Δευτέρα 4 Απριλίου 2016


Αστρονόμοι ανακάλυψαν νέο πλανήτη που δημιουργείται τώρα και μοιάζει με τη Γη αλλά πιθανά θα την ξεπεράσει σε μέγεθος.
Οι αστρονόμοι του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO), χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο ALMA, μπόρεσαν να παρατηρήσουν το πρόπλασμα ενός πλανήτη πολύ όμοιου με τη Γη, ο οποίος βρίσκεται στη φάση της δημιουργίας γύρω από το νεαρό άστρο του.
Ο πρωτοπλανητικός δίσκος σκόνης και αερίων -από όπου γεννιούνται οι πλανήτες- σχηματίζεται γύρω από ένα άστρο-νήπιο, το TW Ύδρας, ηλικίας μόλις 10 εκατομμυρίων ετών, σε απόσταση μόλις 175 ετών φωτός από τον πλανήτη μας. Είναι το πιο κοντινό στη Γη «μαιευτήριο» εξωπλανητών που έχει εντοπισθεί μέχρι σήμερα.
Ο κυοφορούμενος εξωπλανήτης βρίσκεται στην ίδια περίπου απόσταση από το μητρικό άστρο του, με την απόσταση της Γης από τον Ήλιο, δηλαδή περίπου 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα.
Οι αστρονόμοι δεν μπορούν ακόμη να είναι βέβαιοι πόσο όμοιος θα είναι ο πλανήτης με τη Γη, όταν γεννηθεί, αλλά δεν αποκλείεται να είναι λίγο μεγαλύτερος, δηλαδή μια Υπερ-Γη.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Σον ‘Αντριους του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής “The Astrophysical Journal Letters”.
Εξάλλου, μια άλλη ομάδα αστρονόμων εντόπισε τον πρώτο περιστρεφόμενο αστέρα νετρονίων (πάλσαρ), που έχει ποτέ βρεθεί στον γειτονικό γαλαξία της Ανδρομέδας, γνωστό και ως Μ31. Η ανακάλυψη έγινε με το διαστημικό τηλεσκόπιο XMM-Newton του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).
Οι αστέρες νετρονίων αποτελούν «εξωτικά» απομεινάρια, πολύ μικρά αλλά τρομερά υψηλής πυκνότητας, που κάποτε ήσαν τεράστια άστρα, τα οποία ολοκλήρωσαν τη ζωή τους με έκρηξη (σούπερ-νόβα). Περιστρέφονται πλέον σαν σβούρες και εκπέμπουν ακτινοβολία-Χ προς τη Γη, όπως ένας φάρος που αναβοσβήνει.
Το συγκεκριμένο πάλσαρ κάνει μια πλήρη περιστροφή κάθε 1,2 δευτερόλεπτα και φαίνεται να «τρέφεται» από ένα γειτονικό άστρο που κάνει μια πλήρη τροχιά κάθε 1,3 μέρες, σχηματίζοντας έτσι ένα διπλό αστρικό σύστημα.
Πηγή: skai.gr
3 κόλπα για να μυρίζουν τέλεια τα ρούχα σας
Η δύναμη του αρώματος είναι πραγματικά τεράστια. Μπορεί να μας ξεσηκώσει, να μας μεταφέρει σε άλλο τόπο και χρόνο, να ξυπνήσει αναμνήσεις ή απλά να μας νανουρίσει.
Όπως το βαθύ άρωμα του καφέ που μας ξυπνά κάθε πρωί ή η καθαρή μυρωδιά των φρεσκοπλυμένων σεντονιών που μας φτιάχνει τη διάθεση όταν ξαπλώνουμε στο κρεβάτι, έτσι και με τα ρούχα είναι λογικό να θέλουμε να ανοίγουμε τη ντουλάπα μας και να μυρίζουμε κάτι ωραίο. Αυτά τα όμορφα αρώματα κάνουν το ντύσιμο λιγότερο αγγαρεία και περισσότερο σαν ένα γεγονός που πραγματικά ανυπομονούμε να γίνει.
Διαβάστε τη συνέχεια στα baby.gr
Συναυλία - έκπληξη των Guns N' Roses στο Λος Άντζελες
Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του συγκροτήματος των Guns N' Roses που θα συναντηθούν εκ νέου στη σκηνή για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια θα γίνει τελικά νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν, καθώς ανακοινώθηκε ότι θα δώσουν μια συναυλία έκπληξη σήμερα στο Λος Άντζελες σε μια μικρή αίθουσα, ορόσημο για την καριέρα τους.
