Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016


«Ξέρω πως είναι ο Ιησούς. Δεν με νοιάζει αν η οικογένειά μου με αποκηρύξει. Έχει να κάνει με το αν πιστεύεις πραγματικά στον Ιησού ή όχι», δήλωσε 19χρονη σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο ισχυρισμός της 19χρονης κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, ενώ τα βίντεο από τις δηλώσεις της στο αμερικανικό talk show του Dr. Phil έχουν γίνει viral. «Είμαι έγκυος στον Ιησού» υποστηρίζει η 19χρονη Χέιλι. Η νεαρή λέει ότι είναι ήδη έγκυος 9 μηνών και σύντομα θα γεννήσει ένα αγοράκι.
«Ξέρω πως η εγκυμοσύνη μου είναι πραγματική. Έχω πάρει τουλάχιστον 9 κιλά. Ένα βράδυ κοιμόμουν και το μωρό μου κλώτσησε το κάτω μέρος του στομαχιού μου και μπορώ να νιώσω το κεφάλι του ακριβώς κάτω από τον αφαλό μου». Η μητέρα της 19χρονης, Κρίστι, λέει πως η κόρη της είναι «παθολογική ψεύτρα» και έχει ψευδαισθήσεις. Όπως αναφέρει, η Χέιλι δεν είναι έγκυος, και τεστ εγκυμοσύνης και γιατροί το έχουν επιβεβαιώσει αυτό.
«Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, οι πάστορες στην εκκλησία μου, δεν πιστεύουν πως είμαι έγκυος» λέει η Χέιλι ίδια. «Ξέρω πως είναι ο Ιησούς. Δεν με νοιάζει αν η οικογένειά μου με αποκηρύξει. Έχει να κάνει με το αν πιστεύεις πραγματικά στον Ιησού ή όχι… δεν με νοιάζει τι λέει το τεστ εγκυμοσύνης ή ο γιατρός, όταν γεννήσω το μωρό μου, κανείς δεν θα μπορεί να τον αρνηθεί, επειδή είναι ο σωτήρας μου».
Σύμφωνα με την οικογένειά της, η Χέιλι έχει ισχυριστεί στο παρελθόν πως πατέρας της είναι ο ράπερ Έμινεμ, ότι είχε διαγωνιστεί στο American Idol και πως είχε δωρίσει ένα νεφρό στον άρρωστο αδελφό της- υποστηρίζοντας πως η σύλληψή της έγινε μόνο για «ανταλλακτικά».
Σημειώνεται πάντως πως όντως η κοιλιά της είναι φουσκωμένη- παρόλα αυτά τα τεστ που έχουν γίνει έχουν δείξει πως δεν πρόκειται για εγκυμοσύνη.
Κατά την εμφάνισή τους στο talk show, η μητέρα της 19χρονης ζήτησε τη βοήθεια του τηλεοπτικού ψυχολόγου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει έτσι, καθώς «πρέπει να της φερόμαστε σαν να είναι στα αλήθεια έγκυος για να αποφύγουμε τις συγκρούσεις».
Στο πλαίσιο της εκπομπής η Χέιλι υποβλήθηκε σε τεστ υπερήχων, το οποίο όμως δεν έδειξε παρουσία παιδιού.
Ο γιατρός Τράβις Στορκ, εξηγώντας στη Χέιλι το αποτέλεσμα, της είπε πως ο υπέρηχος έδειξε διεσταλμένα έντερα. «Αυτό σημαίνει πως υπάρχει αέρας στα έντερά σου, και ενώ το όργανο έψαχνε, αυτές οι “κουλούρες” κινούνταν. Αυτό που ένιωσες εκεί κάτω να κινείται ήταν τα έντερά σου».
Ωστόσο, η ίδια, αν και δεν είδε παιδί, επιμένει ότι είναι έγκυος- ενώ επίσης παραδέχτηκε πως έχει διαγνωστεί με παρανοϊκή σχιζοφρένεια.

