Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Μπορείτε να βγάζετε 25.000 ευρώ τον χρόνο... αγκαλιάζοντας γάτες!
Θα έχετε ίσως ακούσει ανθρώπους που αγαπούν πολύ τη δουλειά τους να λένε «δεν το πιστεύω ότι με πληρώνουν για να το κάνω αυτό». Ε, λοιπόν, μία αγγελία εργασίας που δημοσιεύτηκε από μία κτηνιατρική κλινική στο Δουβλίνο κάνει άπαντες να σκέφτονται αυτό ακριβώς!
Η «Just Cats» αναζητεί ένα άτομο για να αγκαλιάζει τις γάτες που νοσηλεύονται ή φιλοξενούνται σε αυτή. Τα απαιτούμενα προσόντα είναι πολύ συγκεκριμένα. Ο ιδανικός υποψήφιος πρέπει να έχει χέρια απαλά και ικανά να χαϊδεύουν τις γάτες για αρκετή ώρα, σύμφωνα με την αγγελία.
Θα πρέπει, επίσης, να μιλά απαλά και να μπορεί να ψιθυρίζει στις γάτες για να ηρεμήσουν, όταν βρίσκονται σε εκνευρισμό ή ένταση λόγω της νοσηλείας ή της θεραπείας τους. Επιπλέον, ο ιδανικός υποψήφιος θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίζει τι σημαίνει το κάθε γουργουρητό της γάτας.
Η αμοιβή που προσφέρεται διόλου ευκαταφρόνητη. Ανάλογα με τα προσόντα του υποψηφίου που τελικά θα επιλεγεί, οι αποδοχές κυμαίνονται μεταξύ 20.000-25.000 ευρώ τον χρόνο.
Πηγή: Money Magazine

Ολοένα και περισσότερο χρόνο φαίνεται πως περνούν οι άνθρωποι στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το τόσο για την αγορά αγαθών όσο και για την διεκπεραίωση χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Μπορεί κάτι τέτοιο να είναι βολικό, αφού μπορούμε πλέον να κάνουμε πληθώρα εργασιών από την άνεση του σπιτιού μας, ωστόσο αυτό παράλληλα αυξάνει και τον κίνδυνο κυβερνο-επιθέσεων.

Καθώς η κοινωνία λειτουργεί ολοένα και περισσότερο μέσω του Διαδικτύου, οι οργανισμοί θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτά τα νέα δεδομένα και πόσο μάλιστα οι τράπεζες.

Οι άνθρωποι θέλουν να έχουν τον έλεγχο των πραγμάτων και ιδιαίτερα των μετρητών που κερδίζουν με τον μόχθο τους.

Σε πρόσφατη μελέτη που διεξήγαγε η εταιρεία κυβερνο-ασφάλειας Kaspersky Lab σε συνεργασία με την B2B International σε τουλάχιστον 800 αντιπροσώπους χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων παγκοσμίως, εξετάστηκαν οι τάσεις που εκμεταλλεύονται οι εγκληματίες του Διαδικτύου, ώστε να είναι σε θέση να κλέβουν τόσο χρήματα όσο και προσωπικά δεδομένα.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, σε αυτή την ψηφιακή εποχή που διανύουμε, οι κυβερνο-εγκληματίες εστιάζουν πλέον κυρίως στις πληροφορίες που αφορούν στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Οι κυριότερες ανησυχίες για τις εν λόγω υπηρεσίες περιλαμβάνουν επιθέσεις σε ψηφιακές/ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες (45%) και τερματικά POS (40%), στο φαινόμενο phising, δηλαδή του ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (35%), καθώς και επιθέσεις σε κύρια συστήματα συναλλαγών (35%) και ATM (26%).

Συγκεκριμένα, το 2016 το ποσοστό του phising αυξήθηκε κατά 13,14 ποσοστιαίες μονάδες στο 47,48%, ο μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Kaspersky.

Το ποσοστό αυτό αφορά στο phising που εντοπίστηκε σε συστήματα που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft, ενώ λίγο μικρότερο είναι αυτό για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που τρέχουν σε Mac της Apple (31,38%).

Επιπλέον, το περασμένο έτος αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των χρηστών που έπεσαν θύματα κυβερνο-επιθέσεων, με τα τραπεζικά Trojans (κακόβουλο λογισμικό) να σημειώνουν αύξηση της τάξης του 30,55%. Οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τέτοιου είδους επιθέσεις είναι οι Ρωσία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ινδία, Βιετνάμ και ΗΠΑ.

