Τρίτη 24 Μαρτίου 2020


Αναβάλλεται η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο οι οποίοι επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το προσεχές καλοκαίρι.
Την είδηση έκανε γνωστή ο ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο, μετά από τη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.
Επίσης αναβάλλονται και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες.
Στόχος των διοργανωτών και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, σύμφωνα με τον 'Αμπε, είναι η διεξαγωγή των Αγώνων το 2021.

«Καυστικά» και επιθετικά σχόλια έκαναν ορισμένοι στον καθηγητή λοιμωξιολογίας και υπεύθυνο του υπουργείου Υγείας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού στη χώρα μας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη Κυριακή σε εκκλησία χωρίς πιστούς, προκειμένου να ψάλει.
Στα social media πολλοί ήταν εκείνοι που επιτέθηκαν στον κ. Τσιόδρα, δημιουργώντας μάλιστα και σχετικό trend στο twitter #ΨέλνουμεΣπίτι, και επέκριναν την κίνηση του καθηγητή. Οι επικριτές του κ. Τσιόδρα τον κατηγόρησαν πως παρά την απαγόρευση της συνάθροισης σε κλειστούς χώρους βρέθηκε σε εκκλησία.
Κάποιοι άλλοι τον επέκριναν λέγοντας ότι δεν συνάδει η πίστη στον Θεό και την Εκκλησία με την Επιστήμη. Ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας απάντησε μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter στους επικριτές του, ανέφερε ότι βρέθηκε στην Εκκλησία με ειδική άδεια και ότι τήρησε τα μέτρα προφύλαξης, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ρατσισμό» από όσους του επιτέθηκαν με σφοδρότητα.

Η Nicki Minaj έγραψε ιστορία ως η πλουσιότερη γυναίκα της ραπ μουσικής. Τα έσοδα της ράπερ από το Τρινιντάντ ανήλθαν στα 100 εκατομμύρια δολάρι, όπως ανακοίνωσε η δισκογραφική της εταιρεία, Young Money στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σε ανάρτηση στο Twitter, η δισκογραφική εταιρεία δημοσίευσε φωτογραφία της ράπερ με τίτλο «Η Nicki Minaj έχει γίνει η πρώτη γυναίκα ράπερ στην ιστορία, με έσοδα 100 εκατομμυρίων δολαρίων».
Τα περιουσιακά της στοιχεία υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνα της Queen Latifah (60 εκατομμύρια δολάρια), της Missy Elliott (50 εκατομμύρια δολάρια) και της Lil Kim (18 εκατομμύρια δολάρια).
Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Minaj ανακοίνωσε την απόσυρσή της από τη μουσική, ωστόσο έκανε μεγάλη επιστροφή με την επιτυχία «Yikes» στις αρχές του 2020.
Η Nicki Minaj εισήλθε στη μουσική σκηνή το 2009 με τη Young Money του ράπερ Lil Wayne.
Μετά από 11 χρόνια στη μουσική βιομηχανία, έφερε επανάσταση για τις γυναίκες ράπερ. Στη διάρκεια της καριέρας της, η Nicki Minaj κυκλοφόρησε τέσσερα άλμπουμ, που έγιναν πλατινένια.
Η ράπερ έχει κάνει, επίσης, μια σειρά επιχειρηματικών προσπαθειών. Το 2012, σύμφωνα με πληροφορίες, κέρδισε 12 εκατομμύρια δολάρια ως μέλος της κριτικής επιτροπής του American Idol. Είναι συνιδιοκτήτρια της Tidal, συνδρομητικής μουσικής υπηρεσίας streaming μαζί με τους Jay-Z, Beyonce, Kanye West, Alicia Keys και άλλους. Η συνεργασία της με τις εταιρείες MAC, Pepsi και Adidas και, πιο πρόσφατα, με τον Οίκο Fendi συνέβαλαν στην αύξηση της περιουσίας της.

