Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Την τελευταία της πνοή άφησε την Παρασκευή η πιο γηραιά γυναίκα της Τσεχίας, η ομογενής Ευαγγελία Καράσοβα σε ηλικία 109 ετών στο νοσοκομείο της πόλης Κρνόβ στα βορειοανατολικά της χώρας.
Η Καράσοβα γεννήθηκε το 1904 στην Ελλάδα και ήταν μέλος της ελληνικής κοινότητας που εγκαταστάθηκε στην πρώην κομμουνιστική Τσεχοσλοβακία το διάστημα 1948 - 1949 και όπως έγινε γνωστό καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής της χρησιμοποιούσε τη μητρική της γλώσσα.
«Η μητέρα έπασχε από υπέρταση και ανέπνεε με δυσκολία. Ήταν στο νοσοκομείο από την Τετάρτη και πέθανε σήμερα το πρωί» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων CTK, η 78χρονη κόρη της εκλιπούσας, Πολυξένη Καντάσοβα.
Η Ευαγγελία Καράσοβα ζούσε από το 1950 στο χωριό Ντίβτσι Χράντ, κοντά στα πολωνικά σύνορα και εργάστηκε για το μαγαλύτερο χρονικό διάστημα της ζωής της στον τομέα της γεωργίας. Είχε γεννηθεί στις 15 Φεβρουαρίου του 1904 στο χωριό Πρόζβορο στην περιοχή των Γρεβενών. Είχε τρεις γιους και δύο κόρες.
Περίπου 12.000 Έλληνες εγκαταστάθηκαν στην πρώην Τσεχοσλοβακία το διάστημα 1948 - 1949, μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Η ελληνική κοινότητα στη Δημοκρατία της Τσεχίας αριθμεί τώρα περίπου 3.500 ενεργά μέλη που ζουν κυρίως στα βόρειο - ανατολικά.

Πηγή:iefimerida.gr

Σαρώνει η ιστοσελίδα-προξενήτρα που σου βρίσκει άνθρωπο να μοιραστείς το δωμάτιο του ξενοδοχείου

Η απάντηση στο δύσκολο αυτό δίπτυχο είναι το Loveroom, η ιστοσελίδα που σας βρίσκει άνθρωπο γι να μοιραστείτε το δωμάτιο του ξενοδοχείου, πιθανότατα τα έξοδα των διακοπών και -ποιος ξέρει;- μπορεί να προκύψει και έρωτας.
«Σιγουρευτείτε ότι ο συγκάτοικός σας θα είναι ελκυστικός» είναι το σλόγκαν της ιστοσελίδας, που συνδυάζει το room to let με το «βρείτε την αγάπη». Αν έχετε όρεξη για ταξίδι αλλά χωρίσατε πρόσφατα η λύση είναι το Loveroom.
Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που σας βρίσκει άνθρωπο για να μοιραστείτε το δωμάτιο του ξενοδοχείου, πιθανότατα τα έξοδα των διακοπών και -ποιος ξέρει;- μπορεί να προκύψει και έρωτας. Οι υπεύθυνοι φροντίζουν μάλιστα να συνδέουν άτομα που μοιράζονται κοινά εξωτερικά χαρακτηριστικά, ώστε τουλάχιστον η αρχή της γνωριμίας και της συγκατοίκησης να είναι καλή.
Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το Loveroom είναι ο Αμερικανός επιχειρηματίας στον χώρο της τεχνολογίας Τζος Μποκανέγκρα που δηλώνει αισιόδοξος για την επιτυχία του εγχειρήματός του, δεδομένου ότι τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της ιστοσελίδας τουλάχιστον επτακόσια άτομα γράφτηκαν συνδρομητές. Αν όλα πάνε καλά, σκοπεύει μάλιστα να επεκτείνει τη δραστηριότητά του και εκτός αμερικανικού εδάφους.
Το Loveroom μοιάζει με μια τυπική ιστοσελίδα γνωριμιών, που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητήσουν άτομα ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τη σεξουαλική προτίμηση. Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που νοικιάζουν τα δωμάτια έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν αιτήσεις κράτησης και ο κάθε υποψήφιος πρέπει να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του είτε μέσω facebook είτε με SMS. Οσο για την ιστοσελίδα, καλεί τους ενδιαφερομένους να επιβεβαιώσουν ότι η φωτογραφία που βλέπουν ταιριάζει με το άτομο με το οποίο ετοιμάζονται για συγκατοίκηση.
«Ο σκοπός της εφαρμογής είναι να δώσει σε ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά ή κάποια στιγμή βρίσκονται στις μαύρες τους ένα μέρος για να μείνουν, στο οποίο μπορεί να βρουν τον έρωτα ή απλώς το σεξ» καταλήγει ο Μποκανέγκρα
parapolitika.gr
Το μουγκρητό του λιονταριού στην αρχή των ταινιών της «Metro-Goldwyn-Mayer» γινόταν .......
Το γήπεδο της Αλ Βάκρα είναι το πρώτο γήπεδο που θα ξεκινήσει να χτίζεται για το Μουντιάλ του 2022. Θα έχει χωρητικότητα 40.000 θέσεων (αντί για 45.000 που αρχικά είχε ανακοινωθεί) και το σχέδιό του είναι εμπνευσμένο από το "dhow", ένα παραδοσιακό καραβάκι που χρησιμοποιούν στο Κατάρ στην κατάδυση μαργαριταριών.
Η' τουλάχιστον αυτό ήθελαν να πετύχουν οι αρχιτέκτονες του σταδίου. Η δημοφιλής ιστοσελίδα 'BuzzFeed' παρουσιάζει το βίντεο με το σχέδιο του γηπέδου, σημειώνοντας ότι μοιάζει με... γυναικείο κόλπο! "Δεν έχει γίνει σαφές κατά πόσο και τα υπόλοιπα γήπεδα του Μουντιάλ θα μοιάζουν με απόκρυφα σημεία των γυναικών", καταλήγει το ειρωνικό σχόλιο του αρθρογράφου.
Δείτε και εσείς τις φωτογραφίες από το πρώτο γήπεδο που θα χτιστεί για το Μουντιάλ του Κατάρ και αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας στα σχόλια!
sport24.gr
 Η 15χρονη Isabelle Papandronicou είχε την ατυχία να  ακρωτηριαστεί το πόδι της πράγμα που οφείλεται σε μια γενετική ασθένεια που προκάλεσε το ένα πόδι της......

Η θέα από τον Πύργο του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη, η αλήθεια είναι πως είναι εξαιρετική...

Αν θελήσετε όμως να πιείτε και ένα καφεδάκι για να την απολαύσετε, θα το πληρώσετε... χρυσό!

