Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018


Η Σάρον Στόουν γέλασε όταν ρωτήθηκε για τη σεξουαλική παρενόχληση.
Η ηθοποιός του κινηματογράφου απάντησε γελώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση.
«Είμαι σε αυτή τη δουλειά εδώ και 40 χρόνια» ανέφερε η 59χρονη ηθοποιός σε συνέντευξη στην εκπομπή CBS «Sunday Morning».
«Μπορείς να φανταστείς τον χώρο, στον οποίο μπήκα, το Χόλιγουντ πριν από 40 χρόνια; Με την εμφάνισή μου, από το πουθενά, από την Πενσυλβάνια, χωρίς καμία προστασία; Έχω δει τα πάντα» εξήγησε.
Η ηθοποιός που έφερε την επανάσταση με το ερωτικό θρίλερ «Βασικό Ένστικτο» απάντησε αρχικά με γέλιο στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν βρέθηκε ποτέ σε «άβολη» θέση και στη συνέχεια μίλησε για την εμπειρία της.
Η Στόουν, η οποία για κάποιο διάστημα είχε αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, μετά το εγκεφαλικό που υπέστη το 2001, παρέστη στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών την περασμένη εβδομάδα με έναν από τους υιοθετημένους γιους της, τον Ρόαν και φορούσε μαύρα σε ένδειξη αλληλεγγύης στην πρωτοβουλία Time’s Up κατά της σεξουαλικής κακοποίησης.
«Αρχίζουμε να αναγνωρίζουμε τα δικά μας χαρίσματα ως γυναίκες και να μην πιστεύουμε ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως άνδρες για να είμαστε δυνατές ή άξιες» είπε για το κίνημα στο Χόλιγουντ κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Θα το έχετε ακούσει, ή διαβάσει… ένα εκατομμύριο φορές: Οι γυναικολόγοι λένε ότι πρέπει να ουρείτε πάντοτε μετά το σεξ για να αποφύγετε μια πιθανή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.
Ωραία, αλλά τι άλλο πρέπει να κάνετε μετά το σεξ; Πώς ακριβώς αυτές οι κινήσεις διατηρούν τον κόλπο σας σε καλή και υγιεινή κατάσταση; Οι υπεύθυνοι του έγκυρου health.com έθεσαν αυτές τις ερωτήσεις στην δρ. Sara Twogood, επίκουρη καθηγήτρια Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο πανεπιστήμιο Keck της Νοτίου Καλιφόρνιας.
Απ’ ό,τι φαίνεται, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να μην κοιμηθείτε αμέσως μετά το σεξ, αλλά να κάνετε πρώτα κάποια απλά πράγματα…
Προσπαθήστε να ουρήσετε
Ακόμα κι αν η ουροδόχος κύστη σας δεν είναι γεμάτη, προσπαθήστε να κατουρήσετε ούτως ή άλλως. Η ροή των ούρων θα βοηθήσει να απομακρύνετε βακτηρίδια από την ουρήθρα σας, λέει η δρ. Twogood. Οι ουρολοιμώξεις συμβαίνουν όταν τα βακτήρια που ζουν κανονικά στον κόλπο, ή στο παχύ έντερο ωθούνται ακούσια στην ουρήθρα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό αν ανήκετε σε εκείνες τις γυναίκες που παθαίνουν συχνά-πυκνά ουρολοίμωξη.
Σκουπιστείτε
Το σεξ είναι… εξ ορισμού μια… μπλεγμένη κατάσταση. Το σπέρμα, ο ιδρώτας, τα λιπαντικό και τα κολπικά υγρά μπορούν όλα να αφήσουν την ευαίσθητη περιοχή σας αρκετά υγρή. Μια έξυπνη ιδέα να πάρετε μια πετσέτα, ή λίγο χαρτί τουαλέτας και να σκουπίσετε την υπερβολική υγρασία. Τα βακτήρια και η ζύμη ευδοκιμούν σε υγρές συνθήκες. Αν δεν απομακρύνετε την υγρασία αυξάνονται οι πιθανότητες μόλυνσης από ζυμομύκητες, λέει η δρ. Twogood.
