Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016


Τι θα λέγατε εάν κάνοντας μια βόλτα στην πλατεία της πόλης το συντριβάνι αντί για νερό έρεε κρασί; Μάλιστα καλά διαβάσατε.

Στην περιοχή Abruzzo, ανατολικά της Ρώμης υπάρχει ένα τέτοιο συντριβάνι που ρέει κόκκινο κρασί!

Ονομάζεται “fontana del vino” και αποτελεί έμπνευση του αμπελώνα Dora Sarchese που συνεργάστηκε με έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό προκειμένου να δώσουν στον κόσμο άφθονο κρασί.

Η ιδέα έχει κερδίσει το θαυμασμό των κατοίκων που όπως είναι φυσικό συρρέουν εδώ για να απολαύσουν το κρασάκι τους, κάτι που επαναλαμβάνουν καθημερινά, αφού το δωρεάν κρασί ρέει εδώ 24 ώρες το 24ωρο.

ΠΗΓΗ: perierga.gr

Όσοι πιστεύουν ότι πρόκειται για έργο εξωγήινων έχουν λόγο να ενθουσιαστούν: καμία από τις θεωρίες που έχουν προταθεί δεν μπορεί να εξηγήσει τη συμπεριφορά του άστρου KIC 8462852 στον αστερισμό του Κύκνου, του οποίου η φωτεινότητα βρέθηκε να αυξομειώνεται με ακόμα πιο μυστηριώδη τρόπο από ό,τι είχε αποκαλυφθεί ως σήμερα.

Οι αστρονόμοι ξύνουν το κεφάλι τους από το 2015, όταν το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA έδειξε ότι το άστρο πέρασε από μια σειρά σύντομων, μη περιοδικών πτώσεων της φωτεινότητάς του.

Πώς αλλάζει η φωτεινοτητα

Σε γενικές γραμμές, η φωτεινότητα των άστρων μπορεί να μειωθεί απότομα όταν ένα μεγάλο αντικείμενο περάσει ανάμεσα στον παρατηρητή και το άστρο και μπλοκάρει έτσι ένα μέρος της ακτινοβολίας.

Μια από τις θεωρίες που έχουν προταθεί ως εξήγηση για την συμπεριφορά του KIC 8462852 είναι ότι περιβάλλεται από έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό κομητών, ή από τα συντρίμμια μιας κοσμικής πρόσκρουσης.

Άλλοι, πάλι, εικάζουν ότι το γιγάντιο αντικείμενο που μπλοκάρει το φως του αστέρα είναι μια εξωγήινη υπερκατασκευή.

Η νέα μελέτη, η οποία έχει γίνει δεκτή για δημοσίευση από το έγκριτο Astrophysical Journal, επιβεβαιώνει την υποψία που είχε διατυπωθεί ότι, πέρα από τα σύντομα επεισόδια αυξομείωσης της φωτεινότητας, η λαμπρότητα του KIC 8462852 πέφτει αργά αλλά σταθερά εδώ και δεκαετίες.

Δύο ερευνητές του Πανεπιστημίου Carnegie και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνια εξέτασαν εικόνες που είχαν ληφθεί για το καλιμπράρισμα του Kepler και δεν είχαν υποβληθεί σε ανάλυση μέχρι σήμερα.

Πράγματι, η φωτεινότητα του περίεργου άστρου μειώθηκε κατά περίπου 1% στα πρώτα τρία χρόνια παρατήρησης. Τους επόμενους έξι μήνες όμως μειώθηκε κατά το εντυπωσιακό ποσοστό του 2% και παρέμεινε σταθερή σε αυτό το επίπεδο το τελευταίο εξάμηνο των παρατηρήσεων.

Πρωτοφανέή φαινόμενα

Οι ερευνητές συνέκριναν στη συνέχεια αυτά τα δεδομένα με παρατηρήσεις 500 παρόμοιων άστρων. Ένα μικρό μέρος των άστρων αυτών βρέθηκε να γίνεται πιο αμυδρό στην πορεία του χρόνου, κανένα όμως δεν παρουσίασε τόσο απότομες μεταβολές σε διάστημα μόνο έξι μηνών, ούτε έχασε συνολικά το 3% της φωτεινότητάς του όπως το KIC 8462852.

«Είναι πρωτοφανές ένα άστρο αυτής της κατηγορίας να χάνει φωτεινότητα για χρόνια» σχολιάζει ο Τζος Σάιμον του Carnegie.

