Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

10 σπουδαία λόγια του Γιώργου Σεφέρη
Πικρές αλήθειες για την Ελλάδα. Κρυμμένες αλήθειες για την φύση του ανθρώπου. Για τη μοναξιά, τη μνήμη και τη θάλασσα. Ο Γιώργος Σεφέρης είχε πολλές αλήθειες να μας πει, και τις «περιτύλιξε» με στίχους των ποιημάτων του, λέξεις στον λόγο του κατά την παραλαβή του Νόμπελ ή ακόμη και στην αλληλογραφία του. Από εκεί, διαλέξαμε δέκα μεστά λόγια του, που θα σας κάνουν να σκεφτείτε.


Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.

Τα μυστικά της θάλασσας ξεχνιούνται στο ακρογιάλι.

Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε. Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη… Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας, τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα.

Η Ελλάδα, η χώρα των παράλληλων μονολόγων.

Να νοσταλγείς τον τόπο σου ζώντας στον τόπο σου, τίποτα δεν είναι πιο πικρό.

Σ’ αυτό τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται.

Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί.

Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει.

Σ’ αυτόν τον τόπο (όπου) όλοι είμαστε τόσο τραγικά αυτοδίδακτοι…

Όπως δεν μπορείς να καταλάβεις το ψάρι, αν δεν είσαι ψάρι, ή το πουλί, αν δεν είσαι πουλί, έτσι δεν μπορείς να καταλάβεις τον μοναχό άνθρωπο, αν δεν είσαι μοναχός.

in2life.gr

 

12 ιστορικά γεγονότα που δεν συνέβησαν ποτέΏρα να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα για την Ιστορία που ξέρουμε. Ένα μεγάλο κομμάτι της είναι θρύλοι, κουτσομπολιά, άνοστα αστειάκια και αβάσιμες κατηγόριες, που με κάποιον όχι και τόσο μυστηριώδη τρόπο κατάφεραν και πέρασαν στα βιβλία της Ιστορίας μας. Γιατί οι άνθρωποι αγαπάμε τους θρύλους, τα κουτσομπολιά, τα άνοστα αστειάκια και τις αβάσιμες μεν πιπεράτες δε κατηγόριες. Κι αυτοί που γράφουν τα βιβλία της Ιστορίας άνθρωποι είναι. Ορίστε, λοιπόν, μερικά πραγματάκια που κρίθηκαν υλικό κατάλληλο γι’ αυτό που λέμε «ενδιαφέρουσες ιστορίες», αλλά απέχουν κάμποσο από την αλήθεια.

Οι φεμινίστριες δεν έκαψαν ποτέ τα σουτιέν τους. Σε μια πορεία εναντίον των αμερικανικών καλλιστείων το 1968 στη Νέα Υόρκη, κάποιες γυναίκες πέταξαν όντως σουτιέν, τακούνια και γυναικεία περιοδικά σε έναν κάδο απορριμμάτων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Φωτιά, όμως, δεν άναψε ποτέ.

Ο Μαρτίνος Λούθηρος δεν κάρφωσε ποτέ τις «95 Θέσεις» του στην πόρτα κάποιας εκκλησίας. Για την ακρίβεια, δεν είχε ποτέ σκοπό ούτε να ξεκινήσει θρησκευτικό κίνημα, ούτε καν να ενημερώσει τον κόσμο για τις απόψεις του. Αυτό που έκανε, ήταν να βομβαρδίζει τον Πάπα με επιστολές, μέχρι εκείνος να ενοχληθεί τόσο ώστε να αναλάβει δράση. Και το μόνο που ζητούσε ήταν να σταματήσει η οικονομική εκμετάλλευση των πιστών από το Βατικανό.

Οι ζώνες αγνότητας του Μεσαίωνα δεν υπήρξαν ποτέ. Έγιναν διάσημες μέσα από σατιρικά σκίτσα της εποχής –κάτι σαν τις δικές μας γελοιογραφίες. Κι εκείνες που έχετε δει στα «μεσαιωνικά μουσεία» ανά την Ευρώπη κατασκευάστηκαν πολύ αργότερα, για δώρα-φάρσες (όπως οι αποκριάτικες μύτες με τα γυαλιά και τα μουστάκια, τις οποίες μπορεί οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος να θεωρήσουν πως τις φορούσαμε όντως για κάποιο λόγο).

Κανένας χρηματιστής της Wall Street δεν πήδηξε από κανένα παράθυρο κατά τη διάρκεια του αμερικανικού κραχ. Ένας κωμικός της εποχής το είπε σαν αστείο, το οποίο γρήγορα εξελίχθηκε σε στερεότυπο.

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι δεν έκαναν ποτέ όργια. Για την ακρίβεια, ήταν μια μάλλον συντηρητική κοινωνία: Τα ζευγάρια έκαναν σεξ μόνο τη νύχτα, σε απόλυτο σκοτάδι, και φορώντας τα περισσότερα ρούχα τους. Τα περί οργίων είναι απλή χριστιανική προπαγάνδα –που έπιασε.

Το Κόκκινο Τηλέφωνο με το οποίο υποτίθεται πως επικοινωνούσαν οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου δεν υπήρξε ποτέ. Αν υπήρχε, πολλά από τα κεφάλαια του Ψυχρού Πολέμου (η Κρίση των Πυραύλων στην Κούβα, για παράδειγμα) δεν θα είχαν γραφτεί ποτέ. Η επικοινωνία των δύο χωρών στηριζόταν σε ένα αργό και καθόλου αξιόπιστο σύστημα αποτελούμενο από ρωσικές ραδιοσυχνότητες και δίκτυα κατασκόπων, μέσω των οποίων τα μηνύματα έφταναν μετά από ώρες, ενίοτε και μέρες, στον προορισμό τους.

