Σάββατο 5 Μαρτίου 2016


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τσαρλς Σταρτ στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας μελέτησαν τη διαδικτυακή δραστηριότητα 600 γυναικών ώστε να διαπιστώσουν πώς συνδέεται με την εμπειρία της μοναξιάς ή και την κατάθλιψη.
Το δείγμα περιελάμβανε 616 γυναίκες, οι μισές από τις οποίες είχαν δηλώσει ότι βιώνουν μοναξιά και των οποίων το προφίλ στο Facebook ήταν «ανοιχτό» προς όλους τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.
Η έντονη δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα, όταν δηλαδή ο χρήστης κάνει συνεχώς κοινοποιήσεις και σχόλια ή ενημερώνει την κατάστασή του, φάνηκε να συνδέεται με το αυξημένο αίσθημα μοναξιάς αλλά και με συμπτώματα κατάθλιψης, σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Computers in Human Behavior.
Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ένα άτομο που επιθυμεί να επικοινωνήσει ή να συνδεθεί με άλλους ανθρώπους μοιράζεται πληροφορίες μέσω των κοινωνικών δικτύων.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι γυναίκες που ένιωθαν μοναξιά ήταν επίσης πιο πιθανό να μοιράζονται την προσωπική τους κατάσταση (π.χ. σε σχέση, ελεύθερη) με χρήστες πέραν των φίλων τους αλλά και να παραθέτουν προσωπικές πληροφορίες όπως η διεύθυνσή τους.
«Είναι λογικό ένα άτομο που νιώθει μοναξιά να μοιράζεται τέτοιου είδους πληροφορίες», δηλώνει ο Yeslam Al-Saggaf, ένας εκ των συντακτών της μελέτης, συμπληρώνοντας πως είναι ένας τρόπος για ορισμένους χρήστες να δώσουν σε άλλους το έναυσμα να τους προσεγγίσουν ώστε τελικά να απαλλαγούν από τη μοναξιά τους.