Δείτε παρακάτω, τον τιμοκατάλογο που δημοσιεύει το ThessToday. Ενδεικτικά αναφέρουμε:


Είδος καφέ Τιμή
Φραπέ 6,50€
Εσπρέσο 6,50€
Καπουτσίνο φρέντο 8,50€
Καπουτσίνο διπλός 9,50€
Γαλλικός 6,50€

ΦΩΤΟ από το ThessToday
ΦΩΤΟ από το ThessToday

Δείτε πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε τα κρυολογήματα, την καούρα, τον πόνο στις αρθρώσεις, τις αλλεργίες και άλλες ασθένειες, απλά επιλέγοντας τις σωστές τροφές.
Μια… φορά κι έναν καιρό, οι τροφές ως «φάρμακο», δεν ακουγόταν και τόσο περίεργη ιδέα. Μάλιστα, ο Ιπποκράτης το βεβαιώνει.
Φυσικά, δεν περιμένουμε οι τροφές που επιλέγουμε να έχουν τόσο μεγάλη σημασία σε μια εποχή που οι γιατροί μπορούν να κάνουν μεταμοσχεύσεις προσώπου, αλλά πάντως η διατροφή που ακολουθούμε είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και σωματική μας ευεξία. Το σώμα μας έχει μια αξιοσημείωτη ικανότητα να αυτοθεραπεύεται και το τι τρώμε μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.
Η άποψη ότι η διατροφή βελτιώνει τη διάθεση και την ευεξία, μπορεί να είναι πανάρχαια, αλλά η επιστημονική απόδειξη είναι ολοκαίνουργια.
Δείτε τα φυσικά «φάρμακα» που μπορείτε να βρείτε στο super market…
Τέρμα η καούρα,  με δημητριακά ολικής άλεσης και φυτικές ίνες
Προσθέτοντας περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας και αντικαθιστώντας τα επεξεργασμένα δημητριακά όπως το λευκό ρύζι και τα ζυμαρικά με τα αντίστοιχα ολικής άλεσης, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα φουσκώματα και τις καούρες. Το μυστικό; Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες, που φτάνουν στο παχύ έντερο σχεδόν άθικτες και απορροφούν νερό όταν βρίσκονται στο έντερο και όχι πριν. Αυτές, προκαλούν διόγκωση των κοπράνων και επιταχύνουν τη διέλευσή τους, αυξάνοντας την κινητικότητα του εντέρου. Όσο περισσότερες φυτικές ίνες τρώτε, τόσο λιγότερο χρόνο παραμένει το φαγητό στο στομάχι, γεγονός που βοηθά στην αποφυγή του αισθήματος της καούρας.
Tόνος, σαρδέλες και γαλοπούλα κατά του κρυώματος
Δεν είναι μόνο οι σαλάτες το… φάρμακο, κατά τους χειμερινούς μήνες. Η ανεπαρκής ποσότητα σεληνίου, μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με έναν σημαντικό «παίκτη» στη λειτουργία του ανοσοποιητικού.
Το σελήνιο βοηθά στην οικοδόμηση των λευκών κυττάρων του αίματος, ιδιαίτερα εκείνων που καταπολεμούν τα βακτήρια και τους ιούς, ακόμα και τη γρίπη. Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η έλλειψη σεληνίου, όχι μόνο οδηγεί σε πιο σοβαρά συμπτώματα γρίπης, αλλά επιτρέπει επίσης στους πιο ήπιους ιούς της γρίπης να μεταλλάσσονται σε πιο λοιμογόνα στελέχη. Μόλις μία μερίδα σαρδέλες, μας παρέχει με περισσότερο από το 60% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σεληνίου, αλλά και με τα σημαντικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Προβιοτικά για ανίκητο ανοσοποιητικό σύστημα
Τι κοινό έχουν το γιαούρτι, το κεφίρ και άλλα προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση; Περιέχουν τα ευεργετικά βακτήρια που είναι γνωστά και ως προβιοτικά, τα οποία ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μια σουηδική μελέτη διαπίστωσε ότι ένα προβιοτικό ρόφημα καθημερινά, μείωσε την αναρρωτική άδεια στη δουλειά κατά 55%. Μια άλλη ανάλυση 10 μελετών, διαπίστωσε ότι τα προβιοτικά λειτουργούν καλύτερα από τα εικονικά φάρμακα στη μείωση των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού. Κι αν δεν σας αρέσει το γιαούρτι, πολλά παλαιωμένα τυριά όπως το Edam, το Gouda ή η φέτα, είναι επίσης καλές πηγές προβιοτικών. Τις κρύες μέρες φάτε λάχανο, σπανάκι, γλυκοπατάτες, κολοκύθα και καρότα
Εδώ «πρωταγωνιστής» είναι η βιταμίνη Α, που διατηρεί τους βλεννογόνους υγρούς και υγιείς, ώστε τα μικρόβια να μη μπορούν να τους επηρεάσουν. Δείτε σε ποιες τροφές μπορείτε να βρείτε αυτή τη σημαντική βιταμίνη.
Απαλύνετε τον πόνο των αρθρώσεων και των μυών, τρώγοντας λιπαρά ψάρια
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες, μπορούν να βοηθήσουν τα «σκληρά» γόνατα να «χαλαρώσουν». Μια πρόσφατη ανάλυση ερευνών, διαπίστωσε ότι η λήψη ωμέγα-3 λιπαρά οξέων κάθε μέρα, μπορεί να μειώσει τον πόνο στις αρθρώσεις και τη δυσκαμψία, σε τέτοιο βαθμό που να επιτρέπει στους ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα να περιορίσουν τη χρήση Μη Στεροειδών Αντιφλεγμονωδών Φαρμάκων (ΜΣΑΦ).
Ξινά κεράσια για τον αθλητικό πόνο

Οι αθλητές «ορκίζονται» σε ένα ποτήρι χυμού από ξινά κεράσια, με τις αντιφλεγμονώδεις ουσίες που μειώνουν τον πόνο της προπόνησης. Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου Oregon Health & Science, δρομείς που έπιναν 350 ml ξινού χυμού κερασιού δύο φορές την ημέρα για μια εβδομάδα, πριν από έναν αγώνα, ανέφεραν λιγότερο πόνο μετά την άθληση, από εκείνους που έπιναν ένα ποτό placebo με γεύση κεράσι.
Ξηροί καρποί και σπόροι κατά της αλλεργίας
Έχετε φαγούρα στα μάτια και φτερνίζεστε συνεχώς; Φάτε ξηρούς καρπούς και σπόρους, όπως τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και οι ηλιόσποροι (και επίσης μερικά λαχανικά), που είναι γεμάτα βιταμίνη Ε, η οποία, σύμφωνα με μελέτες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων.
Επίσης, μια γερμανική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που η διατροφή τους είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργική ρινίτιδα από εκείνους που δεν ακολουθούσαν ανάλογη διατροφή. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης Ε για τους ενήλικες είναι 15 mg, που περιέχεται σε περίπου 56 γραμμάρια ηλιόσπορων –που ταιριάζουν τέλεια στις σαλάτες σας. Και η κερκετίνη κατά των αλλεργιών

Συμπεριλάβετε τα μούρα, τα μήλα και τα κρεμμύδια στην καθημερινή σας διατροφή, ως φυσικά «φάρμακα» κατά των αλλεργιών. Ο λόγος γι’ αυτό είναι η κερκετίνη, μια ένωση που έχει αποδειχτεί ότι εμποδίζει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να απελευθερώνουν ισταμίνη, η οποία προκαλεί τα γνωστά ενοχλητικά συμπτώματα.
Μαϊντανός για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος
Έρευνες έχουν αποδείξει τα σημαντικά οφέλη του μαϊντανού στη διατροφή μας: Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες απέναντι στα μικρόβια που προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος -ακόμη και σε μερικά από αυτά που αντιστέκονται στα αντιβιοτικά.
Την επόμενη φορά που θα νιώσετε αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα, δοκιμάστε το εξής: Βράστε λίγο νερό και βυθίστε σε αυτό ένα ματσάκι μαϊντανό για 10 λεπτά και στη συνέχεια πιείτε το. Επαναλάβετε το ίδιο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

http://www.clickatlife.gr 
Ο «βήχας του καπνιστή» ή «τσιγαρόβηχας» δεν αποτελεί ιατρικό όρο, αποτελεί όμως ενοχλητικό σύμπτωμα, και μπορεί να κρύβει περισσότερο σοβαρά και επικίνδυνα υποκείμενα νοσήματα. Κατά κανόνα, δεν αφορά τους νέους καπνιστές, αλλά αυτούς που καπνίζουν πολύ και ειδικά για μια περίοδο πολλών ετών. 

