Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Έξι μέλη μιας οικογένειας, οι δύο γονείς και τέσσερα από τα παιδιά τους, σφαγιάστηκαν μέσα στο σπίτι τους από συγχωριανούς τους που τους κατηγορούσαν για "μαγεία" στο κρατίδιο Οντίσα της ανατολικής Ινδίας.

Τα θύματα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κοιμόντουσαν μέσα στο πλίνθινο σπίτι τους στο χωριουδάκι Λαχάντα της περιφέρειας Κεοντζάρ όταν εισέβαλαν οι δράστες, πέντε άνδρες οπλισμένοι με τσεκούρια. Οι ύποπτοι, που πιστεύεται ότι είναι συγγενείς των θυμάτων, κατηγορούσαν την οικογένεια ότι ευθύνεται για τις ασθένειες που προσβάλουν με ασυνήθιστη συχνότητα τα μωρά του χωριού.

Ο αστυνομικός διευθυντής Καβίτα Τζαλάν είπε ότι δύο παιδιά της οικογένειας διασώθηκαν και ενημέρωσαν τις αρχές. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο χωριό νωρίς τα ξημερώματα σήμερα, βρήκαν έξι ακρωτηριασμένα πτώματα μέσα σε μια λίμνη αίματος. Άλλο ένα παιδί της οικογένειας, ένα 8χρονο αγόρι, ήταν ακόμη ζωντανό. "Ο οκτάχρονος βρέθηκε από τους αστυνομικούς ανάμεσα στα πτώματα και ανέπνεε με δυσκολία" είπε ο Τζαλάν.

Σε πολλές περιοχές της Ινδίας παραμένει συνηθισμένη πρακτική να "σημαδεύονται" άνδρες και γυναίκες με τον χαρακτηρισμό του "μάγου", παρ' ότι ο νόμος το απαγορεύει. Τα θύματα δέχονται συχνά επιθέσεις ή δολοφονούνται. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2013 καταγράφηκαν 160 δολοφονίες που σχετίζονταν με το "κυνήγι των μαγισσών" στη χώρα.

http://www.thestival.gr


Σε ότι αφορά στην κινητικότητα στο Δημόσιο, αυτή, βάσει της συμφωνίας με τους θεσμούς, θα πρέπει να στοχεύει στη καλύτερη κατανομή του προσωπικού και στον εξορθολογισμό στην κατανομή των πόρων. Το πρόγραμμα θα προωθήσει τη χρήση της περιγραφής εργασίας και θα πρέπει να συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει όλες τις τρέχουσες κενές θέσεις εργασίας. Η τελική απόφαση σχετικά με την κινητικότητα των εργαζομένων, θα πρέπει να λαμβάνεται από κάθε σχετική υπηρεσία. Επίσης, συμφωνήθηκε η πρόσληψη διευθυντών που θα αξιολογούν τις επιδόσεις όλων των εργαζομένων, με στόχο να ολοκληρωθεί η πρόσληψη νέων στελεχών από την 31η Δεκεμβρίου 2015 μετά από μια διαδικασία αναθεώρησης.
Μαρς: Η γάτα που ταξίδεψε 28 μίλια κρυμμένη στον κινητήρα φορτηγού
Τη θεωρία ότι οι γάτες είναι εφτάψυχες επιβεβαίωσε ένα συμπαθέστατο τετράποδο που ταξίδεψε 28 μίλια από την Πενσυλβάνια στο Νιου Τζέρσι μέσα στον κινητήρα ενός φορτηγού.

Ο οδηγός του φορτηγού, μη γνωρίζοντας ότι η γάτα είχε τρυπώσει στη μηχανή, ξεκίνησε το ταξίδι του με προορισμό το εργοστάσιο της γνωστής σοκολατοβιομηχανίας Μαρς στο Νιου Τζέρσι.

Όταν έφτασε στο εργοστάσιο μετά από ταξίδι 28 μιλίων, οι εργαζόμενοι άκουγαν τα νιαουρίσματα της γάτας και κάλεσαν την αστυνομία.

