Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Τον 13ο γιο τους καλωσόρισαν πριν λίγες ημέρες η Κέιτερι και ο Τζέι Σβαντ, στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών, που χρόνια τώρα προσπαθούν -ανεπιτυχώς όπως φαίνεται- να αποκτήσουν και μία κόρη…
Όπως στις προηγούμενες εγκυμοσύνες, έτσι και αυτή τη φορά η Κέιτερι και ο Τζέι έμαθαν το φύλο του παιδιού μόλις γεννήθηκε. «Σκεφτόμουν πως εάν είναι κορίτσι δεν θα ήξερα πώς να αντιδράσω» είπε ο Τζέι, λίγα λεπτά μετά τη γέννηση του μωρού.

«Υπάρχει πολλή φασαρία, πολύ χάος, αλλά και πολλή αγάπη» είπε από την πλευρά της η Κέιτερι. Το ζευγάρι έχει άλλους 12 γιους. Ο μεγαλύτερος είναι ο 22χρονος Τάιλερ και ακολουθούν οι: Ζακ (19 ετών), Ντου (18 ετών), Μπράντον (16 ετών), Τόμι (13 ετών), Βίνι (12 ετών), Κάλβιν (10 ετών), Γκέιμπ (8 ετών), Ουέσλι (6 ετών), Τσάρλι (5 ετών), Λουκ (3 ετών) και Τάκερ (21 μηνών).

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Με πρώην δημοτικούς αστυνομικούς συναντήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και στο επίκεντρο βρέθηκαν η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και τα προβλήματα που παρατηρούνται στην πόλη μετά την κατάργηση της υπηρεσίας.

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ως “πληγές” της Θεσσαλονίκης το κυκλοφοριακό, την “κατάργηση” των λεωφορειολωρίδων εξαιτίας των παρκαρισμένων σ’ αυτές αυτοκινήτων, τα τραπεζοκαθίσματα και την παραβατικότητα των καταστηματαρχών.

Στη δημοτική αστυνομία εργάζονταν στον Κεντρικό Δήμο 177 άτομα μέχρι την κατάργησή της και αναμένεται να λειτουργήσει με περίπου 70 άτομα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Λευτέρης Κιοσέογλου και ο γενικός γραμματέας του δήμου Θωμάς Ψαρράς.

http://www.aftodioikisi.gr 
Ένα απίστευτο περιστατικό -που αλλού;- στην Αγγλία με τους οπαδούς της ΚΠΡ να πανηγυρίζουν τον... υποβιβασμό της ομάδας τους.

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την Νιούκαστλ (2-1) όπου επιβεβαιώθηκε και ο υποβιβασμός στην Τσάμπιονσιπ οι φίλοι της ΚΠΡ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Λόφτους Ρόουντ», φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας τους!

Βέβαια, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ΜΜΕ από την Αγγλία, μία μικρή μερίδα οπαδών κινήθηκε απειλητικά προς την πλευρά που βρίσκονταν οι φίλοι της Νιούκαστλ και τους πέταξαν μπουκάλια.

http://www.thestival.gr
Αντιμέτωπη με ένα περίεργο περιστατικό ήρθε η αστυνομία στη Βομβάη της Ινδίας, όταν συνέλαβε τον Ανίλ Γιαντάβ, με την κατηγορία ότι έκλεψε το χρυσό κολιέ μιας γυναίκας.

Μετά από έρευνα, η αστυνομία εντόπισε το κόσμημα στην κατοχή του άντρα, αλλά… μέσα του! Ο συλληφθείς το είχε καταπιεί! Οι ακτινογραφίες στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ολοκάθαρα το κολιέ στο στομάχι του κι εκείνος παραδέχθηκε την πράξη του. Οι γιατροί του νοσοκομείου στη Βομβάη ανέλαβαν την δύσκολη και… «βρωμερή» αποστολή, να κάνουν τον Ανίλ να «αποβάλλει» το κολιέ ώστε να μην προκληθεί πρόβλημα στον ίδιο, αλλά και να επιστραφεί στην ιδιοκτήτριά του.