«Το άστρο αυτό ήταν ήδη μοναδικό λόγω των σποραδικών επεισοδίων εξασθένισης. Τώρα όμως βλέπουμε ότι έχει κι άλλα, εξίσου περίεργα χαρακτηριστικά, καθώς εξασθενούσε αργά για τρία χρόνια και ξαφνικά άρχισε απότομα να χάνει φωτεινότητα» εξηγεί.

Η θεωρία ότι το άστρο περιβάλλεται από κομήτες ή συντρίμμια πρόσκρουσης δεν μπορεί να εξηγήσει τις νέες παρατηρήσεις, επισημαίνουν οι δύο ερευνητές.

«Είναι δύσκολο να βρει κανείς μια καλή εξήγηση για ένα άστρο που κάνει ταυτόχρονα τρία διαφορετικά πρωτοφανή πράγματα» παραδέχεται ο Σάιμον.

Όπως φαίνεται, οι αστρονόμοι θα συνεχίσουν να ξύνουν τα κεφάλια τους.

Και η θεωρία της εξωγήινης υπερκατασκευής παραμένει στο τραπέζι.

Πηγή: tovima.gr

Εάν είστε ένας από τους εκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιείτε το Messenger του Facebook ως κύριο μέσο της επικοινωνίας σας, αυτό το νέο χαρακτηριστικό θα σας φανεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τη Mirror, το Data Saver είναι ένας τρόπος με τον οποίο το Facebook θα «μειώνει τον λογαριασμό» του κινητού και ουσιαστικά τις χρεώσεις (αν δεν είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi) σε Andoid και iOS συσκευές.

Ουσιαστικά, αυτό το νέο εργαλείο του Messenger λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε περιορίζει το περιεχόμενο που «κατεβαίνει» αυτόματα στη συσκευή σας. Συμπιέζει επίσης τις εικόνες περισσότερο για να βοηθήσει στο να μειωθεί η κατανάλωση δεδομένων από το κινητό, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή.

Όταν θα λαμβάνετε μια εικόνα, ένα βίντεο ή ένα ηχητικό μήνυμα από κάποιον άλλο χρήστη του Messenger και το Data Saver θα είναι ενεργοποιημένο, θα πρέπει να πατήσετε εσείς ένα πλήκτρο για να επιλέξετε κάθε επιμέρους στοιχείο που θέλετε να κατεβάσετε. Έτσι δεν θα κατεβαίνει αυτόματα οποιοδήποτε συνημμένο, χρεώνοντάς σας παραπάνω.

Επιπλέον, το νέο εργαλείο έρχεται παρέα με έναν μετρητή για να γνωρίζετε πόσο όγκο έχετε «σώσει» και δεν έχετε σπαταλήσει χωρίς να το θέλετε. Το Data Saver δεν θα λειτουργεί αν θα είστε συνδεδεμένος με Wi-Fi, αλλά μόνο στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, οπότε αν έχετε επίσης περιορισμό στο Wi-Fi που χρησιμοποιείτε δεν θα πρέπει να θεωρήσετε ότι και σε αυτή την περίπτωση το Messenger θα σας βοηθήσει με τον ίδιο τρόπο.

Το Facebook δεν έχει ανακοινώσει πότε θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες αλλά στις Andoid συσκευές βρίσκεται, ήδη, όπως αναφέρει, σε beta έκδοση.

Πηγή: techit.gr

Συνέντευξη στο περιοδικό DownTown παραχώρησε η Μελίνα Μακρή και, μεταξύ άλλων, εξήγησε τον λόγο που αποχώρησε από τους VEGAS, ενώ αποκάλυψε αν την κούρασε ο τίτλος «η Lady Gaga της Ελλάδας».

Γιατί τελικά επέλεξες να κάνεις solo καριέρα και να κάνεις στροφή στο έντεχνο τραγούδι;

Ένιωσα ότι μεγαλώνω και ότι με κούρασε το pop ρεπερτόριο. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο αισθάνθηκα μία πολύ μεγάλη στροφή στον χαρακτήρα μου. Ίσως ο γάμος να πυροδότησε αυτή την ωριμότητα που ένιωσα. Έπειτα, από μικρή είχα μια αγάπη για το έντεχνο και την παραδοσιακή μουσική.