Όταν ψηφιακοί εισβολείς καταφέρνουν να παραβιάσουν τις βάσεις δεδομένων σε πλατφόρμες online υπηρεσιών, στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών, όπως emails, κωδικοί πρόσβασης και πληροφορίες ταυτότητας, υποκλέπτονται και συνήθως διατίθενται προς πώληση στη σκοτεινή πλευρά του web.
AdTech Ad
Τέτοιες, επιτυχημένες επιθέσεις έχουν συμβεί αρκετές στο πρόσφατο παρελθόν, με στόχους – μεταξύ άλλων – κάποιες πολύ δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως το LinkedIn, το MySpace και το Dropbox. Μόνο σε αυτές τις τρεις περιπτώσεις, τα στοιχεία περισσότερων από 550 εκατομμυρίων λογαριασμών εκτέθηκαν και έκτοτε είναι στη διάθεση όποιου θελήσει να τα αποκτήσει.
Στο haveibeenpwned.com μπορείς να ελέγξεις άμεσα αν το email που συνήθως χρησιμοποιείς για να συνδεθείς έχει εκτεθεί και αν ναι σε ποια παραβίαση. Συνήθως, το πρόβλημα έκθεσης ενός λογαριασμού μεγεθύνεται από την κακή συνήθεια των περισσοτέρων χρηστών να χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σχεδόν παντού. Με αποτέλεσμα, όταν κάποιος υποκλέψει τα στοιχεία πρόσβασης σε έναν λογαριασμό να έχει τελικά πρόσβαση σε ακόμα περισσότερους και μερικές φορές στο σύνολο της ψηφιακής τους ζωής.
Επιπλέον, ακόμα και αν κάποιος χρησιμοποιεί διαφορετικά passwords (όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας), η πρόσβαση στα στοιχεία ενός λογαριασμού του και η διαρροή συγκεκριμένων πληροφοριών, όπως η ημερομηνία γέννησης, κάποιο τηλέφωνο ή οι απαντήσεις σε ερωτήσεις που χρησιμοποιούνται για την επαλήθευση της ταυτότητάς του (οι λεγόμενες μυστικές ερωτήσεις), διευκολύνει όποιον δοκιμάσει να παραβιάσει και κάποιον άλλον λογαριασμό του.
Η εν λόγω μηχανή αναζήτησης είναι μια πρωτοβουλία του Troy Hunt, στελέχους της Microsoft από την Αυστραλία και επιπλέον περιέχει αρκετές πληροφορίες για εκατοντάδες επιθέσεις παραβίασης βάσεων δεδομένων τα τελευταία δέκα χρόνια.
Πηγή: news247.gr
Η Google είναι πολύ χρήσιμη για να βρείτε χρήσιμες και απαραίτητες πληροφορίες…
Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κόλπα που πρέπει να δοκιμάσετε κάθε φορά που θα πρέπει να βρείτε κάτι πολύ σημαντικό και πολύ συγκεκριμένο.
Τα κόλπα που ακολουθούν θα κάνουν την αναζήτησή σας πιο εύκολη και πιο ακριβή, ώστε να βρείτε αυτό που ψάχνετε γρηγορότερα. Αλλάξτε τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το Google με αυτές τις απλές συμβουλές:
1. Πανεπιστημιακές έρευνες
Εάν είστε φοιτητής ή συγγραφέας, αυτό το τρικ της Google είναι ειδικά για σας. Απλά πληκτρολογήστε «site: edu» πρώτα και στη συνέχεια αυτό που ψάχνετε. Αυτή η επιλογή σάς βοηθά να περιορίσετε την αναζήτησή σας μόνο σε εκπαιδευτκά ιδρύματα. Για παράδειγμα, πληκτρολογήστε «Harvard: edu diet» για να βρείτε τα καλύτερα αποτελέσματα για δίαιτες από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
2. Χρησιμοποιήστε εισαγωγικά
Ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διπλά εισαγωγικά. Σας βοηθάει να βρείτε ευκολότερα στίχους τραγουδιών ή ατάκες από ταινίες και βιβλία.
3. Ειδικές ιστοσελίδες
Όταν χρειάζεται να βρείτε κάποιες πληροφορίες σε ειδική ιστοσελίδα, χρησιμοποιήστε αυτό το μυστικό τέχνασμα της Google. Απλά πληκτρολογήστε τη λέξη «site», άνω και κάτω τελεία, την ιστοσελίδα και τις λέξεις κλειδιά των πληροφοριών που αναζητάτε. Για παράδειγμα, αν θέλετε να βρείτε κάτι για τον υγιεινό τρόπο ζωής στο Womanitely, πληκτρολογήστε «site: womanitely.com healthy life tips».
4. Αστερίσκοι
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τους αστερίσκους ως «μπαλαντέρ», συμπληρώνοντας λέξεις-κλειδιά που δεν ξέρετε: Για παράδειγμα, πληκτρολογήστε «all I want*life*good time» και θα σας βγάλει τους στίχους του «The Good Life» των Three Days Grace. Συνδυάστε το τρικ του αστερίσκου με τα εισαγωγικά της περίπτωσης (2) για καλύτερα αποτελέσματα.
5. Περισπωμένη
Συνήθως, δεν χρησιμοποιούμε το πλήκτρο περισπωμένη και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι περιττό. Ωστόσο, είναι πραγματικά χρήσιμο! Εάν ψάχνετε κάτι σημαντικό και θέλετε το Google να σας βγάλει τα αποτελέσματα με τα συνώνυμά του, βάλτε μια περισπωμένη πριν από μια λέξη. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε μόνο για ισπανικές σαλάτες, πληκτρολογήστε «Spanish ~ salads» για να βρείτε ισπανικές συνταγές για σαλάτα, παραλείποντας άλλες συνταγές που δεν χρειάζεστε.
6. Τελίτσες
Χρησιμοποιήστε αυτό το τέχνασμα όταν ψάχνετε για τις ημερομηνίες, στατιστικά στοιχεία ή μετρήσεις. Προσθέστε δύο τελείες με την αναζήτησή σας ανάμεσα σε δύο αριθμούς και το Google θα σας δείξει τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για ορισμένα σημαντικά ιστορικά γεγονότα της δεκαετίας του ’50, πληκτρολογήστε «historic facts 1950…1959» και θα βρείτε αυτό που ψάχνετε.
7. Νέες ιστοσελίδες
Αν θέλετε να βρείτε μερικές νέες ιστοσελίδες που σχετίζονται με τις αγαπημένες σας, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε ώρες ψάχνοντας. Απλά καθορίστε την αγαπημένη σας ιστοσελίδα στο search, προσθέστε τη λέξη «related» και άνω και κάτω τελεία και δείτε τα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε ιστοσελίδες που σχετίζονται με την Amazon, πληκτρολογήστε «related:amazon.com».
8. Παύλα
Αν χρησιμοποιείτε το Google τακτικά, ξέρετε πως είναι δύσκολο να βρείτε αυτό που χρειάζεστε όταν έχετε δύο έννοιες. Για να κάνετε την αναζήτησή σας ευκολότερη και ταχύτερη, πληκτρολογήστε μία παύλα μεταξύ των δύο αυτών εννοιών. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε περιττές πληροφορίες και να βρείτε ακριβώς αυτό που αναζητάτε.
Πηγή: usay.gr

