Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Έτσι θα είναι η νέα υπηρεσία γνωριμιών της Facebook για... "σχεσάκηδες"
Μια νέα υπηρεσία dating παρουσίασε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο συνέδριο F8 της Facebook. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο του τεχνολογικού κολοσσού αφορά ουσιαστικά τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής υπηρεσίας στο εξαιρετικά δημοφιλές Tinder, η οποία όμως θα είναι ενσωματωμένη στο υπάρχον κορυφαίο κοινωνικό δίκτυο. Δεν θα αποτελεί επομένως ξεχωριστή πλατφόρμα, όπως π.χ. το Instagram.
Παρότι η υπηρεσία αυτή συνοικεσιών "κοντράρει" στα ίσια τα υπόλοιπα dating apps, ο Ζούκερμπεργκ δηλώνει πως επιθυμεί να προσφέρει κάτι παραπάνω από μια "ξεπέτα" στους χρήστες. Ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού στοχεύει, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων, επικαλούμενος πάνω από 200.000 χρήστες, οι οποίοι δηλώνουν single (και φυσικά όσους ακόμη δεν... το δηλώνουν).
Όπως αναφέρεται στο επίσημο blog της εταιρείας, οι χρήστες εκμεταλλεύονται εδώ και χρόνια το Facebook για να γνωρίζουν νέο κόσμο. Με το νέο dating service επιθυμούν να βελτιώσουν σημαντικά αυτήν την εμπειρία.
Ο καθένας μας θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα dating προφίλ ξεχωριστά από τον λογαριασμό του και θα του εμφανίζονται πιθανά "ταιριάσματα" ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του, τις προτιμήσεις του, τους κοινούς φίλους κλπ. Παρόλα αυτά, η οποιαδήποτε δραστηριότητα μέσω του dating προφίλ δεν θα εμφανίζεται σε κανέναν άλλο χρήστη.
fb.jpg
Πολλές λεπτομέρειες της νέας υπηρεσίας παραμένουν άγνωστες, ωστόσο μεταξύ όσων έχουν γνωστοποιηθεί αναφέρεται πως οι χρήστες του dating service θα μπορούν να "ξεκλειδώνουν" διάφορες εκδηλώσεις ή γκρουπ ανθρώπων στα οποία είναι μέλη, προκειμένου να βρουν πιθανό "ταίρι".
"Όπως στην πραγματική ζωή, όσο πιο δραστήριος είσαι κοινωνικά, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να γνωρίσεις τρομερούς ανθρώπους", αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.
Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να καταστήσει τη νέα αυτή υπηρεσία του Facebook την "anti-Tinder" πρόταση, προσελκύοντας το νεότερο κοινό. Ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εφαρμογές dating, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, είναι πως οι χρήστες δεν ξεπερνούν εύκολα το κομμάτι των μηνυμάτων, προκειμένου να προχωρήσουν πραγματικά στο ραντεβού.
Μπορούν να μαζεύουν αμέτρητα "ταιριάσματα" (matches), ανταλλάσσουν κι άλλα προφίλ σε κοινωνικά δίκτυα (Snapchat, Instagram κλπ), ωστόσο... ως εκεί. Το Tidner έχει κατά κάποιο τρόπο ταυτιστεί με το chatting (και συγκεκριμένα με το "sexting"), παρά με αυτό που έχει και σαν αρχικό στόχο, το ραντεβού δηλαδή.
Εάν η Facebook καταφέρει να προσφέρει μια υπηρεσία, η οποία θα ενθαρρύνει τους χρήστες να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις (events) προκειμένου να βρουν το ταίρι τους -και να τους δώσει επομένως κίνητρο να παραβρεθούν στ' αλήθεια στο εκάστοτε event- τότε θα έχει καταφέρει κάτι στο οποίο αποτυγχάνουν σε μεγάλο βαθμό οι υπόλοιπες dating εφαρμογές: τη συνάντηση δηλαδή του πιθανού ζευγαριού από κοντά.
Γιατί και πότε κάποιοι μιλούν στον ύπνο τους
