Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Πώς θα μειώσετε τις ρυτίδες
Κανείς δεν μπορεί να αντιστρέψει τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο, μπορεί όμως να προστατέψει το δέρμα του επιβραδύνοντας την εμφάνισή τους.

Πώς θα προστατευτείτε από την εμφάνιση των ρυτίδων;

Αποφύγετε τον ήλιο

Είναι ηλίου φαεινότερο πώς η ηλιακή ακτινοβολία επιδρά αρνητικά στην επιδερμίδα. Περιορίστε την έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό προσώπου, ιδιαίτερα αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Κόψτε το κάπνισμα

Το κάπνισμα γερνά το δέρμα, κυρίως απελευθερώνοντας ένα ένζυμο που διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

Κοιμηθείτε αρκετά

Με περισσότερο και καλύτερο ύπνο θα παράγετε περισσότερη αυξητική ορμόνη που βοηθά το δέρμα να παραμένει σκληρό, περισσότερο ελαστικό και λιγότερο ευάλωτο στις ρυτίδες.

Και ανάσκελα

Όταν κοιμάστε στο πλευρό αυξάνει τις ρυτίδες στο μάγουλο και το σαγόνι, ενώ το να κοιμάστε μπρούμυτα οδηγεί στη δημιουργία μετώπου με «αυλάκια». Για να μην αυξήσετε τις ρυτίδες καλό είναι να κοιμάστε ανάσκελα.

Μη μισοκλείνετε τα μάτια

Οποιαδήποτε επαναλαμβανόμενη κίνηση του προσώπου οδηγεί στην υπερλειτουργία των μυών του προσώπου δημιουργώντας αυλάκια κάτω από την επιφάνεια. Αν συνοφρυώνεστε για να διαβάσετε κάτι, τότε τσεκάρετε μήπως έχετε μυωπία.

Τρώτε περισσότερο σολομό

Ο σολομός αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης αλλά και ωμέγα -3 λιπαρών οξέων. Τα λιπαρά οξέα τρέφουν το δέρμα και βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων.

Χρησιμοποιείτε ενυδατικά προϊόντα

Το ενυδατωμένο δέρμα δείχνει καλύτερο, έτσι οι γραμμές και οι πτυχώσεις είναι λιγότερο ευδιάκριτες. Χρησιμοποιήστε φαρμακευτικά προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας με δραστικά συστατικά, όπως η ρετινόλη και τα πεπτίδια.

Μην πλένετε συνέχεια το πρόσωπο

Το ζεστό νερό αφαιρεί από το δέρμα τα φυσικά έλαια και την ενυδάτωση που προστατεύουν από τις ρυτίδες. Αν το πλένετε πολύ συχνά απομακρύνετε και την προστασία.

Διαφημίζουν τα πάντα, από χάπια για τα μαλλιά μέχρι σαμπουάν. Πόσα εκατομμύρια βγάζουν τελικά οι διάσημοι από το instagram;

Τα τελευταία χρόνια το instagram έχει γίνει ο πλέον εύκολος και γρήγορος σχετικά τρόπος για να βγάλει κάποιος πολλά χρήματα. Κάποιες φορές μάλιστα δεν κάνουμε λόγο για απλώς «πολλά χρήματα», αλλά για εκατομμμύρια.
Οι τυχεροί είναι συνήθως διάσημες προσωπικότητες, που πέρα από το βασικό τους επάγγελμα, πληρώνονται αδρά κάθε χρόνο μόνο από τις φωτογραφίες που ποστάρουν στο προσωπικό τους προφίλ στο instagram. Παρακάτω συγκεντρώσαμε δέκα χαρακτηριστικά παραδείγματα διασήμων που κάθε χρόνο γίνονται ολοένα και πιο πλούσιοι απλά και μόνο μέσω της δημοφιλούς αυτής πλατφόρμας.