Ο τσιγαρόβηχας, αν και ο όρος σχετίζεται με το κάπνισμα, μπορεί επίσης να εμφανιστεί σαν αντίδραση το πρωί και σε άτομα τα οποία δεν είναι καπνιστές αλλά εμφανίζουν βήχα εξαιτίας διαφορετικών αιτιών. 
Ο «βήχας του καπνιστή» έχει ως αποτέλεσμα για τους περισσότερους ανθρώπους να ξυπνά το άτομο το πρωί με αρκετή ποσότητα βλέννης (φλέγματα) στο λαιμό τους. Για να απομακρύνει τα φλέγματα αυτά μπορεί να χρειαστεί να βήξει είτε μία φορά, είτε αρκετές. Σε ακραίες και πιο σύνθετες περιπτώσεις οι καπνιστές, για να αποβάλλουν τα φλέγματα, αναγκάζονται να βήχουν παρατεταμένα και για πολλή ώρα μετά το ξύπνημα. 

Δυστυχώς πολλοί καπνιστές δεν αντιλαμβάνονται εγκαίρως ότι ο βήχας που σταδιακά εγκαθίσταται και γίνεται χρόνιος, είναι ένα πολύ σοβαρό σύμπτωμα, που θα πρέπει να τους ανησυχήσει άμεσα. Γιατί ο βήχας αυτός, δεν είναι μόνο δυσάρεστος, αλλά και ένα από τα συμπτώματα που αποδεικνύουν ότι το τσιγάρο και το κάπνισμα βλάπτουν τον οργανισμό του καπνιστή, επειδή μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα μιας χρόνιας και επικίνδυνης ασθένειας, που αφορά πρωτίστως τους βρόγχους και τους πνεύμονες: της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, γνωστής και με τη συντομογραφία της «ΧΑΠ». 

Αντιμετώπιση του «τσιγαρόβηχα» 
  • Φυσικά, η καλύτερη θεραπεία για τον βήχα του καπνιστή είναι η διακοπή του καπνίσματος. Ο βήχας, μπορεί να επιδεινωθεί στις 2-3 εβδομάδες που ακολουθούν, αλλά σχεδόν πάντα σταματά μετά από αυτή την περίοδο.
  •  Να επισκεφτούν τον ιατρό τους, αν ο βήχας δεν σταματήσει μετά από 2-3 εβδομάδες από τη διακοπή του καπνίσματος.
  • Αν συνεχίσουν το κάπνισμα, δεν πρέπει να λαμβάνουν αντιβηχικά, τα οποία σταματούν τον βήχα, γιατί σταματώντας τον βήχα, η βλέννη παραμένει στους πνεύμονες και δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα.
  • Να χρησιμοποιούν όλοι (και αυτοί που αποφασίζουν να σταματήσουν το κάπνισμα και όσοι επιμένουν να το συνεχίζουν), ένα κατάλληλο βλεννολυτικό, όπως η αμβροξόλη που αποτελεί αποτελεσματική αντιμετώπιση, λόγω των βλεννολυτικών, βλεννοκινητικών και των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της.
Η χρήση της αμβροξόλης έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση των συμπτωμάτων (μείωση βήχα, ευκολότερη αποβολή φλεγμάτων), την καλύτερη ποιότητα ζωής και την μείωση του ρυθμού έκπτωσης της αναπνευστικής λειτουργίας.

Επιπρόσθετα, η αμβροξόλη, όπως έχουν δείξει πολλές μελέτες, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενεργοποιεί την παραγωγή του επιφανειοδραστικού παράγοντα κάθαρσης, μειώνει την βρογχική υπεραντιδραστικότητα, και αυξάνει την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι είναι το μόνο βλεννολυτικό, που λειτουργεί και σαν τοπικό αναισθητικό βοηθώντας και στην ανακούφιση των πασχόντων όταν τα παραπάνω συμπτώματα συνοδεύονται από πονόλαιμο.
ΠΗΓΗ: health.in.gr
Τη δυνατότητα ένταξης σε πρόγραμμα διακανονισμού και τηλεφωνικά, στο πενταψήφιο 11770, δίνει πλέον η ΔΕΗ.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και απαλλάσσει τους καταναλωτές από την υποχρέωση της φυσικής παρουσίας στα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΔΕΗ.

Για την εφαρμογή του προγράμματος, οι πελάτες της ΔΕΗ κατηγοριοποιούνται σε έξι βαθμίδες, ανάλογα με το ιστορικό τους:

1. Συνεπείς χωρίς διακανονισμούς.
2. Συνεπείς σε πληρωμές και διακανονισμούς.
3. Περισσότερες από μια ενσωματώσεις (απλήρωτοι λογαριασμοί) σε επόμενο λογαριασμό ή και μια αθέτηση διακανονισμού.
4. Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών.
5. Παραβίαση μετρητή μετά από αποκοπή λόγω χρέους και
6. Επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις μετρητή μετά από αποκοπή ή και ρευματοκλοπή.

Επιπλέον, η Επιχείρηση έθεσε σε εφαρμογή στις αρχές του 2013 ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους ευάλωτους καταναλωτές. Έτσι, η εικόνα για τους διακανονισμούς διαμορφώνεται ως εξής:

- Για τους ευάλωτους καταναλωτές που ανήκουν στις κατηγορίες “συνέπειας” 1, 2 και 3, η κάθε άτοκη δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού χωρίς το τέλος ακινήτων. Για παράδειγμα, ένας ευάλωτος καταναλωτής που ανήκει στην κατηγορία συνέπειας 1, 2 ή 3 και έχει συνολική οφειλή 2.000 ευρώ και μέσο διμηνιαίο λογαριασμό 200 ευρώ (χωρίς ΕΕΤΗΔΕ), θα μπορεί να το αποπληρώσει σε 40 μηνιαίες άτοκες δόσεις των 50 ευρώ.

- Οι ευάλωτοι καταναλωτές που ανήκουν στις κατηγορίες ”συνέπειας” 4 και 5 πλέον δικαιούνται διακανονισμό με προκαταβολή 10% συν 6 άτοκες διμηνιαίες δόσεις ή 20% προκαταβολή συν 4 άτοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα.

- Στην κατηγορία “συνέπειας” 6 οι οφειλέτες θα πρέπει να καταβάλουν το 100% της οφειλής ή να προχωρήσουν σε διακανονισμό μετά από την καταβολή εγγυήσεων.

- Δε γίνεται διακοπή ρεύματος λόγω χρέους στους ευάλωτους πελάτες, όχι μόνο τους επτά μήνες που προβλέπει ο νέος Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας (Νοέμβριο με Μάρτιο και Ιούλιο με Αύγουστο ), αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Τέλος, για τους καταναλωτές που δεν πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, η ΔΕΗ προσφέρει διακανονισμό έως 12 μηνιαίων δόσεων, πάντα σε συνάρτηση με το ιστορικό συνέπειας του πελάτη. Υπενθυμίζεται ότι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών (περιλαμβάνονται και όσοι εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο) εντάσσονται οικιακοί πελάτες και μόνο για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της κύριας κατοικίας τους, εφόσον είναι άτομα χαμηλού εισοδήματος, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία, άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και υπερήλικες, με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για κάθε κατηγορία.
parapolitika.gr
 Η θερμοκρασία στους (-59 ° C) στο Karaganda, του Καζακστάν. Δείτε πως είναι μέσα σε μια πολυκατοικία!
Αλλαγή φρουράς στον παγκόσμιο τίτλο στο σκάκι.

