Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018


Στο στόχαστρο επικριτικών σχολίων βρέθηκε η 40χρονη Γερμανίδα υφυπουργός Σαβσάν Τσεμπλί με αφορμή το Rolex που κοσμεί το χέρι της.
Ενόψει των περιφερειακών εκλογών στην Έση της Γερμανίας ,οι χρήστες των social media ευαισθητοποιήθηκαν όταν είδαν στο χέρι της μελαχρινής Σοσιαλδημοκράτισσας το Rolex,μοντέλο «Datejust 36″, αξίας περίπου 7.300 ευρώ!
Το Σαββατοκύριακο, ένας χρήστης του Facebook δημοσίευσε μια παλαιότερη φωτογραφία της Τσεμπλί με το Rolex (2014) γράφοντας στη λεζάντα:
«Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κατάσταση της γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας του 2018».
Η Τσεμπλί, μέλος του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, είναι υφυπουργός στην κυβέρνηση του Βερολίνου και ο μισθός της φθάνει τα 8.900 ευρώ μεικτά. Είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένη στην ένταξη των προσφύγων, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Bild».
Όταν είδε τα επικριτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν κάθισε με τα χέρια σταυρωμένα.
«Ποιος από εσάς έχει ζήσει με 12 αδέλφια σε δύο δωμάτια χωρίς να έχει φάει προτού κοιμηθεί και χωρίς θέρμανση; Κανείς δεν μπορεί να μου πει τι σημαίνει φτώχεια», ήταν η απάντησή της στο Twitter.
Εκτός από τους ομοϊδέατες της, και ο επικεφαλής των «Ελεύθερων Δημοκρατών», Κριστιάν Λίντνερ, έσπευσε να σταθεί στο πλευρό της γράφοντας στο Twitter: «Η Τσεμπλί κατηγορείται ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί τις αξίες των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), επειδή φοράει ένα Rolex. Αυτό είναι εξωφρενικό», τόνισε.
Το 1948, οι γονείς της Τσεμπλί έφυγαν από τα παλαιστινιακά εδάφη για να βρουν καταφύγιο στο Λίβανο. Εκεί έζησαν σε προσφυγικό καταυλισμό επί 20 χρόνια. Στη συνέχεια ο πατέρας της πηγαίνει στη Γερμανία και παίρνει τη γυναίκα και τα παιδιά του μαζί.
Η Τσεμπλί βλέπει το φως της ημέρας το 1978 στο Βερολίνο. Εντάσσεται στο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών σε νεαρή ηλικία και μέσα σε λίγα χρόνια η επαγγελματική της ανέλιξη είναι εντυπωσιακή.
Από το 2014 έως το 2016 διετέλεσε αντιπρόεδρος στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Σοσιαλδημοκράτη Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ. Έκτοτε είναι υφυπουργός Υγείας και Διεθνών Υποθέσεων στο Βερολίνο.

Στους συνήθεις προκλητικούς τόνους του αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο οικονομικός σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, κάνοντας μάλιστα «προβλέψεις» για… καταστροφικό θερμό επεισόδιο στην Μεσόγειο.
Σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα Star, ανέφερε ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα «απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο, εφόσον χρειαστεί».
«Η Ελλάδα, η Ελληνοκυπριακή πλευρά και το Ισραήλ, έπειτα από ένα βρώμικο παιχνίδι στη Μεσόγειο νομίζουν ότι υποστηρίζονται από τους μεγάλους αδελφούς τους και να γίνουν όργανο της ιμπεριαλιστικής τάξης», σημείωσε ο Μπουλούτ, προσθέτοντας ότι αν έρθουν αντιμέτωποι με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «είναι κατεστραμένες» .
