Με αφορμή την προσωπική της περιπέτεια, η δημοφιλής τραγουδίστρια έστειλε μηνύματα προς τους θαυμαστές της.
Σάββατο 27 Απριλίου 2019
22:30
No comments
Φαινομενικά είναι πολύ απλές και καθημερινές ερωτήσεις που κανονικά ο εγκέφαλος θα προλάβαινε να επεξεργαστεί και να δώσει τη σωστή απάντηση. Όταν μιλάει το άγχος όμως τα πράγματα μπερδεύονται.
Σύμφωνα με τη Google, λοιπόν, αυτές είναι οι 7 πιο γνωστές ερωτήσεις – παγίδα, στις οποίες οι χρήστες του διαδικτύου έδωσαν την πιο λάθος απάντηση!
Διαβάστε και απαντήστε προσεκτικά στις παρακάτω ερωτήσεις
1. Πόσα χρόνια κράτησε ο Εκατονταετής Πόλεμος;
2. Κάποιοι μήνες έχουν 31 μέρες, κάποιοι 30, πόσοι έχουν 28;
3. Τι χρώμα έχει το μαύρο κουτί στα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας;
4. Πόσες φορές γιορτάζει τα γενέθλια του ένας 29χρονος;
5. Εάν ένα μπλε σπίτι έχει μπλε τοίχους, ένα κόκκινο κόκκινους τοίχους και ένα κίτρινο κίτρινους τοίχους, ένα λευκό θερμοκήπιο τι χρώμα τοίχους έχει;
6. Σε ποια πολιτεία της Αμερικής επιτρέπεται να παντρευτείς τη χήρα της αδερφής σου;
7. Εάν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα δρόμου περάσεις το δεύτερο δρομέα σε τι θέση θα είσαι;
Απαντήσεις
1. Ναι σίγουρα το προφανές είναι 100, αλλά κράτησε 116 χρόνια, κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να θυμάσαι από κανένα βιβλίο ιστορίας, αλλά είναι εξαιρετικά διαδεδομένο ως γνωστή ερώτηση παγίδα της ιστορίας.
2. Φεβρουάριος ε; Μάλλον όχι, αφού όλοι οι μήνες έχουν στα σίγουρα τους 28 μέρες.
3. 99% τα προφανή δεν είναι ποτέ τα σωστά σε αυτές τις ερωτήσεις και έτσι και εδώ το μαύρο δεν είναι η απάντηση, αφού το μαύρο κουτί έχει κάποιο αρκετά φωτεινό χρώμα,
συνήθως πορτοκαλί για να μπορεί να εντοπιστεί πιο εύκολα.
4. Μία, εκτός και αν μιλάμε για γυναίκα που για να αποφύγει το 30, θα «παρκάρει» στα 29 δύο τρία χρόνια.
5. Τα θερμοκήπια και οι τοίχοι δεν συναντήθηκαν ποτέ, αφού γύρω γύρω είναι γυάλινα.
6. Όπου ζει η κοινότητα των ζόμπι, γιατί γενικότερα οι νεκροί δεν παντρεύονται.
7. Υποψιασμένη πια, λες πολύ δειλά ότι είσαι στην πρώτη θέση έτσι; Αμ όχι, ο δρομέας που ήταν δεύτερος γίνεται τρίτος και εσύ αφού τον προσπερνάς καταλαμβάνεις τη δεύτερη θέση.
17:00
No comments
Παραδοσιακή μαγειρίτσα
Υλικά:
1 κιλό συκωταριά αρνίσια, 2 φέτες από λεμόνι, 2 φύλλα δάφνης, αλάτι, 10-15 κόκκους πιπέρι, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι, 1 σκ. Σκόρδο, 50 γρ. κρασί λευκό, 1 κύβο κότας, 1 ½ λίτρο νερό, 5-6 φρέσκα κρεμμύδια, 1 μαρούλι, ¼ ματσάκι άνηθο, 100 γρ. ρύζι γλασέ
Για το αυγολέμονο: ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια, 2 αυγά, ¼ ματσάκι άνηθο
Για το σερβίρισμα: 1 κ.σ. άνηθο, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε την κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει. Βάζουμε μέσα τη συκωταριά, τις φέτες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, τους κόκκους από το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε τον αφρό ανά διαστήματα. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα ξανά σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, το νερό, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, το μαρούλι και τον άνηθο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
Για το αυγολέμονο:
Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Βάζουμε αργά 5-6 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό της μαγειρίτσας και ανακατεύουμε συνεχόμενα. Μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ανακινώντας την κατσαρόλα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον άνηθο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, άνηθο και πιπέρι.
