Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η ΕΡΤ3, στο πλαίσιο των δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αναπτύσσει, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Η συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και ειδών υγιεινής, ένδυσης και υπόδησης γίνεται στα κτίρια της Τηλεόρασης της ΕΡΤ3 (Λ. Στρατού), της Διοίκησης (Αγγελάκη 2), και του Ραδιοφώνου (Αγγελάκη 14).

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν, μπορούν να καλούν για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2310299400, 2310299500 & 2310299501.

http://www.thestival.gr
Οι αρχές της Λιβύης περισυνέλεξαν 82 άψυχα σώματα θυμάτων της βύθισης πλοιαρίου γεμάτου παράτυπους μετανάστες, κοντά στην πόλη Ζουγουάρα, στα δυτικά της αραβικής χώρας.
Τον αριθμό επιβεβαίωσε αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού.
«Περίπου 100 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη», τόνισε ο Ιμπραχίμ Αλ Ατουσί, προσθέτοντας ότι 198 μετανάστες διεσώθησαν.
Το πλοιάριο βυθίστηκε κοντά στην ακτή της Ζουγουάρα, η οποία αποτελεί βασικό κόμβο για τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών προς την Ιταλία.

http://www.seleo.gr 
Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την αίτηση, που κατέθεσαν ο Άρης και οι άλλες τρεις δευτεραθλήτριες της Γ' Εθνικής, για την αναψηλάφιση της υπόθεσης, επικαλούμενες την
γνωμοδότηση του Γκιρτζίκη στην επιστολή της ΑΕ Καραϊσκάκη.
Η επιτροπή της ΕΠΟ έριξε εκ νέου πόρτα στις δευτεραθλήτριες ομάδες της Γ' Εθνικής που παραμένουν οριστικά στην Γ' Εθνική.
Η μόνη ελπίδα του Άρη, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο, είναι το διαιτητικό δικαστήριο, αλλά αυτό εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα δηλώσει αναρμόδιο. Μετά και τη σημερινή απόφαση, ο Άρης θα πρέπει να ετοιμάζεται για την Γ' Εθνική.
Η απόφαση :
Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση με την υπ' αριθμόν 71/28-8-2015 απόφασή της συνεκδίκασε, δέχθηκε τυπικά και απέρριψε κατ΄ ουσίαν τις αιτήσεις ανάκλησης-αναψηλάφησης-θεραπείαςτων σωματείων ΑΣ Αρης Θεσσαλονίκης, Α.Ε Καραϊσκάκης, Α.Ε Κηφισιάς και Α.Π.Ο Παναργειακός, κατά της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ Εθνικής Κατηγορίας-Football League και 2) της αναψηλάφησης της υπ΄ άριθμόν 68/21-8-2015 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

http://www.seleo.gr 
Ο τραγουδοποιός αποχαιρετάει το φετινό καλοκαίρι με μία μεγάλη συναυλία στην Θεσσαλονίκη.

Ο Σωκράτης Μάλαμας αποχαιρετάει το φετινό καλοκαίρι με μία μεγάλη συναυλία στην Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Δάσους, τη Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.


Η τριαντάχρονη πορεία του τον ακολουθεί στη σκηνή με πολλά τραγούδια που όχι μόνο αντέχουν στον χρόνο, και τραγουδιούνται από τους ακροατές του, αλλά κάθε φορά «συστήνονται» εκ νέου από τον ίδιο, ανάλογα με την διάθεση πειραματισμού και την έμπνευση της στιγμής που προκύπτει στα live του.

Ο αυθορμητισμός και η αυθεντικότητα του τον έχουν ξεχωρίσει ως έναν μοναδικό τραγουδοποιό που ξέρει να εκπλήσσει, ακόμα και στα «κλασικά» πλέον κομμάτια του.

Στη συναυλίου του, θα «ανακατέψει» δημιουργικά δικά του τραγούδια με εκείνα που αγαπάει ο ίδιος και στήνει ένα γλέντι ¨όπως παλιά¨.

