Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

windows-10-promo
Πλησιάζει η εποχή που θα ξεκινήσει η παγκόσμια διάθεση των Windows 10 και εμείς σας δίνουμε τους 5 βασικούς λόγους για να προχωρήσετε στην αναβάθμιση του λειτουργικού σας. 
Αρχικά, με τα Windows 10, θα έχουμε και την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Start Menu που τόσο πολύ μας έλειψε στα Windows 8 και τις μεταγενέστερες εκδόσεις τους. Στις περιπτώσεις όπου έχουμε πληκτρολόγιο και ποντίκι και όχι οθόνη αφής, η έλλειψη του πλήκτρου Start μπορεί να γίνει πραγματικά ενοχλητική.
Ένα άλλο πλεονέκτημα των Windows 10 είναι η ψηφιακή βοηθός Cortana, η οποία θα δέχεται φωνητικές εντολές, θα είναι πλήρως ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα, ενώ παράλληλα κατασκευαστές ετοιμάζουν υπολογιστές με ειδικό πλήκτρο για την Cortana στο πληκτρολόγιο.
Ο νέος web browser, Edge, φέρνει νέο αέρα στην περιήγηση του Παγκόσμιου Ιστού στα Windows 10, με χαρακτηριστικά που είχαμε συνηθίσει να έχουμε στα άλλα συστήματα, αλλά δεν μπορούσαμε να αποκτήσουμε στον Internet Explorer. Παράλληλα, προσφέρει καλύτερη απεικόνιση των sites, δυνατότητα λήψης σημειώσεων και ανάγνωσης αργότερα.
Το συνολικό user interface του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft θα είναι βελτιωμένο, με περισσότερες επιλογές customization και πιο όμορφα γραφικά. Το μεγάλο πλεονέκτημα εδώ είναι ότι η εμπειρία χρήσης των Windows 10 θα είναι η ίδια, άσχετα από τη συσκευή που χρησιμοποιούμε.
Τέλος, με τα Windows 10, οι πιο έμπειροι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα καλύτερο περιβάλλον Command Prompt, με περισσότερες δυνατότητες που μπορούσε να βρει κανείς σε άλλα λειτουργικά συστήματα, όπως είναι η δυνατότητα Copy και Paste, η αλλαγή μεγέθους του παραθύρου και η αναδίπλωση κειμένου. Κάτι μας λέει ότι από τις 29 Ιουλίου και μετά όλοι θα μιλούν για μια επιτυχία της Microsoft.
pestaola.gr


Οι αρχαίες ελληνικές αποικίες στην Ευρώπη βρίσκονται στο επίκεντρο της περιοδικής έκθεσης «Η Ευρώπη της Ελλάδος. Αποικίες και νομίσματα από τη συλλογή της Alpha Bank» η οποία, μετά την ιδιαίτερη επιτυχία που σημειώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρατείνεται έως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου. Ενδεικτικώς, αναφέρεται ότι από τις 11 Απριλίου 2014 έως τις 31 Μαρτίου 2015 την έκθεση επισκέφθηκαν περί τα 115.000 άτομα.
Σε δύο αίθουσες του Μουσείου, η έκθεση παρουσιάζει τον ελληνικό αποικισμό στην Ευρώπη καθώς και τη διάδοση και χρήση του νομίσματος, του βασικού συναλλακτικού μέσου. Οι ελληνικές αποικίες, που ιδρύθηκαν κατά τον Β΄ Αποικισμό στις σημερινές χώρες Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αλβανία, Ουκρανία, Ρουμανία και Βουλγαρία, διαμόρφωσαν τον πολιτισμό της Ευρώπης και διέδωσαν τη χρήση του νομίσματος, το οποίο στον κυρίως ελλαδικό χώρο χρησιμοποιούνταν ήδη από τις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ..

Στην έκθεση παρουσιάζονται 121 νομίσματα των ελληνικών αποικιών, εκ των οποίων 116 ανήκουν στη συλλογή της Alpha Bank, 3 στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και 2 σε ιδιωτική συλλογή. Για την καλύτερη κατανόηση της ιστορικής πορείας και της ανάπτυξης των αποικιών που παρουσιάζονται στην έκθεση, τα νομίσματα πλαισιώνονται από 61 μοναδικά αρχαία αντικείμενα, προϊόντα εργαστηρίων των ελληνικών αποικιών. Τα αντικείμενα αυτά προέρχονται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, τα Αρχαιολογικά Μουσεία Δελφών, Ολυμπίας, Ερέτριας και Ιωαννίνων, καθώς και από τη Γ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Αθηνών). Η έκθεση περιλαμβάνει, επίσης, αρχαία αντικείμενα από τρία Μουσεία της Ιταλίας  και δύο της Ισπανίας, χώρες όπου η αποικιακή δραστηριότητα των Ελλήνων υπήρξε μεγάλη.

