Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

sim apple
Την τεχνολογία των καρτών e-SIM φαίνεται πως επιδιώκουν να εισάγουν στην πρακτική των παρόχων κινητής τηλεφωνίας οι Apple και Samsung. 
H τεχνολογία e-SIM ή αλλιώς embedded SIM, επιτρέπει την ευκολότερη μετάβαση από τον έναν πάροχο στον άλλο, δίνοντας στον χρήστη την άνεση της χρήσης συνδυαστικών υπηρεσιών με πιο εύκολο και άμεσο τρόπο. Η Apple SIM, δεν φάνηκε να κερδίζει τους περισσότερους παρόχους, ενώ η e-SIM, την οποία προωθεί έντονα και η Samsung μοιάζει να αποτελεί μία περισσότερο ελκυστική πρόταση για τους παρόχους.
Σύμφωνα με το Android Headlines και το Slashgear, υπάρχουν συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των παρόχων και των δύο κολοσσών που προωθούν την χρήση των καρτών e-SIM. Σύμφωνα με πηγές των Financial Times, στις συζητήσεις αυτές συμμετέχουν οι ΑΤ&Τ, Deutsche Telekom, Etisalat, Hutchison, Whampoa, Orange, Telefónica και Vodafone. 
Το μεγάλο πλεονέκτημα της κάρτας e-SIM είναι ότι δεν απαιτείται η αλλαγή της στην περίπτωση που ο πελάτης αποφασίσει να μεταβεί σε ένα άλλο δίκτυο. Το μόνο που απαιτείται είναι ένας επαναπρογραμματισμός του chip. Για τους κατασκευαστές κινητών και tablets αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι απαραίτητο να βγαίνει η κάρτα SIM, άρα δεν είναι ανάγκη να υπάρχει ειδική θύρα στις συσκευές τους, με προφανή οφέλη στην διαδικασία κατασκευής του εσωτερικού των συσκευών τους.
pestaola.gr


Τον εντοπισμό/ διάγνωση κατάθλιψης επιτρέπουν τα δεδομένα από τους αισθητήρες των smartphones- μετρώντας τον αριθμό των λεπτών χρήσης του κινητού και λαμβάνοντας υπόψιν τη γεωγραφική τοποθεσία, σύμφωνα με νέα έρευνα του Northwestern Medicine.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του PhysOrg, όσο περισσότερες ώρες περνάει κάποιος με το κινητό του, τόσο πιο πιθανό είναι να έχει κατάθλιψη.
Ο μέσος όρος καθημερινής χρήσης ήταν περίπου 68 λεπτά για αυτούς που πάσχουν από κατάθλιψη, ενώ για τους μη έχοντες κατάθλιψη είναι μόλις 17.
Παράλληλα, το να περνά κάποιος περισσότερο χρόνο στον σπίτι του- ή έστω, σε περιορισμένες τοποθεσίες, όπως φαίνεται από το GPS- είναι ένα φαινόμενο/ ένδειξη που επίσης θεωρείται ότι συνδέεται με την κατάθλιψη.
Και επίσης, το να έχει κανείς «άτακτο» πρόγραμμα- δηλαδή, για παράδειγα, το να φεύγει από το σπίτι και να πάει στη δουλειά διαφορετικές ώρες κάθε μέρα- επίσης θεωρείται ότι σχετίζεται με την κατάθλιψη.
Βάσει των δεδομένων από τα smartphones, οι επιστήμονες του Northwestern ήταν σε θέση να εντοπίζουν άτομα με συμπτώματα κατάθλιψης με ακρίβεια της τάξης του 87%.
Όπως εξηγεί ο Ντέιβιντ Μορ, senior author της έρευνας και διευθυντής του Center for Behavioral Intervention Technologies (Northwestern University Feinberg School of Medicine), υπάρχει πλέον ένα αντικειμενικό κριτήριο όσον αφορά στη συμπεριφορά κάποιου και το πώς μπορεί αυτή να σχετίζεται με την κατάθλιψη.
Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιος να κάνει ερωτήσεις, καθώς τα τηλέφωνα κάνουν τη δουλειά «αθόρυβα».
Η μελέτη δημοσιεύεται στο Journal of Medical Internet Research, και θεωρείται πως τα δεδομένα που προκύπτουν με αυτόν τον τρόπο είναι πιο ακριβή από αυτά που προκύπτουν μέσω διαδικασίας καθημερινών ερωτήσεων.
naftemporiki.gr
Η συνεργασία του Παντελή Κωνσταντινίδη και του ΠΑΟΚ έλαβε τέλος.