«Νομίζετε ότι ελληνική φρεγάτα μπορεί να διακινδυνεύσει να έρθει κοντά όταν βλέπει πλοία του τουρκικού Ναυτικού; Κάποιοι ελπίζουν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα γίνουν καλοί φίλοι και γείτονες, αλλά αυτό δεν θα γίνει. Και όχι εξαιτίας μας, αλλά εξαιτίας τους», ανέφερε ο Μπουλούτ, απειλώντας ότι εάν οι οι στόλοι των δύο χωρών προχωρήσουν σε εκτόξευση πυρών, θα είναι μία στρατιωτική καταστροφή για την Ελλάδα
«Ελπίζω η Ελλάδα να μην μπει σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι, να μην γίνει εργαλείο, να μην αφήσει να την χρησιμοποιήσουν. Το ενδεχόμενο μίας φυσικής παρενόχλησης των τουρκικών πλοίων και ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία θα τελειώσει με μια στρατιωτική καταστροφή για την Ελλάδα και θα προκαλέσει πολύ αρνητικά αποτελέσματα σε κάθε τομέα. Ελπίζω να κερδίσει η λογική και η φιλία, καθώς και να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή», καταλήγει στο άρθρο του.

Σκληρή απάντηση στο Πατριαρχείο Ρωσίας έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε συνεστίαση στη Κωνσταντινούπολη για την συμπλήρωση 27 ετών από την άνοδο του στον Οικουμενικό θρόνο.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε μεταξύ άλλων: «Το οικουμενικό Πατριαρχείο για να επιλύσει το ουκρανικό εκκλησιαστικό θέμα, προβάλλει τα προνόμια και τα δικαιώματα που έχει από τους κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων. Αυτοί οι κανόνες των Οικουμενικών συνόδων και μάλιστα της 4ης Οικουμενικής Συνόδου της Χαλκηδόνος, που δίνει τα συγκεκριμένα προνόμια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, είναι δεσμευτικοί για όλη την Ορθοδοξία. Είτε αρέσει στους φίλους μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν την λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διότι δεν έχουν άλλη επιλογή».
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε σε άρθρο του συγγραφέα Αλεξάνδρου Μασσαβέτα, στο διαδικτυακό περιοδικό inside story, ο οποίος είχε σημειώσει πως το εκκλησιαστικό Brexit της Μόσχας θα αποβεί μπούμεραγκ για τη Ρωσία.
Ο Πατριάρχης δήλωσε συγκινημένος από την επισήμανση και την υιοθέτησε πλήρως λέγοντας πως «όλες οι εξελίξεις του θέματος είναι υπέρ υμών». Σημείωσε πως υπάρχουν και άρθρα τα οποία βεβαίως «θα είναι και καλοπληρωμένα από τους Ρώσους». Όπως είπε: «η μαύρη προπαγάνδα των Ρώσων έχει ως αντικείμενο – θέμα κατ΄ αυτούς, γιατί εμείς δεν είμαστε θύμα ποτέ – το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διότι δεν ανέχονται οι αδελφοί μας οι Σλάβοι, το προβάδισμα που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και κατά συνέπεια το γένος μας, μέσα στη παγκόσμια Ορθοδοξία». Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε ότι «προσπαθούμε με καθημερινό αγώνα να κρατήσουμε αυτά τα προνόμια και αυτά τα δίκαια, με τα οποία στεφάνωσε η πρόνοια του Θεού, δια των αποφάσεων των Οικουμενικών Συνόδων, τον πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο, την πρωτόθρονη Οικουμενική Εκκλησία της Ορθοδοξίας».
Σε σχέση με κάποια επικριτικά δημοσιεύματα για τον χειρισμό του ουκρανικού ζητήματος, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε πως «ο Θεός μας έδωσε δύο αυτιά, το ένα από δω και το άλλο από εκεί», από το ένα να βάζουμε και από το άλλο να βγάζουμε.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο, όταν η εταιρεία σεκιούριτι που παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο το σπίτι, τους ενημέρωσε ότι προσπαθούσαν να διαρρήξουν το σπίτι.
Ο 43χρονος πρώην ποδοσφαιριστής αναγκάστηκε να αυξήσει την ασφάλεια στο σπίτι, καθώς στο εξοχικό αυτό σπίτι η οικογένεια περνάει τα σαββατοκύριακά της. Οι τρεις ληστές χρησιμοποίησαν σκάλα για να σκαρφαλώσουν στο εσωτερικό του σπιτιού, όπως αναφέρει η Dailymail.

Ο 51ος δίσκος του άλλοτε "ινδάλματος των νέων", που πέθανε στις 5 Δεκεμβρίου 2017 σε ηλικία 74 ετών από καρκίνο, αποτελεί ένα εξαιρετικό προϊόν της δισκογραφικής εταιρίας Warner Music France, με τη διάθεση στην αγορά 800.000 αντιτύπων.