Οι ενότητες της έκθεσης

Ο Αποικισμός: περιπέτεια και πρόκληση, ταυτότητα και νόστος
Στην εισαγωγική ενότητα δίνεται το περίγραμμα του ρόλου της θάλασσας ως ζωτικής δύναμης του ελληνικού πολιτισμού, των κύριων μύθων, των επών, των εμβληματικών ηρώων που πλάσθηκαν με αφετηρία τις θαλασσινές περιπλανήσεις.

Νέες πατρίδες από τον Εύξεινο Πόντο έως τις Ηράκλειες Στήλες

Σε αυτήν την ενότητα παρουσιάζεται η γεωγραφική εξάπλωση του Aποικισμού στην Κάτω Ιταλία και Σικελία, στη Νότια Γαλλία, την Ισπανία, τις Ιλλυρικές Ακτές και τον Εύξεινο Πόντο. Παρουσιάζονται 39 αποικίες, οι πιο αντιπροσωπευτικές των περιοχών. Η κάθε αποικία αποτελεί έναν ξεχωριστό μικρόκοσμο, με προσδιορισμό των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών στοιχείων του και της νομισματοκοπίας της πόλης. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε θέματα όπως η διάδοση του ελληνικού αλφαβήτου στους ντόπιους πληθυσμούς, η διάδοση της χρήσης του νομίσματος, αλλά και καλλιεργειών, όπως της αμπέλου, καθώς και η επικράτηση ελληνικών συνηθειών, όπως το συμπόσιο, οι λατρείες και το θέατρο.


Οι Έλληνες και οι Άλλοι

Η τελευταία ενότητα της έκθεσης αφιερώνεται στις σχέσεις που αναπτύχθηκαν ανάμεσα στους Έλληνες και τους γείτονες λαούς των περιοχών όπου εγκαθιδρύθηκαν αποικίες. Από τη συνύπαρξη αυτή προκλήθηκαν επιρροές, εισήχθησαν νέα πολιτισμικά στοιχεία και κατέστη τελικά δυνατή η συμβίωση, παρά τις όποιες διαφορές τους. Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στη σχέση με τους θαλασσοπόρους, και δυνάμει ανταγωνιστές, Φοίνικες και τους Κέλτες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Πληροφορίες
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μανόλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη. Τηλ. 231 331 0201.
naftemporiki.gr

Εάν πριν από μερικές δεκαετίες σας έλεγαν πως μέσα από ένα συμπλήρωμα διατροφής θα μπορούσατε να παγώσετε το χρόνο και να διατηρηθείτε νέες τότε αυτό θα φάνταζε σαν σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πολλοί κακοπροαίρετοι θα έσπευδαν μάλιστα να πουν πως κανείς «είναι όσο φαίνεται» και πως τα συμπληρώματα διατροφής για την ομορφιά δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα χάπι που κάνει μία γυναίκα να «αισθάνεται» νεότερη.
Αρκετά χρόνια και πολλές επιστημονικές μελέτες μετά είναι γνωστό πλέον πως η έλλειψη βιταμινών Α και C προκαλεί δερματικές ευαισθησίες, πως η μειωμένη κατανάλωση πρωτεϊνών αποδυναμώνει τη δομή του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών και πως η απουσία απαραίτητων λιπαρών οξέων από τη διατροφή οδηγεί σε παθήσεις παρόμοιες με δερματίτιδες. Οι δερματολόγοι καταλήγουν με βεβαιότητα πως όποιος δεν τρέφεται σωστά δεν δείχνει όμορφος, υγιής, λαμπερός.
Συνεπώς είμαστε όχι μόνο αυτό που αισθανόμαστε, αλλά κυρίως αυτό που τρώμε. Και καλώς ή κακώς αυτό που τρώμε στην σύγχρονη εποχή είναι τόσο αναλογικά, όσο και ποσοτικά μακριά από το ιδανικό. Η ελλιπής διατροφή σε συνδυασμό με την ανάγκη των γυναικών για αιώνια νεότητα δημιούργησαν μία νέα κατηγορία συμπληρωμάτων διατροφής που ονομάζονται διατροφικά καλλυντικά. Δηλαδή προϊόντα τα οποία ανανεώνουν το δέρμα ή τα μαλλιά προσφέροντας πολύτιμα για αυτά θρεπτικά συστατικά.
Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και βάλλεται όσο τίποτα άλλο καθώς εκτίθεται διαρκώς στον ήλιο, στο καυσαέριο, στον καπνό του τσιγάρου, σε εσωτερικές ορμονικές διακυμάνσεις και εντολές που δίνει το DNA του κάθε ανθρώπου. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως έχει ανάγκη από την πολυτιμότερη τροφή που μπορεί να βρεθεί στη φύση.

