Σάββατο 30 Ιουνίου 2018


Μέσω του Twitter ανακοίνωσε τη σύλληψή της η γνωστή ηθοποιός και ακτιβίστρια Σούζαν Σαράντον.
Η Σαράντον συμμετείχε μαζί με εκατοντάδες γυναίκες σε καθιστική διαμαρτυρία στην Ουάσινγκτον, έξω από το κτίριο της Γερουσίας, για το χωρισμό των παράτυπων μεταναστών από τα παιδιά τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, συνολικά 575 διαδηλώτριες συνελήφθησαν με την κατηγορία της παράνομης διαδήλωσης.
Εκτός από τη Σαράντον, η αστυνομία συνέλαβε και την υποψήφια των Δημοκρατικών Πραμίλα Τζεϊαπάλ, η οποία χαρακτήρισε απάνθρωπη την πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη μεταχείριση των μεταναστών στα σύνορα.
Οι διαδηλώτριες φώναζαν συνθήματα όπως «μας νοιάζει» («we care») -μια αναφορά στο προκλητικό πανωφόρι με τη φράση «Δεν με νοιάζει» που φορούσε η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ στη διάρκεια επίσκεψής της σε κέντρο κράτησης παιδιών μεταναστών.
Η Μελάνια φέρεται να έπαιξε ρόλο στην απόφαση του Τραμπ να υπογράψει διάταγμα προκειμένου να μην χωρίζονται οι μετανάστες από τα παιδιά τους στα κέντρα κράτησης.
Η εφαρμογή της απόφασης αποδείχθηκε νομικά περίπλοκη και οι επικριτές του προέδρου επισημαίνουν ότι το διάταγμα δεν καλύπτει όσες οικογένειες έχουν ήδη χωριστεί.
Συνολικά 2.352 παιδιά απομακρύνθηκαν από τους μετανάστες γονείς τους σε διάστημα περίπου ενός μήνα, από τις 5 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!