Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ξαναβρήκε τη χαρά και –κυρίως- τη ζωή, την οποία κόντεψε να χάσει όταν κάποιος τη δηλητηρίασε. Τώρα η Τάρα περπατά και παίζει ξανά.

Ένας σκύλος beagle cross βρέθηκε στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στην περιοχή έξω από ένα νοσοκομείο της χώρας. Το όνομα αυτού είναι Τάρα. Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, καθώς είχε πέσει θύμα δηλητηρίασης. Την ανέλαβε μια κτηνιατρική ομάδα, η οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ακρωτηριασμό των δύο μπροστινών ποδιών της για να τη σώσουν, καθώς είχε πάθει γάγγραινα.

Για την περιπέτεια της σκυλίτσας διάβασε η Kelly Hare, η οποία διευθύνει την φιλοζωική οργάνωση «Safe Rescue For Dogs» και αποφάσισε να βοηθήσει. Για πρώτη φορά έμαθε για την ιστορία της Τάρα τον περασμένο Οκτώβρη, διαβάζοντας ήταν μεταξύ μιας ομάδας σκύλων που δηλητηριάστηκαν και βρέθηκαν νεκροί.

Μια εβδομάδα αργότερα όμως, ένας χειρουργός του ρουμανικού νοσοκομείου ανακάλυψε την Τάρα ζωντανή, την πήγε σε κτηνίατρο και μετά ένας εθελοντής τη μετέφερε αεροπορικώς στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφότου η Hare κανόνισε όλα ταδιαδικαστικά.

Τα μέλη της (οργάνωσης) ανέλαβαν τα υπόλοιπα. Συγκέντρωσαν το ποσό των 3.000 λιρών που ζητούσε μια αμερικανική εταιρεία που κατασκευάζει προσθετικά μέλη για να της… φτιάξει δύο πόδια. Όλα πήγαν κατ’ ευχή και τώρα η τετράχρονη Τάρα κάνει τα πρώτα βήματα της.

«Δε σταματά να κουνά την ουρά της από τη χαρά της πλέον. Της δόθηκε μια νέα ευκαιρία για να ζήσει. Είναι πολύ ευτυχισμένη και χαρούμενη που μπορεί και περπατά ξανά. Δείχνει περήφανη που έχει ξανά πόδια. Πριν υπέφερε πολύ», λέει η Kelly Hare.

Η γυναίκα δέθηκε πολύ με τη σκυλίτσα, καθώς βίωσε μαζί της όλη τη διαδικασία αποκατάστασης της και αποφάσισε να την κρατήσει, με τις δυο τους να έχουν γίνει αχώριστες.

Πηγή: newsbeast.gr
Φρικτό έγκλημα αποκαλύφθηκε στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας 
 
Όπως αναφέρει η Mirror, ο 39χρονος Tang Minghua έσφαξε τον 9χρονο γιο του και στη συνέχεια του έκοψε τα γεννητικά του όργανα, επειδή «έβρεχε» το κρεβάτι του.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η σύζυγος του δράστη και μητέρα του μικρού Κάο, τους είχε εγκαταλείψει εδώ και κάποιο διάστημα παίρνοντας μαζί της την κόρη του ζευγαριού. Αυτό είχε ως συνέπεια ο μικρός να «βρέχει» το κρεβάτι του, καθώς του έλειπε η μαμά του.

Ο 39χρονος, ο οποίος ήταν άνεργος και είχε πρόβλημα αλκοολισμού, γινόταν καθημερινά έξαλλος με το γιο του.

Στην τελευταία τραγική πράξη της ιστορίας, το παιδί έπεσε για ύπνο χωρίς να ακούσει τον πατέρα του, που του είπε να πάει πρώτα στην τουαλέτα.

Όταν ο τελευταίος διαπίστωσε μετά από λίγο ότι ο μικρός είχε «βρέξει» το κρεβάτι του για μια ακόμα φορά, τον έσυρε έξω από το σπίτι, πήρε ένα μαχαίρι και του έκοψε το λαιμό.

Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτή τη φρικτή πράξη, αφού αμέσως μετά του έκοψε τα γεννητικά του όργανα, και ύστερα σαν μην είχε συμβεί τίποτα πήγε για ύπνο.

Οι γείτονες βρήκαν το σώμα του παιδιού μέσα στο αίμα και ειδοποίησαν τις αρχές, ενώ ο 39χρονος κατηγορεί για την πράξη του την πρώην σύζυγό του.

http://www.newsbomb.gr
Σίγουρα μια διαδρομή με τρένο μπορεί να περνάει από εντυπωσιακά μέρη και να «γεμίζει» τον ταξιδιώτη με εικόνες. Σε μερικές περιπτώσεις, όμως, οι σταθμοί αναχώρησης αποτελούν και οι ίδιοι ατραξιόν, χάρη στην αρχιτεκτονική, το design και την πρωτοτυπία τους.
Πρόσφατα, η εταιρία Emporis με έδρα το Αμβούργο εξέδωσε μια λίστα με τους πιο εντυπωσιακούς σταθμούς τρένων του κόσμου, το cnn.com τη δημοσίευσε κι εμείς σας παρουσιάζουμε 10 από τους πιο πρωτότυπους σταθμούς, που δίνουν άλλη χροιά στην αναμονή του τρένου.
Centraal Station, Ρότερνταμ, Ολλανδία
Το κεντρικό κομμάτι του σταθμού Centraal στο Ρότερνταμ είναι η κεντρική είσοδος, μοιάζει με… γυαλιστερό μπούμερανγκ και άνοιξε επίσημα το Μάρτιο του 2014 μετά την ανακατασκευή του.

Southern Cross, Μελβούρνη, Αυστραλία
Κατασκευάστηκε το 1859 και ανακαινίστηκε το 2005, συμπεριλαμβάνοντας μια κυματιστή οροφή που σκεπάζει όλο το τετράγωνο. Στο δυτικό τέρμα του σταθμού υπάρχει και μια πολύχρωμη τοιχογραφία με την ιστορία των μέσων μετακίνησης, η οποία δίνει στο σταθμό έναν πιο καλλιτεχνικό χαρακτήρα.

WTC Transportation Hub, Νέα Υόρκη
Όταν ανοίξει το 2015, ο κεντρικός σταθμός στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης θα περιλαμβάνει αποσπώμενα γυάλινα και ατσαλένια «φτερά» 45 μέτρων ύψους, τα οποία θα επιτρέπουν στο φυσικό φως να φτάνει ως τις πλατφόρμες στα 20 μέτρα κάτω από το επίπεδο του δρόμου.

Gare do Oriente, Λισαβόνα, Πορτογαλία
Ο εν λόγω σταθμός ξεχωρίζει λόγω της μοναδικής οροφής του. Ο ατσάλινος σκελετός της καλύπτει 8 γραμμές και τις πλατφόρμες των ανταποκρίσεών τους και το όλο concept της οροφής είναι να μοιάζει με την κάτω πλευρά ενός φύλλου.

Gare de Strasbourg, Στρασβούργο, Γαλλία
Ένα τεράστιο υπόστεγο καμπυλωτού τζαμιού καλύπτει την πρόσοψη του σταθμού, η οποία είναι του 1880 και του δίνει την αίσθηση ενός εκθαμβωτικού κοσμήματος κοιτώντας το απ’ έξω.