Ο Νορβηγός Μάγκνους Κάρλσεν είναι ο κυρίαρχος του σκακιού, αφότου κέρδισε τον Ινδό Βισβανάθαν Ανάντ, ο οποίος ήταν ο μέχρι πρότεινος παγκόσμιος πρωταθλητής.

Το κορυφαίο ματς διεξήχθη στο Στάδιο Νεχρού του Τσενάι της Ινδίας.

Διεξήχθησαν συνολικά δέκα παιχνίδια από τα δώδεκα που είχαν οριστεί ως maximum και ο Νορβηγός κατάφερε να επικρατήσει και μαθηματικά!

Όπως είχε αρχικά οριστεί, νικητής θα αναδεικνυόταν, όποιος έφτανε πρώτος στους 6,5 βαθμούς.
Συγκεκριμένα, ο Νορβηγός κέρδισε την παρτίδα που είχε ξεκινήσει στις 7 Νοεμβρίου, με σκορ 6,5-3,5. Χρειάστηκαν 65 συνολικά κινήσεις στην παρτίδα για αυτό το αποτέλεσμα.

Η διάρκεια κάθε παρτίδας είναι 2 ώρες για τις 40 πρώτες κινήσεις, 1 ώρα για τις επόμενες 20 κινήσεις και 15' συν 30'' για την υπόλοιπη παρτίδα.

Ο Μάγκνους Κάρλσεν, είναι μόλις 22 ετών και 21 χρόνια νεότερος από τον προηγούμενο παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ο Κάρλσεν κατέχει και τον μεγαλύτερο βαθμό αξιολόγησης της FIDE (ΕΛΟ 2870)!
news.gr

Όλα διαθέτουν compact διαστάσεις με αστικό προσανατολισμό
Η Suzuki παρουσίασε στο Σαλόνι του Τόκιο τα νέα concept crossovers της, το compact Crosshiker, το X-LANDER, διάδοχο του Jimny, το μίνι HUSTLER (και σε coupe), καθώς και το iV-4.

Τα πρωτότυπα μοντέλα της Suzuki έκαναν την εμφάνισή τους στο Σαλόνι του Τόκιο προωθώντας το σλόγκαν της ιαπωνικής φίρμας «μικρά αυτοκίνητα για ένα μεγάλο μέλλον», μιας και όλα διαθέτουν compact διαστάσεις με αστικό προσανατολισμό και τροφοδοτούνται από μικρού κυβισμού κινητήρες.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη εικόνα βλέπουμε το Crosshiker, ένα ελαφρύ, περίπου 810 κιλά, πρωτότυπο με διαστάσεις παρόμοιες ενός compact αυτοκινήτου, το οποίο εφοδιάζεται από έναν νέο 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα.

Επίσης, στη δεύτερη φωτογραφία φαίνεται το νέο X-LANDER, που, όπως ανακοινώθηκε, πατά στην πλατφόρμα του Jimny και διαθέτει σύστημα 4κίνησης, ενώ φέρει ένα 1,3 λτ. μοτέρ, το οποίο συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων. Μάλιστα, το εν λόγω concept ενσωματώνει και υβριδική τεχνολογία, καθώς διαθέτει κι έναν βοηθητικό ηλεκτροκινητήρα, για περισσότερη ώθηση.

Στην τρίτη εικόνα, εμφανίζεται το «ιδιαίτερο» HUSTLER, που είναι ένα πρωτότυπο μίνι crossover και το οποίο, κατά την εταιρεία, συνδυάζει την «άνεση και πρακτικότητα στο εσωτερικό του, με τα πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά εξωτερικά».Επίσης, η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε και την έκδοση coupe του HUSTLER, το οποίο –επί της ουσίας- είναι 5θυρο, απλά οι πίσω πόρτες είναι «κρυφές» και φέρει μία πανοραμική ηλιοροφή.

Τέλος, το iV-4 Concept είναι ένα ακόμα compact SUV, που έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο και θα αποτελέσει έναν δυνατό ανταγωνιστή για την κατηγορία των μικρών crossover, όπως είναι το Nissan Juke και το Renault Captur.
















Πηγή: autotriti.gr
Από το 2010 το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκεται στα χαρτιά αλλά όπως όλα δείχνουν θα έχει υλοποιηθεί έως το 2016.
Πρόκειται για μία έξυπνη κίνηση, που σε πρώτη φάση θα καλύπτει 500 νοικοκυριά, αλλά η σκέψη είναι να επεκταθεί σιγά-σιγά σε ολόκληρο το Λονδίνο. Ήδη 800 νοικοκυριά θερμαίνονται από κάποιο άλλο δίκτυο, καταφέρνοντας 10% μείωση των τιμολογίων τους.
Η «χαμένη» θερμότητα η οποία παράγεται στις σήραγγες του Λονδρέζικου μετρό αλλά και σε έναν υποσταθμό, θα χρησιμοποιείται σύντομα σε εκατοντάδες σπίτια ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τους σε θέρμανση. Σύμφωνα με τις αρχές, οι θερμοκρασίες από την πλεονάζουσα ενέργεια του μετρό κυμαίνονται γύρω στους 28 βαθμούς το χειμώνα και θα μπορούσε μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί και για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος που θα διοχετεύεται πίσω στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Όπως δήλωσε και ο επικεφαλής της περιφέρειας του  Islington Richard Watts «Βλέπουμε αυτήν την πρωτοβουλία ως την αρχή ενός ευρύτερου προγράμματος εγχώριας παραγωγής προς όφελος των ντόπιων. Με δεδομένο το πόσο κατακλέβουν τον κόσμο αυτή τη στιγμή, είμαστε έτοιμοι να τα βάλουμε με τους έξι μεγάλους παρόχους».
Ο Δήμος του Λονδίνου πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήγαγε, σχετικά με παρόμοιες ευκαιρίες εκμετάλλευσης της χαμένης θερμότητας από διάφορες άλλες πηγές στην πόλη.
echoes.gr

