Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν σχεδιάζει να γυρίσει μια ταινία γύρω από τις αποκαλύψεις που έκανε ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν, σε σενάριο που θα βασιστεί στο βιβλίο του δημοσιογράφου της εφημερίδας Guardian Λουκ Χάρντινγκ.
Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα στον ιστότοπό της, τα γυρίσματα της ταινίας που θα βασίζεται στο βιβλίο "Οι Φάκελοι Σνόουντεν: Η ιστορία του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο", θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του έτους.
"Είμαι καταχαρούμενος. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Όλιβερ Στόουν σε αυτό το εμπνευσμένο σχέδιό του. Η ταινία θα είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή συμπαραγωγή", έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο συγγραφέας του βιβλίου. Σύμφωνα με τον Χάρντινγκ, ο Στόουν θα γράψει το σενάριο και θα γυρίσει την ταινία με τον παραγωγό Μόριτς Μπόρμαν, με τον οποίο συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια.
"Πρόκειται για μια από τις πιο θαυμάσιες ιστορίες της εποχής μας" ανέφερε από την πλευρά του ο 67χρονος σκηνοθέτης που έχει βραβευτεί με τρία Όσκαρ για τις ταινίες "Πλατούν", "Γεννημένος την 4η Ιουλίου" και "Το Εξπρές του Μεσονυχτίου". Ο Στόουν είναι έντονα πολιτικοποιημένος και έχει εκφράσει δημοσίως την υποστήριξή του στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, τον πρώην πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες και τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιδέλ Κάστρο.
Πρόσφατα ολοκλήρωσε μια σειρά δέκα ντοκιμαντέρ με τον γενικό τίτλο "ΗΠΑ, η ιστορία που δεν ειπώθηκε ποτέ", στα οποία αναφέρεται σε "σκοτεινά" επεισόδια της αμερικανικής ιστορίας από το 1945 μέχρι τις μέρες μας.
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), έχει καταφύγει στη Ρωσία καθώς στη χώρα του καταζητείται για κατασκοπεία και κλοπή κρατικών εγγράφων.
Μια άλλη ταινία για τον Σνόουντεν ετοιμάζουν οι παραγωγοί της σειράς ταινιών του Τζέιμς Μποντ, ο Μάικλ Γουίλσον και η Μπάρμπαρα Μπρόκολι. Τον περασμένο μήνα τα στούντιο Sony ανακοίνωσαν ότι αγόρασαν τα δικαιώματα του βιβλίου του Γκλεν Γκρίνγουολντ, ενός άλλου δημοσιογράφου που δημοσιοποίησε τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν.
news.gr
Ένα ρεκόρ που κρατά περίπου μισό αιώνα και ανήκει στον θρυλικό Ζακ Υβ Κουστό, επιχειρεί να σπάσει ο εγγονός του διάσημου ωκεανογράφου, Φαμπιάν. 
 
Ο Φαμπιάν Κουστό και η ομάδα του βρίσκονται ήδη κάτω από την επιφάνεια του νερού, στο μοναδικό εν ενεργεία εργαστήριο το οποίο βρίσκεται στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Και θα επιδιώξουν να παραμείνουν εκεί για 31 ημέρες, μία δηλαδή περισσότερη από ότι έμεινε ο Ζακ Κουστό κάτω από την επιφάνεια του νερού.






http://www.newsbomb.gr

Το καλοκαίρι είναι και επίσημα εδώ και σε λίγες ημέρες λήγει η σχολική χρονιά για τους μαθητές του δημοτικού. Για όλα τα παιδιά, το τέλος της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού και χαράς. Για τους γονείς όμως, η λήξη του σχολείου αποτελεί απαρχή ενός σημαντικότατου προβλήματος: πώς θα απασχολούνται τα παιδιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πολλοί καταφεύγουν στην εύκολη λύση της τηλεόρασης ή των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς τα παιδιά είναι χαρούμενα, δε γκρινιάζουν και όλα δείχνουν να κυλούν ήρεμα. Είναι όμως έτσι;

Μελέτη που συντάχθηκε το 2007 στις ΗΠΑ και δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Δημόσιας Υγείας (American Journal of Public Health), καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο δείκτης μάζας σώματος των νηπίων και μαθητών της Α’ Δημοτικού σχεδόν διπλασιάζεται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, γεγονός που οφείλεται αφενός στην πιο χαλαρή διατροφή (παγωτά κτλ.), αφετέρου στη μείωση των δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με την ειδικό Janet E. Fulton, καθηγήτρια του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου της Ατλάντα, 60’ άσκησης σε ημερήσια βάση είναι απαραίτητα για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες. Προτείνει απλές δραστηριότητες, όπως κολύμπι, παιχνίδι στην παιδική χαρά ή στον κήπο, ποδήλατο, ποδόσφαιρο.
Αφού, λοιπόν, αποφασίσετε ότι η χρήση οπτικοακουστικών μέσων πρέπει να περιοριστεί (σε μία ώρα την ημέρα, όπως προτείνουν οι περισσότεροι παιδίατροι), πρέπει να διερευνήσετε τις επιλογές σας, ώστε το παιδί σας να απασχολείται δημιουργικά και να παραμένει δραστήριο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες:
Καθιερώστε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το οποίο προσπαθήστε να τηρείτε οικογενειακώς. Προσαρμόστε το πρόγραμμα αυτό στη δική σας διαθεσιμότητα και φροντίστε να εμπλέξετε και άλλους (π.χ. τις πάντα χρήσιμες και πολύτιμες γιαγιάδες). Μπορεί να περιλαμβάνει κάποιες ημέρες βόλτα στο πάρκο ή την παιδική χαρά, κάποιες περίπατο στα μαγαζιά ή σε άλλες καθημερινές υποχρεώσεις, μπάνιο σε μια από τις ωραιότατες παραλίες μας, ακόμα και παιχνίδι στην πυλωτή με φίλους (μπορεί να γίνεται εναλλάξ σε συνεννόηση με άλλους γονείς).
Μπορείτε να κάνετε μια έρευνα για τα προσφερόμενα "camp". Μια μορφή απασχόλησης που διαρκεί 2-3 εβδομάδες και προσφέρει στα παιδιά άφθονο χρόνο δραστηριοτήτων (καλλιτεχνικά, δημιουργικό παιχνίδι, αθλήματα). Τέτοια camp συνήθως διοργανώνουν αθλητικά κέντρα, ναυτικοί όμιλοι, αλλά ακόμα και αρκετά ιδιωτικά σχολεία, εργαστήρια ξένων γλωσσών και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Με δεδομένο ότι τα camp έχουν κάποιο κόστος μπορείτε να απευθυνθείτε στους κατά τόπους δήμους, κάποιοι εκ των οποίων διοργανώνουν, σε συνεννόηση με τα τοπικά πολιτιστικά κέντρα, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και αθλητισμού. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει κόστος ή αυτό είναι ελάχιστο, ωστόσο θα πρέπει να κινητοποιηθείτε εγκαίρως διότι οι προσφερόμενες θέσεις δεν καλύπτουν την αυξημένη ζήτηση. Αντίστοιχα προγράμματα δραστηριοτήτων και απασχόλησης προσφέρουν τα 27 κέντρα ΧΕΝ της χώρας, όπως επίσης το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.
Τέλος, για τους τυχερούς που διαθέτουν κατοικία σε τόπο καταγωγής, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τα παιδιά από το να περνούν χρόνο καλοκαιρινών διακοπών με τον παππού και τη γιαγιά ή τους θείους και τα ξαδέρφια, σε κάποιο όμορφο χωριό ή νησί. Εάν οι συνθήκες ευνοούν, μη διστάσετε να στείλετε τα παιδιά σας στον τόπο καταγωγής σας, όπου οι μέρες κυλούν με παιχνίδι, ποδήλατο, θάλασσα και καθόλου Playstation.
news.gr
-Πολυκατοικίες χωρίς κοινόχρηστο ρεύμα και ασανσέρ λόγω ανεξόφλητων κοινοχρήστων...
-Ένα ζευγάρι έχασε το σπίτι του πριν λίγους μήνες μετά από κατάσχεση για... κοινόχρηστα