«Η υγρασία είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε, ειδικά σε γυναίκες που είναι επιρρεπείς σε ζυμομύκητες”, λέει η ίδια. Δεν χρειάζεται να σκουπίζεστε σκληρά, ή έντονα. Με απλά ακουμπήματα ο κόλπος σας θα στεγνώσει. Αν νιώθετε ότι είναι απαραίτητο, πλυθείτε πρώτα με καθαρό νερό και άοσμο σαπούνι και στεγνώστε καλά.
Απλά μην χρησιμοποιείτε αρωματικά ή αρωματισμένα σαπούνια. Επίσης, το καλοκαίρι, μην πηγαίνετε στην θάλασσα για να… ξεπλυθείτε. “Ο κόλπος, με τις φυσικές του εκκρίσεις και το όξινο περιβάλλον, θα αυτο-καθαριστεί”, αναφέρει η δρ. Twogood.
Μην φοράτε εσώρουχα μετά το σεξ
Αν δεν θέλετε να κοιμηθείτε ολόγυμνες, βάλτε μόνο το νυχτικό σας, ή μια χαλαρή πυτζάμα από ύφασμα που αναπνέει καλά. Μην βάλετε εσώρουχα μέχρι το πρωί, αλλιώς μπορεί να δημιουργηθεί λοίμωξη. Το να κοιμηθείτε χωρίς εσώρουχα βοηθάει να αφήσετε τον κόλπο σας να “αναπνεύσει”. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από ζύμη, ή άλλη κνησμώδη κατάσταση.
Πηγή: iatropedia

Οι ειδικοί ασφαλείας το έχουν ονομάσει «μήνυμα-βόμβα» και μάλλον έχουν δίκιο, καθώς το άνοιγμά του κυριολεκτικά «ανατινάζει» τις συσκευές μας, οδηγώντας τις σε κρασάρισμα, ενώ κρύβει και άλλες άσχημες εκπλήξεις.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε πρόσφατα και προσβάλλει όλες τις συσκευές της Apple (iPhones, iPads και υπολογιστές Mac), ονομάζεται «ChaiOS» και συνίσταται σε έναν σύνδεσμο με το διαδίκτυο, τον οποίο, αν ο χρήστης πατήσει… την πάτησε.
Η συσκευή του θα κρασάρει, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί ότι σβήνονται και όλα τα μηνύματα που βρίσκονται αποθηκευμένα στη μνήμη του τηλεφώνου.
Στην ουσία, το link οδηγεί σε μια σελίδα με τεράστιες σειρές κειμένου, που ο υπολογιστής ή το κινητό αδυνατούν να επεξεργαστούν, με αποτέλεσμα να παγώνει η λειτουργία τους και να κλείνουν.
Το πρόβλημα, που το ανακάλυψε ο προγραμματιστής Έιμπραχαμ Μάσρι, μοιάζει περισσότερο με ενόχληση παρά με κάτι πιο σοβαρό, ωστόσο, ειδικοί ασφαλείας τονίζουν ότι οι χρήστες πρέπει να προσέχουν, καθώς ακόμα δεν είναι απολύτως σαφείς οι συνέπειές του.

Η πάνινη τσάντα δεν είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε την πλαστική σακούλα και τη συνακόλουθη χρέωση στο σούπερ μάρκετ. Όπως απέδειξε ένας νεαρός από την Αιγιαλεία, υπάρχουν πολλές ευρηματικές λύσεις.
Έτσι, επέλεξε να επισκεφθεί ένα κατάστημα γνωστής αλυσίδας super market για να κάνει τα ψώνια του έχοντας μαζί του ένα καρότσι οικοδομής για να μεταφέρει τα ψώνια του!
Όπως καταλαβαίνετε, τα σχόλια πελατών και προσωπικού έδιναν και έπαιρναν!

Αγγλία πρωτοπορεί και καθιερώνει υπουργείο Μοναξιάς! Ο στόχος της βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, και του νέου υπουργείου είναι διττός. Αφενός η συνέχιση του έργου της βουλευτίνας των Εργατικών, Τζο Κοξ,  που δολοφονήθηκε από ακροδεξιό εξτρεμιστή το 2016. Αφετέρου, η αντιμετώπιση της μοναξιάς που βιώνουν περισσότεροι από ένας στους δέκα Βρετανούς.
