Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016


Μπορεί η εικονική πραγματικότητα ν' αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα του bullying;

Μια ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ πίστεψαν ότι σίγουρα μπορεί να βοηθήσει και στο πλαίσιο του πρότζεκτ "Amanda" ξεκίνησαν ένα κοινωνικό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, που στην ουσία δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να μπει εικονικά στη θέση του θύματος, του θύτη ή του απλού θεατή σε ένα περιστατικό σχολικού εκφοβισμού.

Οι χρήστες φορώντας τη συσκευή εικονικής πραγματικότητας περιηγούνται σε ένα εικονικό "μουσείο", παρακολουθώντας και αλληλεπιδρώντας με το διαδραστικό περιεχόμενο της εφαρμογής, ενώ ταυτόχρονα ειδικοί αισθητήρες καταγράφουν τις αντιδράσεις του χρήστη παραλλάσσοντας την εμπειρία του κάθε ενός ανάλογα με τις αντιδράσεις του.

Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, τόσο για τα θύματα του σχολικού εκφοβισμού, όσο και για όλους όσους το παρακολουθούν, καθώς το περιεχόμενο της εφαρμογής είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και μοναδικό.

Παράλληλα υπάρχουν συμπληρωματικές εφαρμογές που μελετώνται από εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους, βοηθώντας όλους όσους μετέχουν στην εφαρμογή να κατανοήσουν καλύτερα το συγκεκριμένο φαινόμενο με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση του.

Το πρότζεκτ Amanda φιλοξενείται στη ΔΕΘ, στο περίπτερο 17, όπου στεγάζονται το αφιέρωμα e-gaming και το Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης και Τεχνολογίας και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να φορέσει τα ειδικά γυαλιά VR και να ζήσει την εμπειρία.

«Έπειτα από το ταξίδι της ομάδας του ΑΠΘ στο Σιάτλ της Αμερικής και τη μεγάλη διάκριση της στους παγκόσμιους τελικούς του διαγωνισμού "Microsoft Imagine Cup 2016" και την πρώτη θέση στην κατηγορία "World Citizenship", η “Amanda” καλεί το κοινό που θα επισκεφτεί την ΔΕΘ να δοκιμάσει και να περιηγηθεί στον εικονικό κόσμο της εφαρμογή για να αποκτήσουν την πιο συναρπαστική εμπειρία αφύπνισης κατά του μπούλινγκ» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της ενότητας egaming της 81η ΔΕΘ που φιλοξενείται η συγκεκριμένη εφαρμογή, Γιώτα Γεράκου.

Οι τέσσερις φοιτητές που δημιούργησαν την εφαρμογή είναι οι Βασίλης Μπαλτατζής, Μαργαρίτα Μπίντση, Γιώργος Σχινάς και Ηλίας Χρυσοβέργης του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορά τους, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Kάτι τρέχει με Τζένιφερ Λόπεζ και τον Κάλβιν Χάρις όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ!

Πηγή ανέφερε στο National Enquirer ότι η 47χρονη Λατίνα τραγουδίστρια και ο 32χρονος DJ «είναι πολύ προσεκτικοί για να μην τους δουν μαζί. Είναι πολύ νωρίς και κρατούν ακόμα κρυφό το ειδύλλιό τους.

Έχουν έρθει πολύ κοντά. Υπάρχει απίστευτη χημεία ανάμεσά τους».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι δυο τους περνούν πολύ χρόνο μαζί σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας, επειδή υποτίθεται ότι δουλεύουν μαζί ένα νέο music project.

Και όλα αυτά μετά τους χωρισμούς τους. Υπενθυμίζεται πως η Τζέι Λο έδωσε στον Κάσπερ Σμαρτ τα παπούτσια στο χέρι, ενώ ο Κάλβιν Χάρις πριν λίγο καιρό έριξε τίτλους τέλους με την Τέιλορ Σουόφ, η οποία έκανε σχέση με τον Τομ Χίντλστον, με τον οποίο επίσης χώρισε!



Σημειώνεται επίσης ότι ο διάσημος DJ τον Ιούλιο είχε δώσε το «παρών» στα γενέθλια της τραγουδίστριας, όπου ήταν και ο πρώην της Κάσπερ Σμαρτ, με τους δυο τους να ποζάρουν δίπλα –δίπλα στο φακό!