Ο μόνος τρόπος ήταν να υποβληθεί ο άντρας σε ειδική δίαιτα που θα έφερνε αποτέλεσμα στην όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη αποβολή του χρυσού κολιέ από μέσα του. Ο Γιαντάβ έφαγε μέσα σε λίγες ώρες περισσότερες από 60 μπανάνες, σε συνδυασμό με γάλα και αντιοξέα, και το αποτέλεσμα ήταν η… «γέννηση» του χρυσού κολιέ από τον πρωκτό του το επόμενο πρωί.

Το εν λόγω αντικείμενο έχει αξία 1000 περίπου ευρώ, ενώ η 52χρονη ιδιοκτήτρια δήλωσε ότι δεν πρόκειται να το ξαναφορέσει και πως θα το παραδώσει στον κοσμηματοπώλη της να το φτιάξει από την αρχή. Λογική η κυρία…

http://www.ksipnistere.com 
Ο Τομ Χάρντι εξομολογείται το πρόβλημα του με τα ναρκωτικά
«Είμαι ο βασιλιάς της τύχης», δήλωσε στο Yahoo! Νέας Ζηλανδίας ο ηθοποιός Τομ Χάρντι που πρωταγωνιστεί στην ταινία «Mad Max: Fury Road», μετά τη μάχη που έδωσε με τα ναρκωτικά, αφού πρώτα έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο.
Το αστέρι του «Mad Max: Fury Road» παραδέχτηκε ότι ο εθισμός του στα ναρκωτικά ήταν τόσο μεγάλος που θα μπορούσε να κάνει τα πάντα προκειμένου να πάρει τις δόσεις του. «Θα πουλούσα ακόμα και τη μητέρα μου για έναν κρύσταλλο κραχ» δήλωσε.
«Είχα καταντήσει ένας ακόμα αριθμός στη θλιβερή στατιστική των ναρκωτικών. Μου είπαν ξεκάθαρα ότι ο δρόμος που ακολουθούσα δεν έχει επιστροφή. Κρατώ λοιπόν αυτό το μήνυμα για την υπόλοιπη ζωή μου και νιώθω "βασιλιάς της τύχης" ότι σήμερα βρίσκομαι εδώ» είπε ο ηθοποιός.
Ο Χάρντι (υποδύθηκε τον Μπέιν στην ταινία «The Dark Knight Rises») είναι «καθαρός» από το 2003. Ο 37χρονος ηθοποιός μίλησε επίσης για τη φήμη του «σκληρού του Χόλιγουντ», που του αποδίδουν.
«Ο κόσμος δεν περιμένει να σε γνωρίσει , μέχρι που φτιάχνεις σώμα και γίνεσαι επιθετικός» εννοώντας ότι «το πρόβλημα με το Χόλυγουντ είναι ότι δεν μπορεί να σε δεχτεί όπως είσαι, θέλει να σε κάνει αυτό που θέλει εκείνο. Κι εγώ δεν ήμουν ένας μαχητής. Ήμουν ένα μικροκαμωμένο αστικό αγόρι από το Λονδίνο» αυτοπροσδιορίστηκε ο Τόμ Χάρντι.