Η περίοδος που διανύουμε είναι αδιαμφισβήτητα μια πρωτοφανής για εμάς κατάσταση και δυστυχώς καλούμαστε να λάβουμε σκληρά ίσως για τις συνήθειες μας και την καθημερινότητα μας μέτρα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δεχτούμε ψυχολογική πίεση σε καθημερινό επίπεδο και σίγουρα θα μας κάνει να τρώμε περισσότερο στην προσπάθεια του οργανισμού να αναπληρώσει τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης (ορμόνης της χαράς).  Η καλή φυσική κατάσταση και το σωστό σωματικό βάρος είναι θεμέλιος λίθος για την καλή υγεία. Σύμφωνα με τον ιατρός-διαιτολόγο Ιάκωβο Θεοδοσίου για να πει κάποιος ότι είναι υγιής πρέπει εκτός από σωματικά να είναι και ψυχικά υγιής. Η κατάθλιψη, όπως λέει,  είναι μια από τις πλέον διαδεδομένες διαταραχές που μας κάνουν ευάλωτους ακόμα και στις σοβαρές ασθένειες όπως για παράδειγμα τώρα, γινόμαστε πιο ευάλωτοι απέναντι στον Covid 19 και αυτό άθελά μας.
Σημαντικά επιστημονικά δεδομένα των τελευταίων χρόνων έρχονται να μας υποδείξουν ότι η καλή ψυχολογία αποτελεί παράγοντα προστασίας έναντι στις ασθένειες. Επίσης, μεγάλο επιστημονικό κομμάτι έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στο ρόλο που παίζει η διατροφή στην πρόληψη ή την αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών αλλά και πολλών ασθενειών.
Στον άνθρωπο η ορμόνη που ελέγχει την διάθεση μας, εμπλέκεται και στον έλεγχο του κέντρου της πείνας στον εγκέφαλο. Οι παχύσαρκοι άνθρωποι είναι υψηλού κινδύνου σε επίπεδο υγείας και ευάλωτοι στις αναπνευστικές λοιμώξεις εξαιτίας του σπλαχνικού λίπους που δεν επιτρέπει την σωστή έκπτυξη των πνευμόνων και όχι μόνο. Η κακή ψυχολογία επίσης μας αφήνει ένα κενό προστασίας στον οργανισμό μας εκθέτοντας στις διάφορες εποχιακές ασθένειες αλλά και στον Covid19.
Ο γιατρός διαιτολόγος Ιάκωβος Θεοδοσίου θα μας δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για να μπορέσουμε μέσω της διατροφής να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ενάντια στην ψυχολογική κατάπτωση και στην πτώση της άμυνας του οργανισμού μας.
Το κυριότερο που θα πρέπει να κάνουμε όπως εξηγεί ο κ. Θεοδοσίου, είναι να μην διαταράξουμε τα ωράρια ύπνου μας, γιατί παίζουν καθοριστικό ρόλο στον κιρκάδιο ρυθμό (βιολογικό ρολόι) μας και αυτός με την σειρά του επηρεάζει μια πλειάδα ορμονικών ρολογιών που ελέγχουν τις εκκρίσεις διαφόρων ορμονών μας.
«Οκ μια δόση μικρο-κατάθλιψης θα την  περάσουμε όλοι μας. Τα συμπτώματα της κατάθλιψης επιδεινώνονται με την πτώση του ηλίου που γενικότερα ο άνθρωπος νιώθει περισσότερη ανασφάλεια. Προτείνω λοιπόν να προσέξουμε ιδιαίτερα το ωράριο των γευμάτων μας ως κύρια άμυνα για την παχυσαρκία και τις κρίσεις βουλιμίας» επισημαίνει ο κ. Θεοδοσίου και συμπληρώνει. «Κατ’ εξαίρεση των κανόνων σωστής διατροφικής συμπεριφοράς που θα ήθελε ένα ελαφρύ βραδινό σας προτείνω το κυρίως γεύμα μας να είναι το βραδινό και μάλιστα νωρίς γύρω στις 7:30 – 8:00μμ».
Σας παραθέτω ένα δείγμα για να μπορέσετε να ρυθμίσετε τα ωράρια των γευμάτων σας:
ΠΡΩΙΝΟ: 7:30-9:30πμ (Καλό γεύμα)
ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 10:30           - 11:00πμ (Σνακ)
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 1:30-2:30μμ (Ελαφρύ γεύμα)
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: 5-6μμ (Σνακ)
ΒΡΑΔΙΝΟ: 7:30-8:00μμ (Καλό γεύμα)
ΜΕΤΑ_ΒΡΑΔΙΝΟ 10:30μμ (Σνακ)
Με αυτόν τον τρόπο σύμφωνα με το γιατρό, κρατάμε ρυθμισμένο σωστά το ρολόι της ινσουλίνης στον βασικό ρυθμό του και μειώνουμε τις κρίσεις πείνας που πιθανότατα θα αυξηθούν σε ένταση λόγω της πιθανής  κατάθλιψης και του εγκλεισμού.
Ποιές τροφές είναι καλό  να εντάξουμε στο καθημερινό μας  διατροφικό πρόγραμμα:
Ο κ. Θεοδοσίου τονίζει ότι τα πράσινα λαχανικά και οι ντομάτες είναι απαραίτητα γιατί επηρεάζουν θετικά τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ενισχύοντας την άμυνα του ενάντια στην κατάθλιψη. Επίσης, τα μήλα, τα μούρα και το σταφύλι (αν και το τελευταίο είναι εκτός εποχής). Επιπροσθέτως, τα κρεμμύδια και το πράσινο τσάι περιέχουν φυτικά συστατικά που μπλοκάρουν το ένζυμο ΜΑΟ ώστε να μην κατατρώει τους πολύτιμους νευροδιαβιβαστές.
Άλλα τρόφιμα είναι το κόκκινο κρέας, τα ψάρια (σολομός, σκουμπρί, τόνος) περιέχουνε βιταμίνη D και Ω-3 λιπαρά, τα θαλασσινά, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά, οι ξηροί καρποί σαν σνακ, τα μπαχαρικά όπως το γαρίφαλο, η ρίγανη, η κανέλα και το μοσχοκάρυδο που θα νοστιμίσουν το φαγητό μας και τα όσπρια που περιέχουνε τρυπτοφάνη, ένα συστατικό απαραίτητο για τη σύνθεση της σεροτονίνης.
Εδώ να αναφέρουμε, ότι όλα τα πρωτεϊνικά προϊόντα κρέας, ψάρι , τυριά και γαλακτοκομικά  περιέχουνε τρυπτοφάνη που όπως λέει ο κ. Θεοδοσίου είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας.
Κλείνοντας ο γιατρός υπενθυμίζει να μην ξεχνάμε να πίνουμε νερό, είναι απαραίτητο όχι μόνο για την ενδυνάμωση του οργανισμού και την καλή λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποβολή τοξινών.
Ακολουθούμε τις συμβουλές, εντάσσουμε και λίγη άσκηση μεταξύ κρεβατοκάμαρας, σαλονιού και μπαλκονιού και αν είμαστε στους τυχερούς του κήπου, βάζουμε στο πρόγραμμα όλη την οικογένεια για να έχει περισσότερο πλάκα ή και τους φίλους μας μέσω internet και ευελπιστούμε όλοι να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αυτή η δοκιμασία και να επανέλθουμε το συντομότερο δυνατό στις ζωές μας όπως τις ξέραμε.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!