Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Τώρα που ανεβαίνει η αγορά του αυτοκινήτου, οι εταιρείες προσπαθούν να αυξήσουν τον όγκο των πωλήσεων με έξυπνες προωθητικές ενέργειες.

Η Seat Τεχνοκάρ σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 9% στο διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου σε σχέση με πέρυσι και ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός προγράμματος που περιλαμβάνει σημαντικά οφέλη για τους υποψήφιους αγοραστές. Συγκεκριμένα, στο επίσημο δίκτυο της αντιπροσωπείας των ισπανικών αυτοκινήτων παρέχονται:

Δωρεάν όφελος απόσυρσης για όλους. H Seat παρέχει τη δυνατότητα στον πελάτη να κερδίσει εξ ολοκλήρου το όφελος της απόσυρσης, το οποίο φτάνει έως 2.800 ευρώ, ανεξάρτητα αν έχει ή όχι να αποσύρει παλαιό αυτοκίνητο.

Δωρεάν συντήρηση για 2 χρόνια (ή 30.000 χλμ.). Η παροχή του δωρεάν service περιλαμβάνει ολόκληρο το κόστος της εργασίας και των ανταλλακτικών για 2 χρόνια ή 30.000 χλμ. (δηλαδή για 2 προγραμματισμένες συντηρήσεις), σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και, φυσικά, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά γνήσια ανταλλακτικά Seat και λιπαντικά Castrol Edge Professional.

Δυνατότητα επέκτασης εργοστασιακής εγγύησης 2+2 χρόνια (ή 80.000 χλμ.). Για πρώτη φορά η Seat προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες της να επιλέξουν την επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης 2+2 χρόνια ή 80.000 χλμ. με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση και με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν και για τη βασική εγγύηση των πρώτων δύο χρόνων.

Επιπρόσθετα των παραπάνω χαρακτηριστικών, η εμπορική παρουσία της Seat ενισχύεται περαιτέρω με τις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές και τις σημαντικές εκπτώσεις που συνεχίζουν να προσφέρονται για όλα τα μοντέλα επί του προτεινόμενου τιμοκαταλόγου λιανικής (μέχρι και 1.740 ευρώ), καθώς και με τα πακέτα πρόσθετου εργοστασιακού εξοπλισμού «Plus» που χαρίζουν όφελος μέχρι και 70% προς τον πελάτη. Το πρόγραμμα ισχύει έως το τέλος Νοεμβρίου.

Αξίζει να τονιστεί ότι όλα τα μοντέλα της Seat σχεδιάζονται, εξελίσσονται και κατασκευάζονται σύμφωνα με τα αυστηρά γερμανικά στάνταρ που καθορίζει το γκρουπ VW. Οι Ισπανοί μηχανικοί συνεργάζονται με τους Γερμανούς συνάδελφους τους και δημιουργούν ξεχωριστά προϊόντα, τα οποία διακρίνονται για την ασφάλεια, την ποιότητα και την αξιοπιστία τους. Η Seat Τεχνοκάρ είναι μια εταιρεία του Ομίλου Θ. Βασιλάκη.
real.gr
Στους περισσότερους ανθρώπους η κύστη είναι ικανή να αποθηκεύσει προσωρινά αρκετή ποσότητα ούρων, ώστε να μην χρειάζεται να επισκέπτεστε την τουαλέτα περισσότερο από 4-8 φορές την ημέρα.

Αν έχετε παρατηρήσει ότι ξεπερνάτε αυτό το όριο, τότε είναι πιθανό να έχετε πρόβλημα συχνοουρίας.

Αίτια

Η συχνοουρία μπορεί να είναι σύμπτωμα πολλών διαφορετικών προβλημάτων. Όταν συνοδεύεται από πυρετό, πόνο ή δυσφορία στην κοιλιά, μπορεί να έχετε μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Άλλες πιθανές αιτίες συχνουρίας περιλαμβάνουν:

Διαβήτης

Η συχνοουρία είναι συχνά ένα πρώιμο σύμπτωμα τόσο του διαβήτη τύπου 1 όσο και του τύπου 2, καθώς το σώμα προσπαθεί να απαλλαγεί από την αχρησιμοποίητη γλυκόζη μέσω των ούρων.

Εγκυμοσύνη

Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της εγκυμοσύνης η αυξανόμενη σε όγκο μήτρα ασκεί πίεση στην ουροδόχο κύστη, προκαλώντας συχνή ούρηση.

Προβλήματα προστάτη

Ένας αυξημένος σε όγκο προστάτης μπορεί να πιέζει την ουρήθρα και να μπλοκάρει τη ροή των ούρων. Αυτό προκαλεί ερεθισμό στο τοίχωμα της ουροδόχου κύστης. Η κύστη αρχίζει να συμπιέζεται ακόμη και όταν περιέχει μικρές ποσότητες ούρων, προκαλώντας πιο συχνή ούρηση.

Διάμεση κυστίτιδα

Αυτή η πάθηση χαρακτηρίζεται από πόνο στην κύστη και την πυελική περιοχή. Συχνά, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μια "επείγουσα" και συχνή ανάγκη για ούρηση.

Εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλες νευρολογικές ασθένειες

Μια βλάβη των νεύρων που τροφοδοτούν την ουροδόχο κύστη μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τη λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένης της συχνής, απρόσμενης/επιτακτικής ανάγκης για ούρηση.

Μερικές φορές η συχνοουρία δεν είναι ένα σύμπτωμα ενός προβλήματος, αλλά είναι το ίδιο το πρόβλημα. Σε άτομα με σύνδρομο υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης, οι ακούσιες συσπάσεις της κύστης οδηγούν σε επείγουσα ούρηση, ακόμα και αν κύστη δεν είναι γεμάτη.

Αντιμετώπιση

"Επανεκπαίδευση" της ουροδόχου κύστης

Αυτό συνεπάγεται την αύξηση των διαστημάτων μεταξύ των επισκέψεων στην τουαλέτα για διάρκεια περίπου 3 μηνών. Αυτό βοηθάει στην "επανεκπαίδευση" της κύστης σας για να συγκρατεί τα ούρα περισσότερο και να ουρείτε λιγότερο συχνά.