Έξι απλές ασκήσεις… γλώσσας συστήνει μια ομάδα ερευνητών σε όσους υποφέρουν από ροχαλητό, προκειμένου να απολαμβάνετε κι εσείς κι αυτοί που κοιμούνται δίπλα σας έναν ανενόχλητο ύπνο!
Η ομάδα των ερευνητών από ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο αποκάλυψε ένα σετ ασκήσεων με τη γλώσσα και το στόμα, οι οποίες μειώνουν σημαντικά τόσο την ένταση, όσο και την «ποσότητα» του ροχαλητού.
«Εξετάσαμε την αποτελεσματικότητα των στοματοφαρυγγικών ασκήσεων για τη μείωση του ροχαλητού» εξήγησε ο ερευνητής Lorenzi-Filho «και βρήκαμε ότι μειώθηκε σημαντικά στην ομάδα μελέτης μας».
Στην έρευνα συμμετείχαν 39 άτομα, τα οποία τυχαιοποιήθηκαν για 3 μήνες θεραπείας είτε με ρινικές ταινίες διαστολέα σε συνδυασμό με αναπνευστικές ασκήσεις, ή καθημερινές ασκήσεις.
Διαπιστώθηκε, ότι στους ασθενείς με πρωτοπαθές ροχαλητό ή ελαφρά αποφρακτική άπνοια ύπνου (OSA), οι στοματοφαρυγγικές ασκήσεις ή οι ασκήσεις με το στόμα και τη γλώσσα μείωσαν σημαντικά τη συχνότητα του ροχαλητού (36%) και τη συνολική ισχύς του ροχαλητού (59%).
Το ροχαλητό είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα που σχετίζονται με την αποφρακτική άπνοια ύπνου και προκαλείται από τις δονήσεις των μαλακών ιστών, που παρεμποδίζουν το φάρυγγα κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι που ροχαλίζουν δεν έχουν αποφρακτική άπνοια ύπνου, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.
Οι θεραπείες που αφορούν το πρωτοπαθές ροχαλητό ποικίλουν και περιλαμβάνουν το να αποφεύγει κανείς το αλκοόλ και τα ηρεμιστικά και τον ύπνο ανάσκελα ή μπρούμυτα. Ακόμη, σχετίζεται με την απώλεια βάρους, τις θεραπείες ρινικών προβλημάτων, τις επεμβάσεις στον ουρανίσκο και τους άνω αεραγωγούς και τη χρήση οδοντιατρικών συσκευών ύπνου.
«Η έρευνα αυτή καταδεικνύει μια πολλά υποσχόμενη, μη επεμβατική θεραπεία για όσους υποφέρουν από το ροχαλητό, αλλά και όσους κοιμούνται μαζί τους στο ίδιο κρεβάτι» ανέφερε η Barbara Phillips από τη σχολή ιατρικής του πανεπιστημίου του Κεντάκι.
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό CHEST.

Οι ασκήσεις που «εξαφανίζουν» το ροχαλητό:

glossa.jpg
1. Πιέστε την άκρη της γλώσσας προς τον ουρανίσκο και προσπαθήστε να «σύρετε» τη γλώσσα σας προς τα πίσω.
2. «Κολλήστε» τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο, πιέζοντας προς τα πάνω έτσι ώστε να ακουμπήσει τον ουρανίσκο ολόκληρη η επιφάνειά της.
3. Πιέστε το κάτω μέρος της γλώσσας προς την κάτω επιφάνεια της στοματικής κοιλότητας, διατηρώντας παράλληλα την άκρη της γλώσσας σε επαφή με τη βάση των μπροστινών δοντιών.
4. Ανοίξτε το στόμα και προσπαθήστε να «ανασηκώσετε» το πίσω μέρος της στοματικής κοιλότητας με τη σταφυλή, λέγοντας παράλληλα το φωνήεν «Α».

5.
Βάλτε ένα δάχτυλο σε κάθε μία πλευρά του στόματος και πιέστε προς τα έξω.
6. Μασάτε τις τροφές και από τις δύο πλευρές.
Ο Ισημερινός έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στην αναδάσωση, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες φύτεψαν 647.250 δένδρα 200 και πλέον διαφορετικών ειδών μέσα σε μόνο μία ημέρα στο σύνολο της επικράτειας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας Ραφαέλ Κορέα.

“Μόλις πληροφορήθηκα ότι σπάσαμε το ρεκόρ Γκίνες για την αναδάσωση”, είπε ο Ραφαέλ Κορέα στο εβδομαδιαίο διάγγελμά του προς τους πολίτες.

