Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Με... άνεση πέρασε ο Αστέρας Τρίπολης από την Κομοτηνή, καθώς στην πρεμιέρα της Super League νίκησε 2-0 τον Πανθρακικό, με τέρματα των Μπερτόλιο (25') και Γιάννου (63'). Ο Αργεντινός σκόρερ του πρώτου τέρματος έγινε και ο πρώτος παίκτης που αποβλήθηκε στη νέα σεζόν (στο 77' με 2η κίτρινη κάρτα).





http://www.enikos.gr 
Με εκτός έδρας νίκη 1- 0 επί της Καλλονής συνδύασε την επιστροφή του στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά από 4 χρόνια απουσίας, ο Ηρακλής. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και πρώτο της σεζόν στη Super League σημείωσε ο Εμανουέλ Περόνε, στο 7ο λεπτό.





http://www.enikos.gr 
Στην ίδια θέση της κατάταξης της UEFA παρέμεινε η Ελλάδα μετά τους αγώνες της Πέμπτης στο Europa League με την χώρα μας να είναι σταθερά στην 14η θέση.

Εφ΄όσον τελικά η Ελλάδα παραμείνει στο τέλος της χρονιάς στην συγκεκριμένη θέση, ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν θα είναι αυτομάτως στην φάση των ομίλων του Champions League, από τη σεζόν 2016/17. Αναλυτικά η κατάταξη των πρώτων 15 χωρών και οι ομάδες που συνεχίζουν στα κύπελλα Ευρώπης, έχουν ως εξής:

1. Ισπανία 84,427 (7/7)
2. Γερμανία 65,749 (7/7)
3. Αγγλία 64,346 (7/8)
4. Ιταλία 60,272 (6/6)
5. Πορτογαλία 44,605 (5/6)
6. Γαλλία 43,832 (6/6)
7. Ρωσία 41,282 (5/5)
8. Ουκρανία 36,983 (4/5)
9. Βέλγιο 34,400 (4/5)
10. Ολλανδία 30,979 (4/6)
11. Ελβετία 29,575 (4/5)
12. Τουρκία 29,400 (3/5)
13. Τσεχία 26,725 (4/5)
14. ΕΛΛΑΔΑ 26,200 (5/5)
15. Ρουμανία 24,883 (2/4)

Δωρεάν διανομή ροδάκινων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Θέρμης, την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015, από τις 10.00 έως τις 15.00, στο Δημοτικό Κτίριο Τριαδίου (κτίριο Οικονομικής Υπηρεσίας).

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Ωφελούμενοι της διανομής είναι:
οι κάτοχοι της Κάρτας Σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης,
οι αιτούντες της Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ) και
οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θέρμης.

Οι παραπάνω θα μπορούν με την επίδειξη της κάρτας σίτισης ή της κάρτας δικαιούχου Κοινωνικού Παντοπωλείου ή της αίτησης για την Επισιτιστική Βοήθεια καθώς και του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας και ενός πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, που βεβαιώνει για τον αριθμό των μελών της οικογένειάς τους, να παραλαμβάνουν την ανάλογη ποσότητα ροδάκινων.

http://www.thestival.gr
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια τμήματα και ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Βόρεια Κρήτη και στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015.

Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι σε Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και πιθανόν Βόρεια Εύβοια ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως τους 32 βαθμούς), 25 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 24 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Βόρειο και Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή πρόσκαιρης καταιγίδας στα βόρεια και δυτικά τμήματα περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τις πρωινές ώρες τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά τις πρωινές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ.

http://www.seleo.gr 
Την 1η του Νοέμβρη θα διεξαχθούν τελικά οι εκλογές στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στόχος των πρόωρων εκλογών στη γείτονα χώρα είναι να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο μετά και την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τερμάτισε επίσημα τις προσπάθειες εξεύρεσης ενός μικρότερου εταίρου για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού την Τρίτη, δύο και πλέον μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου. Η εντολή επέστρεψε στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί αναπόφευκτα σε νέες εκλογές.