“Βουτηγμένες” στα χρέη είναι δεκάδες πολυκατοικίες στην πόλη της Ξάνθης οι ένοικοι των οποίων αδυνατούν να φανούν συνεπείς στην καταβολή των κοινοχρήστων τους, με τις οφειλές να συσσωρεύονται δημιουργώντας καθημερινές αρρυθμίες!

Πρόσφατα σε οικοδομή της πόλης ένοικος βρέθηκε να οφείλει ούτε λίγο ούτε πολύ 3.300 ευρώ, ενώ δεν πρόκειται για μοναδική περίπτωση, τη στιγμή που δεν είναι λίγες οι πολυκατοικίες που βυθίζονται στο... σκοτάδι η μία πίσω από την άλλη, λόγω οφειλών στο κοινόχρηστο ρεύμα.
“Στο πελατολόγιο μας έχουμε οικοδομές που έχουν κομμένο κοινόχρηστο ρεύμα και ως εκ τούτου δεν έχουν φως ή ασανσέρ” αναφέρει ο κ. Κεχαγίογλου Αθανάσιος ιδιοκτήτης της “Διαχειριστική Ξάνθης”, μιλώντας στο ThrakiToday.com, για να συμπληρώσει με έμφαση πως “το πρόβλημα δεν είναι τόσο όταν ένας χρωστάει πολλές χιλιάδες σε κοινόχρηστα, όσο όταν πολλοί χρωστούν από μικροποσά. Είχαμε στο πελατολόγιο μας οικοδομή όπου διαμέρισμα είχε φτάσει στα χρωστάει 3.300 ευρώ σε κοινόχρηστα. Αυτή την οικοδομή την σταματήσαμε πριν 2,5 περίπου χρόνια. Το πρόβλημα δεν το δημιουργεί τόσο ένας ένοικος που χρωστάει πολλά, όσο 10 που χρωστάνε μέτρια ποσά γιατί εκεί έχεις ανοιχτά πολλά μέτωπα οπότε το κτήριο δεν είναι βιώσιμο για εμάς”.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο ίδιος όταν μια οικοδομή παύει να είναι βιώσιμη λειτουργικά τότε η Διαχειριστική Εταιρία αναγκάζεται να αποχωρήσει. “Υπάρχουν κάποιοι που αντικειμενικά δεν μπορούν να πληρώσουν τα κοινόχρηστα. Υπάρχει όμως, για παράδειγμα, και ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών ο ιδιοκτήτης του οποίου δεν πληρώνει το δάνειο του προς την τράπεζα και αυτή θα του το πάρει και έτσι σταμάτησε να πληρώνει και τα κοινόχρηστα” επισημαίνει ο κ. Κεχαγίογλου, για να συμπληρώσει πως “από το 2010 εμείς έχουμε χάσει το 15% με 20% του πελατολογίου μας, γιατί πρόκειται για πολυκατοικίες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα κοινόχρηστα και παύουν να είναι βιώσιμες λειτουργικά. Ο τζίρος μας μέσα στην κρίση έχει πέσει σε μεγάλο βαθμό”.

Πριν από μερικούς μήνες ένα νεαρό ζευγάρι στην πόλη της Ξάνθης είδε το σπίτι του να βγαίνει στο σφυρί για χρέη κοινοχρήστων, τα οποία μάλιστα δεν ξεπερνούσαν τις 2.000 ευρώ! Η είδηση τότε είχε προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον, καθώς επρόκειτο για μια ιδιαίτερη περίπτωση η οποία κατέδειξε το πόσο εύκολα μπορεί κανείς να χάσει ακόμη και το σπίτι του λόγω οφειλής σε κοινόχρηστα. “Στην πόλη μας μέχρι στιγμής είχαμε μια περίπτωση τέτοια λόγω απαίτησης των υπόλοιπων ενοίκων. Πλην αυτής δεν γνωρίζουμε να υπάρχει άλλη τέτοια κίνηση” σημειώνει ο κ. Κεχαγίογλου. 
 

Η ευτυχία και η εσωτερική γαλήνη είναι κάτι που όλοι επιθυμούμε. Ωστόσο, οι περισσότεροι συνηθίζουμε να αναβάλλουμε την προσωπική μας ευτυχία, λέγοντας συχνά στον εαυτό μας ότι θα είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι μόνο αν καταφέρουμε όσα έχουμε θέσει ως στόχους στο μυαλό μας.