Η υπουργός Περιβάλλοντος του Ισημερινού Λορένα Τάπια ανέφερε σε μήνυμά της μέσω Twitter ότι 44.883 άνθρωποι κινητοποιήθηκαν για τη δενδροφύτευση αυτή σε μια έκταση συνολικά 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια ομάδα που συνεργάζεται με το βιβλίο Γκίνες ενημερώθηκε για την εξέλιξη στην Κατεκίγια, μια πόλη σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα Κίτο. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί την περασμένη χρονιά στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

http://www.enikos.gr 

 
 

Νέο υλικό για ελαφρά αυτοκίνητα και αβύθιστα πλοία

  • (0)
  • (0)
Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα σύνθετο υλικό με μέταλλο, που είναι τόσο ελαφρύ, ώστε μπορεί να επιπλέει στο νερό.

Έτσι, ένα σκάφος, κατασκευασμένο από αυτό το υλικό, δεν θα βυθιζόταν, ακόμη κι αν είχε υποστεί σοβαρή ζημιά. Το υλικό αυτό έχει πλήθος εφαρμογών ανάμεσα στις οποίες και η κατασκευή αυτοκινήτων με μικρό βάρος.

Ο αφρός

Το υλικό αυτό δημιούργησαν μηχανικοί της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και της εταιρείας Deep Spring Technologies (DST), σε συνεργασία με ερευνητές του αμερικανικού στρατού.

Οι επιστήμονες δήλωσαν πως το πρωτοποριακό υλικό θα μπορούσε επίσης, χάρη στο μικρό βάρος του, να επιτρέψει την εξοικονόμηση καυσίμων τόσο σε σκάφη, όσο και σε οχήματα.

To νέο υλικό είναι ο πρώτος «συντηγμένος αφρός» από ένα συνθετικό κράμα μετάλλου (μαγνησίου), που συνδυάζει την ελαφρότητα και τη δύναμη, καθώς, εκτός από το πολύ μικρό βάρος, διαθέτει επίσης μεγάλη αντοχή στη θερμότητα.

Το νέο σύνθετο υλικό έχει πυκνότητα μόλις 0,92 γραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο (έναντι 1 γραμμαρίου ανά κ.μ. του νερού). Ακριβώς επειδή έχει πυκνότητα μικρότερη από το ερό, μπορεί να επιπλέει σε αυτό.

Το πλέγμα

Το μυστικό του υλικού έγκειται στο ότι αποτελείται από ένα μεταλλικό πλέγμα (μήτρα) κράματος μαγνησίου, το οποίο μετατρέπεται σε συντηγμένο αφρό με την προσθήκη ισχυρών αλλά πολύ ελαφριών κούφιων σφαιριδίων φτιαγμένων από καρβίδιο του πυριτίου.

Το τελικό σύνθετο υλικό έχει μεταβαλλόμενη πυκνότητα και ανθεκτικότητα, ανάλογα με την ποσότητα αυτών των σωματιδίων (σφαιριδίων) που περιέχει στο μεταλλικό κράμα του.

Η τεχνολογία παραγωγής του νέου υλικού εκτιμάται ότι θα έχει τελειοποιηθεί μέσα στην επόμενη τριετία, οπότε θα έχουν κατασκευασθεί και θα μπορούν να δοκιμασθούν στην πράξη τα πρώτα προϊόντα από αυτό.

Ο αμερικανικός στρατός χρηματοδοτεί την έρευνα, επειδή θεωρεί ότι θα μπορέσει να την αξιοποιήσει μελλοντικά για την κατασκευή καλύτερων σκαφών για τις ειδικές δυνάμεις του (π.χ. πεζοναύτες).