Το βρετανικό ινστιτούτο μελετών Quacquarelli Symonds Ltd (QS) για δεύτερη συνεχή χρονιά, ανέδειξε την γαλλική πρωτεύουσα ως την καλύτερη πόλη για σπουδές. Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται… περίεργο, αλλά το Παρίσι ξεπερνά πόλεις όπως το Λονδίνο, τη Σιγκαπούρη, το Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και τη Ζυρίχη.
Το Quacquarelli Symonds Ltd εκτός από τη συγκεκριμένη λίστα, κάθε χρόνο δημοσιεύει και μία άλλη όπου τα αμερικανικά πανεπιστήμια έχουν τον πρώτο λόγο. Το Παρίσι έχει μόνο δύο σχολές ανάμεσα στις 100 κορυφαίες. Η μία είναι η École Normale Supérieure και η άλλη το Πολυτεχνείο.
Παρόλα αυτά, η γαλλική πρωτεύουσα θεωρείται η καλύτερη για σπουδές, εξαιτίας της ποιότητας ζωής που προσφέρει στους φοιτητές, το κόστος της εκπαίδευσης όπως και το κύρος των πτυχίων που απονέμουν οι σχολές της.
Ο διευθυντής ερευνών του Quacquarelli Symonds Ltd, Ben Sowter εξηγεί "Τα προσιτά δίδακτρα καθιστούν τη Γαλλία συμφέρουσα για τους ντόπιους και τους ξένους φοιτητές. Ωστόσο, αυτά που επιτρέπουν στο Παρίσι να αναδειχτεί για άλλη μια φορά καλύτερος προορισμός για τους φοιτητές είναι κυρίως η αποδοτικότητα των παρισινών σχολών, η δυνατότητα ένταξης των πτυχιούχων στην αγορά εργασίας και η καλή ποιότητα ζωής".
Να σημειωθεί πως το βρετανικό ινστιτούτο συμπεριέλαβε στη λίστα του πόλεις με πληθυσμό άνω των 250.000 χιλιάδων κατοίκων. Στην έκθεσή του μάλιστα επισημαίνει, ότι οι πτυχιούχοι των σχολών του Παρισιού είναι περιζήτητοι σε ολόκληρη την Ευρώπη από μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων και ότι ορισμένοι από τους σπουδαιότερους φιλοσόφους, μαθηματικούς και επιστήμονες του τελευταίου αιώνα, έχουν αποφοιτήσει από αυτές τις σχολές.
echoes.gr
Όμορφα μικρά ελληνικά καφενεδάκια που έχουν διατηρήσει τη ζεστασιά και το χρώμα του παρελθόντος μέχρι και σήμερα. Στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι και αλλού στο κέντρο της πόλης ή στα πέριξ, τα περισσότερα στεγάζονται σε ιστορικά κτήρια ή σε νεοκλασικά, ενώ άλλα έχουν αναπαλαιωθεί για να συνεχίσουν να διατηρούν τη γραφικότητα τους… Κοινή συνισταμένη όλων, ο μερακλίδικος καφές, το τσίπουρο με μεζέ αλλά και η διακόσμηση που θυμίζει αλλοτινές εποχές. Τότε που η παράδοση επέβαλε μια κυριακάτικη βόλτα με λιακάδα στα καφενεδάκια του κέντρου για κους κους, πολιτικό, κοινωνικό αλλά και καλλιτεχνικό! Δείτε λοιπόν στη συνέχεια τα 10 παραδοσιακά καφενεία της Αθήνας και αναπολήστε!
1. «111», Μοναστηράκι – Το κτήριο χτίστηκε το 1918 και από τότε διατηρεί αναλλοίωτο το ύφος του, αφού η πρώτη χρήση του ήταν ως καφενείο… μέχρι σήμερα.
perierga.gr- 10 παραδοσιακά καφενεία της Αθήνας!
2. «Μουριά», Εξάρχεια – Από τα πρώτα και πιο παραδοσιακά καφενεία της Αθήνας που από παράγκα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έγινε από τα πιο ονομαστά καφενεία.
perierga.gr- 10 παραδοσιακά καφενεία της Αθήνας!
3. «Το Καφενείο», Πλάκα – Παραδοσιακό κτήριο του 1836, στέκι επιφανών Ελλήνων μέχρι σήμερα αλλά και αγαπημένο στέκι του Βρετανού σεφ Jamie Oliver.
perierga.gr- 10 παραδοσιακά καφενεία της Αθήνας!
4. «Η Ωραία Ελλάς», Μοναστηράκι – Λειτουργεί από την Οθωνική περίοδο ως το πολυτελέστατο καφενείο της εποχής.
perierga.gr- 10 παραδοσιακά καφενεία της Αθήνας!
5. «Καφενείο Κυδαθηναίων», Πλάκα – Θυμίζει προπολεμική Αθήνα και στεγάζει εδώ και αρκετά χρόνια τις λογοτεχνικές, πολιτιστικές και πολιτικές αναζητήσεις των θαμώνων του.
perierga.gr- 10 παραδοσιακά καφενεία της Αθήνας!
6. «Κλεψύδρα», Πλάκα – Παλιό καφενείο με ύφος άκρως παραδοσιακό και εξυπηρέτηση… νοσταλγική.
perierga.gr- 10 παραδοσιακά καφενεία της Αθήνας!
7. «Δεξαμενή», Κολωνάκι – Παραδοσιακό καφενείο όπου σύχναζαν ο Βάρναλης και ο Καζαντζάκης και διατηρεί μέχρι σήμερα αναλλοίωτο τον ιστορικό χαρακτήρα του.
perierga.gr- 10 παραδοσιακά καφενεία της Αθήνας!
8. «Υποβρύχιο», Γκάζι – Παραδοσιακό καφενείο του Γκαζιού όπου το παλιό μωσαϊκό στο πάτωμα υποδηλώνει τη… μεγάλη ηλικία του.
perierga.gr- 10 παραδοσιακά καφενεία της Αθήνας!
9. «Καφενείο Ναυαρίνο», Εξάρχεια – Οι παλιοί το γνωρίζουν και ως «Γιλμάζ», ενώ η θέα του στην παιδική χαρά της πλατείας τού δίνει άλλον αέρα.
perierga.gr- 10 παραδοσιακά καφενεία της Αθήνας!
10. «Τα Κανάρια», Κεραμεικός – Τρεις γενιές ιδιοκτητών έχουν πάρει στα χέρια τους το παλαιότερο καφενείο του Κεραμεικού.
perierga.gr- 10 παραδοσιακά καφενεία της Αθήνας!
* Εάν θέλετε μπορείτε να αναφέρετε το δικό σας αγαπημένο παραδοσιακό καφενείο ή κάποιο που απουσιάζει από την εν λόγω λίστα. Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε ότι στην επαρχία υπάρχουν πολλά παραδοσιακά καφενεία, με τα οποία θα επανέλθουμε δριμύτεροι.
perierga.gr
Τα αρχαία Ελληνικά ανέκδοτα είναι πνευματώδη και διδακτικά. Μας χαρίζουν το γέλιο αλλά εκφράζουν και το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα στην πιο χαριτωμένη μορφή του.
Διαβάστε μερικά:
Είπε κάποιος στον Αρίστιππο ότι η Λαΐδα δεν τον αγαπά, αλλά προσποιείται ότι τον αγαπά. Ο Αρίστιππος απάντησε:
«Ούτε το κρασί ή το ψάρι με αγαπούν, εγώ όμως τα απολαμβάνω».
Ένας άντρας είπε στην ερωτομανή γυναίκα του:
«Τι θέλεις να κάνουμε, να φάμε ή να κάνουμε έρωτα».
Εκείνη του είπε:
«Ό,τι θέλεις, ψωμί πάντως δεν έχουμε».
Είπε κάποιος στον Διογένη:
«Οι συμπολίτες σου σε καταδίκασαν σε εξορία».
Και ο φιλόσοφος απάντησε:
«Κι εγώ τους καταδίκασα να μένουν στον τόπο τους».
Ο Διδύμων, οφθαλμίατρος της εποχής εξετάζει το μάτι μιας κοπέλας. Ο  Διογένης τον βλέπει. Ξέρει ο Διογένης ότι ο Διδύμων είναι τύπος ερωτίλος, κοινώς γυναικάς. Και του λέγει «Πρόσεξε Διδύμωνα, μήπως εξετάζοντας τον οφθαλμό, φθείρεις την κόρην».
Επαινούσαν μερικοί μπροστά στον Άγη τους Ηλείους, γιατί ήταν πολύ  δίκαιοι κριτές στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Άγης ρώτησε με απορία:
- Και είναι τόσο σπουδαίο το ότι οι Ηλείοι μια φορά στα τέσσερα χρόνια γίνονται δίκαιοι;
Ένας πατέρας ζήτησε από τον Αρίστιππο να διδάξει τον γιο του. Ο φιλόσοφος ζήτησε αμοιβή 500 δραχμές. Ο πατέρας θεώρησε υπερβολικό το ποσό.
-«Με τόσα χρήματα», είπε, «θα μπορούσα να αγοράσω ένα ζώο».
-«Αγόρασε», είπε ο Αρίστιππος, «κι έτσι θα έχεις δύο».
Ο Διογένης ζητούσε ελεημοσύνη απο ένα άγαλμα. Όταν τον ρώτησαν γιατί
κάνει κάτι τέτοιο απάντησε:
- Εξασκούμαι στο να μην απογοητεύομαι απο την αναισθησία των ανθρώπων.
Παρακινούσαν τον Φίλιππο τον Μακεδόνα να εξορίσει κάποιον που τον κακολογούσε. Ο Φίλιππος απάντησε:
- Δεν είστε καλά! Θέλετε να τον στείλω να με κατηγορεί και σ’ άλλα μέρη;
Ένας φαλακρός έβριζε τον Διογένη. Ο φιλόσοφος γύρισε και του είπε:
«Δεν σου ανταποδίδω τις βρισιές, αλλά θα ήθελα να πω ένα «μπράβο» στις  τρίχες σου, γιατί απαλλάχτηκαν από ένα κακορίζικο κεφάλι».
Ρώτησε κάποιος τον Αντισθένη τι είδους γυναίκα θα ήταν κατάλληλη για γάμο. Ο φιλόσοφος του είπε:
«Το πράγμα είναι δύσκολο. Αν παντρευτείς ωραία, θα την έχεις με άλλους κοινή, αν άσχημη, θα είναι σαν να σου επέβαλαν ποινή».
Πληροφορήθηκε ο Αριστοτέλης από κάποιον ότι μερικοί τον έβριζαν. Ο φιλόσοφος απάντησε: «Καθόλου δεν με νοιάζει. Όταν είμαι απών, δέχομαι  ακόμα και να με μαστιγώνουν».
Πηγή: «Αρχαία Ελληνικά Ανέκδοτα» – Εκδόσεις Σαββάλα από taxalia.blogspot.com