«Οι Guns N' Roses σε συναυλία!» γράφει το αμερικανικό συγκρότημα σε μια αφίσα που ανήρτησε στον επίσημο ιστότοπό του, διευκρινίζοντας ότι θα ξεκινήσει «κάποια στιγμή μετά τις 23.00» τοπική ώρα στο κλαμπ Troubadour στο Δυτικό Χόλιγουντ.
«Εκ μέρους εκείνων που θα σας παρουσιάσουν την πιο χαοτική περιοδεία του 2016» επισήμαναν στους θαυμαστές τους, επιβεβαιώνοντας αυτό που οι περισσότεροι θεώρησαν αρχικά ως ένα πρωταπριλιάτικο αστείο.
Οι θαυμαστές τους αρχικά αντιμετώπισαν με επιφύλαξη την αιφνιδιαστική τους ανακοίνωση, ωστόσο το συγκρότημα σύντομα το επιβεβαίωσε στον ιστότοπό του. Με τον τίτλο «Πρωταπριλιάτικη φάρσα;» στην πρώτη σελίδα του ιστότοπου τους, οι Guns N' Roses διευκρινίζουν στη συνέχεια ότι η πώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει το απόγευμα ώρα Λος Άντζελες (22.00 ώρα Ελλάδας) και το αντίτιμο θα είναι 10 δολάρια.
Με χωρητικότητα μόλις 500 ανθρώπων, το Troubadour είναι ένας χώρος σημαντικός στην παγκόσμια ιστορία της ροκ και ποπ μουσικής: ο Βρετανός Έλτον Τζον εμφανιζόταν εκεί στην αρχή της καριέρας του και οι Eagles γνωρίστηκαν στο μπαρ.
Σε αυτόν τον χώρο, έπειτα από μια συναυλία, οι Guns N' Roses υπέγραψαν ένα συμβόλαιο με την εταιρεία Geffen Records στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Καρπός της συμφωνίας ο δίσκος "Appetite for Destruction", που κυκλοφόρησε το 1987.
Οι Guns N' Roses είχαν ήδη ανακοινώσει στις αρχές του έτους την επανασύνδεσή τους αργότερα ωστόσο τον Απρίλιο προκειμένου να συμμετάσχουν στο πασίγνωστο φεστιβάλ Coachella στην Καλιφόρνια, όπου θα συναντηθούν για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες, ο τραγουδιστής Αξλ και ο κιθαρίστας Σλας.
Κατόπιν είχαν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν μια περιοδεία το καλοκαίρι με περισσότερες από 20 εμφανίσεις στις ΗΠΑ όπως επίσης στο Τορόντο του Καναδά και το Μεξικό. Ωστόσο καμία εμφάνιση δεν είχε προγραμματιστεί για το Λος Άντζελες, την πόλη που προέρχονται.
news.gr
Γιος Μαντόνα: Είμαι γιος μιας σκύλας!
Το ότι η Βασίλισσα της Ποπ δεν είναι καλά από τότε που άρχισε η δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγο Γκάι Ρίτσι για την κηδεμονία του γιου της, Ρόκκο, είναι πλέον γνωστό και το χει παραδεχθεί και η ίδια.
Το πρώτο μεγάλο χτύπημα από τον ίδιο το γιο της η Μαντόνα το δέχθηκε τον Δεκέμβριο, όταν ο 15χρονος Ρόκκο αποφάσισε να περάσει τα Χριστούγεννα με τον πατέρα του στο Λονδίνο και να μείνει μαζί του μόνιμα εκεί, εγκαταλείποντας ουσιαστικά την μητέρα του.
Τώρα, ο Ρόκκο της έδωσε δεύτερο... χαστούκι, πολύ πιο ηχηρό από το πρώτο, χαρακτηρίζοντας τη μάνα του σκύλα - και μάλιστα ενώ η δικαστική μάχη για την κηδεμονία του ακόμα συνεχίζεται.
Αφού το αγόρι διέγραψε πριν μήνες τον λογαριασμό του στο στο Instagram επειδή η μαμά Μαντόνα δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία είχε τα μακριά ξανθά μαλλιά του πιασμένα σε κοριτσίστικες κοτσίδες., ο Ρόκκο ξανάνοιξε λογαριασμό και αυτοσυστήνεται ως εξής: Ρόκο Ρίτσι, ο γιος μιας σκύλας (σε ελεύθερη μετάφραση βέβαια σημαίνει και κάθαρμα).