Πολύτιμο από πολλές απόψεις το μαύρο χαβιάρι είναι όχι μόνο ένα έδεσμα εκλεκτής ποιότητας, αλλά και μία πηγή θρεπτικών συστατικών που λες και έχει φτιαχτεί από τη φύση για να θρέφει το δέρμα! Καλά λιπαρά, δομικοί λίθοι όπως αμινοξέα, αντιοξειδωτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία είναι μερικά μόνο από τα συστατικά που συνθέτουν την πολύτιμο διατροφικό καλλυντικό. Τα οφέλη που προσφέρει στο δέρμα σας είναι πολλά:
  • Ανανεώνει τη δομή και τα κύτταρα του δέρματος με τα πεπτίδια και τα καλά ωμέγα λιπαρά.
  • Θρέφει την επιδερμίδα τροφοδοτώντας την με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία, την λεία υφή και την λαμπερή της όψη.
  • Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, μίας εκ των σημαντικότερων δομών του δέρματος.
  • Προστατεύει από τη πρόωρη γήρανση που προκαλεί η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, και τη δράση αυτή έχουν τα αντιοξειδωτικά συστατικά του χαβιαριού. Η φωτογήρανση είναι υπεύθυνη για το 90% των ορατών σημαδιών γήρανσης στο δέρμα.
  • Θωρακίζει το δέρμα από διαβρωτικούς παράγοντες του περιβάλλοντος, όπως το κάπνισμα, το καυσαέριο, τα φάρμακα, ακόμη και τη θερμοκρασία και την υγρασία που ταλαιπωρούν και αφυδατώνουν την επιδερμίδα.

Το δέρμα είναι ένα ζωντανός οργανισμός που αναπνέει, αναγεννάτε και εκτίθεται σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες. Για να συμβούν όλα αυτά όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι να θρέφεται σωστά. Το «προϊόν της αντιγήρανσης» που πριν μερικές δεκαετίες φάνταζε σαν σενάριο ταινίας έρχεται σήμερα  μέσα από ολιστικές προσεγγίσεις με συστατικά όπως το μαύρο χαβιάρι, το κολλαγόνο, το υαλουρονικό οξύ, οι βιταμίνες Α και C και το σελήνιο να γίνει πραγματικότητα. Τα διατροφικά καλλυντικά φέρνουν την ουσία της διατροφής, στην φροντίδα του δέρματος.\
boro.gr

Με νέο πρόσωπο θα εμφανιστεί από το ερχόμενο φθινόπωρο ο Σπάιντερμαν. Σύμφωνα με τη New York Daily News, η Μάρβελ αποφάσισε ότι στη νέα σειρά Σπάιντερμαν, πίσω από τη μάσκα του ανθρώπου αράχνη θα βρίσκεται ο Αφρολατίνος έφηβος Μάιλς Μοράλες, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε το 2011, σε μία διαφορετική εκδοχή του Σπάιντερμαν που διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Συγγραφέας του κόμικ θα είναι ο Μπράιν Μάικλ Μπέντις, ενώ τον Μοράλες έχει σχεδιάσει η Σάρα Πιτσέλι. Ο Μπέντις επιβεβαίωσε ότι ο Μοράλες θα είναι ο βασικός Σπάιντερμαν και όχι μία διαφορετική εκδοχή του.

«Το μήνυμά μας είναι ότι ο Μοράλες είναι ο πραγματικός Σπάιντερμαν και δεν ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, για τα έγχρωμα παιδιά, για τους έγχρωμους ενήλικες και για όλους τους άλλους» δήλωσε ο συγγραφέας του κόμικ.