http://www.seleo.gr 
Ο ορατός κίνδυνος βίαιης εισβολής χιλιάδων απελπισμένων προσφύγων στο έδαφος της ΠΓΔΜ, που μπορεί να κατέληγε ακόμα και σε αιματοχυσία, ανάγκασε χθες τις αρχές των Σκοπίων να ανοίξουν τα σύνορα και να επιτρέψουν τη διέλευση συγκεντρωμένων στην πεδιάδα της Ειδομένης. Το μήνυμα, εξάλλου, είχε δοθεί νωρίς το πρωί, όταν δεκάδες νεαροί Σύροι και Αφγανοί επιχείρησαν να απωθήσουν τους πάνοπλους αστυνομικούς της ΠΓΔΜ που είχαν αναπτυχθεί, απλώνοντας μάλιστα και συρματοπλέγματα στις διόδους απ? όπου μέχρι προχθές περνούσαν στην ΠΓΔΜ οι πρόσφυγες. Οι φρουροί προσπάθησαν να τους σταματήσουν με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, αλλά και πλαστικές σφαίρες, και το κατάφερναν, αφού τραυμάτισαν γύρω στα δέκα άτομα, από τα οποία τουλάχιστον τέσσερα μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας Πολυκάστρου, αλλά και στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Η ατμόσφαιρα όμως είχε ηλεκτριστεί επικίνδυνα έπειτα από αυτό, και το μήνυμα για το τι μπορεί να ακολουθήσει, καθώς στην «καυτή ζώνη» κατέφθαναν συνεχώς και άλλοι πρόσφυγες από το εσωτερικό της Ελλάδας, είχε μεταδοθεί προς όλες τις κατευθύνσεις. Σε μια άλλη απεγνωσμένη ενέργειά τους και προκειμένου να πιέσουν τις αρχές των δύο χωρών να διευκολύνουν τη φυγή τους, οι πρόσφυγες έχουν καταλάβει τη σιδηροδρομική γραμμή στην ουδέτερη ζώνη, όπου κοιμούνται πάνω στις ράγες, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκης-Σκοπίων-Βελιγραδίου.
 
Κατόπιν τούτου, προς το απόγευμα, οι αρχές της γείτονος ειδοποίησαν τους συγκεντρωμένους στην ελληνική πλευρά ότι θα μπορούσαν να περάσουν κατά ομάδες, με προτεραιότητα στα γυναικόπαιδα, χωρίς να ξεκαθαρίσουν εάν έχει αρθεί οριστικά το μέτρο της εκτάκτου ανάγκης στα σύνορα, ή επρόκειτο για μια κίνηση προσωρινής εκτόνωσης της έκρυθμης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί μετά την απόφαση να απαγορευθεί η διέλευση προσφύγων στην επικράτεια της ΠΓΔΜ.
 
Η απειλή, ωστόσο, μιας ανθρωπιστικής κρίσης επικρέμαται στην Ειδομένη, καθώς οι πρόσφυγες συρρέουν κατά εκατοντάδες καθημερινά στην «πεδιάδα του πόνου», όπως έχει εξελιχθεί η περιοχή την οποία οι τέσσερις χιλιάδες συγκεντρωμένοι μέχρι χθες είχαν μετατρέψει σε τεράστιο υπαίθριο καταυλισμό. Κάτω από τον καυτό ήλιο, αποκαμωμένοι άνθρωποι προσπαθούσαν να βολευτούν στις σκιές δέντρων, σε μικρές σκηνές, σε αυλές σπιτιών, τρυπώνοντας για λίγη δροσιά ακόμα και σε καλαμιές ή ηλιόδεντρα στα χωράφια και άλλοι κατάκοποι κοιμούνταν καταμεσής στους χωματόδρομους.
 
Τα βλέμματα όλων στραμμένα στις διόδους προς τη Γευγελή, που όμως το τελευταίο εικοσιτετράωρο έφρασσαν πάνοπλοι βλοσυροί φρουροί. Οι πλέον τολμηροί αναζητούσαν άλλα περάσματα στα γύρω χωράφια, αλλά η περιοχή είναι δύσβατη και οι πεζοπόροι πρόσφυγες δεν απομακρύνονται ποτέ από τις σιδηροδρομικές γραμμές για να μη χάσουν τον προσανατολισμό τους.
 
«Η κατάσταση είναι περίπλοκη, έχουμε εδώ 4.000 με 5.000 ανθρώπους με διαρκή αύξηση, χρειάζονται τρόφιμα, φάρμακα, οι περισσότεροι θα μείνουν εδώ αν δεν μπορέσουν να περάσουν στα Σκόπια και χρειάζονται υποδομές για την παραμονή τους», μας λέει ο Πέτρος Μάστακας, που εργάζεται για την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
 
Ωστόσο, οι τοπικές αρχές δεν δέχονται καμία συζήτηση για χρόνια παραμονή προσφύγων στον τόπο τους και βάλλουν ευθέως κατά της κυβέρνησης για παντελή απουσία σχεδιασμού αλλά και αδιαφορία, καθώς, όπως αναφέρει η πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Ειδομένης Ξανθίππη Σουπλή, παρά τις προσπάθειές της να επικοινωνήσει με την αρμόδια για τη Μετανάστευση υπουργό, «δεν βγήκε ούτε μία φορά στο τηλέφωνο».
 
Τοπική αυτοδιοίκηση, αστυνομία, ανθρωπιστικές οργανώσεις, εθελοντές προσπαθούν να διαχειριστούν τη δύσκολη πραγματικότητα χωρίς καμία κεντρική καθοδήγηση ή κρατική βοήθεια. Η οργή για την απουσία οργανωμένης κρατικής παρουσίας και βοήθειας ξεχειλίζει. «Αυτοσχεδιάζουμε, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;» μας απαντάει ένα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ιδιαίτερα αιχμηρός είναι ο δήμαρχος Πολυκάστρου Χ. Γκαντανούδης, που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να «καθαρίσει τα νησιά για τουριστικούς λόγους και να μας φορτώσει εμάς τους πρόσφυγες, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία».

http://www.cityportal.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!