Βαρέθηκες και το styling;

Με κούρασε και θεωρώ ότι είναι μια μόδα που πέρασε. Δεν θέλω να ξανακάνω υπερβολές, ούτε να ξαναφορέσω τόσο έντονα πράγματα γιατί πιστεύω ότι σε αυτό το βήμα που θα κάνω τώρα οφείλω να δείξω στον κόσμο ποια πραγματικά είμαι. Εμένα μου αρέσει να φοράω απλά φορέματα, μου αρέσουν τα ρομαντικά ντυσίματα, οι μονοχρωμίες... Θέλω να κινούμαι σε πιο ήπιους τόνους.

Ήταν, δηλαδή, ένας ρόλος;

Ναι. Το έντονο styling ήταν για τις ανάγκες του συγκροτήματος και θέλω να καθαρίσω από αυτό. Να δείτε ότι στην πραγματικότητα είμαι ένα απλό κορίτσι.

Σε κούρασε καθόλου ο τίτλος «η Lady Gaga της Ελλάδας»;

Σίγουρα με κούρασε γιατί έμεναν στο ότι έμοιαζα φυσιογνωμικά. Και σίγουρα η στιλιστική ομάδα των Vegas ήθελε να με παρουσιάζει ως κάτι κοντά στην Lady Gaga. Κατανοώ τη σύγκριση αλλά εγώ θεωρώ ότι απλά μοιάζω φυσιογνωμικά. Σε τίποτα άλλο.

Πηγή: faysbook.gr

Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν μία οδοντόπαστα που μειώνει τη φλεγμονή σε όλο το σώμα, προστατεύοντάς μας ενδεχομένως από το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

Τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών της σε ανθρώπους επιβεβαιώνουν την σύσταση των ειδικών να προσέχουμε πάρα πολύ την υγεία των δοντιών μας, διότι μπορεί να επηρεάζει την υγεία της καρδιάς.

Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει την ουλίτιδα με τα καρδιαγγειακά προβλήματα και έχουν δείξει πως όσοι δεν βουρτσίζουν τακτικά τα δόντια τους έχουν αυξημένες πιθανότητες για καρδιαγγειακά επεισόδια - πιθανώς εξαιτίας των βακτηρίων της ουλίτιδας που εισέρχονται στο αίμα και προκαλούν φλεγμονή στην καρδιά και τα αγγεία.

Η νέα οδοντόπαστα αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Ατλαντικού Πανεπιστημίου της Φλόριντα, με επικεφαλής τον εξέχοντα καθηγητή Τσαρλς Χένεκενς.
Ο δρ Χένεκενς ήταν μέλος της επιστημονικής ομάδας η οποία δημοσίευσε το 1997 την πρώτη έρευνα, για την προστατευτική δράση της ασπιρίνης στην υγεία της καρδιάς.

Ο δρ Χένεκενς ανακηρύχθηκε προσφάτως ως ένας από τους 14 κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο για το 2016, ενώ υπολογίζεται ότι με τις έρευνές του έχει σώσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Στη νέα μελέτη, που θα δημοσιευθεί σε επερχόμενο τεύχος της «Αμερικανικής Επιθεώρησης Ιατρικής» (AJM), οι ερευνητές έδωσαν σε 61 εθελοντές είτε την ειδική οδοντόπαστα είτε μία κοινή, και τους παρακολούθησαν για 60 ημέρες.

Πριν και μετά την περίοδο παρακολούθησης κατέγραψαν την οδοντική πλάκα στο στόμα τους και τη φλεγμονή στον οργανισμό τους, μετρώντας τα επίπεδα της επονομαζόμενης C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP) που αποτελεί αξιόπιστη δείκτη της.

Η φλεγμονή θεωρείται γενεσιουργός αιτία των χρονίων νοσημάτων.

Όσοι εθελοντές χρησιμοποίησαν την νέα οδοντόπαστα παρουσίασαν μείωση της οδοντικής πλάκας κατά 49%, ενώ όσοι χρησιμοποίησαν την κοινή οδοντόπαστα είχαν μείωση κατά 24%. Επιπλέον, τα επίπεδα της CRP (άρα και της φλεγμονής) μειώθηκαν κατά 29% στην ομάδα που χρησιμοποιούσε τη νέα οδοντόπαστα, αλλά αυξήθηκαν κατά 25% στους υπόλοιπους εθελοντές.