"Somniloquy" είναι ο επιστημονικός όρος για κάποιον που μιλάει στον ύπνο του. Για κάποιο άγνωστο λόγο, κάποιοι από εμάς κοιμούνται άνετα και ήσυχα, ενώ άλλοι αρχίζουν να βγάζουν... λόγους ολόκληρους καθώς κοιμούνται βαθιά.
Καθώς βυθίζεστε στον ύπνο, δικτυωτό σύστημα ενεργοποίησης (reticular activating system - RAS) του εγκεφάλου σας "αφήνει τον έλεγχο" στον προοπτικό πυρήνα (ventrolateral preoptic nucleus - VLPO). Μόλις αποκοιμηθείτε, ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει δύο χημικές ενώσεις: την γλυκίνη και την GABA. Αυτές οι χημικές ουσίες παραλύουν ουσιαστικά το σώμα σας: εποδίζουν την κίνηση στις φωνητικές χορδές, το στόμα και τους μυς του σώματος, για όσο κοιμάστε.
Οι επιστήμονες δεν έχουν εντοπίσει επακριβώς το γιατί μερικοί άνθρωποι είναι σε θέση να μιλούν όταν κοιμούνται. Η ομιλία κατά τον ύπνο (Somniloquy) μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του κύκλου του ύπνου: κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μιλούν ανεξάρτητα από το αν ονειρεύονται εκείνη την στιγμή.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην επηρεάζονται το ίδιο από την παραλυτική δράση της γλυκίνης και της GABA και καταλήγουν να εξωτερικεύουν ασυνείδητα αυτό που συμβαίνει μέσα στο κεφάλι τους.
Η ομιλία στον ύπνο σχετίζεται με την υπνοβασία και το νυχτερινό τρέμουλο: περίπου το 50% των παιδιών και το 5% των ενηλίκων θα μιλήσουν σε κάποια φάση στον ύπνο τους. Είναι επίσης κάτι που συμβαίνει πιο συχνά στους άνδρες παρά στις γυναίκες.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της παραγωγού του Netflix Alexandra Canosa που υποστηρίζει ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν τη βίασε τουλάχιστον 9 φορές.
Η Alexandra Canosa, παραγωγός στο Marco Polo του Netflix, κατέθεσε αγωγή εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν, του αδερφού του Μπομπ, της εταιρείας και των μελών του συμβουλίου τον Δεκέμβριο.
Ο δικηγόρος της υποστήριξε στο δικαστήριο πως τη βίασε τουλάχιστον 9 φορές στη διάρκεια 7 χρόνων και απειλούσε το μέλλον και τη δουλειά της στον κλάδο αν μιλούσε για ό,τι είχε συμβεί.
Λεπτομέρειες για τα όσα έζησε περιλαμβάνονται λεπτομερώς σε καταγγελία που κατατέθηκε τη Δευτέρα. Η Canose είπε ότι εργαζόταν για την εταιρεία για χρόνια. Πρώτη φορά που της επιτέθηκε σεξουαλικά ήταν το 2010 στο Tribeca Grand Hotel.
Οι απειλές του Χάρβεϊ Γουάινστιν στην παραγωγό
Η κακοποίηση συνεχίστηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017. Τη βίασε στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, τη Μαλαισία και τη Βουδαπέστη. Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν την απειλούσε ότι θα έχανε τη δουλειά της και την εκβίαζε αν δεν ενέδιδε στις ορέξεις του.
Συνέχιζε να την παρενοχλεί μέχρι και λίγες εβδομάδες πριν δουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας στοιχεία για τη συμπεριφορά του με άλλες γυναίκες στη βιομηχανία του θεάματος.
«Σε πολλές περιπτώσεις ο Χάρβεϊ Γουάινστιν επέμεινε να συναντηθεί μαζί της σε απομονωμένους χώρους για επαγγελματικούς λόγους. Εξασφάλιζε ότι δεν υπήρχαν άλλα άτομα που να παρευρίσκονται και απαιτούσε να τον ικανοποιήσει ερωτικά. Αν δεν του έδινε αυτό που ήθελε την απειλούσε για το μέλλον της στον χώρο της βιομηχανίας».
Η Canosa ταξίδευε στον κόσμο για την εταιρεία και είχε πολλά σημαντικά καθήκοντα.

