Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015


Ο καλοκαιρινός ήλιος και σίγουρα πρέπει να προστατευθείτε από τις βλαβερές συνέπειες! Διαβάστε 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε τον ήλιο αλλά με ασφάλεια!
1. Η αντιηλιακή προστασία είναι απαραίτητη
Ακόμα κι αν είναι συννεφιασμένος ο καιρός δεν πρέπει να βγαίνετε εκτός σπιτιού χωρίς το αντιηλιακό σας. Οι ακτίνες UV προκαλούν βλάβες στο δέρμα και μπορούν να προκαλέσουν διάφορους τύπους καρκίνου του δέρματος. Το απροστάτευτο δέρμα μπορεί να πάθει βλάβη μέσα σε μόνο 15 λεπτά, τονίζουν ειδικοί δερματολόγοι.
2. Όλοι οι δερματικοί τόνοι πρέπει να βάζουν αντιηλιακό 
ΜΕγάλο ποσοστό ανθρώπων με σκουρότερο τόνο δέρματος θεωρούν πως δεν έχουν λόγο να ανησυχούν για καρκίνο του δέρματος, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αν έχετε ανοιχτό τόνο δέρματος και κοκκινίζετε εύκολα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να χρησιμοποιείτε υψηλό δείκτη προστασίας.
3. Χρησιμοποιήστε δείκτη τουλάχιστον SPF 30
Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας προτείνει δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 και αδιάβροχα αντιηλιακά. Ο ακριβής δείκτης προστασίας που χρειάζεστε κυμαίνεται ανάλογα με το σε πόση ώρα καίγεστε από τον ήλιο. Αν το δέρμα σας καίγεται σε 15 λεπτά τότε ένα αντιηλιακό με δείκτη 30 θα καθυστερήσει το κάψιμο για 15 λεπτά x 30 = 450 λεπτά, δηλαδή για 7,5 ώρες. Όμως, καθώς οι καιρικές συνθήκες έκθεσης και οι δραστηριότητες διαφέρουν, συνίσταται να βάζετε αντιηλιακό κάθε 2 ώρες.
4. Αντιηλιακά ευρέως φάσματος προσφέρουν προστασία κατά των UVA και UVB ακτινών.
Προτιμήστε αντιηλιακά που περιέχουν φυσικά συστατικά που εμποδίζουν την εισχώρηση των ακτίνων στο δέρμα. Αναζητήστε σκιά και να είστε πολύ προσεκτικοί από τις 10:00 έως τις 2:00 ή όποτε η σκιά σας είναι πιο κοντή από το πραγματικό σας ύψος.
5. Το αντιηλιακό είναι αποτελεσματικό όταν εφαρμόζεται τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την ηλιοθεραπεία
Είναι πλήρως λειτουργικό μόνο όταν εφαρμόζεται 20 λεπτά τουλάχιστον πριν βγείτε εκτός σπιτιού. Τοποθετήστε το μετά την κρέμα που βάζετε συνήθως και πριν το μακιγιάζ σας.
6. Αντιηλιακή προστασία όλες τις εποχές 
Αν εργάζεστε σε εξωτερικό χώρο, πρέπει να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό με δείκτη 50 και ειδικά ρούχα. Δεν χρησιμοποιούμε αντιηλιακά μόνο το καλοκαίρι, αλλά συνεχώς.
7. Οι γονείς πρέπει να λαμβάνουν επιπλέον μέτρα για την προστασία των παιδιών
Συχνές επαναλήψεις εφαρμογής αντιηλιακού και πρέπει τα παιδιά να μένουν ενυδατωμένα. Τα μωρά πρέπει να παραμένουν στη σκιά, να φορούν ρούχα και καπέλο. Ένα μωρό μπορεί να καεί πολύ εύκολα ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο. Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά χωρίς επίβλεψη.
8. Το να είστε μέσα στη θάλασσα δεν σας προστατεύει
Το νερό δεν προσφέρει προστασία από τις ηλιακές ακτίνες. Μάλιστα, όταν βρέχεστε πρέπει να βάζετε αντιηλιακό πιο συχνά.
9. Το να κοιτάξετε απευθείας τον ήλιο μπορεί να βλάψει τα μάτια σας
Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα για να προκληθεί κάποια βλάβη στα μάτια σας, αν κοιτάξετε απευθείας τον ήλιο. Τα γυαλιά ηλίου πάντα βοηθούν.
10. Ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους βάλτε αντιηλιακό
Ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους θυμηθείτε πως το τζάμι δεν μπλοκάρει τις ακτίνες UV, οπότε πρέπει να φοράτε αντιηλιακό είτε εργάζεστε σε γραφείο είτε οδηγείτε το αυτοκίνητό σας.
nowdoctor.gr

Η Apple χθες μας παρουσίασε το iOS 9 – το νέο λογισμικό της για iPhone, iPad και iPod touch.