«Ο Κάλβιν και η Τζένιφερ συζήτησαν μια πιθανή μουσική συνεργασία κατά τη διάρκεια του πάρτι γενεθλίων της. Μίλησαν για τα είδη μουσικής που αγαπούν και οι δύο.

Ο Κάλβιν ήταν ενθουσιασμένος που βρέθηκε στο πάρτι παρέα με την Τζένιφερ» ανέφερε άτομο από το περιβάλλον της.

Λέτε αυτή να ήταν η αρχή ενός καυτού ειδυλλίου; Ο χρόνος θα δείξει!

ΠΗΓΗ: star.gr

Στη μέση του πουθενά βρέθηκαν περισσότεροι από 100 επιβάτες ενός τρένου που ταξίδευαν από την Σανταντέρ προς τη Μαδρίτη στην Ισπανία, όταν ο μηχανοδηγός τους παράτησε στα μισά της διαδρομής επειδή τελείωσε η βάρδιά του. Συγκεκριμένα, ο μηχανοδηγός εγκατέλειψε το τρένο και τους 109 επιβαίνοντες στα μισά της διαδρομής, το βράδυ της Τρίτης, έξω από το χωριό Οσόρνο, δύο ώρες μετά την αναχώρησή του τρένου.
treno-ispania_aftodioikisi
Εκπρόσωπος της αστυνομία δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ πως “ο οδηγός είπε ότι είχε τελειώσει η βάρδιά του και δεν υπήρχε αντικαταστάτης, οπότε σταμάτησε το τρένο και αποβιβάστηκε.” Ένας από τους 109 επιβάτες ανέφερε στην εφημερίδα El Diario Montanes ότι αρχικά τους ανακοινώθηκε ότι το τρένο σταμάτησε εξαιτίας τεχνικού προβλήματος. “Δεκαπέντε λεπτά αργότερα μας ενημέρωσαν ότι ο οδηγός σταμάτησε το τρένο επειδή είχε τελειώσει η βάρδιά του” είπε.
Όσοι από τους επιβάτες κατευθύνονταν σε κοντινούς προορισμούς στάθηκαν πιο τυχεροί, καθώς συνέχισαν το ταξίδι τους με λεωφορείο, ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που αναγκάστηκαν να περιμένουν αρκετές ώρες προκειμένου να φτάσει το λεωφορείο που θα τους μετέφερε στη Μαδρίτη, που απέχει από το σημείο 200 χιλιόμετρα.
Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό, ενώ ζήτησε και συγνώμη από τους επιβάτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν. “Τέτοιου είδους περιστατικά δεν είναι συνηθισμένα στην εταιρία μας, είναι υποχρέωση του μηχανοδηγού να μας ενημερώσει για τυχόν αλλαγές ή και αντικαταστάσεις”, είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο ανέφερε πως “Θα έπρεπε να υπάρχει και άλλος οδηγός, ο οποίος θα τον αντικαθιστούσε στην αλλαγή της βάρδιας, πράγμα που δεν συνέβη. Έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν ανάλογα περιστατικά.”
Πηγή: news247.gr

Δυο νεαροί, ένας άντρας και μια γυναίκα, εισήχθησαν σε νοσοκομείο στο Βιετνάμ, έπειτα από την έμπνευση που είχαν να κάνουν σεξ φορώντας…πλαστική σακούλα για προστασία, αντί προφυλακτικού. Ο Nguyen Τ. Luong, αναπληρωτής διευθυντής του νοσοκομείου Hanoi Nephrology, ανέφερε ότι οι δυο μαθητές χρησιμοποίησαν σακούλα γιατί ντρέπονταν πολύ να αγοράσουν προφυλακτικά, σημειώνει η τοπική εφημερίδα Tuoi Tre.
Οι δυο ερωτευμένοι, προκάλεσαν ζημιά στα γεννητικά τους όργανα, σε σημείο αιμορραγίας, καθώς η πλαστική σακούλα δε διαθέτει ελαστικότητα και λίπανση. Οι γιατροί τους χορήγησαν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και η υγεία τους δεν κινδυνεύει.
Η παιδεία σε θέματα σεξουαλικής αγωγής είναι ένα ευαίσθητο θέμα στο Βιετνάμ. Η χώρα έχει υψηλά ποσοστά αμβλώσεων, εξαιτίας, μεταξύ άλλων παραγόντων, και στη μη χρήση προφυλακτικών.

