Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017


Λίγες ημέρες μετά την υποκλοπή 1,5 terabytes δεδομένων από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο HBO και τη δημοσίευση του ακυκλοφόρητου 4ου επεισοδίου από τον τελευταίο κύκλο του «Game of Thrones», χάκερ «ξαναχτυπούν».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, χάκερ που χρησιμοποιούν την κωδική ονομασία «Mr Smith» προχώρησαν στη δημοσίευση και άλλου υλικού απ’ αυτό που έκλεψαν την περασμένη εβδομάδα και ζητούν λύτρα εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία παραγωγής ΗΒΟ, προκειμένου να μην προβούν και σε νέες διαρροές.
Τα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα, περιλαμβάνουν ένα βίντεο, σύνοψη των όσων θα συμβούν στα επόμενα επεισόδια της δημοφιλούς σειράς «Game of Thrones» και email από τον λογαριασμό του Leslie Cohen, αντιπροέδρου του τηλεοπτικού δικτύου HBO. Επίσης, έχουν στα χέρια τους εσωτερικά έγγραφα και επιστολές πρόσληψης κορυφαίων στελεχών.
«Διεισδύσαμε με επιτυχία στο δίκτυό σας. Η ΗΒΟ ήταν ένας από τους δυσκολότερους στόχους μας, αλλά τα καταφέραμε (μας πήρε έξι μήνες)», έγραψαν οι χάκερ στο μήνυμά τους.
Απαιτούν, δε, από την εταιρεία παραγωγής να τους πληρώσει μισθούς έξι μηνών σε bitcoin, που φτάνουν τα 6 εκατομμύρια δολάρια. Έδωσαν, μάλιστα, τελεσίγραφο να πληρώσει μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες.
Η HBO, που έχει παραδεχθεί την κλοπή, δήλωσε πως συνεχίζει να ερευνά το θέμα και συνεργάζεται με την αστυνομία και με ειδικούς της κυβερνοασφάλειας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
naftemporiki.gr

Στη θρεπτική αξία του καρπουζιού αναφέρεται άρθρο στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) της διαιτολόγου - διατροφολόγου Αστερίας Σταματάκη, διευθύντριας του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής.

Το καρπούζι είναι «σήμα» κατατεθέν του καλοκαιριού και αγαπημένη τροφή τόσο των μικρών, όσο και των μεγάλων.

Το καρπούζι (Citrullus lanatus) ανήκει στην ίδια οικογένεια με το αγγούρι και την κολοκύθα και φαίνεται να κατάγεται από την έρημο Καλαχάρι της Αφρικής.

Όλα τα μέρη του φρούτου μπορούν να καταναλωθούν ακόμη και η φλούδα. Αυτό το ιδιαίτερο φρούτο μας προσφέρει δροσιά, γλύκα, ευχαρίστηση, αλλά και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Το καρπούζι, όπως όλα τα φρούτα, είναι φτωχό σε θερμίδες και λιπαρά. Ένα φλιτζάνι καρπούζι αποδίδει μόνο 46 θερμίδες.

Το γλυκό καρπούζι βοηθάει και στην ενυδάτωση του οργανισμού (πολύ σημαντική ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες) καθώς το 92% του φρούτου αποτελείται από νερό.

Το ίδιο φρούτο είναι καλή πηγή καλίου. Το κάλιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο για τα κύτταρα και τα σωματικά υγρά και παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Τρεις καλοί λόγοι να βάλετε στη ζωή σας τον ανανά

Το καρπούζι είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α. 100 γραμμάρια φρέσκου φρούτου περιέχουν 569 mg βιταμίνης και καλύπτουν το 19% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη Α.

Η βιταμίνη Α είναι μια ουσία με αντιοξειδωτική δράση που είναι σημαντική για καλή όραση και γερό ανοσοποιητικό σύστημα.