Μία απίστευτη γκάφα έκανε ο Δήμαρχος της Μόσχας, καθώς μετά την απόφασή σου να βάλει χλοοτάπητα σε σχολείο, οι δάσκαλοι έκπληκτοι αντίκρισαν 230 φυτά κάνναβης.
Σύμφωνα με την Russia Today, οι αρχές αναζητούν τους ανθρώπους απ’ όπου οι υπάλληλοι του Δήμου προμηθεύτηκαν τους σπόρους κάνναβης και τον τρόπο με τον οποίο έγινε όλο αυτό το μπέρδεμα.
Πάντως τα ΜΜΕ στην Ρωσία χαρακτηρίζουν όλη αυτή την ιστορία… τρομερά πρωτοφανής.

Πηγή: iefimerida.gr

Την επιμέλεια των έξι παιδιών τους ζήτησε επισήμως ο Μπραντ Πιτ, όπως αναφέρουν τις τελευταίες ώρες δημοσιεύματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τη Sun, είναι η πρώτη φορά μετά την αίτηση διαζυγίου που υπέβαλε η Αντζελίνα Τζολί, που ο Αμερικανός σταρ αντιδρά και εκείνος από την πλευρά του με νομικά μέσα.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν ορισμένα από τα παιδιά του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού να έχουν δηλώσει πως θέλουν να μείνουν με τον πατέρα τους μετά το διαζύγιο.

Πλέον, μένει να φανεί πώς θα αντιδράσει η Αντζελίνα Τζολί. Αξίζει να σας υπενθυμίσουμε, ότι τις πρώτες μέρες αφότου έγινε γνωστό το διαζύγιο των Μπραντζελίνα είχαν κυκλοφορήσει φήμες που ήθελαν τον Πιτ να είναι βίαιος με τα παιδιά.