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε αυξάνει τις αντιστάσεις του οργανισμού μας στα βλαβερά σωματίδια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.
Η ζωή στη μεγαλούπολη μας γεμίζει με στρες αλλά καταπονεί και τη σωματική μας υγεία. Κυρίως ταλαιπωρούνται τα πνευμόνια μας, λόγω των ρύπων που υπάρχουν στον αέρα που αναπνέουμε.
Μπορούμε όμως να ενισχύσουμε τις αντιστάσεις μας υιοθετώντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
Ερευνητές από το Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ διαπίστωσαν ότι οι τροφές που παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε, όπως το αβοκάντο, έχουν προστατευτική δράση ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση και συγκεκριμένα σε πληθώρα σωματιδίων που εκπέμπουν τα εργοστάσια και τα αυτοκίνητα και στα σωματίδια που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα λόγω της καύσης του ξύλου.
Τα σωματίδια αυτά μεταφέρονται στα πνευμόνια μας και έχουν κατά καιρούς συσχετιστεί με τον αυξημένο κίνδυνο αναπνευστικών επιπλοκών, το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.
Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, η αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης Ε μπορεί να εξουδετερώσει εν μέρει τις επιπτώσεις της έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Η ευεργετική δράση της βιταμίνης οφείλεται στο γεγονός ότι λειτουργεί ως αντιοξειδωτικός παράγοντας, προστατεύοντας τη μεμβράνη των κυττάρων.
Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε 3-4 mg βιταμίνης Ε την ημέρα (3 mg για τις γυναίκες και 4 mg για τους άνδρες).
Μερίδα 100 γραμμαρίων αβοκάντο παρέχει το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Ε. Σημαντική ποσότητα της πολύτιμης βιταμίνης παρέχει επίσης το σπανάκι και το ελαιόλαδο.
Η ποσότητα βιταμίνης Ε που δεν αξιοποιείται άμεσα από τον οργανισμό αποθηκεύεται για μελλοντική χρήση, οπότε μπορείτε να ρυθμίσετε την κατανάλωση, για παράδειγμα, σε εβδομαδιαία και όχι σε ημερήσια βάση.
Πηγή: onmed.gr


Αν κάποιος σας έλεγε ότι θα σας παρουσιάσει μια λίστα με τους πιο έξυπνους ανθρώπους του κόσμου τότε σίγουρα θα περιμένατε ότι θα διαβάζατε μόνο για γιατρούς, επιστήμονες και δικηγόρους.
Όμως στη λίστα με τους 21 πιο έξυπνους ανθρώπους στο κόσμο κάποιος μπορεί να συναντήσει και αρθρογράφο περιοδικού, αστέρες του κινηματογράφου αλλά και άλλους που εργάζονται αθόρυβα σε κάποια αίθουσα διδασκαλίας.
Δείτε τους πιο έξυπνους ανθρώπους στο κόσμο μέχρι αυτή τη στιγμή, τόσο με βάση το IQ τους όσο και με την προσφορά τους στους τομείς εργασίας τους:
21. Νόαμ Τσόμσκι
Ο Τσόμσκι είναι, πασίγνωστος γλωσσολόγος, φιλόσοφος και πολιτικός σχολιαστής. Ο Τσόμσκι θεωρείται ως “ο πατέρας της μοντέρνας γλωσσολογίας” και είναι ομότιμος καθηγητής στο τεχνολογικό ινστιτούτο της Μασαχουσέτης. Το IQ του παραμένει άγνωστο.

20. Stephen Hawking
Ενώ το όνομά του είναι, ίσως από τα πιο γνωστά της συγκεκριμένης λίστας, το IQ του Stephen Hawking είναι 160 και είναι χαμηλότερο από τους άλλους έξυπνους τύπους που ακολουθούν. Παρόλα αυτά η επίδρασή του στον κύκλο των θεωρητικών φυσικών και κοσμολόγων είναι τεράστια.