Επίσης, το καρπούζι περιέχει τις βιταμίνες Β6, Β1 και C. Το ζουμερό φρούτο είναι πλούσιο σε φυτοχημικές ουσίες με αντιοξειδωτική δράση όπως το λυκοπένιο, η λουτείνη, η ζεαξανθίνη και η κρυπτοξανθίνη.

Οι φυτοχημικές ουσίες προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών.

Όσον αφορά το λυκοπένιο, 100 γραμμάρια κόκκινου ώριμου καρπουζιού περιέχουν 4532 µg λυκοπενίου.

Το λυκοπένιο είναι υπεύθυνο για το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του καρπουζιού. Όσο πιο ώριμο είναι ένα καρπούζι, τόσο μεγαλύτερη η συγκέντρωση του σε λυκοπένιο.

Μελέτες δείχνουν ότι η αυξημένη πρόσληψη λυκοπενίου έχει συσχετισθεί με την καλή λειτουργία της καρδιάς και την πρόληψη έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως του προστάτη.

'Αλλες έρευνες υποστηρίζουν πως η κατανάλωση λυκοπενίου μέσω των τροφών προστατεύει το δέρμα από την επιβλαβή δράση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Ακόμη και τα άσπρα κομμάτια του καρπουζιού, που είναι κοντά στη φλούδα, περιέχουν θρεπτικές ουσίες. Σε αυτό το μέρος του φρούτου, υπάρχει ένα αμινοξύ που ονομάζεται κιτρουλίνη και μετατρέπεται σε αργινίνη. Αυτά τα αμινοξέα είναι χρήσιμα για την καλή κυκλοφορία του αίματος.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και τα σπόρια του καρπουζιού είναι θρεπτικά. Περιέχουν πρωτεΐνη, καλά ακόρεστα λιπαρά οξέα, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Πώς να επιλέξετε καρπούζι

Διαλέξτε ένα καρπούζι που να είναι βαρύ για το μέγεθος του. Ελέγξτε αν έχει χτυπήματα ή μαλακές κηλίδες.

Στη μια πλευρά του το καρπούζι θα πρέπει να έχει ελαφρώς διαφορετικό χρώμα λόγω του χώματος που ακουμπούσε κατά την ωρίμανση του.

Αυτό, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημαίνει ότι το φρούτο δεν κόπηκε πρώιμα και θα έχει καλύτερη γεύση.

Πριν κόψετε το καρπούζι να το πλύνετε σε τρεχούμενο κρύο νερό ή καθαρίστε το με μια βρεγμένη πετσέτα.