Ωστόσο, αυτές οι φήμες διαψεύστηκαν στη συνέχεια ενώ και το FBI είχε καταστήσει σαφές ότι δεν υπήρχε τίποτα σε βάρος του διάσημου ηθοποιού.

Πηγή: star.gr
Αν η Χίλαρι Κλίντον γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ την Τρίτη, η Αμερική θα πρέπει να λύσει έναν γρίφο: Πώς θα αποκαλείται ο σύζυγός της, ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον;

Το πρόβλημα αυτό είναι διπλά χωρίς προηγούμενο: Από τη μία κανείς άνδρας μέχρι τώρα δεν έχει περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου ως σύζυγος της προέδρου και από την άλλη ένας πρώην πρόεδρος ποτέ δεν ήταν παντρεμένος με μία εν ενεργεία πρόεδρο.

Η προσφώνηση «Πρώτος Κύριος» (First Gentleman) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς έτσι αποκαλούνται ανεπισήμως οι σύζυγοι έξι γυναικών κυβερνητών, σύμφωνα με την Λίζα Γκροτς ειδική εδώ και 15 χρόνια σε θέματα τυπολογίας.

Όμως η υπόθεση περιπλέκεται με τους Κλίντον, καθώς ο Μπιλ Κλίντον 70 ετών, διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1993 ως το 2001. Και όταν κάποιος έχει διατελέσει πρόεδρος, διατηρεί τον τίτλο, εξηγεί η Αλίντα Μπλακ της Ένωσης Ιστορικών του Λευκού Οίκου.

«Θα διατηρήσει τον τίτλο», τονίζει η ιστορικός. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα αποκαλούνται «η πρόεδρος Κλίντον και ο πρώην πρόεδρος Κλίντον».

«Το ίδιο έγινε με την οικογένεια Μπους», με τον Τζορτζ Ου. Μπους τον 43ο πρόεδρο των ΗΠΑ, και τον πατέρα του Τζορτζ, τον 41ο πρόεδρο. «Τότε είχαμε τον πρόεδρο Μπους και τον πρώην πρόεδρο Μπους, και όταν ήταν μαζί έτσι τους σύστηναν», πρόσθεσε η Μπλακ.

«Αν ήταν παντρεμένη με κάποιον που δεν έχει διατελέσει πρόεδρος, θα λάμβανε τον τίτλο του Πρώτου Κυρίου. Όμως ο Μπιλ Κλίντον είναι πρώην πρόεδρος και δεν μπορεί να αποκαλεστεί Πρώτος Κύριος», διότι είναι «ένας κατώτερος τίτλος» από αυτόν του προέδρου, τόνισε η ίδια.

Πάντως η Γκροτς εκτιμά ότι «από σεβασμό στη σύζυγό του» ο Μπιλ θα βρει ιδιωτικά μαζί της μια λύση.

http://www.enikos.gr

Μετά το τέλος του Μεγάλου Φεστιβάλ Μπύρας στην Γερμανία, όλοι οι πρόεδροι των εταιριών Ζυθοποιίας αποφάσισαν να βγουν έξω για . . μια μπύρα.
Το αφεντικό της Corona κάθεται στο μπαρ και λέει:
"Θα ήθελα την καλύτερη μπύρα στον κόσμο, Μια Corona, παρακαλώ."
Ο μπάρμαν πιάνει ένα μπουκάλι από το ράφι και του το δίνει.
To αφεντικό της Βudweiser λέει:


"Θά ήθελα την καλύτερη μπύρα στον κόσμο! The King of Beers!! Μια Budweiser, παρακαλώ!"
Ο μπάρμαν του δίνει μία.
Ο τύπος από την Coors: "Θα ήθελα την μόνη μπύρα που είναι φτιαγμένη με πραγματικό νερό πηγής από τα Βραχώδη Όρη. Δώσε μου μια Coors!!"
Παίρνει κι αυτός την μπύρα του!!
Ο τύπος από την Μύθος κάθεται και λέει: "Δώστε μου μια Κόκα Κόλα"
Ο μπάρμαν ξαφνιάζεται λίγο, αλλά του δίνει ό,τι παράγγειλε. Οι άλλοι όμως ζυθοπαραγωγοί τον κοιτάζουν περίεργα και ρωτάνε γιατί δεν πήρε Μύθος!
Kι εκείνος: "Να, σκέφτηκα αφού δεν πίνετε εσείς μπύρα, γιατί να πιω εγώ?"