19. Manahel Thabet
Η Manahel Thabet είναι οικονομολόγος και επιστήμονας στην Υεμένη. Έχει κατακτήσει πολλές διακρίσεις, ενώ και το ανθρωπιστικό της έργο μέσω των Ηνωμένων Εθνών είναι αρκετά σημαντικό. Η Manahel Thabet μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει IQ 168.
18. Judit Polgár
Η Polgár από την Ουγγαρία, θεωρείται από τις σπουδαιότερες παίκτριες σκάκι. Η ίδια έχει δηλώσει πως έχει IQ 170.
17. John Sununu
Η ιστορία της ζωής του Sununu, του οποίου το IQ φημολογείται πως είναι 180, εντυπωσιάζει. Γεννήθηκε στη Κούβα το 1939, και αργότερα πήγε στις ΗΠΑ και αποφοίτησε από το MIT . Μάλιστα εκεί πήρε 3 διαφορετικά πτυχία. Εκτός από το τέλειο βαθμό που πέτυχε στις αμερικανικές εξετάσεις SAT , είχε μία εντυπωσιακή πολιτική καριέρα ως αντιπρόσωπος της πολιτείας New Hampshire, ως υπεύθυνος προσωπικού του Λευκού Οίκου υπό τον George H. W. Bush και ως κυβερνήτης της New Hampshire από το 1983 έως το 1989.

16.Magnus Carlsen
Ο Carlsen είναι ο πιο νέος στη λίστα. Ο 24χρονος Νορβηγός παίκτης του σκάκι είναι κυρίαρχος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού και δικαίως θεωρείται ο καλύτερος παίχτης όλων των εποχών. Το IQ του είναι άγνωστο.

15. Μπενιαμίν Νετανιάχου
Είναι ιδιαίτερα σπάνιο, ένας αρχηγός κράτους να είναι τόσο έξυπνος. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έχει δείκτη IQ 180.

14. Steven Pinker
Ο Pinker είναι ένας Αμερικάνο- Καναδός ψυχολόγος  που διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Harvard. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς διανοούμενους.
13. James Woods
Ο James Woods είναι Αμερικανός ηθοποιός και ο δείκτης του IQ εκτιμάται γύρω στο 180. Έχει πρωταγωνιστήσει και έχει “δώσει” τη φωνή για πολλές γνωστές ταινίες.
12. Philip Emeagwali
 Ο Philip Emeagwali είναι νιγηριανός μηχανικός και επιστήμονας του οποίου το IQ εκτιμάται στο 190.
11. Rut Lawrence
 Παρόλο που το IQ της είναι άγνωστο, η Ρουθ Λόρενς ήταν ένα ταλαντούχο παιδί που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην ηλικία των 13 ετών. Είναι καθηγητής μαθηματικών στο Ινστιτούτο Μαθηματικών Αϊνστάιν  στην Ιερουσαλήμ.
10. Saul Kripke
 Ο Kripke είναι επίτιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Princeton στο πεδίο τη φιλοσοφίας. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στους  κύκλους της φιλοσοφίας.
9. Γκάρι Γκασπάροφ
Ο Γκασπάροφ είναι ο πάλαι ποτέ παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι. Επιπλέον είναι πολιτικός ακτιβιστής και πολέμιος της πολιτικής του Πούτιν. Από πολλούς θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Ο δείκτης ευφυίας του αγγίζει το 190.
8. Richaard Rosner
Ο Rosner είναι λαμπρός τηλεοπτικός συγγραφέας με δείκτη IQ γύρω στο 190-192 ενώ η επαγγελματική του πορεία ήταν ιδιαίτερη. Κατά τα λεγόμενα πέρασε 10 χρόνια στο λύκειο και ξεκίνησε να ασχολείται με το γυμνό μόντελινγκ  και άλλες δουλειές προτού γίνει τηλεοπτικός συγγραφέας και παραγωγός.  Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κατήγγειλε το τηλεπαιχνίδι “Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;”, έπειτα από μία λάθος απάντηση που έδωσε.
7. Ευάγγελος Κατσιούλης
Ο μοναδικός Έλληνας στη λίστα είναι ο γιατρός Ευάγγελος Κατσιούλης, του οποίου ο δείκτης νοημοσύνης κυμαίνεται μεταξύ 198 και 205. Είναι ο ιδρυτής του World Intelligence Network, ενός οργανισμού για κοινωνίες με υψηλό δείκτη νοημοσύνης.
6. Neil deGrasse Tyson
Ενώ το IQ του είναι άγνωστο, αυτός ο χαρισματικός αστροφυσικός και κοσμολόγος είναι ένας από τους πιο ευφυείς ανθρώπους στον πλανήτη.
5. Kim Ung -yong
 O Kim Ung -yong είναι Κορεάτης πολιτικός μηχανικός. Ο Kim κατείχε το ρεκόρ Γκίνες στην ηλικία των 4 ετών, καθώς ο δείκτης του IQ ήταν περίπου 210.
4. Chris Hirata
Ο Christopher Hirata  είναι ένα παιδί θαύμα με δείκτη νοημοσύνης 225. Ο Hirata δούλεψε ως φυσικός για την NASA και αργότερα ως καθηγητής φυσικής και αστρονομίας.
3. Marilyn vos Savant
 Το IQ της Marilyn υπολογίζεται στο 228. Είναι γνωστή για την στήλη της “Ask Marilyn” στο περιοδικό Parade. Ο σύζυγός της είναι ο Dr. Robert Jarvik , ο οποίος έκανε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση τεχνητής καρδιάς.
2. Terence Tao
Ο Terence Tao  είναι Κινεζο- Αμερικάνος μαθηματικός, ο οποίος έχει δείκτη νοημοσύνης (IQ) μεγαλύτερο από 230. Ο Tao σε ηλικία μόλις 9 ετών είχε πετύχει σκορ 760  σε ένα τεστ μαθηματικών για το SAT. Επίσης και τα δύο αδέρφια του είναι εξίσου χαρισματικά.
1. Christopher Langan
Θεωρείται από πολλούς ως ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου αυτή τη στιγμή. Ο Langan είναι αυτοδίδακτος, ενώ είχε δύσκολη ανατροφή στην Μοντάνα και “φούσκωσε” για να παλεύει με ταύρους όπως ο θετός του πατέρας. Ο δείκτης νοημοσύνης του είναι 195-210.