Τροποποίηση της διατροφής

Θα πρέπει να αποφύγετε οποιεσδήποτε τροφές που φαίνεται πως ερεθίζουν την ουροδόχο κύστη σας ή δρουν ως διουρητικές. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν την καφεΐνη, το αλκοόλ, τα ανθρακούχα ποτά, τη σοκολάτα, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και τις πικάντικες τροφές. Είναι επίσης σημαντικό να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, γιατί η δυσκοιλιότητα μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του συνδρόμου της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης.

Ασκήσεις Kegel

Οι ασκήσεις αυτές βοηθούν στην ενίσχυση των μυών γύρω από την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα για να βελτιώσετε τον έλεγχο της κύστης σας και να μειώσετε τη συχνότητα που επισκέπτεστε την τουαλέτα. Η άσκηση των μυών της πυέλου για πέντε λεπτά, τρεις φορές την ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά στον έλεγχο της ουροδόχου κύστης.

http://www.onmed.gr
Το ίδρυμα Mozilla ανακοίνωσε το Firefox Hello, μία νέα λειτουργία βιντεοκλήσεων μέσα από τον δημοφιλή ομώνυμο browser, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον ισπανικό πάροχο Telefonica.

Το Firefox Hello θα προστεθεί στις επόμενες εκδόσεις του Firefox και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα TokBox από την Telefonica, ενώ για τη λειτουργία του δεν απαιτεί κάποιο add-on, ούτε πρέπει να κάνει κάποια εγγραφή σε υπηρεσία τρίτων.

Επίσης, η τεχνολογία του Firefox Hello, θα είναι συμβατή με με όλους τους browsers που υποστηρίζουν το WebRTC (Web Real Time Communication), όπως ο Chrome ή ο Opera.

Σύμφωνα με την Telefonica, το Firefοx Hello καθιστά εύκολη την επικοινωνία μεταξύ φίλων που δεν έχουν την ίδια υπηρεσία βίντεοκλήσεων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να πραγματοποιήσουν δωρεάν κλήσεις φωνής και βίντεο, χωρίς κάποιο επιπλέον λογισμικό ή λογαριασμό.

Πηγή: e-pcmag.gr
Τουλάχιστον φρικιαστική είναι η υπόθεση ενός ζευγαριού από τη Βόρειο Καρολίνα των ΗΠΑ, που όχι μόνο δολοφόνησε δύο ανθρώπους, αλλά τους έφαγε, έκαψε τα υπολείμματά τους και στη συνέχεια τα έθαψε στον κήπο του σπιτιού τους.


Ο λόγος για τον 35χρονο Παζούζου Ιλάχ Αλγκαράντ και την 24χρονη σύντροφό του, Άμπερ Νικόλ Μπερτς, που στο όνομα του σατανά σκότωσαν τον 37χρονο Τζόσουα Γουέτζλερ και τον 36χρονο Τόμι Γουέλτς, στη συνέχεια έφαγαν τμήμα των σορών τους και έπειτα αφού έκαψαν τα μέλη τους τα έθαψαν επιφανειακά στην αυλή τους.

Οι σατανιστές-κανίβαλοι συνελήφθησαν αφού εντοπίστηκαν οι σοροί των θυμάτων, ενώ όπως έγινε γνωστό οι γείτονες γνώριζαν πως στο σπίτι του τρόμου πραγματοποιούνταν σατανιστικές τελετές και θυσίες ζώων.

Ο 35χρονος, ο οποίος έχει επέμβει χειρουργικά ώστε να χωρίσει στη μέση τη γλώσσα του για να θυμίζει αυτή φιδιού, άλλαξε το όνομά του από Τζον Λόσον, σε Παζούζου, που είναι το όνομα του πνεύματος που κυριεύει την ηρωίδα της ταινίας «Εξορκιστής». Ο Αλγκαράντ και η Μπερτς συνελήφθησαν, όπως και μία φίλη του ζευγαριού που φέρεται να τους βοήθησε στην ταφή των πτωμάτων.

Ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τη δολοφονία ενός 30χρονου, ενώ λέγεται πως έχει σκοτώσει και δύο ιερόδουλες.

http://ksipnistere.blogspot.gr 
Αν χρειάζεστε κάτι που θα τονώσει το μυαλό σας, ίσως πρέπει να βάλετε το πράσινο τσάι στη ζωή σας. Μία νέα, μικρή μελέτη αποκαλύπτει ότι μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τις νοητικές λειτουργίες - τουλάχιστον των ανδρών.

Επιστήμονες από την Ελβετία χώρισαν 12 υγιείς άνδρες σε δύο ομάδες. Οι μισοί έπιναν ένα ρόφημα με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, ενώ οι υπόλοιποι ένα ρόφημα που περιείχε μία ανενεργό ουσία.

Οι ερευνητές, αξιολόγησαν τις επιδράσεις του εκχυλίσματος στον εγκέφαλο των εθελοντών τους, υποβάλλοντάς τους σε λειτουργικές μαγνητικές τομογραφίες (fMRI) εγκεφάλου εν όσω συμπλήρωναν κάποια τεστ μνήμης και νοητικών λειτουργιών.

Σε σύγκριση με εκείνους που είχαν πιει την ανενεργό ουσία, όσοι είχαν πιει το εκχύλισμα του πράσινου τσαγιού παρουσίαζαν μεγαλύτερη ενεργοποίηση στον ραχιοπλευρικό προμετωπιαίο φλοιό – μία περιοχή του εγκεφάλου η οποία σχετίζεται με την λειτουργική (ενεργό) μνήμη, την οποία χρειαζόμαστε για να επιλύουμε προβλήματα και να εστιάζουμε την προσοχή μας.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (EJCN) όπου δημοσιεύεται η μελέτη τους, το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες – μία ομάδα θρεπτικών συστατικών, τα οποία διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, διεγείροντας έτσι την παροχή αίματος (και) στον εγκέφαλο.

Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει τις πολυφαινόλες με επιτάχυνση του μεταβολισμού (άρα διευκόλυνση του αδυνατίσματος), ελάττωση της αρτηριακής πίεσης, προστασία από τον σακχαρώδη διαβήτη, πρόληψη της κακοσμίας του στόματος επειδή σκοτώνουν τα βακτήρια του στόματος που προκαλούν τερηδόνα και κακοσμία, και πρόληψη της αρθρίτιδας επειδή ασκούν και αντιφλεγμονώδη δράση.

Οι ουσίες αυτές έχουν επίσης ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ σε μία παλαιότερη μελέτη είχε διαπιστωθεί πως όσοι πίνουν πάρα πολύ πράσινο τσάι καθημερινά, είναι προστατευμένοι από τη νοητική εκφύλιση που σχετίζεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

«Το πράσινο τσάι μπορεί να εμποδίζει την εκφύλιση των νευροδιαβιβαστών, όπως η ντοπαμίνη, καθώς και να αναστέλλει την δημιουργία αμυλοειδών πλακών στον εγκέφαλο, που διαταράσσουν τη νόηση», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της παρούσας μελέτης δρ Στεφάν Μπόργκβαρντ, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας.

Οι νευροδιαβιβαστές είναι οι χημικές ουσίες του εγκεφάλου που μεταδίδουν τα μηνύματα μεταξύ των νευρικών κυττάρων, ενώ οι αμυλοειδείς πλάκες είναι συσσωρεύσεις μιας πρωτεΐνης (της βήτα-αμυλοειδούς) και αποτελούν χαρακτηριστικό «σημάδι» της νόσου Αλτσχάιμερ.

Πηγή: tanea.gr
Πάει ο τύπος σ' ένα ιερέα για να εξομολογηθεί. Του λέει ο ιερέας :
- Πες μου, τέκνον μου, τι αμαρτία πιστεύεις ότι έχεις κάνει;
Ο τύπος αρχίζει να λέει :
- Πήγα μια μέρα στο σπίτι της αρραβωνιαστικιάς μου, για να πάμε βόλτα. Αυτή όμως έλειπε. Ήταν εκεί η μεγάλη της αδελφή. Ε, τώρα, μόνη αυτή στο σπίτι, μόνος εγώ, έγινε το κακό.
- Μα παιδάκι μου, με τη μεγάλη αδελφή της αρραβωνιαστικιάς σου πήγες να το κάνεις.
- Δεν ήταν μόνο αυτό, συνεχίζει ο μεταμελημένος τύπος, που συνεχίζει ακάθεκτος.
- Την άλλη μέρα που πήγα ήταν εκεί η μικρή της αδελφή. Ε, τώρα, μόνη αυτή, μόνος εγώ, δεν άργησε να γίνει το... κακό.
Ο πάτερ άκουγε και δεν πίστευε στ' αυτιά του.
- Τέκνον μου, είναι βαριά τα κρίματά σου, αμφιβάλλω αν συγχωρεθούν.
Ο τύπος όμως δεν είχε τελειώσει :
- Ξέρετε, πάτερ, κι άλλη μια φορά πήγα σπίτι και βρήκα μόνη τη μητέρα της. Τι να σας πω. Μόνος εγώ, μόνη αυτή, έγινε το κακό...
Σε κάποια στιγμή ο τύπος σηκώνει το κεφάλι του, αλλά ο παπάς έχει γίνει άφαντος.
- Γιατί, πάτερ, κρυφτήκατε εκεί πίσω, αναρωτιέται ο τύπος.
Κι ο παπάς έντρομος του λέει :
- Μόνος εγώ, μόνος εσύ, άσε να μη γίνει καμιά μ@λακία!!!
Σε ένα τεράστιο καταπράσινο κτήμα βρίσκεται η πολυτελής, ισπανικής αρχιτεκτονικής έπαυλη του Μελ Γκίμπσον. Η κατοικία που αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί, ζητώντας… 30 εκατομμύρια δολάρια!

Ο επίγειος παράδεισος βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα και είναι κρυμμένος σε τοποθεσία που δύσκολα μπορεί κανείς να τον εντοπίσει.

Ο 58χρονος Χολιγουντιανός σταρ έχει στην κατοχή του άλλα τρία σπίτια στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, στη Μοντάνα, στο Κονέκτικατ και στην Αυστραλία, καθώς και ένα ιδιόκτητο νησί στα νησιά Φίτζι.

Πηγή: newsbeast.gr
Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλίου Ελλάδος συνδιοργανώνουν τη Γιορτή Βιβλίου, από 23 Οκτωβρίου έως και 18 Νοεμβρίου, στη ΔΕΘ.

Η 3Η Γιορτή Βιβλίου Θεσσαλονίκης γίνεται προς όφελος των επισκεπτών μικρών και μεγάλων, μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων, οι οποίοι θα μπορούν να προμηθευτούν τα βιβλία της αρεσκείας τους σε πολύ χαμηλές τιμές μετά από την έκπτωση των εκδοτών που φτάνει το 70% .

Στη Γιορτή του Βιβλίου συμμετέχουν εκατοντάδες εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα με χιλιάδες τίτλους βιβλίων όλων των κατηγοριών.

Βιβλία που ξεκινούν από 0,50 λεπτά, 1,00 -2,00, 3,00 ευρώ.