Στη μελέτη της Kaspersky αναφέρεται επίσης ότι δεδομένου πως οι τράπεζες διαπραγματεύονται με αληθινά χρήματα, βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να είναι συνεχώς στόχοι επιθέσεων, οι οποίες κοστίζουν τόσο στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όσο και στους πελάτες τους.

Με βάση τα στοιχεία που παρείχαν τα ιδρύματα που συμμετείχαν στη μελέτη, μία κυβερνο-επίθεση μπορεί να στοιχίσει σε μία τράπεζα σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια. Οι επιχειρηματικοί πελάτες αυτών των τραπεζών βλέπουν, κατά μέσο όρο, απώλειες ύψους 10.000 δολαρίων, ενώ οι ιδιώτες περίπου 1.500 δολαρίων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από το πόρισμα της μελέτης προκύπτει ότι τα δύο τρίτα των τραπεζών που έλαβαν μέρος δήλωσαν ότι έχουν πέσει θύματα κάποιου είδους οικονομικής απάτης.
Ο 30χρονος που χαλάει 15.000 δολάρια τον χρόνο για φαγητό απ’ έξω σε... συμβουλεύει
Ο 30χρονος Κριστιάν έχει έναν πολύ καλό μισθό. Βγάζει περίπου 3.500 δολάρια τον μήνα καθαρά και παρά το γεγονός πως μοιράζεται ένα διαμέρισμα με άλλα δύο άτομα συνεισφέροντας 1.300 δολάρια τον μήνα για το ενοίκιο και τους λογαριασμούς, τα φέρνει πολύ δύσκολα βόλτα.
Αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στο γεγονός πως ξοδεύει 1.100 δολάρια τον μήνα –περίπου 15.000 δολάρια τον χρόνο- για να παραγγέλνει φαγητόαπ' έξω ή για να τρώει έτοιμο φαγητό στα μαγαζάκια της περιοχής του.
Και αυτό δεν είναι το μόνο οικονομικό πρόβλημα του νεαρού Αμερικανού. Χρωστάει ακόμη 93.000 για την αποπληρωμή του φοιτητικού του δανείου, ενώ από αυτό το ποσό το ένα τρίτο είναι ποινή λόγω της καθυστέρησης καταβολής των δόσεων.
Ο Κριστιάν δεν είναι μοναδική περίπτωση. Πολλοί Αμερικανοί στην ηλικία του εύχονται να είχαν διαχειριστεί καλύτερα τα οικονομικά τους στα 20. Οι τέσσερις συμβουλές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς για να μην βρεθεί σε αντίστοιχη δεινή θέση είναι οι εξής:
1) Μην ξοδεύετε λεφτά που δεν έχετε. Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ θεωρητικό, στην πράξη όμως το να αποφύγει κανείς την πιστωτική κάρτα είναι μεγάλος πειρασμός.
2) Μαγειρέψτε! Παραγγέλνοντας φαγητό κάθε μέρα ή πολλές φορές μέσα στην ίδια ημέρα, ξοδεύετε πάρα πολλά χρήματα. Στην περίπτωση του Κριστιάν, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν έως και 6.000 δολάρια τον χρόνο.
3) Μην αμελείτε τις υποχρεώσεις σας. Όπως συνέβη και με το φοιτητικό δάνειο, το να μην πληρώνεις τους λογαριασμούς σου, οδηγεί μοιραία στη διόγκωση των χρεών σου.
4) Αν δεν γνωρίζετε κάτι, ρωτήστε! Για παράδειγμα, ο Κριστιάν καλείται να πληρώσει επιπλέον 30.000 δολάρια για το φοιτητικό του δάνειο επειδή δεν κατάφερε ποτέ να καταλάβει με ποιον τρόπο θα μπορούσε να γλυτώσει αυτό το πρόστιμο.
Πηγή: CNBC

Λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ που στοίχησε τη ζωή σε μικρά παιδιά, βύθισε στο πένθος την πόλη και έθεσε τη Βρετανία σε κατάσταση τρομο-υστερίας, οι ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκαναν το καλύτερο δώρο που μπορούσαν στους πληγωμένους κατοίκους και στους συγγενείς των θυμάτων.

Η εμπειρία της Μάντσεστερ Γ.

Η εμπειρία και το μπάτζετ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φάνηκαν αρκετά για να επικρατήσουν του ενθουσιασμού και του ταλέντου των πιτσιρικάδων του Άγιαξ. Η αγγλική ομάδα νίκησε στον τελικό της Στοκχόλμης με 2-0 και αφιέρωσε το τρόπαιο στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης,

Το 5ο Κύπελλο

Ήταν το πέμπτο Κύπελλο Ευρώπης στην ιστορία της Γιουνάιτεντ που την φέρνει στο κλειστό κλαμπ των ομάδων που έχουν πάρει όλες τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ (μαζί με...Άγιαξ, Μπάγερν, Γιουβέντους και Τσέλσι), ενώ για τον Ζοζέ Μουρίνιο που νίκησε κατά κράτος τον Πέτερ Μπος στο κοουτσάρισμα ήταν το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο.