Πηγή: news247.gr




Στην πρόσληψη 1105 ατόμων σε δήμους προχωρούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και το υπουργείο Οικονομικών. Η απόφαση, την οποία υπογράφουν ο Νίκος Βούτσης και ο Δημήτρης Μάρδας χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο αναφέρεται στην πρόσληψη 480 ατόμων και το δεύτερο στην πρόσληψη 625.
Πρόκειται για θέσεις σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημόσιου Δικαίου των δήμων της χώρας που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους και έχουν διάρκεια σύμβασης 8, 9 και 11 μήνες.
ΚΥΑ 1
ΚΥΑ 2

Tις διαδικασίες με τις οποίες θα επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία και θα αποκατασταθούν οι υπάλληλοι της περιγράφει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την οποία υπογράφει ο Νίκος Βούτσης.  Σύμφωνα με την εγκύκλιο που είναι εφαρμοστική του νόμου 4325/2015 (Α΄47) «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» (άρθρο 19) από 11.5.2015 καταργούνται οι 1542 θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία στις οποίες εντάχθηκαν ̟οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί,  και ε̟πανασυστήνονται οι θέσεις και οι κλάδοι ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας ̟που είχαν καταργηθεί με την ̟αρ. 1 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167).
Στην εγκύκλιο δεν εμπίπτουν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί οριστικά σε σωφρονιστικά καταστήματα και σε υπηρεσίες ασύλου και μετανάστευσης.
Προθεσμία
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση, εντός δέκα ημερών από την 11η Μαΐου 2015, ημέρα δημοσίευσης του νόμου, στη Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού του Δήμου, στον οποίο ανήκαν οργανικά.
Το προσωπικό αυτό διαπιστώνεται αναδρομικά από 11-5-2015, ως προσωπικό του Δήμου, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχε κατά τη θέση του σε διαθεσιμότητα, μετά από έκδοση διαπιστωτικής πράξης του αρμοδίου προς διορισμό οργάνου (Δημάρχου), η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, απευθείας από τους Δήμους, χωρίς να αποστέλλεται δηλ. για έλεγχο νομιμότητας στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Σημειώνεται ότι κάθε Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει τη μη επανασύσταση υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας. Στην περίπτωση αυτή οι θέσεις των δημοτικών αστυνομικών που είχαν επανασυσταθεί καταργούνται.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Την πρόσληψη 3.514 συμβασιούχων στους δήμους όλης της χώρας ενέκρινε με απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Συγκεκριμένα πρόκειται για...
συμβάσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες.