Πριν την παρουσίαση του υπήρχαν πολλές συζητήσεις για το αν η Apple θα δημιουργούσε μια έκδοση πολύ πιο σταθερή και με σημαντικές βελτιώσεις στο παρασκήνιο αυτή την φορά και τελικά προς χαρά όλων κάτι τέτοιο φαίνεται πως επαληθεύτηκε.

Επίσης έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως η Apple έκανε το iOS 9 συμβατό με όλες εκείνες τις συσκευές που ήταν συμβατό και το περσινό iOS 8.

Η ιστορία θέλει την Apple κάθε χρόνο να αφήνει πίσω κάποιες παλαιότερες συσκευές αλλά φέτος είχαμε μια ευχάριστη εξαίρεση.

iPhone

• iPhone 6 Plus
• iPhone 6
• iPhone 5s
• iPhone 5c
• iPhone 5
• iPhone 4s

iPad

• iPad Air 2
• iPad Air
• iPad 4
• iPad 3
• iPad 2
• iPad mini 3
• iPad mini 2
• iPad mini

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com


Ο καθένας μπορεί να γυμναστεί σκληρά και να χύσει λίτρα ιδρώτα στο γυμναστήριο. Το ζήτημα είναι να το αποφασίσει. Αλλά πώς;
Υπάρχει ο κανονισμός των 60 δευτερολέπτων. Τουλάχιστον αυτόν προτείνει μία έρευνα που διαπίστωσε ότι όταν κάποιος γυμνάζεται με διαλείμματα και όχι για αρκετή ώρα χωρίς… ανάσα, τότε θα νιώσει ότι ολοκληρώνει το πρόγραμμα πιο εύκολα, ακόμη κι αν κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα.
Οι ερευνητές έχουν αποδείξει ότι αυτό που συζητιέται αρκετά στο χώρο των γυμναστηρίων, για προπόνηση interval, όπως λέγεται η εκγύμναση με διαλείμματα, προκαλεί μεγαλύτερη καύση του λίπους, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και την αρτηριακή πίεση.
Πέρα από αυτό όμως, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η διαλειμματική προπόνηση, με ανάσες 60 δευτερολέπτων, οδηγεί τον άνθρωπο να γυμνάζεται πιο σκληρά, δηλαδή ουσιαστικά… ξεγελά τον εγκέφαλό του κάνοντάς τον να πιστεύει ότι κουράζεται λιγότερο, οπότε ολοκληρώνει το απαιτητικό πρόγραμμα. Βέβαια τώρα πρέπει να βρεθεί και ένα… τρικ για να ξεγελά κάποιος τον εαυτό του ώστε να πάρει απόφαση να σηκωθεί από τον καναπέ και να πάει ως το γυμναστήριο.
Πηγή: medicalnews.gr
Με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στις 6 το πρωί, επανήλθε στους δέκτες η ΕΡΤ, μετά από δύο χρόνια «μαύρου». Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση «επιστρέφει» σχεδόν σε πλήρη ανάπτυξη, με την ΕΡΤ3 να ακολουθεί στον σχεδιασμό επαναλειτουργίας όλων των σταθμών.

Το λογότυπο στους δέκτες  μετατράπηκε από ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ, ενώ η πρεμιέρα έγινε με τους δημοσιογράφους Ν. Αγγελίδη και Β. Χαϊνά, που άνοιξαν την....
πρωινή ενημέρωση.
Θα ακολουθήσουν πλήθος ενημερωτικών εκπομπών, ενώ το βράδυ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας».




INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η πρεμιέρα έγινε με τους δημοσιογράφους Ν. Αγγελίδη και Β. Χαϊνά, που άνοιξαν την πρωινή ενημέρωση.

Το κλίμα σήμερα θα είναι εορταστικό καθώς, στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου διοργανώνεται στις 20:00 μεγάλη συναυλία, με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών να δίνουν το παρών. Ανάμεσά τους ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.ά.. Η συναυλία θα μεταδίδεται ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Σε ό,τι αφορά την στελέχωση του φορέα, σύμφωνα με στοιχεία, οι αιτήσεις επανόδου του προσωπικού έφθασαν τις 1.665, ενώ, άμεσα, θα προχωρήσουν και οι νομικές τροποποιήσεις, προκειμένου να καταστεί πιο εύρυθμη η λειτουργία της εταιρείας.