Ο πρώτος σύλλογος από την «Γηραιά Ήπειρο» που καταφέρνει να προκριθεί για 2η φορά σε τρίτο σερί τελικό του Champions League είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα-θρύλος των Ντι Στέφανο και Πούσκας (με 5 συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών) ήταν εκείνη που τα κατάφερε για πρώτη φορά και απόψε (1/5) το επανέλαβε το σύνολο του Ζινεντίν Ζιντάν, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Καρίμ Μπενζεμά, αλλά και τον Κέιλορ Νάβας που έκανε τρεις μεγάλες επεμβάσεις και είχε καθοριστική συμβολή στην πρόκριση.

Οι «μερένγκες», μετά το 2-1 στο Μόναχο, αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 2-2, με την Μπάγερν στον δεύτερο ημιτελικό και στις 26 Μαΐου στο Κίεβο θα διεκδικήσουν την τρίτη σερί «κούπα» του Champions League απέναντι στην Λίβερπουλ ή στην Ρόμα, που παίζουν το βράδυ της Τετάρτης (2/05).

Η ομάδα που ήθελε περισσότερο το γκολ, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, ήταν αυτή που προηγήθηκε. Στο 3΄ η Μπάγερν «πάγωσε» το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με τον Τζόσουα Κίμιχ να εκμεταλλεύεται το... τσαφ του Σέρχιο Ράμος και από κοντά να «γράφει» το 1-0.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς τη Ρεάλ να αιφνιδιαζόταν, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ανέβασε αμέσως... στροφές και σε συνδυασμό με την οπισθοχώρηση των Βαυαρών, έφτασε στην ισοφάριση στο 11΄ με την κεφαλιά του Καρίμ Μπενζεμά από σέντρα ακριβείας του Μαρσέλο.

Η «πλάστιγγα έγειρε» προς την πλευρά των γηπεδούχων με τη σέντρα του β΄ μέρους, όταν ο Μπενζεμά εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ουλράιχ και σε άδεια εστία έδωσε προβάδισμα στη «βασίλισσα».

Οι Γερμανοί δεν το έβαλαν κάτω και στο 63΄ ισοφάρισαν με τη διπλή προσπάθεια του Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε λόγω του ότι αγωνίζεται ως δανεικός στην Μπάγερν από την Ρεάλ. Το σκορ δεν άλλαξε παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων για το τρίτο γκολ, που θα τους έστελνε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας σε 25 ημέρες.

Διαιτητής: Σινεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)
Κίτρινες: Μόντριτς, Βάθκεθ, Κασεμίρο

Οι συνθέσεις:
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Ράμος, Βαράν, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά (72΄ Μπέιλ), Μόντριτς, Μαρσέλο, Λούκας Βάσκεθ, Ασένσιο (88΄ Νάτσο), Κόβατσιτς (73΄ Κασεμίρο)
ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιουπ Χάινκες): Ούλραιχ, Χούμελς, Σίλε, Τιάγκο, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι, Χάμες Ροντρίγκες (83΄ Χάβι Μαρτίνεθ), Τολισό (75΄ Σάντρο Βάγκνερ), Μίλερ, Αλάμπα, Κίμιχ

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ρίτσαρντ Γκιρ, ο Γάλλος κινηματογραφικός αστέρας, Αλέν Ντελόν και η Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Αλίνα Ζαγκίτοβα έχουν μία κοινή αγάπη - λατρεύουν τους σκύλους ιαπωνικής ράτσας ακίτα. Και δεν είναι οι μόνοι.

Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για τη συγκεκριμένη ράτσα σκύλων είναι μεγαλύτερη στο εξωτερικό απ' ότι στην ίδια τη χώρα τους.

Ο αριθμός των ακίτα που είναι καταχωρημένα σε αλλοδαπούς ιδιοκτήτες από 33 το 2005 έγιναν 359 το 2013 και 3.967 το 2017 σύμφωνα ρεπορτάζ του AFP που αναδημοσιεύεται στον διεθνή Τύπο.

Η αγάπη της Αλίνα Ζαγκίτοβα για τους χαριτωμένους σκύλους δεν αποτελεί έκπληξη για τον βετεράνο εκτροφέα σκύλων, Οσάμου Γιαμαγκούτσι 64 ετών, ο οποίος προμηθεύει με ακίτα σκύλους ξένους ιδιοκτήτες εδώ και δύο δεκαετίες.

Οι πελάτες του ήταν 50% Ιάπωνες και 50% ξένοι, αλλά πρόσφατα ο αριθμός των ξένων αυξήθηκε, σύμφωνα με τον Γιαμαγκούτσι που ζει στην πόλη Τακασάκι, 100 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο.

Ο Γιαμαγκούτσι ταξιδεύει περίπου 20 φορές τον χρόνο για να παραδώσει ο ίδιος τους σκύλους ακίτα στους ιδιοκτήτες τους.

Η κυνηγετική ράτσα ακίτα προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή της Βόρειας Ιαπωνίας. Η απίστευτη αφοσίωσή τους είναι γνωστή από την αληθινή ιστορία του Χάτσικο του σκύλου που περίμενε σχεδόν δέκα χρόνια, έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό τον ιδιοκτήτη του, που είχε πεθάνει να γυρίσει από τη δουλειά.

Άγαλμα του Χάτσικο τοποθετήθηκε σε μια έξοδο του σταθμού της Σιμπούγια και η ιστορία του έγινε ταινία του Χόλιγουντ με τον Ρίτσαρντ Γκιρ στον ρόλο του ιδιοκτήτη.

Είναι μία από έξι φυλές ιαπωνικών σκύλων που αναγνωρίζονται ως μέρος της φυσικής κληρονομιάς της χώρας από την κυβέρνηση.

Ωστόσο έχει μειωθεί ο αριθμός των Ιαπώνων που είναι ιδιοκτήτες σκύλων ακίτα. Την τελευταία δεκαετία καταγράφηκαν λιγότερα από 3.000 σκύλοι της συγκεκριμένης ράτσας που μεγαλώνουν σε σπίτια, ενώ τη δεκαετία του 1970 ο αριθμός έφθανε τις 40.000.

Ο Kosuke Kawakita, επικεφαλής της οργάνωσης για την προστασία των ακίτα, Akita Dog Conservation στο Τόκιο δήλωσε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να είναι ιδιοκτήτες, αλλά λένε ότι δεν μπορούν λόγω της πολιτικής «χωρίς κατοικίδια» στο διαμέρισμά τους ή επειδή ζουν σε μια μικρά διαμερίσματα.

«Οι σκύλοι ακίτα έγιναν πολύ δημοφιλείς στο εξωτερικό, από τότε που προβλήθηκε η ταινία», είπε ο Kosuke Kawakita, ο οποίος έχει περισσότερους από 30 σκύλους ακίτα.

Άλλοι διάσημοι θαυμαστές των ακίτα που ανέδειξαν το προφίλ των τετράποδων στο εξωτερικό, ήταν η Έλεν Κέλερ, η τυφλή και κωφή συγγραφέας υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρίες, φεμινίστρια και πολιτική ακτιβίστρια και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έλαβε ένα ακίτα σκύλο ως δώρο από τον κυβερνήτη της Ακίτα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!