Οι άνθρωποι τον Μεσαίωνα δεν ήταν καθόλου βρώμικοι και άπλυτοι. Τα δημόσια λουτρά ήταν, μέχρι και τον 13ο αιώνα, τα δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης σε κάθε πόλη και χωριό.

Ο Νέρωνας δεν έπαιξε ποτέ μουσική καθισμένος σε ένα λόφο και απολαμβάνοντας το θέαμα ενόσω η Ρώμη καιγόταν. Για την ακρίβεια, ο Νέρωνας δεν ήταν καν στη Ρώμη όταν έπιασε φωτιά. Μην ακούτε τα κουτσομπολιά της εποχής.

Η Μαρία Αντουανέτα δεν είπε ποτέ «Ας φάνε παντεσπάνι». Ο Ζαν-Ζακ Ρουσσώ την κατηγόρησε πως το είπε, όταν εκείνη ήταν ακόμα η 11χρονη πριγκίπισσα της Αυστρίας. Σύμφωνα με τον βιογράφο της, δεν θα μπορούσε να το είχε πει ούτως ή άλλως: Η Μαρία Αντουανέτα ήταν αφοσιωμένη στις φιλανθρωπίες, για τις οποίες είχε ξοδέψει γενναιόδωρα ποσά.

Το “turn on, tune in, drop out” που υποτίθεται ότι σκέφτηκε ο Timothy Leary για να περιγράψει την ψυχεδελική εμπειρία –και έγινε σύνθημα μιας ολόκληρης γενιάς– ήταν στην πραγματικότητα φράση του Marshall McLuhan, ο οποίος την χρησιμοποίησε για να περιγράψει την δύναμη που έχουν οι διαφημιστές επάνω στο κοινό τους. Τραγική ειρωνεία, ναι.

Ο Κολόμβος δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στην Βόρεια Αμερική. Το πρώτο του ταξίδι κατέληξε στις Μπαχάμες, και το νησί Ισπανιόλα, που το μοιράζονται σήμερα η Αϊτή και η Δομινικανή Δημοκρατία. Σε επόμενα ταξίδια πήγε στην Κεντρική και τη Νότια Αμερική. Αλλά αυτό που σήμερα λέμε «Αμερική» (τις ΗΠΑ, δηλαδή) δεν το «ανακάλυψε» εκείνος.

Οι Ρωμαίοι δεν τάισαν ποτέ χριστιανούς τα λιοντάρια τους στο Κολοσσαίο. Για την ακρίβεια, όταν ο Νέρωνας επιδιδόταν στους διωγμούς των Χριστιανών, το Κολοσσαίο δεν είχε ακόμα χτιστεί. Όταν η κατασκευή του ολοκληρώθηκε, η Ρώμη είχε συνηθίσει την ιδέα της καινούριας θρησκείας και οι διωγμοί είχαν σταματήσει.