Η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει πως αποδέχτηκε την παραίτηση του Παντελή Κωνσταντινίδη, ο οποίος δέχτηκε την προσφορά να αναλάβει βοηθός προπονητή στην Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας. Τον ευχαριστούμε θερμά για την μέχρι σήμερα πολύτιμη προσφορά του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα σελίδα της καριέρας του».

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ιβάν Σαββίδη, τη διοίκηση και όλους όσους συνεργάστηκα τα τελευταία χρόνια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αποτελεί για μένα τιμή που ο ΠΑΟΚ πίστεψε στις δυνατότητές μου να υπηρετήσω και από άλλα πόστα την ομάδα με τον επαγγελματισμό που είχα επιδείξει και ως ποδοσφαιριστής.

Η πρόταση που μου έγινε από τον κ. Μπόλονι και την Αλ Ιτιχάντ μου δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσω μια καριέρα στους πάγκους, πράγμα που αποτελούσε και επιθυμία μου.

http://www.thestival.gr

Το άγχος στα παιδιά μπορεί να εκφράζεται με πολλούς τρόπους, είτε με επιθετικότητα είτε με κλείσιμο είτε εμφανίζοντας κάποια συμπτώματα. Θέλει πολλή προσοχή όμως να μη βιαστούμε να βάλουμε ταμπέλες οτι ένα παιδί έχει άγχος ή εμφανίζει αναπτυξιακές δυσκολίες καθώς ανάλογα την κάθε περίπτωση ,που είναι μοναδική για κάθε παιδί, μπορεί να είναι είτε κάτι που χρειάζεται προσοχή και σωστή αντιμετώπιση είτε όμως και κάτι παροδικό που δε χρειάζεται να  "βαρύνουμε" το παιδί με το δικό μας άγχος και τη δική μας αγωνία.
Δείτε τον τρόπο που συσχετίζεται με τα άλλα παιδιά και εανυπάρχει συμφωνία της συμπεριφοράς της στο σχολείο και στο σπίτι. Είναι σημαντικό να δούμε εαν υπάρχουν και άλλα δείγματα που να σας βάζουν σε κάποιο προβληματισμό, εαν αυτό το είδος "στερεοτυπίας" που μας αναφαίρετε το εντοπίζεται και σε άλλες περιπτώσεις, πότε το αντιληφθήκατε πρώτη φορά, σε ποιες περιπτώσεις συμβαίνει και εαν υπάρχουν μαθησιακές δυσκολίες που μπορεί να δικαιολογούν κάποιο άγχος .
  Είναι σημαντικό να υπάρχει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση του παιδιού, απο έναν ειδικό ψυχικής υγείας που ειδικεύεται στο συγκεκριμένο αντικείμενο, προκειμένου να μη γίνονται αυθαίρετες και "ερασιτεχνικές" διαγνώσεις. 
boro.gr
Ο Μπιλ Κόσμπι φέρεται να πλήρωσε γυναίκες για να μην μιλήσουν
Νέες αποκαλύψεις έρχονται να βαρύνουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος κατηγορείται για σειρά σεξουαλικών κακοποιήσεων: Οι New York Times (NYT) υποστηρίζουν πως ο ηθοποιός είχε παραδεχθεί ότι είχε δώσει χρήματα σε γυναίκα ώστε να μην πει πως είχαν ερωτική συνεύρεση.

Η αναφορά φέρεται να περιλαμβάνεται σε κατάθεσή του προ δεκαετίας, σε αντιδικία που είχε κλείσει με συμβιβασμό. Η συνήθως καλά πληροφορημένη εφημερίδα επικαλείται γνώση εκείνης της κατάθεσης, στην οποία δόθηκε πρόσφατα πρόσβαση.

H υπόθεση εκείνη αφορούσε την Αντρέα Κόνσταντ, που εργαζόταν στο πανεπιστήμιο Temple και είχε κατηγορήσει τον Μπιλ Κόσμπι πως της είχε δώσει ηρεμηστικά χάπια ώστε να την παρασύρει.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε ο Κόσμπι στο πλαίσιο εκείνης της υπόθεσης, ο ηθοποιός αναφέρθηκε εκτενώς σε ανάλογα περιστατικά και είπε πως είχε δώσει χρήματα, μετά την επαφή, ώστε να μην μάθει η γυναίκα του τι είχε κάνει.