«Τα ευρήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά και μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο για δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, εφάμιλλο με εκείνο που παρατηρούμε με τις στατίνες, την ασπιρίνη, τους βήτα-αναστολείς και τα άλλα φάρμακα που προστατεύουν την καρδιαγγειακή υγεία», δήλωσε ο δρ Χένεκενς.
«Η ιδιαιτερότητα είναι ότι μιλάμε για κάτι απλό στην εφαρμογή του, το οποίο απ’ όσο ξέρουμε δεν έχει παρενέργειες ενώ παρέχει διπλό όφελος: καλύτερη στοματική υγεία και πιθανώς καλύτερη καρδιαγγειακή.

»Θέλουμε, όμως, να δοκιμάσουμε τη μέθοδό μας σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων με καρδιοπάθεια, ώστε να δούμε αν όντως προλαμβάνει τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά. Αυτό θα είναι το καθοριστικό σημείο της έρευνάς μας, αν και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά σημαντικά».
Ήδη ο δρ Χένεκενς και οι συνεργάτες του έχουν αρχίσει τον σχεδιασμό μεγαλύτερης μελέτης, στην οποία θα παρακολουθήσουν επί αρκετά χρόνια την πορεία της υγείας 6.000 εθελοντών.

Πηγή: tanea.gr

Είδε και απόειδε ο Δήμος Λαρισαίων, με τις κατά καιρούς επιλογές για την αντιμετώπιση των καλιακούδων να αποδεικνύονται αναποτελεσματικές (λέιζερ, υψηλές συχνότητες κλπ), και έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει… στρατιωτικού τύπου αντιμετώπιση των πουλιών, στα χνάρια της Πολεμικής Αεροπορίας!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου προχωρούν άμεσα σε συνεργασία με… γεράκι και φυσικά τον εκπαιδευτή του για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το 3χρονο αρπακτικό θα αναλάβει δράση άμεσα, σε μια δοκιμασμένη κυρίως από το Στρατό λύση, με στόχο τα εξοικειωμένα με τον άνθρωπο πουλιά να εγκαταλείψουν το κέντρο της πόλης αναγνωρίζοντας πλέον ένα φυσικό τους εχθρό.
Άγνωστο βέβαια παραμένει το πώς θα την… παλέψει ένα και μόνο γεράκι απέναντι σε τόσα σμήνη πουλιών, ωστόσο ας ελπίσουμε πως οι πρώτες καλιακούδες που θα βρεθούν στο δρόμο του θα διαδώσουν την πληροφορία και στις υπόλοιπες προκειμένου να απομακρυνθούν εγκαίρως! Πηγή: paidis.com