Πηγή: Cracked.com
Στην Ιαπωνία προσλαμβάνουν νέους άντρες για να... κλαίνε μέσα στις συσκέψεις
Μοιάζει πολύ με τις αμερικανικές ομάδες υποστήριξης αλκοολικών και ναρκομανών, μόνο που οι Ιάπωνες, ως συνήθως, ανέβασαν την έννοια της συναδελφικής αλληλεγγύης… μια πίστα παραπάνω.
Μια νέα μόδα ενέσκηψε τους τελευταίους μήνες στον επιχειρηματικό κόσμο της Ιαπωνίας: πολλοί εργοδότες νοικιάζουν άντρες-μοντέλα οι οποίοι πληρώνονται προκειμένου να… κλαίνε μέσα σε συσκέψεις, ωθώντας με τον τρόπο αυτό τους -συναισθηματικά φειδωλούς- Ιάπωνες να απελευθερωθούν συγκινησιακά και να κλάψουν κι αυτοί με τη σειρά τους. Ο απώτερος στόχος; Η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους συναδέλφους.
Η ιαπωνική αγορά έχει ήδη δώσει και ονομασία στην νέα αυτή θέση εργασίας: «ικεμέσο ντάνσι», δηλαδή «ο κλαίων νέος» στα ιαπωνικά.
Ένα απ’ αυτά τα «ικεμέσο ντάνσι» είναι ο Ριουσέι, ο οποίος παρόλο που δεν είναι δα και τόσο νέος –κοντεύει τα 40- θεωρείται ένας από τους καλύτερος «κλαίοντες νέους» του χώρου, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι όμορφοι Ιάπωνες ηλικίας 20-30 ετών.
Δουλειά του Ριουσέι είναι να πηγαίνει, κατόπιν σχετικής συμφωνίας, σε μια οποιαδήποτε σύσκεψη που λαμβάνει χώρα σε μια μεγάλη ιαπωνική επιχείρηση.
Εκεί, το καθήκον του είναι να δείχνει μικρές ταινίες με ζώα που πεθαίνουν ή φιλμάκια με ανθρώπους που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.
Κατόπιν, να συγκινείται πρώτος απ’ όλους μέσα στο δωμάτιο, ανοίγοντας έναν συναισθηματικό… ασκό του Αιόλου προκειμένου όλοι οι παρευρισκόμενοι να κλάψουν και να απελευθερωθούν συγκινησιακά.
Σε μια περίπτωση, αμέσως μετά την προβολή μιας ταινίας, μια νεαρή κοπέλα άρχισε να κλαίει.
Αμέσως, έτρεξε ο Ριουσέι να της προσφέρει ένα χαρτομάντιλο. Σύντομα, όλο το δωμάτιο έκλαιγε με λυγμούς.
«Όταν άρχισα να παρουσιάζω αυτά τα ταινιάκια, δεν είχα κάνει αρκετή εξάσκηση και δεν ήμουν μαθημένος να κλαίω τόσο εύκολα. Πλέον, έχω αρχίσει να απελευθερώνομαι περισσότερο και μου είναι πολύ πιο εύκολο να συγκινηθώ και μετά από λίγο ακολουθούν κι άλλοι, λέει στο BBC ο Ριουσέι.
«Οι Ιάπωνες δεν έχουν συνηθίσει να κλαίνε μπροστά σε άλλους. Αλλά όταν αυτό συμβαίνει, τότε το περιβάλλον αυτομάτως αλλάζει κυρίως όταν μιλάμε για έναν επαγγελματικό χώρο» προσθέτει ο Ριουσέι.
Η ιδέα περί της σύνδεσης «κλάματος-σύσφιξης σχέσεων» άνηκε στον Χιρόκι Τεράι ο οποίος θεωρεί πως «αφού κλάψεις και δείξεις την ευάλωτη πλευρά του εαυτού σου τότε μπορείς να τα πας καλύτερα με τους συναδέλφους σου και αυτό κάνει καλό στη δουλειά».
«Όταν οι άνθρωποι κλαίνε μαζί με άλλους, μετά μου λένε πως ήταν μια εξαιρετικά απελευθερωτική εμπειρία. Ας μην ξεχνάμε πως στην κουλτούρα μας όποιος συγκινείται έστω και λίγο θεωρείται κλαψιάρης και αδύναμος», συνοψίζει ο Τεράι.
«Δεν είναι στερεότυπο: εμείς οι Ιάπωνες δεν είμαστε τόσο καλοί στο να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν μάθει να μην μαρτυρούν καν τις σκέψεις τους γύρω από την δουλειά τους», επισημαίνει η Τερούμι, μια νεαρή σκηνοθέτης που κάνει ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τα «Εργαστήρια Συγκίνησης», όπως τα ονομάζει.
«Όταν οι συνάδελφοι σου σε δουν ευάλωτο και τους αποκαλύψεις την ευαίσθητη πλευρά σου, τότε δημιουργείται αυτομάτως ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον στον χώρο εργασίας και οι συνάδελφοι αναπτύσσουν καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις», καταλήγει με νόημα ο Τεράι.
in.gr
Οι Ρώσοι αστρονόμοι καθησυχάζουν: Δεν ακούσαμε εξωγήινους
Οι φίλοι των εξωγήινων θα πρέπει να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή, καθώς το σήμα που «έπιασε» ένα ρωσικό ραδιοτηλεσκόπιο και προκάλεσε μεγάλη έξαψη διεθνώς τις τελευταίες μέρες, φαίνεται πώς έχει γήινη προέλευση, όπως παραδέχθηκαν επίσημα οι ίδιοι οι Ρώσοι αστρονόμοι.

Το σήμα, με υποτιθέμενη προέλευση από την περιοχή του άστρου HD 164595 σε απόσταση 94 ετών φωτός από τη Γη, είχε ανιχνευθεί τον Μάιο του 2015 από το γιγάντιο ραδιοτηλεσκόπιο RATAN-600 στον Καύκασο, αλλά έγινε μόλις προ ημερών γνωστό στην υπόλοιπη διεθνή κοινότητα.

Τα τηλεσκόπια των αμερικανικών προγραμμάτων αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης SETI και Breakthrough, που πυρετωδώς «χτένισαν» τη συγκεκριμένη περιοχή του ουρανού τις τελευταίες μέρες, απέτυχαν να «πιάσουν» οτιδήποτε.

Τώρα, η αστρονόμος Γιούλια Σοτνίκοβα του Ειδικού Αστροφυσικού Παρατηρητηρίου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών ανακοίνωσε ότι «η επεξεργασία και η ανάλυση του σήματος αποκάλυψε ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτό έχει γήινη προέλευση». Πρόσθεσε επίσης πως «μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα ότι κανένα εξωγήινο σήμα δεν έχει ακόμα ανιχνευθεί».

Το επίμαχο ραδιοσήμα, με μήκος κύματος 2,7 εκατοστών, είναι πιθανό να προήλθε από ρωσικό στρατιωτικό δορυφόρο, κάτι που είχε συμβεί και κατά τη σοβιετική εποχή, όπως δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS o Αλεξάντερ Ιπάτοφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Αστρονομίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, σύμφωνα με το Space.com.

Και άλλο «μπαλέτο» εξωπλανητών

Αστρονόμοι στις ΗΠΑ ανακάλυψαν τρεις γιγάντιους εξωπλανήτες γύρω από ένα διπλό αστρικό σύστημα. Πρόκειται για δύο «δίδυμα» άστρα που μοιάζουν πολύ με τον Ήλιο μας. Οι δύο πλανήτες περιφέρονται γύρω από το ένα άστρο (HD 133131A) και ο τρίτος πλανήτης γύρω από το δεύτερο άστρο (HD 133131B), σε ένα πολύπλοκο «μπαλέτο».

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Γιοχάνα Τέσκε του Ινστιτούτου Κάρνεγκι της Ουάσιγκτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστρονομίας "The Astronomical Journal", πραγματοποίησαν την ανακάλυψη με τα Μαγγελανικά Τηλεσκόπια στο Αστεροσκοπείο Λας Καμπάνας στη Χιλή.

