών για τους ενστόλους έχει πολύ συγκεκριμένο πεδίο εφαρμογής – αποκλείοντας άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως τους πανεπιστημιακούς ή τους γιατρούς.

Παρολ” αυτά οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές τους Ενώσεις είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν το «παράθυρο» που θεωρούν ότι άνοιξε η απόφαση του ΣτΕ.

http://www.aftodioikisi.gr 
Πονοκέφαλο στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρνει η αποτυχία του μέτρου της διαδημοτικής κινητικότητας που αφορά 6.000 υπαλλήλους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, πολλοί υπάλληλοι αρνούνται να απογραφούν και πολλοί δήμαρχοι αρνούνται να δώσουν οικονομικά στοιχεία για τους ισολογισμούς, προκειμένου να κριθεί ποιες δημοτικές επιχειρήσεις είναι ελλειμματικές και επομένως πρέπει να κλείσουν. Επίσης, αρνούνται να δώσουν στοιχεία για το πλεονάζον προσωπικό προκειμένου να μετακινηθούν υπάλληλοι σε άλλους δήμους.

Το θέμα αυτό αναδεικνύει σήμερα σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της η «Ελευθεροτυπία» και συζητείται ήδη έντονα στο εσωτερικό των συναρμόδιων υπουργείων γιατί η διαδημοτική κινητικότητα έχει ανακοινωθεί στην Τρόικα ως διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σύντομα. Οπως όλα δείχνουν, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου ενθαρρύνουν δημάρχους που θέλουν να επανεκλεγούν σε επίδειξη ανυπακοής και άλλους που θέλουν να εγκαταλείψουν τα κοινά να προστατεύουν την εικόνα που θα αφήσουν στο προσωπικό με το οποίο συνεργάστηκαν τα τελευταία χρόνια. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, όπως μας μεταφέρουν αυτοδιοικητικές πηγές, αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι δεν συμμορφώνονται γνωρίζοντας ότι ακριβώς λόγω των επερχόμενων εκλογών ΟΤΑ δεν πρόκειται να υποστούν κυρώσεις. Υπάρχει, δηλαδή, ένα άτυπο μορατόριουμ μεταξύ αιρετών και εργαζομένων, το οποίο, δικαιολογημένα, προβληματίζει την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

http://www.aftodioikisi.gr 
Στείλτε δωρεάν μηνύματα και τηλεφωνήστε ακόμα και στην άλλη άκρη του πλανήτη… χωρίς καμία χρέωση, χάρη στις εφαρμογές που έχουν «χτυπήσει» τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Το κατέβασμα τέτοιων εφαρμογών έχει αυξηθεί κατά 115% μέσα στο 2013, σύμφωνα με την Flurry Analytics, ενώ παράλληλα οι χρήστες απολαμβάνουν άμεση επικοινωνία γεμάτη με emoticons και ζωντανές εικόνες. Παρακάτω θα βρείτε τις 10 πιο διάσημες εφαρμογές για chat messaging, ώστε να επικοινωνείτε με φίλους και γνωστούς… εντελώς δωρεάν!
  
Viber
 
Πάνω από 200 εκατ. χρήστες έχουν λατρέψει το Viber, ένα από τα πιο γνωστά apps που προσφέρει επικοινωνία χωρίς χρέωση. Πιο συγκεκριμένα, δυο χρήστες είναι σε θέση να καλούν ή να στέλνουν μηνύματα, αρκεί να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω Wi-Fi ή δεδομένων. Πέρα από το γεγονός ότι δεν απαιτείται κωδικός, το viber αφήνει το χρήστη να στέλνει μηνύματα με φωτογραφίες, κείμενο και stickers, ενώ δίνει την ευκαιρία για ομαδικά μηνύματα μέχρι 15 ατόμων. Τελευταία προσθήκη του… το viber out που προσφέρει φθηνές κλήσεις, ακόμα και σε σταθερά, σε όλο τον κόσμο.

WhatsApp

Το WhatsApp έχει πλέον ξεπεράσει τους 400 εκ. ενεργούς χρήστες το μήνα και έχει αποδειχθεί το πιο διαδεδομένο app τις συσκευές: iPhone, BlackBerry, Android, Windows Phone και Nokia. Μια εφαρμογή που σας δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσετε δωρεάν με κάθε επαφή του κινητού σας και εκτός του chat, να ανταλλάξετε βίντεο και φωτογραφίες. Είναι εντελώς δωρεάν για ένα χρόνο, ενώ μετά απαιτείται πληρωμή που φτάνει κοντά στο 1 ευρώ το χρόνο.