Αυτή η αναβλητικότητα είναι που ουσιαστικά μας στερεί την ευτυχία. Όσο κοινότυπο και αν ακούγεται, η ζωή είναι στιγμές που περνάνε και φέυγουν. Περιμένοντας την τέλεια δουλειά, τον τέλειο σύντροφο ή οτιδήποτε άλλο, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να παρακολουθούμε τη ζωή μας να φεύγει χωρίς να τη ζούμε, χωρίς να την απολαμβάνουμε.
Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις την ευτυχία μέσα από στην καθημερινότητα, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ανεξάρτητα από τα εμπόδια και τις προκλήσεις που μπορεί κατά καιρούς να εμφανίζονται. Ιδού κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές:
1. Μάθε τις σκέψεις σου να χορεύουν στο φώς!
Τομυαλόχρειάζεταικαθοδήγηση. Επίλεξε συνειδητά να το οδηγήσεις στο φως. Aπομάκρυνε τον εαυτό σου από τις αυτοκαταστροφικές σκέψεις και την αυστηρή κριτική και προσπάθησε με υπομονή και απλή παρατήρηση να τον ανακαλύψεις. Ο διαλογισμός και η yoga συμβάλλουν ιδιαίτερα στην καλλιέργεια της εσωτερικής γαλήνης.
2. Βάλε στη ζωή σου μουσική και τέχνη.
Η προσωπική σου ευτυχία απαιτεί καθημερινή πρακτική. Κάνε τη ζωή σου πιο όμορφη προσθέτοντας μαγεία. Βάλε μουσική, στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο παντού. Δοκίμασε να εκφράσεις σκέψεις και συναισθήματα με τραγούδι, χορό ή ακόμα και γράψιμο.
3. Φρόντισε να μαθαίνεις καθημερινώς καινούρια πράγματα.
Η μάθηση αποτελεί σημαντική πηγή έμπνευσης, ενθουσιασμού και μας δημιουργεί μια υπέροχη αίσθηση ότι παραμένουμε νέοι. Ουσιαστικά ξυπνάει μέσα μας απορίες και ερωτηματικά που χαρίζουν στη ζωή μας νόημα και μαγεία.
4. Mετέτρεψε τα λάθη σου σε σοφία.
Η συγχώρεση μας επιτρέπει να κάνουμε τα πάντα διαφορετικά. Επίτρεψε και συγχώρεσε στον εαυτό σου κάποια λάθη γιατί από αυτά μαθαίνει. Το χαμόγελο είναι φάρμακο. Χαρίσε το απλόχερα, δείξε συμπόνοια, κατανόηση και μάθε να λειτουργείς με το συναίσθημα και την καρδιά.
5. Άνοιξε την καρδιά σου.
H ευτυχία απαιτεί μια καλή και ουσιαστική επαφή με τους γύρω μας. Κανένας δε νιώθει ευτυχισμένος όταν είναι απομονωμένος. Αντιθέτως η μοναξιά μεγεθύνει πάντα το πρόβλημα. Ένα χαμόγελο, μια καλημέρα, μια συμβουλή ή μια βοήθεια σε κάποιον που το έχει πραγματικά ανάγκη αποτελούν γέφυρες επικοινωνίας και επαφής. Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να αλλάξει μια ζωή από μια δική σου καλή πράξη. Σε βάθος χρόνου όλα επιστρέφονται και ο δοτικός άνθρωπος δε βγαίνει ποτέ χαμένος.
6. Μην ξεχνάς να λες πάντα «ευχαριστώ».
Μέσα από την ευγνωμοσύνη λες ναι στη ζωή. Είναι πολύ σημαντικό να εκτιμάς όσα έχεις( πολλά ή λίγα) και να λες ευχαριστώ. Πλημμυρίζεις με θετική ενέργεια όταν νιώθεις καλά με όσα σου έχει προσφέρει η ζωή. Τα συστατικά της ευτυχίας βρίσκονται στα χέρια όλων μας. Είναι επιλογή του καθενός να έχει μια θετική στάση και αυτό επιτυγχάνεται με καθημερινή προσπάθεια και πρακτική.
Πηγή: www.livestrong.com
Ο βασιλιάς του δάσους ( το λιοντάρι) έκανε κάποτε πρωθυπουργό το λαγό με απόλυτες εξουσίες .
Ο λαγός φωνάζει αμέσως το λύκο και τον ρωτάει γιατί δεν φοράει ...κράνος.
Μη μπορώντας ο λύκος να δικαιολογηθεί τον αρχίζει στο ξύλο και τον κάνει μπλε.
Αυτό το έκανε κάθε μέρα μέχρι που ο λύκος πήγε παραπονούμενος στο λιοντάρι να βρει το δίκιο του.
Φωνάζει το λιοντάρι το λαγό και του λέει ότι εν πάση περιπτώσει αρκετά έδειρε το λύκο και στο κάτω κάτω δεν είναι ερώτηση σωστή < γιατί δεν φοράς κράνος>.
-Βασιλιά μου τον έχω άχτι τον κερατά.... μου έχει ξεκληρίσει την οικογένεια..
-Τότε βρες άλλο τρόπο ....
-Σαν τι δηλαδή ;
-Να. Στείλε τον να σου αγοράσει τσιγάρα. Αν σου φέρει φίλτρο πες ότι ήθελες άφιλτρα και το αντίθετο, οπότε θα βρεις αφορμή να τον δείρεις.
Πράγματι ο λαγός φωνάζει το λύκο.
-Πήγαινε ρε στο περίπτερο να μου φέρεις τσιγάρα ..
-Τι τσιγάρα κ. Πρωθυπουργέ με φίλτρο η άφιλτρα ;
Αμηχανία μιας στιγμής και ο λαγός αρχίζει να τον δέρνει με μανία φωνάζοντας :
-ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΟΥ ΡΕ ;..................