Αν νομίζετε ότι τα πλεονεκτήματα ενός «παχυλού» τραπεζικού λογαριασμού μπορούν να ανεβάσουν την ερωτική ένταση, μάλλον έχετε, τουλάχιστον μερικώς, δίκιο.
Τα χρήματα ενδεχομένως δεν μπορούν να αγοράσουν τον έρωτα, αλλά μπορούν να επιτρέψουν μια έντονη ερωτική ζωή.
Περίπου το 70% των πολυεκατομμυριούχων υποστηρίζει ότι απολαμβάνει καλύτερο και πιο περιπετειώδες σεξ, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσκόπηση της εταιρείας επικοινωνίας και μάρκετινγκ Prince&AssociatesInc.
Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικό άρθρο, το 63% των «πλούσιων» ανδρών ανέφερε ότι η οικονομική του ευημερία τού επέφερε «καλύτερο σεξ», το οποίο και όρισε ως προς τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, αλλά και την εναλλαγή των σεξουαλικών συντρόφων. Ένα ποσοστό συγκρίσιμο με το αντίστοιχο 88% των γυναικών που ανέφερε ότι τα περισσότερα χρήματα τους απέφεραν «καλύτερο σεξ», που όρισαν ως σεξ καλύτερης ποιότητας.
Ίσως και να βγάζει νόημα αν το καλοσκεφτούμε: τα χρήματα αποφορτίζουν το άτομο από τους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες, με τους οποίους οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι, βοηθώντας περίπου το 1% του πληθυσμού να χαλαρώσει και να πάει παρακάτω.
Η ασφάλεια που παρέχει στο άτομο η μεγάλη οικονομική επιφάνεια, επίσης, δημιουργεί μια αίσθηση σταθερότητας, την οποία πολλοί άνθρωποι, ιδίως οι βαθύπλουτες γυναίκες, θεωρούν ενδυναμωτική. Φυσικά, «ακριβά παιχνίδια», όπως ιδιωτικά τζετ και ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, δεν βλάπτουν…
Σε μελέτη από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του NewCastle βρέθηκε ότι τουλάχιστον για τις γυναίκες η παρέα με τους πλουσίους επίσης επέφερε καλύτερο σεξ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, όσο αυξανόταν το εισόδημα των συντρόφων τους, τόσο αυξανόταν και η συχνότητα του γυναικείου οργασμού.
Θα μπορούσαν, λοιπόν, τα χρήματα να λειτουργούν ως αφροδισιακό; Ίσως, όπως τουλάχιστον αναφέρει το άρθρο που αναρτήθηκε στην ειδική έκδοση του CNN. Ή σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, ίσως οι -εμπνευσμένοι από τον πλούτο- οργασμοί, είναι αποτέλεσμα βιολογικής εξέλιξης, βοηθώντας τις γυναίκες να διακρίνουν και να βρουν μεταξύ των ανδρών τον καλύτερο δυνατό παροχέα.
Ωστόσο, ένας σύντροφος που μπορεί να παρέχει περισσότερους πόρους και περισσότερους οργασμούς μπορεί να μην αποτελεί απαραίτητα το καλύτερο μακροπρόθεσμο «στοίχημα», αφού τα χρήματα αλλάζουν τους ανθρώπους και όχι πάντα προς το καλύτερο.
Σύμφωνα με τον κοινωνικό ψυχολόγο JustinLehmiller, οι πιο εύποροι άνθρωποι έχουν περισσότερο ανήθικες και ανέντιμες συμπεριφορές, που μπορεί να τους ακολουθούν και στην κρεβατοκάμαρά τους… Μάλιστα, οι έρευνες έχουν δείξει ότι η δύναμη και ο πλούτος συνδέονται με μεγαλύτερη πιθανότητα απιστίας.
Αλλά ευτυχώς για το 99% του πληθυσμού, το σεξ αυτό καθαυτό μπορεί να προσφέρει περισσότερη ευτυχία, από ό,τι θα μπορούσαν ποτέ τα χρήματα.
Σε ακόμη μία σχετική μελέτη από ερευνητές του DartmouthCollege και του Πανεπιστημίου του Warwick της Μεγάλης Βρετανίας, μετρήθηκαν τα επίπεδα ευτυχίας-αν τελικά μπορούμε να ορίσουμε τι είναι ευτυχία και αν κάτι τέτοιο είναι μετρήσιμο- σε 16.000 άνδρες και γυναίκες. Σύμφωνα λοιπόν με τα συμπεράσματα της έρευνας, όσο περισσότερο σεξ έκαναν οι συμμετέχοντες, τόσο πιο ευτυχισμένοι ήταν, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και το φύλο τους. Και ενώ βρέθηκε πως τα χρήματα μπορούσαν να «αγοράσουν» περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους, δεν «αγόραζε» απαραίτητα και περισσότερο σεξ.
Στην πραγματικότητα οι άνδρες που πλήρωναν για να κάνουν σεξ ήταν αισθητά λιγότερο ευτυχείς από αυτούς που δεν χρειαζόταν να μπουν σε τέτοια διαδικασία. Συμπέρασμα που μοιάζει φυσικά λογικό. Μπορεί δηλαδή κάποιος να αγοράσει όσο σεξ θέλει, αλλά στο τέλος της μέρας, οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται κάτι παραπάνω από μερικές στιγμές σωματικής επαφής. Το να εξασφαλίζει κάποιος το σεξ δεν ικανοποιεί τις ψυχολογικές του ανάγκες για οικειότητα, εγγύτητα και συναισθηματικό δέσιμο.
Οι έρευνες επίσης έδειξαν ότι το σεξ είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με την ευτυχία, που υπολογίστηκε ότι η αύξηση της σεξουαλικής συχνότητας από μία φορά τον μήνα σε μία φορά την εβδομάδα θα λειτουργούσε ως ενεργοποιητής της διάθεσης τόσο όσο περίπου 38.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα.
Το σεξ τελικά μπορεί να συνεισφέρει στην ευτυχία του ατόμου αλλά και στην οικονομική του ευμάρεια, αφού, όπως αναφέρει και η ανθρωπολόγος HelenFisher, οι άνθρωποι που κάνουν σεξ μπορεί να έχουν καλύτερες επαγγελματικές επιδόσεις. Τα σεξουαλικά ερεθίσματα απελευθερώνουν ποικίλες χημικές ουσίες στον εγκέφαλο, όπως η ντοπαμίνη, η βασοπρεσίνη και η ωκυτοκίνη, που σχετίζονται με τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων, τη συνεργατικότητα και την αυτοπεποίθηση…
Τελικά τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο πιο ευτυχισμένο; το σεξ ή τα χρήματα; Η απάντηση δίνεται από τα οφέλη… Για τη δική μας πραγματικότητα, στην Ελλάδα του σήμερα, που υποφέρει μαζί με τα παιδιά της, ίσως ένα βλέμμα, ένα χάδι, μια αγκαλιά, ερωτικά ή όχι, μπορεί να κάνουν τη διαφορά, να είναι πραγματικά λυτρωτικά έως και σωτήρια.
Πηγή : edition.cnn.com