Επίσης, ευχήθηκε να γίνει και κινηματογραφική μεταφορά με τον Μοράλες στον ρόλο του Σπάιντερμαν, κάτι που υποστήριξε και ο ηθοποιός Άντριου Γκάρφιλντ, ο οποίος υποδυόταν τον Πίτερ Πάρκερ, τον έως τώρα Σπάιντερμαν, στις τελευταίες ταινίες.
real.gr

Και ποιος δεν χρειάζεται περισσότερα χρήματα σήμερα; Μερικές φορές, όμως, υπάρχουν παράγοντες πάνω στους οποίους μπορεί να μην έχουμε και κανένα έλεγχο, που επηρεάζουν τον μισθό σας. Ευτυχώς, υπάρχουν έρευνες οι οποίες τους εντοπίζουν και, παρακάτω, σας παραθέτουμε μερικούς από αυτούς.
Ύψος:
Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από την Αυστραλία οι ψηλότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να πληρώνονται καλύτερα από αυτούς που υστερούν σε ύψος. Ο λόγος; Όσο ψηλότερος είναι κανείς, δίνει την αίσθηση ότι είναι εξυπνότερος και πιο δυναμικός.
Κοινωνικότητα στο σχολείο:
Εάν ήσασταν κι εσείς δημοφιλείς στα σχολικά σας χρόνια, είστε μάλλον τυχεροί. Αμερικανική έρευνα έχει αποδείξει ότι οι άνθρωποι που ήταν μέσα στα πέντε πιο αγαπητά άτομα της τάξης τους, έχουν 10% μεγαλύτερες αποδοχές από τους συνομήλικους συνάδελφούς τους.
Γάμος:
Οι γυναίκες που παντρεύονται μετά τα 30 τους, έχουν την τάση να έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, αντίθετα από τους άντρες, οι οποίοι, όσο μικρότεροι παντρευτούν τόσο πιο καλοπληρωμένοι είναι.
Βάρος:
Οι γυναίκες που ζυγίζουν 7 κιλά λιγότερα από τον μέσο όρο έχουν την τάση να βγάζουν 15.572 δολάρια περισσότερα τον χρόνο. Οι άντρες, αντίθετα, με τα περισσότερα κιλά βγάζουν περισσότερα από τους αδύνατους ομόφυλούς τους.
Εμφάνιση:
Ζούμε σε ένα πολύ επιφανειακό κόσμο. Αυτό είναι γνωστό, όπως επίσης και το γεγονός ότι οι πιο όμορφοι άνθρωποι βγάζουν 3%- 4& παραπάνω χρήματα από τους άλλους.
Το χρώμα των μαλλιών σας:
Λέγεται συχνά ότι οι ξανθιές έχουν περισσότερη πλάκα, αλλά ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν περισσότερα χρήματα να ξοδέψουν στην διασκέδαση και8 την ψυχαγωγία τους, αφού αμείβονται 7% καλύτερα από τις μελαχρινές συναδέλφους τους.


Αλλαγές στο μισθολόγιο του δημοσίου αλλά από το 2016 περιλαμβάνουν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές. Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην πρόταση θα υπάρξει πάγωμα του συνολικού μισθολογικού κόστους στο δημόσιο  έως και το 2018 με στόχο όσο αυξάνεται όσο αυξάνεται το ΑΕΠ της χώρας, να μειώνεται σε ποσοστό.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν εσωτερικές ανακατατάξεις  με:
-Σταδιακή περικοπή της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν οι περίπου 66.000 υπάλληλοι, ένα μεγάλο τμήμα των οποίων υπηρετούν στο υπουργείο Οικονομικών
– Κατάργηση των μη μισθολογικών παροχών που αποδίδονται σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο,
– Δημιουργία ειδικού μισθολογίου για τους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών
– Αυξήσεις μισθών σε υπαλλήλους που κατέχουν θέσεις ευθύνης (γενικούς διευθυντές, διευθυντές, προϊσταμένους) μέσω της καταβολής υψηλότερων επιδομάτων
Παράλληλα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σταδιακή προσαρμογή των ειδικών μισθολογίων (στρατιωτικών, αστυνομικών, γιατρών ΕΣΥ, πανεπιστημιακών, δικαστικών και Υψηλόβαθμου Κλήρου) με αυτά που θα ισχύσουν στην κεντρική διοίκηση μέσω του νέου μισθολογίου που θα εφαρμοστεί από 1/1/2016.
aftodioikisi.gr

Το ότι δεν σκοπεύουν να πατήσουν ξανά το πόδι τους στην Αυστραλία αποκάλυψε η σύζυγος του Τζόνι Ντεπ, Άμπερ Χερντ, λίγες εβδομάδες αφότου ο ηθοποιός παραβίασε τη νομοθεσία της χώρας και μπήκε σε μπελάδες λόγω των σκυλιών του!