http://www.anekdota.gr 
Παρατάχθηκε με διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό κόντρα στην Πορτογαλία (10/11 αλλαγές) και το πείραμα του Σάντος... δικαιώθηκε! Μπροστά σε πολλούς Έλληνες στις ΗΠΑ, μια... άλλη Εθνική (σε σύνθεση και διάθεση) ναι μεν έμεινε στο 0-0 με την μουντιαλική Νιγηρία, ωστόσο άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να πάρει και τη νίκη-γοήτρου (έλειψε το γκολ).
Εξαιρετικός ο Φετφατζίδης –για δεύτερο σερί ματς-, πολύ καλοί στο πρώτο μέρος Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης, «κολόνα» Ταχτσίδης και Μόρας, άρπαξε την ευκαιρία ο Τζαβέλλας, άρεσε (πολύ) ο Κονέ όταν πέρασε σαν αλλαγή.
Επόμενο και τελευταίο φιλικό πριν το Μουντιάλ τα ξημερώματα του Σαββάτου με την Βολιβία (03:00).
Το ματς:
Πώς τέλειωσε για την Εθνική το ματς με την Πορτογαλία; Με (καλή) ευκαιρία του Φετφατζίδη! Πώς άρχισε αυτό με την Νιγηρία; Με τον ίδιο τρόπο! Ο Καραγκούνης είδε ωραία την κίνηση του «Φέτφα», του 'κόψε την μπάλα, αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε άουτ. Οι αλλαγές του Φερνάντο Σάντος έκανε... μπαμ πως είχαν δώσει μια άλλη ενέργεια. Οι διεθνείς όχι μόνο πίεζαν ψηλά, όχι μόνο δεν απειλούνταν στην άμυνα, αλλά έδειχναν και διάθεση να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Και μέσω αυτής της πίεσης, παραλίγο να ανοίξουν και το σκορ, όταν ο «Κάρα» έκλεψε το... πορτοφόλι των Νιγηριανών, έδωσε στον Χριστοδουλόπουλο, όμως ο «κεραυνός» του... άγγιξε το δοκάρι του Ενιάμα.
Η τριπλέτα Φετφατζίδη-Καραγκούνη-Λάζαρου ήταν... όλα τα λεφτά, με τον Ταχτσίδη πίσω να δίνει ηρεμία (σε ρόλο κόφτη). Κι όταν πρεσάρεις ψηλά, δεν μπορεί θα αναγκάσεις τους αντιπάλους σου σε λάθη. Σε ένα τέτοιο, λοιπόν, οδήγησε τους Αφρικανούς ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» που προτίμησε να τελειώσει –ανεπιτυχώς- την φάση μόνος κι ενώ θα μπορούσε –με κάθετη- να βγάλει τετ-α-τετ τον Γκέκα. Και στιγμές αργότερα ο «Φέτφα» πήγε να... γράψει μεγάλο γκολ! «Έσβησε» τον πρώτο, «τέλειωσε» τον δεύτερο, αλλά στο τέλος τον νικήθηκε απ' τον Νιγηριανό γκολκίπερ που απέτρεψε.... Golazo! Και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην ανάπαυλα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να 'χει «κερδίσει» τις εντυπώσεις.
Δεν θέλησε να κάνει πολλές αλλαγές με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος ο Σάντος. Η αλήθεια είναι πως η Εθνική είχε χάσει τον ρυθμό της στο πρώτο δεκάλεπτο και δεν μπορούσε να απειλήσει. Και ξανά ο πρώτος... κίνδυνος προήλθε απ' τα πόδια του Φετφατζίδη που δεν ήθελε να αφήσει... λεπτό να πάει χαμένο για να διεκδικήσει μια θέση βασικού. Κι αφού ο Κονέ άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του, η Ελλάδα ξαναπήρε τα πάνω της! Και αυτός ήταν που είχε τεράστια ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ, μετά το ωραίο «κόψιμο» του Φέτφα που έδωσε την ευκαιρία στον συμπαίκτη του να σουτάρει υπό καλές προϋποθέσεις άουτ.
Οι αρκετές αλλαγές και για τις δύο πλευρές έφερε μια μίνι... ύφεση. Και λογικό ήταν, αν συνυπολογίσουμε πως μιλάμε για φιλικό προετοιμασίας. Η είσοδος του Μήτρογλου έγινε για να δώσει το... κάτι παραπάνω στην κορυφή της επίθεσης. Προς το τέλος μάλιστα θύμισε τον... Μητρογκόλ, όταν έκανε ωραία ενέργεια, πάσαρε με τακουνάκι στον Σαμαρά, αλλά το καλό σουτ του «Sam» βγήκε... τείχος πάνω στον Ενιάμα. Τα τελευταία πέντε λεπτά δεν έκρυβαν κάτι... συγκινητικό, με την Ελλάδα να «οχυρώνεται» πίσω και τους Αφρικανούς να χάνουν δύο καλές στιγμές για να... κλέψουν τη νίκη, αλλά ο Καπίνο επενέβη εντυπωσιακά και κράτησε το 0-0.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ελλάδα: Γλύκος (46' Καπίνο), Βύντρα, Τζαβέλλας, Μόρας, Μανωλάς, Σάμαρης (62' Τζιόλης), Ταχτσίδης, Καραγκούνης (46' Κονέ), Φετφατζίδης (74' Σαμαράς), Χριστοδουλόπουλος (80' Σαλπιγγίδης), Γκέκας (62' Μήτρογλου)
Νιγηρία: Ενιάμα, Ετσιεγίλε (40' Κούνλε), Άμπροουζ, Ομερούο, Ομποαμπόνα (46' Γιόμπο), Μίκελ, Μόουζες, Ονάζι, Οντεμβιγκί (54' Μπαμπατούντε), Εμενίκε (77' Νουόφορ), Μούσα (46' Ουτσέμπο)
Πηγή: www.sport-fm.gr
H σοβαρότερη απειλή για το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας είναι η πειρατεία.
Καθημερινά βρίσκονται σε κίνδυνο η ζωή των ναυτικών και η ασφάλεια των θαλασσίων μεταφορών.
Το ετήσιο κόστος της πειρατείας για τη ναυτιλία εκτιμάται σε 7 με 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αποτελεσματική αντιμετώπισή της απαιτεί πολυσχιδή δράση και ένα μείγμα μέτρων που συνδέουν την επιτήρηση, τη χρήση βίας και τη δημιουργία υποδομής στην ξηρά, ιδίως στη Σομαλία.
Παρά το γεγονός ότι οι πειρατικές επιθέσεις στη Σομαλία και τον Ινδικό Ωκεανό σημείωσαν απότομη μείωση, η απειλή παραμένει.
Ο εντοπισμός των χρηματικών ροών των λύτρων που καταβάλλονται στους πειρατές για την απελευθέρωση των υπό κατάληψη πλοίων και των ναυτικών, που εξετάζεται επί του παρόντος από την Europol και Interpol, υποστηρίζεται από ολόκληρη τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Όμως οι διεθνείς οργανισμοί της ναυτιλίας και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αντιτίθενται σφοδρά στην πρόταση ενδεχόμενης απαγόρευσης των πληρωμών λύτρων στους πειρατές ως μέσου για τον τερματισμό της χρηματοδότησής τους διότι τούτο θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή των ομήρων.
Η Ομάδα Επαφής των Ηνωμένων Εθνών για τη Σομαλία πρότεινε μέτρα για να αντιμετωπισθούν όλες οι πτυχές της πειρατείας με υποβολή σχετικών προτάσεων στα Ηνωμένα Έθνη και τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ). Η απόφαση της Ε.Ε. που παρατείνει την εξουσιοδότηση της επιχείρησης EUNAVFOR – Atalanta μέχρι το τέλος του 2016 και επεκτείνει την περιοχή υψηλού κινδύνου υπό επιτήρηση είναι ευπρόσδεκτη από τον ναυτιλιακό κόσμο.
«Η εξακολούθηση της παρουσίας των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και τρίτων χωρών στις περιοχές υψηλού κινδύνου με ενισχυμένους κανόνες εμπλοκής συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις των κυβερνήσεων που απορρέουν από τη Διεθνή Σύμβαση UNCLOS 1982 και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα διεθνή ύδατα» επισημαίνει η ΕΕΕ.
Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στην επιχείρηση της EUNAVFOR – Atalanta.
Όσον αφορά τα μέτρα αυτοπροστασίας των εμπορικών πλοίων, η ΕΕΕ επέστησε την προσοχή στα μέλη της για την πλήρη συμμόρφωση με τις σχετικές αναθεωρημένες Βέλτιστες Πρακτικές (ΒΜΡ4). Η συμμετοχή της στις σχετικές διαδικασίες του ΙΜΟ συνετέλεσε στη διατύπωση Κατευθυντήριων Γραμμών για την απασχόληση ιδιωτικών ενόπλων φρουρών επί των ευάλωτων πλοίων και την προώθηση μέσω του ΙΜΟ και Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO) της διαδικασίας υιοθέτησης προδιαγραφών για τις εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ναυτικής ασφάλειας (security) (ISO PAS 28007). Η Ελλάδα υιοθέτησε νομοθεσία (2012) που επιτρέπει τη χρήση προσοντούχων εταιρειών Ελλήνων και ξένων ιδιωτικών ενόπλων φρουρών επί των πλοίων ελληνικής σημαίας».

http://peiraxtiri.gr

Το «Cine Paris» στην Πλάκα και το «Cine Kamari» στη Σαντορίνη συγκαταλέγονται στους δέκα καλύτερους θερινούς κινηματογράφους της Ευρώπης, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Για το «Cine Paris», το οποίο βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας, η Guardian αναφέρει: «ένα σινεμά - ταράτσα στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης, κάτι το οποίο προσδίδει μία άλλη ατμόσφαιρα στην κάθε ταινία που προβάλλει. Στις ταινίες που προβάλλονται, συγκαταλέγονται από κινούμενα σχέδια μέχρι πρόσφατα αριστουργήματα, τα οποία πρέπει κανείς να παρακολουθήσει».
Για το «Cine Kamari», που το συναντάμε στην 8η θέση της σχετικής λίστας, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του πλανήτη, για να δει κανείς μία ταινία. Μπορείς σχεδόν να ξαπλώσεις σε μία πολυτελή ξαπλώστρα, αναπνέοντας ένα μείγμα μεθυστικών αρωματικών βοτάνων και απολαμβάνοντας ένα κοκτέιλ κάτω από τα αστέρια του ελληνικού ουρανού.