Οι τρεις εξωπλανήτες είναι περίπου διπλάσιοι από τον Δία, τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Τα δύο άστρα απέχουν μεταξύ τους μόνο 360 αστρονομικές μονάδες (μια τέτοια μονάδα ισοδυναμεί με την απόσταση Γης-Ήλιου). Η μικρότερη απόσταση μεταξύ άστρων σε διπλό αστρικό σύστημα με εξωπλανήτες, που είχε βρεθεί μέχρι σήμερα, ήταν 1.000 αστρονομικές μονάδες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέους δρόμους ανοίγει το Internet of Things σε ενημέρωση και ψυχαγωγία
Καθώς δισεκατομμύρια συσκευές αναμένεται να διασυνδεθούν τα επόμενα χρόνια, οι επιχειρήσεις ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι σε ιδανική θέση να αποκτήσουν σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά μέσω της χρήσης εφαρμογών ΙοΤ, σύμφωνα με την έκθεση της ΕΥ «Internet of Things: Human-machine interactions that unlock possibilities».

Οι δυνατότητες του ΙοΤ στον χώρο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας εκτείνονται από τη δημιουργία, τη μετάδοση και την εξατομίκευση περιεχομένου για νέες τεχνολογικές πλατφόρμες ως και τη μέτρηση της χρήσης των μέσων επικοινωνίας μέσω τεχνικών ανάλυσης δεδομένων.

Σημειώνεται ότι το Internet of Things είναι μια έννοια που αφορά τα αντικείμενα της καθημερινότητάς μας, από βιομηχανικές μηχανές ως wearable συσκευές που χρησιμοποιούν ενσωματωμένους αισθητήρες για τη συλλογή δεδομένων και την ανάληψη κάποιας δράσης σε αυτά μέσα σε ένα δίκτυο.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο κλάδος της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας ήδη χρησιμοποιεί ορισμένες κατηγορίες αισθητήρων, όπως αυτές που ανιχνεύουν την κίνηση, καθώς και αισθητήρες εικόνας που χρησιμοποιούνται σε κινούμενα σχέδια, παιχνίδια, βίντεο, στον αθλητισμό και στις εφαρμογές 3D, δημιουργώντας νέες, πιο φιλικές προς τον χρήστη εμπειρίες ψυχαγωγίας.

Οι διαρκώς αυξανόμενες δυνατότητες των αισθητήρων του ΙοΤ όμως επιτρέπουν στις συνδεδεμένες συσκευές να διαβάζουν, να μετρούν και να κατανοούν τους καταναλωτές σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Οπλισμένες με ουσιαστική γνώση σχετικά με τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις του καταναλωτή, οι επιχειρήσεις ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά δεδομένα προκειμένου να παρέχουν εξατομικευμένες εμπειρίες ψυχαγωγίας που θα λαμβάνουν υπόψη τη θέση και το περιβάλλον του χρήστη, διευρύνοντας τις δυνατότητες των συσκευών που οι χρήστες ήδη κατέχουν.

Για να εκμεταλλευτούν πλήρως τις ευκαιρίες που δημιουργεί το ΙοΤ υπάρχει επίσης η δυνατότητα να επεκταθούν σε τεχνολογικές πλατφόρμες που σήμερα δεν θεωρούνται μέρος του ψυχαγωγικού οικοσυστήματος ή που δεν έχουν εφευρεθεί ακόμη.

Στο μέλλον δεν θα είναι διόλου απίθανο να έχει ο καταναλωτής τη δυνατότητα να λαμβάνει ειδήσεις και πληροφορίες μέσω οικιακών συσκευών ή να κατεβάζει σε πραγματικό χρόνο βίντεο σε αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα. Είναι σαφές ότι οι επερχόμενες τεχνολογικές εξελίξεις θα επαναπροσδιορίσουν δραματικά τις προσδοκίες των καταναλωτών στο κοντινό μέλλον.

Ενα από τα σημαντικότερα αναμενόμενα οφέλη του ΙοΤ για τους ανθρώπους του μάρκετινγκ είναι η δυνατότητα συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών σχετικών με τις συνήθειες και τις προτιμήσεις του καταναλωτή και, το σημαντικότερο, το εκάστοτε πλαίσιο στο οποίο καταναλώνεται η ενημέρωση ή η ψυχαγωγία.

Οι καλύτερες τεχνικές ανάλυσης δεδομένων (data analytics) θα συμβάλουν στη βελτίωση του σημερινού ελλιπούς συστήματος μέτρησης της κατανάλωσης περιεχομένου και υπηρεσιών ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως η αναγνώριση και αντιστοίχιση μοναδικών χρηστών που χρησιμοποιούν διαφορετικές πλατφόρμες, ενισχύοντας την κατανόηση των στελεχών μάρκετινγκ για το κοινό τους.

Για παράδειγμα, η διάδοση του IoT θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις των μέσων ψυχαγωγίας όχι μόνο να κατανοήσουν τι παρακολουθεί ένας καταναλωτής αλλά και να μετρήσουν πώς, πού, γιατί και με ποιους το βλέπει.

Αυτό το νέο επίπεδο πληροφόρησης και κατανόησης του εκάστοτε πλαισίου χρήσης που εξασφαλίζουν οι έξυπνες συσκευές θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να προσφέρουν στοχευμένες διαφημίσεις οι οποίες ανταποκρίνονται στη διάθεση, στη σωματική δραστηριότητα ή στη θέση ενός ατόμου σε πραγματικό χρόνο. Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο θα ωθήσει τη διαφημιστική βιομηχανία να επαναπροσδιορίσει εντελώς το μέτρο της επιτυχίας της.

