Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017


Από τότε που το Facebook αποφάσισε να ενεργοποιήσει το κουμπί του like, πριν από 7 χρόνια περίπου, είναι λογικό να έχεις ξεχάσει σε πόσες φωτογραφίες έχεις χαρίσει τον χαρακτηριστικό υψωμένο αντίχειρα του Facebook.
Αν θες, λοιπόν, να φρεσκάρεις τη μνήμη σου ή αν θες να δεις, έτσι «πληροφοριακά», μόνο και μόνο για να ενισχύσεις τις γνώσεις σου, που έχει κάνει like ο φίλος σου ή η φίλη σου τώρα μπορείς.
Αν πάλι θες να τη γλυτώσεις μπορείς να αρχίσεις να κάνεις unlike ή να ενισχύσεις την ασφάλεια του προφίλ σου, όσον αφορά για το ποιος μπορεί να δει τις φωτογραφίες που έχεις κάνει like στο Facebook.
O τρόπος, λοιπόν, για να μπορέσεις να δεις ποιος έχει κάνει like και σε ποιες φωτογραφίες είναι πολύ πιο απλός απ’ όσο φανταζόμασταν, καθώς αρκεί μια απλή αναζήτηση.
Πηγαίνοντας λοιπόν στη μπάρα αναζήτησης του Facebook γράφετε photos liked by και το πρώτο γράμμα του ονόματος που επιθυμείτε και ως «δια μαγείας» μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες που το συγκεκριμένο άτομο έχει «Αρέσει».
Και κάπως έτσι, το Facebook μετατρέπεται και επίσημα στη μεγαλύτερη κουτσομπόλα όλων των εποχών.

