Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Η ανάδρομη εκσπερμάτιση είναι ένα εξαιρετικά παράξενο ιατρικό φαινόμενο που μοιάζει φαινομενικά με τον προσποιητό οργασμό.

Υπάρχει όμως βιολογική εξήγηση για αυτήν την παράδοξη κατάληξη της ερωτικής κορύφωσης.

Ο όρος χρησιμοποιείται στον ιατρικό χώρο για να περιγράψει τον οργασμό που δε συνοδεύεται από την απελευθέρωση σπέρματος.

Για να κατανοήσουμε τι είναι η ανάδρομη εκσπερμάτιση, πρέπει να γνωρίζουμε την ανατομία των ανδρικών γεννητικών οργάνων: Ο προστάτης είναι ένας αδένας που συνδέεται με το πέος στο ένα του άκρο και στην ουροδόχο κύστη και τη σπερματοδόχο κύστη στο άλλο. Όταν ο άντρας πρόκειται να φτάσει σε οργασμό, το σπέρμα μεταφέρεται από τη σπερματοδόχο κύστη στον προστάτη και φτάνει σε ένα «σταυροδρόμι»: ο ένας δρόμος οδηγεί στην ουροδόχο κύστη και ο άλλος στο ανδρικό μόριο.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο λείος μυς της ουροδόχου κύστης συσπάται και ωθεί το σπέρμα να εξέλθει από το πέος. Στην ανάδρομη εκσπερμάτιση όμως ο μυς δε συσπάται όπως θα έπρεπε κι έτσι το σπέρμα κατευθύνεται στην ουροδόχο κύστη.

Η ανάδρομη εκσπερμάτιση δε συνοδεύεται από πόνο. Επίσης, το σώμα απορρίπτει φυσιολογικά το «αποπροσανατολισμένο» σπέρμα μέσω των ούρων.

Η ανάδρομη εκσπερμάτιση είναι συνηθέστερη σε άντρες που πάσχουν από διαβήτη ή έχουν κάνει επέμβαση στον προστάτη, καθώς στις δύο αυτές περιπτώσεις υπάρχει αυξημένος κίνδυνος δυσλειτουργίας του λείου μυός. Μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη νευρολογικής πάθησης, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας. Σε υγιείς άντρες μπορεί να οφείλεται σε απόφραξη της ουρήθρας.

Εάν δε συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω, η ανάδρομη εκσπερμάτιση μπορεί να οφείλεται στις συχνές σεξουαλικές επαφές. Η σπερματοδόχος κύστη αποθηκεύει συγκεκριμένη ποσότητα σπέρματος κι έτσι μπορεί να «στερέψει» εάν ο άντρας κάνει πολλές φορές σεξ μέσα στην ίδια ημέρα.

http://www.onmed.gr
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες προσφύγων για τα φρικτά εγκλήματα των τζιχαντιστών στο Κομπάνι.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δε σταματούν να σκορπούν τον θάνατο αποκεφαλίζοντας αμάχους στη συριακή πόλη.

Ο 13χρονος Dillyar δε μπορεί να βγάλει από το μυαλό του την εικόνα που τον έχει στοιχειώσει. Ήταν όταν προσπάθησε με τον 20χρονο ξαδερφό του να το σκάσουν από το Κομπάνι, όταν μαυροντυμένοι τζιχαντιστές τους έκλεισαν τον δρόμο. Ο ίδιος κατάφερε να τους ξεγλιστρήσει, όμως ο 20χρονος Mohammed όχι. "Τον έριξαν στο έδαφος και του έκοψαν το κεφάλι. Το βλέπω στον ύπνο μου κάθε βράδυ και κάθε πρωί που ξυπνάω θυμάμαι τα πάντα" εξομολογείται ο 13χρονος.

Όσοι καταφέρνουν να ξεφύγουν κάνουν λόγο για αγριότητα που ξεπερνά κάθε όριο.

Ακέφαλα πτώματα είναι σκορπισμένα στους δρόμους της πολιορκημένης πόλης στα σύνορα της Συρίας.

Η μαρτυρία του 38χρονου Amin Fajar, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είναι χαρακτηριστική της απόλυτης φρίκης που επικρατεί στο Κομπάνι.