Στην κατάθεσή του επίσης, ο Κόσμπι εμφανίζεται, σύμφωνα πάντα με τους ΝΥΤ, να περιγράφει τον εαυτό του ως «καρδιοκατακτητή» που, μεταξύ άλλων, ήξερε να «αναγνωρίζει τα σημάδια ερωτικού ενδιαφέροντος».
Newsroom ΔΟΛ

Οι χρήστες του Ίντρενετ λαμβάνουν λιγότερα spam (ανεπιθύμητα) emails από οποιαδήποτε άλλη φορά μέσα σε 12 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη της Symantec.

Όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη μελέτη, λιγότερο από το 50% των emails που «σαρώθηκαν» τον Ιούνιο που πέρασε ήταν στην κατηγορία της «σαβούρας» (junk)- ποσοστό που είναι το χαμηλότερο εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Ωστόσο, αν και εκ πρώτης όψεως πρόκειται για ένα θετικής χροιάς φαινόμενο, εκτιμάται ότι, πολύ απλά, οι κυβερνοεγκληματίες στρέφουν την προσοχή τους σε άλλους τρόπους εξαπάτησης.

Σε κάθε περίπτωση, η Symantec εκτιμά ότι η πτώση αυτή οφείλεται σε νομικά μέτρα σε βάρος αυτών που κρύβονται πίσω από τα εγκληματικά δίκτυα που διοχετεύουν spam στους χρήστες.

Παράλληλα όμως, τονίζεται ότι η πτώση αυτή συνοδεύεται από άνοδο της ποσότητας του malware (κακόβουλου λογισμικού) που παράγεται.

Αναλυτικότερα, τον Ιούνιο «μόλις» το 49,7% των δισεκατομμυρίων emails που ελέγχθηκαν με λογισμικό της εταιρείας ήταν spam.

Αν και η πτωτική πορεία συνεχίζεται εδώ και καιρό, πρόκειται για την πρώτη φορά από το 2003 που το ποσοστό πέφτει κάτω από το 50%.

Όπως υπογραμμίζεται στην αναφορά, από τη στιγμή της σύνταξης της αναφοράς, τα επίπεδα μάλλον θα έχουν μειωθεί ακόμα πιο πολύ: στις 14 Ιουλίου, από τα 25 δισ. emails «μόνο» το 46,4% ήταν στην κατηγορία του spam/junk, ως αποτέλεσμα της δράσης εναντίον botnets: «πειρατευμένων» δικτύων υπολογιστών που αποτελούν «παραδοσιακά» τον δρόμο μέσω του οποίου διοχετεύεται το spam.

Kατά τη Symantec, άλλες δημοφιλείς μέθοδοι απάτης, όπως το phishing και τα email με malware,σημείωσαν επίσης πτώση. Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι λαμβάνει χώρα σημαντική αύξηση της ποσότητας των παραλλαγών malware που παράγεται.

real.gr

Στην Αντίπαρο φαίνεται ότι βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο γνωστός ηθοποιός Τομ Χανκς.

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ έρχεται κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα, καθώς διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια με την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον βίλα στην Αντίπαρο.

Τη φωτογραφία ανέβασε την Παρασκευή στο Instagram o Vegard Normann, παραγωγός στον τηλεοπτικό σταθμό TV 2 της Νορβηγίας.

Πηγή: enikos.gr

Στην πόλη Ador  κοντά στη Βαλένθια μπορείς να κάνεις ότι θέλεις όλες τις ώρες της ημέρας, με εξαίρεση από τις 14:00 έως τις 17:00, όπου δια νόμου θα πρέπει να κοιμηθείς. Η δήμαρχος της πόλης Joan Faus Vitoria αποφάσισε, σε συνεννόηση με τους κατοίκους, να διατηρούνται κατά γράμμα οι ώρες κοινής ησυχίας, προκειμένου οι πολίτες να κάνουν ανασύνταξη δυνάμεων.
Παρόλο που η Ισπανία είναι γνωστή για τη μεσημεριανή σιέστα, είναι η πρώτη φορά που αυτή επιβάλλεται δια νόμου, γεγονός που προκαλεί έκπληξη.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του συγκεκριμένου “νόμου” οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να κρατούν τα παιδιά τους μέσα στο σπίτι, ενώ έχει ζητηθεί από τους κατοίκους να μην προχωρούν σε άσκοπες μετακινήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν θόρυβο.
Η δήμαρχος αναφέρει ότι αποφάσισε να νομοθετήσει για τη μεσημεριανή σιέστα, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στους εργάτες και εργαζόμενους να ξεκουράζονται, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα.
Παρά τη επισημότητα του νόμου δεν υπάρχει κάποια τιμωρία για τη μην διατήρησή του, αν και η δήμαρχος επιμένει ότι θα ήταν καλό να ακολουθείται.