Μαζί του οι: Λαμπρινή Καρακώστα (τραγούδι), Νίκος Μαγνήσαλης  (τύμπανα), Γιάννης Παπατριανταφύλλου (κοντραμπάσο), Φώτης Σιώτας (βιολί, βιόλα), Κυριάκος Ταπάκης (λαούτο και μπουζούκι), Κλέων Αντωνίου (κιθάρα).

Τιμή εισιτηρίων: 10€ φοιτητικό / ανέργων  &  12 € γενική είσοδος
Ώρα έναρξης: 21.00. Σημεία Προπώλησης:
Kεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου (πλατεία Λευκού Πύργου) 2315.200200

http://www.protothema.gr 
«Σε ένα ορεινό χωριό υπήρχε ένας κτηνοτρόφος, ο οποίος είχε στην κατοχή του τον μοναδικό αρσενικό γάιδαρο της περιοχής. Καθότι πονηρός, ήξερε καλά το πλεονέκτημά του και όρισε ταρίφα 100 ευρώ για κάθε «βόλεμα» γαϊδούρας που του έφερναν οι συγχωριανοί του.
Ουρά κάνανε οι γαϊδούρες κάθε μέρα έξω από το στάβλο του και ο κτηνοτρόφος είχε στήσει ταμείο εισπράττοντας τα 100άρια. Αυτή η δουλειά γινόταν κάθε μέρα μέχρι να ικανοποιηθούν όλες οι θηλυκές.
Έλα όμως που οι συγχωριανοί του αγανάκτησαν με την ταρίφα και πήγανε στον δήμαρχο να διαμαρτυρηθούν. Εκείνος, μη θέλοντας να πάει κόντρα στη λαϊκή απαίτηση, τους υπόσχεται ότι θα αγοράσει με χρήματα του δήμου τον γάιδαρο, για να «βολεύονται» οι γαϊδούρες δωρεάν.
Πάει λοιπόν στον κτηνοτρόφο και του λέει:
Πόσο τον πουλάς;
δεκα χιλιάρικα και είναι δικός σου τώρα δήμαρχε.
Του τα σκάει ο δήμαρχος, παίρνει το ζώο μαζί του και το πάει στην πλατεία. Εκεί χτίζει έναν μικρό στάβλο με όλα τα κομφόρ(κλιματισμό, τρεχούμενο νερό, φρέσκα λαχανικά να τρώει ο γάιδαρος και ιδιαίτερο μέρος για να γίνεται η… δουλειά).
Όλο χαρά οι χωρικοί αρπάζουν τις γαϊδούρες και βουρ στην πλατεία.
Ο γάιδαρος όμως σαν να είχε ξενερώσει λίγο και «βόλευε» μια θηλυκιά την ημέρα και αυτή με το ζόρι. Αγανακτισμένοι οι χωρικοί τρέχουν ξανά στον δήμαρχο για να του τα ψάλλουν και τον στέλνουν ξανά στον κτηνοτρόφο να ζητήσει εξηγήσεις.
Καλά ρε αχαΐρευτε, του λέει, άλλον γάιδαρο μου πούλησες; Ο δικός σου τις κανόνιζε όλες μέχρι το μεσημέρι κι αυτός που μου έδωσες ούτε να του σηκωθεί!
Δήμαρχε όλα κι όλα σε παρακαλώ. Ο ίδιος γάιδαρος είναι. Απλώς σε μένα για να φάει και να κοιμηθεί έπρεπε να δουλέψει. Τώρα που τον έβαλες στο δημόσιο, στα παπ… του όλα!»
Ένα πρωτότυπο Φεστιβάλ διοργανώνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμος της πόλης σε συνεργασία με την ΔΕΘ- Helexpo στα πλαίσια του Thessaloniki Mystery City.