"Έχω δει δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες πτώματα με κομμένα κεφάλια. Από κάποια λείπουν χέρια, από κάποια άλλα πόδια. Έχω δει πρόσωπα με βγαλμένα τα μάτια ή τη γλώσσα τους κομμένη. Δεν θα μπορέσω ποτέ να το ξεχάσω όσο ζω. Βάζουν τα κεφάλια στη σειρά για να μας τρομάξουν" ανέφερε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

http://www.enikos.gr 
Όπως ανακοίνωσε το Dropbox, ένα bug είναι υπεύθυνο για τη διαγραφή αρχείων που έχουν παλαιότερη έκδοση εγκατεστημένη και ενεργοποιημένη την επιλογή Selective Sync.

Με το Selective Sync ο χρήστης μπορεί να κάνει επιλεκτικό συγχρονισμό σε ορισμένους φακέλους του Dropbox λογαριασμού του, αλλά ένα bug που εμφανίζεται σε παλαιότερες εκδόσεις, έχει προκαλέσει σε αρκετούς χρήστες διαγραφή των αρχείων τους.

Η Dropbox δήλωσε ότι έχει εντοπίσει το πρόβλημα και ευελπιστεί ότι τα περισσότερα αρχεία θα ανακτηθούν.

Όχι μόνο διέρρηξε το σπίτι της για να τη ληστέψει, αλλά και βίασε γυναίκα 100 ετών, ο 35χρονος Κέισι Νέσμπιτ από το Κάνσας...

Ο αδίστακτος άνδρας αφού εισέβαλε στο διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας με τον συνεργό του, την κακοποίησε σεξουαλικά και της απέσπασε άγνωστο χρηματικό ποσό.

Η ηλικιωμένη που ζούσε μόνη της στο διαμέρισμα κατάφερε να ξεφύγει από τον βιαστή της και να ειδοποιήσει γείτονες, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία.

Ωστόσο, οι ληστές είχαν ήδη φύγει από το σπίτι με τη λεία τους όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί.

Παρόλα αυτά, οι γιατροί κατάφεραν να πάρουν γενετικό υλικό του βιαστή, όταν η γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να φτάσουν στον ένοχο.

Την περασμένη Παρασκευή, λοιπόν, η αμερικανική αστυνομία συνέλαβε τον 35χρονο Κέισι Νέσμπιτ, ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές Σέντγουικ.

Η ηλικιωμένη, η οποία ζει με συγγενείς της πλέον, βρίσκεται καλά στην υγεία της, ενώ σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας, Τρόι Λίβινγκστον, «είναι δυνατή και θαρραλέα».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Έχετε παρατηρήσει ότι το δέρμα σας το αισθάνεστε διαφορετικό μετά από κραιπάλες φαγητού ή ποτού; Δυστυχώς, όπως ο σωστός ύπνος μπορεί να μας χαρίσει τρυφερή και λαμπερή επιδερμίδα, άλλο τόσο εύκολα η κακή διατροφή μπορεί να μας την πάρει πίσω και να μας προσθέσει και 2-3 χρόνια κούρασης στο πρόσωπο.
Για να μην είμαστε υπερβολικοί, μια δυο ατασθαλίες στη διατροφή αραιά και πού δεν πρόκειται να σας στερήσουν τη φρεσκάδα σας. Μια φτωχή διατροφή, όμως, που συνεχίζεται ακατάπαυστα, εγγυημένα θα κάνει το δέρμα σας και τα δόντια σας να δείχνουν χειρότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε.
Αν, όμως, ξέρατε ποιες τροφές μπορούν να σας… γεράσουν, δεν θα τις αποφεύγατε;
Γλυκά: πάντα με μέτρο
Όταν τρώμε περισσότερη ζάχαρη από αυτή που μπορούν να επεξεργαστούν τα κύτταρά μας, τότε τα μόρια της υπερβάλλουσας ποσότητας μπερδεύονται με πρωτεΐνες και δημιουργείται μια κατάσταση ονομαζόμενη «Τελικό Προϊόν Προχωρημένης Γλυκοζυλίωσης» ή AGEs (Advanced Glycation End Products) –σχετιζόμενο με την ηλικία, ακόμη και στον τίτλο. Σε τελικό επίπεδο, το AGES μπορεί να βλάψει το κολλαγόνο της επιδερμίδας σας και το σφιχτό και νεανικό δέρμα σιγά-σιγά να σας αποχαιρετήσει. Συν του ότι, τα πολλά γλυκά προκαλούν φθορά και αποχρωματισμό και στα δόντια σας. Φροντίστε όποτε τρώτε κάτι γλυκό, να ξεπλένετε πάντα το στόμα σας με νερό.