Τις αλλαγές στις πρόωρες συντάξεις, το νέο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών, τις μεταβολές στο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αλλά και τις διατάξεις για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την εξυγίανση των τραπεζών στην εθνική νομοθεσία, θα εμπεριέχει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να ψηφίσει η Βουλή την Τετάρτη.
Η ψήφιση των σχετικών μέτρων από την Βουλή θα ανοίξει τον δρόμο προκειμένου τα κλιμάκια ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και ESM να επιστρέψουν στην Ελλάδα για την «ταχεία» διαπραγμάτευση του Μνημονίου Κατανοήσεως (MoU), που θα περιλαμβάνει αναλυτικά τους όρους για την παροχή οικονομικής στήριξης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
Το Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές αρχές την προηγούμενη Παρασκευή να υιοθετήσουν γρήγορα τη δεύτερη δέσμη μέτρων έως τις 22 Ιουλίου, αλλά και να επικαιροποιήσουν τη νομοθεσία που σχετίζεται με την πρώτη δέσμη μέτρων για να συνάδει με τις συστάσεις που έγιναν από τους θεσμούς στην έκθεση συμμορφώσεως τους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις το δεύτερο αυτό νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα δεν θα περάσει εύκολα από την Βουλή, καθώς εμπεριέχει μέτρα «αγκάθια» όπως οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και την φορολογική επιβάρυνση των αγροτών.
Σε ξεχωριστό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, με τον οποίο επιδιώκεται να βελτιωθεί σημαντικά η ταχύτητα απονομής Δικαιοσύνης, αλλά και να μειωθούν τα κόστη.
Ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θα ψηφιστεί στην Βουλή με την διαδικασία των Κωδίκων, δηλαδή θα ψηφιστεί σε μια συνεδρίαση της Βουλής στο σύνολο του και όχι κατ’ άρθρον, όπως γίνεται με τα άλλα νομοσχέδια. Σημειώνεται πως όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας έχουν ταχθεί κατά των νέων διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας , όπως αυτός είχε παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο.
Μαχαίρι στις πρόωρες συντάξεις
Στο ασφαλιστικό προβλέπεται σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας ώστε έως το 2023 να βγαίνουν όλοι οι εργαζόμενοι, σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με πλήρη σύνταξη στα 67 έτη με 4.500 ημέρες ασφαλίσεως ή στα 62 με 12.000 ημέρες ασφαλίσεως.
Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξάνονται κατά ένα εξάμηνο ανά έτος, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου 2015 έως το 2022. Στη μεταβατική δε περίοδο (2015-2022) θα προβλέπεται ποινή 16% για όποιον επιλέξει να συνταξιοδοτηθεί με πλήρη σύνταξη πριν από τη συμπλήρωση του νέου ορίου.
Θεμελιωμένα δικαιώματα μέχρι 30 Ιουνίου 2015 δεν θίγονται, ενώ για όσους θεμελίωναν σύνταξη χωρίς όριο, προβλέπεται η μεταβατική προσθήκη του εξαμήνου να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2016 με όριο ηλικίας τα 58. Σε κάθε περίπτωση από τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό αναμένεται να εξαιρεθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά, μητέρες, σύζυγοι, γονείς και αδελφοί αναπήρων και ανάπηροι.
Αλλά και οι αλλαγές στην φορολόγηση των αγροτών είναι «τοξικές» για τα πολιτικά κόμματα.  Με τις νέες διατάξεις θα αποσαφηνίζεται το ποιος είναι κατ’ επάγγελμα αγρότης, θα καταργούνται οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα για τους αγρότες, ενώ ενδέχεται να φορολογηθούν μερικώς και οι αποζημιώσεις και ενισχύσεις που λαμβάνουν από την ΕΕ. Όσον αφορά στους φορολογικούς συντελεστές με τους οποίους θα φορολογηθούν, αυτοί αναμένεται να αναπροσαρμοσθούν από το 13% στο 26%, ενώ εξετάζεται και η αύξηση της προκαταβολής φόρου σε επίπεδα υψηλότερα του 27,5% που είναι σήμερα.
Τέλος, στην Βουλή θα κατατεθεί και η κοινοτική οδηγία για την ανάκαμψη και την εξυγίανση των τραπεζών (Bank Recovery and Resolution Directive – BRRD) με το σχετικό νομοσχέδιο να είναι σύμφωνα με πληροφορίες έτοιμο και να έχει λάβει την έγκριση της ΕΚΤ και της Γενικής Διευθύνσεως Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η νέα οδηγία προβλέπει ότι το 8% των αναγκών μιας τράπεζας θα πρέπει να καλυφθεί από το παθητικό, δηλαδή, τις υποχρεώσεις της τράπεζας και συγκεκριμένα κατά προτεραιότητα από τους μετόχους, τους κατόχους ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης, και, αν αυτό δεν επαρκεί, από τους κατόχους κύριων ομολόγων, καθώς και τους καταθέτες που δεν καλύπτονται από την εγγύηση των 100.000 ευρώ.
Η οδηγία εισάγει το bail in, αλλά ταυτόχρονα ισχυροποιεί το πλαίσιο προστασίας για τις ασφαλισμένες καταθέσεις, δηλαδή καλύπτει καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ ανά συνδικαιούχο καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα.
aftodioikisi.gr
Μια ξανθιά και μια μελαχρινή υπάλληλος συζητούν στο γραφείο που δουλεύουν :
– Έχεις παρατηρήσει ότι η διευθύντρια μας φεύγει πάντα δυο ώρες νωρίτερα; λέει η μελαχρινή στην ξανθιά.
Ναι! Τι θα έλεγες να το κάνουμε και εμείς; τη ρωτάει η ξανθιά.
Συμφωνεί η μελαχροινή και την επόμενη ημέρα η διευθύντρια φεύγει από το γραφείο στις τρεις το μεσημέρι, πάλι δύο ώρες νωρίτερα.
Κατά τις τρεισίμιση η ξανθιά και η μελαχρινή αποφασίζουν να φύγουν και αυτές.
Η μελαχρινή φεύγει και πηγαίνει για shopping therapy.
Η ξανθιά αποφασίζει να πάει προς το σπίτι της. Ξαφνικά όπως περπατάει βλέπει από μακριά τον άντρα της με τη διευθύντρια της να είναι αγκαλιασμένοι στο δρόμο και να περπατάνε αμέριμνοι .
Την επόμενη μέρα στη δουλειά, λέει η μελαχρινή στην ξανθιά :
– Καλά χθες ήταν τέλεια! Θέλεις να το ξανακάνουμε σήμερα;
– Αποκλείεται! της λέει η ξανθιά, παραλίγο να με πιάσει στα πράσα η διευθύντρια χθες!