Με την ευκαιρία του σημερινού ντέρμπι κορυφής της Premier League ανάμεσα στην Arsenal και τη Southampton ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο gazetta.gr  για το “τέλειο” ποδοσφαιρικό project το οποίο μετατρέπει μία σχεδόν κατεστραμμένη ομάδα, στην πιο hot εκδοχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου...  

"Πριν από πέντε χρόνια, το 2009, επί της ουσίας ήταν μία πτωχευμένη εταιρεία και λειτουργούσε υπό καθεστώς διαχείρισης. Πριν από τρία χρόνια, το 2011, ήταν μία ομάδα που προσπαθούσε να ανέβει από την τρίτη τη τάξη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, την League 1 δηλαδή, στην αμέσως επόμενη, την Championship. Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου του 2013 θα προσπαθήσει να νικήσει στο “Emirates” την Αρσεναλ στο... ντέρμπι κορυφής της Πρέμιερ Λιγκ για να ανέβει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του αγγλικού πρωταθλήματος μετά από 12 αγωνιστικές!"

Διαβάστε ολόκληρο το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο εδώ


Κάποια στιγμή πρέπει να μπουν κανόνες ανδρικής συμπεριφοράς και στο γήπεδο. Γι' αυτό κάτσαμε, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και συγκεντρώσαμε τους 79 ONEMAN RULES του γηπέδου. Το μόνο που έχεις να κάνεις για να μπορείς να πηγαίνεις στο γήπεδο χωρίς να ντρέπεσαι είναι να μελετήσεις.
Γήπεδο χωρίς συνθήματα είναι πίτσα χωρίς τυρί. Αν δεν τα ξέρεις, τα μαθαίνεις εδώ.
Η B' Εθνική έχει το ζουμί. Φτηνό εισητήριο, μπάλα χωρίς σκοπιμότητες (εκτός από τα φάουλ), παρκάρεις απ' έξω.
Στο περπάτημα προς το γήπεδο είσαι μόνος. Εσύ, οι σκέψεις σου, η ανυπομονησία, τα συνθήματα τριγύρω.
Ζεις για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια αλλά πας και στα απλά, τα κυριακάτικα, τα σούπα
Δεν φεύγεις στο 85 για να μην μπλέξεις σε κίνηση
Όσο πιο άγνωστη η μάρκα της πορτοκαλάδας, τόσο το καλύτερο.
Ισχύει ο κανόνας του σινεμά για τις θέσεις: Αν φτάσεις μετά το τζάμπολ, μην παίρνεις ύφος κι έχεις την απαίτηση να κάτσεις στη θέση σου. Η θέση σου δεν είναι πια δική σου, ανήκει στον λαό της.
Τσάντα με πατατάκια, κρουασάν και τα συναφή: Σαφώς και ναι. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις λες και είσαι στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης.
Κάνεις μανούρα αν κάποιος κάθεται στη θέση σουΕίναι λεπτή η γραμμή που χωρίζει το φίλαθλο από το γιγαντόσωμο γραφικό τύπο που θα τρέξει μέχρι τα κάγκελα για να βρίσει τη μάνα του διαιτητή (υπάρχει στην εξέδρα κάθε μικρομεσαίας ομάδας).
Μετάδοση στο αυτί, smartphone στο χέρι. Είναι κάποιες φορές που η ώρα δεν περνάει με τίποτα.
Ποτέ στην Προοδευτική με κασκόλ Καλλιθέας. Και ανάποδα.
Ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα πετύχεις στο γήπεδο. Ποτέ.
Τα VIP είναι για δήθεν. Αν δεν ζήσεις τον παλμό της κερκίδας, δεν έχεις ζήσει τίποτα.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερος νόμος, ότι οι προπονητές της εξέδρας είναι οι πιο άσχετοι από όλους. Ένας από αυτούς είσαι εσύ και εγώ.
Το μόνο καλύτερο από το γήπεδο είναι το καφενείο των παππούδων με NOVA και ξερή.
Η κυρία με το νύχι και με το μακρύ μαύρο μαλλί που μιλάει όλη την ώρα στο τηλέφωνο και μασάει τσίχλα είναι φίλη μας.
Ελάς ολέ ολέ, δε σταματώ να τραγουδώ ποτέ. Στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι Εθνική Ελλάδος.
Να φοβάσαι τους τύπους με τα hoodies ανεξαρτήτως σωματοδομής. Είναι αυτοί που παίζουν ξύλο.
Κάθε γήπεδο έχει μια καλή καβάτζα για πάρκινγκ και γρήγορη επιστροφή. Στο χέρι σου είναι να τη βρεις.
Παίρνεις την κοπέλα σου μαζί σου σε αγώνες μπάσκετ.