Στην απαγόρευση δύο πολύ δημοφιλών ιστοσελίδων με περιεχόμενο για ενήλικους, το Pornhub και το YouPorn, προχώρησε η ρωσική δικαιοσύνη. Χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα ο λόγος αυτής της απόφασης, η εποπτική αρχή για το ίντερνετ επανέλαβε τη συμβουλή της από την προηγούμενη φορά που απαγόρευσε το Pornhub το 2015.
Απαντώντας σε ερώτημα στο Twitter, για το αν θα προσφερθεί κάποια εναλλακτική λύση για το χώρο των ενηλίκων, η υπηρεσία ανέφερε ότι η εναλλακτική λύση είναι να βγει κάποιος έξω και να συναντήσει άλλα άτομα στην πραγματική ζωή. Όπως αναφέρει το rt.com, οι προσωρινές απαγορεύσεις που αποφασίζονται κατά καιρούς από δικαστήρια και γίνονται δεκτές από την υπηρεσία εποπτείας του ίντερνετ, έχουν επηρεάσει και σάιτ όπως  η Wikipedia, το iCloud της Apple, το YouTube, ακόμα και τη δική του ιστοσελίδα.

Η λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου δόθηκε και φέτος στη δημοσιότητα. Η έρευνα γίνεται σε 157 χώρες, εξετάζοντας συγκεκριμένες παραμέτρους όπως το ΑΕΠ, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, το συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, η ελευθερία, η απουσία διαφθοράς, η βία και οι ασθένειες.
Η Ελλάδα ανάμεσα στις 157 χώρες βρίσκεται στην 99η θέση ενώ πιο ευτυχισμένη χώρα για το 2016 αναδείχτηκε η Δανία.
pin1c pin2c

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία που τράβηξε ένας από τους φωτογράφους που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.
Ο Richard McCormack απαθανάτισε τη στιγμή που δύο δέσμες φωτός ήταν πάνω από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και λίγο αργότερα όταν παρατήρησε προσεκτικά τη φωτογραφία διαπίστωσε μια περίεργη φιγούρα να σχηματίζεται στον ουρανό.
Ο φωτογράφος δημοσίευσε τη φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι η φιγούρα, του θυμίζει έντονα τη μορφή του Ιησού. Η φωτογραφία έγινε viral, με άλλους να λένε ότι στο φως διακρίνουν έναν άγγελο και άλλους να κάνουν λόγο για όμορφα παιχνίδια του φωτός.
aggelos1