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη
Μαγειρίτσα… γκουρμέ
Υλικά:
1 συκωταριά αρνίσια (1,1 κιλά), 300 γρ. έντερα, 8-10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2 καρδιές μαρουλιών, ψιλοκομμένες, 2 αντίδια ψιλοκομμένα, 10-12 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένα, 50 γρ. φινόκιο/μάραθο ψιλοκομμένο, 6-8 κλωναράκια φρέσκο εστραγκόν, τα φύλλα ψιλοκομμένα, ½ φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο, 200 ml λευκό κρασί, 1.6 lt. ζεστός ζωμός λαχανικών (από 1 κουτάκι Knorr φρέσκο), 1 κ.γ. turmeric (κουρκουμάς), 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο: 2 αυγά, 1 ½ – 2 λεμόνια, τον χυμό, 1 κ.γ. κορνφλάουρ
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ κάτω από τρεχούμενο νερό πλένουμε για λίγα λεπτά καλά τα έντερα εξωτερικά και στη συνέχεια τα αφήνουμε με νερό και λίγο ξύδι για 10 τουλάχιστον λεπτά. Παίρνουμε ένα – ένα τα έντερα και τα γυρνάμε ανάποδα για να καθαριστούν και από μέσα ως εξής: Βάζουμε στην μια άκρη του εντέρου την μια πίσω πλευρά από ένα καλαμάκι σουβλακίου και κρατώντας κόντρα την άκρη του εντέρου, το τυλίγουμε πάνω στο καλαμάκι. Όταν τυλιχτεί όλο και μοιάζει με γαρδουμπάκι, σπρώχνουμε το καλαμάκι και γυρνάμε σιγά-σιγά όλο το έντερο απ’ την ανάποδη. Τα πλένουμε ένα-ένα στο νερό με το ξύδι (η διαδικασία αυτή δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά).
Σε αρκετό νερό που βράζει, ρίχνουμε τη συκωταριά και τα έντερα για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε (πετάτε το νερό), τα βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε το συκώτι σε κυβάκια και (διπλο)ψιλοκόβουμε τα πνευμόνια, την καρδιά και τα έντερα. Πετάμε τα λίπη.
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το φινόκιο. Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά (να μαλακώσουν χωρίς να ροδίσουν), προσθέτουμε τη συκωταριά με τα έντερα και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τα μαρούλια, τα αντίδια, το turmeric και τον ζεστό ζωμό. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο, το εστραγκόν και το ρύζι και σιγοβράζουμε για άλλα 25 λεπτά.
Για το αυγολέμονο:
Χτυπάμε στο χέρι ή με μιξερ τα ασπράδια μέχρι να έχουμε μια μαρέγκα που να στέκεται. Σε άλλο μπολ προσθέτουμε στους κρόκους, το corn flower χτυπώντας με το σύρμα και λίγο-λίγο τα ¾ από το χυμό των λεμονιών, συνεχίζοντας πάντα το κτύπημα. Αφού είμαστε σίγουροι ότι ο ζωμός της μαγειρίτσας έχει πέσει σε θερμοκρασία (αν είναι κάτω από τους 60C που επηρεάζονται οι πρωτεΐνες του αυγού, δεν έχουμε κίνδυνο να κόψει), αρχίζουμε να ρίχνουμε πολύ σιγά με κουτάλα, ζεστό ζωμό από τη σούπα, στο μίγμα κρόκων, λεμονιού και κορνφλάουρ ανακατεύοντας. Μετά από 5-6 κουταλιές ζωμού, ρίχνουμε το μίγμα μέσα στη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις ομογενοποιούμε το αυγολέμονο. Προσθέτοντας σιγά-σιγά και άλλο ζουμί (άλλες 5 κουταλιές), θα δούμε ότι αρχίζει να πήζει ελαφρά. Τότε πλέον ρίχνουμε το αυγολέμονο πίσω στη σούπα και ανακατεύουμε. Μπορούμε να την ζεστάνουμε ελαφρά αν χρειάζεται (αλλά χωρίς να πάρει βράση) πριν την σερβίρουμε. Ελέγχουμε τη γεύση σε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι, διορθώνουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα.