WWW.WIKIPEDIA.COM
Gare de Liege-Guillemins, Λιέγη, Βέλγιο
Ο υπέροχος αυτός σταθμός τρένου στη Λιέγη χαρακτηρίζεται από μια σούπερ μοντέρνα πρόσοψη με γυαλί και ατσάλι. Η οροφή θυμίζει κύμα και συμβολίζει την κίνηση, πάνω από χιλιάδες επιβάτες που παίρνουν το τρένο καθημερινά.

Chhatrapati Shivaji, Μουμπάι, Ινδία
Πρόκειται για τον πιο πολυσύχναστο σταθμό της Ινδίας και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Η πελώρια δομή του αποτελείται από ένα μείγμα γοτθικών πυργίσκων, αψίδων και πέτρινων θόλων.

King's Cross, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Η πλατφόρμα 9 ¾ του Χάρι Πότερ δεν είναι το μοναδικό ατού του εν λόγω σταθμού. Η 20 μέτρων ύψους δομή του απλώνεται πάνω από τον βικτωριανό τερματικό σταθμό σε σχήμα διαμαντιών και τριγώνων και σίγουρα τραβάει το βλέμμα των επιβατών τα μουντά πρωινά που πηγαίνουν στη δουλειά.

Grand Central Terminal, Νέα Υόρκη
Ο συγκεκριμένος σταθμός συγκεντρώνει πάνω από 21 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και η διακόσμησή του χαρακτηρίζεται από ελικοειδείς σκάλες και λαμπερούς πολυελαίους.

Antwerpen-Centraal, Antwerp, Βέλγιο
Ο ντυμένος με πέτρα σταθμός Antwerpen-Centraal αποτελεί ένα τόσο εκλεκτικό μείγμα design που δεν μπορεί να καταταχθεί σε συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό στυλ. Ο θεόρατος θόλος του καλύπτει το χώρο αναμονής και το πελώριο υπόστεγο φτιαγμένο από γυαλί και τζάμι είναι αυτό που του χάρισε το… ψευδώνυμο «καθεδρική σιδηροδρομική γραμμή».
clickatlife.gr
Σε 2.400 κατάδικους εφάρμοσε η Κίνα, η χώρα που εκτελεί τους περισσότερους κατάδικους στον κόσμο, την θανατική ποινή σύμφωνα με ανακοίνωση μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Ενώ το Πεκίνο δεν δημοσιεύει κανέναν επίσημο απολογισμό, το Ίδρυμα Ντουί Χουά που εδρεύει στις ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι ο αριθμός των εκτελέσεων παρουσιάζει πτώση 20% σε σχέση με το 2012. Το 2002 είχαν καταγραφεί 12.000 εκτελέσεις καταδίκων.

Ένας απολογισμός που, ήδη την εποχή εκείνη δεν συγκρινόταν με το ρεκόρ των 24.000 που είχαν ανακοινωθεί το 1983, πρώτη χρονιά της εκστρατείας "Χτυπώντας δυνατά", την εποπτεία της οποίας είχε ο πρώτος ηγέτης του κομμουνιστικού κόμματος Ντενγκ Σιαοπίνγκ.

Ο αριθμός των εκτελεσθέντων στην Κίνα θεωρείται κρατικό μυστικό και ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές. Ωστόσο σύμφωνα με οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Κίνα εκτελεί τους περισσότερους κατάδικους από όλες τις άλλες χώρες μαζί.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, συνολικά 778 άνθρωποι εκτελέστηκαν το 2013 εκτός Κίνας. Η ΜΚΟ δεν αναφέρει στοιχεία εκτίμησης για την Κίνα.

Το Ίδρυμα Ντουί Χουά δηλώνει ότι απέσπασε τα στοιχεία του από "δικαστικό αξιωματούχο που έχει πρόσβαση τον αριθμό των εκτελέσεων που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο" στην Κίνα.

Η πτωτική τάση του αριθμού των εκτελέσεων στην Κίνα μπορεί ωστόσο, σύμφωνα με αυτή τη ΜΚΟ, να αμφισβητηθεί από την άκρως κατασταλτική εκστρατεία των κινεζικών αρχών στη μουσουλμανική περιοχή Σιντζιάνγκ που πλήττεται από αυξανόμενες ταραχές και μια παγωμένη εξέγερση από μέρος του πληθυσμού που απορρίπτει την εξουσία του Πεκίνου.

Φέτος, εκατοντάδες άνθρωποι καταδικάστηκαν στην Σιντζιάνγκ για "τρομοκρατία", ενώ εκατοντάδες άλλες έχασαν στην περιοχή αυτή τη ζωή τους σε επιθέσεις, μετά τις οποίες σημειώθηκαν βίαιες επιχειρήσεις των δυνάμεων της τάξης, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το 2007, η Κίνα μείωσε τον αριθμό των εγκλημάτων που επισύρουν την εσχάτη των ποινών στο έδαφός της. Ωστόσο το ποινικό της σύστημα, το οποίο ελέγχεται απευθείας από το Κομμουνιστικό Κόμμα, παραμένει μηχανισμός συστηματικής καταδίκης.

Στις ποινικές υποθέσεις, κυρίως, οι αθωώσεις είναι σπανιότατες.