Αλκοόλ: μην παρασύρεστε
Υγιές συκώτι σημαίνει και υγιές δέρμα. Όταν το συκώτι λειτουργεί σωστά, οι τοξίνες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το δέρμα σας αποβάλλονται από τον οργανισμό. Αν, όμως, συσσωρεύονται σε αυτό, τότε δεν διασπώνται σωστά και το δέρμα εμφανίζει διάφορα προβλήματα, από ακμή μέχρι ρυτίδες. Πέραν αυτού, το αλκοόλ αφυδατώνει, επηρεάζει τον ύπνο και συνολικά κουράζει τον οργανισμό και την όψη σας. Μείνετε στο 1 ποτηράκι κρασί την ημέρα και μην παρασύρεστε σε καταστάσεις που εκτός από χρόνια θα σας προσθέσουν και πονοκέφαλο.
Ξεροψημένο κρέας: ένοχο και για σοβαρές παθήσεις
Η μαύρη κρούστα στο μπιφτέκι σας, όταν το ζητάτε καλοψημένο, μπορεί να περιέχει προ-φλεγμονώδεις υδρογονάνθρακες, οι οποίοι διασπούν το κολλαγόνο στο δέρμα σας, ενώ το πολύ ψημένο έως καρβουνιασμένο κρέας έχει ήδη συνδεθεί από έρευνα, με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Προτιμήστε να αφαιρείτε κάθε φορά την ξεροψημένη επιφάνεια στο κρέας σας, ξύνοντάς την με ένα μαχαίρι.

Αλμυρές τροφές: νόστιμες αλλά ένοχες
Μπορεί εσείς να μην προσθέτετε αλάτι στη μαγειρική σας, αυτό, όμως, δεν σας εξασφαλίζει τη χαμηλή πρόσληψή του από τη διατροφή σας, αφού πολλές κονσέρβες ή το φαγητό που τρώτε έξω, μπορεί να υπερβάλλει σε αυτό. Όταν καταναλώνετε παραπάνω απ’ όσο πρέπει, προκαλείται κατακράτηση υγρών και αυτό μπορεί μελλοντικά να κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει λίγο πιο πρησμένο από το φυσιολογικό. Εξασφαλίστε ότι στο φαγητό που παραγγέλνετε το αλάτι θα είναι περιορισμένο και φυσικά προσέξτε τη χρήση του και στη μαγειρική σας.
Επεξεργασμένα κρέατα: αποχαιρετήστε το μπέικον
Εκτός από το μπέικον, αποχαιρετήστε και τα λουκάνικα, τα ζαμπόν και τα αλλαντικά, καθώς πολλά από αυτά τα κρέατα περιέχουν διάφορα συντηρητικά που πυροδοτούν φλεγμονές στην επιδερμίδα και επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Προσθέστε και το ότι τα περισσότερα από αυτά τα κρέατα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και φροντίστε να τα ελαχιστοποιήσετε στη διατροφή σας, όσο είναι νωρίς.