Ο Άγιαξ έμεινε με τα εγκώμια για την εξαιρετική φετινή πορεία του και με τα ρεκόρ για τη νεότερη ομάδα και το νεότερο παίκτη (τον 17χρονο Ντε Λιχτ) στην ιστορία των ευρωπαϊκών τελικών, καθώς στη βραδιά του τελικού αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Το σημαντικότερο για την Γιουνάιτεντ είναι σε μια πολύ κακή σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα, κατάφερε να πάρει αυτό το τρόπαιο που της δίνει τη δυνατότητα να παίξει απευθείας στους ομίλους του Champions League στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο αγώνας

Ο Πολ Πογκμπα, με τη βοήθεια της τύχης και της κόντρας στο πόδι του Σάντσεζ, πέτυχε το γκολ στο 18΄ που έβαλε μπροστά την Μάντσεστερ και της έδωσε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, απέναντι στον ενθουσιασμό των παικτών του Άγιαξ που όμως δεν έφτανε. Με έξοχη τακτική οι παίκτες του Μουρίνιο και με κορυφαίο τον Φελαϊνί που έκοβε τα... πάντα στη μεσαία γραμμή διατήρησαν το προβάδισμα έως τη λήξη του ημιχρόνου και με την επιστροφή στο γήπεδο έδωσαν το δεύτερο χτύπημα.

Στο 48΄ο Μιχιταριάν με γυριστό σουτ μετά την πρώτη κεφαλιά του Σμόλινγκ νίκησε τον Ονανά και έγινε ο πρώτος σκόρερ της Γιουνάιτεντ στη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον μεγάλο απόντα Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Από κει και πέρα η Γιουνάιτεντ κράτησε τα ηνία χωρίς πρόβλημα, ενώ θα μπορούσε να είχε δώσει μεγαλύτερο εύρος στη νίκη της εάν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες του (κορυφαίου της παίκτη) Φελαϊνί και του Λίνγκαρντ.

Εύκολο έργο είχε ο Σλοβένος διαιτητής Σκόμινα.

Μάντσεστερ Γ.: Ρομέρο, Βαλένσια, Νταρμιάν, Μπλιντ, Σμόλινγκ, Ερέρα, Πογκμπά, Φελαίνί, Μιχιταριάν (74' Λίνγκαρντ), Μάτα (90' Ρούνεϊ), Ράσφορντ (84' Μαρσιάλ)

Άγιαξ: Ονανά, Φέλτμαν, Γιουνές, Ντε Λίχτ, Σάντσες, Σιούνε (70 Φαν ντε Μπέεκ), Ζιγιές, Ρίντεβαλντ (82' Ντε Γιόνγκ), Τραορέ, Κλάασεν, Ντόλμπεργκ (61' Νέρες).
real.gr