Σε δύο κατηγορίες μπορεί κανείς να κατατάξει τις δημοτικές υπηρεσίες των οποίων οι υπάλληλοι δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στο προωθούμενο ενιαίο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο, καθώς με την τελική μορφή που παίρνει το σχετικό νομοσχέδιο που αναμένεται σύντομα να ψηφιστεί στη Βουλή, αλλάζουν οι προϋποθέσεις συμμετοχής των υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα γενική προϋπόθεση για τις μετατάξεις ή αποσπάσεις δημοτικών υπαλλήλων, είναι ο φορέας στον οποίο εργάζονται (φορέας προέλευσης), να έχει καλυμμένες τις θέσεις του κλάδου στον οποίο υπηρετεί ο αιτών υπάλληλος κατά τουλάχιστον 50% – στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου το ποσοστό αυτό ήταν στο 65%.
Έτσι, μια κατηγορία δημοτικών υπαλλήλων για τους οποίους θα «παγώνει» η κινητικότητα, είναι όσοι εργάζονται σε δημοτικές υπηρεσίες όπου ο κλάδος τους έχει κενά πάνω από 50%.
Η δεύτερη κατηγορία αφορά υπαλλήλους δήμων με πληθυσμό κάτω των 90.000 κατοίκων. Σε αυτήν την περίπτωση το ποσοστό των καλυμμένων θέσεων του κλάδου που υπηρετεί ο αιτών υπάλληλων, πρέπει να είναι 65% – διατηρείται δηλαδή το αρχικό ποσοστό.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή όλων των φορέων του Δημοσίου, ως υπηρεσιών υποδοχής στο νέο σύστημα κινητικότητας, είναι η προηγούμενη έκδοση Οργανισμών κατόπιν αξιολόγησης των δομών τους και η αντίστοιχη κατάρτιση περιγραμμάτων θέσεων εργασίας.
Οι περαιτέρω προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των υπαλλήλων στο νέο σύστημα κινητικότητας είναι:
α) η συμπλήρωση διετίας από το διορισμό ή, εφόσον ο διορισμός έγινε με μοριοδότηση λόγω εντοπιότητας, η συμπλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου παραμονής στην υπηρεσία τοποθέτησης
β) η συμπλήρωση διετίας από προηγούμενη μετάταξη ή από προηγούμενη απόσπαση. Από την υποχρέωση συμπλήρωσης διετίας από προηγούμενη μετάταξη ή απόσπαση εξαιρούνται όσοι αποσπώνται ή μετατάσσονται σε υπηρεσία απομακρυσμένης-παραμεθόριας περιοχής. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι υπάλληλοι του οικείου φορέα, εφόσον έχουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.
aftodioikisi.gr
Μεικτός μισθός 100 ευρώ για 126.956 εργαζόμενους
Μετά τους φτωχούς εργαζόμενους που δημιούργησαν οι ευέλικτες μορφές εργασίας έρχονται και η γενιά των 100 ευρώ, εργαζόμενοι που μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας αποδέχονται μισθούς πείνας.
Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, που δημοσιεύει η εφημερίδα τα Νέα, σοκάρουν, καθώς στον ιδιωτικό τομέα 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ.Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μεικτά.
Πρόκειται για εργαζομένους με συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία 2, 3 ημερών την εβδομάδα, ή ακόμη και μερικών ωρών την εβδομάδα.
Τα στοιχεία του μηνός Σεπτεμβρίου από το σύστημα Εργάνη, αποτυπώνουν την ανατροπή στην απορρυθμισμένη αγορά εργασίας. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης τη διετία 2015-2016 έσπασαν το ιστορικό φράγμα του 50% (σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή τους στις νέες προσλήψεις) και ξεπέρασαν την πλήρη απασχόληση, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε το 2014 και όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Ειδικότερα την περίοδο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2015 οι προσλήψεις που έγιναν με ευέλικτες μορφές απασχόλησης αντιστοιχούσαν στο 51,50%, έναντι 48,50% της πλήρους απασχόλησης.
Το κλείσιμο των τραπεζών (capital control), η εξοντωτική αύξηση της φορολογίας, αλλά και η αύξηση των εισφορών οδήγησαν συνδυαστικά σε οικονομικό αδιέξοδο τις επιχειρήσεις και σε μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, αναφέρει σχολιάζοντας τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης. «Οι επιπτώσεις στην αγορά εργασίας ήταν δραματικές, με θύματα εργαζόμενους και ανέργους. Τη διετία 2015-2016 συντελέστηκε η μεγαλύτερη ανατροπή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της απασχόλησης, κυριάρχησαν απόλυτα οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και δημιουργήθηκε μια νέα γενιά εργαζομένων, οι “φτωχοί εργαζόμενοι” των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πηγή:iefimerida.gr

Άδεια βρήκαν οι εργαζόμενες παιδικού σταθμού στην περιοχή του Νέου Ρυσίου τα ψυγεία όπου φυλάσσονται τα τρόφιμα για τα γεύματα των παιδιών, με εμφανή τα ίχνη παραβίασης στην είσοδο της εγκατάστασης και στο σύστημα ασφαλείας.

Όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια του παιδικού σταθμού «Ελαφάκια» ΕλένηΤσολακίδου στη Thessnews: «άγνωστοι έσπασαν την σιδερόπορτα και την είσοδο το παιδικού σταθμού και έβγαλαν τον συναγερμό».



Αν και οι δράστες κινήθηκαν άκρως επαγγελματικά, δεν αφαίρεσαν αντικείμενα αξίας όπως υπολογιστές και άλλα τιμαλφή, αλλά... περιορίστηκαν στην κλοπή τροφίμων.



Στην ιδιότυπη λεία τους περιλαμβάνονται 30 κιλά κοτόπουλο, 1 δοχείο λάδι και 4 μπαστούνια κασέρι.