Line

Το Line υποστηρίζεται από iOS, Android, Windows Phone 8, BlackBerry, Nokia κ.α. και πέρα από το chat λειτουργεί με τη φιλοσοφία του Facebook. Με άλλα λόγια, έχει πλατφόρμα για ανταλλαγή μηνυμάτων, όπως τα social media και ταυτόχρονα διαθέτει timeline, δωρεάν παιχνίδια και διασκεδαστικά emoticons. Πρόκειται για μια εφαρμογή με Ιαπωνικές «ρίζες» που έχει ως «ατού» την αμεσότητα στην επικοινωνία και την ευκαιρία να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας, περνώντας τις από φίλτρα και εφέ.

Snapchat
 
Μια διαφορετική εφαρμογή για δωρεάν μηνύματα και chat… που επικεντρώνεται στους άπιστους! Ειδικότερα, το Snapchat έχει το «ατού» να αυτοκαταστρέφει τα μηνύματα που δέχεται ο παραλήπτης εντός 10 δευτερολέπτων. Έτσι, είτε λάβετε φωτογραφίες και βίντεο, είτε μηνύματα «ακατάλληλου» περιεχομένου, αυτά θα διαγραφούν άμεσα, χωρίς να αφήνουν κάποιο τρίτο να έχει πρόσβαση στα εισερχόμενα.

MessageMe

Ένα νέο app που ξεκίνησε το 2013 και πρωτοτυπεί όσον αφορά το chatting. Μέσα από το MesssageMe μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες, βίντεο, φωνητικά μηνύματα και αμέτρητους ζωντανούς χαρακτήρες ή αυτοκόλλητα για να χαρίσετε χαμόγελα στο συνομιλητή σας. Πρόκειται για μια ασφαλή και δωρεάν εφαρμογή που απαιτεί ίντερνετ (όπως και οι υπόλοιπες) και είναι διαθέσιμο για το iPhone - iPad και Android συσκευές.

Google Hangouts

Εάν έχετε ήδη ένα λογαριασμό Gmail, το app Hangouts αποτελεί την πιο βολική λύση. Αυτόματα, εισάγει όλες τις επαφές τις συσκευής, ώστε να μπορείτε να συνομιλήσετε με τους γνωστούς και φίλους σας, εύκολα και γρήγορα. Πέρα από τα emoji που κάνουν πιο «ζωντανή» την επικοινωνία σας, στο Hangouts μπορείτε να δείτε πότε οι χρήστες πληκτρολογούν και είναι online ή πότε διάβασαν το μήνυμά σας.

Facebook Messenger
 
Σε περίπτωση που έχετε ήδη λογαριασμό στο Facebook, μη διστάσετε να κατεβάσετε το Facebook Messenger, το οποίο εδώ και μερικούς μήνες έχει ανανεωθεί πλήρως. Αφού δηλώσετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας (προαιρετικά) και λάβετε τον κωδικό, θα επικοινωνείτε δωρεάν, όχι μόνο με τους φίλους του Facebook, αλλά και με τις επαφές της συσκευής σας. Κάθε επαφή συνοδεύεται με μια φωτογραφία, ενώ δίπλα υπάρχει ένδειξη… για το εάν ο χρήστης βρίσκεται online ή εκτός σύνδεσης.

Tango

Μέσα από το Tango μπορείτε να στείλετε μηνύματα, να τηλεφωνήσετε ή να ανταλλάξετε αρχεία με κάθε τηλέφωνο Windows Phone, Android και iOS. Παράλληλα, προσφέρει και δωρεάν βιντεοκλήσεις μέσω 3G, 4G και Wi-Fi, είτε ο χρήστης βρίσκεται μπροστά από το smartphone και το tablet του ή στον υπολογιστή του. Χαρακτηρίζεται ως μια εύκολη εφαρμογή που εντοπίζει αυτόματα όσους φίλους σας χρησιμοποιούν ήδη το Tango και δεν απαιτεί username ή κωδικό.