«3η ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2014»
23 Οκτωβρίου - 18 Νοεμβρίου 2014
εντός της HELEXPO-ΔΕΘ, Κεντρική Πύλη, (είσοδος ΧΑΝΘ)

Καθημερινά και σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

http://www.thestival.gr

Titan City είναι το όνομα της εικονικής πόλης την οποία έφτιαξε μέσα σε δύο χρόνια στο δημοφιλές ηλεκτρονικό παιχνίδι Minecraft ο Ντάνκαν Πάρσελς, φοιτητής από το Ντέλαγουερ.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, η πόλη είναι φτιαγμένη από 4,5 εκατ. building blocks του Minecraft και περιέχει 96 κτήρια. Όπως επεσήμανε ο 19χρονος Πάρσελς, κατά μέσο όρο το εγχείρημα χρειάστηκε δουλειά περίπου πέντε ωρών την εβδομάδα. Το πρώτο κτήριο το οποίο κατασκεύασε ήταν μία ψηφιακή έκδοση του World Trade Center, για την τελειοποίηση του οποίου χρειάστηκαν 18 μήνες. Παρόλα αυτά, όπως επεσήμανε στο βρετανικό δίκτυο ο Πάρσελς, δεν πρόκειται για ένα «ρεαλιστικό» μοντέλο της Ν. Υόρκης αλλά μάλλον κάτι εμπνευσμένο από αυτήν.
Ο 19χρονος έχτισε την πόλη χρησιμοποιώντας την έκδοση του παιχνιδιού για το Xbox 360, αλλά πλέον την μετέφερε στο PC, καθώς, όπως είπε, εκεί έχει περισσότερες ευκαιρίες κατασκευών. Ο ίδιος σχεδιάζει να προσθέσει ένα αεροδρόμιο και ένα αθλητικό στάδιο.
Αν και η Titan City έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την online κοινότητα, ο Πάρσελς σημείωσε ότι μέχρι τώρα είχε κρατήσει τον προσωπικό εικονικό κόσμο του χωριστά από την καθημερινή του ζωή. «Το έχω κρατήσει μυστικό, είναι κάτι σαν μια δεύτερη ζωή για την οποία δεν μιλώ, αλλά ο κόσμος αρχίζει να μαθαίνει. Οι γονείς μου νομίζουν ότι είναι cool- νομίζω ότι απλά χαίρονται που δεν παίζω τόσο πολύ».
Υπενθυμίζεται ότι η Microsoft συμφώνησε πρόσφατα στην εξαγορά της δημιουργού του παιχνιδιού, Mojang, στο πλαίσιο ενός deal ύψους 2,5 δισ. δολαρίων.
naftemporiki.gr
Tο νέο βιβλίο του Keith Richards αποδεικνύει ότι οι ροκ σταρ μπορούν να είναι αυστηροί γονείς.

Η 30χρονη κόρη του, Theodora, αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της αντέδρασε πάρα πολύ άσχημα, όταν στα 16 της την βρήκε να φιλιέται και να χαϊδεύεται στο μπαλκόνι του σπιτιού με το αγόρι της, λέγοντας στο αγόρι «κόφτο ή στον κόβω».

Ο κιθαρίστας της απαγόρευε να φοράει κραγιόν και μακιγιάζ μέχρι τα 16 της. «Ούτε να τραγουδήσουμε δεν μας άφηνε όταν τρώγαμε όλοι μαζί, ήταν πολύ αυστηρός» εξηγησε το μοντέλο και κόρη του Keith Richards.

H Theodora έμαθε ότι ο πατέρας της έπαιρνε ναρκωτικά από την τηλεόραση και συγκεκριμένα σε show του Jay Leno.

Και ενώ πολλοί έχουν αντιδράσει ήδη στις αποκαλύψεις και θεωρούν υποκρισία το πόσο αυστηρός ήταν ο Keith, αν και είχε μια από τις πιο άστατες ζωές (συλλήψεις για ναρκωτικά, overdose, βανδαλισμοί κτλ.), υπάρχουν και αρκετοί που λένε πως ο Richards είναι πολύ πιο ειλικρινής γιατί, εφόσον έχει περάσει όλα αυτά, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνουν.

Ίσως αυτό να είναι πιο έντιμο και αποτελεσματικό.

http://www.seleo.gr
Η ιταλίδα ντίβα Σοφία Λόρεν, αποφάσισε να γράψει την αυτοβιογραφία της, ενδίδοντας τελικά σε κάτι που απέφευγε όλα αυτά τα χρόνια.

Και ο τίτλος αυτής, «Ιeri, Oggi, Domani» (Χθες, Σήμερα, Αύριο) και θα κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες, ενώ το ενδιαφέρον των αναγνωστών είναι τόσο μεγάλο, που το βιβλίο έχει ήδη αρχίσει να μεταφράζεται και σε άλλες γλώσσες.

Η Σοφία Λόρεν, που τον Σεπτέμβριο γιόρτασε τα 80α της γενέθλια, αποκαλύπτει γιατί απέρριψε τον Μάρλον Μπράντο, και τον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία, «The Pride and The Passion», Κάρι Γκραντ.

Η 80χρονη Λόρεν αρχικά συνεργάστηκε με τον Κάρι Γκραντ, μεγαλύτερο της κατά 30 χρόνια, το 1957 στην ταινία «The pride and the passion».

Ο Γκραντ την περίοδο εκείνη ήταν ήδη παντρεμένος με την τρίτη του σύζυγο ενώ η πανέμορφη Σοφία ετοιμαζόταν να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον παραγωγό ταινιών Κάρλο Πόντι, ο οποίος έμελλε να είναι και ο σύζυγος της για 40 ολόκληρα χρόνια.

Ωστόσο τίποτα από τα παραπάνω δεν αποθάρρυνε τον επίμονο Γκραντ, και ακάθεκτος συνέχιζε να ικετεύει την 23χρονη τότε Λόρεν, στέλνοντας της καθημερινά λουλούδια, να εγκαταλείψει τον σύντροφο της και να ζήσουν μαζί.

Μάλιστα σε κάποια από τις ερωτικές του επιστολές της έγραψε: «Θα είσαι στις προσευχές μου. Αν σκέφτεσαι και προσεύχεσαι μαζί μου, για το ίδιο πράγμα και σκοπό, όλα θα πάνε καλά και η ζωή θα είναι καλή».

Στο βιβλίο αναφέρεται ακόμα πως ο παρορμητικός Γκραντ δεν δίστασε να κάνει πρόταση γάμου στη Σοφία, με εικόνες και φωτογραφίες σταλμένες σε κάποιο από τα γράμματα του.