Ερευνητές του Binghamton University- State University of New York έκαναν ένα σημαντικό νέο βήμα στον τομέα των μικροβιακών κυψελών καυσίμων (MFC): Μια μπαταρία που ενεργοποιείται από σάλιο, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ακραίες συνθήκες, όπου συμβατικές μπαταρίες δεν θα λειτουργούσαν.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο βοηθός καθηγητής Ηλεκτρολογίας- Μηχανολογίας του Binghamton University Σεόχεουμ Τσόι πραγματοποιούσε έρευνες πάνω στην ανάπτυξη μικρών πηγών ενέργειας για χρήση σε περιοχές με περιορισμένους πόρους, με σκοπό την τροφοδοσία διαγνωστικών αισθητήρων POC (point-of-care). Ο ίδιος έχει σχεδιάσει πολλές μπαταρίες με βάση το χαρτί οι οποίες λειτουργούν με βακτήρια.
«Ειδικά για σκοπούς εφαρμογών επί τόπου διάγνωσης σε αναπτυσσόμενες χώρες απαιτείται παραγωγή μικροποσοτήτων ενέργειας on demand» λέει ο Τσόι. «Τυπικά, οι εφαρμογές αυτές απαιτούν ενέργεια επιπέδου μόλις μερικών δεκάδων microwatt για μερικά λεπτά, αλλά οι μπαταρίες που κυκλοφορούν στο εμπόριο ή άλλες τεχνολογίες συλλογής ενέργειας είναι πολύ ακριβές και over-qualified. Επίσης, αποτελούν πρόβλημα από άποψης μόλυνσης περιβάλλοντος» σημειώνει ο ίδιος.
Ο Τσόι, μαζί με τη Μαεντέχ Μοχαμαντιφάρ, δημιούργησαν μια υψηλών επιδόσεων μπαταρία με βάση το χαρτί, που λειτουργεί με βακτήρια, φτιάχνοντας μικροβιακές κυψέλες καυσίμου με ανενεργά, παγωμένα εξωηλεκτρογόνα κύτταρα τα οποία παράγουν ενέργεια μέσα λίγα λεπτά από τη στιγμή που εφαρμόζεται πάνω τους σάλιο. Η μπαταρία αυτή μπορεί να παράξει επαρκή ενέργεια από μια σταγόνα σάλιου, δυνάμει τροφοδοτώντας την επόμενη γενιά αναλώσιμων, βασιζόμενων στο χαρτί πλατφορμών επί τόπου διάγνωσης.
«Η προτεινόμενη μπαταρία έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα απέναντι σε άλλες συμβατικές λύσεις, επειδή το βιολογικό υγρό για την ενεργοποίηση της μπαταρίας on demand είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή, ακόμα και υπό συνθήκες εξαιρετικά περιορισμών πόρων. Επίσης η τεχνολογία ξηρής ψύξης επιτρέπει την επί μακρόν αποθήκευση κυττάρων χωρίς υποβάθμιση ή αλλοίωση» γράφουν οι ερευνητές.
Πλέον ο Τσόι επικεντρώνεται στη βελτίωση της πυκνότητας ενέργειας της μπαταρίας, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν ακόμα περισσότερες εφαρμογές.

Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού Despacito, που αναδείχθηκε σε φαινόμενο του διαδικτύου τους τελευταίους μήνες, βρίσκεται στην πρώτη θέση των βιντεοκλίπ με τις περισσότερες θεάσεις στην πλατφόρμα του Youtube.

Το κομμάτι από το Πουέρτο Ρίκο εκθρόνισε το "See You Again" του ράπερ Γουίζ Χαλίφα, το τραγούδι της ταινίας Fast and Furious 7 που ξεπέρασε τα 3 δισ. θεάσεις.

Το Gangnam Style του Νοτιοκορεάτη καλλιτέχνη Psy, έχει μείνει πλέον στην τρίτη θέση έχοντας "μόνο" 2,919 δισεκατομμύρια προβολές.

Η ταχύτητα, μόλις 7 μήνες, με την οποία κατέκτησε την πρώτη θέση το Despacito του Πορτορικάνου Λουίς Φόνσι δεν έχει προηγούμενο.

"Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας από την πρώτη ημέρα", έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram ο ράπερ Ντάντι Γιανκί, που μετείχε στο βιντεοκλίπ.

Το ρεμίξ του τραγουδιού με τη φωνή του Καναδού τραγουδιστή της ποπ Τζάστιν Μπίμπερ βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων δίσκων εδώ και δώδεκα εβδομάδες στις ΗΠΑ. Είναι το πρώτο ισπανόφωνο τραγούδι που καταφέρνει κάτι τέτοιο από το 1996 και το Macarena.

Το βιντεοκλίπ γυρίστηκε στη λαϊκή συνοικία Λα Πέρλα η οποία έγινε ξαφνικά δημοφιλής τουριστικός προορισμός, μετά την επιτυχία του Despacito.

Μίνι, μπικίνι, μονοκίνι, μπραζίλιαν, σορτς... Οι μαγικές λέξεις του καλοκαιριού! Κι αν φοβάσαι τα περιττά κιλά, μην απογοητεύεσαι!