1. Κριστιάνο Ρονάλντο - 47,8 εκατ. δολάρια το χρόνο


Ένα χρυσό δαχτυλίδι που είχε χαρίσει σε έναν στενό φίλο του ο Ιρλανδός συγγραφέας Όσκαρ Ουάιλντ θα επιστραφεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σχεδόν 20 χρόνια αφότου κλάπηκε από το Μάγκνταλεν Κόλετζ.
Ο Ολλανδός ντετέκτιβ έργων τέχνης Άρθουρ Μπραντ εντόπισε το δαχτυλίδι, το οποίο θα επιστρέψει στην προθήκη του στις 4 Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό από τον οικονομικό διαχειριστή του Κολεγίου, Μαρκ Μπλάντφορντ-Μπέικερ.
Το δαχτυλίδι των 18 καρατίων είχε δοθεί από τον Ουάιλντ και τον συμφοιτητή του Ρέτζιναλντ Χάρντινγκ στον Ουίλιαμ Γουόρντ το 1876, όταν και οι τρεις φοιτούσαν στο Κολέγιο. Κλάπηκε το 2002 από τον καθαριστή Ίμον Άντριους, ο οποίος το πούλησε έναντι 150 λιρών. Ήταν άγνωστο τι απέγινε στη συνέχεια, όμως οι Αρχές πίστευαν ότι κατά πάσα πιθανότητα ο κλεπταποδόχος θα το είχε λιώσει. Η αξία του τότε ήταν περίπου 35.000 λίρες.
«Χαιρόμαστε πολύ που θα το πάρουμε πίσω. Πριν από χρόνια, η αστυνομία πίστευε ότι θα το είχε λιώσει κάποιος που δεν είχε αντιληφθεί τη σημασία του», είπε ο Μπλάντφορντ-Μπέικερ.
Το δαχτυλίδι φέρει τα αρχικά του Ουάιλντ και μια αφιέρωση στα αρχαία ελληνικά: «Δώρο αγάπης, σ’ αυτόν που την επιθυμεί».
Ο Μπραντ έχει βοηθήσει στον εντοπισμό πολλών έργων τέχνης, όπως ενός πίνακα του Πάμπλο Πικάσο που κλάπηκε από το γιοτ ενός Σαουδάραβα, το 1999.
TikTok: Η ανερχόμενη εφαρμογή που έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο
Μία νέα εφαρμογή έχει τρελάνει παιδιά, εφήβους (και όχι μόνο) και, όπως προβλέπουν αρκετοί, αναμένεται να ανταγωνιστεί δημοφιλείς εφαρμογές όπως Instagram και Facebook. Έχει φτάσει ήδη τους 500 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, εκ των οποίων το 41% είναι ηλικίας 16 μέχρι 24 ετών. Είναι σαν μία ανάμειξη Vine, Instagram και Youtube. Ένας διαδικτυακός χώρος που επιτρέπει στους χρήστες του να "εκτονώσουν" τη δημιουργικότητά τους, να γελάσουν και να φτιάξουν με ευκολία βίντεο.
Το TikTok, γνωστό και ως musical.ly στο παρελθόν, που όμως από το 2018 μετονομάστηκε, είναι μία εφαρμογή που παρέχεται δωρεάν σε AppStore και Android και προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να δημιουργήσει μικρού μήκους βίντεο με συνοδεία μουσικής.
Πρόκειται δηλαδή για μία εφαρμογή που ενώνει την κοινωνική δικτύωση με τη μουσική σε μία πρωτότυπη πλατφόρμα αυτοδημιούργητων βίντεο. Οι χρήστες δημιουργούν, αποθηκεύουν και μοιράζονται βίντεο διάρκειας μέχρι και 15 δευτερολέπτων.
Όπως στα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έτσι και σε αυτό, οι TikTok-ers μπορούν να πατήσουν "like" και να σχολιάσουν άλλα βίντεο, καθώς επίσης να κάνουν ρεμίξ με αυτά και να τα δημοσιεύσουν μετά.
Υπάρχουν πολλά φίλτρα και εφέ, όπως γρήγορη και αργή κίνηση, αντιστροφή και άλλα.
Για να γίνει κανείς μέλος αυτής της κοινότητας αρκεί να κάνει εγγραφή χρησιμοποιώντας έναν αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση email και λογαριασμό Facebook ή Instagram. Αφού ολοκληρώσει την εγγραφή, ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει δημοφιλείς δημιουργούς, κατηγορίες και Hashtags, ώστε να βρει το βίντεο που ψάχνει.
Το ζήτημα της επικινδυνότητας του συγκεκριμένου app για τους ανήλικους δεν είναι ξεκάθαρο. Το TikTok στο Google Play Store επισημαίνει ότι χρειάζεται γονική συναίνεση. Αντίθετα, στο Apple Store δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο, παρά μόνο ότι επιτρέπεται να χρησιμοποιείται η εφαρμογή από παιδιά 12 ετών και άνω. Αυτό, γιατί πολλά από τα βίντεο που κυκλοφορούν ενδέχεται να έχουν υβριστικό ή σεξουαλικό περιεχόμενο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!