Πικάντικες τροφές: καίνε… μέσα κι έξω
Άσχημα τα νέα για τους λάτρεις των καυτερών, καθώς οι πικάντικες τροφές κάνουν κακό στο δέρμα με τάση για ροδόχρους ακμή (ερυθρότητα του προσώπου και μερικές φορές οίδημα), ενώ υπάρχει αναφορά και για επιπτώσεις κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Ο λόγος είναι ότι τα αιμοφόρα αγγεία του δέρματος είναι πιο αντιδραστικά μετά από τέτοιες τροφές και επειδή τα καυτερά φαγητά τα φουσκώνουν, το δέρμα μετά μπορεί να εμφανίζει περισσότερες ατέλειες. Μην ανησυχείτε, όμως, για το μεξικάνικο που φάγατε πριν ένα μήνα. Αυτού του είδους επιδράσεις των καυτερών φαγητών πραγματοποιούνται μόνο όταν καταναλώνονται σε συστηματική βάση.
Καφεΐνη: αφυδατώνει και θαμπώνει το δέρμα
Όπως κάθε άλλο διουρητικό, η καφεΐνη κάνει τον οργανισμό μας να αποβάλλει υγρά, αφαιρώντας του την υγρασία που χρειάζεται, κάτι που έχει αντίκτυπο και στην επιδερμίδα. Οτιδήποτε μας αφυδατώνει, αφυδατώνει και το δέρμα μας και το κάνει να φαίνεται θαμπό και γερασμένο. Τα καλά νέα είναι ότι πίνοντας νερό και εφαρμόζοντας ενυδατική κρέμα (κατά προτίμηση με υαλουρονικό οξύ), η επιδερμίδα σας μπορεί και πάλι να ισορροπήσει.
clickatlife.gr
Σοκ έχει προκαλέσει στην Τσεχία η είδηση ότι μια 15χρονη έκοψε με τσεκούρι τα δάχτυλα της φίλης της για να τα θυσιάσει στον σατανά.

Η Αλένα Σκριβάνοβα παρέσυρε την 10χρονη Γίτκα Σβέλοβα σε δάσος κοντά στην πόλη Μπρνο της νότιας Τσεχίας και εκεί, αφού την έδεσε σε ένα δέντρο, της έκοψε τα δάχτυλα με τσεκούρι που έκρυβε στο σακίδιο της.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε για το περιστατικό: «Με κάποιο τρόπο η νεότερη κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει και οι γονείς της τρομοκρατημένοι φώναξαν την αστυνομία. Όταν οι αξιωματικοί έφτασαν στο σημείο βρήκαν το μεγαλύτερο κορίτσι να κάθεται στο έδαφος με το τσεκούρι στο ένα χέρι και τα κομμένα δάχτυλα στο άλλο».

Η 15χρονη παρακολουθείται από ψυχίατρο ενώ το θύμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την Mirror.

http://www.enikos.gr 
Ο Eντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που τόλμησε να αποκαλύψει το σύστημα μαζικής παρακολούθησης πολιτών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, προτρέπει τους χρήστες του Διαδικτύου να τιμήσουν το δικαίωμά τους στο απόρρητο των επικοινωνιών τους «ακόμα και όταν δεν έχουν τίποτα να κρύψουν» και να επιλέξουν εφαρμογές επικοινωνίας που αναπτύχθηκαν με σεβασμό στην μυστικότητα των υπηρεσιών.

Εχοντας ιδία γνώση για τις τακτικές της NSA αλλά και για τον τρόπο που εταιρείες του Διαδικτύου συνεργάζονται με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ο Σνόουντεν υπογραμμίζει πως το θέμα του απορρήτου θα πρέπει να προσεγγίζεται διαφορετικά. «Δεν θα έπρεπε να δικαιολογήσετε εσείς γιατί θέλετε να επικοινωνείτε με μυστικότητα, ιδιωτικά. Οι κυβερνήσεις θα έπρεπε να αιτιολογούν γιατί θέλουν να σας στερήσουν αυτό το δικαίωμα όπως οποιοδήποτε θα έπρεπε να ζητήσει την άδειά σας για να ακούει όσα λέτε με κάθε συνομιλητή σας, όχι γιατί λέτε κάτι κρυφό, αλλά γιατί έχετε το δικαίωμα να συζητάτε ιδιωτικά», λέει.

Καταζητούμενος διεθνώς ο Σνόουντεν ζει στη Μόσχα έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο.