«Cine Kamari».
Θυμίζουμε πως το «Σινέ Θησείο», το πιο παλιό θερινό σινεμά της Αθήνας, έπειτα από την πρώτη θέση στη λίστα του CNN με τα καλύτερα σινεμά του κόσμου (Φεβρουάριος 2012), είχε καταλάβει και θέση στα δέκα καλύτερα σινεμά του κόσμου, σύμφωνα με το BBC.

Η λίστα με τα δέκα κορυφαία σινεμά της Ευρώπης

«Κάστρο Μονζουίκ» (Βαρκελώνη)
«Cromarty cinema» (Σκωτία)
«Cine Locarno on the lake» (Ελβετία)
«Cine Paris» (Αθήνα)
«Cine Cineteca Bologna» (Μπολόνια)
«Moonlight cinema» (Κανάριοι Νήσοι)
«Sotto le Stelle» (Βερόνα)
«Cine Kamari» (Σαντορίνη)
«Rathausplatz» (Βιέννη)
«La Villette» (Παρίσι).

naftemporiki.gr
Μέχρι τις 17 Ιουνίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις των τελωνειακών στο ΥΠΟΙΚ να υποβάλλουν τις... αιτήσεις τους στον ΑΣΕΠ μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου στην επιλογή «Online Υπηρεσίες».

Για διευκρινίσεις σχετικά με τη συμπλήρωση και υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ώρες, από τις 8:00 έως τις 14:00, στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (τηλ. 213 1319100). Επίσης, από τις 14:00 έως τις 20:00 στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διοίκησης του ΑΣΕΠ (τηλ. 213 1319137- 132- 141- 124- 131) και στα ίδια τηλέφωνα στις αργίες, από τις 12:00 έως τις 18:00.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Εάν θέλετε να μαζέψετε λεφτά για το επόμενο μεγάλο project σας ή ταξίδι ή συμμετοχή σας σε ένα φεστιβάλ χορού, τότε θα πρέπει είτε να μειώσετε τα έξοδά σας, είτε να αυξήσετε τα έσοδά σας. Δεδομένων όμως των συνθηκών, είναι μάλλον δύσκολο να πετύχετε, ακόμα και ένα από τα δυο, αφού είναι πολύ πιθανό να έχετε ρίξει τα έξοδά σας, σαν επακόλουθο των ήδη μειωμένων σας εσόδων.
Σε κάθε περίπτωση, ακολουθούν μερικές συμβουλές, που θα κάνουν την οικονομία πιο εύκολη και περισσότερο τρόπο ζωής, παρά θα την οριοθετήσουν σε μια περίοδο λιτότητας που μοιάζει να μην έχει τέλος.
Η οικονομία, εν ολίγοις, μοιάζει με τη δίαιτα. Μην σκέφτεστε τόσο αυτά που τώρα στερείστε, όσο αυτά που θα κερδίσετε στο μέλλον όταν θα πετύχετε το στόχο σας.
1. Αποταμιεύετε μέρος του μισθού σας
Δεν πληρώνετε κάθε μήνα τη ΔΕΗ και δεν χρειάζεται να υπερβαίνετε κάθε μήνα το όριο του συμβολαίου του κινητού σας. Κρατάτε όσα χρειάζεστε από το μισθό σας για τα είδη πρώτης ανάγκης και αν δεν έχετε έκτακτα έξοδα εκείνο το μήνα, τα υπόλοιπα αποταμιεύστε τα. Ακόμα και αν είναι το ελάχιστο δυνατό ποσό.

2. Μην κουβαλάτε πάντα την πιστωτική μαζί σας
Το πλαστικό χρήμα, ξεγελάει, γι’ αυτό μην του  δώσετε την ευκαιρία να σας καταστρέψει οικονομικά. Χρησιμοποιείτε μετρητά για τις συναλλαγές σας και αποφύγετε να έχετε εύκαιρη την πιστωτική κάρτα, αφού δύσκολα θα αντισταθείτε να τη χρησιμοποιήσετε, ιδιαιτέρως για κάτι που τελικά δεν χρειαζόσασταν.
3. Κουβαλάτε τα χρήματα που χρειάζεστε για την ημέρα
Με την ίδια φιλοσοφία που προτείνεται για τις πιστωτικές κάρτες, φροντίστε να μην κουβαλάτε μαζί σας πολύ περισσότερα χρήματα από όσα λογικά θα χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όσο περισσότερα κουβαλάτε, τόσο περισσότερα θα χαλάσετε. Προνοήστε λοιπόν,  να κουβαλάτε λιγότερα.
4. Κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας
Η προσπάθεια θέλει επιβράβευση. Όπως όταν κάνετε δίαιτα, τρώτε ένα γλυκάκι μια φορά την εβδομάδα, έτσι και όταν κάνετε  οικονομία και σφιχτή οικονομική διαχείριση, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας, μια φορά στο τόσο. Αν στερήσετε από τον εαυτό σας αυτή τη μικροχαρά, θα έρθει μια στιγμή που δεν θα αντιδράσετε ψύχραιμα σε ένα παζάρι ξεπουλήματος ρούχων και το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο και κυρίως ανεξέλεγκτο.

5. Μείνετε μακριά από τις προσφορές
Εάν είστε επιρρεπείς στα ψώνια τότε θα γνωρίζετε καλά πως πρέπει να μένετε μακριά από τα μαγαζιά με χαμηλές τιμές. Ακόμα και αν μπαίνετε σε ένα τέτοιο μαγαζί, μόνο για να τσεκάρετε τις νέες προσφορές, δύσκολα θα αντισταθείτε από το να χαλάσετε εκεί το ημερήσιο σας budget.
6. Μην ψωνίζετε με παρέα
Εάν θέλετε να αγοράσετε κάτι, πηγαίνετε μόνοι σας στα μαγαζιά, αγοράστε το και απομακρυνθείτε ησύχως. Όσο διασκεδαστικό και αν είναι να περνάτε χρόνο με τους φίλους σας στα μαγαζιά, μπορεί εκείνοι να έχουν άλλες οικονομικές δυνατότητες και προτεραιτότητες και δεν είναι καθόλου δύσκολο να παρασυρθείτε από τη δική τους σπατάλη.