ΠΗΓΗ: thessnews.gr

Ο Όμιλος FOURLIS αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους διαρκών καταναλωτικών αγαθών με την εμπορική του δραστηριότητα να εκτείνεται στις χώρες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας. Δραστηριοποιείται σε δυο κύριους κλάδους: Λιανική Πώληση Ειδών Οικιακού Εξοπλισμού και Επίπλων (Καταστήματα ΙΚΕΑ). Λιανική Πώληση Αθλητικών Ειδών (Καταστήματα INTERSPORT, THE ATHLETE’S FOOT).
Για θέσεις και βιογραφικά κλικ ΕΔΩ
Τελετή λήξης / Ντίσκο Labattoir!
ΥΠΟΘΕΣΗ: 
Αντίο 51α Δημήτρια και του χρόνου πάλι!

ΣΚΗΝΗ 1η: 
70s 80s & 90s μουσικές 

ΣΚΗΝΗ 2η:
Video edition - Ότι ακούς το βλέπεις!!

ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ: 
Φεστιβάλ Δημητρίων, καλλιτεχνική επιτροπή, εθελοντές, συμμετέχοντες καλλιτέχνες, χορηγοί και χίλιοι καλοί όσοι!! 

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ:
Dj’s
Στέφανος Τσιτσόπουλος / 22.00 - 23.00
Makis Haitas (Figaro, Blue Sky, Studio ’54) / 23.00- morning

ΔΙΑΘΕΣΗ:
ακρως χορευτική με τρέλα και μέχρι τελικής πτώσεως.

MOTO ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ:
Ξεχάστε αυτά που ξέρατε!!

ΧΟΡΗΓΟΙ:
Heineken, Heineken Light

ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ:
2313 318211

ΕΙΣΟΔΟΣ:
Ελεύθερη




Τα δέκα καλύτερα μουσεία της χώρας μας ανέδειξε το TripAdvisor σύμφωνα με τις ψήφους των χρηστών του.

Το Μουσείο της Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις, με σημαντικά και άκρως ενδιαφέροντα μουσεία σε ολόκληρη την Ελλάδα να ακολουθούν.
Μουσείο Ακρόπολης



Το πιο σύγχρονο μουσείο της Ευρώπης άνοιξε της πύλες του για το κοινό τον Ιούνιο του 2009, εννιά χρόνια αφότου προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός, νικητής του οποίου ήταν ο Γαλλοελβετός αρχιτέκτονας Μπερνάρ Τσουμί με τον Μιχάλη Φωτιάδη.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης φιλοξενούνται ευρήματα από τον ευρύτερο ιερό χώρο της Ακρόπολης αλλά και εύρηματα που επιστράφηκαν στην Ελλάδα από μουσεία και ιδιωτικές συλλογές του εξωτερικού. Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης καταλαμβάνει μια έκταση 25.000 τ.μ. και διαθέτει εκθεσιακούς χώρους με εμβαδόν 14.000 τ.μ., δέκα φορές μεγαλύτερους από ότι στο παλιό.

Οι μόνιμες εκθέσεις καταλαμβάνουν 3 ορόφους και χωρίζονται σε 4 επίπεδα, ενώ στο πέμπτο βρίσκονται επιπρόσθετοι χώροι όπως καφέ, εστιατόρια και πωλητήρια. Μπαίνοντας στο Μουσείο το γυάλινο δάπεδο σας φέρνει σε επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο που εντοπίστηκε κατά την ανασκαφή.

Στο πρώτο επίπεδο θα θαυμάσετε εκθέματα- ευρήματα των κλιτύων της Ακροπόλεως. Στη δυτική και βόρεια πλευρά του 1ου ορόφου μπορείτε να δείτε από κοντά τα φατνώματα της οροφής και τμήμα ιωνικού κιονόκρανου των Προπυλαίων, τα γλυπτά της ζωφόρου και του θωρακίου του Ναού της Αθηνάς Νίκης, τα γλυπτά των ζωφόρων του Ερέχθειου και βέβαια τις εντυπωσιακές Καρυάτιδες του ίδιου ναού.

Μάθετε περισσότερα για το Μουσείο Ακρόπολης
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου



Στεγασμένο σε ένα κτήριο του 1937-1940 στο κέντρο της πόλης –εξαιρετικό δείγμα του μοντέρνου αρχιτεκτονικού κινήματος στην Ελλάδα– το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου εντοπίζεται στο σημείο όπου επί βενετοκρατίας βρισκόταν η καθολική εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, η οποία καταστράφηκε το 1856 από σεισμό.