Αναφέρθηκε σε υπηρεσίες που δεν κάνουν όλα όσα χρειάζονται για να σεβαστούν το δικαίωμα των χρηστών στην ιδιωτικότητα και έγινε συγκεκριμένος: «Εγκαταλείψτε Dropbox, και εταιρείες όπως το Facebook και το Google. Αναζητήστε ανταγωνιστικές εφαρμογές εταιρειών που κάνουν κρυπτογράφηση των αρχείων σας στο σύστημά σας, κάνουν την μεταφορά κρυπτογραφημένα και τα τηρούν κρυπτογραφημένα στους διακομιστές τους».

Εναλλακτικά πρότεινε τις εφαρμογές SpiderOak (στην θέση του Dropbox), στο SilentCircle (κλήσεις και SMS) και στις εφαρμογές της WhisperSystems (RedPhone).

Ο Σνόουντεν υποστήριξε επίσης ότι εάν μια τεχνολογική εταιρεία δέχεται να μειώσει την ασφάλεια των συστημάτων και των υπηρεσιών της ως αποτέλεσμα των πιέσεων μιας κυβέρνησης, τότε αυτή η εταιρεία θα βρεθεί αντιμέτωπη με ανάλογα αιτήματα και από άλλες κυβερνήσεις και θα ενδώσει.

tanea.gr
Προειδοποιεί πριν τυλιχτεί στις φλόγες από την υπερθέρμανση

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανέπτυξαν την πρώτη «έξυπνη» μπαταρία λιθίου – ιόντων, που προειδοποιεί έγκαιρα προτού υπερθερμανθεί και τυλιχτεί στις φλόγες. Μια σειρά από σχετικά περιστατικά τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει ανησυχίες διεθνώς για την ασφάλεια αυτών των μπαταριών.

Η νέα τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί στις κοινές μπαταρίες που χρησιμοποιούνται ευρέως σε δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς επίσης σε μεγαλύτερες μπαταρίες για αυτοκίνητα και αεροπλάνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή επιστήμης υλικών και μηχανικής Γι Τσούι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature Communications”, τόνισαν ότι «στόχος είναι ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που θα σώζει ζωές και περιουσίες».

Το βραχυκύκλωμα και η έκρηξη της μπαταρίας μπορεί να συμβεί λόγω διείσδυσης μεταλλικών σωματιδίων ή σκόνης στο εσωτερικό της, λόγω υπερβολικά γρήγορης φόρτισης ή όταν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή.

Το 2013 η Boeing «προσγείωσε» προσωρινά τον στόλο των νέων αεροσκαφών της “787 Dreamliner”, μετά από δύο μπαταρίες που έπιασαν φωτιά για αιτίες που ακόμη δεν έχουν βρεθεί. Το 2006 η Sony ανακάλεσε εκατομμύρια μπαταρίες λιθίου – ιόντων μετά από αναφορές χρηστών για πάνω από δέκα φορητούς υπολογιστές της που έπιασαν φωτιά. Η εταιρεία αναγνώρισε ότι στη διάρκεια της κατασκευής τους μικροσκοπικές μεταλλικές «ακαθαρσίες» είχαν εισχωρήσει στις μπαταρίες, προκαλώντας βραχυκύκλωμα κάποια στιγμή.

«Η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο μπορεί να είναι μία στο εκατομμύριο. Παρ’ όλα αυτά παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι εκατοντάδες εκατομμύρια υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα πουλιούνται κάθε χρόνο. Θέλουμε να μειώσουμε την πιθανότητα της πυρκαγιάς στην μπαταρία στην μία στο ένα δισεκατομμύριο ή ακόμη και στο μηδέν», δήλωσε ο Γι Τσούι.

Το ″έξυπνο″ σύστημα των αμερικανών ερευνητών ανιχνεύει έγκαιρα το πρόβλημα και μπορεί να στείλει ένα μήνυμα στον κάτοχο της συσκευής ότι η μπαταρία θέλει αντικατάσταση. Το ίδιο προειδοποιητικό σύστημα θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλου είδους μπαταρίες, όπως ψευδαργύρου, αλουμινίου και άλλων μετάλλων.