http://www.enikos.gr 
Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2014, σύμφωνα με τα οποία εμφάνισε κέρδη ύψους 8,5 δισ. δολαρίων και αυξημένες πωλήσεις iPhones.
Πιο συγκεκριμένα, η Apple ανακοίνωσε πωλήσεις 39,3 εκατομμυρίων συσκευών iPhone, 12,3 εκατομμυρίων iPads, 5,5 εκατομμυρίων υπολογιστών Mac και 2,6 εκατομμυρίων συσκευών iPod. Το δ’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2014 είναι, κατά ένα μέρος, το πρώτο τρίμηνο διάθεσης των νέων iPhone 6 και 6 Plus, τα οποία καταγράφονται σαν τα iPhones με το πιο επιτυχημένο λανσάρισμα όλων των εποχών.
Συγκριτικά, αναλυτές της αγοράς ανέμεναν ότι η Appleθα επιτύγχανε πωλήσεις 38 εκατομμυρίων iPhones, 13 εκατομμυρίων iPads, περί τα 5 εκατομμύρια υπολογιστές Mac και περίπου 2,3 εκατομμύρια iPods. Το αντίστοιχο περυσινό διάστημα η Apple είχε πουλήσει 33,8 εκατομμύρια iPhones, 14,08 εκατομμύρια iPads, 4,57 εκατομμύρια Macs και 3,5 εκατομμύρια iPods.
Σε ότι αφορά τα οικονομικά στοιχεία, η Apple κατέγραψε έσοδα ύψους 42,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια (έναντι κερδών 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι). Τα έσοδα της αντίστοιχης περυσινής περιόδου είχαν ανέλθει στα 37,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Από τα παραπάνω έσοδα, τα 23,7 δισεκατομμύρια δολάρια (έναντι 19,5 δισ. δολαρίων πέρυσι) προήλθαν από τις πωλήσεις συσκευών iPhone, από τις πωλήσεις iPad τα έσοδα ήταν 5,4 δισ. δολάρια (έναντι 6,2 δις. δολαρίων) και από τις πωλήσεις Mac 6,6 δισ. δολάρια (έναντι 5,6 δισ. δολαρίων)
Τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου τριμήνου αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο κλάδος που φέρνει τα μεγάλα έσοδα στην Apple δεν είναι άλλος από αυτόν των smartphones, ενώ οι τομείς των iPad και Mac αν και συνεισφέρουν σημαντικά, εντούτοις εμφανίζουν σημάδια «κόπωσης». Για το λόγο αυτό κρίσιμη θεωρείται η μελλοντική πορεία των νέων συσκευών iPad Air 2 και iPad mini 3, τα οποία ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες.
Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Apple συνεχίζει να πουλάει iPhones, παρά το γεγονός του ιδιαίτερα αυξημένου ανταγωνισμού που προέρχεται τόσο από παραδοσιακούς αντιπάλους (Google, Samsung) όσο και από νέες εταιρείες που συνεχώς εισρέουν στην αρένα που ακούει στο όνομα «αγορά smartphones».
pestaola.gr
Πάει ο τύπος στο γιατρό...
Γιατρέ κάνε κάτι, δε μπορώ να ευχαριστηθώ το σέξ, τελειώνω πολύ γρήγορα.
Χμ...Πάρε αυτό το πιστόλι...
Πιστόλι;
Πιστόλι κρότου είναι, κάθε φορά που θα βλέπεις ότι φτάνεις στο τέλος, θα ρίχνεις μια και απ' τον κρότο θα φοβάσαι και θα μαγκώνεσαι.
Ο.κ.
Την άλλη μέρα.
Γιατρέ χάλια η θεραπεία...
Γιατί;
Να, χτές έκανα το 69 με τη δικιά μου, πάνω λοιπόν που κόντευα, τραβάω μια πιστολιά...
Και;
Πρώτον, χέστηκε η γκόμενα απ' το φόβο της, δεύτερον, μου τον δάγκωσε για τα καλά απ' την τρομάρα της και τρίτον, πετάχτηκε ένας απ' τη ντουλάπα με τα χέρια ψηλά.......
Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι γιατροί δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες.
Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται, επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.
Μολονότι το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. Το «World News», ένα περιοδικό στον Καναδά, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:
Καρδιοπάθεια
Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την πάνω στο ψωμί, αντί για μαρμελάδα και να την τρώτε τακτικά για το πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή. Επίσης όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, θα τους βοηθήσει να μην ξαναπάθουν. Η τακτική χρήση της πιο πάνω διαδικασίας βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.
Αρθρίτιδα
Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί φρόντιζαν τους ασθενείς τους με ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί την φροντίδα, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο και μέσα σε ένα μήνα, κυρίως όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν, εξαιτίας της αρθρίτιδας, άρχισαν να περπατάνε χωρίς πόνο.
Κυστίτιδα
Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην ουροδόχο κύστη.
Πονόδοντος
Κάντε μια πάστα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι και απλώστε την στο δόντι που σας πονάει. Μπορείτε να το απλώνετε τρεις φορές την ημέρα μέχρι το δόντι να σταματήσει να σας πονά.
Χοληστερόλη
Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη, αναμιγμένα σε 456 γραμμάρια νερού τσαγιού, που χορηγείται σε έναν ασθενή χοληστερόλης, έδειξε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες. Όπως αναφέρεται και στους ασθενείς αρθρίτιδας, εάν λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα, κάθε χρόνια χοληστερόλη θεραπεύεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο εν λόγω περιοδικό, το αγνό μέλι όταν λαμβάνεται με φαγητό ανακουφίζει από την χοληστερόλη.
Κρυολόγημα
Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μια κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουτάλι κανέλα σε σκόνη καθημερινά, για τρεις ημέρες. Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια.
Διαταραχές στομάχου
Όταν το μέλι λαμβάνεται με σκόνη κανέλας θεραπεύει τον πόνο στο στομάχι και επίσης καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα.
Αέρια στομάχου (φουσκώματα)
Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, έδειξαν ότι αν το μέλι λαμβάνεται με κανέλα σε σκόνη το στομάχι απαλλάσσεται από τα αέρια.
Ανοσοποιητικό σύστημα
Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.
Δυσπεψία
Κανέλα σε σκόνη αναμιγμένη με δύο κουταλιές της σούπας μέλι όταν ληφθεί πριν το φαγητό ανακουφίζει και χωνεύεται το βαρύ γεύμα.
Γρίπη
Ένας επιστήμονας στην Ισπανία απόδειξε ότι το μέλι περιέχει ένα φυσικό συστατικό το οποίο σκοτώνει τα μικρόβια γρίπης και σώζει τον ασθενή από γρίπη.
Μακροβιότητα
Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια νερό και βράστε τα. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα..
Ακμή
Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πάστα. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και ξεπλύνετε το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.
Παθήσεις του δέρματος
Εφαρμόστε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας. Έκζεμα, λειχίνες και σε όλους τους τύπους των λοιμώξεων του δέρματος.
Αδυνάτισμα
Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ, πριν τον ύπνο, πιείτε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό. Εάν λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος ακόμη και στο πιο παχύσαρκο άτομο. Επίσης, πίνοντας αυτό το μίγμα τακτικά, δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα, ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες.
Καρκίνος
Πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία έδειξε ότι προχωρημένες μορφές καρκίνου του στομάχου και των οστών έχουν θεραπευτεί επιτυχώς. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα είδη καρκίνου θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη για ένα μήνα τρεις φορές την ημέρα.
Κούραση
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα σε σάκχαρα του μελιού είναι πιο χρήσιμα παρά επιβλαβή στην αντοχή του σώματος. Ηλικιωμένοι που παίρνουν μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη, έχουν μεγαλύτερη εγρήγορση και ευελιξία. Ο Δρ Milton, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα, λέει ότι η μισή κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνεται σε ένα ποτήρι νερό και πασπαλισμένα με λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα, περίπου στις 15:00 μ.μ.όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια εβδομάδα.
Άσχημη αναπνοή
Οι άνθρωποι της Νότιας Αμερικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί, είναι γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα σε σκόνη αναμεμιγμένα με ζεστό νερό. Έτσι διατηρούν την αναπνοή τους φρέσκια όλη την ημέρα.
Πηγή: Weekly World News
Αυτοκίνητα, πανάκριβα κοσμήματα και προκαταβολές για την αγορά διαμερισμάτων δώρισε σε 1.200 υπαλλήλους της εταιρείας του ένας έμπορος διαμαντιών από το κρατίδιο Γκουτζάρατ της Ινδίας, ως αμοιβή επειδή πέτυχαν τους στόχους που είχαν οριστεί.

Ο Σάβτζι Ντολάκια, ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας εξαγωγής διαμαντιών στην πόλη Σουράτ, δώρισε 491 αυτοκίνητα και 570 διαμαντένια κολιέ ενόψει του Ντιβάλι, της ινδουιστικής γιορτής του φωτός. Η εταιρεία προτίθεται επίσης να καταβάλει σε άλλους 207 υπαλλήλους την προκαταβολή για την απόκτηση ενός διαμερίσματος, εφόσον το επιθυμούν.

"Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος επιβράβευσης που ακολουθούμε. Οι εργαζόμενοι που επέδειξαν συνέπεια και αποτελεσματικότητα την τελευταία πενταετία επιβραβεύτηκαν", είπε ο Νάρες Μαγιάνι, ο γραμματέας του Ντολάκια.

Συνολικά, τα δώρα στοίχισαν 500 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 6,5 εκ. ευρώ). Σύμφωνα με τον Μαγιάνι, πρόκειται για το ετήσιο μπόνους που δίνεται στους υπαλλήλους με αφορμή το Ντιβάλι που φέτος θα γιορταστεί την Πέμπτη. Όπως είπε ο γραμματέας, επικρατεί "κύμα ενθουσιασμού" από την Κυριακή, όταν ανακοινώθηκε το μπόνους.

"Στην οικογένειά μου κανείς δεν έχει αυτοκίνητο κι έτσι, όταν έμαθα ότι θα αποκτήσω ένα, πέταξα από τη χαρά μου. Όλοι είναι ενθουσιασμένοι και το γιορτάζουν", πρόσθεσε.

Το Σουράτ είναι ο βασικός κόμβος για το εμπόριο διαμαντιών στην Ινδία, ένας τομέας που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης στη χώρα.

Ο Ντολάκια ξεκίνησε την εταιρεία του την δεκαετία του 1990 με δανεικά. Σήμερα η εταιρεία έχει ετήσιο τζίρο 60 δισεκατομμύρια ρουπίες (περίπου 760 εκ. ευρώ), απασχολεί 8.000 υπαλλήλους και διατηρεί γραφεία στο Βέλγιο, το Χονγκ Κονγκ και τη Βρετανία.

http://www.enikos.gr 
Θέλετε να διαβάζετε τα μηνύματα σας στο Facebook χωρίς να καταλαβαίνει ο αποστολέας ότι έχετε διαβάζει το μήνυμά του; Υπάρχει λύση. Με την εφαρμογή Privy Chat για Android, θα μπορέσετε να λύσετε το ζήτημα με τα μηνύματα σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή και να την συνδέσετε με το προφίλ σας στο Facebook. Mε αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε τα μηνύματα σας χωρίς να εμφανιστεί το «Διαβάστηκε».
Πηγή: techfrog.gr
Ένας οδηγός λεωφορείου στο Λονδίνο  πέταξε έξω από το όχημα ένα γκέι ζευγάρι γιατί φιλήθηκαν.

Όπως αναφέρει ο Guradian o 23χρονος Τζακ Τζέϊμς και ο σύντροφός του κατέβηκαν με το ζόρι από το λεωφορείο με τον αριθμό 89 στο νοτιοανατολικό Λονδίνο επειδή φιλήθηκαν.

Μάλιστα για το ρατσιστικό επεισόδιο έχει διαταχθεί έρευνα από το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.

http://www.enikos.gr
Δέος προκαλεί το μαρμάρινο κεφάλι της ανατολικής Σφίγγας που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη. Η μαρμάρινη κεφαλή της Σφίγγας εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της αποχωμάτωσης του τρίτου θαλάμου του τύμβου σε βάθος 5,20 μ. από την κορυφή της θόλου, σε αξιοσημείωτη απόσταση από την είσοδο του ταφικού μνημείου.
Πρόκειται για γλυπτό εξαιρετικής τέχνης, ενώ βρέθηκαν, επίσης, θραύσματα από τα φτερά των Σφιγγών.
Η νέα ανακάλυψη δεν έχει φέρει μόνο χαμόγελα στο επιτελείο της αρχαιολογικής ομάδας της Κατερίνας Περιστέρη. Και αυτό διότι το σημείο στο οποίο βρέθηκε η μαρμάρινη κεφαλή προκαλεί προβληματισμό για το πώς ακριβώς μεταφέρθηκε ως εκεί από την είσοδο του ταφικού μνημείου, ενισχύοντας κατ” αυτόν τον τρόπο το σενάριο σύλησης του τάφου, πιθανότατα κατά την αρχαιότητα.
Πηγή: news.gr
Με αυτή την απόφαση, το FBI αναγνωρίζει επισήμως ότι τα άτομα που είναι ικανά να προκαλέσουν πόνο και βασανισμό σε ζώα συχνά κατευθύνουν τη βίαιη συμπεριφορά τους προς ανθρώπους.

Ακολουθώντας την πορεία ενός εγκληματία που κακοποίησε έναν άλλο άνθρωπο το πιθανότερο είναι να ανακαλύψουμε βία προς τα ζώα κάπου στο παρελθόν του. Πρόσφατα το FBI ανακοίνωσε ότι η κακοποίηση των ζώων θα κατατάσσεται πλέον στα Κακουργήματα της Ομάδας Α, μαζί με ανθρωποκτονία, εμπρησμό και επίθεση κατά ανθρώπου.

Ως επακόλουθο, για πρώτη φορά στις Η.Π.Α., τα αδικήματα κατά των ζώων θα συμπεριληφθούν στην Ενιαία Έκθεση για την Εγκληματικότητα, που σημαίνει ότι θα μπορεί, στο μέλλον, να εντοπιστεί εύκολα κάθε περιστατικό κακοποίησης ζώου που έχει συμπεριληφθεί στην έκθεση. Μέχρι τώρα η κακοποίηση των ζώων κατατασσόταν ασαφώς στην κατηγορία «άλλο», κάτι που έκανε τον εντοπισμό τέτοιων περιστατικών δύσκολο έως αδύνατο.

Σύμφωνα με τη Madeline Bernstein, πρόεδρο της «Society for the Prevention of Cruelty to Animals Los Angeles», αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε πιο αυστηρές ποινές, θα κάνει τα δικαστήρια πιο συνεργάσιμα και, το κυριότερο, θα προλάβει τους παραβάτες του μέλλοντος πριν εξελιχθούν σε serial killers. Η ιδέα είναι ότι εντοπίζοντας νεαρούς που κακοποιούν ζώα το κράτος και οι κοινωφελείς οργανισμοί θα μπορέσουν να τους προλάβουν στην αρχή και να τους βοηθήσουν, πριν γίνουν στυγνοί δολοφόνοι.

Το FBI, με αυτή την απόφαση, αναγνωρίζει επισήμως ότι τα άτομα που είναι ικανά να βασανίσουν και να προκαλέσουν πόνο σε ζώα συχνά κατευθύνουν τη βίαιη συμπεριφορά τους και προς ανθρώπους.