Το εν λόγω μουσείο θεωρείται ένα από τα αξιολογότερα ολόκληρης της Ελλάδας, καθώς και από τα σημαντικότερα της Ευρώπης, καθώς στους χώρους του φιλοξενούνται αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις πτυχές της προϊστορίας και ιστορίας της Κρήτης, καλύπτοντας ένα φάσμα 5.500 χρόνων περίπου, από την νεολιθική εποχή μέχρι και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Ενημερωθείτε για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών



Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το μεγαλύτερο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως στο χώρο της αρχαίας Τέχνης, στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτήριο 9.500 τ.μ. της οδού Πατησίων και φιλοξενεί περισσότερα από 16.000 εκθέματα.

Ανακαλύψτε τους θησαυρούς της αρχαίας ελληνικής τέχνης σε αυτό το μουσείο-κόσμημα που ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα.

Εδώ θα έρθετε σε επαφή με μια τεράστια συλλογή σπουδαίων εκθεμάτων, που περιλαμβάνει έργα τέχνης από όλους τους πολιτισμούς που άνθισαν στον ελληνικό χώρο από την Προϊστορική Εποχή ως το τέλος της Ρωμαιοκρατίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών
Μουσείο Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου



Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης των Χανίων, επί της Τσουδερών, και πρόκειται για το μοναδικό μουσείο στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα αντίστοιχα σε επίπεδο εθνικών ομάδων σε όλο τον κόσμο.

Στις αίθουσές του θα μάθετε την ιστορία της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου μέσα από αμέτρητα αντικείμενα όπως φανέλες θρύλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, ιστορικά παιχνίδια, το αντίγραφο κυπέλλου από την νίκη της Εθνικής Ελλάδος στο Euro 2004, το εισιτήριο του τελικού Ελλάδας- Πορτογαλίας κ.α.

Πληροφορίες
Τσουδερών 40, Χανιά, τηλ. 697 433 1691, www.galanolefkosfaros.gr
Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών- Βεργίνα



Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και επιβλητικά μουσεία της χώρας μας, με ξεχωριστή ατμόσφαιρα που γυρίζει τον επισκέπτη πολύ πίσω στο χρόνο.

Το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών δημιουργήθηκε το 1993 –πρόκειται για υπόγειο κτήριο που διατηρεί την υγρασία και την θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου σε σταθερά επίπεδα– με σκοπό να φιλοξενήσει και να προστατέψει τα αρχαία μνημεία και τους βασιλικούς θησαυρούς που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το 1977 με την ανακάλυψη των βασιλικών τάφων των Αιγών.

Από τα πιο σημαντικά εκθέματά του η αναπαράσταση της Μεγάλης Τούμπας (το μνημείο στην ουσία που σημάδευε την θέση των βασιλικών ταφών), ο κατεστραμένος τάφος του 3ου αι. π.Χ., οι τοιχογραφίες με την αρπαγή της Περσεφόνης, η χρυσή λάρνακα –διακοσμημένη με το μακεδονικό αστέρι– που περιλάμβανε τα οστά του βασιλιά Φιλίππου Β', το στεφάνι της βελανιδιάς που φορούσε ο νεκρός που αποτελείται από 313 φύλλα και 68 βελανίδια, η χρυσή λάρνακα με τα οστά της βασιλικής συζύγου καθώς και οι δύο χρυσελεφάντινες κλίνες.

Πληροφορίες
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα: 10.00- 18.30, Τρίτη- Κυριακή: 08.00- 18.30
Είσοδος: €12/ ολόκληρο, €6/ μειωμένο
Βεργίνα, τηλ. 23310 92347, www.aigai.gr