Ακόμα και με ποινή φυλάκισης κινδυνεύουν οι Γάλλοι γονείς που αναρτούν φωτογραφίες των παιδιών τους στο Facebook.
Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία που αυστηροποιήθηκε πρόσφατα, οι γονείς αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος και πρόστιμο έως 45.000 ευρώ σε περίπτωση που δημοσιεύσουν λεπτομέρειες της ζωής τρίτων προσώπων ακόμα και αν αυτά είναι τα παιδιά τους, χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή τους.
«Σε μερικά χρόνια τα παιδιά θα μπορούν να οδηγούν στα δικαστήρια τους γονείς τους για δημοσίευση φωτογραφιών τους όταν ήταν νεώτεροι» δήλωσε χαρακτηριστικά Γάλλος νομικός.
«Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία οι γονείς είναι υπεύθυνοι για την προστασία των παιδιών τους» προσθέτει δεύτερος νομικός στη Le Figaro.
Καραδοκούν οι παιδόφιλοι
Εξάλλου, η γαλλική αστυνομία υπενθύμισε τον κίνδυνο παιδόφιλοι να βάζουν στο στόχαστρο παιδιά μετά από ανάρτηση οικογενειακών φωτογραφιών στα social media. Αντιπρόεδρος του Facebook αποκαλύπτει ότι σχεδιάζεται ένα σύστημα για να ενημερώνει τους γονείς που ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους χωρίς να αλλάζουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας.

Μετά το χαμό που έγινε με τις δηλώσεις του δήμαρχου Στυλίδας Απ. Γκλέτσου στην εκπομπή του Π. Κωστόπουλου, ότι έχει πάει με άντρα, το θέμα όχι μόνο δεν έχει κοπάσει, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα.
Το πιο εκπληκτικό, όμως, είναι ότι το θέμα είναι στην «πρώτη γραμμή» της ειδησεογραφίας, όχι γιατί το σχολιάζει κάποιος άλλος, αλλά γιατί ο ίδιος ο δήμαρχος συνεχίζει να το επαναφέρει. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μία μέρα μετά επανήλθε στις δηλώσεις του, ενώ πιο πρόσφατα, είπε ότι μετά τις δηλώσεις του ότι έχει πάει με άντρα, τέσσερα άτομα έφυγαν από το κόμμα του, την Τελεία.
Μετά από όλα αυτά, είναι λογικό, το «ξεσάλωμα» στο διαδίκτυο να συνεχίζεται!
Μάλιστα, αρκετοί από τους χρήστες έχουν γράψει το καταπληκτικό: «Ρε, τον π@@@@ τον Γκλέτσο!», με αποτέλεσμα να γίνεται κυριολεκτικά… χαμός!

Η άκρα μυστικότητα με την οποία ντύνει όλες τις επικείμενες ανακοινώσεις της η Apple, όταν την ίδια στιγμή οργιάζουν οι εικασίες, οι φήμες αλλά και οι διαρροές για το επόμενο iPhone και iPad, κατορθώνουν να στρέψουν το ενδιαφέρον των απανταχού φίλων της τεχνολογίας στο Infinite Loop.

Τώρα, οι πληροφορίες βετεράνων δημοσιογράφων που καλύπτουν χρόνια την αγορά φέρουν την Apple να καταλήγει στην 21η Μαρτίου ως την ημέρα που θα αποκαλύψει τι αληθεύει και τι όχι.

Ακούγεται ότι η Apple θα διαθέσει ξανά ένα iPhone 4 ιντσών, όταν από το iPhone 6 η εταιρεία έχει προχωρήσει στις 4,7 ίντσες και παράλληλα στις 5,5 ίντσες με το iPhone 6 Plus. To πρώτο iPhone με οθόνη 4 ιντσών ήταν το iPhone 5.

Ως τώρα, οι φήμες αναφέρονταν στο iPhone 5SE, ωστόσο τώρα λέγεται πως το όνομά του θα είναι iPhone SE (Special Edition), αφού δεν υπάρχει λόγος να παραπέμπει η επωνυμία του στο iPhone 5.

Το iPhone SE θα έχει ταχύτερο επεξεργαστή, θα λειτουργεί ως πορτοφόλι Apple Pay και γενικότερα, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά θα προτρέπουν τις συγκρίσεις μάλλον με το iPhone 6S, όταν η κύρια διαφορά τους φαίνεται να είναι η διαγώνιος της οθόνης, παρά το τσιπ, ο συνεπεξεργαστής κ.ά. Στην αμερικανική αγορά, η τιμή του λέγεται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 400 και 500 δολαρίων, όταν οι τιμές του 6S ξεκινούν από τα 649 και φτάνουν τα 849 δολάρια.

Στην πρώτη ανακοίνωση της Apple για το 2016 εκτιμάται επίσης ότι θα ανακοινωθεί το ντεμπούτο του επίσης μικρότερου, iPad Pro 9,7'', που πρωτοεμφανίστηκε μόνο σε μέγεθος 12,9 ιντσών, με πενάκι και πληκτρολόγιο.

Τέλος, η Apple φέρεται να μειώνει σημαντικά, περισσότερο από κάθε άλλη φορά λένε, την τιμή διάθεσης του προγενέστερου iPhone 5S, έως και τα 225 δολάρια, μια εκτίμηση ενός γνωστού αναλυτή της πορείας της Apple, Ming-Chi Kuo, την οποία επικαλείται το MacRumors.

Πηγή: in.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!