Με «φωτογραφικές» διατάξεις την περίοδο 2005-2009 νομιμοποιούνταν παράτυπες πρόσληψης και μετατροπές συμβάσεων που είχαν πραγματοποιηθεί σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις.
Με «φωτογραφικές» διατάξεις σε νόμους που ψηφίστηκαν την περίοδο 2005-2009 νομιμοποιούνταν οι παράνομες προσλήψεις και οι παράτυπες μετατροπές συμβάσεων που είχαν πραγματοποιηθεί σε δήμους και σε δημοτικές επιχειρήσεις ανά την επικράτεια.
Το «Έθνος» αποκαλύπτει τη φάμπρικα της νομιμοποίησης παράνομων προσλήψεων στους ΟΤΑ την περίοδο 2005-2009 επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή με την πίεση των δημοτικών αρχών όλων των πολιτικών αποχρώσεων.
Οι τροπολογίες της ντροπής αφορούσαν το «ξέπλυμα» εξόφθαλμων παράνομων προσλήψεων που είχαν λάβει χώρα σε δήμους είτε μέσω δημοτικών επιχειρήσεων είτε μέσω αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παράνομες προσλήψεις μετατράπηκαν σε νόμιμους διορισμούς μέσω των τροπολογιών.
Αντίστοιχες νομοθετικές παρεμβάσεις ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Δραπετσώνας προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους οι υπάλληλοι που κρίθηκαν παράνομες οι μετατροπές συμβάσεων.


 ethnos.gr
Πεϊνιρλί με χοιρινό σουβλάκι προσφέρει εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ένα μαγαζί στη Δράμα, έχοντας καταστήσει το συγκεκριμένο διατροφικό προϊόν σε «brand name» της γαστρονομίας της περιοχής.
Η αγάπη του εμπνευστή του συγκεκριμένου ιδιότυπου προϊόντος για την κουζίνα και τη δημιουργία νέων προϊόντων, παράλληλα με σεβασμό απέναντι στην παραδοσιακή συνταγή και επιπρόσθετα, με μια διάθεση καινοτομίας, έφεραν το γαστριμαργικό αποτέλεσμα.
Το πεϊνιρλί με χοιρινό σουβλάκι -χοιρινό καλαμάκι, όπως λέγεται σε άλλες περιοχές, είναι μια ιδιότυπη εξέλιξη του παραδοσιακού προϊόντος, που περιέχει και κρέας, εκτός από αγνό βούτυρο και κασέρι.
Πρόκειται για μια συνταγή που περνά από γενιά σε γενιά, όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Θεόδωρος Ιωαννίδης, πατέρας του ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Η ιστορία του πεϊνιρλί ξεκίνησε το 1963, όταν ο παππούς του κ. Ιωαννίδη, Σίμος, έφτιαχνε τα πεϊνιρλί στο σπίτι και τα πουλούσε με καροτσάκι στην αγορά.
Αργότερα, περίπου το 1972, αποφάσισε να κάνει την προσθήκη με το σουβλάκι, «φέρνοντας την επανάσταση» στην παρασκευή του προϊόντος.
Από το 1975, ο παππούς Σίμος διατηρούσε κατάστημα στο κέντρο της Δράμας και από τότε η οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζει να παρασκευάζει το ίδιο προϊόν, έχοντας ως βάση τη συνταγή που κληρονόμησε και κρατά ως «επτασφράγιστο μυστικό».
«Το να φτιάχνεις πεϊνιρλί, για μένα είναι σαν να παίζεις πιάνο», λέει ο κ. Ιωαννίδης, εκφράζοντας κατ” αυτόν τον τρόπο την αγάπη και το μεράκι, με τα οποία παρασκευάζει το προϊόν.
Από το μαγαζί του έχει περάσει πλήθος κόσμου -καλλιτέχνες, αθλητικοί παράγοντες της περιοχής και άλλοι και η φήμη του έχει εξαπλωθεί πολύ πιο μακριά από τη Δράμα.
«Δεν έχουμε κατεψυγμένα προϊόντα, φτιάχνουμε το ζυμάρι, ζυμώνουμε τα πεϊνιρλί και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν», αναφέρει ο κ. Ιωαννίδης, εξηγώντας ότι το 80% της πελατείας του περιμένει να γευθεί το πεϊνιρλί, μόλις βγει από τον φούρνο!
Το πεϊνιρλί με σουβλάκι πωλείται προς 2,40 ευρώ ανά τεμάχιο και είναι και αυτό που έχει μεγαλύτερη ζήτηση, με το περίπου το 70% των πελατών να το ζητά με επιμονή.
«Όπως έχουν τους ακανέδες οι Σερραίοι, το σουτζούκ λουκούμ στην Κομοτηνή, εμείς έχουμε το πεϊνιρλί με σουβλάκι!» λέει, χαμογελώντας, ο κ. Ιωαννίδης.
aftodioikisi.gr
«Δεν υπάρχουν απόφοιτοί μας, οι οποίοι να αναζητούν εργασία!». Η δήλωση αυτή δεν κινείται στη σφαίρα της φαντασίας, αντιθέτως την ισχύ της τεκμηριώνει καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης, της πόλης όπου η ανεργία κινείται σε ποσοστά γύρω από το 30%.
Πρόκειται για τους αποφοίτους του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, ο πρόεδρος του οποίου Ιωάννης Βλαχάβας δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όσοι φοιτητές δείχνουν ενδιαφέρον και είναι συνεπείς με τις σπουδές τους, πριν καν τις ολοκληρώσουν έχουν προσφορά εργασίας από δύο και τρεις εταιρείες Πληροφορικής! Μάλιστα, όπως σημειώνει, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπου η ίδια η Σχολή προκηρύσσει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε ερευνητικά προγράμματα και δεν βρίσκει μεταπτυχιακούς, οι οποίοι να είναι διαθέσιμοι να συμμετάσχουν.
«Επενδύουμε στη γνώση, ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα και θα έλεγα ότι δυσκολευόμαστε να βρούμε κόσμο να στείλουμε σε εταιρείες που ζητούν εξειδικευμένους πληροφορικούς, στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό» σημειώνει ο κ. Βλαχάβας, υπενθυμίζοντας ότι ο ετήσιος κύκλος εργασιών της ελληνικής ψηφιακής βιομηχανίας ξεπερνά τα 20 δισ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 4% του ΑΕΠ της χώρας, απασχολώντας 230.000 εξειδικευμένους εργαζομένους, σε εταιρείες των 45-50 ατόμων, ενώ την επόμενη πενταετία θα απαιτηθούν περισσότερες από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας, για να καλύψουν τις ανάγκες της ψηφιακής βιομηχανίας σε όλη την Ευρώπη.
Για το μέλλον της Πληροφορικής στην Ελλάδα ο κ. Βλαχάβας παραπέμπει σε πρόσφατη ομιλία του καθηγητή Μάνατζμεντ στο Stanford Graduate School of Business Πίτερ Ζίμπελμαν, ο οποίος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ανέφερε πως «σε λίγα χρόνια, μην εκπλαγείτε αν υπάρχει ανταγωνισμός επιχειρήσεων για επενδύσεις στη χώρα σας».
«Ιστορίες επιτυχίας μακριά από το Δημόσιο»
Δεν είναι λίγοι οι απόφοιτοι του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, που η σταδιοδρομία τους στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, τους εξασφάλισε διεθνή αναγνώριση και διακρίσεις.
Ο καθηγητής τονίζει ότι οι ελληνικές εταιρείες που δημιουργούν ή στελεχώνουν οι απόφοιτοι του Τμήματος πηγαίνουν εξαιρετικά καλά, ενώ δεν εξελίχθηκαν «όσες δούλευαν με πελάτη το ελληνικό δημόσιο».
Οι απόφοιτοι του τμήματος Στέλιος Πετράκης και Πέτρος Δουβαντζής, αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα πετυχημένης διαδρομής. Είναι οι founders της horizon.camera, της εφαρμογής που βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα προτιμήσεων στο App Store, το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple, για την πατέντα που επιτρέπει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να τραβούν οριζόντια βίντεο ανεξάρτητα, από το πώς κρατάνε τη συσκευή τους.
Ο Θεοδόσης Σαπουνίδης βραβεύθηκε σε διαγωνισμούς για τη διδακτορική του διατριβή, πάνω στη διδασκαλία υπολογιστών σε παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού, όπου τα παιδιά μπορούν να προγραμματίσουν την κίνηση ενός ρομπότ χρησιμοποιώντας τουβλάκια.
«Δεν χάνουμε τους επιστήμονες, τους δανείζουμε!»
Πάντως, παρά το γεγονός ότι σε μεγάλο ποσοστό οι απόφοιτοι του τμήματος φεύγουν στο εξωτερικό, είτε για να εργαστούν σε εταιρείες Πληροφορικής, είτε για να επεκτείνουν τις σπουδές τους, ο κ. Βλαχάβας δηλώνει πως το φαινόμενο επιστημονικής διαρροής (brain drain) δεν θα πρέπει να απασχολεί ιδιαίτερα, τουλάχιστον για τον συγκεκριμένο κλάδο.
«Τα παιδιά που φεύγουν μόλις βρουν ευκαιρία θα επιστρέψουν, δεν τους χάνουμε τους, αλλά τους δανείζουμε» λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα πάντα ήταν χώρα μεταναστών και όταν το ψυχολογικό κλίμα αλλάξει όσοι έχουν φύγει θα προτιμήσουν να επιστρέψουν».
Κάθε χρόνο από το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ αποφοιτούν 80-90 εξειδικευμένοι πληροφορικοί.
Επίσημο snack της Πολιτείας που χαρακτηρίζεται ως η Silicon Valley του γιαουρτιού είναι και με τη ... βούλα του κυβερνήτη