Το υπό ανάπτυξη καινοτομικό σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει τα τυχόν προβλήματα στη διάρκεια της λειτουργίας μιας κανονικής μπαταρίας, αλλά δεν έχει εφαρμογή σε μπαταρίες που έχουν υποστεί ζημιά συγκρούσεις ή άλλα ατυχήματα.

http://www.4news.gr 

Η δημιουργία σπιτιών και οικισμών που μπορούν να φιλοξενήσουν μονίμους κατοίκους των βυθών αποτελεί το αντικείμενο δραστηριότητας της αμερικανικής U.S. Submarine Structures- εταιρείας που αναπτύσσει υποθαλάσσια και ημι-καταδυόμενα κτήρια τόσο για σκοπούς κατοίκησης όσο και εμπορικής δραστηριότητας.
Ένα από τα projects της εταιρείας είναι το H2OME, το οποίο περιγράφεται ως «η πρώτη υποθαλάσσια κατοικία στον κόσμο- ένα κτήριο το οποίο μπορείτε να αγοράσετε σήμερα». Η U.S. Submarine Structures παρέχει στον επίδοξο κάτοικο των βυθών τη δυνατότητα επιλογής της δικής του τοποθεσίας, ή εναλλακτικά κάνει η ίδια την επιλογή μίας «αξιοσημείωτης υποθαλάσσιας θέσης».
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι όλη η δομή είναι σε πίεση επιφανείας, οπότε δεν απαιτείται αποσυμπίεση για να κατοικήσει κανείς εκεί. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα κτήρια κατασκευάζονται από απλά υλικά, τα οποία μπορούν να βρεθούν εύκολα, ενώ η ίδια παράγει τα ακρυλικά πάνελ σύμφωνα με τις προδιαγραφές της.
Τα υλικά μεταφέρονται σε πλωτή πλατφόρμα και συναρμολόγηση και δοκιμές, και στη συνέχεια ακολουθεί κατάδυση και εγκατάσταση του κτηρίου στον πυθμένα, σε θέση η οποία έχει προετοιμαστεί. Όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα, η υποβρύχια κατοικία μπορεί να είναι έτοιμη για χρήση 48 ώρες μετά την παράδοσή της.
Στα projects της U.S. Submarine Structures περιλαμβάνεται επίσης το Poseidon Undersea Resort στα Φίτζι, το οποίο προορίζεται να αποτελέσει υποθαλάσσιο θέρετρο πέντε αστέρων- ωστόσο, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Discovery News, ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε ολοκλήρωσή του το 2008, και κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, αν και 150.000 άτομα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον ώστε να διαμείνουν στο ξενοδοχείο, πληρώνοντας το αντίτιμο των 14.000 δολαρίων εβδομαδιαίως.
Τρίτο project της εταιρείας είναι το OAC (Ocean Activity Center), που αποτελεί ένα ημι-καταδυόμενο κτήριο, με τον έναν εκ των τριών ορόφων του πλήρως βυθισμένο.
naftemporiki.gr
Ο Τοτός και ο πατέρας του παίρνουν βράδυ ένα ταξί να πάνε επίσκεψη στη γιαγιά του Τοτού.
Καθώς περνάνε έξω από ένα μπουρ****, βλέπει ο Τοτός το κόκκινο φως και ρωτάει τον πατέρα του με περιέργεια:
- Μπαμπά τι μέρος είναι αυτό με το κόκκινο φωτάκι;

- Α ... αυτό είναι ένα καλό μαγαζί.
- Μπουρ****!, λέει ο ταξιτζής.
- Και τι υπάρχει μέσα σ αυτό το καλό μαγαζί, μπαμπά;
- Υπάρχουν κάτι καλές κυρίες.
- Πουτά***!, λέει ο ταξιτζής.
- Και τι κάνουν αυτές οι καλές κυρίες, μπαμπά;
- Εξυπηρετούν κάτι κυρίους.
- Γαμ***νται!, λέει ο ταξιτζής.
- Κάνουν παιδάκια, μπαμπά;
- Ναι, λέει ο πατέρας του.
- Μπάσταρδα!, λέει ο ταξιτζής.
- Και τι γίνονται αυτά τα παιδάκια, μπαμπά, όταν μεγαλώσουν;
- ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ!, λέει ο πατέρας του.