Η… κλεψύδρα που μετρά τον χρόνο για την πρώτη ολοκλήρωση της αξιολόγησης των υπαλλήλων με το νέο σύστημα, έχει «γυρίσει» για το δημόσιο τομέα. Αν και μετά την προκήρυξη απεργίας – αποχής από ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προχώρησε σε άτυπη (αλλά και επ’ αόριστον) παράταση της διαδικασίας (που αρχικά προγραμματιζόταν να έχει ολοκληρωθεί ως τις 31 Μαρτίου), τα νέα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών, απαιτούν την πρώτη εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης εντός του Ιουνίου.
Αυτό σημαίνει ότι απομένουν περίπου 35 ημέρες για την πρώτη εφαρμογή του νέου συστήματος, με το υπουργείο να είναι ήδη έτοιμο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και να απομένει την συμμετοχή των αξιολογούμενων. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιος που θα προτρέπει τις δημόσιες υπηρεσίες να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως τις 30 Ιουνίου.
Το κλίμα γύρω από την αποχή, σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, δεν είναι αντίστοιχο με αυτό επί θητείας Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το πλαίσιο της αξιολόγησης του οποίου οδηγούσε σε απολύσεις υπαλλήλων, με την απεργία – αποχή να μην συγκεντρώνει χαρακτηριστικά μαζικότητας. Ενόψει της εφαρμογής του νέου συστήματος η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει επαναλάβει σε κατηγορηματικούς τόνους ότι η αξιολόγηση δεν υιοθετεί τιμωρητικές λογικές, αλλά αντίθετα αποσκοπεί στην ανάδειξη των ικανοτήτων και των προσόντων των υπαλλήλων. «Η ενεργή συμμετοχή των δηµοσίων υπαλλήλων στη διαδικασία αξιολόγησης αποσκοπεί στη βελτίωση της ατοµικής απόδοσης κάθε υπαλλήλου και συνολικά της απόδοσης κάθε δηµόσιας υπηρεσίας», έχουν χαρακτηριστικά αναφέρει πηγές του υπουργείου.
Το νέο σύστημα συγκλίνει περισσότερο στην αξιολόγηση δομών και προσφερόμενου έργου και λιγότερο στην αξιολόγηση υπαλλήλων. Οι ατομικές αξιολογήσεις θα συμβάλουν -στο μέτρο που τους αναλογεί- στη γενικότερη αξιολόγηση της δομής. Μέσω της αξιολόγησης το υπουργείο θα προσπαθήσει να εντοπίσει και να κατανοήσει όποιες αδυναμίες διαπιστωθούν στη λειτουργία των υπηρεσιών, με στόχο την αντιμετώπισή τους.
Το μοντέλο βασίζεται στη λεγόμενη «αξιολόγηση 360 μοιρών» – ίσως το καλύτερο σε θεωρητικό επίπεδο. Πέντε είναι τα κριτήρια σύνταξης των εκθέσεων αξιολόγησης των υπαλλήλων από τους αξιολογητές:
α) γνώση του αντικειμένου,
β) επιδεικνυόμενο ενδιαφέρον,
γ) δημιουργικότητα,
δ) υπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά προς τους πολίτες,
ε) αποτελεσματικότητα.
Η αξιολόγηση θα είναι «αμφίδρομη», δηλαδή ο προϊστάμενος θα αξιολογείται από τους υφισταμένους του, εφόσον είναι τουλάχιστον τρεις, βάσει ανώνυμου ερωτηματολογίου. Η αξιολόγηση θα συνδεθεί με τη στοχοθεσία που θα τεθεί σε κάθε τμήμα ή διεύθυνση – διαδικασία που θα επαναλαμβάνεται κάθε έτος. Προφανώς η αξιολόγηση δεν θα συνδέεται με απολύσεις. Άλλωστε το Δημόσιο έχει απεμπλακεί από όποιους «ποσοτικούς στόχους» συρρίκνωσης. Βασικότερο κίνητρο θα είναι η προσμέτρηση της αξιολόγησης στην ανάληψη θέσεων ευθύνης.
Η κλίμακα της βαθμολογίας ορίζεται από το 0 έως το 100 και η τελική βαθμολογία εξάγεται από τον μέσο όρο των δύο αξιολογητών. Σε περιπτώσεις άριστης βαθμολογίας απαιτείται ειδική αιτιολογία όπως και για όσους συγκεντρώσουν βαθμολογία κάτω του 60. Οι αξιολογούμενοι θα έχουν δικαίωμα ένστασης ενώπιον ειδικής επιτροπής.
Δύο αξιολογήσεις με βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του 90, θα σημάνουν την ταχύτερη, κατά ένα έτος, προαγωγή του υπαλλήλου. Η θέση ευθύνης συνεπάγεται και επιμίσθιο, βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας. Για το μέλλον, έχει καταγραφεί η σκέψη επιβράβευσης του επικεφαλής ενός θετικά αξιολογούμενου τμήματος με μπόνους μοριοδότησης. Στους χαμηλά «βαθμολογούμενους» θα παρέχεται η δυνατότητα συνεχούς επιμόρφωσης.

Πέθανε σήμερα στη Μόσχα σε ηλικία 75 ετών ο σκηνοθέτης του θεάτρου και εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν Αλεξάντρ Μπουρντόνσκι.
Ο Μπουρντόνσκι εργάζονταν ως σκηνοθέτης στο Θέατρο του Στρατού, από το 1972.
Πατέρας του ήταν ο Βασίλι Στάλιν και μητέρα του η Γκαλίνα Μπουρντόνσκαγια. Μετά τον χωρισμό τους και συγκεκριμένα το 1954 ο Αλεξάντρ πήρε το επίθετο της μητέρας του. Ο ίδιος σε μια από τις συνεντεύξεις του, είχε δηλώσει ότι είχε δει από μακριά τον παππού που στέκονταν στο βήμα σε μια από τις παρελάσεις στην Κόκκινη Πλατεία και από κοντά, μόνο μια φορά: στην κηδεία του, το 1953.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!