της Νέας Υόρκης το γιαούρτι  που συγκαταλέγεται πλέον στα πιο διάσημα και ελάχιστα τον αριθμό snacks των αμερικανών μαζί με το πόπκορν, την τορτίγια με σάλτσα, το Jell-O και τα βραστά αλατισμένα φυστίκια.
Η Πολιτείας της Νέας Υόρκης σήμερα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός γιαουρτιού στις ΗΠΑ εξαιτίας της αυξανόμενης ανάπτυξης του γιαουρτιού ελληνικού τύπου του στραγγιστού όπως εμείς το γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης η Πολιτεία την περασμένη χρονιά παρήγαγε 741 εκ pounds ( 336 εκ Κιλά ) γιαούρτι το οποίο αντιστοιχεί στο 16% της συνολικής παραγωγής γιαουρτιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τι ς μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής στη Νέα Υόρκη κατέχουν η ελληνική ΦΑΓΕ και η τουρκικών συμφερόντων Chobani. Η συνολικά η βιομηχανία γαλακτοκομικών στη Νέα Υόρκη απασχολεί 9500 άτομα οι οποίοι πέρυσι έλαβαν μισθούς της τάξεως των 500 εκ δολαρίων ενώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά η απασχολούμενοι στον κλάδο ήταν 8000.

http://www.fpress.gr
Στην παράταση της απόσυρσης των αυτοκινήτων για το 2015 προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Και αυτό διότι τα έσοδα υπερβαίνουν τις απώλειες από τα μειωμένα τέλη ταξινόμησης που πληρώνουν όσοι αγοράζουν νέο αυτοκίνητο αποσύροντας το παλαιότερο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι επτά στις δέκα πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων που έχουν πωληθεί από τις αρχές του έτους έως σήμερα πραγματοποιήθηκαν ύστερα από απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου.
Σε περίπτωση που ισχύσει τελικά η απόσυρση, αυτή θα ισχύσει για τα αυτοκίνητα που θα αποσυρθούν έως τις 20 Δεκεμβρίου 2015 και για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας έως τις 31/12/2001.
news.gr
Έτρωγε πολύ και κατέληξε να φάει και τον εαυτό του…

Ο λόγος για τον Ρίκι Ναπούτι, τον παχύτερο άνδρα του κόσμου ο οποίος έφθασε να ζυγίζει 400 κιλά, είχε να περπατήσει για πάνω από επτά χρόνια πριν το θάνατό του, απέτυχε να χάσει έστω και τα 45 κιλά που απαιτούνταν για να υποβληθεί σε εγχείρηση, διέλυσε το γάμο του και τελικά… αυτοκτόνησε.

Μια τραγική ιστορία ενός ανθρώπου που δεν μπόρεσε να νικήσει τους δαίμονές του, η οποία υπογραμμίζει το μεγάλο πρόβλημα της επιδημίας της παχυσαρκίας. Τη ζωή του Ναπούτι, ο οποίος ζούσε μαζί με την σύζυγό του στα νησιά Γκουάμ παρακολουθούσε η κάμερα καναλιού στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ. Ο Ναπούτι γνώρισε την σύζυγό του Σερίλ λόγω του… πάχους του, αφού ήταν η γυναίκα που ανέλαβε τον προσέχει.

Η καθημερινή επαφή ξύπνησε αισθήματα και αμέσως έγιναν ζευγάρι, χωρίς όμως να παντρευτούν. Την τελετή εμπόδιζε το βάρος του Ναπούτι αφού δεν μπορούσε καν να περπατήσει. Η κοινή ζωή του ζευγαριού ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Ο Ναπούτι ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι του και η Σερίλ έκανε τα πάντα για αυτόν: Από το να του μαγειρεύει και να καθαρίζει το σπίτι, μέχρι να καθαρίζει τον ίδιο σπιθαμή προς σπιθαμή και να τον βοηθά να πηγαίνει στην τουαλέτα.

Ο Ναπούτι ήταν πάντα τόσο μεγαλόσωμος ου δεν μπορούσε να κάνει ποτέ τίποτα μόνος του, ενώ δυσκολευόταν ακόμη και στην αναπνοή και στην ομιλία. Οι προσπάθειες που έκανε η Σερίλ να χάει βάρος ο Ναπούτι ήταν απεγνωσμένες.

Ηρθε σε επαφή με μια γυναίκα που είχε χάσει επίσης πολλά κιλά μέσω της χειρουργικής οδού και με πολλούς άλλους γιατρούς οι οποίο όμως έθεταν έναν απαράβατο όρο: Να χάσει ο Ναπούτι τουλάχιστον 40 κιλά για να υποβληθεί σε επέμβαση. Κάτι το οποίο τελικά δεν κατάφερε ποτέ. Η ίδια η γυναίκα του έλεγε ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ελέγξει τις διατροφικές του συνήθειες. «Είμαι κολλημένος εδώ, δεν μπορώ να κάνω τίποτα» έλεγε ο ίδιος με δάκρυα στα μάτια στην κάμερα του ντοκιμαντέρ, χωρίς όμως να κάνει την παραμικρή προσπάθεια να βοηθήσει τον εαυτό του.