Δείτε τα υπόλοιπα ελληνικά μουσεία που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα του TripAdvisor στο www.greekguide.com
Champions League: Ο Μέσι... πλήγωσε τρεις φορές τον Γκουαρντιόλα
Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το (στα χαρτιά) ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Μάντσεστερ Σίτι για τη φάση των ομίλων του Champions League ο Λιονέλ Μέσι! Ο Αργεντινός άσος έδειξε ότι επέστρεψε δριμύτερος από τον τραυματισμό του και με χατ τρικ οδήγησε τους Καταλανούς στον θρίαμβο με 4-0, την ώρα που στο Σαν Πάολο η Μπεσίκτας έπαιρνε απίθανο διπλό σε βάρος της αήττητης μέχρι σήμερα Νάπολι!
Στον 1ο Όμιλο, εύκολο έργο είχε η Άρσεναλ κόντρα στη Λουντογκόρετς, με τους Λονδρέζους να συντρίβουν τη βουλγάρικη ομάδα με 6-0, χάρη σε τέρματα των Σάντσες, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεν και Οζίλ (χατ τρικ), ενώ ούτε και η Παρί Σεν Ζερμέν συνάντησε μεγάλη αντίσταση από τη Βασιλεία, την οποία νίκησε με 3-0 (σκόρερ οι Ντι Μαρία, Λούκας Μόουρα και Καβάνι με πέναλτι).
Στον 2ο Όμιλο, η Μπεσίκτας έκανε τη μεγάλη έκπληξη, παίρνοντας τη νίκη με 3-2 μέσα στο Σαν Πάολο της Νάπολι! Οι Τούρκοι προηγήθηκαν δύο φορές με τον Κορέια στο 12' και τον Αμπουμπακάρ στο 38', με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν ισάριθμες φορές με τον Μέρτενς στο 30' και τον Γκαμπιαντίνι (με πέναλτι) στο 69'. Όμως στο γκολ του Αμπουμπακάρ στο 86' οι Ιταλοί δεν είχαν απάντηση, με το 2-3 να μένει μέχρι το τέλος. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μπενφίκα πήρε σημαντικό διπλό στην έδρα της Ντιναμό Κιέβου, επικρατώντας με 2-0 (τα γκολ οι Σάλβιο και Τσέρβι).

Στον 3ο Όμιλο και το ντέρμπι της ημέρας, μεταξύ Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι, οι “μπλαουγκράνα” αναδείχθηκαν νικητές με το επιβλητικό 4-0, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ομάδα του πρώην προπονητή τους, Πεπ Γκουαρντιόλα, έπαιζε με δέκα παίκτες από το 53', λόγω αποβολής του γκολκίπερ Μπράβο. Χατ τρικ πέτυχε ο Λιονέλ Μέσι (στο 17', στο 61' και στο 69'), ενώ το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Νεϊμάρ στο 89'. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Ματιέ στο 74'. Την ίδια ώρα στη Γλασκώβη η Γκλάντμπαχ έπαιρνε μεγάλο διπλό στην έδρα της Σέλτικ, με τους Στιντλ και Χαν να διαμορφώνουν το τελικό 2-0.

Στον 4ο Όμιλο, η Μπάγερν Μονάχου επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην Αϊντχόφεν, με τους Μίλερ, Κίμιχ, Λεβαντόφσκι και Ρόμπεν να σκοράρουν στο 4-1 επί των Ολλανδών (για τους οποίους είχε μειώσει προσωρινά ο Νάρσινγκ στο 41'), ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης διατήρησε το απόλυτο και στο Ροστόφ, κερδίζοντας δύσκολα την ομώνυμη ομάδα με 1-0, χάρη σε γκολ του Καράσκο στο 62'.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

1ος Όμιλος

Άρσεναλ – Λουντογκόρετς 6-0
Παρί Σεν Ζερμέν – Βασιλεία 3-0

2ος Όμιλος

Νάπολι – Μπεσίκτας 2-3
Ντιναμό Κιέβου – Μπενφίκα 0-2

3ος Όμιλος

Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Σίτι 4-0
Σέλτικ – Γκλάντμπαχ 0-2

4ος Όμιλος

Μπάγερν Μονάχου – Αϊντχόφεν 4-1
Ροστόφ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1
Οι βαθμολογίες των ομίλων (3η αγωνιστική):

1ος Όμιλος

Άρσεναλ 7
Παρί Σεν Ζερμέν 7
Βασιλεία 1
Λουντογκόρετς 1

2ος Όμιλος

Νάπολι 6
Μπεσίκτας 5
Μπενφίκα 4
Ντιναμό Κιέβου 1

3ος Όμιλος

Μπαρτσελόνα 9
Μάντσεστερ Σίτι 4
Γκλάντμπαχ 3
Σέλτικ 1

4ος Όμιλος

Ατλέτικο Μαδρίτης 9
Μπάγερν Μονάχου 6
Αϊντχόφεν 1
Ροστόφ 1
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!