Με τη βοήθεια των αστυνομικών και τη συνδρομή του τμήματος Δημοσίων Έργων της πόλης, η γάτα απεγκλωβίστηκε από τον κινητήρα και ετοιμάζεται να επιστρέψει πίσω στο σπίτι της στην Πενσυλβάνια.

Μετά από όλη αυτή την περιπέτεια, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου έδωσαν στο τετράποδο το όνομα Μαρς.
Newsroom ΔΟΛ
Τα παράτησαν όλα και ταξιδεύουν όλο τον κόσμο με το ιστιοπλοϊκό και την γάτα τους
Ο Ματ και η Τζέσικα Τζόνσον πριν 4 χρόνια ήταν ένα φυσιολογικό ζευγάρι. Είχαν παντρευτεί, είχαν καλές δουλειές, είχαν αγοράσει και σπίτι. Το τυπικό Αμερικάνικο Όνειρο.

Όλα ως τον Αύγουστο του 2011. Όταν μετά από ένα ταξίδι με ιστιοπλοϊκό αποφάσισαν ότι αυτό θέλουν να κάνουν στην υπόλοιπη ζωή τους. Άφησαν λοιπόν τις δουλείες τους, πούλησαν τα υπάρχοντα τους, υιοθέτησαν μια γάτα για συντροφιά και ξεκίνησαν να σαλπάρουν.

Ως τώρα έχουν επισκεφθεί 16 χώρες, μεταξύ των οποίων οι Μπαχάμες, η Τζαμάικα, η Κούβα, το Περού.

in.gr
Τρεις εγκάρδιοι φίλοι, θέλοντας να γιορτάσουν τον 10ο χρόνο της φιλίας τους, αποφασίζουν να βγουν έξω για να το βρέξουν........
Αφού λοιπόν έχουν κατεβάσει τη μισή κάβα στο κλασσικό μπαράκι/στέκι των παιδικών τους χρόνων, αποφασίζουν να λήξουν τη βραδιά με βασιλικές ηδυπάθειες. Ο ένας όμως από τους τρεις, έχασε κάπου το μέτρημα στα ποτά, και είχε γίνει σκνίπα.
Κατεβαίνουν λοιπόν Αθήνα, σε έναν από τους διανυκτερεύοντες οίκους ανοχής, και πιάνουν την διαχειρίστρια (γνωστή και ως Τσατσά στα λαϊκά στρώματα).
– Κοίτα να δεις, εγώ και τα φιλαράκια μου σήμερα γιορτάζουμε.. θέλω λοιπόν να μας δώσεις λοιπόν κάτι σπέσιαλ.
– Τι να σας πώ παιδιά, λέει η Τσατσά, τέτοια ώρα που ήρθατε δεν έχω και μεγάλη ποικιλία.. έχω μόνο δύο κοπέλες διαθέσιμες.. και εκτός αυτού, το παλικάρι από εκεί είναι τύφλα στο μεθύσι..
– Ααα, σε παρακαλώ.. παρεμβαίνει ο δεύτερος ημιξεμέθυστος φίλος.. το παλικάρι είναι καλός φίλος και θέλω να το βολέψεις και αυτό..
– Ρε παιδιά.. τι να κάνουμε.. μόνο αυτή την πλαστική κούκλα έχω .. μέσα στο μεθύσι του δεν πρόκειται να καταλάβει και τίποτα..
– Κομμάτια να γίνει, λέει πάλι ο πρώτος.. δώστου την κούκλα..
Πραγματικά, οι 3 φίλοι μπαίνουν στα ιδιαίτερα δωμάτια της επιχείρησης και βγάζουν τα μάτια τους μέχρι πρωϊας. Το επόμενο μεσημέρι, αφού συνήλθαν από τις κρεπάλες, μαζεύονται στο σπίτι του πρώτου φίλου για καφέ.. πάνω στην κουβέντα, αρχίζουν να συζητάνε για τα «κομμάτια» που πετύχανε το προηγούμενο βράδυ..
– Καλά παιδιά, μιλάμε εγώ πέτυχα μια γαλλιδούλα άλλο πράγμα..
– Και που το κατάλαβες ρε συ ότι ήταν γαλλίδα;..
– Ε να, όταν την είχα στα τέσσερα και τις πέταγα τα μάτια έξω, μου φώναζε oui, oui, και τέτοια..
– Καλή ξήγα, λέει ο δεύτερος, εγώ πέτυχα μια Ισπανιδούλα φωτιά και λαύρα..
– Και εσύ που το κατάλαβες ρε ότι ήταν Ισπανίδα;..
– Ε, εκτός από το ότι είχε κάτι βυζάρες σαν καρπούζια, πάνω στα Ισπανικά μου φώναζε Ολέ Ολέ…
– Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, πετάγεται ο τρίτος, αλλά εμένα η κοπελιά ήταν μάγισσα…
– Μάγισα; τι λες ρε μεγάλε;.. και που το κατάλαβες ότι είναι μάγισσα..;
– Ε να, με το που της δάγκωσα το κωλαράκι, κάνει μία ΦΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.. και φεύγει από το παράθυρο!
Ντελίριο ενθουσιασμού επικρατεί στην Φενέρμπαχτσε μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Ο Ολλανδός σούπερ σταρ, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση κατά την άφιξη του στην Κωνσταντινούπολη ετοιμάζεται να υπογράψει το νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο του με την Φενέρμπαχτσε.

Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο 3+1 ετών με τον 31χρονο στράικερ. Οι ετήσιες αποδοχές του θα ξεπερνούν τα 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα «καναρίνια» θα καταβάλουν 6 εκατ. ευρώ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στη Φενέρμπαχτσε. Θέλω να δώσω χαρά στους οπαδούς της ομάδας.

Έχω εντυπωσιαστεί. Νιώθω πολύ καλά και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτούς τους φανταστικούς οπαδούς», δήλωσε κατά την άφιξη του στην Κωνσταντινούπολη ο Φαν Πέρσι.

http://www.thestival.gr

Μείωση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο με εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 1.1.2016 προβλέπει η συμφωνία* της κυβέρνησης με τους εταίρους. Παράλληλα η χώρα μας καλείται «να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει σημαντικά την ελληνική διοίκηση, και να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη δημιουργία ικανοτήτων και αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης» και μάλιστα η συγκεκριμένη πρόταση να είναι έτοιμη στις 20 Ιουλίου.
Να σημειωθεί ότι οι εταίροι μας εκτός από την διασφάλιση πτωτικής πορείας των μισθολογικών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ, μέχρι το 2019 θέλουν και αύξηση μισθών στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και μειώσεις στους χαμηλόμισθους. Πάντως, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαμηνυόταν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών στους χαμηλόμισθους, τονίζοντας ότι υπάρχουν τρόποι για την εξοικονόμηση κονδυλίων ώστε το συνολικό μισθολογικό κόστος να παραμείνει σταθερό, όπως περιορισμοί σε άδειες, ημερήσιες αποζημιώσεις, έξοδα ταξιδίων, επιδόματα κλπ. Επιπλέον, στη Βασιλίσσης Σοφίας θεωρούν ότι το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο θα μειωθεί λόγω και των αθρόων εξόδων των υπαλλήλων με τις σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό.
 *«να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει σημαντικά την ελληνική διοίκηση, και να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη δημιουργία ικανοτήτων και αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης. Μια πρώτη πρόταση θα πρέπει να δοθεί από τις 20 Ιουλίου μετά από συζητήσεις με τα θεσμικά όργανα. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να μειώσει περαιτέρω το κόστος της ελληνικής διοίκησης, σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε με τα όργανα».