7. Ψωνίζετε πάντα με λίστα
Είτε πηγαίνετε στο σούπερ-μάρκετ είτε στην αγορά για διαφόρων ειδών ψώνια, έχετε πάντα μαζί σας  λίστα με όσα χρειάζεστε και προγραμματίζετε να πάρετε. Η λίστα θα σας συγκρατήσει από παρορμητικές αγορές και θα κάνετε καλύτερη διαχείριση του χρόνου σας, μειώνοντας το χρόνο παραμονής σας στα μαγαζιά, κάτι που επίσης θα μειώσει τις πιθανότητες να αγοράσετε κάτι εκτός λίστας.
clickatlife.gr
Ηρθε επίσημα το καλοκαίρι και όλοι τρέχουμε στις παραλίες για μπάνια και ηλιοθεραπεία. Ωστόσο επειδή το δέρμα μας έχει «ξεσυνηθίσει» το καυτό χάδι του ήλιου, είναι πιθανό αν δεν προσέξουμε να βρεθούμε με ενοχλητικά εγκαύματα. Πώς μπορούμε λοιπόν να τα ανακουφίσουμε για να συνεχίσουμε ανέμελοι τις διακοπές μας;
Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε όταν έχουμε καεί από τον ήλιο, σύμφωνα με όσα γράφει η ιστοσελίδα iefimerida.gr:
Το ηλιακό έγκαυμα είναι ένας από τους τρόπους του οργανισμού να δείξει ότι αφυδατώθηκε. Ετσι καλό είναι οι «καμμένοι» να πίνουν πολύ νερό, τουλάχιστον 8 με 10 ποτήρια την ημέρα και να βάζουν κρύες κομπρέσες στα σημεία.
Σε πρώτη φάση ένα δροσερό ντους αλλά χωρίς σαπούνια ή σαμπουάν γιατί θα χειροτερέψουν τον ερεθισμό. Σε περίπτωση που το έγκαυμα είναι τόσο σοβαρό που έχει κάνει φουσκάλες, καλό είναι να αποφύγετε την έντονη πίεση νερού, απλώς γεμίστε την μπανιέρα και χαλαρώστε μέσα. Τέλος στο σκούπισμα αποφύγετε την τριβή και σκουπιστείτε ταμποναριστά, ή και καθόλου.
Χρήσιμη είναι και η Αλόη Βέρα (Aloe vera) σε τζελ η λοσιόν, αφού φημίζεται για της ιδιότητες της στην θεραπεία των δερματικών παθήσεων και οι αρχαίοι το έλεγαν «φυτό των εγκαυμάτων». Επίσης, αφού συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρέμα υδροκορτιζόνης που περιέχει στεροειδή και βοηθάει στη μείωση του εγκαύματος.
Τι να μην κάνετε:
Εαν βγάλατε φουσκάλες μην τις σκάτε γιατί μπορεί να μολυνθεί η πληγή, ενώ αυξάνονται και τα επίπεδα ερεθισμού του δέρματος.
Μην βάζετε οδοντόκρεμα ή γιαούρτι, έχουν ακριβώς την ίδια επίδραση με μια ενυδατική κρέμα και δεν βοηθάνε στην αποθεραπεία του εγκαύματος, απλώς στην προσωρινή ανακούφιση.
Μην βάζετε φέτες πατάτας γιατί έχουν αντιοιδηματική δράση και βοηθούν με σε μελανιές και χτυπήματα, αλλά σίγουρα όχι στο κάψιμο.
Ποτέ λάδι πάνω στα εγκαύματα. «Φυλακίζει» τη θερμότητα στο δέρμα, και εντείνει τον ερεθισμό

http://www.thestival.gr
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν τους κόπους μιας χρονιάς στον πέμπτο τελικό της Α1, που θα διεξαχθεί στις 19:45 της Τετάρτης και θα προβληθεί από τη ΝΕΡΙΤ και τη ΝΕΡΙΤ HD.

Στον Παναθηναϊκό είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν την ανατροπή, οι βάσεις της οποίας μπήκαν την Κυριακή στο ΣΕΦ και θέλουν να θέσουν ξανά σε εφαρμογή το νόμο του ΟΑΚΑ καθιστώντας την ήττα της περασμένης Πέμπτης μια παρένθεση στο σερί νικών σε τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό.
Οι πράσινοι έχουν φτάσει να διεκδικούν οκτώ φορές τον τελικό σε πέμπτο ματς μετρώντας πέντε νίκες, αλλά δεν έχουν χάσει ποτέ όταν το ματς τίτλου γίνεται στην έδρα τους.

Η αυτοπεποίθηση είναι στα ύψη και όλοι είναι έτοιμοι για τη νίκη που θα χαρίσει στην ομάδα το 34ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και 15ο τα τελευταία 17 χρόνια (αλλά και το ένατο νταμπλ).

Πληροφορίες της ιστοσελίδας sport-fm.gr αναφέρουν πως σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος από τους γηπεδούχους, θα γίνει και η απονομή του τροπαίου. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αναμένεται να επιμείνει στο πετυχημένο πλάνο της Κυριακής, με τους Λάσμε και Γκιστ να βγαίνουν πάνω στον Σπανούλη, θα επιζητήσει τον αργό ρυθμό, ενώ θα επιχειρήσει και πάλι να χτυπήσει… αλύπητα στα μις ματς.

Εισιτήρια δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα και το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο για πρώτη φορά σε αυτούς τους τελικούς. Άγνωστο είναι αν στο γήπεδο θα βρίσκεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που έχει μεν τιμωρηθεί με τρίμηνο αποκλεισμό για όσα έγιναν στον τρίτο τελικό, αλλά φημολογείται πως υπάρχουν "παράθυρα" για να είναι παρών στο ΟΑΚΑ χωρίς κυρώσεις.

Ο Ολυμπιακός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία την Κυριακή, αλλά όχι και τον τίτλο. Του δίνεται μια ακόμη για να τον κατακτήσει και δεν σκοπεύει να την αφήσει ανεκμετάλλευτη. Ειδικά τώρα που έδειξε πως ξέρει και μπορεί να κερδίζει στο μέχρι πρότινος… άβατο για τον ίδιο ΟΑΚΑ.

Οι ερυθρόλευκοι αντιλαμβάνονται πως-ξέχωρα από τα παράπονά τους για τη διαιτησία-αδίκησαν τους εαυτούς τους με την εικόνα που παρουσίασαν στον τέταρτο τελικό και είναι πεισμωμένοι για απαντήσεις, που θα συνεπάγονται το ενδέκατο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου και δεύτερο την τελευταία τριετία. Συνολικά, αυτή είναι η δέκατη φορά που σειρά τελικών στην οποία συμμετέχει ο Ολυμπιακός κρίνεται σε πέμπτο παιχνίδι και μετρά 0/4 σε αγώνες που κρίθηκαν στην έδρα του αντιπάλου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και ελπίζει πως αυτή τη φορά οι παίκτες του θα βρεθούν σε καλύτερη βραδιά, με πιο καθαρό μυαλό και περισσότερη συγκέντρωση. Η πίστη για δεύτερο break είναι διάχυτη και τονώθηκε από τους περίπου 250 φιλάθλους της ομάδας που χθες πήγαν στην προπόνηση και εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Ανάλογη επίσκεψη για ψυχολογική ώθηση αναμένεται και κατά την αναχώρηση της αποστολής από το ξενοδοχείο για το γήπεδο, περίπου δυόμισι ώρες πριν το τζάμπολ. Μαζί με την ομάδα αναμένεται να βρίσκονται Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως.