Στο ποδόσφαιρο την παίρνεις μόνο αν ξέρει τους κανόνες του αθλήματος από πριν ή αν δεν σε ενδιαφέρει η εξέλιξη του αγώνα.
Στα ντέρμπι δεν πίνεις πολλά υγρά πριν την έναρξη του αγώνα γιατί θα τρέχεις στους τουαλέτες κάθε τρεις και λίγο.
Δεν σηκώνεσαι όρθιος όταν κάθονται όλοι.
Σηκώνεσαι όρθιος μόνο όταν είναι όρθιοι όλοι οι μπροστινοί σου και δεν γκρινιάζεις.
Φοράς κασκόλ και διακριτικά ομάδας μέσα από μπουφάν όταν είσαι σε ΜΜΜ. Μην έχουμε και μπλεξίματα.
Χρησιμοποιείς ευρηματικές βρισιές και δεν αναλώνεσαι στο γνωστό υβρεολόγιο.
Ενημερώνεσαι για τα νέα συνθήματα από το Youtube πριν πας στην κερκίδα των φανατικών.
Παίρνεις μαζί σου ραδιοφωνάκι, ή έστω ψείρες για το κινητό για να ακούς και την περιγραφή του αγώνα.
Παίρνεις μαζί σου πασατέμπο.
Δεν παίρνεις μαζί σου νομίσματα και πολλά τσουμπλέκια που παίζει να στα κρατήσουν στην είσοδο.
Καλό είναι να αποφεύγεις το καντινιέρικο βρώμικο έξω από το γήπεδο εκτός αν είναι τεσταρισμένο και από άλλους.
Ακολουθείς την ομάδα σου όπου μπορείς.
Δεν βρίζεις γυναίκα επόπτη. Είναι γυναίκα.
Υποστηρίζεις την ομάδα της γειτονιάς σου. 
Φωνάζεις κι ας είσαι κρυωμένος.

Όταν όλοι σηκώνουν τα χέρια για ένα σύνθημα, τα σηκώνεις. Όχι επειδή είσαι πρόβατο αλλά επειδή δεν πήγες στο γήπεδο για να χαζέψεις γυναίκες.
Δεν αγοράζεις ποτέ φιστίκια από τους μικροπωλητές. Έχεις ολόκληρο σακούλι από την κάβα δίπλα στο σπίτι σου
Ξέρεις τα νέα συνθήματα της ομάδας σου. Ακόμα κι αν δεν τα φωνάζεις
Τις μέρες ντέρμπι πας από νωρίς, να ζήσεις τη γιούχα όταν βγαίνει ο αντίπαλος στο χορτάρι
Ντύνεσαι στα πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε μόνο αν έχεις όρεξη. Δεν υπάρχει dress code στο γήπεδο
Γκρινιάζεις για την κίνηση στα τουρνικέ αλλά πήγες κι εσύ πάλι 5 λεπτά πριν ξεκινήσει ο αγώνας
Δεν πετάς τίποτα σε κανέναν. Εκτός κι αν κάνεις πρόβες για αυστραλοπίθηκος στον ζωολογικό κήπο
Παίρνεις το παιδί σου ή τον ανιψιό σου στα εύκολα ματς, για να μάθει ότι η ομάδα μας κερδίζει σχεδόν πάντα.
Αν πηγαίνεις με τρένο, μην είσαι κοντά στα παράθυρα προς αποβάθρα. Μπορεί ο Μπάμπης ο σουγιάς να έχει φάει ξύλο από τη γυναίκα του και να κάνει καταδρομική με πέτρες
Στα κρίσιμα ματς, φωνάζεις για την ομάδα. Για το θέαμα γκρινιάζεις μετά το ματς. Αν θες θέαμα εκείνη τη μέρα, να πας στο Medrano
Δεν τρως βρώμικο πριν το παιχνίδι, για να μην αγκομαχάς την ώρα του ματς. Μόνο μετά και μόνο αν δεν έχει χάσει η ομάδα σου.
Ετοιμάζεις μηνύματα για τον φίλο σου, που υποστηρίζει αντίπαλη ομάδα. Τα στέλνεις μόνο αφού έχει λήξει το ματς, ποτέ πριν το 90'. Δεν ξέρεις τι γίνεται.
Κάνεις τα γούρια σου πριν πας στο γήπεδο. Αν δεν έχεις γούρια να αποκτήσεις
Αν ψάχνεις εισιτήριο μαύρη αγορά, ακολούθησε την ύποπτη φάτσα, που λίγο πριν σου είπε "δεν πουλάω".
Βρίζουμε τον διαιτητή από την αρχή. Ξέρει αυτός
Στο γήπεδο φαίνεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου. Και μέσα και έξω από τις γραμμές.
Υπάρχουν χώρες όπου οι οπαδοί δεν πλακώνονται. ΝΑΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Από το γήπεδο μαθαίνεις καλύτερα το κάθε άθλημα, γιατί από τον καναπέ νομίζεις ότι όλα είναι εύκολα.
Ποπ κορν στο γήπεδο. Ποπ κορν παντού.
Κοίτα τον διπλανό σου, τον μπροστινό σου, τον πίσω σου. Όλοι τους διαφορετικοί ε; Αυτό ακριβώς: Το γήπεδο και ο αθλητισμός ενώνουν.
Παίξτε μπάλα ΡΕ!!!
Φόρα κάτι με κουκούλα. Σου δίνει γηπεδικό αέρα κι επιπλέον μπορεί να βρέξει.
Πιάσε την κουβέντα με τον κύριο που λησμονεί τον Τόνι Σαβέφκσι. Γι' αυτά πας στο γήπεδο.
Αθλητικό ραδιόφωνο με το που μπεις στο αμάξι.
Στιγμιότυπα του ματς με το που μπεις στο σπίτι.
Η βραχνιασμένη φωνή όταν επιστρέφεις στο σπίτι είναι παράσημο.
Μην γκρινιάζεις συνέχεια για (το παλτό) τον Μπρέσεβιτς. Με την Θύελλα Ραφήνας παίζεις ρε άνθρωπε του Θεού.
Άλλο γήπεδο το ποδόσφαιρο, άλλο γήπεδο το μπάσκετ. Ανατριχιάζεις και στα δύο πάντως.
Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και πήγαινε μια φορά τον μήνα σε ματς μικρής κατηγορίας. Εκεί ξεκινάει το γήπεδο.
oneman.gr
"ΓΙΑΤΙ δεν έγινα ποδοσφαιριστής;". Κάθε φορά που βγαίνουν οι ομάδες για προθέρμανση.
"ΓΙΑΤΙ να γίνεις διαιτητής;". Κάθε φορά που όλο το γήπεδο χορεύει για τη μάνα του ρέφερι.
Ο τύπος εκεί κοντά σου που τον ακούς και βρίζει κατά παντός υπευθύνου και ανευθύνου για ψύλλου πήδημα; Πραγματικά, μην του απαντήσεις τίποτα, όσο εξωφρενικές κι αν γίνονται οι δηλώσεις/απόψεις του.
Αν είσαι θεατής που βρέθηκε εκεί δίχως να υποστηρίζει κάποια από τις ομάδες, δε θα σου πούμε εμείς να μην απολαμβάνεις το θέαμα και των δύο πλευρών, αλλά ξέρεις, μην το παρακάνεις με την εκτίμηση των αρετών του αντιπάλου. Για την ψυχική υγεία του κολλητού σου αν μη τι άλλο.
Στο γήπεδο μπορείς να ξεφύγεις με μερικές 'απόψεις' που στην κανονική σου ζωή δε θα έλεγες. Πόσο μάλλον φωναχτά.
Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να αποκτηνωθείς τελείως.
Δείξτε μου έναν, ΕΝΑΝ που έπαθε κάτι λόγω βρώμικου έξω από το γήπεδο.
Οι κροτίδες που μπορούν να σκοτώσουν δύο τάγματα Γερμανών δεν έχουν πάαααρα πολλή πλάκα όταν σκάνε δίπλα σου.
Βρες αυτόν που σου είπε ότι πηγαίνουμε στο γήπεδο για να ξεσπάσουμε και να βγάλουμε τα νεύρα μας και βγάλε τα νεύρα σου πάνω του.
Κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου για να επιστρέψουν κάποτε και οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας στο γήπεδο. Και να μείνουν.
Πάει ο Κωστίκας στην Παναγία του Σουμελά και προσεύχεται μπροστά στην εικόνα.
- Αχ Παναγιά μου, σε παρακαλώ κάνε με να κερδίσω στο λόττο 5.000.000 και θα προσφέρω 500.000 στο ναό σου.
Περιμένει γύρω στις δυο βδομάδες κι αφού βλέπει πως δεν κερδίζει πηγαίνει ξανά στο ναό.