Αλλά η γοητευτική Σοφία διάλεξε για σύζυγο της τον μέντορα της Κάρλο Πόντι, 22χρόνια μεγαλύτερο της, ο οποίος χώρισε τη σύζυγο του για χάρη της νέας και ταλαντούχας Ιταλίδας.

Πρόθυμος όμως να την παντρευτεί ήταν και ο Κάρι Γκραντ. «΄Επρεπε να διαλέξω, ο Κάρλο ήταν Ιταλός, ανήκε στον κόσμο μου.

Ήξερα ότι ήταν το σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνω για μένα. Εκείνη την περίοδο δεν είχα ενοχές. Ήμουν ερωτευμένη με τον άντρα μου. Ήμουν πολύ τρυφερή με τoν Κάρι, αλλά ήμουν μόνο 23. Δεν μπορούσα να παντρευτώ έναν γίγαντα από μία άλλη χώρα και να αφήσω τον Κάρλο. Δεν ήμουν έτοιμη για ένα τόσο μεγάλο βήμα» εξήγει η Λόρεν.

Ακόμα όμως και μετά την απόφαση της να μείνει με τον Πόντι και να τον παντρευτεί, ο Γκραντ δεν σταμάτησε να την ενοχλεί.

Το 1958, οι δύο ηθοποιοί ξανασυναντήθηκαν σε μία ρομαντική κομεντί, που βασίστηκε σε ιδέα της συζύγου του Γκραντ, Μπέτσι Ντρέικ. Το αρχικό σχέδιο ήταν η Ντρέικ να συμπρωταγωνίστησει με τον άντρα της, Κάρι Γκραντ, αλλά λόγω προβλημάτων στον γάμο τους, η Ντρέικ αντικαταστάθηκε από την Λόρεν. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, η ερωτική ένταση μεταξύ τους ήταν φανερή.

Η εφημερίδα Guardian αναφέρει πως η ιδέα για αυτήν την αυτοβιογραφία ήρθε μετά από την ανακάλυψη ενός κουτιού γεμάτο ενθύμια από τη ζωή της βραβευμένης με όσκαρ ηθοποιού, στο σπίτι της στην Ελβετία.

Η Σοφία δεν δίστασε να επιπλήξει και τον Μάρλον Μπράντον, ο οποίος ήταν παραπάνω διαχυτικός από το επιτρεπτό. Οι δυο τους συναντήθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «A Countess from Hong Kong» το 1967. «Ξαφνικά έβαλε τα χέρια του πάνω μου», θυμάται. «Γύρισα με απόλυτη ηρεμία και του είπα μην τολμήσεις να το κάνεις αυτό πάλι. Ποτέ ξανά!

Όπως τον κοίταξα έντονα μέσα στα μάτια φαινότανε μικρός και ανυπεράσπιστος. Σχεδόν είχε πέσει θύμα της δικής του κακής φήμης. Δεν το ξανάκανε ποτέ, αλλά ήταν πραγματικά δύσκολο να δουλεύεις μαζί του μετά από αυτό».

tanea.gr
Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ο σπουδαίος ερμηνευτής, στιχουργός και συνθέτης Σπύρος Ζαγοραίος.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο το απόγευμα από το Γ' Νεκροταφείο.

Ο Σπύρος Ζαγοραίος γεννήθηκε στον Άγιο Αρτέμιο (Γούβα) Παγκρατίου στις 23 Ιουνίου 1928. Σε ηλικία 15 ετών έχασε σε ατύχημα το ένα του χέρι, όταν έσκασε μια χειροβομβίδα την ώρα που έπαιζε με συμμαθητές του στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

Παρ' όλα αυτά, μπήκε δυναμικά στον χώρο του λαϊκού τραγουδιού και ξεχώρισε με τη φωνή του. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1952 από την Αθήνα. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 άρχισε να τον συνοδεύει στο τραγούδι η σύζυγός του Ζωή, δημιουργώντας ένα από τα πιο λαοφιλή ντουέτα του λαϊκού τραγουδιού.

Πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού που ζουν Έλληνες. Έως και τα τελευταία χρόνια της ζωής του εξακολουθούσε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στο Αιγάλεω Αττικής, όπου διέμενε και είχε δημιουργήσει το λαϊκό κέντρο «Εντελαμαγκέν».

http://www.seleo.gr 
Δεν την απατούσε με μία αλλά...
με 16 γυναίκες ταυτόχρονα.

Και δεν ήταν καν αυτό που λέμε...
«συμπαθητικός».

Μία εγκυμονούσα γυναίκα, η οποία ήταν ανέκαθεν και πολύ καχύποπτη, βρήκε στο facebook έναν άντρα αγκαλιασμένο με μία γυναίκα. Ο άντρας όμως κάτι της... θύμιζε.

Σιγά σιγά η νεαρή γυναίκα συνειδητοποίησε ότι ο άντρας της όχι μόνο την απατούσε με μία γυναίκα, αλλά διατηρούσε ταυτόχρονη σχέση με 16 ακόμα γυναίκες.

Το χειρότερο όλων ήταν ότι και οι 16 πίστευαν ότι είχαν την αποκλειστικότητα.

Η αυστριακή αστυνομία δήλωσε ότι ο άντρας είχε καταρρίψει κάθε ρεκόρ διγαμίας στις ηλικίες 22-44 ετών.

Όταν η γυναίκα αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, αντάλλαξε μηνύματα με την αντίζηλη της και άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο άντρας, που δεν αποκλείεται να έχει και άλλες γυναίκες, συνήθιζε να τις γοητεύει με ιστορίες από την Αφρική αλλά και με την ταλαιπωρημένη οικογένεια του που είχε επιζήσει από πολέμους.

Αυτός δεν ξέρουμε πώς ακριβώς θα καταφέρει να επιζήσει...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
«Ναι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα δηλώνει το 37% των Βρετανών σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία YouGov.

Παράλληλα, μόλις το 23% επιμένει στην παραμονή τους στο Βρετανικό Μουσείο. Ενώ, κατά τα λοιπά, το 32% δηλώνει αδιάφορο για το τι θα γίνει, και το 7% λέει ότι δεν ξέρει. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 17 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, με αφορμή την επίσκεψη της Αμάλ Κλούνι στην Ελλάδα. Συνολικά, ερωτήθηκαν 1.966 Βρετανοί.