Στο τέλος, το ζευγάρι οδηγήθηκε και στο χωρισμό, με τον Ναπούτι να παίρνει χάπια για να πεθάνει. Αν και προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή δεν τα κατάφεραν. Ο Ναπούτι πέθανε στα 39 του αυτοκτονώντας, ωστόσο η επίσημη αιτία θανάτου του ήταν η νοσογόνος παχυσαρκία.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Σε αύξηση του σωματικού βάρους οδηγεί η οικονομική κρίση που βιώνουν οι Έλληνες, λόγω της λήψης θερμιδογόνου φθηνής τροφής, με αποτέλεσμα να τίθεται η υγεία τους σε αυξημένο κίνδυνο.
Η Ελλάδα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ, με τα υψηλότερα ποσοστά παιδική παχυσαρκίας, σύμφωνα με στοιχεία του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Όπως ανέφεραν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, με αφορμή την Εβδομάδα ευαισθητοποίησης κατά της Παχυσαρκίας, 21 έως 26 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά αποτυπώνεται σε μελέτη η επίπτωση της οικονομικής κρίσης στην υγεία της οικογένειας και το αποτέλεσμα είναι άκρως ανησυχητικό, καθώς παρατηρείται αύξηση της συχνότητας παιδικής παχυσαρκίας σε χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα.
Στη σχέση της παιδικής παχυσαρκίας με την οικογενειακή οικονομική κατάσταση, αναφέρθηκε ο Γεώργιος Βαλσαμάκης, ενδοκρινολόγος, μέλος του ΔΣ της ΕΙΕΠ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, ο δείκτης μάζας σώματος αγοριών ηλικίας 7 ετών και ετήσιου προσδιοριζόμενου οικογενειακού εισοδήματος μικρότερου από 12.000 ευρώ ήταν 18,1 kg/m2, ενώ στα συνομήλικά τους, με εισόδημα άνω ή ίσο των 30.000 ευρώ ήταν 17,7 kg/m2.
Αντίστοιχα, στα κορίτσια 7 ετών που ζούσαν σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ ο ΔΜΣ ήταν 17,83 kg/m2, ενώ στα συνομήλικά τους με εισόδημα άνω ή ίσο των 30.000 ευρώ 16,75 kg/m2.
Τα ποσοστά παχυσαρκίας στα αγόρια 7 ετών ήταν 25,5% για οικογενειακό εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ και 6,7% για μεγαλύτερο ή ίσο με 30.000 ευρώ, τα δε αντίστοιχα ποσοστά στα κορίτσια 7 ετών ήταν 26,4% για κάτω των 30.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και 12,5% για εισόδημα μεγαλύτερο ή ίσο των 30.000.
Η Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας, σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε στοιχεία που αφορούσαν συνολικά 5.682 παιδιά, ηλικίας 7 και 9 ετών, από 150 σχολεία της ελληνικής επικράτειας και από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι το 48,9% των αγοριών και το 44,8% των κοριτσιών της β” Δημοτικού έχει βάρος πάνω από το φυσιολογικό, με τα ποσοστά να αυξάνονται σε 57,2% των αγοριών και 50,0% των κοριτσιών στην δ΄Δημοτικού.
«Το υψηλό ποσοστό της παιδικής παχυσαρκίας οφείλει να ενεργοποιήσει την πολιτεία, τους φορείς υγείας, τους επαγγελματίες υγείας, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλους όσοι μπορούν να αναχαιτίσουν τη λαίλαπα της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς η υγεία των αυριανών ενηλίκων θα είναι πολύ επισφαλής, με όλες τις συνέπειες που προδικάζονται», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, της ΕΙΕΠ Ευθύμιος Καπάνταης.
Δεδομένων των ανησυχητικών διαστάσεων που έχει λάβει η παχυσαρκία στην Ελλάδα, η ΕΙΕΠ διοργανώνει και εφέτος την «Εβδομάδα Παχυσαρκίας» με στόχο να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει το κοινό ότι η παχυσαρκία είναι νόσος και ως νόσος πρέπει να έχει την κατάλληλη επιστημονική αντιμετώπιση.
Πηγή: news247.gr
Οι γονείς που φιλιούνται τακτικά και έχουν κοινά ενδιαφέρονται, είναι πιο πιθανό να επαινούν τα παιδιά τους, αναφέρει μια νέα έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 5.000 οικογένειες.
Η έρευνα έδειξε, ότι τα ζευγάρια που αισθάνονται «τυχερά» που είναι μαζί και φιλιούνται συχνά είναι πιο πιθανό να είναι καλύτεροι γονείς.
Οι ερευνητές αναφέρουν, ότι η μελέτη τους επιβεβαιώνει την άποψη ότι μια «γεμάτη και ολοκληρωμένη ερωτική σχέση οδηγεί σε πιο επιτυχημένη ανατροφή παιδιών».
Όταν τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες πιστεύουν ότι έχουν μια πολύ καλή σχέση, μεταδίδουν τα θετικά τους συναισθήματα και στα παιδιά τους, επαινώντας τα συχνά, αντί να τους φωνάζουν.
Τα τακτικά φιλιά και ο κοινός χρόνος για την απόλαυση κοινών ενδιαφερόντων, αλλά και η γενικότερη αίσθηση ικανοποίησης που απολαμβάνει ένα ζευγάρι, συμβάλλει στην ευτυχία της οικογένειας.
Αντίθετα, στα ζευγάρια που έχει τεθεί θέμα διαζυγίου, που ο ένας «σπάει τα νεύρα» στον άλλον, που μαλώνουν συχνά και μετανιώνουν για τη δημιουργία της σχέσης τους είναι πιο πιθανό να… βγάλουν τα αρνητικά τους συναισθήματα επάνω στα παιδιά τους, μέσα από φωνές και καυγάδες.
Η συγκεκριμένη έρευνα αποκάλυψε ακόμη, ότι οι άντρες είναι πιο αισιόδοξοι από τις γυναίκες αναφορικά με την κατάσταση της σχέσης τους, συγκριτικά με τις γυναίκες.
Οι άντρες ήταν πιο πιθανό να δηλώσουν «πολύ ευτυχισμένοι» μέσα στη σχέση τους (ποσοστό 69%). Το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες ήταν 65%.
Όπως αναφέρει η Daily Telegraph, το 37% των γυναικών ανέφεραν ότι ο σύντροφός τους «τους τη δίνει στα νεύρα σπάνια ή ποτέ», ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες ήταν 43%.
«Οι χαρούμενες μαμάδες και οι χαρούμενοι μπαμπάδες είναι καλύτεροι γονείς. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε, τι είναι αυτό που κάνει έναν άντρα “καλό πατέρα” και τι μια γυναίκα “καλή μαμά”. Η ανάλυσή μας δείχνει ότι μια “ολοκληρωμένη, υγιής σχέση” παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ως προς αυτό» δήλωσε η Dr Svetlana Speight.
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δάνειο 13,2 εκατ. ευρώ του αντιδημάρχου Οικονομικών Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν από την Proton Bank, ζήτησε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος.
Η ενέργεια του εισαγγελέα ήρθε ως συνέχεια της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών,  για την επιβολή συντηρητικής κατάσχεσης στα περιουσιακά στοιχεία του δανειολήπτη μέχρι του ποσού των 16 εκατ. ευρώ της υπό ειδικής εκκαθάρισης «Proton Τράπεζα Α.Ε»  τον Ιούλιο 2013 και ανώνυμη καταγγελία από εκπρόσωπο της «Επιτροπής Μικρομετόχων και Μικρομολογιούχων» στον κ. Δημόπουλο.
Να σημειωθεί ότι το δάνειο ελήφθη  τον Ιούλιο του 2011, τρεις, δηλαδή,  μήνες πριν τεθεί σε ειδική εκκαθάριση η τράπεζα, με απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.
Κατά τον καταγγέλλοντα ο κ. Καπόν «αφαίρεσε κυριολεκτικά από χρηματοκιβώτιο της τράπεζας 13 εκατ. ευρώ , με ενέχυρο κουρελόχαρτα, δηλαδή μετοχές,  στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης που βύθισε στην ανεργία και τη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες», ενώ  Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Protonbank κατά του Χασδάι Καπόν αναφέρεται ότι για τη λήψη  του εν λόγω  δανείου, ο δανειολήπτης   παρείχε ως ενέχυρο 36.521 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, 500.000 ευρώ από   προθεσμιακή κατάθεση στην Proton και  το 20% μετοχών της εταιρείας του ενώ υποθήκευσε ποσοστό 26%, επί οικοπέδου 1.575 τ.μ, που του ανήκει: «Η αξία των παραπάνω εξασφαλίσεων (μετοχών και λοιπών ενεχύρων) που είχε αρχικώς παράσχει ο δανειζόμενος στην Proton έχει μειωθεί δραματικά», ανέφερε η τράπεζα, στην αίτηση της, και  τελικά κατήγγειλε τη σύμβαση του δανείου , τον Ιούνιο 2013.
Να σημειωθεί ότι η συνολική  ληξιπρόθεσμη οφειλή ανέρχεται στα 14,5 εκατ. ευρώ (κεφάλαιο και τόκοι).
Σε δήλωσή του ο κ. Καπόν τονίζει ότι «το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων και λογαριασμών, καθώς και όλης της οικογένειάς μου, είναι στη διάθεση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, τις οποίες και θα διευκολύνω με κάθε τρόπο. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται», καταλήγει.
aftodioikisi.gr
Ποιος είπε ότι τα ποδοσφαιρικά θρίλερ δεν έχουν… σίκουελ; Με το ίδιο σενάριο του θριάμβου της Γερμανίας επί της Βραζιλίας, η Μπάγερν έσπειρε τον τρόμο στο Champions League διαλύοντας 7-1 τη Ρόμα.
Την ήττα γνώρισε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος πάλεψε και λίγο έλειψε να πάρει ακόμη και τη νίκη. Όμως, στο φινάλε χαμογέλασε η Παρί υποχρεώνοντας στην ήττα τον ΑΠΟΕΛ, 1-0, στο ΓΣΠ.
Στις νίκες επέστρεψε η Μπαρτσελόνα, επικρατώντας 3-1 απέναντι στον Άγιαξ στο «Καμπ Νου», έχοντας το μυαλό της στο clasico με την Ρεάλ.
Διαβάστε αναλυτικά για τα παιχνίδια στο sport-fm.gr.
Αναλυτικά, στις αναμετρήσεις για τη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
5ος όμιλος
----------
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάντσεστερ Σίτι 2-2
Ρόμα-Μπάγερν 1-7
6ος όμιλος
----------
ΑΠΟΕΛ-Παρί Σ.Ζ. 0-1
Μπαρτσελόνα-Αγιαξ 3-1

