Τετάρτη 23 Μαΐου 2018


Το Twitter ανακοίνωσε ότι λαμβάνει πρόσθετα μέτρα εναντίον των «τρολ» που διαστρεβλώνουν το δημόσιο διάλογο στην πλατφόρμα του, κάνοντας πλέον τις αναρτήσεις τους λιγότερο ορατές και πιο δύσκολα προσβάσιμες.

Εδώ και μερικά χρόνια, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο ιδρύθηκε το 2006 και έγινε δημοφιλές χάρη στην ελευθεροστομία που επέτρεψε, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα των προβληματικών χρηστών που κάνουν συνεχώς επιθετικές αναρτήσεις κατά τρίτων, καθώς φοβάται ότι έτσι χάνει «πελάτες».

Η εταιρεία έκανε γνωστό δια του διευθύνοντος συμβούλου της Τζακ Ντόρσι ότι πλέον θα αναζητά «σήματα συμπεριφοράς» με στόχο «να βελτιώσει την υγεία» των συζητήσεων μεταξύ των χρηστών της.

«Οι άνθρωποι που συμβάλλουν στον υγιή διάλογο, θα είναι πλέον πιο ορατοί στις συζητήσεις και στην αναζήτηση» δήλωσε. Οι λογαριασμοί που επιδεικνύουν ύποπτες συμπεριφορές, θα είναι πια «λιγότερο ορατοί» στην πλατφόρμα του Twitter, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με το Twitter, η πλειονότητα των παραπόνων από τους χρήστες του αφορούν λιγότερο από το 1% του συνολικού αριθμού των λογαριασμών του, που αποτελούν τα «μαύρα πρόβατά» του. Σύμφωνα με το δίκτυο, «αυτοί οι λογαριασμοί έχουν δυσανάλογα μεγάλη - και αρνητική- επίπτωση στην εμπειρία των ανθρώπων στο Twitter».

Παραδείγματα ύποπτης συμπεριφοράς θα θεωρούνται οι λογαριασμοί που δεν επιβεβαιώνουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έδωσαν αρχικά, ο χρήστης που χρησιμοποιεί πολλούς λογαριασμούς ταυτόχρονα, ο χρήστης που κατ' επανάληψη στέλνει μηνύματα (tweets) σε ανθρώπους που δεν είναι «ακόλουθός» τους και όσοι χρήστες παίρνουν μέρος σε συντονισμένες επιθέσεις εναντίον άλλου χρήστη.

Το δίκτυο διευκρίνισε ότι «επειδή συνήθως αυτό το περιεχόμενο δεν παραβιάζει τις πολιτικές μας, θα παραμείνει στο Twitter, αλλά θα είναι διαθέσιμο μόνο αν κανείς κάνει κλικ στο 'περισσότερες απαντήσεις' ή αν επιλέξει κανείς να δει τα πάντα στην αναζήτησή του».

Ήδη το νέο σύστημα έχει δοκιμασθεί και έχει οδηγήσει σε λιγότερες αναφορές παραπόνων από τους «υγιείς» χρήστες (μείωση 4% έως 8%).

Ο Ντόρσι δήλωσε ότι οι 336 εκατομμύρια μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του Twitter θα πρέπει να περιμένουν και άλλες αλλαγές τους επόμενους μήνες, καθώς η εταιρεία αναζητά τρόπους για να κάνει πιο πολιτισμένο το διάλογο στην πλατφόρμα της.

Η Κίρα Κοντράτκοβα, ρωσίδα φοιτήτρια στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, είχε κάτι να πει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όταν κέρδισε σε έναν διαγωνισμό κινεζικής γλώσσας μαζί με άλλους δύο συμμετέχοντες. Η Κίρα κατέλαβε την πρώτη θέση στον περιφερειακό προκαταρκτικό διαγωνισμό του Σαν Φρανσίσκο στις εξετάσεις επάρκειας της κινεζικής γλώσσας 2018 «Chinese Bridge».

«Η διάκριση αυτή με κάνει να θέλω να γίνω ακόμα καλύτερη στα κινεζικά και να αναπτύξω τις γέφυρες μεταξύ των χωρών μας», είπε η νικήτρια μετά τον διαγωνισμό που διεξήχθη στο κινεζικό γενικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι διαγωνιζόμενοι απέδειξαν τις δεξιότητές τους στην κινεζική γλώσσα και στην κατανόηση της κινεζικής ιστορίας και παράδοσης, ενώ μετείχαν και σε μια εκπομπή ταλέντων που περιελάμβανε τραγούδι και χορό.

Η Κοντράτκοβα είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια με υποτροφία Fulbright στη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο. Αποφοίτησε από το Τμήμα ξένων γλωσσών ρωσικού πανεπιστημίου έχοντας σπουδάσει τα μανταρίνικα (την επίσημη κινεζική γλώσσα) πριν από αρκετά χρόνια. Στον διαγωνισμό παρουσίασε μια ομιλία με τίτλο «Ο Κύκλος των Φίλων μου» για το πώς έκανε φίλους στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Ρωσία και στην Κίνα.

Στην ομιλία της η Κίρα χαρακτήρισε πολύ σημαντικό "να έχουμε πολλούς φίλους από το εξωτερικό, ειδικά αυτή την εποχή που μπορεί να υπάρχει ένταση στις σχέσεις μεταξύ των χωρών. Οι φίλοι όμως θα παραμείνουν πάντα φίλοι και μπορούμε να κάνουμε μαζί τον κόσμο αυτό καλύτερο". Περιέγραψε την εμπειρία της πριν από πέντε χρόνια όταν μάθαινε κινεζικά, στη διάρκεια των οποίων παρακολούθησε για έναν χρόνο μαθήματα στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου του Τιαντσίν, όπου δημιούργησε γερές φιλίες.

Ο περιφερειακός διαγωνισμός του Σαν Φρανσίσκο είναι μία διαδικασία επιλογής υποψηφίων για τον παγκόσμιο τελικό του κινεζικού διαγωνισμού επάρκειας «Chinese Bridge» ο οποίος θα πραγματοποιηθεί φέτος στην έδρα του Ινστιτούτου Κονφούκιος στην Κίνα. Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το 2002, έχει γίνει μια πολύ γνωστή πολιτιστική πλατφόρμα παγκοσμίως για εκείνους που μαθαίνουν κινεζικά. Μετά τη νίκη της στον περιφερειακό διαγωνισμό του Σαν Φρανσίσκο, στον οποίο συμμετείχαν 15 υποψήφιοι από λύκεια και πανεπιστήμια που επιλέχθηκαν από το παράρτημα του Ινστιτούτου Κονφούκιος στις ΗΠΑ, η Κίρα θεωρείται πλέον επαρκής να συμμετάσχει στον παγκόσμιο τελικό.

Ακριβώς όπως η Κίρα, και ο Ναθάνιελ, τελειόφοιτος του λυκείου Γκάρφιλντ στο Σιάτλ, έχει ενθουσιασθεί από το γεγονός ότι έλαβε μέρος στον περιφερειακό διαγωνισμό του Σαν Φρανσίσκο και θα έχει την ευκαιρία να πάει στην Κίνα για τον παγκόσμιο τελικό. «Λατρεύω τα κινεζικά και την κινεζική κουλτούρα, ειδικά το κινεζικό φαγητό» λέει χαμογελώντας.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!