Τις αντιρρήσεις της για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ έχει εκφράσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία στις 19:00 καλεί σε συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://simantra.blogspot.gr 




Ήταν καλοκαίρι στο δάσος έκανε τρομερή ζέστη και ο μέρμηγκας ήταν έξω καταϊδρωμένος και μάζευε ξύλα…
Εκεί που μάζευε ξύλα ακούει ένα φρενάρισμα: ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΙΙΙΙΙΙΙΙιιιιι… γυρνάει και τι να δει!
Ο τζίτζικας μέσα σε μια Mercedes SLK με δύο θεογκόμενες!
– «Έλα ρε άτομο τι κάθεσαι και κάνεις εδώ και μαζεύεις ξύλα!;» του λέει ο τζίτζικας…
– «Αδερφέ, χειμώνας έρχεται και μαζεύω προμήθειες για το τζάκι.»
– «Καλά τρελός είσαι ρε… πάμε εδώ στην παραλία να κάνουμε το μπανάκι μας έχω και τα δύο μωρά μαζί … κοίτα πως σε κοιτάνε ρεεεεεεε… χαζός είσαι που θα κάτσεις να μαζέψεις ξύλα… Παραλία, Μπανάκι, BEACH BAR και τεκίλες σφηνάκια!»
– «Όχι ρε φίλε δεν μπορώ έχω δουλειά ακόμα.»
– «Καλά ρε φιλαράκι δεν πειράζει τα λέμε … να ξέρεις εσύ χάνεις!»
Φεύγει ο τζίτζικας, αναστενάζει ο μέρμηγκας και συνεχίζει το κουβάλημα…
Περνάνε κάνα δυο βδομάδες εκεί που ήταν ο μέρμηγκας πάλι στο δάσος και μάζευε τροφή (ντάλα ο ήλιος) σκάει μύτητο γνωστό φρενάρισμα: ….ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.. ..
Γυρνάει ο μέρμηγκας με βαριά καρδιά και τι βλέπει;
Ο γνωστός τζίτζικας με ένα Porsche Cayenne και από πίσω κοτσαδούρα με ένα κότερο 20 μέτρα!
Πάνω στο κότερο 4 θεογκόμενες 2μετρες να τον χαιρετάνε!
– «ΦΙΛΑΡΑΚΙ!!!» φωνάζει ο τζίτζικας!
– «Καλημέρα. » του απαντάει ο μέρμηγκας με ξεψυχισμένη φωνή!
– «Aντε, παράτα το κουβάλημα και ανέβα στο εργαλείο μαζί με τα κορίτσια !
πάμε ΜΥΚΟΝΟ τριήμερο!»
– «…εεεεε… ξέρεις έρχεται χειμώνας και αν δεν μαζέψω τροφή θα πεινάσουμε…»
-«ΡΕΕΕ ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ!!! Μαζεύεις από βδομάδα τροφή! Καβάλα να φύγουμε! Τα κορίτσια σε περιμένουν πώς και πως! κοίτα κορμιά κοίτα ρεεε πως σε κοιτάνε!!!!!»
– «…όχι ρε φίλε δεν μπορώ».
«ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ!!!! Τι να σου πω…» του λέει ο τζίτζικας και βάζει μπρος και την κάνει..
Περνάει το καλοκαίρι, περνάει το φθινόπωρο και έρχεται ο χειμώνας.
Έξω έχει 2 μέτρα χιόνι και ο μέρμηγκας είναι αραχτός στην πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι… χαζεύει πρωινάδικα τηλεόραση » και πίνει το τσαγάκι του χαλαρός….
Ξαφνικά χτυπάει η πόρτα:
«ΤΑΚ ΤΑΚ ΤΑΚ» και ακούει μια φωνή:
-«ΦΙΛΑΡΑΚΙΙΙΙΙΙΙ»
Σηκώνεται αργά αργά και πάει στην πόρτα… ανοίγει την πόρτα και κοντεύει να πάθει έμφραγμα!
Ο Τζίτζικας με στολή Χιονοδρόμου κασκολάκι και γυαλιά να του χαμογελάει και πίσω του το γνωστό Porsche Cayenne με αλυσίδες και από πάνω φορτωμένο με πέδιλα του σκι! Μέσα στο Cayenne δύο ξανθές μοντέλες να του χαμογελάνε!!!
«Έχεις 10 λεπτά καιρό να ετοιμαστείς και να κατέβεις να φύγουμε! Έχω κλείσει ΣΑΛΕ στον ΠΑΡΝΑΣΣΟ και θα πάμε για σκι με τα κορίτσια… άντε κατέβα!»
… Άφωνος ο μέρμηγκας έχει καταπιεί τη γλώσσα και έχει μείνει με ανοικτό το στόμα….
«A ντε ρε μη χαζεύεις… ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ Γρήγορα!!! Τα κορίτσια ανυπομονούν να σε γνωρίσουν!!!!»
– «Εεεε, Φίλε μου τζίτζικα δυστυχώς δεν μπορώ να έρθω σήμερα μαζί σου αλλά σε παρακαλώ πολύ κάνε μου μια χάρη!
– Ότι θέλει το φιλαράκι μου!!
– «Αν εκεί πάνω στο βουνό δεις τον ΑΙΣΩΠΟ…, πες του ΟΤΙ ΓΑΜΙΕΤΑΙ!!!!!