Αν δεν επηρεάσει η άποψη του την τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου, οπωσδήποτε θα έχει αντίκτυπο σε κάποια από τις επόμενες εμφανίσεις της Μαντόνα...

Μια πρωτότυπη φορητή συσκευή ανίχνευσης αλκοόλ/ αλκοτέστ που είναι σε θέση να διακρίνει την ανθρώπινη αναπνοή από άλλα αέρια και μπορεί να ενσωματωθεί σε σετ «έξυπνων» κλειδιών αυτοκινήτου ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν οι Hitachi και Honda.

Η συσκευή είναι ικανή να κάνει μετρήσεις στους υδρατμούς της ανθρώπινης ανάσας μέσα σε τρία δευτερόλεπτα, και συνεργάζεται με σύστημα το οποίο στέλνει τις μετρήσεις στον υπολογιστή του οχήματος.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικλείδα ασφαλείας προκειμένου να μην ξεκινά ο κινητήρας εάν διαπιστωθεί πως ο οδηγός είναι υπό την επήρεια αλκοόλ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Hitachi, το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες δικλείδες παρόμοιου τύπου, που θέλουν τον οδηγό να κάνει το τεστ από τη θέση του στο τιμόνι του οχήματος.

Με τη συσκευή αυτή είναι δυνατός ο έλεγχος από οπουδήποτε, κάτι που σημαίνει πως λειτουργεί από πριν αποτρεπτικά για τον οδηγό, ενημερώνοντάς τον από πιο νωρίς ότι δεν είναι καλή ιδέα να οδηγήσει.

Παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, η συσκευή μπορεί να κατανοεί πότε το αέριο είναι ανθρώπινη ανάσα και όχι κάτι άλλο, εντοπίζοντας ταυτόχρονα το αλκοόλ- κάτι που συνιστά βελτίωση σε σχέση με τις υπάρχουσες συσκευές.

Το μικρό μέγεθος και η φορητότητα της συσκευής αποτελούν σαφή πλεονεκτήματα, ενώ επίσης εξοικονομούν ενέργεια.

Στην «καρδιά» της βρίσκεται τεχνολογία αισθητήρων της Hitachi που χαρακτηρίζεται από αυξημένη ευαισθησία με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Οι δύο εταιρείες προσβλέπουν στην εμπορική εκμετάλλευση της τεχνολογίας αυτής κατόπιν συλλογής δεδομένων από μελλοντικά τεστ.

Επίδειξή της θα γίνει στις 12-14 Απριλίου, στο SAE 2016 World Congress και την Exhibit στο Ντιτρόιτ.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Ένα διαστημόπλοιο αναμένεται να εκτοξευθεί την ερχόμενη εβδομάδα με προορισμό τον Άρη σε μια αποστολή η οποία οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα βοηθήσει να απαντηθεί ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της εποχής των διαστημικών ταξιδιών: Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες;

Το σκάφος, μέρος του προγράμματος Ευρώπης-Ρωσίας ExoMars, αναμένεται να εκτοξευθεί στο διάστημα από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν με έναν πύραυλο Proton στις 5:31 π.μ τοπική ώρα (11:31 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας, για ένα ταξίδι διάρκειας επτά μηνών στο διάστημα.

Θα μεταφέρει μια συσκευή ατμοσφαιρικών δεδομένων η οποία θα μελετήσει ίχνη αερίων, όπως μεθάνιο, στην ατμόσφαιρα του Άρη, καθώς και ένα διαστημόπλοιο προσεδάφισης το οποίο θα δοκιμάσει τις τεχνολογίες που απαιτούνται για ένα σκάφος το οποίο αναμένεται να ακολουθήσει το 2018.

Το σκάφος Curiosity της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, της NASA, βρήκε στο τέλος του 2014 πίδακες αερίου μεθανίου στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, ενός χημικού στοιχείου που στη Γη συνδέεται στενά με την ύπαρξη ζωής.

Επιστήμονες πιστεύουν πως το μεθάνιο θα μπορούσε να προέρχεται από μικρο-οργανισμούς οι οποίοι είτε εξαφανίστηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια και άφησαν παγωμένο αέριο κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη, είτε μερικοί απ' αυτούς επιβιώνουν ακόμη.

"Η απόδειξη ότι ζωή υπάρχει ή έχει υπάρξει στον Άρη θα σήμαινε πως η Γη δεν είναι ο μοναδικός πλανήτης όπου υπάρχει ζωή", δήλωσε στο Ρόιτερς ο Ρολφ ντε Γκρουτ, επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Ρομποτικής Εξερεύνησης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA).

"Κάτι τέτοιο θα έκανε πολύ πιο πιθανό να υπάρχουν και άλλα μέρη στο σύμπαν όπου υπάρχει επίσης ζωή", πρόσθεσε.