Για  όσους αποφάσισαν ότι το επόμενο βήμα μετά τον προπτυχιακό τίτλο σπουδών ή για άλλους που απλά θέλουν να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις, είναι η απόκτηση ενός μεταπτυχιακού (Master) υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και τώρα να δηλώσουν εγγραφή σε αρκετά μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται δωρεάν από διάφορα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η λίστα με τα Δωρεάν Μεταπτυχιακά ανά πανεπιστημιακό Ίδρυμα:
Πανεπιστήμιο Κρήτης:
– ΠΜΣ στη Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία (Προθεσμία: 16/9)
– ΠΜΣ στις Βυζαντινές και Μεσαιωνικές Σπουδές (Προθεσμία 30/9)
– ΠΜΣ στον Αρχαίο Μεσογειακό Κόσμο: Ιστορία και Αρχαιολογία (Προθεσμία 23/9)
– ΠΜΣ στις Βυζαντινές και Μεσαιωνικές Σπουδές (Προθεσμία 30/9)
– ΠΜΣ στην Τουρκολογία (Προθεσμία 19/9)
– ΠΜΣ Ιστορία της Τέχνης (Προθεσμία 21/9)
Πανεπιστήμιο Πατρών
– Διατμηματικό ΠΜΣ στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες Προθεσμία: 30/9)
– Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο (Προθεσμία 15/9)
– Βιοϊατρικές Επιστήμες (Προθεσμία 16/9)
– Πληροφορική Επιστημών Ζωής (Προθεσμία 16/9)
– Ιατρική Φυσική (16/9)
– Επιστήμη και Τεχνολογία Πολυμερών (Προθεσμία 21/9)
– Ηλεκτρονική και Επεξεργασία της Πληροφορίας (Προθεσμία 23/9)
– ΠΜΣ Τμήματος Χημείας (Προθεσμία 23/9)
– Χημική Βιολογία (Προθεσμία 18/9)
Πανεπιστήμιο Πατρών
– Ιατρική Χημεία – Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων (Προθεσμία 30/9)
Πάντειο Πανεπιστήμιο
– Δημόσια Διοίκηση (Προθεσμία: 19/9)
– Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία (Προθεσμία 16/9)
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
– Χωρικές Δυναμικές και Χωροταξία της Υπαίθρου (DYNTAR) (Προθεσμία 25/9)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
– Αρχαίος Κόσμος: Ιστορία και Αρχαιολογία (Προθεσμία 23/9)
– Βυζαντινές Σπουδές (Προθεσμία 30/9)
– Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία-Λαογραφία (Προθεσμία 18/9)
– Προηγμένα Υλικά (Προθεσμία 14/10)
– ΠΜΣ στις Επιστήμες της Αγωγής (Προθεσμία 15/9)
– ΠΜΣ Τμήματος Φιλολογίας (Προθεσμία 16/9)
– Ελληνική Φιλοσοφία και Φιλοσοφία των Επιστημών (Προθεσμία 16/9)
Πολυτεχνείο Κρήτης
– Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον (Προθεσμία 23/9)
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
– Γλώσσα και Πολιτισμός στο Γερμανόφωνο Χώρο (Προθεσμία 15/9)
– Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Εκμετάλλευση Αυτοφυών φυτών Αειφορική (Προθεσμία 14/10)
– Εφαρμοσμένη Περιβαλλοντική Γεωλογία (Προθεσμία 7/10)
– Μετεωρολογία, Κλιματολογία και Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον (Προθεσμία 7/10)
– Κινησιολογία (Προθεσμία 7/10)
– ΠΜΣ Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Προθεσμία 30/9)
– Πολύπλοκα Συστήματα και Δίκτυα (Προθεσμία 30/9)
– ΠΜΣ Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας (Προθεσμία 15/10)
– ΠΜΣ Φιλολογίας (Προθεσμία 30/9)
– Ηλεκτρονική Φυσική (Ραδιοηλεκτρολογία) (Προθεσμία 30/9)
– Υπολογιστική Φυσική (Προθεσμία 30/9)
– Φυσική και Τεχνολογία Υλικών (Προθεσμία 30/9)
– Φυσική Περιβάλλοντος (Προθεσμία 30/9)
– Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες (Προθεσμία 30/9)
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
– ΠΜΣ Νομικής (Προθεσμία 30/9)
– Ωκεανογραφία και Διαχείριση Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (Προθεσμία 16/9)
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
– Γερμανική Φιλολογία: Θεωρία- Εφαρμογές (Προθεσμία 30/9)


Ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας έστειλε σε όλα τα σχολεία οδηγία για την απαγόρευση χρήση των κινητών, αλλά και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών με τη δυνατότητα καταγραφής και αναπαραγωγής εικόνας και ήχου. Η οδηγία, ακούστηκε μάλλον σαν... ανέκδοτο ειδικά απ' τους εκπαιδευτικούς των λυκείων της χώρας οι οποίοι έχουν εδώ και χρόνια σηκώσει τα χέρια ψηλά αδυνατώντας να πείσουν μαθητές, αλλά και γονείς πως το κινητό δεν πρέπει να μπαίνει στο σχολείο.
Εκτός από τα παιδιά που το θεωρούν απαραίτητο “αξεσουάρ” το πρόβλημα βρίσκεται κυρίως στους γονείς που στην πλειοψηφία τους νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια, όπως λένε, καθώς έχουν ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τα παιδιά.
Το υπουργείο προσπαθεί να προλάβει, όχι μόνο την αποδιοργάνωση του μαθήματος, αλλά και φαινόμενα όπως αυτά που έχουν καταγραφεί στο παρελθόν με την καταγραφή προσωπικών στιγμών μαθητών (ειδικά κοριτσιών) αλλά και καθηγητών και στη συνέχεια διαρροή τους στο διαδίκτυο ή από κινητό σε κινητό με δραματικά πολλές φορές αποτελέσματα.
Απ' την οδηγία ως την πραγματικότητα πάντως η απόσταση φαίνεται ότι είναι τεράστια. Από την εμφάνιση των κινητών στη χώρα μας και ειδικά από τη στιγμή που ο καθένας απέκτησε πρόσβαση με μικρό κόστος παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας τα κινητά όχι απλά δεν έχουν αποκλειστεί από τα σχολεία αλλά αποτελούν ακόμη ένα... βάσανο για τους εκπαιδευτικούς...
newsit.gr