Ακολούθησε τις συμβουλές μας, οπλίσου με υπομονή και επιμονή, και προετοιμάσου για την πρώτη σου… καυτή, καλοκαιρινή εμφάνιση.

Μπορεί να νομίζεις ότι η απώλεια του περιττού βάρους είναι κάτι δύσκολο για σένα. Και πράγματι είναι, δεν είναι όμως ακατόρθωτο!

Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνεις μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, οι οποίες θα σε βοηθήσουν αργά αλλά σταθερά να αποχαιρετήσεις τα επιπλέον κιλά και κυρίως... για πάντα!

Μην πιστεύεις στις δίαιτες εξπρές, στα μεγάλα λόγια, στα θαυματουργά ματζούνια.

Αντίθετα, υιοθετώντας τρεις μόνο νέες συνήθειες μπορείς να πετύχεις μόνη σου... το θαύμα. Ποιες είναι αυτές;

Ισορροπημένη διατροφή

Ακολούθησε μια πιο υγιεινή και λιτή διατροφή βασισμένη κυρίως σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, άπαχο κρέας και ψάρι, κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, γαλακτοκομικά με μειωμένα λιπαρά και κατανάλωση άφθονου νερού.

Απέφυγε το junk food, τα αναψυκτικά και τους έτοιμους χυμούς, τα γλυκά και τα τυποποιημένα φαγητά.

Αν πεινάσεις ανάμεσα στα γεύματα να προτιμάς ωμούς, ανάλατους ξηρούς καρπούς -όχι περισσότερους από 10 την ημέρα, είναι υγιεινοί αλλά έχουν πολλές θερμίδες-, άπαχο γιαούρτι, φρούτα ή μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη.

Αντί για έτοιμα ροφήματα και αναψυκτικά καλύτερα προτίμησε καφέ, τσάι, βότανα, ή κακάο χωρίς ζάχαρη.

Αν δεν μπορείς αλλιώς, χρησιμοποίησε στέβια. Καλό είναι να μην πίνεις αλκοόλ ή τουλάχιστον να το περιορίσεις σε 1-2 ποτηράκια κρασί μία φορά την εβδομάδα.

Ήπια άσκηση

Η τακτική εκγύμναση του σώματος έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και σε βοηθά να επιτύχεις το στόχο σου, να χάσεις δηλαδή το περιττό λίπος ενώ ταυτόχρονα θα αποκτήσεις περισσότερους μυς.

Όταν ασκείσαι συχνά, αυτόματα υιοθετείς και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής: κοιμάσαι περισσότερο και καλύτερα, νιώθεις την ανάγκη να κόψεις το τσιγάρο, να περιορίσεις το αλκοόλ.

Αλλά και ψυχολογικά θα «ανέβεις», θα έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, θα είσαι πιο αισιόδοξη και λιγότερο αγχωμένη. Και όσο περισσότερο βλέπεις τα αποτελέσματα της γυμναστικής στο σώμα σου τόσο περισσότερο θέλεις να συνεχίσεις.

Καλό είναι να συνδυάσεις την αερόβια άσκηση όπως είναι π.χ. το τρέξιμο, το περπάτημα, το σχοινάκι, το κολύμπι, το ποδήλατο κ.ά. με ασκήσεις ενδυνάμωσης δηλαδή προπόνηση με βάρη ή όργανα ή με το βάρος του σώματός σου π.χ. push up, squat κ.ά. Και μην φοβάσαι! Δεν πρόκειται να... φουσκώσεις.

Αντίθετα, θα τονώσεις τους μυς σου πράγμα που σημαίνει ότι θα καις περισσότερες θερμίδες.

ΠΗΓΗ: womenonly.gr

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ πριν» αν απειλήσει ποτέ ξανά τη χώρα του.
«Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην κάνει κι άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ», σε αυτή την περίπτωση, απείλησε ο Ρεπουμπλικάνος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Trump National Golf Club στο Μπέντμινστερ, στο Νιού Τζέρσι.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!