Η πρώτη εβδομάδα της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα ολοκληρώθηκε, με τους διαδηλωτές στους δρόμους να φωνάζουν «Τέλος στην κλιματική αλλαγή». Πόσο όμως αφορούν όμως όλα αυτά τα θέματα την Ελλάδα;
Εδώ και μια εβδομάδα στη Βόννη τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της για το περιβάλλον, την οικονομία, την κοινωνία.
Η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα, που στόχο έχει να εξειδικεύσει τη Συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται στα μισά του δρόμου της. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ένας πρώτος γύρος τεχνικών συζητήσεων για να ακολουθήσει στη συνέχεια η συζήτηση σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο.
Στο μεταξύ το Σάββατο έγιναν στη πορείες διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις με βασικά αιτήματα να μπει τέλος στα ορυκτά καύσιμα και να σταματήσει άμεσα η υπερθέρμανση του πλανήτη. Παρά τη βροχή, οι πορείες έγιναν όπως είχαν προγραμματιστεί, όχι όμως στη διάσταση που αναμένονταν.
Μέλη συνδικάτων, μικρές και μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις, εκπρόσωποι ΜΚΟ, απλοί πολίτες βγήκαν στους δρόμους ζητώντας μια πιο «δίκαιη και καθαρή» ενεργειακή πολιτική, κυρίως από τα μεγάλα, βιομηχανικά κράτη, που έχουν άλλωστε και τη μερίδα του λέοντος σε ό,τι αφορά τη ρύπανση του πλανήτη με επιβλαβείς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Η τήρηση της Συμφωνίας των Παρισίων «είναι θέμα επιβίωσης»
Στην Παγκόσμια Διάσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι από 197 χώρες. Η Ελλάδα είναι επίσης παρούσα, μιας και είναι ένα από τα συμβαλλόμενα κράτη-μέλη της Σύμβασης-Πλαισίου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) και έχει επίσης κυρώσει την τελευταία κατά σειρά Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στη DW o Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace, «η Συμφωνία του Παρισιού είναι η τελευταία συλλογική προσπάθεια της ανθρωπότητας να αποτραπεί το κλιματικό χάος. Η επιστήμη μας λέει ότι αν δεν καταφέρουμε να συγκρατήσουμε την άνοδο της πλανητικής θερμοκρασίας σους 1,5 με 2 βαθμούς, είναι πολύ πιθανό να μπουν σε λειτουργία μηχανισμοί του κλιματικού συστήματος, που θα επιφέρουν μεγαλύτερη αύξηση της θερμοκρασίας της χωρίς να μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή τη διαδικασία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εξαφάνιση της ζωής πάνω στη γη σε κάποιους αιώνες. Είναι ζήτημα επιβίωσης αν θα καταφέρουμε να κρατήσουμε την άνοδο της θερμοκρασίας ει δυνατόν στον 1,5%ν βαθμούς Κελσίου, σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα».
Εντούτοις, όπως αναφέρει ο ίδιος σχετικά με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει μετά το Παρίσι τα κράτη του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, πρόκειται για «χλιαρές δεσμεύσεις σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, οι οποίες είναι στην πράξη εκτός πραγματικότητας. Κι αυτό διότι εάν μείνουμε σε αυτό το επίπεδο των μέχρι τώρα δεσμεύσεων, η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει εν τέλει ακόμη και κατά 3 βαθμούς».
Η Ελλάδα, ο λιγνίτης και η KfW
Βασικός υπαίτιος για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι άνθρακας και γενικότερα τα ορυκτά καύσιμα, όπως ο λιγνίτης και το φυσικό αέριο –τα οποία κατά κόρον χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα ως βασικές πηγές ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο Τάκης Γρηγορίου τόνιζε στο μικρόφωνο της DW πως μέχρι σήμερα η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι έχει κάνει κάποια θετικά βήματα στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής, αυτά δεν είναι επαρκή. «Οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνται συστηματικά και πεισματικά να αφήσουν τον λιγνίτη», λέει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος επίσης στη νέα λιγνιτική μονάδα που κατασκευάζεται στην Πτολεμαΐδα και η οποία που θα αρχίσει να λειτουργεί στα μέσα του αιώνα που διανύουμε. «Η παραγωγή όμως ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, πέρα από επιβλαβής, είναι παρωχημένη τεχνολογικά αλλά και οικονομικά ασύμφορη.
Η νέα αυτή μονάδα αυτή χρηματοδοτείται μάλιστα από επιδοτήσεις επειδή όλοι γνωρίζουν εκ των προτέρων, πέρα από όλα τα άλλα, ότι θα είναι και οικονομικά ασύμφορη. Ενδιαφέρον επίσης προκαλεί το γεγονός ότι τα μισά χρήματα προέρχονται από τη Γερμανία», αναφέρει ο Τάκης Γρηγορίου.
«Η Γερμανική Τράπεζα Επενδύσεων KfW, βάσει διακρατικής συμφωνίας για αναπτυξιακή βοήθεια, έχει χορηγήσει δάνειο πάνω από 700 εκατομ. ευρώ στη ΔΕΗ. Ως αντάλλαγμα ο εξοπλισμός της μονάδας θα αγοραστεί από τη Γερμανία. Αυτό από μόνο του αποτελεί σκάνδαλο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι η ίδια η Γερμανία έχει σταματήσει να χρηματοδοτεί η ίδια αντίστοιχες μονάδες στο εσωτερικό της, στο πλαίσιο της γερμανικής πολιτικής ατζέντας για την ενεργειακή μετάβαση.
«Ωστόσο δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρηματοδοτήσει αντίστοιχες μονάδες σε τρίτες χώρες, όπως η Ελλάδα, διασφαλίζοντας έτσι και τις χαμένες θέσεις εργασίας στη Γερμανία στον κλάδο αυτό».
Η κλιματική αλλαγή μας αφορά όλους άμεσα
Για τον Έλληνα ακτιβιστή, είναι επίσης λανθασμένη η πολιτική επιλογή της Ελλάδας να εστιάζει μέχρι σήμερα στον λιγνίτη, όπως επίσης να θέτει ως στρατηγικό στόχο μελλοντικής ενεργειακής πολιτικής την εξόρυξη υδρογονανθράκων –που επίσης σχετίζονται με τις αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής- ενώ θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις ανανεώσιμες πηγές.
«Για μας κλιματική πολιτική σήμερα σημαίνει 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή μέχρι το 2030 και κλείσιμο όλων των μονάδων λιγνίτη μέχρι το 2030. Και προφανώς να σταματήσει η κατασκευή νέων λιγνιτικών μονάδων, ειδικότερα στην Ελλάδα».
Ο ίδιος υπογραμμίζει μάλιστα ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα βάσει μελετών (πχ της ΔΙΑΝΕΟΗΣΙΣ) αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο εμφανείς τα επόμενα χρόνια, ιδίως στις παραθαλάσσιες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη αλλά και τα νησιά, όπως την Κρήτη.
Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν είναι έτσι απλώς ένα θεωρητικό σενάριο για την Ελλάδα αλλά μια αναπότρεπτη κατάσταση και μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια εάν δεν ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα. Τέλος, ο ίδιος κλείνοντας θίγει και μια άλλη διάσταση της κλιματικής αλλαγής: την παγκοσμιότητα των συνεπειών της. Η καύση ορυκτών καυσίμων και συνεπώς η αυξημένη παραγωγή CO2 στους ελληνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής πχ. στην Πτολεμαΐδα, έχει ευρύτερες συνέπειες για το παγκόσμιο κλίμα.
Η κλιματική αλλαγή δεν έχει σύνορα, το ίδιο και η ρύπανση. Δεν θα πρέπει λοιπόν να μας εκπλήσσει, λέει χαρακτηριστικά, αν για παράδειγμα κάτοικοι των νησιών Φίτζι, που βιώνουν άμεσα πια στην καθημερινότητά τους τις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής αποφασίσουν εγείρουν αξιώσεις σε διεθνές επίπεδο ακόμη και σε βάρος της Ελλάδας, μιας και είναι μια από τις χώρες εκείνες που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα επιταχύνοντας την κλιματική αλλαγή εξαιτίας της μακρόχρονης και εκτεταμένης καύσης ορυκτών καυσίμων.
Πηγή: Deutsche Welle