7ος όμιλος
----------
Σάλκε-Σπόρτινγκ Λισ. 4-3
Τσέλσι-Μάριμπορ 6-0

8ος όμιλος
----------
ΒΑΤΕ Μπορίσοφ-Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-7
Πόρτο-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1


Αύριο θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις:
1ος όμιλος
----------
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάλμε
Ολυμπιακός-Γιουβέντους

2ος όμιλος
----------
Λουντόγκορετς-Βασιλεία
Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης

3ος όμιλος
----------
Λεβερκούζεν-Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης
Μονακό-Μπενφίκα

4ος όμιλος
----------
Αντερλεχτ-Αρσεναλ
Γαλατασαράι-Ντόρτμουντ
Αυτή είναι η πιο κατάλληλη εποχή του χρόνου για να αναθεωρήσετε τις συνήθειές σας όταν μπαίνετε μέσα σε ένα μπάνιο.

Η εποχική γρίπη βρίσκεται προ των πυλών (την καθυστερεί στην Ελλάδα μόνο η αυξημένη για την εποχή θερμοκρασία) και με τόσα μικρόβια και ιούς να κυκλοφορούν οφείλει ο καθένας μας να είναι σωστά ενημερωμένος για τους κινδύνους που κρύβονται σε κάθε γωνιά.

Το πιο απλό μέτρο πρόληψης ενάντια στους ιούς είναι το τακτικό πλύσιμο των χεριών ή/και η απολύμανσή τους με ειδικά τζελ.

Ερευνητές από το κρατικό πανεπιστήμιο του Michigan στις ΗΠΑ, ανέλυσαν τις συνήθειες των περισσοτέρων ανθρώπων όταν χρησιμοποιούν δημόσιες τουαλέτες και διαπίστωσαν ότι το 10% δεν έπλενε τα χέρια του αφότου έβγαινε από την τουαλέτα.

Επίσης, ο μέσος χρόνος που πλένει κάθε άτομο τα χέρια του είναι μόλις 6'', τη στιγμή που οι ειδικοί επιμένουν ότι απαιτείται καλό τρίψιμο με το σαπούνι για τουλάχιστον 20'' προκειμένου να απομακρυνθούν τα βακτήρια από την επιδερμίδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Carl P. Borchgrevink, οι άντρες δεν απασχολούνται γενικά με τους κινδύνους μετάδοσης ασθενειών. Μοιάζουν να ενδιαφέρονται μόνο για την καθαριότητα στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων και όταν ερωτήθηκαν σχετικά, απάντησαν κατά συντριπτική πλειοψηφία ότι αν δεν χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πλύνουν τα χέρια τους.

Το 70% των συμμετεχόντων παραδέχτηκε ότι πολλές φορές δεν χρησιμοποιεί καν σαπούνι όταν πλένει τα χέρια του και το 81% ότι έχουν γίνει μάρτυρες περιστατικών που κάποιος άλλος έχει χρησιμοποιήσει την τουαλέτα και δεν έχει πλύνει τα χέρια του.

Μόλις το 60% των αντρών απάντησε ότι πάντοτε πλένει τα χέρια του όταν επισκέπτεται μια δημόσια τουαλέτα σε αντίθεση με το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών που έφτασε το (ικανοποιητικό αλλά όχι και επαρκές) 74%.

Ο δρ Borchgrevink συνιστά τα ακόλουθα για το σωστό πλύσιμο των χεριών:

-Ανοίξτε το νερό και βρέξτε τα χέρια σας
-Βάλτε σαπούνι
-Τρίψτε τα χέρια σας για τουλάχιστον 20''
-Ξεβγάλτε το σαπούνι και σκουπιστείτε
-Χρησιμοποιήστε ένα χαρτί στεγνώματος για να αγγίξετε το χερούλι της πόρτας καθώς εξέρχεστε από την τουαλέτα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!