Μία «τερατώδης» -όπως την αποκάλεσαν οι αστρονόμοι- έκρηξη ακτίνων γάμμα, που συνέβη σε ένα μακρινό γαλαξία σε απόσταση 3,7 δισεκατομμυρίων ετών φωτός, όταν το σύμπαν είχε ηλικία 9,9 δισεκατομμυρίων ετών, είναι η ισχυρότερη, φωτεινότερη και μεγαλύτερης διάρκειας που έχει ποτέ παρατηρηθεί από τη Γη. Αν είχε συμβεί πιο κοντά, ο πλανήτης και η ζωή πάνω σε αυτόν θα είχαν «ψηθεί».

Η μόνη πιο ισχυρή έκρηξη που ξέρουν -ή μπορούν να φανταστούν- οι επιστήμονες, είναι η ίδια η Μεγάλη Έκρηξη  που δημιούργησε το σύμπαν. Οι εκρήξεις ακτίνων γάμμα λαμβάνουν χώρα, όπως πιστεύουν οι αστροφυσικοί, όταν ένα τεράστιο άστρο πεθαίνει καταρρέοντας βαρυτικά σε μια νέα μαύρη τρύπα, δημιουργώντας ένα σούπερ-νόβα και εκτοξεύοντας παράλληλα στις εσχατιές του διαστήματος πανίσχυρους «πίδακες» ακτινοβολίας πολύ υψηλής ενέργειας, η οποία ταξιδεύει στο σύμπαν με την ταχύτητα του φωτός.


Οι ακτίνες γάμμα είναι η μορφή του φωτός με την μεγαλύτερη ενέργεια στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα (τουλάχιστον 500.000 φορές ισχυρότερη από το ορατό φως).

Τα τηλεσκόπια παρατηρούν τέτοιες εκρήξεις ακτίνων γάμμα εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, με ρυθμό πλέον περίπου μία ανά διήμερο. Όμως η συγκεκριμένη έκρηξη ξεχωρίζει με την ισχύ και τη λαμπρότητά της από οποιαδήποτε άλλη μέχρι σήμερα, καθώς ήταν πέντε φορές ισχυρότερη από την μέχρι σήμερα κάτοχο του ρεκόρ (είχε παρατηρηθεί το 1999).

Οι επιστήμονες, που μελέτησαν το εντυπωσιακό -και τρομακτικό- φαινόμενο, έκαναν τέσσερις ξεχωριστές δημοσιεύσεις στο περιοδικό Science, σύμφωνα με το BBC και το New Scientist. Όπως εκτιμούν, η έκρηξη (με ενέργεια που έφθασε τα 95 GeV και διάρκεια 20 ολόκληρες ώρες) προήλθε από ένα άστρο με μάζα 20 έως 30 φορές μεγαλύτερη του Ήλιου και πολύ μεγαλύτερης πυκνότητας.

Η έκρηξη με την ονομασία GRB 130427A -που έγινε αντιληπτή φέτος τον Απρίλιο από τα διαστημικά τηλεσκόπια Swift και Fermi της NASA και έκτοτε ήταν αντικείμενο μελέτης- πιθανώς φάνηκε τόσο ισχυρή στη Γη λόγω της σχετικά «μικρής» απόστασης που συνέβη, καθώς οι προηγούμενες εκρήξεις γάμμα, οι οποίες εμφάνισαν μικρότερη ένταση και διάρκεια, είχαν γίνει σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις από τον πλανήτη μας.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι πολύ μικρή η πιθανότητα (μία στα δέκα εκατομμύρια) να συμβεί μια τέτοια πανίσχυση έκρηξη στο δικό μας γαλαξία, δηλαδή κοντά μας, πράγμα που μπορεί να είχε ολέθριες συνέπειες για την ανθρωπότητα. Ακόμα και τότε, όμως, θα έπρεπε η «ακτίνα θανάτου» από την έκρηξη συμπτωματικά να στοχεύει απευθείας τη Γη για να την «ψήσει».

Πάντως, ο καθηγητής αστρονομίας Πολ Ο’Μπράιαν του πανεπιστημίου του Λέστερ δήλωσε ότι «αυτές οι εκρήξεις μπορούν να συμβούν σε οποιοδήποτε γαλαξία οποιαδήποτε στιγμή. Δεν έχουμε κανένα τρόπο να τις προβλέψουμε». Όπως είπε, η πρόβλεψη είναι ότι «θα μπορούσε να συμβαίνει μια έκρηξη ακτίνων γάμμα αρκετά κοντά στη Γη για να μας βλάψει, κάθε 500 εκατ. χρόνια. Κάποια στιγμή στην ιστορία της Γης πιθανότατα ακτινοβοληθήκαμε από μία τέτοια έκρηξη και κάτι ανάλογο θα συμβεί ξανά κάποτε στο μέλλον. Όμως η πιθανότητα να συμβεί όσο ζούμε, είναι πολύ μικρή».
tanea.gr
ο Εθνικό Ινστιτούτο Γραφενίου του Μάντσεστερ είναι ο νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού καινοτόμου προφυλακτικού που είχε εξαγγείλει πριν από μερικούς μήνες το Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.
Στόχος της νέας εφεύρεσης ήταν η ανάπτυξη ασφαλέστερων και λεπτότερων προφυλακτικών. Οπως ανακοινώθηκε, το νέο προφυλακτικό θα αποτελείται από γραφένιο, το «μαγικό» για πολλούς υλικό της νέας τεχνολογίας, με πρόσμειξη από λάτεξ, δηλαδή το υλικό από το οποίο φτιάχνονται σήμερα τα προφυλακτικά. Το τελικό προϊόν «μεγιστοποιεί την απόλαυση από τη σεξουαλική πράξη και έτσι θα ενθαρρύνει τη χρήση του», όπως είπαν οι ειδικοί του Ινστιτούτου.
Το γραφένιο ανακαλύφθηκε το 2004 από τους ρώσους επιστήμονες Αντρέ Τζέιμ και Κόστα Νοβοζέλοφ στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και αποτελεί το λεπτότερο, ελαφρύτερο και ανθεκτικότερο υλικό που υπάρχει σήμερα. «Ενα νέο προφυλακτικό που δεν θα είναι άβολο και δεν θα μειώνει την απόλαυση κατά την ερωτική σεξουαλική επαφή θα αποτελέσει ισχυρό όπλο στη μάχη κατά της φτώχειας», δήλωσε ο δρ Πάπα Σαλίφ, επικεφαλής της ομάδας για το AIDS στο Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. «Από τότε που ανακαλύφθηκε το γραφένιο, οι άνθρωποι αναρωτιούνται πότε θα μπει στην καθημερινότητά τους», δήλωσε ο δρ Αραβίν Βιτζαγιαραγχαβάν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που θα αναπτύξει τη νέα γενιά προφυλακτικών. «Σήμερα οι άνθρωποι φαντάζονται τη χρήση του γραφενίου σε οθόνες κινητών τηλεφώνων, συσκευασίες τροφίμων και αισθητήρες. Αν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί με επιτυχία, το γραφένιο θα μπει στην καθημερινότητά μας με τον πιο άμεσο τρόπο», προσέθεσε.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Γραφενίου στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ιδρύθηκε με χορηγία ύψους 27,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
tanea.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!