http://simantra.blogspot.gr 
Στα παιδικά μάτια ο κόσμος της τηλεόρασης είναι ελκυστικός λόγω της αμεσότητας της εικόνας των χρωμάτων της όρασης και του ήχου. Αποτελεί ένα αχώριστο και πιστό φίλο του παιδιού μέσα στη μοναξιά του διαμερίσματος.
Πολλές φορές μάλιστα μετατρέπεται και σε μπέιμπι σίτερ ή και σε παιδαγωγό όταν οι γονείς είναι απασχολημένοι και κουρασμένοι και δεν έχουν διάθεση ν’ ασχοληθούν με τα παιδιά.
Γράφει ο Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής Στέλιος Μαντούδης www.mandou.gr

Θετικά της τηλεόρασης
Πως βοηθάει στην ανάπτυξη του παιδιού η τηλεόραση:
− Εμπλουτίζει τις γνώσεις του παιδιού σε διάφορους τομείς- Βιολογίας, Γεωγραφίας- μέσα από ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ.
− Δίνει στο παιδί τη δυνατότητα να καλλιεργήσει το πνεύμα του και να αποκτήσει κριτική στάση απέναντι σε αυτά που βλέπει.
− Φυσικά έρχεται σε άμεση επαφή με την τέχνη του θεάτρου και του κινηματογράφου, όπου υπάρχουν πολλές ταινίες και θεατρικά έργα που αναφέρονται και διαπραγματεύονται πολλές κοινωνικές και προσωπικές αξίες.

Που δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη του παιδιού
− Αποσπά το παιδί από το παιχνίδι, τους φίλους, τις παρέες, την κοινωνική συναναστροφή και το απομονώνει. Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε παιδιά να κλείνονται στον εαυτό τους.
− Η έντονη επιθυμία των παιδιών να παρακολουθήσουν συγκεκριμένα προγράμματα τα οδηγούν να παραμελούν τα μαθήματά τους.
− Η παρακολούθηση σκηνών βίας εξοικειώνει το παιδί με τη βία και συχνά του δημιουργείται η επιθυμία να μιμηθεί αυτά που βλέπει με απρόβλεπτες συνέπειες.
−Περνάει αρνητικά και ψεύτικα μηνύματα στο παιδί. Μέσα από σήριαλ παρουσιάζει ένα κόσμο τελειότητας,, ονειρικό όπου τα πάντα είναι εύκολα και τα άτομα είναι επιτυχημένα οικονομικά και κοινωνικά, αναδεικνύοντας τρόπους γρήγορους και όχι απαραίτητα έντιμους.
− Δημιουργούν καταναλωτικές ταινίες και συμπεριφορές μέσα από την υποχρεωτική παρακολούθηση των διαφημίσεων.

Προτάσεις για τους γονείς
− Επιλέγεται μαζί ποιες εκπομπές μπορεί να βλέπουν και κάτω από ποιες συνθήκες.
− Συμφωνείστε και ορίστε το καθημερινό χρονικό όριο που τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τηλεόραση.
− Παρακολουθείτε τακτικά με τα παιδιά τηλεόραση, εξηγώντας τους τι απ’ όλα από αυτά που βλέπουν είναι αληθινό και τι ανήκει στο χώρο του φανταστικού.
− Η ανάλυση και η συζήτηση για καθετί που παρακολουθεί το παιδί θα βοηθήσει σταδιακά την δημιουργία κρητικής στάσης προς τα προγράμματα.
− Αν το παιδί επιμένει να παρακολουθείτε κάποια εκπομπή που δεν εγκρίνετε μιλήστε μαζί του γι’ αυτή έτσι ώστε να μάθετε τι είναι αυτό που του προκαλεί το ενδιαφέρον.
− Υποχωρήστε αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Δείτε την όμως μαζί και συζητήστε την.
− Προτείνετε στο παιδί άλλες δραστηριότητες για τον ελεύθερο χρόνο του, όπως το διάβασμα ενός βιβλίου, το να ακούει μουσική, να ζωγραφίζει κ.ά.
− Μην ξεχνάτε ότι κανένα παιδί δεν προτιμά να βλέπει τηλεόραση αν υπάρχει και η επιλογή της επαφής μαζί σας.