Αν οι έξυπνες συσκευές παρέχουν χρήσιμα δεδομένα στους παρόχους περιεχομένου, χωρίς να αισθάνεται ο χρήστης ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητα των προσωπικών του δεδομένων, και το περιεχόμενο προσαρμόζεται άμεσα στην εκάστοτε στιγμή ερμηνεύοντας τη διάθεση, τις ανάγκες και τις προθέσεις των χρηστών και εκπέμποντας παράλληλα στοχευμένες διαφημίσεις και επικοινωνία, τότε οι δυνατότητες για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς τις διαφημιζόμενες εταιρείες που θα κάνουν χρήση αυτών των τεχνολογιών έναντι αυτών που θα παραμείνουν στο παραδοσιακό διαφημιστικό μοντέλο θα είναι τεράστιες.

Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες του ΙοΤ πρέπει να εξετάσουν επίσης τους σχετικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των εμποδίων του ρυθμιστικού πλαισίου, των νομικών και κανονιστικών θεμάτων, των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, της έλλειψης προτύπων διασύνδεσης και της παρούσας περιορισμένης κλίμακας διάδοσης του ΙοΤ.

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις σχετίζονται με τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι ένα θέμα με εκθετικά αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας καθώς το IoT συγκεντρώνει τεράστιες ποσότητες δεδομένων και συνδέει όλο και περισσότερες συσκευές, λογισμικό, μηχανήματα και ανθρώπους.

Ο κ. Ηλίας Βυζάς, εταίρος της ΕΥ στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, σχολιάζει: «Το IoT είναι μια τεχνολογία που ανατρέπει δραστικά τα δεδομένα της αγοράς. Για να πετύχουν οι επιχειρήσεις ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε καινοτομίες και να διαχειριστούν ενεργά τις προκλήσεις για να ανταποκριθούν στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών και να μπορούν να παρέχουν στοχευμένες εμπειρίες, πλούσιες σε περιεχόμενο. Η χώρα μας δεν πρέπει να μείνει πίσω σε αυτόν τον τομέα. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι ελληνικές επιχειρήσεις που επενδύουν στο ΙοΤ και αξιοποιούν τις τεράστιες δυνατότητές του αυξάνουν τις πιθανότητες να δουν τα επίπεδα ικανοποίησης των πελατών, το μερίδιο αγοράς αλλά και τα έσοδά τους να πολλαπλασιάζονται».
Στην Γροιλανδία τα αρχαιότερα απολιθώματα ζωντανών οργανισμών
Αυστραλοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν στην περιοχή Ισούα της νοτοδυτικής Γροιλανδίας τα αρχαιότερα απολιθώματα ζωντανών οργανισμών (μικροβίων) στον κόσμο, τα οποία έχουν ηλικία περίπου 3,7 δισεκατομμυρίων ετών.

Αν η χρονολόγηση είναι όντως σωστή -αν και δεν έχουν πεισθεί όλοι οι επιστήμονες περί αυτού- τότε τα απολιθώματα αυτά, τα αρχαιότερα της ζωής στον πλανήτη μας, έχουν ηλικία μεγαλύτερη κατά 220 εκατομμύρια χρόνια από αυτά που έως τώρα θεωρούνταν πιο παλαιά.

Επιπλέον, ενισχύεται η πιθανότητα κάποτε να υπήρξαν μικροοργανισμοί και στον γειτονικό πλανήτη Αρη, ο οποίος τότε έμοιαζε αρκετά με τη Γη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον γεωλόγο Αλεν Νάτμαν του Πανεπιστημίου του Γουόλονγκονγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Nature, ανακάλυψαν ιζηματογενείς στρωματόλιθους, δημιουργημένους από την απολίθωση διαδοχικών στρωμάτων μικροοργανισμών, με ύψος ενός έως τεσσάρων εκατοστών, που διατηρούνταν στο εσωτερικό πετρωμάτων.

Τα απολιθώματα -που κάποτε αποτελούσαν μάλλον τμήμα ενός αρχαίου βυθού- ήλθαν πρόσφατα στο φως εξαιτίας της τήξης των πάγων στη Γροιλανδία λόγω της κλιματικής αλλαγής. Μια σειρά αναλύσεων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι εν λόγω στρωματόλιθοι σχηματίσθηκαν από ζωντανούς θαλάσσιους μικροοργανισμούς.

Η συγκεκριμένη περιοχή της Γροιλανδίας είναι διάσημη μεταξύ των γεωεπιστημόνων, επειδή εκεί διατηρείται το αρχαιότερο τμήμα της επιφάνειας του πλανήτη μας.

Η ανακάλυψη συμβαδίζει με τις γενετικές αναλύσεις, που τοποθετούν την ανάδυση της ζωής στη Γη πριν από περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια. Ο πλανήτης μας δημιουργήθηκε πριν από περίπου 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια και, αφού υπέστη άγριο βομβαρδισμό από αστεροειδείς, κάποια στιγμή έγινε πιο φιλόξενος για την ανάδυση της ζωής.

Οι αρχαίοι στρωματόλιθοι, που περιέχουν δισεκατομμύρια απολιθωμένα βακτήρια, είναι σπάνιοι και οι πιο γνωστοί βρίσκονται στην Ακτή των Καρχαριών στη δυτική Αυστραλία. Εκεί ακριβώς είχαν βρεθεί τα θεωρούμενα έως σήμερα αρχαιότερα απολιθώματα, ηλικίας 3,48 δισεκατομμυρίων ετών.

Τα αντίστοιχα της Γροιλανδίας εμφανίζουν αξιοσημείωτη ομοιότητα με τα αυστραλιανά. Οι επιστήμονες δεν βρήκαν τα ίδια τα αρχικά μικρόβια, αλλά μόνο τα ίχνη που αυτά άφησαν στους στρωματόλιθους.