Η συνταγή είναι του Δημήτρη Παπαζυμούρη, από το Cucina Caruso
Μαγειρίτσα με μοσχαράκι και σταμναγκάθι
για όποιον δε γουστάρει εντόσθια
Υλικά:
1½ κιλό μοσχαράκι, σε μερίδες, ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο, 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, 1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες, 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. αλεύρι, 1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί, 1½ κιλό σταμναγκάθι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 3 αυγά, χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας με κρύο νερό και το στεγνώνουμε καλά. Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε το μοσχάρι. Ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε ώσπου να μαραθούν. Προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και τον άνηθο, πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
Ζεματίζουμε για 10 λεπτά το σταμναγκάθι σε μια άλλη κατσαρόλα, το σουρώνουμε, το προσθέτουμε στο κρέας και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμη 40 λεπτά, ή όσο χρειάζεται ώσπου να μαλακώσει το μοσχάρι, και συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί. Στη συνέχεια αυγοκόβουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή είναι από το Gourmed.gr
Υλικά:
1 κιλό συκωταριά αρνίσια, 2 φέτες από λεμόνι, 2 φύλλα δάφνης, αλάτι, 10-15 κόκκους πιπέρι, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι, 1 σκ. Σκόρδο, 50 γρ. κρασί λευκό, 1 κύβο κότας, 1 ½ λίτρο νερό, 5-6 φρέσκα κρεμμύδια, 1 μαρούλι, ¼ ματσάκι άνηθο, 100 γρ. ρύζι γλασέ
Για το αυγολέμονο: ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια, 2 αυγά, ¼ ματσάκι άνηθο
Για το σερβίρισμα: 1 κ.σ. άνηθο, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε την κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει. Βάζουμε μέσα τη συκωταριά, τις φέτες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, τους κόκκους από το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε τον αφρό ανά διαστήματα. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα ξανά σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, το νερό, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, το μαρούλι και τον άνηθο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
Για το αυγολέμονο:
Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Βάζουμε αργά 5-6 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό της μαγειρίτσας και ανακατεύουμε συνεχόμενα. Μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ανακινώντας την κατσαρόλα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον άνηθο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, άνηθο και πιπέρι.
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη
Μαγειρίτσα… γκουρμέ
Υλικά:
1 συκωταριά αρνίσια (1,1 κιλά), 300 γρ. έντερα, 8-10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2 καρδιές μαρουλιών, ψιλοκομμένες, 2 αντίδια ψιλοκομμένα, 10-12 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένα, 50 γρ. φινόκιο/μάραθο ψιλοκομμένο, 6-8 κλωναράκια φρέσκο εστραγκόν, τα φύλλα ψιλοκομμένα, ½ φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο, 200 ml λευκό κρασί, 1.6 lt. ζεστός ζωμός λαχανικών (από 1 κουτάκι Knorr φρέσκο), 1 κ.γ. turmeric (κουρκουμάς), 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο: 2 αυγά, 1 ½ – 2 λεμόνια, τον χυμό, 1 κ.γ. κορνφλάουρ
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ κάτω από τρεχούμενο νερό πλένουμε για λίγα λεπτά καλά τα έντερα εξωτερικά και στη συνέχεια τα αφήνουμε με νερό και λίγο ξύδι για 10 τουλάχιστον λεπτά. Παίρνουμε ένα – ένα τα έντερα και τα γυρνάμε ανάποδα για να καθαριστούν και από μέσα ως εξής: Βάζουμε στην μια άκρη του εντέρου την μια πίσω πλευρά από ένα καλαμάκι σουβλακίου και κρατώντας κόντρα την άκρη του εντέρου, το τυλίγουμε πάνω στο καλαμάκι. Όταν τυλιχτεί όλο και μοιάζει με γαρδουμπάκι, σπρώχνουμε το καλαμάκι και γυρνάμε σιγά-σιγά όλο το έντερο απ’ την ανάποδη. Τα πλένουμε ένα-ένα στο νερό με το ξύδι (η διαδικασία αυτή δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά).
Σε αρκετό νερό που βράζει, ρίχνουμε τη συκωταριά και τα έντερα για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε (πετάτε το νερό), τα βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε το συκώτι σε κυβάκια και (διπλο)ψιλοκόβουμε τα πνευμόνια, την καρδιά και τα έντερα. Πετάμε τα λίπη.
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το φινόκιο. Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά (να μαλακώσουν χωρίς να ροδίσουν), προσθέτουμε τη συκωταριά με τα έντερα και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τα μαρούλια, τα αντίδια, το turmeric και τον ζεστό ζωμό. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο, το εστραγκόν και το ρύζι και σιγοβράζουμε για άλλα 25 λεπτά.