 Τι θα πρέπει να αποφύγετε
− Να βάλετε τη συσκευή τηλεόρασης στο παιδικό δωμάτιο.
− Να υπόσχεστε στο παιδί ότι αν τελειώσει γρήγορα τα μαθήματά του θα δει τηλεόραση. Προτιμήστε κάτι άλλο.
− Να είναι η τηλεόραση διαρκώς ανοικτή είτε βλέπετε είτε όχι.
− Να επιτρέπετε στα παιδιά να ανοίγουν την τηλεόραση όποτε θέλουν.
− Να επιτρέπετε να βλέπουν προγράμματα που προορίζονται για ενήλικους όπως π.χ. ταινίες με βία και σκηνές σεξουαλικών περιεχομένων.
boro.gr
Στην Ανατολή πιστεύουν ότι το κοπανισμένο κέρατο του ρινόκερου









αυξάνει............................................................... τις σεξουαλικές επιδόσεις!!!


http://scoupa.blogspot.gr 
Σε 36 ακόμα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, θα κυκλοφορήσουν τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus μέσα στον Οκτώβριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Apple Insider.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Apple Insider, στις 17 Οκτωβρίου τα νέα iPhones θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Ινδία, την Κίνα και το Μονακό. Σειρά παίρνει στις 23 Οκτωβρίου το Ισραήλ και στις 24 Οκτωβρίου η Τσεχία, οι Γαλλικές Δυτικές Ινδίες, η Γροιλανδία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Ρεϊνιόν και η Νότια Αφρική.

Στις 30 Οκτωβρίου τα νέα iPhones θα φτάσουν στο Μπαχρέιν και το Κουβέιτ, ενώ μέχρι την τελευταία μέρα του μήνα θα πρέπει να περιμένουν οι fans της Apple στην Ελλάδα, όπως και στην Αλβανία, τη Βοσνία, την Κροατία, την Εσθονία, το Γκουάμ, την Ουγγαρία, την Ισλανδία, το Κόσοβο, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Μακάου, τα Σκόπια, το Μεξικό, τη Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία, τη Νότια Κορέα, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Ουκρανία και την Ταϊλάνδη.

Έτσι, στο τέλος του μήνα τα νέα “μωρά” της Apple θα βρίσκονται σε 69 χώρες ανά τον κόσμο, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να προστεθούν ακόμα 46 χώρες.
news.gr
Είναι πιθανό μια πέτρα στα νεφρά να μην προκαλέσει συμπτώματα μέχρι τη στιγμή που θα μετακινηθεί μέσα στο νεφρό σας ή/και περάσει στην ουρική δίοδο και θα σας προκαλέσει μεγάλη δυσφορία και δυσκολία στην ούρηση.

Όταν η πέτρα στα νεφρά περνά από το σύστημα συλλογής ούρων (μέσα στο νεφρό) προς την ουρική δίοδο, δρα σαν ένα φράγμα, αποτρέποντας την εύκολη ροή των ούρων από το νεφρό στην ουροδόχο κύστη.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ούρα να συσσωρεύονται, αυξάνοντας την πίεση και το πρήξιμο μέσα στο νεφρό.

Δείτε ποια είναι τα σημάδια που θα πρέπει να σας δημιουργήσουν την υποψία ότι έχετε πέτρα στα νεφρά:

-Έντονος πόνος στα πλευρά και την πλάτη, κάτω από το σημείο που τελειώνει ο θώρακας
-Πόνος που μοιάζει να "απλώνεται" στην κάτω κοιλιακή και την βουβωνική χώρα
-Πόνος που "έρχεται κατά κύματα" και δεν έχει πάντα την ίδια ένταση
-Χρωματισμός στα ούρα (ροζ, κοκκινωπό ή καφέ)
-Ασυνήθιστη/άσχημη μυρωδιά των ούρων
-Ναυτία και έμετος
-Πυρετός και κρυάδες (αν έχει προκληθεί μόλυνση)

Ο πόνος από μια πέτρα στα νεφρά μπορεί να αλλάξει τόσο σε ένταση, όσο και στο σημείο που τον αισθάνεστε.

http://www.onmed.gr 

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!