Το πρώτο μισό του 2015 σημείωσε μέση θερμοκρασία ένα βαθμό Κελσίου πάνω από τα επίπεδα της δεκαετίας του 1880, σύμφωνα με στοιχεία της NASA.
Η ανησυχητική αυτή εξέλιξη σημαίνει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη βρίσκεται ήδη στα μισά του δρόμου για να ξεπεράσει το όριο ασφαλείας των δύο βαθμών Κελσίου, το οποίο έχει συμφωνηθεί διεθνώς ως το κατώφλι μετά το οποίο ο πλανήτης θα αρχίσει να βιώνει τις πιο καταστροφικές συνέπειες της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.
Οι μετρήσεις της NASA για τον Ιούνιο του 2015 έδειξαν πως ήταν ο πιο θερμός των τελευταίων 135 ετών, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή θερμοκρασιών, μαζί με εκείνον του 1998.
Συνολικά, οι έξι πρώτοι μήνες του χρόνου δείχνουν πως οδεύουμε ξανά στο να βιώσουμε το πιο θερμό έτος στην ιστορία.
Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως οι μετρήσεις αυτές αποτελούν την πρώτη φορά που το όριο του ενός βαθμού Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα ξεπερνιέται σταθερά για τόσο μεγάλο διάστημα.
Δύο μεγάλες περιοχές του βορείου ημισφαιρίου σημείωσαν θερμοκρασίες 2 έως 4 βαθμούς πάνω από το μέσο όρο. Η πρώτη βρίσκεται στη δυτική Ασία, ενώ η δεύτερη στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό, ως συνέπεια του αναπτυσσομένου φαινομένου Ελ Νίνιο αυτή την περίοδο.
Ο υπόλοιπος πλανήτης βίωσε επίσης θερμοκρασίες πάνω από το μέσο όρο, με μόνη εξαίρεση μία μικρή περιοχή νότια της Γροιλανδίας.
Εξάλλου, πρόσφατη έκθεση της Εθνικής Ωκεανικής και Ατμοσφαιρικής Αρχής των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνεργασία τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, επιβεβαίωσε πως το 2014 ήταν το θερμότερο έτος στην ιστορία, και πως η στάθμη των ωκεανών έφτασε επίσης τα υψηλότερα επίπεδα της.
Ο Ψαραντώνης ξέρει καλά τον Νικ Κέιβ και έχει συνεργαστεί μαζί του ενώ ήταν από τους ελάχιστους Έλληνες που είχε γνωρίσει και είχε ζήσει από κοντά τον μικρό Άρθουρ (τον γιο του Νικ Κέιβ) στα ταξίδια του στην Αυστραλία, τότε που πήγαινε πότε για να επισκεφτεί τον γιο του τον Ψαρογιώργη.