«Θα αποφύγουμε την Αυστραλία από εδώ και στο εξής όσο πιο πολύ μπορούμε, χάρη σε κάποιους πολιτικούς της», είπε η 29χρονη ηθοποιός σε εκπομπή αυστραλιανού καναλιού, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει το πρόσφατο περιστατικό.

Ο Τζόνι Ντεπ αγνόησε τους υγειονομικούς νόμους της χώρας και έβαλε χωρίς να τα δηλώσει στις Αρχές τα δύο του σκυλιά στην Αυστραλία, όπου και βρέθηκε για τα γυρίσματα των «Πειρατών Της Καραϊβικής».

Οι Αρχές απείλησαν τον 51χρονο σταρ ότι θα κάνουν ευθανασία στα δυο τεριέ του, δίνοντας διορία 50 ωρών προκειμένου να τα επιστρέψει πίσω στην Αμερική, όπως τελικά έκανε.

Εξηγώντας το... τελεσίγραφο, ο αρμόδιος υπουργός είχε δηλώσει πως «έχουμε αυστηρούς κανόνες για κάποιον λόγο. Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαιρέσεις για τον Τζόνι Ντέπ» και, προφανώς, σε αυτόν ρίχνει το φταίξιμο η Άμπερ, εξηγώντας το «μπλόκο»!

ΠΗΓΗ: star.gr

Πολλές αλλαγές έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στις συσκευές της Apple, αλλά ένα χαρακτηριστικό είναι τόσο παλιό όσο όλα τα iPhone. Ο λόγος για το κεντρικό πλήκτρο, το home button κάτω από την οθόνη στις συσκευές της Apple.

Πολλές αλλαγές έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στις συσκευές της Apple, αλλά ένα χαρακτηριστικό είναι τόσο παλιό όσο όλα τα iPhone. Ο λόγος για το κεντρικό πλήκτρο, το home button κάτω από την οθόνη στις συσκευές της Apple.

Ίσως έφτασε ο καιρός για την ανανέωση, όμως . Το DigiTimes αναφέρει ότι η Apple αναπτύσσει έναω νέο single-chip driver που θα ενσωματώνει τις λειτουργίες αφής και απεικόνισης - touch and display driver integration [TDDI]. Τα νέα chips θα ενσωματώνουν αισθητήρες αποτυπωμάτων και θα κάνουν δυνατή τη σχεδίαση των iPhone χωρίς το home button.

Είναι πιθανό η Apple να σχεδιάζει η ίδια τα νέα chips, όπως κάνει με τις custom σχεδιάσεις των επεξεργαστών στη σειρά A για τα iPhone και iPad.

Πηγή: e-pcmag.gr

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έγινε από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του University College of London, οι παντρεμένοι ζουν πιο πολλά χρόνια και έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας.
Η έρευνα μελέτησε περισσότερους από 9.000 ανθρώπους, οι οποίοι γεννήθηκαν το Μάρτιο του 1958 και συμμετείχαν για πάνω από 45 χρόνια στην έρευνα British National Child Development Study. Στη συνέχεια έγινε έλεγχος της κατάσταση της υγείας τους για 2 χρόνια από το 2002 – 2004 και σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι πιο υγιείς ήταν όσοι είχαν συνάψει γάμο κοντά στην ηλικία των 30 ετών και δεν είχαν πάρει διαζύγιο.
Όπως σημειώνουν οι ερευνητές ο γάμος παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία ενώ, από τους πιο ευεργετημένους φαίνεται να είναι οι άντρες καθώς όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες η υγεία των ανδρών σημειώνει πτώση μετά από ένα διαζύγιο, και επανέρχεται αν ξαναπαντρευτούν.
Επικεφαλής της μελέτης ήταν ο ελληνικής καταγωγής Dr George Ploubidis, ο οποίος τόνισε ότι και προηγούμενες μελέτες είχαν επισημάνει ότι οι εργένηδες έχουν κακή υγεία σε σχέση με τους παντρεμένους.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι καταρρίπτεται μάλλον ο μύθος ότι και τα ζευγάρια που συζούν έχουν τα ίδια οφέλη με τα παντρεμένα, καθώς, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, τα ζευγάρια που συζούν μπορεί να έχουν παρόμοια υγεία με τα παντρεμένα ζευγάρια, όμως οι αναπνευστικές λειτουργίες είναι χειρότερες στους άντρες που συζούν με τις συντρόφους τους. Για το λόγο αυτό, οι επιστήμονες, σημειώνουν ότι πρέπει να γίνει μία ακόμα μελέτη η οποία να εστιάσει στις διαφορετικές επιδράσεις του γάμου και της συμβίωσης.