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της κεντρικής – ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βαθμιαία 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 28 και τοπικά στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 και πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Να καταργήσει τους νόμους  Κατρούγκαλου (4325/2015) και Παππά  για τις επαναπροσλήψεις στο δημόσιο και στην ΕΡΤ αντίστοιχα εκτός κι αν βρει δημοσιονομικά ισοδύναμα, καλείται η κυβέρνηση με βάση τη συμφωνία με τους εταίρους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας που δόθηκε στη δημοσιότητα  “με την εξαίρεση του νομοσχεδίου ανθρωπιστικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει με σκοπό την τροποποίηση νομοθεσιών που εισήχθησαν σε αντίθεση με τη συμφωνία 20 Φλεβάρη από υπαναχωρήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες δεσμεύσεις του προγράμματος ή να προσδιορίζουν σαφώς αντισταθμιστικά ισοδύναμα για τα κεκτημένα δικαιώματα τα οποία στη συνέχεια δημιούργησε”. 
Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των όσων έχουν επαναπροσληφθεί φτάνει τους 5.600 (7.200 μαζί με τους επαναπροσληφθέντες στην ΕΡΤ οι οποίοι πληρώνονται από το σχετικό τέλος και άρα δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό) με μικρό δημοσιονομικό κόστος που, σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν ξεπερνά τα 72 εκατ. ευρώ ετησίως.
Πάντως, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που μίλησαν στην aftodioikisi.gr δήλωναν άγνοια για  ακύρωση του νόμου Κατρούγκαλου. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ετέθη από τους Ολλανδούς κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.
Πόσες είναι όμως οι επαναπροσλήψεις και ποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός δημοσίου στην περίπτωση που ισχύσει το πρώτο σενάριο;
– Πρώτα απ’ όλα είναι οι περίπου 1.500 σχολικοί φύλακες
-Οι 1.800 εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ
-Οι 1.174 διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων
-Οι 600 καθαρίστριες
– 450 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ (251), του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (180) και του ΟΓΑ (19)
-88 θέσεις στα υπουργεία Ανάπτυξης (29) και Αγροτικής Ανάπτυξης (59)
Δηλαδή, συνολικά 5.612 υπάλληλοι.
Σε αυτούς, εφόσον ισχύει το «ολλανδικό σενάριο» πρέπει να προστεθούν οι 1559 υπάλληλοι της ΕΡΤ, ανεβάζοντας των αριθμό σε 7.171.
Να σημειωθεί ότι οι περίπου 1.500 δημοτικοί αστυνομικοί που επανήλθαν στις θέσεις τους ακόμη κι αν καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου δεν κινδυνεύουν καθώς θα επανατοποθετηθούν πίσω στις θέσεις τους στην ΕΛΑΣ.
Η ουρολοίμωξη οφείλεται στην ύπαρξη βακτηρίων στα ούρα, προκαλώντας πόνο κατά την ούρηση, τσούξιμο και συχνοουρία.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων υπάρχουν δέκα απλοί τρόποι για την πρόληψη των ουρολοιμώξεων:

1. Πίνετε άφθονα υγρά και ιδιαίτερα νερό. Για την αποβολή των μικροβίων από τον οργανισμό είναι απαραίτητα 8-10 ποτήρια κάθε μέρα.

2. Μην περιμένετε να γυρίσετε στο σπίτι για να ουρήσετε και μην αναστέλλετε την έντονη επιθυμία.

3. Ουρείτε πάντα πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή.

4. Ουρείτε αμέσως μετά το πρωκτικό σεξ. Το πρωκτικό σεξ σχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα ουρολοίμωξης, αφού στον πρωκτό φιλοξενούνται φυσιολογικά τα τυπικά μικρόβια των ουρολοιμώξεων (το γνωστό E.Coli)

5. Σκουπίζεστε ύστερα από ούρηση ή αφόδευση από τα εμπρός προς τα πίσω πάντα.

6. Αποφύγετε τη χρήση αντισηπτικών μέσα στον κόλπο.

7. Αποφύγετε τη χρήση πολύ στενών ρούχων κα συνθετικών εσωρούχων.

8. Πίνετε χυμό cranberry.

9. Πίνετε ξινόγαλα ή τρώτε γιαούρτι πρόβειο (με πέτσα).

10. Συμβουλευτείτε τον ουρολόγο σας, εάν έχετε επεισόδιο ουρολοίμωξης.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!