Μια άλλη εξήγηση για το μεθάνιο στην ατμόσφαιρα του Άρη είναι ότι παράγεται από γεωλογικά φαινόμενα, όπως η οξείδωση του σιδήρου.

Στο δεύτερο μέρος της αποστολής ExoMars το 2018, ένα ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο θα φθάσει στην επιφάνεια του Άρη. Θα είναι το πρώτο το οποίο θα μπορεί τόσο να κινηθεί κατά μήκος της επιφάνειας του πλανήτη όσο και να τρυπήσει το έδαφος προκειμένου να συλλέξει και να αναλύσει δείγματα.

"Η διαστημική ακτινοβολία καταστρέφει όλη τη βιολογική ύλη. Αν πάτε δύο μέτρα μέσα στο έδαφος ίσως να μπορέσετε να βρείτε μέρη που ήταν προστατευμένα (από την ακτινοβολία)", είπε ο ντε Γκρουτ.

Η προσγείωση στον Άρη είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση που έχει οδηγήσει σε αποτυχία σχεδόν όλες τις προηγούμενες προσπάθειες της Ρωσίας και έχει προκαλέσει επίσης προβλήματα στη NASA. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυτή τη στιγμή δύο επιχειρησιακά διαστημόπλοια στον Άρη, τα Curiosity και Opportunity.

Tης αποστολής ExoMars 2016 ηγείται η ESA, με τη ρωσική Roscosmos να παρέχει τη βάση εκτόξευσης και δύο από τα τέσσερα επιστημονικά όργανα για τον εντοπισμό αερίου. Ο κύριος συμβαλλόμενος είναι η Thales Alenia Space, μια κοινοπραξία της Thales με τη Finmeccanica.

Το κόστος της αποστολής ExoMars για την ESA, περιλαμβανομένου και του δευτέρου μέρους της που αναμένεται το 2018, αναμένεται να φθάσει περίπου το 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ. Η συμβολή της Ρωσίας θα είναι η μεγαλύτερη.

Το 2018 η NASA σχεδιάζει επίσης να εκτοξεύσει ένα διαστημόπλοιο στον Άρη, έναν δορυφόρο γνωστό ως InSight που έχει σχεδιαστεί για να μελετήσει το εσωτερικό του Άρη, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Οι ημερομηνίες λήξης είναι παντού: από άψυχα υλικά όπως τρόφιμα και αναψυκτικά...
μέχρι και… έμψυχα όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις. Επειδή όπως το θέμα είναι το νερό, έχετε αναρωτηθεί πότε αν αυτό λήγει; Αν και το νερό δεν χαλάει, εντούτοις το πρόβλημα εστιάζεται στα πλαστικά μπουκάλια:

Το εμφιαλωμένο νερό, έχει ημερομηνία λήξης κι αυτό γιατί μπορεί να αλλοιωθεί από τη συσκευασία ή ακόμα και το περιβάλλον αποθήκευσής.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αναφέρει πάντως ότι το πλαστικό δεν είναι επικίνδυνο ή τοξικό, αλλά ούτε είναι απόλυτα υγιές.

Το πλαστικό που χρησιμοποιείται ευρέως είναι το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (ΡΕΤ), το οποίο είναι ελαφρώς πορώδες και μπορεί να «προσελκύσει» μυρωδιές και γεύσεις από τον έξω κόσμο. Έτσι, το νερό μπορεί να αλλάξει τη γεύση και τη μυρωδιά του αν το φυλάσσετε, για παράδειγμα, σε ένα σκονισμένο ντουλάπι.

Από τη στιγμή του ανοίγματος καλό είναι να το καταναλώνουμε ή να το επιστρέφουμε πίσω στο περιβάλλον μέσα σε 2 εβδομάδες.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Μέχρι τις 10 Απριλίου υποβάλλονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το νέο Voucher στον Τουρισμό, την υλοποίηση του οποίου έχουν αναλάβει από κοινού το ΙΝΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ.
Το πρόγραμμα με τίτλο «Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του Τουρισμού για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας» αφορά 994 νέους απόφοιτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και 5.656 νέους που είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το νέο Voucher περιλαμβάνει:

α) θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών,

β) πρακτική άσκηση διάρκειας έξι μηνών των ωφελουμένων, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας, συνολικής διάρκειας 420 ωρών,

γ) υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων από το ΙΝΣΕΤΕ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κατάρτιση. Η Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας αντιστοιχεί στο ποσό των 670 ευρώ και τη λαμβάνει ο πάροχος κατάρτισης για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Το Εκπαιδευτικό Επίδομα εισπράττεται από τους άνεργους νέους και περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης. Για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ ανέρχεται στο ποσό των 2.458 ευρώ (εκ των οποίων 400 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.058 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα πρακτικής άσκησης), ενώ για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται στο ποσό των 2.248 ευρώ, εκ των οποίων 400 ευρώ αφορούν το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και τα υπόλοιπα 1.848 ευρώ συνολικά το επίδομα πρακτικής άσκησης.