Το κόστος των προσλήψεων ανέρχεται σε 33 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τα έσοδα των ίδιων των ΟΤΑ.

Στη Μαγνησία, θα προσληφθούν συνολικά 136 άτομα. Πιο συγκεκριμένα σε ΟΤΑ θα προσληφθούν 131 άτομα, ενώ άλλα 5 προορίζονται για τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας.





http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει το παιδικό φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2015», το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα φεστιβάλ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 12 ετών, με ένα σύνολο πολύπλευρων εκδηλώσεων.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην πλαζ Αρετσούς από Τρίτη 19 Μαΐου έως Κυριακή 24 Μαΐου 2015.

Τα πρωινά από Τρίτη 19 Μαΐου έως Πέμπτη 21 Μαΐου 2015, θα συμμετέχουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς και της ευρύτερης περιοχής με οργανωμένες επισκέψεις (ώρες 09:00-12:00).

Τα απογεύματα από Παρασκευή 22 Μαΐου έως Κυριακή 24 Μαΐου 2015,ώρες 18:00-22:00, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ανοιχτέςγια το κοινό της πόλης.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ







































http://www.seleo.gr


Ένας τύπος πηγαίνει κάθε Παρασκευή στην Εθνική Τράπεζα και κάνει κατάθεση 1 έως 2 εκατομμύρια! Μια Παρασκευή τον φωνάζει ο διευθυντής και τον ρωτάει
- Συγνώμη κύριε μου, χωρίς να θέλω να γίνω αδιάκριτος, τι δουλειά κάνετε και έχετε τόσες καταθέσεις;
- A, κύριε διευθυντά μου, να σας πω ευχαρίστως. Βάζω στοιχήματα, χοντρά στοιχήματα και συνήθως τα κερδίζω! Θέλετε να βάλουμε μαζί ένα;
- Τι στοίχημα; ρωτάει ο διευθυντής περίεργος.
- 100,000 ότι θα έρθω τη Δευτέρα το πρωί εδώ και θα χω κόψει τα αρχ***ια μου!
- Πάει! του λέει ο διευθυντής, που δεν πίστευε να φτάσει σε τέτοια ακρότητα. Τη Δευτέρα το πρωί μπαίνει ο τύπος στην τράπεζα και πηγαίνει χαμογελαστός στον διευθυντή.
- Τι έγινε, έχασα ή κέρδισα; τον ρωτάει με σιγουριά ο διευθυντής.
- Bαλε το χέρι σου και πιάσε να δεις μόνος σου, του απαντάει ο άλλος.
Bαζει ο διευθυντής το χέρι του και τα αρχ***ια ήταν στη θέση τους!
- Mα καλά, μόλις έχασες 100,000 και συνεχίζεις να Γέλας;
- Βλέπεις τον φρουρό στην είσοδο που κλαίει; Μπαίνοντας προηγουμένως έβαλα στοίχημα μαζί του 500,000 ότι σε 5 λεπτά ο διευθυντής θα μου πιάνει τα αρχ**ια ...!!
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!