Το πρώτο Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης θα περιλαμβάνει Escape rooms, , ξεναγήσεις μυστηρίου, πολιτικές δολοφονίες, επιτραπέζια παιχνίδια αστυνομικού περιεχομένου, έκθεση κόμικς και άλλα πολλά.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν διάφορα escaperoomsτης πόλης, ξεναγοί που πραγματοποιούν διαφορετικές ξεναγήσεις, σε νεκροταφεία, σημεία δολοφονιών και "στοιχειωμένα" μέρη.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και κυνήγι θησαυρού.

Το Φεστιβάλ θα διοργανωθεί το , το δεύτερο Σαββατοκύριακο της 80ης ΔΕΘ, 11-13 στο περίπτερο 8 της Έκθεσης.

Η συμμετοχή θα κοστίζει 5 ευρώ.

http://www.thestival.gr
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες οντισιόν για τους συμμετέχοντες του τρίτου κύκλου του "The Voice", ενώ τον ερχόμενο Φεβρουάριο πρόκειται να προβληθεί το σόου, μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΜYtv, τα γυρίσματα για την πρώτη φάση των blind auditions του «Τhe Voice 3» θα αρχίσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο. Πιστοί στο τιμόνι της παρουσίασης παραμένουν ο Γιώργος Λιάγκας και ο Θέμης Γεωργαντάς ως V-reporter.

Μάλιστα, μέχρι στιγμής, δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια αλλαγή στα πρόσωπα των τεσσάρων κριτών, Αντώνη Ρέμου, Δέσποινας Βανδή, Μελίνας Ασλανίδου και Μιχάλη Κουινέλη.

http://www.thestival.gr
Μια ρινορραγία μπορεί να προκύψει εντελώς ξαφνικά ή μετά από μικροατύχημα. Σε κάθε περίπτωση, ενστικτωδώς συνηθίζουμε να σκύβουμε το κεφάλι προς τα πίσω για να σταματήσει το αίμα.

Η τακτική αυτή δεν είναι απλώς αναποτελεσματική, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη, προειδοποιούν οι ειδικοί. Δείτε γιατί και τι πρέπει να κάνετε για να σταματήσετε την αιμορραγία.

Όταν ανοίγει η μύτη και σκύβουμε το κεφάλι προς τα πίσω, το αίμα μεταφέρεται στο λαιμό. Εάν από εκεί φτάσει αρκετό αίμα στο στομάχι, μπορεί στη συνέχεια να εκδηλωθεί τάση προς έμετο. Δεν αποκλείεται επίσης το αίμα να καταλήξει στην αναπνευστική οδό. Η επιπλοκή αυτή είναι σπάνια, μπορεί όμως να προκαλέσει πνιγμονή ή πνευμονία εάν το αίμα έχει μολυνθεί από βακτήρια καθώς περνά από το λαιμό.

Τι πρέπει να κάνετε όταν ανοίγει η μύτη

Μια πιο ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος να σταματήσετε τη ρινορραγία είναι η εξής: Πιέστε απαλά το σημείο ακριβώς κάτω από τα οστά της μύτης, εκεί όπου η μύτη γίνεται πιο μαλακή. Έτσι, ασκείται πίεση στα αγγεία που αιμορραγούν στο εσωτερικό της μύτης και το αίμα θα πήξει πιο γρήγορα. Στη συνέχεια, σκύψτε ελαφρώς το κεφάλι προς τα εμπρός. Έτσι, το αίμα που έχει συσσωρευτεί στη μύτη θα απορριφθεί αντί να κατευθυνθεί προς το λαιμό.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποσυμφορητικό αμέσως μόλις ξεκινήσει η ρινορραγία. Τα φαρμακευτικά προϊόντα που ενδείκνυνται για τη ρινική συμφόρηση και την ιγμορίτιδα βοηθούν να σταματήσει ταχύτερα η αιμορραγία επειδή προκαλούν συστολή των αιμοφόρων αγγείων της μύτης.

Η ρινορραγία συνήθως σταματά σε λιγότερο από 15 λεπτά. Εάν ανοίγει συχνά η μύτη σας και η αιμορραγία κρατά για περισσότερο από 20 λεπτά, συμβουλευτείτε ωτορινολαρυγγολόγο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!