Οι ωφελούμενοι μπορούν να κάνουν την πρακτική τους σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού τουρισμού, επιχειρήσεις εκθεσιακού τουρισμού, επιχειρήσεις δραστηριοποίησης σε υπηρεσίες εστίασης, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις κ.α.

http://www.fpress.gr


Μια νέα παράμετρος στην υπόθεση του δυστυχήματος όπου έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης, έρχεται στο φως.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, υψηλής περιεκτικότητας αλκοόλ βρέθηκε και στα δείγματα αίµατος που ελήφθησαν από τα δύο κορίτσια που επέβαιναν µαζί του στο αυτοκίνητο, τη Φρόσω Κυριακού και την Μίνα Αρναούτη.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η Φρόσω Κυριακού -ο δικηγόρος της οποίας δήλωσε στα µέσα της εβδομάδας στην τηλεόραση ότι η πελάτισσά του δεν οδηγούσε- και η Μίνα Αρναούτη είχαν πιει περίπου όσο και ο τραγουδιστής, αν και η ποσότητα αλκοόλ που ανιχνεύεται διαφέρει από οργανισµό σε οργανισµό.
Ο νέος δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη, Χαράλαµπος Λυκούδης, µε µια λιτή δήλωση το βράδυ της Πέµπτης είπε ότι λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο Παντελίδης, ήταν αδύνατον να οδηγούσε αυτός.
Θέση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση µε τα συµπεράσµατα της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα αποτελέσµατα των δειγµάτων DNA που πάρθηκαν, τα οποία «δείχνουν» ως οδηγό τον νεαρό τραγουδιστή.
Πηγή: enikos.gr
Το μέλι αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα. Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ενώ ο Ιπποκράτης και άλλοι γιατροί το πρότειναν ως φάρμακο.

Νεώτερα επιστημονικά ευρήματα, προσθέτουν το μέλι και τον βασιλικό πολτό στα όπλα κατά του καρκίνου.

AdTech Ad
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ της Κροατίας διαπίστωσε ότι μια σειρά προϊόντων που παράγουν οι μέλισσες ανέστειλαν την ανάπτυξη των όγκων ή την εξάπλωση τους σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια.

Οι επιστήμονες διερεύνησαν τα πιθανά οφέλη του δηλητηρίου της μέλισσας και του μελιού. Εξέτασαν επίσης συστατικά που εντοπίζονται στην πρόπολη, την κόλλα που χρησιμοποιούν οι μέλισσες για την κατασκευή των κυψελών. Τέλος εξέτασαν τον βασιλικό πολτό από τους σιελογόνους αδένες των εργατριών-μελισσών, ο οποίος χρησιμοποιείται ως τροφή για τις νεαρές προνύμφες.

Οι όγκοι δημιουργήθηκαν στα ποντίκια διαμέσου ενέσεων καρκινικών κυττάρων και κάθε προϊόν της μέλισσας χορηγήθηκε σε διαφορετικό ποντίκι πριν, ταυτόχρονα ή μετά.

Τελικά οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χορήγηση μελιού από του στόματος ανέστειλε την ανάπτυξη των όγκων πριν την ένεση των καρκινικών κυττάρων, ενώ όταν χορηγήθηκε μετά την ένεση έδωσε το έναυσμα για την εκδήλωση δευτεροπαθών καρκίνων.

Όταν στα ποντίκια έγιναν ενέσεις με βασιλικό πολτό ταυτόχρονα με τα καρκινικά κύτταρα μειώθηκε σημαντικά η εξάπλωση του καρκίνου.

Όταν το δηλητήριο εγχύθηκε απευθείας στον καρκινικό όγκο, συνετέλεσε στην συρρίκνωσή του.

Όταν εγχύθηκε πρόπολη ή καφεϊκό οξύ (ένα χημικό συστατικό της πρόπολης) οι επιστήμονες παρατήρησαν σημαντικά μειωμένη υποδόρια ανάπτυξη του όγκου και αυξήθηκε το προσδόκιμο επιβίωσης στα ποντίκια.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι τα προϊόντα των μελισσών μπορεί να προκαλούν απόπτωση ή να έχουν άμεση επίδραση η οποία μπορεί να είναι τοξική για τα κύτταρα ή να βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει την ανάπτυξη των όγκων.


http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!