Για το αυγολέμονο:
Χτυπάμε στο χέρι ή με μιξερ τα ασπράδια μέχρι να έχουμε μια μαρέγκα που να στέκεται. Σε άλλο μπολ προσθέτουμε στους κρόκους, το corn flower χτυπώντας με το σύρμα και λίγο-λίγο τα ¾ από το χυμό των λεμονιών, συνεχίζοντας πάντα το κτύπημα. Αφού είμαστε σίγουροι ότι ο ζωμός της μαγειρίτσας έχει πέσει σε θερμοκρασία (αν είναι κάτω από τους 60C που επηρεάζονται οι πρωτεΐνες του αυγού, δεν έχουμε κίνδυνο να κόψει), αρχίζουμε να ρίχνουμε πολύ σιγά με κουτάλα, ζεστό ζωμό από τη σούπα, στο μίγμα κρόκων, λεμονιού και κορνφλάουρ ανακατεύοντας. Μετά από 5-6 κουταλιές ζωμού, ρίχνουμε το μίγμα μέσα στη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις ομογενοποιούμε το αυγολέμονο. Προσθέτοντας σιγά-σιγά και άλλο ζουμί (άλλες 5 κουταλιές), θα δούμε ότι αρχίζει να πήζει ελαφρά. Τότε πλέον ρίχνουμε το αυγολέμονο πίσω στη σούπα και ανακατεύουμε. Μπορούμε να την ζεστάνουμε ελαφρά αν χρειάζεται (αλλά χωρίς να πάρει βράση) πριν την σερβίρουμε. Ελέγχουμε τη γεύση σε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι, διορθώνουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα.
Η συνταγή είναι του Δημήτρη Παπαζυμούρη, από το Cucina Caruso
Μαγειρίτσα με μοσχαράκι και σταμναγκάθι
για όποιον δε γουστάρει εντόσθια
Υλικά:
1½ κιλό μοσχαράκι, σε μερίδες, ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο, 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, 1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες, 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. αλεύρι, 1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί, 1½ κιλό σταμναγκάθι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 3 αυγά, χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας με κρύο νερό και το στεγνώνουμε καλά. Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε το μοσχάρι. Ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε ώσπου να μαραθούν. Προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και τον άνηθο, πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
Ζεματίζουμε για 10 λεπτά το σταμναγκάθι σε μια άλλη κατσαρόλα, το σουρώνουμε, το προσθέτουμε στο κρέας και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμη 40 λεπτά, ή όσο χρειάζεται ώσπου να μαλακώσει το μοσχάρι, και συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί. Στη συνέχεια αυγοκόβουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή είναι από το Gourmed.gr
16:30
No comments
Οι πλούσιοι μπορούν να αγοράσουν οτιδήποτε θέλουν, αλλά τότε γιατί δεν σκορπούν τους λογαριασμούς τους δεξιά κι αριστερά κάνοντας με ευκολία το κέφι τους, ενώ οι φτωχότεροι άνθρωποι παίρνουν δάνεια για να αγοράσουν το οτιδήποτε σε αντίθεση με τους πλούσιους;
Κι όμως, οι αγορές που οι πλούσιοι άνθρωποι τείνουν να αποφεύγουν μπορεί να σας σοκάρουν!
Μία φήμη λέει ότι ο Hassanal Bolkiah, Σουλτάνος του Brunei, ξοδεύει 19.000 δολάρια για κάθε κούρεμά του. Ακόμα κι αν αυτό είναι αλήθεια, οι περισσότεροι πλούσιοι άνθρωποι δεν μοιράζονται αυτή την προσέγγιση στο καλλωπισμό τους.
Μόνο το 8% των πλουσίων έχει περισσότερες από μία τραπεζικές κάρτες. Ταυτόχρονα, το 77% των χαμηλών εισοδημάτων διαθέτουν πολλές πιστωτικές κάρτες στα πορτοφόλια τους.
Παρά τους δημοφιλείς μύθους, οι πλούσιοι άνθρωποι δεν τρώνε αστακούς και άλλα ακριβά εδέσματα. Ωστόσο, προσπαθούν να αποφύγουν το πρόχειρο φαγητό.
Αν και σχεδόν κάθε εκατομμυριούχος μπορεί να αντέξει οικονομικά ένα ευρύχωρο σπίτι σε μια μοντέρνα γειτονιά, εξακολουθούν πάντα να ψάχνουν για καλύτερες προσφορές!
Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι προσπαθούν να παραμείνουν λογικοί και να μην καλομαθαίνουν τα παιδιά τους. Επιλέγουν παιχνίδια υψηλής ποιότητας και μεγάλης διάρκειας καθώς και οτιδήποτε είναι απλό.