Μία πρωτότυπη ιδέα βρήκε ένας ιδιοκτήτης ελληνικής ταβέρνας στο Ναϊμέγκεν της Ολλανδίας, για να εκφράσει την αντίδραση του για τα σενάρια εξόδου της Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Ο 62χρονος, Δημήτρης Κατσαλάς, επηρεασμένος από το Grexit, δημιούργησε ένα κατάλογο με ελληνικό στοιχείο.
Συγκεκριμένα, το όνομα του καταλόγου είναι «Grexit weken» δηλαδή «εβδομάδα Grexit» και περιλαμβάνει το πιάτο του Πρωθυπουργού «Tsiprasschotel» το οποίο είναι φιλετάκια χοιρινά και κοστίζει 18 ευρώ ή 5700 δραχμές. Από το μενού δεν θα μπορούσε να λείπει και το πιάτο του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, «Varoufakisschotel» το οποίο είναι σουβλάκι, χοιρινή μπριζόλα και γύρος με 17,50 ευρώ ή 5700 δραχμές.
Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχει το δικό του πιάτο το «Dijsslbloemschotel» και πρόκειται για σουβλάκι, σουτζούκι και γύρο κοστίζει 17,50 ευρώ ή 5700 δραχμές.
Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της ελληνικής ταβέρνας, στο gelderlander.nl, μπορεί να διακωμωδεί την κατάσταση, ωστόσο είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις σε ότι αφορά την Ελλάδα.
taverna

Μια νέα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης φιλοδοξούν να δημιουργήσουν οι Anonymous, που θα εκτοπίσει το Facebook από την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ανά τον κόσμο χρηστών.
Η νέα ιστοσελίδα κοινωνική δικτύωσης ονομάζεται Minds.com και δημιουργήθηκε από τους γνωστούς χάκερ Anonymous. Το νέο μέσο ελπίζει να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, αποφεύγοντας τα “φακελώματα” και τις παραβιάσεις ιδιωτικότητας των χρηστών για τα οποία κατηγορείται ο ιστότοπος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Το Minds.com θα διαθέτει όλες τις επιλογές που υπάρχουν στα μέχρι στιγμής γνωστά δίκτυα τύπου Facebook ή Twitter: θα υπάρχουν followers “ακόλουθοι”, ενώ θα επιτρέπονται σχόλια κι αναρτήσεις.
Η διάφορα με τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πως, όπως ισχυρίζονται οι Anonymous, ο στόχος της νέας ιστοσελίδας δεν είναι να βγάλουν χρήματα απ’ αυτό ή να συγκεντρώσουν δεδομένα και πληροφορίες για τον κάθε χρήστη του.
Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο όλες οι αναρτήσεις ή τα σχόλια θα είναι κρυμμένα (encrypted) από τις διαφημιστικές εταιρίες ή άλλους που πιθανόν θα είχαν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες.
Παράλληλα, στα σχέδια των εμπνευστών είναι η ιστοσελίδα να “ανταμείβει”, τρόπον τινά, τους χρήστες της για τον τρόπο που αυτοί λειτουργούν διαδραστικά μέσα στο Minds.com: όσο πιο δραστήρια συμμετοχή έχουν με σχόλια ή αναρτήσεις, τόσους περισσότερους πόντους θα λαμβάνουν μέσω ενός ιδιότυπου point system.
Η ιστοσελίδα έχει λανσαριστεί εδώ και λίγο καιρό, ενώ υπάρχει και το αντίστοιχο app για κινητά τηλέφωνα.
Μάλιστα, στον ιστότοπο theartofrevolution.org που πρόσκειται φιλικά στους Anonymous, έχει αναρτηθεί το εξής μήνυμα: “ας συνεργαστούμε όλοι μαζί για να βοηθήσουμε ώστε το Minds.com να γίνει ένα κοινωνικό δίκτυο από τους ανθρώπους και για τους ανθρώπους”.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!