Η κλήρωση για τους τρεις διαιτητές θα γίνει στις 16:00. Στη διαδικασία θα μπουν οι κ.κ. Αναστόπουλος, Γκόντας, Τανατζής, Φούφης και Χριστοδούλου.

news.gr
Στην πρόσληψη 1.000 οπλιτών βραχείας ανακατάταξης μέσω διαγωνισμού θα προχωρήσουν μέσα στον Ιούνιο οι Ένοπλες Δυνάμεις, μετά το πράσινο φως που πήραν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι οπλίτες που θα προσληφθούν θα λαμβάνουν μισθό περίπου 700-800 ευρώ. Θεωρείται δεδομένο ότι οι προσλήψεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου οι οπλίτες να αναλάβουν το συντομότερο δυνατό υπηρεσία και να καλύψουν τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων.
Προτεραιότητα στην διεκδίκηση θέσεων θα έχουν οι ήδη υπηρετούντες έφεδροι, ενώ θα υπάροχυν προϋποθέσεις για την ηλικία, τη σωματική ικανότητα και το λευκό ποινικό μητρώο. Θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και θα έχουν την ίδια υγειονομική περίθαλψη με τους μόνιμους στρατιωτικούς.
aftodioikisi.gr
Την πρόσληψη 50.000 ανέργων από 10.000 επιχειρήσεις προγραμματίζει το υπουργείο Εργασίας. Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός Ιουνίου και αφορά άνεργους ηλικίας έως 29 ετών απόφοιτοι όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ, Β΄ βάθμιας και Υποχρεωτικής) οι οποίοι θα λάβουν 9.732 ευρώ (2.700 ευρώ για επιμόρφωση και πρακτική άσκηση και 7.032 για αμοιβές των επιχειρήσεων προς τους νέους εργαζόμενους). Παράλληλα, όπως γράφει η εφημερίδα «εργασία», το πρόγραμμα καλύπτει και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών.

aftodioikisi.gr
Η κατασκευή ενός υπόγειου τείχους από πάγο άρχισε στον κατεστραμμένο ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα με στόχο να αντιμετωπισθεί η διαρκώς αυξανόμενη ποσότητα τοξικών υδάτων στο χώρο.
Αυτό το μήκους 1,5 χλμ. τείχος γύρω από τα κτίρια των τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων ελπίζεται ότι θα εμποδίσει τη μόλυνση των υπογείων υδάτων εμποδίζοντάς τα να ρέουν μέσα στα κτίρια των αντιδραστήρων.
Η Tokyo Electric Power Co, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό Νταϊίτσι της Φουκουσίμα, προσπαθεί να βρει κάποια λύση για τις μεγάλες ποσότητες μολυσμένου από ραδιενέργεια ύδατος, καθώς συνεχίζει να διοχετεύει νερό σε τρεις αντιδραστήρες για να τους διατηρήσει ψυχρούς.
Οι πυρήνες των τριών από τους έξι αντιδραστήρες του σταθμού είχαν αρχίσει να λιώνουν μετά το τσουνάμι που έπληξε την εγκατάσταση το Μάρτιο του 2011.
Η κυβέρνηση θα δαπανήσει περίπου 32 δισεκ. γεν σ' αυτό το χωρίς προηγούμενο σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου 1.550 σωλήνες θα περάσουν βαθιά μέσα στο έδαφος ώστε να κυκλοφορεί μέσω αυτών ψυκτικό υγρό και να παγώνει το γύρω χώμα.
Η Ρυθμιστική Αρχή της πυρηνικής ενέργειας έδωσε την περασμένη εβδομάδα το πράσινο φως στην Tokyo Electric για να αρχίσει την κατασκευή αφού η εταιρεία Kajima Corp που ανέλαβε το έργο έπεισε τη ρυθμιστική αρχή ότι δεν θα προκληθεί σημαντική καθίζηση στις εγκαταστάσεις.

http://www.seleo.gr
Ένα από τα πρώτα ευρήματα του επίκουρου καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας Ανδρέα Βλαχόπουλου στο Βαθύ, στη χερσόνησο του Πύργου, ήταν βραχογραφίες της 4ης- 3ης χιλιετίας π.Χ.
Το 2013 έφερε και άλλα, απρόσμενα ευρήματα, τα οποία δίνουν μια διάσταση «ιδιωτικού βίου» των αρχαίων κατοίκων κατά τον πρώιμο 6ο και τον ύστερο 5ο αι. π.Χ. Πρόκειται για δύο ερωτικές επιγραφές, στις οποίες αναφέρθηκε πρόσφατα ο γενικός γραμματέας της Αρχαιολογικής Εταιρείας, ακαδημαϊκός Βασίλειος Πετράκος.
«Εντοπίστηκε στην επίπεδη επιφάνεια μεγάλου βραχόλιθου αδρό, αλλά βαθύ χάραγμα δύο φαλλών, διατεταγμένων κατ” ορθή γωνία και με κυκλικό «κρίκο» ανάμεσά τους, που έφερε στιγμή στο κέντρο», είπε ο κ. Βλαχόπουλος.
Στην πλαϊνή, δυτική πλευρά του βράχου έχει λαξευτεί ανάστροφα και με γράμματα λοξά, που μειώνονται σε μέγεθος σταδιακά, η επιγραφή ΔΙΩΝ. Η υποψία Ι στο τέλος της επιγραφής καθιστά το όνομα στη δοτική, οπότε και «η σύνδεσή του με τα αμέσως υπερκείμενα ανδρικά μόρια εν στύσει καθίσταται ευλογότερη», όπως σημειώνει ο γνώστης των γραφών του Αιγαίου Αγγελος Ματθαίου.
Η επίπεδη «έδρα» του βράχου, όπου έχουν αποδοθεί οι φαλλοί, και η ανάστροφη χάραξη της επιγραφής δείχνουν κατά τον ανασκαφέα ότι ο απολαξευμένος ριζιμιός βραχόλιθος «υπήρξε ο ευρύχωρος τόπος των συναναστροφών του Δίωνος».
Νικασίτιμος και Τιμίονας
Σε άλλο σημείο της χερσονήσου «σε υψόμετρο 52 μ. επάνω από τη θάλασσα, βρέθηκε η δεύτερη επιγραφή. Είναι χαραγμένη βουστροφηδόν με μεγάλα γράμματα πλάτους 10 εκατ. Τον πρώτο στίχο καταλαμβάνει το όνομα του εραστή (Νικασίτιμος). Στον δεύτερο στίχο είναι χαραγμένα το ρήμα οιφε (συνουσιάζεται) και το όνομα τού ερωμένου Τιμίονα = Τιμίωνα» Νικασίτιμος οιφε Τιμίωνα».
Η περίοπτη θέση όπου σημαίνεται «το ερωτικό πάθος των δύο νέων της αρχαϊκής περιόδου και η πυκνότητα ανθρωπογενών εγκαταστάσεων πέριξ αυτής θα μπορούσαν να τη συνδέουν με κάποιο κτιριακό συγκρότημα (φρουρά ή γυμνάσιο), που να δικαιολογεί το «εγγράμματο» επίπεδο τουλάχιστον του ενός εραστή».
Ο κ. Βλαχόπουλος σημείωσε πως η δραστηριότητα ήταν πιθανώς εφηβική και στα πρότυπα των παιδευτικών και μυητικών θεσμών που οι δωρικές πόλεις εξασφάλιζαν στην ύπαιθρο για τους νέους τους (η Αστυπάλαια υπήρξε αποικία των Λακεδαιμονίων). Το γεγονός ότι γειτνίαζαν με νεολιθικές βραχογραφίες, μάλλον δείχνει την πηγή έμπνευσής τους.
Την ανασκαφή ενισχύει η γενική γραμματεία Αιγαίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Πηγή: ethnos.gr
Ξεκινά μέσα στους επόμενους μήνες, η προκήρυξη των τεσσάρων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για 49.761 άτομα.

Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Οι απασχολούμενοι θα εισπράττουν 499 ευρώ ενώ το κόστος για τον ΟΑΕΔ θα διαμοφωθεί στα 748 ευρώ ανά άτομο δεδομένου ότι θα παρέχεται και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη. Συνολικά, η αμοιβή του πενταμήνου θα είναι 3.470 ευρώ.
Για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, η αμοιβή θα είναι 652 ευρώ το μήνα εκ των οποίων τα 427 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 225 ασφαλιστικές εισφορές, ενώ η συνολική αμοιβή θα είναι 3.260 ευρώ.

Τα κριτήρια επιλογής είναι:
- Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου ή του / της συζύγου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
- Το ύψος του ετήσιου ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος.
- Ο αριθμός των ανηλίκων τέκνων.

Οι ωφελούμενοι οι οποίοι θα επιλεγούν, θα πρέπει να είναι:
- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
- Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ νέοι άνεργοι, ηλικίας 18 έως 29 ετών.
- Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
- 'Ανεργοι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

http://www.fpress.gr
Για ένα εξάμηνο θα πληρώνονται εξτρά 10.000 εργαζόμενοι στη Γαλλία για να πηγαινοέρχονται στη δουλεία τους με ποδήλατο. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο εντάσσεται σε ανάλογες πρωτοβουλίες και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, με στόχο τη βελτίωση της δημόσιας υγείας, την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και της κατανάλωσης καυσίμων.
Πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένων της Ολλανδίας, της Δανίας, της Γερμανίας, του Βελγίου και της Βρετανίας έχουν θέσει σε εφαρμογή προγράμματα για τη χρήση ποδηλάτου για τις μετακινήσεις των εργαζομένων, με διαφορετικά είδη κινήτρων: φορολογικές ελαφρύνσεις, χρηματική αποζημίωση ανά χιλιόμετρο ή οικονομικά βοηθήματα για την αγορά ποδηλάτων.
Στη Γαλλία, περίπου 20 εταιρείες και θεσμοί, που απασχολούν συνολικά 10.000 εργαζόμενους, έχουν συμφωνήσει να πληρώνουν το προσωπικό τους 25 λεπτά του ευρώ ανά χιλιόμετρο μετακίνησης με ποδήλατο, ανέφερε σε σημερινή του την Δευτέρα το γαλλικό υπουργείο Μεταφορών.
Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Φρεντερίκ Κουβιγέ είπε ότι αν τα αποτελέσματα της δοκιμής είναι ενθαρρυντικά, θα εφαρμοστεί ένα δεύτερο στάδιο του πειράματος, σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Το υπουργείο Μεταφορών ελπίζει ότι τα κίνητρα για τη μετακίνηση με ποδήλατο προς και από τους χώρους εργασίας θα ενισχύσει τη χρήση ποδηλάτου για μετακίνηση κατά 50% από το 2,4% που είναι σήμερα, επί του συνόλου αυτών που μετακινούνται από το σπίτι στη δουλειά, διανύοντας περίπου 800 εκατομμύρια χιλιόμετρα, με μέση απόσταση τα 3,5 χιλιόμετρα ανά μετακίνηση.
Στο Βέλγιο, όπου ισχύει αφορολόγητο για την αγορά ποδηλάτου που έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και πάνω από πέντε χρόνια, περίπου το 8% των πολιτών κάνει χρήση ποδηλάτου.
Η μορφολογία του εδάφους στην Ολλανδία καθιστά το ποδήλατο πολύ φιλικό μέσο και περίπου το 25% το χρησιμοποιεί για να μετακινείται.
Επίσης το εκτεταμένο δίκτυο ενοικίασης ποδηλάτων έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην τόνωση της μετακίνησης με ποδήλατο σε πόλεις όπως η Βαρκελώνη, το Λονδίνο και η Στοκχόλμη, που ακολούθησαν το υπόδειγμα του συστήματος Vélib’ του δήμου του Παρισιού, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή το 2007.
aftodioikisi.gr
Έφυγε και ο Μάιος και πλέον το καλοκαίρι μπήκε και ημερολογιακά από την πόρτα μας. Προτού βάλετε την επίσκεψη στην παραλία στο καθημερινό σας πρόγραμμα (όσο αυτό είναι εφικτό φυσικά) προετοιμάστε τον οργανισμό σας με μια πλήρη αποτοξίνωση διάρκειας μερικών ημερών.

Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν μέρος και της κανονικής σας διατροφής, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για μια γερή αποτοξίνωση ενόψει καλοκαιρινών διακοπών.

Νερό με λεμόνι: Το καλοκαίρι πίνουμε ούτως ή άλλως περισσότερα υγρά. Ο όξινος χυμός του λεμονιού ωστόσο στο νερό σας θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να έχει πιο ισορροπημένο pH και θα διευκολύνει την πέψη.

Εφίδρωση: Μερικά λεπτά έντονης γυμναστικής άσκησης, όχι μόνο θα σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά, αλλά θα αποβάλλει από το σώμα σας πολλές βλαβερές τοξίνες μέσω του ιδρώτα.

Πράσινο τσάι: Δεν υπάρχει πρόγραμμα αποτοξίνωσης από το οποίο να λείπει αυτό το "μαγικό" ρόφημα. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, προσφέρει ενέργεια και αυξάνει τον μεταβολισμό. Οι κατεχίνες που περιέχει επιταχύνουν την λειτουργία του ήπατος και αυξάνεται η παραγωγή ενζύμων που βοηθούν στην αποτοξίνωση.

Κάρδαμο: Είναι πλούσιο σε ισοθειοκυανάτες, ουσίες που βοηθούν το σώμα να απαλλαγεί από πιθανά καρκινογόνα. Έχει μόλις 4 θερμίδες ανά κούπα, οπότε βάλτε το άφοβα σε σαλάτες και σάντουιτς.

Αγκινάρες: Βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος και του παχέος εντέρου. Περιέχουν κυναρίνη, μια ουσία που διεγείρει το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη, καθώς και καφεοϋλοκινικά οξέα, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Πικραλίδα: Είναι γεμάτη από αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α και C. Αυξάνει τη ροή της χολής, η οποία βοηθάει στην διάσπαση των λιπών και κάνει την πέψη ταχύτερη και πιο αποτελεσματική.

Δενδρολίβανο: Αυτό το αρωματικό βότανο έχει και αποτοξινωτικές ιδιότητες, παρόμοιες με εκείνες της πικραλίδας. Περιέχει επίσης καρνοσικό οξύ, το οποίο βοηθάει το σώμα να παράγει γλουταθειόνη, ένα αντιοξειδωτικό που έχει επίσης αποτοξινωτικές ιδιότητες.

Κρεμμύδια, σχοινόπρασο, πράσα: Είναι πλούσια σε ενώσεις σουλφονικού οξέος. Όπως και οι ενώσεις θείου, που βρίσκονται στο λάχανο και τα σταυρανθή λαχανικά, αλληλεπιδρούν ευεργετικά με τις διαδικασίες αποτοξίνωσης του ήπατος.

Μάραθο: Συνεισφέρει σημαντικά στις λειτουργίες του πεπτικού σωλήνα. Βοηθάει το σώμα στην πέψη με το να αυξάνει την έκκριση γαστρικών οξέων, τα οποία διασπούν τις τροφές.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!