Ο "φάκελος" Πάμπλο Εκσομπάρ πουλούσε και θα πουλάει πάντα. Αυτό γιατί όλοι θέλουν να μάθουν πως κατάφερε να γίνει ο νούμερο ένα εγκληματίας που γνώρισε η σύγχρονη ιστορία και πως κατάφερε να χτίσει μια αυτοκρατορία βρόμικου χρήματος.
Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή. Ο Πάμπλο Εσκομπάρ ήταν ο μεγαλύτερος βαρώνος ναρκωτικών στην ιστορία της ανθρωπότητας, ήταν ο άνθρωπος που δεν δίσταζε να δολοφονεί εν ψυχρώ για να καταφέρει τον στόχο του, άλλοτε να κερδίσει χρήματα και άλλοτε εξουσία.

  Ο Εσκομπάρ κατάφερε σε ελάχιστα χρόνια να χτίσει μια αυτοκρατορία στις πλάτες των αδύναμων και της κυβέρνησης της χώρας του, η οποία δεν κατάφερε ποτέ να ελέγξει την παράνομη δραστηριότητά του, το εμπόριο ναρκωτικών και τις διαδοχικές δολοφονίες.
Η ηγετική μοφή του Καρτέλ του Μεδεγίν ανακηρύχθηκε το 1989, από το περιοδικό Forbes, έβδομος πλουσιότερος στον κόσμο με περιουσία που ανερχόταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η νέα ταινία αποκαλύπτει την οπτική του ανθρώπου που έπαιξε ρόλο κλειδί στην κατάρρευση της αυτοκρατορίας και τον εντοπισμό του Εσκομπάρ από τις Αρχές.
Όπως γίνεται γνωστό το 1983 ο Robert Mazur, μυστικός πράκτορας κατάφερε να εισχωρήσει στο καρτέλ του Μεγεδίν και ήταν ο άνθρωπος που παρακολουθούσε για χάρη των αμερικανικών αρχών το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που γινόταν για λογαριασμό του "βασιλιά της κοκαΐνης".

  Εκτιμάται πως το 1980 το καρτέλ εξήγαγε το 80% της κοκαΐνης που εισερχόταν στην αγορά των ΗΠΑ. Έτσι, κάθε μήνα τουλάχιστον 70 τόννοι κοκαΐνης περνούσαν από τα σύνορα του Μεξικό και την Καραϊβική στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τους υπολογισμού ο Πάμπλο Εσκομπάρ θα ήταν σήμερα ο 5ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη περιουσία 48.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αρκετά χρήματα 'ώστε να παρέχει σε κάθε πολίτη της Κολομβία, κάθε χρόνο, βοήθημα 728 δολαρίων, ενώ τα κέρδη του θα ξεπερνούσαν κατά πολύ αυτά από το εμπόριο καφέ, που είναι η κύρια δραστηριότητα της χώρας.
Όπως αποκαλύπτει το γράφημα, τουλάχιστον 60 εκατομμύρια δολάρια μεταφέρονταν από τις ΗΠΑ κάθε μέρα στην Κολομβία, όπου γινόταν και το ξέπλυμα μέσω διάφορων τραπεζών. Τα κέρδη μεταφέρονταν μετά την "εκκαθάριση" από την Κολομβία σε τράπεζες του Παναμά και στις Μπαχάμες.
Σήμερα ο Πάμπλο Εκσομπάρ θα μπορούσε να αγοράσει με τα 48.5 δισ, δολάρια τις σημαντικότερες ποδοσφαιρικές ομάδες και μερικές επιχειρηματικές ιδέες που επιφέρουν ογκώδη κέρδη στους επενδυτές τους, όπως το Twitter.

  (ΠΗΓΗ: unilad)

Εφιαλτικά κύλησε το ευρωπαϊκό comeback του Παναθηναϊκού.