Μήπως ψάχνετε για μια θέση μερικής απασχόλησης; Το Μεξικό έχει κάτι να σας προτείνει που είναι μάλλον δύσκολο να αρνηθείτε.
Το Κανκούν, το δημοφιλές θέρετρο με την ατελείωτη, μαγευτική παραλία, λέει ότι αναζητά έναν CEO. Όχι, δεν θέλει διευθύνοντα σύμβουλο αλλά Διευθυντή Εμπειριών Κανκούν (Cancun Experience Officer)!
Και πληρώνει καλά για να τον βρει – 10.000 δολάρια τον μήνα και κάλυψη όλων των δαπανών διαβίωσης για όποιον πάρει τη δουλειά. Η διάρκεια της σύμβασης είναι έξι μήνες. Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε αίτηση, θα πρέπει να είστε διαθέσιμος/η να ζήσετε στο Κανκούν από τον Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο του 2018, χωρίς διακοπή.
Η αίτηση που θα πρέπει να συμπληρώσετε είναι εξαιρετικά λεπτομερής, ενώ παράλληλα απαιτείται η υποβολή ενός μονόλεπτου βίντεο.
Και μπορεί οι απολαβές να είναι εξαιρετικές, αλλά μη φανταστείτε ότι θα κάνετε έξι μήνες διακοπές. Για την ακρίβεια, καλείστε να παράγετε βίντεο και αναρτήσεις κοινωνικών μέσων και ιστολογίου για την Cancun.com.
Όλα αυτά θα απαιτήσουν ταξίδια και έρευνα εκ μέρους σας, που σημαίνει ότι θα πρέπει π.χ. να κολυμπήσετε μ’ έναν λευκό καρχαρία ή να σκαρφαλώσετε σε μια πυραμίδα 3.000 ετών.
Παράλληλα, το πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να δοκιμάσετε και κάμποσα …κοκτέιλ και μπύρες, στα πλαίσια της δουλειάς αυτής.
Η Cancun.com λέει ότι θα επιλέξει τους 100 κορυφαίους υποψηφίους τον Δεκέμβριο και απ’ αυτούς θα επιλεγούν οι 50 στις 4 Ιανουαρίου.
Στα τέλη Γενάρη, οι πέντε φιναλίστ θα ταξιδέψουν στο Κανκούν για την τελική διαδικασία επιλογής.
Πηγή: fortunegreece.com
Απίστευτα περίεργες και αστείες φωτογραφίες ζευγαριών
Περίεργες φωτογραφίες ζευγαριών που αν και μπορεί να μην ταιριάζουν με τις προτιμήσεις κάποιων, σίγουρα ταιριάζουν μεταξύ τους.
couple10.png
couple8.png
couple7.png
couple9.png
couple4.png
couple11.png
couple5.png
couple3.png
couple2.png
couple1.png



Κάποιοι λένε οτι «η πρώτη εντύπωση, δεν είναι πάντα σωστή» στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει 100%.
Δείτε αυτή την φωτογραφία…

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό; Οι περισσότεροι σίγουρα θα σκεφτήκατε οτι πρόκειται για ένα στιγμιότυπο από κάποιο μεγάλο μουσικό φεστιβάλ στο εξωτερικό.
Η αλήθεια όμως είναι κάπως διαφορετική, καθώς απλά πρόκειται για την στιγμή που ένα ειδικό μηχάνημα βαμβάκι από χωράφι.
Μάλιστα, η… παραίσθηση είναι τόσο αληθινή που εντυπωσίασε τους ΟΛΟΥΣ όσους την είδαν, με αποτέλεσμα να κερδίσει 114.000 like, 48.000 retweets και 649 σχόλια.
Πηγή: gazzetta.gr/plus

Την απαγόρευση της πώλησης τσιγάρων από τις 31 Δεκεμβρίου 2017 αποφάσισε το Βατικανό.
Από το νέο έτος, η πώληση τσιγάρων και πούρων σε κληρικούς, κατοίκους και μέλη της Ελβετικής Φρουράς θα διακοπεί, με απόφαση του ίδιου του Πάπα Φραγκίσκου.
Παρά το ότι η Αγία Έδρα εξασφάλιζε έσοδα από την πώληση καπνών σε μειωμένη τιμή, υπερίσχυσε η διαπίστωση ότι το κάπνισμα προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία «και το Βατικανό φυσικά δεν μπορεί να συνεργασθεί προς αυτή την κατεύθυνση», όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού Γκρέγκ Μπούρκε.
Πρόκειται για μια απόφαση που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο αφού δεν υπάρχει άλλο κράτος στον κόσμο που να απαγορεύεται δια ροπάλου η πώληση τσιγάρων. Υπάρχουν όμως πόλεις που το απαγορεύουν και μία από αυτές φιλοδοξούν να γίνουν και τα Τρίκαλα.
Πηγή: reader.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!