Σημειώνεται ότι, το 36% των ερωτηθέντων που τάχθηκαν υπέρ της επιστροφής των γλυπτών στην Ελλάδα υποστηρίζουν πως το βασικό επιχείρημα για την επιστροφή τους είναι η επανένωση των γλυπτών. Ενώ το 34%, δηλώνει ότι ανήκουν στην Ελλάδα καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κληρονομιάς της χώρας.

Στον αντίποδα, το 23% όσων είπαν «ναι» στην παραμονή των γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο υποστηρίζει πως νόμιμα πήρε τα γλυπτά ο Έλγιν από την Οθωμανική αυτοκρατορία, ενώ το 9% λέει πως ακόμη και αν παράνομα ήρθαν τα γλυπτά στη Βρετανία, θα πρέπει να παραμείνουν στη χώρα καθώς από τότε έχουν περάσει πάνω από 200 χρόνια.


tanea.gr
1874. Ο γιατρός Ρόμπερτ Κλαρκ Κέτζι γράφει το βιβλίο «Shadows from the Walls of Death», δηλαδή «Σκιές από τον τοίχο του θανάτου»…


Δεν πρόκειται για ένα βιβλίο με θέμα το θάνατο, όπως πολύ ευλόγα θα σκεφτήκατε, αλλά αναφέρεται στους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση αρσενικού.

Μάλιστα, το μόνο κείμενο που υπάρχει σε αυτό, είναι ο πρόλογος και μερικά εδάφια από τη Βίβλο που αναφέρονται στην «πανούκλα στους τοίχους των σπιτιών».

Γιατί ο Κέτζι έγραψε το βιβλίο;

Την εποχή που έζησε ο Κέτζι, οι ταπετσαρίες στους τοίχους ήταν μία από τις τάσεις της μόδας. Ωστόσο, βασικό τους συστατικό ήταν το άκρως τοξικό αρσενικό, όπως και της κόλας που χρησιμοποιούσαν.

Εκατοντάδες ήταν οι άνθρωποι που πάθαιναν δηλητηρίαση μέσα στα σπίτια τους, ενώ κανείς δεν είχε εντοπίσει την αιτία, εκτός φυσικά από τον γιατρό Κέτζι.

Έτσι, προκειμένου να αποδείξει στους δύσπιστους συμπατριώτες του τους κινδύνους από τη χρήση αρσενικού στις βαφές, συγκέντρωσε εκατοντάδες τέτοιες ταπετσαρίες, τις οποίες έδεσε σε βιβλία.

Συνολικά, από τα καταστήματα των πόλεων Ντιτρόιτ, Λάνσινγκ και Τζάκσον συγκέντρωσε αρκετές ταπετσαρίες, ώστε να «δέσει» 100 αντίτυπα των «Σκιών από τους Τοίχους του Θανάτου», τα οποία και έστειλε σε διάφορες βιβλιοθήκες των ΗΠΑ.

Δεν παρέλειψε, φυσικά, να ενημερώσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και των Αρχές για τον υγειονομικό αυτό κίνδυνο, αφού οι σελίδες τους ήταν γεμάτες από αρσενικό.

Τι πάθαιναν όσοι το διάβαζαν…

Όσοι φυλλομετρούσαν τις σελίδες του, σύντομα παρουσίαζαν πονοκέφαλο, σωματικούς πόνους, πυρετό, διάρροια, τριχόπτωση, αποχρωματισμό του δέρματος, σπασμούς. Παρουσίαζαν, δηλαδή, τα ίδια συμπτώματα με όσους δηλητηριάζονταν μέσα στο σπίτι τους από τις ταπετσαρίες τους.

Σήμερα, από τα συνολικά 100 αντίτυπα, διασώζονται μόνο δύο, τα οποία φυλάσσονται σε ειδικές προθήκες στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, κάτω από αυξημένα μέτρα ασφάλειας.
Μάλιστα, δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι για να τα διαβάσει κάποιος θα πρέπει να πάρει ειδική άδεια από την πρυτανεία, να φορέσει προστατευτική στολή.

Σχεδόν δύο αιώνες μετά τα βιβλία παραμένουν εξαιρετικά τοξικά, με αποτέλεσμα τόσο το εξώφυλλο όσο και οι σελίδες είναι τυλιγμένες με ειδική επένδυση.

http://ksipnistere.blogspot.gr
Περί τις 4.000 αιτήσεις να δημιουργηθούν σουβλατζίδικα και καντίνες με «βρώμικα» γύρω από τον τύμβο Καστά έχουν υποβληθεί στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αμφίπολης Κώστα Μελίτο! Όπως γράφει ο βηματοδότης, δεν έχει κατατεθεί ούτε μία αίτηση για ξενοδοχειακές μονάδες, υποδομές στο λιμάνι, έστω καταστήματα με παραδοσιακά είδη.
Είναι χαρακτηριστικό  ότι τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία που καλύπτουν τις ανασκαφές, τραβούν τα πλάνα τους και εν συνεχεία πάνε να διανυκτερεύσουν στη Θεσσαλονίκη ή στην Καβάλα.
Ενώ οι ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης συνεχίζονται, ένα-ένα τα μέχρι τώρα ευρήματα καλλιεργούν διάφορες αμφιλεγόμενες θεωρίες, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων προσανατολίζεται στην ελληνιστική εποχή.
Οι οκτάφυλλοι ρόδακες κάτω από το επιστύλιο στο δεύτερο θάλαμο δείχνουν, μάλιστα, τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο.
Περνώντας λοιπόν κάτω από τους οκτάφυλλους ρόδακες του επιστυλίου και ανάμεσα από τις Καρυάτιδες εισέρχεται κανείς στο δεύτερο θάλαμο όπου κυριαρχεί το εντυπωσιακό ψηφιδωτό δάπεδο της Αρπαγής της Περσεφόνης.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα empedotimos.blogspot.gr, ο οκτάφυλλος ρόδακας είναι βασιλικό σύμβολο και συγκεκριμένα αποδίδεται στον Αλέξανδρο και τη μακεδονική δυναστεία.
Πιο συγκεκριμένα, άμεση σύνδεση του ρόδακα της ίδιας τεχνοτροπίας με τον Μέγα Αλέξανδρο, υπό την μορφή του οκτάκτινου ήλιου, μπορει να επιβεβαιώσει κανείς στον έφιππο ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ως "Ηλιος Κοσμοκράτωρ" στο μουσείο των Βρυξελλών.
Στο έργο του Λυσίππου, ο οποίος είχε αναγορευθεί από τον ίδιο τον Αλέξανδρο προσωπικός του καλλιτέχνης, όπως μας αναφέρει ο Πλούταρχος, όπου απεικονίζεται ο Αλέξανδρος πάνω στον Βουκεφάλα, ο οποίος φέρει έναν οκτάφυλλο ρόδακα στο κεφάλι του!