Όμως άλλοι ειδικοί, όπως ο γροιλανδικής καταγωγής καθηγητής γεωλογίας Μίνικ Ρόζινγκ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Δανίας, αμφισβητούν την χρονολόγηση των 3,7 δισ. ετών, θεωρώντας ότι τα γροιλανδικά απολιθώματα είναι πολύ νεότερα. Τέτοιες διαφωνίες, πάντως, είναι πολύ συνηθισμένες μεταξύ των γεωλόγων και των παλαιοντολόγων.

Ο Ρόουαν Άτκινσον έκανε κρουαζιέρα με τους φίλους του στο Ιόνιο.

Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός μέσα από τον ρόλο του Mr Bean αλλά και του Black adder, κατέβηκε στο Φισκάρδο και έκανε την βόλτα του και δοκίμασε την ελληνική κουζίνα. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον αναγνώρισαν με αποτέλεσμα να του πιάσουν την κουβέντα και να βγάλουν φωτογραφίες.

Ο Βρετανός ηθοποιός στο παρελθόν επισκεπτόταν την Ιθάκη και οι πληροφορίες τον ήθελαν να έχει εκεί το δικό του σπίτι κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε.

ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr

Στα 49 της χρόνια παραμένει όχι μόνο μία από τις πιο διάσημες γυναίκες στο Hollywood αλλά και μια μόνιμη φαντασίωση για χιλιάδες άνδρες εκεί έξω.

Μάλιστα, όπως αποδεικνύει η φωτογραφία που η μεξικανή ηθοποιός δημοσίευσε από την πισίνα της έπαυλης της στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, διαθέτει ακόμη την καλλίγραμμη σιλουέτα της.

Ωστόσο, σε πρόσφατη συνέντευξη της στην αγγλική έκδοση του περιοδικού «InStyle» η Salma Hayek δήλωσε σχετικά με το σώμα της πως: «Πλησιάζω τα 50, γεγονός που σημαίνει ότι η αυτοπεποίθηση που έχω για το σώμα μου δεν είναι μεγάλη. Πιστεύω ότι εξαρτάται από την ημέρα».



Λίγο πριν από τις 2.50 τα ξημερώματα της Παρασκευής, δηλαδή, 66 ώρες μετά, βγήκε λευκός καπνός από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης καθώς ολοκληρώθηκε η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες με συνολικό όφελος για το δημόσιο 246 εκατ. ευρώ.
Οι 4 εταιρείες που πλειοδότησαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είναι οι εξής:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ, ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου με τελικό τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ.
2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Καλογρίτσα με τελικό τίμημα 52,6 εκατομμύρια ευρώ.
3. ΑΝΤΕΝΝΑ T.V. ιδιοκτησίας της οικογένειας Κυριακού με τελικό τίμημα 75,9 εκατομμύρια ευρώ.
4. ALTER EGO, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη με τελικό τίμημα 73,9 εκατομμύρια ευρώ.

Ποιοι αποκλείστηκαν

1. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED Ιωάννης Σαββίδης 61,5 εκατομμύρια ευρώ
2. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) με τελικό τίμημα 61 εκατ. ευρώ
3. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV) Γιάννης Βαρδινογιάννης με τελικό τίμημα 18 εκατ. ευρώ
4. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) STAR με τελικό τίμημα 13 εκατομμύρια ευρώ
Ν. Παππάς: Δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά
“Δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά. Σχεδιάσαμε όμως μια διαδικασία για να μεγιστοποιήσουμε το τίμημα για το ελληνικό δημόσιο. Το κλειδί για την επιτυχία ήταν το να αποκλειστεί η ροή πληροφοριών μεταξύ τους, κάτι που καταφέραμε απολύτως”, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Και πρόσθεσε: “Να ζητήσω την κατανόηση για το περασμένο της ώρας. Η διαδικασία είναι απολύτως επιτυχημένη και δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να περάσει σε μια νέα τηλεοπτική εποχή με κρυστάλλινη νομιμότητα. Η χώρα στέλνει μήνυμα εντός και εκτός ότι για όλους υπάρχου κανόνες και πρέπει να εφαρμόζονται. Να ευχαριστήσω και προσωπικά και εκπροσωπώντας την Πολιτεία, κάθε εργαζόμενο που υπερέβαλλε εαυτό για να φτάσει αυτή η διαδικασία σε αυτό το πάρα πολύ θετικό τέλος. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να αποδώσουμε στον Έλληνα πολίτη το προϊόν που δικαιούται”, κατέληξε ο κ. Παππάς.

Γεροβασίλη: Νεα σελίδα
“Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου – και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας – μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον”, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Και πρόσθεσε: “Η Κυβέρνηση συγχαίρει όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της απολύτως αδιάβλητης διαδικασίας. Μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας”.
Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι 
Για χιτσκοκική διαδικασία, μίλησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας και εξερχόμενος από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του ομίλου Σκάι, Κώστας Κιμπουρόπουλος.
Χαρούμενος που οι 4 τηλεοπτικές άδειες προσέφεραν στον κρατικό προϋπολογισμό κοντά στα 250 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης μετά το τέλος της διαδικασίας για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών. “Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα μπούμε στα μίντια. Η κυβέρνηση στεναχώρησε τους σκεπτικιστές. Οι συμμετέχοντες απέδειξαν πως είναι έτοιμοι να πληρώσουν. Στεναχωρήθηκα που ο Αλαφούζος πλήρωσε λιγότερα απ’ όλους”, είπε χαρακτηριστικά.
“Εξωφρενικά τα ποσά, δεν είχαμε φανταστεί ότι θα φτάσουν εκεί. Η διαδικασία ήταν υπερβολική”, δήλωσε ο Κ. Αλκαλάι εκ μέρους του STAR