Οι περισσότεροι που προσφέρουν μαθήματα ζωής και αυτοβελτίωσης, που διαθέτουν ή προβάλλουν τυχερά παιχνίδια, απευθύνονται σε άτομα με χαμηλό εισόδημα, καθώς γνωρίζουν ότι διαθέτουν μία κάποια εσωτερική πίστη στα θαύματα, οπότε κάποιο από αυτά θα μπορούσε να τους συμβεί και να αλλάξει τη ζωή τους προς το καλύτερο.
Δεδομένου ότι η λογική σκέψη και το αναλυτικό μυαλό είναι μερικές από τις πιο σημαντικές ιδιότητες για την επίτευξη επιτυχίας και πλουτισμού, δεν είναι περίεργο που οι εκατομμυριούχοι δεν επισκέπτονται ψυχολόγους, χαρτομάντεις, αστρολόγους και γενικότερα εκείνους που λένε ή προβλέπουν την τύχη.
Οι νέες τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση, στα ρούχα, την τεχνολογία κλπ, αλλάζουν τακτικά στα καταστήματα. Πολλοί άνθρωποι σπεύδουν σε αυτές τις αλλαγές για να είναι μοντέρνοι ή να ακολουθήσουν την τάση. Είναι ενδιαφέρον ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους πελάτες δεν είναι πλούσιοι αλλά διαθέτουν ένα μέσο εισόδημα.
Προφανώς, οι πλούσιοι και ισχυροί μπορούν να αγοράσουν τα πανάκριβα ρούχα που δημιουργούνται από οποιονδήποτε σχεδιαστή μόδας, αλλά δεν το κάνουν.
Οι πιο πλούσιοι γνωρίζουν ότι πολλά από τα «πάρα πολλά» δεν θα σας κάνουν οικονομικά επιτυχημένους, επίσης, ότι το οποιοδήποτε ιδιαίτερο «φροντιστήριο» δεν θα σας μετατρέψει σε επιδέξιους επιχειρηματίες.
Όλοι οι πλούσιοι συνειδητοποιούν ότι το φθηνότερο στοιχείο δεν είναι πάντα το πιο κερδοφόρο. Όταν αγοράζετε κάτι, πρέπει να εξετάσετε πώς να συγκρίνεται την τιμή του σήμερα με την αξία που μπορεί να αποκτήσει ή να χάσει με την πάροδο του χρόνου.
Είναι ενδιαφέρον, ακόμα, ότι οι εκατομμυριούχοι δεν τρελαίνονται με τα gadgets. Μπορούν, για παράδειγμα, να χρησιμοποιούν παλιά μοντέλα κινητών και φορητών υπολογιστών εφόσον λειτουργούν καλά.
13:00
No comments
Για την κατάθλιψη μίλησε η τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οπως αναφέρει το ant1news.gr, η τραγουδίστρια δημοσίευσε μία σειρά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Τζιμ Κάρεϊ στον λογαριασμό της στο Instagram, γράφοντας: «Η κατάθλιψη είναι το σώμα σου που λέει, “δεν θέλω να είμαι αυτός ο χαρακτήρας πια”. “Δεν θέλω να κρατήσω αυτό το avatar που έχετε δημιουργήσει στον κόσμο. Είναι πάρα πολύ για μένα”».
Η Αριάνα συνεχίζει ενθαρρύνοντας τον κόσμο να ξανασκεφτεί το τι σημαίνει κατάθλιψη και προτρέποντας σε «βαθιά ξεκούραση».Οπως αναφέρει το ant1news.gr, η τραγουδίστρια δημοσίευσε μία σειρά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Τζιμ Κάρεϊ στον λογαριασμό της στο Instagram, γράφοντας: «Η κατάθλιψη είναι το σώμα σου που λέει, “δεν θέλω να είμαι αυτός ο χαρακτήρας πια”. “Δεν θέλω να κρατήσω αυτό το avatar που έχετε δημιουργήσει στον κόσμο. Είναι πάρα πολύ για μένα”».
«Το σώμα σας χρειάζεται να είναι καταθλιπτικό. Χρειάζεται βαθιά ανάπαυση από τον ρόλο που προσπαθείτε να υποδυθείτε» έγραψε.
Όλα αυτά η τραγουδίστρια τα έγραψε λίγες ημέρες αφότου γνωστοποίησε στους ακολούθους της στο Twitter ότι αγωνίζεται για την ψυχική της υγεία.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)