Το εθνικό μας φαγητό, αυτό που καταναλώνουν κάθε εβδομάδα αν όχι κάθε μέρα οι περισσότεροι Έλληνες, αυτό που προτιμούν όλοι οι τουρίστες, το greek σουβλάκι, δεν είναι ελληνικό. Το χοιρινό που χρησιμοποιείται στα περισσότερα σουβλατζίδικα της χώρας είναι εισαγόμενο από τη Δανία -κατά κύριο λόγο- τη Γερμανία και την Ολλανδία.
Όπως σημειώνεται σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής, οι εταιρείες που προμηθεύουν τα σουβλατζίδικα στην Ελλάδα εισάγουν το κρέας καθώς οι ποσότητες που παράγονται στη χώρα δεν επαρκούν να καλύψουν την κατανάλωση.
Συνολικά, από τους 300.000 τόνους χοιρινού που καταναλώνονται κάθε χρόνο περισσότεροι από τους 190.000 τόνους είναι εισαγόμενοι. Το δε κόστος ανέρχεται σε περίπου μισό δισ. Ευρώ.
Το συνολικό κόστος των εισαγωγών σε κρέας ξεπερνά το ένα δισ. Ευρώ καθώς εκτός από το χοιρινό εισαγόμενο είναι και το 87% του μοσχαρίσιου κρέατος που καταναλώνεται στην Ελλάδα.
Βασικός προμηθευτής όλων των σουβλατζίδικων της χώρας είναι η δανέζικη εταιρεία Danish Crown που έχει ετήσιο τζίρο από την εξαγωγή χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος που φτάνει τα 8 δισ. Ευρώ. Είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης και η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Εχει συμβεί σε όλους να προσπαθούν να πιάσουν αρκουδάκι με τη δαγκάνα σε εκείνα τα μηχανήματα στα λούνα παρκ και τα εμπορικά κέντρα και εκεί που αρχίζει να το σηκώνει η δαγκάνα, ξαφνικά το αφήνει και πέφτει. Αυτό που δεν γνωρίζατε όμως είναι ότι υπάρχει ολόκληρος σχεδιασμός πίσω από αυτό.
Μπορεί στατιστικά η δαγκάνα να χάνει σχεδόν πάντα το πολυπόθητο κουκλάκι, όμως υπάρχουν κάποιες σπάνιες φορές που το πιάνει. Γιατί συμβαίνει αυτό; Την απάντηση δίνει η ομάδα του Vox, αναλύοντας επιστημονικά το κόλπο της δαγκάνας.
Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσαν, η δαγκάνα είναι προγραμματισμένη να βάζει κανονική δύναμη στη λαβή της μόνο όταν θα έχετε βάλει αρκετά κέρματα ώστε να συμφέρει να σου πιάσει το κουκλάκι.
Πρακτικά, αν υπολογίσουμε ότι το κουκλάκι κάνει 5 ευρώ και ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει 50% κέρδος, θα πρέπει να βάλετε τουλάχιστον 15 πενηντάλεπτα για να δουλέψει κανονικά η δαγκάνα.
Μάλιστα στο εγχειρίδιο οδηγιών ενός τέτοιου μηχανήματος το λέει ξεκάθαρα: «H διαχείριση των κερδών είναι εύκολη, απλώς ορίζεις την αξία του νομίσματος, του δώρου και το επίπεδο κέρδους. Το μηχάνημα θα υπολογίσει αυτόματα πότε να δώσει όλη τη δύναμη στη δαγκάνα και αυτό θα γίνεται τυχαία, ώστε οι παίκτες να μην μπορούν να το προβλέψουν».
Για περισσότερη ανάλυση δείτε και το σχετικό βίντεο:

Πηγή: iefimerida.gr
Πολύ συχνά όταν ακούμε για περιπτώσεις ανθρώπων που πέφτουν θύματα κακοποίησης και δεν αντιδρούν, χρησιμοποιούμε τον όρο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης».