Οι λάτρεις του ρόκερ, ορισμένοι από τους οποίους είχαν συγκεντρωθεί από τις 21.30 τοπική ώρα της Πέμπτης, περίμεναν υπομονετικά κατά μήκος του προστατευτικού κιγκλιδώματος που είχε τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο πριν αγοράσουν τον δίσκο που πωλείται σε απλό CD, σε βινύλιο και σε συλλεκτικό CD που συνοδεύεται από βιβλίο. Το τελευταίο διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό.
Ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα η υπηρεσία ασφάλειας του Fnac άφησε να περάσουν οι πρώτοι 20 πελάτες, πριν εμποδίσει την είσοδο στους επόμενους. Δέκα λεπτά αργότερα ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία για να κατευθυνθεί μέσα στο κατάστημα η ροή των πελατών.
Την ίδια στιγμή, η Λετισιά Χαλιντέι, η χήρα του ρόκερ, αναρτούσε στους λογαριασμούς της στο Instagram και στο Twitter μηνύματα για το γεγονός αυτό: "Σ' εσένα, Στην αγάπη μας, Στις αγάπες σου, Στο πάθος για τη ζωή, Στην ελευθερία της σκέψης, Στη μουσική σου, Σ'αγαπώ για πάντα".
Άλλα καταστήματα άνοιξαν ταυτόχρονα τις πύλες τους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην υπόλοιπη Γαλλία.
Εκτός από τα δισκοπωλεία, ορισμένα από τα οποία προέβλεψαν να μείνουν ανοικτά έως τις 04.00 τοπική ώρα, άλλα που δεν πωλούν δίσκους, όπως οι αλυσίδες σουπερμάρκετ Atac και Simply Market, πωλούν από σήμερα το πρωί τον δίσκο του ρόκερ, ο οποίος στην καριέρα του πούλησε πάνω από 110 εκατομμύρια δίσκους.
"Ηδη, ο δίσκος είναι πλατινένιος", δήλωσε σήμερα στο δίκτυο RTL ο Τιερί Σασάνζ, ο πρόεδρος της Warner, της δισκογραφικής εταιρίας του Χαλιντέι από το 2005. Πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, θεωρείτο σίγουρο ότι ο δίσκος θα γίνει πλατινένιος, μόνο από τις προπωλήσεις", είχε δηλώσει τη Δευτέρα.
Η επιβράβευση αυτή συνεπάγεται την πώληση 100.000 αντιτύπων. Ωστόσο, ο Σασάνζ δεν αποκάλυψε αριθμητικά τον στόχο των πωλήσεων για το άλμπουμ.
Ο πιο πολυαναμενόμενος δίσκος της χρονιάς, που συνδυάζει ροκ, μπλουζ και ροκαμπίλι, περιλαμβάνει δέκα τραγούδια: "J'en parlerai au diable", "Mon pays, c'est l'amour", "Made in rock'n' roll", "Pardonne-moi", "4m2", "Back in LA", "L'Amérique de William", "Un enfant du siecle", "Tomber encore", "Je ne suis qu'un homme".
Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαρροή του άλμπουμ, του οποίου η κυκλοφορία ήταν αβέβαιη επί δύο μήνες λόγω μιας δικαστικής διαδικασίας των μεγαλύτερων παιδιών του καλλιτέχνη, της Λορά Σμετ και του Νταβίντ Χαλιντέι, η δισκογραφική εταιρία έλαβε αυστηρά μέτρα για την τήρηση της εμπιστευτικότητας σε όλη τη διάρκεια της παραγωγής. Όλα τα αντίτυπα κατασκευάστηκαν μέσα σε ένα εργοστάσιο στην Ιταλία, κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο για έναν τόσο μεγάλο αριθμό αντιτύπων.
"Οι παλέτες με τους δίσκους τοποθετούνταν ψηλά ώστε να μην μπορούν να ανοιχτούν από κακόβουλους υπαλλήλους", είπε ο Σασάνζ και διευκρίνισε ότι ο κωδικός του άλμπουμ σε όλη τη διαδικασία παραγωγής ήταν "JPS Elektra" (από τα αρχικά του πραγματικού ονόματος του καλλιτέχνη, Ζαν-Φιλίπ Σμετ, και αυτό μιας ιστορικής εταιρίας που ανήκει σήμερα στη Warner).