Χρέη υπουργού Μοναξιάς αναλαμβάνει η νυν υπουργός Αθλητισμού, Τρέισι Κράουτς. Μάλιστα, θα διατηρήσει και το ήδη υπάρχον χαρτοφυλάκιό της. Παράλληλα με τα καθήκοντα που ασκεί σήμερα, λοιπόν, θα σχεδιάσει και μια στρατηγική, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μοναξιάς που απασχολεί πολλούς συμπατριώτες της. Μάλιστα, το θέμα της μοναξιάς είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, καθώς έρευνες δείχνουν ότι συνδέεται με την άνοια, την πρόωρη θνησιμότητα και την υπέρταση.
Μέι: «Στη μνήμη της Τζο…»
«Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας ό,τι μπορούμε, για να φέρουμε, στην μνήμη της Τζο, ένα τέλος στην αποδοχή της μοναξιάς ως αναπόφευκτου φαινομένου», τόνισε η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι.
«Για πάρα πολλούς ανθρώπους, η μοναξιά είναι η θλιβερή πραγματικότητα του σύγχρονου βίου», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Μέι.
Τι λένε τα στατιστικά και οι γιατροί
Οι περισσότεροι Βρετανοί, ηλικίας άνω των 75 ετών, ζουν μόνοι τους. Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, μάλιστα, περίπου 200.000 ηλικιωμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν συνομιλήσει με κάποιον φίλο ή συγγενή τους για τουλάχιστον έναν μήνα.
Οι περισσότεροι γιατροί στη Βρετανία δέχονται έναν έως πέντε ασθενείς την ημέρα, οι οποίοι τους επισκέπτονται κυρίως γιατί αισθάνονται μοναξιά. Αυτό φανερώνουν τα στοιχεία της Εκστρατείας για τον Τερματισμό της Μοναξιάς, ενός δικτύου για την αντιμετώπιση της απειλής που θέτει στην υγεία των ηλικιωμένων η απομόνωση.
Η Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Μοναξιάς στη βρετανική κοινωνία, που είχε ιδρύσει η 41χρονη Κοξ λίγο πριν τη δολοφονία της, είχε ζητήσει τον ορισμό ενός υπουργού που θα αναλάβει την κυβερνητική δράση.
«Η Τζο θα χαιρόταν αφάνταστα», τόνισε ο σύζυγός της, Μπρένταν Κοξ, με ανάρτησή του στο twitter.
Ένα απλό τρικ για να κοιμηθείτε πιο γρήγορα
Κι όμως υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να κοιμηθείτε τον οποίο θα μπορούσατε να υιοθετήσετε την επόμενη φορά που γυρνάτε γύρω – γύρω στο κρεβάτι σας.
Ερευνητές βρήκαν ότι το να γράψετε μια «to do» λίστα βοηθάει να σας πάρει ο ύπνος πιο γρήγορα.
Ο Dr Michael Scullin και η ομάδα του, στο Πανεπιστήμιο Baylo του Texas, έκαναν έρευνα μεταξύ 57 ενηλίκων, ηλικίας 19-30 ετών, που χωρίστηκαν σε δυο ομάδες
Τα συγκεκριμένα άτομα κοιμήθηκαν στο εργαστήριο. Οι μισοί από αυτούς έγραψαν μια λίστα με πράγματα που είχαν ήδη ολοκληρώσει ενώ οι υπόλοιποι έγραψαν μια λίστα με πράγματα που θα έπρεπε να κάνουν.
Η ομάδα που έγραψε τη λίστα με όσα θα έπρεπε να κάνει κοιμήθηκε 16 λεπτά αφότου ξάπλωσε ενώ η άλλη ομάδα κοιμήθηκε μετά από περίπου 25 λεπτά.
Γράφοντας στο περιοδικό Experimental Psychology οι ερευνητές ανέφεραν ότι η ανησυχία για μελλοντικές υποχρεώσεις συμβάλλει σημαντικά στη δυσκολία να σε πάρει ο ύπνος. Πρόσθεσαν ότι εκείνοι που έγραψαν τη λίστα των μελλοντικών τους υποχρεώσεων τους με σαφήνεια κοιμήθηκαν πιο γρήγορα, σε αντίθεση με εκείνους που είχαν μεν γράψει για αυτά που έκαναν, αλλά όχι για τις υποχρεώσεις του επόμενου διαστήματος.

Ακόμη δεν έχουμε καλά καλά προσαρμοστεί και καταλάβει τι ισχύει με τις πλαστικές σακούλες στα σούπερ μάρκετ και μία νέα είδηση έρχεται για να αναστατώσει τον μη περιβαλλοντικό κόσμο που ζούμε.
Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν σε ιστοσελίδες του εξωτερικού ένα νέο κίνημα με την ονομασία #stopsucking προωθεί τη μείωση χρήσης του πλαστικού ζητώντας να απαγορευθούν τα πλαστικά καλαμάκια. Το εν λόγω… gadget έχει μπει στο στόχαστρο ακτιβιστών οι οποίοι «μάχονται» για την αντικατάστασή του από πιο… φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.
Κάθε μέρα, μόνο οι Αμερικανοί πετούν 500 εκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια, ποσότητα ικανή να γεμίσει 125 σχολικά λεωφορεία, ενώ αν τα ενώναμε, θα μπορούσαμε να… περικυκλώσουμε τη Γη και μάλιστα δύο φορές. Αυτό σημαίνει πως ο μέσος Αμερικανός χρησιμοποιεί περισσότερα από 35.000 πλαστικά καλαμάκια στη διάρκεια της ζωής του, όπως εκτιμά ο ηθοποιός και ακτιβιστής Adrian Grenier, ο οποίος ηγείται της καμπάνιας #StopSucking, της οργάνωσης Strawlessocean, που στόχο έχει τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων που δημιουργούν οι άνθρωποι και συχνά καταλήγουν στη θάλασσα.
Παγκοσμίως, τα πλαστικά καλαμάκια είναι ο έκτος πιο συχνός τύπος απορριμμάτων γενικώς και μεταξύ αυτών που προκαλούν την μεγαλύτερη θαλάσσια ρύπανση, ειδικότερα.
Φτιαγμένα από ορυκτά μέταλλα, τα πλαστικά καλαμάκια σχεδόν ποτέ δεν ανακυκλώνονται, αφενός γιατί είναι πολύ μικρά και αφετέρου λόγω της σύστασής τους, καθώς εμπεριέχουν διάφορους τύπους πλαστικού. Έτσι, απλώς συμβάλλουν σημαντικά στο τεράστιο πρόβλημα της ρύπανσης από πλαστικό, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι κάθε χρόνο τουλάχιστον οκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στη θάλασσα.
Το 2015, το βίντεο που έδειχνε ένα πλαστικό καλαμάκι «καρφωμένο» στο ρουθούνι μιας θαλάσσιας χελώνας, προκάλεσε σοκ παγκοσμίως και έδωσε μεγάλη ώθηση στο… κίνημα «Χωρίς Καλαμάκια». Τότε ήταν που ο ηθοποιός και ακτιβιστής Adrian Grenier ξεκίνησε την καμπάνια #stopsucking, δηλαδή «σταματήστε να ρουφάτε», με σήμα-κατατεθέν της ένα βίντεο στο οποίο φαινόταν το πλοκάμι ενός γιγάντιου χταποδιού να «επιτίθεται» σε διάσημους, που κρατούν ένα ποτήρι και πίνουν κάτι με καλαμάκι.
Το κίνημα πέρασε τα αμερικανικά σύνορα και επεκτάθηκε και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα πλαστικά καλαμάκια περιλαμβάνονται στο σχέδιο της κυβέρνησης για την απαγόρευση όλων των πλαστικών απορριμμάτων με ορίζοντα το 2042. Πέρυσι μια μεγάλη αλυσίδα pub ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει όλα τα πλαστικά καλαμάκια με χάρτινα στα 900 καταστήματά της, απόφαση που «αντέγραψαν» κι άλλες μικρότερες αντίστοιχες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.
Εκτιμάται πως από την κίνηση αυτή θα εξοικονομήσει 70 εκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια το χρόνο. Μια άλλη εναλλακτική που προτείνουν οι ακτιβιστές, είναι η χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος να γίνεται κατ’ επιλογήν. «Δεν θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να αισθάνεται άσχημα όταν θέλει να χρησιμοποιήσει καλαμάκι για να πιει το ποτό του, γι’ αυτό και δεν προτείνουμε την ολοκληρωτική απαγόρευσή τους», εξηγεί η Jackie Nunez, εκ των ιδρυτών της οργάνωσης «Το τελευταίο πλαστικό καλαμάκι» και προσθέτει: «υπάρχουν πολλές άλλες εναλλακτικές που είναι και λιγότερο επιβλαβείς για το περιβάλλον».
Πηγή: sigmalive
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!