Ρυθμίσεις για τους δημοτικούς αστυνομικούς περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 49 του νομοσχεδίου ρυθμίζει μεταξύ άλλων θέματα αποδοχών, κατάταξη των δημοτικών αστυνομικών σε περίπτωση μή επανασύστασης Υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας, μετάταξης στην περιοχή που υπηρετούσαν οι δημοτικοί αστυνομικοί πριν την κατάργηση,  υποψφίων για πρόσληψη σε θέσεις ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας, που έχουν δικαιωθεί μετά από δικαστική απόφαση.
Άρθρο 49 Θέματα Δημοτικών Αστυνομικών
1. Οι αποδοχές των πρώην δημοτικών αστυνομικών που επανήλθαν στις υπηρεσίες τους ή μετατάχθηκαν σε άλλες θέσεις του οικείου δήμου ή σε άλλους φορείς, δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 14 και 19 του ν. 4325/2015 (Α’ 47), καταβάλλονται από 11.5.2015.
2. «Εξαιρείται από την περικοπή η υπερβάλλουσα μείωση (προσωπική διαφορά) του άρθρου 29 του ν. 4024/2011 των υπαλλήλων που μετατάσσονται ή μεταφέρονται στους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, των υπαλλήλων που μετατάχθηκαν στο πλαίσιο της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας του άρθρου 30 του ν. 4223/2013, όπως ισχύει, σε Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων. Το προηγούμενο εδάφιο εφαρμόζεται και σε μετατάξεις ή μεταφορές υπαλλήλων που διενεργήθηκαν σε Ο.Τ.Α. α’΄ και β’ βαθμού και με άλλες διατάξεις, εκτός αυτών περί ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας. Η εξαίρεση από την περικοπή της υπερβάλλουσας μείωσης (προσωπικής διαφοράς) ανατρέχει αναδρομικά στην έναρξη ισχύος των ν.4223/2013 και ν. 4199/2013 και μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 4354/2015, όπως ισχύει».
3.Η παρ. 3β του άρθρου 19 του ν. 4325/2015 (Α΄47) τροποποιείται, ως εξής:
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορεί να αποφασιστεί η μη επανασύσταση Υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας. Στην περίπτωση αυτή, οι θέσεις δημοτικών αστυνομικών που είχαν επανασυσταθεί καταργούνται και όσοι τις κατείχαν κατατάσσονται σε άλλες υπηρεσίες των οικείων δήμων με βάση τα τυπικά προσόντα που κατέχουν κατά τη δημοσίευση του παρόντος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, είτε και εφόσον έχουν τοποθετηθεί λόγω άλλης ρύθμισης (π.χ. εξαίρεσης από τη διαθεσιμότητα, ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα, μετάταξη κ.λπ.) σε θέση άλλου κλάδου μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις αυτές, εφόσον το επιθυμούν, ή με αίτηση που κατατίθεται μέσα σε δέκα (10) ημέρες από τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου, να καταλάβουν θέσεις από τις προβλεπόμενες των εδαφίων β`, γ` και δ` της παραγράφου 2.
Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατατάσσονται με βάση τα τυπικά προσόντα που κατέχουν κατά τη δημοσίευση του παρόντος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης και οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που τοποθετήθηκαν σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
4. Το άρθρο 70 του ν. 4257/2014 (Α΄93) τροποποιείται, ως ακολούθως:
«Υποψήφιοι για πρόσληψη σε θέσεις ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας, που έχουν δικαιωθεί μετά από δικαστική απόφαση εξαιρούνται της εκπαίδευσης που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 10 του Π.Δ. 135/2006 (Α΄153) και διορίζονται αναδρομικά στους οικείους Δήμους».
4α) Υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι με τους οριστικούς πίνακες διάθεσης της Ανακοίνωσης 5/2013 του τέως Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπηρετούν σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας αλλά σε διαφορετικό νομό από αυτόν που υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, δύνανται να μεταταχθούν, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις σε υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στην ίδια πόλη ή περιοχή που υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών στη Διεύθυνση Προσωπικού/ Διοικητικού της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. β) Υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι με τους οριστικούς πίνακες διάθεσης της Ανακοίνωσης 5/2013 του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπηρετούν σε υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών αλλά σε διαφορετικό νομό από αυτόν που υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, δύνανται να μεταταχθούν, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις σε υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών στην ίδια πόλη ή περιοχή που υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών στη Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Οικονομικών. Για τους υπαλλήλους των περιπτώσεων (α) και (β) δεν τυγχάνει εφαρμογής στη νέα τους θέση ο περιορισμός της πενταετίας της παρ. 5 του άρθρου 71 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ., όπως κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3528/2007 (Α΄ 26).
4β) Με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ορίζονται οι ειδικότητες και οι κλάδοι από τους οποίους θα επιλέγονται οι προϊστάμενοι των οργανικών μονάδων αυτών. Προϊστάμενοι στις οργανικές μονάδες της Δημοτικής Αστυνομίας τοποθετούνται υπάλληλοι των κλάδων ΠΕ και ΤΕ Δημοτικών Αστυνομικών. Σε περίπτωση μη ύπαρξης υπαλλήλων των ανωτέρω ειδικοτήτων, δύναται να επιλέγονται υπάλληλοι και άλλων κλάδων των αυτών κατηγοριών.
5. Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν ενταχθεί στην Ελληνική Αστυνομία με την υπ’ αριθμ. 6000/2/5250/8-π από 12.12.2014 απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. (Β’ 3595) και υπηρετούν σε αυτή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47), ως ιδιαίτερης κατηγορίας ένστολο πολιτικό προσωπικό, κατατάσσονται ως ειδικοί φρουροί ή ως μόνιμο πολιτικό προσωπικό, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις επόμενες παραγράφους. Οι ως άνω υπάλληλοι υποβάλουν σχετική ανέκκλητη δήλωση εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Υπηρεσία στην οποία υπηρετούν, η οποία διαβιβάζεται αρμοδίως στη Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού/Α.Ε.Α. και στην οποία δηλώνουν την επιλογή τους.
6. Η κατάταξη στην κατηγορία των ειδικών φρουρών πραγματοποιείται με διαπιστωτική πράξη του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., εφόσον οι αιτούντες δεν έχουν υπερβεί το 40° έτος της ηλικίας τους, κριθούν ικανοί ότι παρέχουν τα εχέγγυα για την ορθή χρήση όπλου από τις αρμόδιες ειδικές επιτροπές ψυχοτεχνικών δοκιμασιών στις οποίες παραπέμπονται και ολοκληρώσουν επιτυχώς την εκπαίδευση που προβλέπεται στην υπ΄ αρ. 7002/12/1-στ’ από 27.09.1999 κ.υ.α. (Β’ 1845), η οποία εφαρμόζεται ανάλογα. Κατ’ εξαίρεση των οριζομένων στην προαναφερθείσα κ.υ.α., η υλοποίηση της εκπαίδευσης ανατίθεται στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, η διάρκεια της ορίζεται σε δύο (2) μήνες, και οι εκπαιδευόμενοι διαμένουν και σιτίζονται εκτός των κέντρων εκπαίδευσης. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ανωτέρω ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης.
7. Οι κατατασσόμενοι στην κατηγορία των ειδικών φρουρών αποτελούν μόνιμο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσονται στο αστυνομικό προσωπικό ως αστυφύλακες με τη συμπλήρωση οκτώ (8) ετών υπηρεσίας ως ειδικών φρουρών. Έτσι, για τη μισθολογική εξέλιξη τους, την χορήγηση του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, την ασφάλισή τους για παροχές υγειονομικής περίθαλψης, την ασφάλισή τους στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας του αστυνομικού προσωπικού και λοιπά θέματα που αφορούν στην εν γένει υπηρεσιακή τους κατάσταση εφαρμόζονται οι διατάξεις που αφορούν στους ειδικούς φρουρούς.
8. Η κατάταξη στο μόνιμο πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιείται από τους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Ιδιαίτερης Κατηγορίας Ένστολου Πολιτικού Προσωπικού στους κλάδους ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού και ΔΕ Διοικητικού -Λογιστικού, αντίστοιχα. Για την κατάταξη τους εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ κατά τα λοιπά, ισχύουν για αυτούς οι διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικοί Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007, Α’ 26).
9. Το ιδιαίτερης κατηγορίας ένστολο πολιτικό προσωπικό της παρ. 1 που δεν πληροί τις προϋποθέσεις της παρ. 2 για κατάταξη στην κατηγορία των ειδικών φρουρούν ή δεν υπέβαλε την απαιτούμενη στην παρ. 1 δήλωση, κατατάσσεται αυτοδικαίως στην κατηγορία του μόνιμου πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
10. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάταξης του ιδιαίτερης κατηγορίας ένστολου πολιτικού προσωπικού, σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγούμενων παραγράφων, συστήνονται στην Ελληνική Αστυνομία ισάριθμες οργανικές θέσεις ειδικών φρουρών και μόνιμου πολιτικού προσωπικού, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία τελικά επιτυγχάνεται η κατάταξη. Ο αριθμός των θέσεων ανά κατηγορία προσδιορίζεται με διαπιστωτική πράξη του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Λ. που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με την έκδοση της πράξης αυτής, καταργούνται οι οργανικές θέσεις ιδιαίτερης κατηγορίας ένστολου πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας».
aftodioikisi.gr