Από την πρώτη στιγμή που ο Ψαραντώνης έμαθε για τον θάνατο του 15χρονου Άρθουρ συγκλονισμένος πήρε τον γιό του τον Ψαρογιώργη, που αυτές τις μέρες βρίσκεται για συναυλίες στον Καναδά, και του ζήτησε να βρει τρόπο για να επικοινωνήσει με τον Κέιβ και να μεταφέρει στο «καλό κοπέλι τον Νικ» όπως είπε στο inotos.gr τη θλίψη του για τον άδικο χαμό του κοπελιού του. «Πέστου ότι τον σκέφτομαι εδώ από την Κρήτη και μακάρι να μπορούσα να πάω στην Αυστραλία στην κηδεία του μικρού παιδιού του».

«Τελευταία φορά που είδα τον μικρό Άρθουρ ήταν πριν από τρία χρόνια στην Αυστραλία, όπου είχα πάει για μια συναυλία. Ήταν ένα έξυπνο, ανήσυχο και πολύ καλό κοπέλι . Δεν το πιστεύω αυτό που έγινε...» δήλωσε στο inotos.gr ο Ψαραντώνης.

Τον Ψαραντώνη που ο Νίκ Κέιβ εκτιμά βαθύτατα και σε όλα τα Φεστιβάλ ανά τον κόσμο που βρέθηκαν μαζί έλεγε στο ακροατήριο του ότι «ο Ψαραντώνης είναι ο αρχαίος και ο πρωτόγονος γνήσιος εκφραστής της παγκόσμιας μουσικής. Γι αυτό και τον ακούω-συμπλήρωνε ο Αυστραλός καλλιτέχνης- στο αυτοκίνητο μου και στο σπίτι μου».

http://www.thestival.gr

Γενικά αίθριος ο καιρός τη Δευτέρα, με βόρειους ανέμους στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 και στη Μακεδονία η μεγίστη θα φθάσει κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπείρου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. ]

Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αίθριος. Λίγες νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Αώο 20 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά η μεγίστη θα φθάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες,Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στην Κρήτη η μεγίστη κατά τόπους θα φθάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά την ημέρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά Αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Η καθημερινή κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό.

Αυτό που δεν γνωρίζουν ωστόσο οι περισσότεροι, είναι ότι η κατανάλωση νερού το πρωί με άδειο στομάχι μπορεί να προστατεύσει τον άνθρωπο από μια σειρά ασθενειών.

Ιάπωνες επιστήμονες κατέληξαν μετά από έρευνες στο συμπέρασμα ότι το νερό με άδειο στομάχι έχει καλύτερη απορροφητικότητα από τον οργανισμό και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών και καταστάσεων.

Αυτές είναι:

-Μόνιμος πονοκέφαλος
-Σωματικοί πόνοι
-Λειτουργία της καρδιάς
-Αρθρίτιδα
-Μειώνει τις ταχυπαλμίες
-Έχει θετική επίδραση στην επιληψία
-Βοηθά στην απώλεια λίπους και κατ' επέκταση κιλών.

Επίσης βοηθάει στη βρογχίτιδα, το άσθμα, την καλύτερη λειτουργία των νεφρών στο διαβήτη, τη δυσκοιλιότητα, σε όλες τις ασθένειες των ματιών, στις διαταραχές της εμμήνου ρύσης αλλά και στις ασθένειες του λαιμού.

Οι ποσότητες νερού που πρέπει να πίνετε όταν ξυπνάτε, σύμφωνα με την γιαπωνέζικη έρευνα είναι 4 ποτήρια των 160 ml.

Στη συνέχεια και για 45 λεπτά δεν πρέπει να φάτε ή να πιείτε.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!