Talkray

Το Talkray μοιάζει με τη λήψη κανονικών μηνυμάτων… με τη διαφορά ότι λειτουργεί εντελώς δωρεάν. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που έχει χαρακτηριστεί από την Google ως το “Top Developer”. Με 27 εκατ. χρήστες, το Talkray σας δίνει την ευκαιρία να μοιραστείτε νέες εμπειρίες με τους δικούς σας ανθρώπους. Με αυτό, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα άτομα σε μια κλήση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ακόμα και εάν μιλάτε με εξωτερικό. Το «ατού» του είναι ότι δεν περιέχει κρυφές χρεώσεις ή διαφημίσεις…

Kik

Με πάνω από 80 εκατ. χρήστες, το Kik έχει αρκετές ομοιότητες με το WhatsApp, αλλά επιπλέον περιέχει έξτρα emoticons που μπορείτε να κατεβάσετε ανά πάσα στιγμή. Το «συν» της εφαρμογής είναι ότι υποστηρίζει διαφορετικού τύπου κινητά, από iPhone μέχρι Android και Blackberry. Παράλληλα, διαθέτει γρήγορο μηχανισμό λήψης – αναφοράς παράδοσης, καθώς με το πάτημα του “send”, το σύστημα σας ενημερώνει για το εάν ο παραλήπτης διάβασε το μήνυμα ή εάν υπάρχει πρόβλημα στην παράδοσή του.

Σαν σήμερα, το 1556, σημειώνεται η πιο φονική σεισμική δόνηση όλων των εποχών, στην Κεντρική Κίνα, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου 830.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

393 - Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α' ανακηρύσσει συναυτοκράτορά του τον εννιάχρονο γιο του Ονώριο.

1368 - Ο Τσου Γιουαντσάνγκ στέφεται αυτοκράτορας της Κίνας με το όνομα Χονγκγού, ξεκινώντας τη Δυναστεία Μινγκ που κυβέρνησε την Κίνα για τρεις αιώνες.

1510 - Ο 19χρονος βασιλιάς Ερρίκος Η΄ της Αγγλίας εμφανίζεται ινκόγκνιτο στις κονταρομαχίες του Ρίτσμοντ και χειροκροτείται για τον αγώνα του πριν αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

1556 - Σημειώνεται η φονικότερη σεισμική δόνηση όλων των εποχών στην κεντρική Κίνα. Υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν 830.000 άνθρωποι.

1579 - Υπογράφεται η Συνθήκη της Ουτρέχτης με την οποία σηματοδοτείται η δημιουργία του κράτους των Κάτω Χωρών.

1719 - Δημιουργία του κρατιδίου του Λιχτενστάιν, στο εσωτερικό της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

1822 - Στα Ακόνια Ρεθύμνου, Κρήτες επαναστάτες νικούν τις Οθωμανικές δυνάμεις της περιοχής.

1878 - Ο ελληνικός στρατός, που είχε εισβάλει στη τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία δυο μέρες νωρίτερα, υπό τις διαταγές του Αντιστράτηγου Σκαρλάτου Σούτσου, απελευθερώνει τη πόλη του Δομοκού.

1956 - Αποχή από τα μαθήματα αποφασίζουν οι Κύπριοι μαθητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις συμμαθητών τους, που διαδήλωναν υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

1992 - Αεροσκάφος HU-16 Albatross της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συντρίβεται σε κατοικημένη περιοχή της Ελευσίνας. Τα τρία μέλη του πληρώματος, χάνουν τη ζωή τους.

2004 - Το διαστημικό σκάφος Mars Express στέλνει στοιχεία στη Γη, με τα οποία αποδεικνύεται ότι υπάρχει νερό στον Άρη.

http://www.enikos.gr 
Στις γραμματείες των σχολών τους και όχι στις Εφορίες, πρέπει να καταθέσουν φέτος οι φοιτητές την αίτησή τους, για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ.

Το επίδομα, σύμφωνα με το Eθνος, δίδεται σε φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι σε πόλη διαφορετική της κύριας κατοικίας τους, όπου οι γονείς τους ή οι ίδιοι δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας. Φυσικά, το επίδομα δεν δίδεται σε όσους διαμένουν σε εστίες.

Επίσης, για να λάβει ένας φοιτητής το επίδομα το οικογενειακό του εισόδημα (του προηγούμενου έτους) δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Δικαίωμα να λάβουν το επίδομα έχουν οι προπτυχιακοί φοιτητές, είτε  Ελληνες, είτε υπήκοοι άλλων χωρών της ΕΕ, για τόσα έτη όσα είναι τα έτη των σπουδών του τμήματος στο οποίο φοιτούν. Η διάρκεια αυτών βεβαιώνεται στο πιστοποιητικό καλής επίδοσης που χορηγείται στον φοιτητή.

Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που αν μετά από έλεγχο αποδειχθεί ότι το επίδομα εισπράχθηκε από μη δικαιούχο, λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων, αυτό καταλογίζεται στο τριπλάσιο και επιδιώκεται η επιστροφή του στο Δημόσιο.

http://www.iefimerida.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!