Μόλις πριν λίγες ημέρες, το Dropbox συνέστησε σε ορισμένους χρήστες του, ενημερώνοντας τους με e-mail, να αλλάξουν κωδικό πρόσβασης στην υπηρεσία, χωρίς ωστόσο να εξηγεί λεπτομερώς το τι είχε συμβεί.

Αυτό που έγινε αρχικά γνωστό είναι ότι η εταιρεία ανακάλυψε ένα αρχείο, το οποίο περιείχε προσωπικά δεδομένα χρηστών της υπηρεσίας, όπως passwords και usernames, που συνδέεται με την επίθεση που δέχτηκε η πλατφόρμα από hackers το 2012. Οι επιτιθέμενοι, αποκαλύφθηκε τελικά, ότι απέσπασαν συνολικά 68 εκατομμύρια usernames και passwords χρηστών.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι όσοι χρήστες έφτιαξαν λογαριασμό στην υπηρεσία, ή άλλαξαν τον κωδικό τους μετά από τα μέσα του 2012, δεν διατρέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο. Ασφαλείς είναι επίσης και όσοι χρησιμοποιούν το σύστημα 2-step authentication του Dropbox.

Ουσιαστικά, από το πρόβλημα επηρεάζονται εμμέσως μόνο εκείνοι οι χρήστες, οι οποίοι είχαν λογαριασμό στο Dropbox πριν πραγματοποιηθεί η επίθεση, δεν άλλαξαν ποτέ password και χρησιμοποιούσαν τον ίδιο συνδυασμό ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης σε τρίτες υπηρεσίες.

Ακόμα κι έτσι πάντως, η συχνή αλλαγή του password σας είναι μια καλή πρακτική, ενώ αξίζει τον κόπο να ενεργοποιήσετε την ταυτοποίηση δύο βημάτων του Dropbox, για μέγιστη ασφάλεια.

Πηγή: e-pcmag.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!