Η ελληνική ομάδα πλήρωσε τα τραγικά λάθη των παικτών της -και την εν γένει καθίζηση μετά το 25'- και έπεσε θύμα του Άγιαξ, ο οποίος στην πρεμιέρα των ομίλων έκανε μεγάλη ανατροπή, φεύγοντας με το διπλό από την Λεωφόρο, 2-1.

Ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά η συνέχεια ήταν καταστροφική. Ο Ιβανόφ... σέρβιρε την ισοφάριση στον Τραορέ (φέρει ευθύνη και ο Στιλ), ενώ ο εξίσου πολύ κακός Μέστο έκανε «δώρο» πέναλτι, όπου ο Ρίντεβελντ με το ριμπάουντ υπέγραψε τη νίκη του Αίαντα.
Πηγή: sport-fm.gr
Ο... παλιός είναι αλλιώς: Καθάρισε ο Καμπιάσο για τον Ολυμπιακό
Με το... δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με 1-0 της Γιουνγκ Μπόις εκτός έδρας, χάρη σε ένα γκολ του πολύπειρου Καμπιάσο.

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, ο Ολυμπιακός βρέθηκε κοντά στο γκολ μόλις στο 2ο λεπτό, όταν από την προσπάθεια του Μάριν η μπάλα σταμάτησε στα σώματα, ενώ στο 3ο λεπτό ήταν η σειρά των Ελβετών να απειλήσουν με το βολέ του Κούμπο, μετά από λάθος του Μποτία, που απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Λεάλι.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, και όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα έληγε χωρίς τέρματα, όμως ο Εστεμπάν Καμπιάσο είχε άλλη άποψη: μετά από ωραίο συνδυασμό με τους Μάριν και Ιντέγε, ο Αργεντινός άσος έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.

Οι “ερυθρόλευκοι” θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά της στο 47', όταν ο Σεμπά σούταρε, αλλά ο Εμβογκό πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή, ενώ ο Λεάλι κατάφερε να διατηρήσει το “μηδέν” στο 61', όταν απέκρουσε διαδοχικά τα σουτ των Φρέι και Κούμπο.

Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο δε δυσκολεύτηκαν στη συνέχεια να κρατήσουν το 1-0, που τους εξασφαλίζει το πρώτο τους “τρίποντο” στη φάση των ομίλων του Europa League.

Στο άλλο ματς του ομίλου του Ολυμπιακού, ο ΑΠΟΕΛ με εντυπωσιακή ανατροπή επικράτησε με 2-1 της Αστάνα, χάρη στα γκολ του Βινίσιους στο 75' και του Ντε Καμάργκο στο 87', “σβήνοντας” το γκολ που είχε πετύχει στο 45' ο Μαξίμοβιτς.
news.gr
Όρθιος ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Φιορεντίνα
Η Τούμπα πάντα άγχωνε τον ΠΑΟΚ, ειδικότερα κόντρα σε ποιοτικότερους αντιπάλους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ωστόσο, η φετινή ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς φαίνεται σε κάθε αγώνα της ότι φτιαχτεί σε σωστές βάσεις.

Απόδειξη και το ματς κόντρα στη Φιορεντίνα, που οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τους «βιόλα», πέραν μίας φάσης στο 85’ με τον Ροντρίγκες, βρέθηκαν υπό πίεση αρκετές στιγμές, ωστόσο κράτησαν το υπερπολύτιμο 0-0 κόντρα στην ποιοτικότερη ομάδα του ομίλου του.

Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα χωρίς να πατήσει το… γκάζι, επέβαλε το δικό της ρυθμό, έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Μπουμπακάρ (26’ και 52’), ωστόσο ο Γλύκος δήλωσε «παρών» και ο ΠΑΟΚ που μετά το 60’ άλλαξε το σχηματισμό σε 3-5-2, δηλώνει ικανοποιημένος από την ισοπαλία.

Πόσω μάλλον, όταν στο άλλο ματς του ομίλου, ανάμεσα στην Καραμπάκ και τη Λίμπερετς διαμορφώθηκε επίσης ισόπαλο αποτέλεσμα (2-2) και έτσι ο «Δικέφαλος» έχει την ικανότητα στη συνέχεια του ομίλου να εξασφαλίσει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση της πρόκρισης.
Πηγή: sport-fm.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!