Σύμφωνα με τα βραδινά προγνωστικά στοιχεία της Κυριακής 21/10 το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται στην περιοχή της Σικελίας αναμένεται μέσα στις επόμενες 48 ώρες να κινηθεί αρχικά προς τις ακτές της Αφρικής και στη συνέχεια προς το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας. Πιο συγκεκριμένα:
Αρχικά στην Αφρική και εν συνεχεία στο Νοτιανατολικό Αιγαίο εκτιμάται πως θα κινηθεί σύμφωνα με τα αποψινά (21/10) προγνωστικά στοιχεία, ο Ορέστης προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νότια και τα δυτικά ηπειρωτικά-νησιωτικά τμήματα της χώρας.
Αναλυτικότερα, για την Δευτέρα 22/10 προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, (εκτός Ανατολική Μακεδονίας και η Θράκης), στα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης και πιθανόν κατά περιόδους στις Σποράδες.
Τα φαινόμενα θα πλήττουν κυρίως το Ιόνιο μέχρι και το μεσημέρι κι έπειτα αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Πιθανή είναι μάλιστα η εκδήλωση χαλαζοπτώσεων κατά τόπους.
Ιδιαιτέρως ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι έως 7 μποφόρ θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων έντασης έως τα 7-8 ή τοπικά και τα 9 μποφόρ.
Στον παρακάτω χάρτη, αποτυπώνεται η εκτιμώμενη θέση του «Ορέστη» τις βραδινές ώρες της Δευτέρας καθώς και η κατανομή των βροχοπτώσεων.
Οσον αφορά την Τρίτη 23/10 οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενδέχεται να συνοδευτούν τοπικά από χαλαζοπτώσεις στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στις Δυτικές Κυκλάδες και στην Κρήτη.
Έντονα φαινόμενα ενδέχεται επίσης να επηρεάσουν τμήματα του νομού Αττικής.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα διατηρηθούν στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν φτάνοντας τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως κεντρικά και βόρεια.
Την Τετάρτη 24/10 ο «Ορέστης» θα κινείται προς το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και οι βροχές-καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη με τα φαινόμενα να είναι τοπικώς έντονα.
Τέλος από την Πέμπτη 25/10 ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν προς την περιοχή μας ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο με πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς.
Η πορεία των αερίων μαζών 21-25/10/2018
Ο "Ορέστης" αρχικά φέρνει ισχυρές βροχοπτώσεις το διήμερο Δευτέρα 22/10 – Τρίτη 23/10 και από την Πέμπτη 25/10 αναμένουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας καθώς ψυχρή και ξηρή αέρια μάζα από τη Βόρεια Ευρώπη κατευθύνεται προς τα Βαλκάνια.
Gepostet von Meteo Gr am Samstag, 20. Oktober 2018

Η μεγάλη στιγμή για τον Στέφανο Τσιτσιπά και το ελληνικό τένις έφτασε! Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του σε τουρνουά ATP 250 αφού επικράτησε με 2-0 σετ του Έρνεστ Γκουλμπίς στον τελικό του Stockholm Open!
Ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Λετονού τενίστα, που είναι Νο 145 στον κόσμο και στα δύο σετ με το ίδιο σκορ, 6-4! Ο Ελληνας άσος χρειάστηκε περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά για να φτάσει στην πιο σπουδαία νίκη της καριέρας του. Στην κατάκτηση τουρνουά ATP 250 που έγινε στην Στοκχόλμη!
Πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δείχνοντας σε κάθε τουρνουά που παίρνει μέρος τις τεράστιες δυνατότητες του, δικαιώνει όλους όσοι κάνουν λόγο με σιγουριά για το next big thing του αντρικού τουρ! Έφτασε μέσα στο 2018 στον τρίτο τελικό της καριέρας που αποδείχθηκε και ο πιο γλυκός, αφού δεν είχε απέναντί του τον σπουδαίο Ράφα Ναδάλ! Ο Τσιτσιπάς με breaks σε κρίσιμα σημεία και των δύο σετ, επικράτησε του Λετονού Γκουλμπίς, που μέχρι και σήμερα ήταν αήττητος σε τελικούς, κατακτώντας πανάξια το ιστορικό Stockholm Open!
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!