Τι είναι όμως το συγκεκριμένο σύνδρομο και πώς πήρε το όνομά του;

Στις 23 Αυγούστου του 1973 δύο οπλισμένοι εγκληματίες εισέβαλαν σε μία τράπεζα στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Καθώς πυροβολούσαν, ο ένας από τους δύο, ο Jan-Erik Olsson, ανακοίνωσε στους τρομοκρατημένους υπαλλήλους της τράπεζας ότι «Το πάρτι μόλις άρχισε!».

Οι δύο ληστές κράτησαν για τις επόμενες 131 ώρες στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας τέσσερις ομήρους, τρεις γυναίκες κι έναν άνδρα, γύρω από τους οποίους είχαν τοποθετήσει δυναμίτη.

Οι όμηροι παρά τις απειλές και τη βία που υπέστησαν από τους κακοποιούς, όταν τελείωσε η περιπέτειά τους είχαν μια απρόσμενη συμπεριφορά.

Στις συνεντεύξεις που έδωσαν στα μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν τους εγκληματίες που τους κράτησαν ομήρους, εκφράζοντας φόβο για τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους απελευθερώσουν.

Ο όρος «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» (Stockholm Syndrome) καθιερώθηκε από τον Σουηδό ψυχίατρο και εγκληματολόγο Nils Bejerot που βοήθησε την αστυνομία κατά την επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων.

Πρόκειται για την ταύτιση του θύματος με τον θύτη που λειτουργεί ως μηχανισμός άμυνας και βασίζεται (συνήθως ασυνείδητα) στην ιδέα ότι ο εγκληματίας δεν θα βλάψει τον αιχμάλωτο εάν αυτός είναι συνεργάσιμος και τον υποστηρίξει. Ο αιχμάλωτος προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του εγκληματία με σχεδόν παιδαριώδη τρόπο. Ο όμηρος συνήθως αντιλαμβάνεται τις προσπάθειες όσων επιδιώκουν να τον σώσουν, ως ενέργειες που πιθανώς θα τον βλάψουν αντί να επιτύχουν την απελευθέρωσή του.

Το συναισθηματικό δέσιμο με έναν κακοποιό είναι στην πραγματικότητα μία στρατηγική επιβίωσης για τα θύματα κακοποίησης και εκφοβισμού.

Το πιο παράδοξο για το περιστατικό της Στοκχόλμης είναι ότι αργότερα, μία από τις τρεις γυναίκες αρραβωνιάστηκε τον έναν από τους δύο κακοποιούς και μία άλλη ίδρυσε ένα ταμείο υπεράσπισης με σκοπό να συνδράμει στα έξοδα υπεράσπισή τους.

Τα συμπτώματα του συνδρόμου χαρακτηρίζονται από:
-θετικά συναισθήματα του θύματος απέναντι στον κακοποιό
-αρνητικά συναισθήματα του θύματος απέναντι στην οικογένεια, τους φίλους ή τις αρχές που προσπαθούν να τους σώσουν / υποστηρίξουν ή να κερδίσουν την απελευθέρωσή τους
-υποστήριξη των λόγων και της συμπεριφοράς του κακοποιού
-θετικά συναισθήματα του κακοποιού απέναντι στο θύμα
-συμπεριφορά υποστήριξης από το θύμα και κατά καιρούς παροχή βοήθειας στον κακοποιό
-ανικανότητα εμπλοκής σε συμπεριφορές που μπορεί να βοηθήσουν στην απελευθέρωση ή την απομάκρυνσή τους.

Το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» απαντάται επίσης σε οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, όπου το άτομο δέχεται παθητικά απειλή και αναγκάζεται να υποστεί την οποιαδήποτε πράξη προκειμένου να επιβιώσει αλλά και να κερδίσει την εύνοια του «δράστη» λαμβάνοντας έτσι δείγματα αγάπης που θα το βοηθήσουν να συνεχίσει, αρνούμενο όμως πολλές φορές την βοήθεια τον γύρω του.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!