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων θεωριών ότι θεωρείται πολύ πιθανό να βρεθούν κι άλλοι οκτάφυλλοι ρόδακες στη συνέχεια της ανασκαφής στον επόμενο θάλαμο.
Η Apple ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι εισήγαγε έναν νέο τύπο κάρτας SIM που υποστηρίζει πολλαπλούς παρόχους.

Την είδηση αναμετέδωσε πρώτη η ιστοσελίδα recode.net και σύμφωνα με αυτήν, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία προσαρμογής και η νέα κάρτα γίνεται προσιτή στον μέσο χρήστη, αυτό θα αλλάξει τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας όπως τις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

H νέα κάρτα Apple SIM που ενσωματώνεται στα νέα iPad Air 2 και iPad Mini 3 με δυνατότητα σύνδεσης σε 3G δίκτυα, επιτρέπει στους κατόχους των νέων συσκευών να συνδέεονται με όποιο πάροχο επιθυμούν (προς το παρόν με όσους υποστηρίζουν την νέα τεχνολογία, σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία) και να απολαμβάνουν σύνδεση με πολλαπλά συμβόλαια παροχής δεδομένων LTE (Long-Term Evolution Data, δηλαδή δεδομένα με πιστότητα μεγάλης διάρκειας για συνδέσεις από 4G και άνω), μικρής χρονικής διάρκειας, χωρίς να αλλάζουν κάρτες SIM.

Στο τέλος της ενσωμάτωσης της νέας τεχνολογίας στα iPhone, η επιλογή παρόχου κινητής τηλεφωνίας θα γίνεται απευθείας από τη συσκευή, χωρίς τη χρήση διαφορετικών καρτών SIM.

http://www.4news.gr 
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι καθώς το θέμα των απολύσεων βρίσκεται στην τελική ευθεία, αφού τους επόμενους δύο μήνες και μέχρι το τέλος του χρόνου σταδιακά θα έχουν δει την έξοδο από το Δημόσιο 4.000 άτομα.
Εκτός από όσους έχουν υποπέσει σε ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα, στο στόχαστρο βρίσκονται οι 25.000 που μονιμοποιήθηκαν με τον νόμο Παυλόπουλου, ενώ την ίδια ώρα λήγει το 18μηνο για εκατοντάδες άτομα που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν απορροφηθεί σε άλλη θέση του Δημοσίου.
Η λίστα των απολύσεων πέραν των διαθέσιμων περιλαμβάνει:
1.800 συμβασιούχους που συνεχίζουν να υπηρετούν παρά τη λήξη των συμβάσεων τους με δικαστικές αποφάσεις.
850 υπαλλήλους ΝΠΙΔ του υπουργείου Μεταφορών
150 υπαλλήλους ΝΠΙΔ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
90 υπαλλήλους ΝΠΙΔ του υπουργείου Πολιτισμού
2.610 υπάλληλοι θα απομακρυνθούν από τη θέση τους όπως υπολογίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά από τους ελέγχους νομιμότητας των δικαιολογητικών τους, από την εκδίκαση πειθαρχικών υποθέσεων, αλλά και από τη λήξη του χρόνου της διαθεσιμότητας.
Το νέο X-Trail, κατάφερε, χάρη στα νέα και καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει, να αποσπάσει με άνεση την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων, στις ολοένα και πιο αυστηρές εξετάσεις του ανεξάρτητου οργανισμού ασφαλείας, EuroNCAP.
Κατά τη διάρκεια των μετωπικών δοκιμών πρόσκρουσης, η καμπίνα των επιβατών του X-Trail παρέμεινε στιβαρή και η συμπεριφορά των ανδρείκελων εντός του οχήματος, έδειξε καλή προστασία για τα γόνατα και τα μηριαία οστά του οδηγού και του συνοδηγού. Επιπλέον, στις δοκιμές πλευρικής πρόσκρουσης, πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία, προσφέροντας καλή προστασία σε όλες τις περιοχές του σώματος, γεγονός που αποδεικνύει ότι o επιβάτης είναι καλά προστατευμένος.
Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για να προσφέρει τα καλύτερα δυνατά επίπεδα προστασίας και για τα παιδιά, το νέο X-Trail θριάμβευσε επίσης και στις δοκιμές των παιδιών, ως επιβατών. Με βάση τις μετρήσεις από τα ανδρείκελα των παιδιών που χρησιμοποιούνται στις προσκρούσεις, πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία, όσον αφορά την προστασία βρέφους 18 μηνών.
Η επιτυχία του X-Trail στις δοκιμές ολοκληρώθηκε με τη σχετική δοκιμή στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα του, όπου και πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία για την προστασία που παρέχεται στα πόδια των πεζών.
Ένας βασικός παράγοντας που συνετέλεσε στις κορυφαίες επιδόσεις του SUV της Nissan στο EuroNCAP, αποτελεί το εξαιρετικά προηγμένο επίπεδο τεχνολογίας, στα χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει.
Οι καινοτομίες που απαρτίζουν το σύστημα με την ονομασία NissanSafetyShield, όταν συνδυαστούν, αποτελούν ένα μοναδικό πακέτο βοηθημάτων, που όχι μόνο αυξάνουν σημαντικά την ασφάλεια και την άνεση, αλλά προσφέρουν και εξαιρετική αξία στο οδηγό και τους επιβάτες του. Το ενιαίο αυτό σύστημα, σε συνεργασία με το AroundViewMonitor είναι άκρως φιλικό και εύκολα προσβάσιμο στον οδηγό και τους επιβάτες.
Τo Χ-Trail εφοδιάζεται με τον κορυφαίο στην κατηγορία του, πετρελαιοκινητήρα 1,6 λίτρων dCi 130 ίππων, που εξασφαλίζει τη βέλτιστη ισορροπία οικονομίας καυσίμου με εξαιρετική απόδοση, σε όλο το εύρος των δυνατοτήτων του, ενώ προσφέρεται σε 5θέσιες αλλά και 7θέσιες εκδόσεις, ενώ είναι διαθέσιμο με κίνηση τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς, όπου στη τελευταία εκδοχή κινείται από το νέας γενιάς AllMode 4x4 -i σύστημα μετάδοσης της Nissan.
 news.gr
Πρόταση να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη ο ποδοσφαιρικός αγώνας Σερβία-Αλβανία για τα προκριματικά του Euro 2016, ο οποίος διεκόπη προ ημερών λόγω σοβαρών επεισοδίων, κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Κατά τη συνεδρίαση την Δευτέρα (20/10) του προεδρείου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε χαρακτηριστικά: "Εγώ πρότεινα στον Τζιτζικώστα να είναι η Θεσσαλονίκη η πόλη που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, αφού και η UEFA είπε να διεξαχθεί σε ουδέτερο έδαφος. Το πρότεινα αυτό για να φανεί ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη συμφιλίωσης".
Σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον εν λόγω αγώνα, χαρακτήρισε κατάπτυστο γεγονός την εμφάνιση της σημαίας της "Μεγάλης Αλβανίας", σημειώνοντας ότι τέτοιες κινήσεις προκαλούν προβλήματα και στην Ελλάδα με τους Τσάμηδες.
Πληροφορίες από thestival.gr
Τις 12 πιο μισητές κυβερνήσεις του κόσμου παρουσίασε η έρευνα της Gallup. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση, ενώ οι πιο πολλές χώρες της λίστας προέρχονται από την Ευρώπη.
Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις πρόσφατες ευρωεκλογές όπου τα κόμματα της ακροδεξιάς και των ευρωσκεπτικιστών ανέβασαν αισθητά τα ποσοστά τους.
Το ινστιτούτο που πραγματοποίησε την έρευνα λειτουργεί περισσότερα από 40 γραφεία σε 27 χώρες, έχει έδρα στην Ουάσιγκτον, ενώ το ερευνητικό κέντρο του βρίσκεται στην Ομάχα και στην Νεμπράσκα. Ιδρύθηκε από τον Αμερικανό Georges Gallup.
Αναλυτικά οι 12 κυβερνήσεις με τη μικρότερη δημοτικότητα:

12Η ΘΕΣΗ: ΙΣΠΑΝΙΑ

Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20% (ένατο υψηλότερο)

Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 89% (8ο υψηλότερο)

Ποσοστό ανεργίας: 26,1% (4ο υψηλότερο)

11Η ΘΕΣΗ: ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20% (ένατο υψηλότερο)

Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86% (17ο υψηλότερο)

Ποσοστό ανεργίας: 16,2% (11ο υψηλότερο)

10Η ΘΕΣΗ: ΤΖΑΜΑΙΚΑ

Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20% (ένατο υψηλότερο)

Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86% (17ο υψηλότερο)

Ποσοστό ανεργίας: 15,3% (4ο υψηλότερο)

Δείτε τα υπόλοιπα έργα:

Πηγή: Fortunegreece.com

Αν ανήκετε στην κατηγορία των φωνακλάδων ή συνηθίζετε να μιλάτε πολύ δυνατά, τότε, σύμφωνα με τους ειδικούς, διατρέχετε έναν άγνωστο για τους περισσότερους κίνδυνο για την υγεία σας.

Συγκεκριμένα, οι τραυματισμοί στον μαλακό ιστό των φωνητικών χορδών, που συνήθως οφείλονται στην επαναλαμβανόμενη κακοποίησή τους, μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση διαφόρων μορφωμάτων, ένα από τα οποία είναι ο πολύποδας.

Καθώς ο πολύποδας μεγαλώνει σε μέγεθος, η φωνητική χορδή που τον φέρει γίνεται ολοένα πιο δύσκαμπτη, με συνέπεια να μην πάλλεται όπως πρέπει και να αλλοιώνεται η ποιότητα της φωνής.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτή η αλλοίωση

Η κατάσταση αυτή έχει ως επακόλουθα, συμπτώματα όπως «σπάσιμο» της φωνής, εύκολη φωνητική κόπωση και έντονη βραχνάδα.

Τι συμβάλλει στην εμφάνιση πολύποδα

Στον τραυματισμό των φωνητικών χορδών, που βρίσκονται στον λάρυγγα, μπορεί να συμβάλουν ορισμένες κακές συνήθειες: όταν κάποιος μιλάει επίμονα με λάθος τόνο, μιλάει πολύ, ουρλιάζει, φωνάζει ή χρησιμοποιεί πολύ τη φωνή του παρότι είναι άρρωστος, μπορεί να τραυματίσει τις φωνητικές του χορδές.

Μάλιστα, για τους τραγουδιστές, ο κίνδυνος τραυματισμού των φωνητικών τους χορδών είναι ιδιαίτερα υψηλός και ειδικότερα όταν βγαίνουν να τραγουδήσουν δίχως να έχουν προθερμάνει πρώτα τη φωνή τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί συστήνουν αν έχετε βραχνάδα που διαρκεί για πάνω από 20 ημέρες, να επισκέπτεστε ένα ΩΡΛ.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!