http://xsefoto.blogspot.gr

Χωρίς πρόσβαση στο Twitter έμειναν για περίπου είκοσι λεπτά το πρωί της Δευτέρας οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η υπηρεσία «έπεσε» σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία ενώ δεκάδες χρήστες επέλεξαν το Facebook για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.
Το μήνυμα που εμφανιζόταν σε όσους προσπαθούσαν να συνδεθούν στο Twitter ήταν το ακόλουθο.
Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία VOLVO CARS HELLAS, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Volvo V40, V40CC, S60, V60, V70και S80. Η ανάκληση αφορά σε 966 οχήματα, μοντέλα ετών 2011 – 2015. 
Στα επηρεαζόμενα οχήματα σε συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης και θερμοκρασίας περιβάλλοντος, όπως μεγάλη επιτάχυνση ή υψηλό φορτίο μετά από κρύα εκκίνηση σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενδέχεται η αύξηση της θερμοκρασίας του κινητήρα να είναι ανομοιόμορφη. Σαν αποτέλεσμα, μπορεί να προκληθεί μικρή διαρροή ψυκτικού υγρού κινητήρα και εμφάνιση προειδοποιητικής ένδειξης χαμηλής στάθμης.

Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να υπάρξει διαρροή λιπαντικού κινητήρα, ακολουθούμενη από οσμή και εμφάνιση καπνού. Αν το λάδι έρθει σε επαφή με θερμή επιφάνεια, μπορεί σταδιακά να αναφλεγεί στο χώρο του κινητήρα. Σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί στη Volvo Cars, υπήρχε αρκετός χρόνος για να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο και να εξέλθουν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Volvo σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει τροποποίηση του κινητήρα, ώστε να αυξηθεί η απόδοση του κυκλώματος ψύξης κατά τη φάση της προθέρμανσής του, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας VOLVO CARS HELLAS στο τηλέφωνο 210-5794900.

http://www.fpress.gr

Τέλη κυκλοφορίας 2017- Πίνακας: Ποιοι πληρώνουν και πόσα- Φωτιά τα τέλη για τα δίλιτρα από το 2007 και μετά, πόσο θα αυξηθούν
- Μεγάλη αύξηση και για καινούργια αυτοκίνητα μετά το 2010
- Παγώνουν τα τέλη για τους περισσότερους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων
- Τα μισά τέλη θα πληρώσουν όσοι έχουν αυτοκίνητο πριν το 2.000
- Μειωμένα τα τέλη και για όσους έχουν Ι.Χ. Πριν το 2.005

Το TAXISNET θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες και οι ιδιοκτήτες πάνω από έξι εκατομμυρίων αυτοκινήτων θα δουν τη... λυπητερή των τελών κυκλοφορίας 2017. Για τους περισσότερους, εκείνους δηλαδή που έχουν αυτοκίνητο από το 2006 ως το 2010 και ως 1.900 κυβικά ουσιαστικά δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας καθώς όλα δείχνουν ότι θα μείνουν στα ίδια.
Κυβισμός Τέλη κυκλοφορίας
301-785 55
786-1.071 120
1.072-1.357 135
1.358-1.548 255
1.549-1.738 280
1.739-1.928 320

Για όσους έχουν ωστόσο αυτοκίνητο άνω των 1.928 κυβικών θα υπάρξει σημαντική αύξηση των τελών κυκλοφορίας για το 2017, αύξηση που θα είναι τουλάχιστον 10% και μπορεί να φτάσει και το 15%.
Οι ιδιοκτήτες νέων αυτοκινήτων μετά το 2010 που ήδη πληρώνουν με βάση τους ρύπους θα βρεθούν να πληρώνουν περισσότερα τέλη καθώς θα συνυπολογιστεί και η αξία.
Στη περίπτωση των εκπομπών ρύπων, αμετάβλητα θα παραμείνουν τα τέλη για αυτοκίνητα που εκπέμπουν κάτω από 160 mg, ενώ θα αυξηθούν οι συντελεστές για όσα εκπέμπουν πάνω από 160 mg. Υπάρχει επίσης εισήγηση για να επιβληθούν τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα με εκπομπές ρύπων από 80 έως 90 mg, τα οποία μέχρι σήμερα εξαιρούνταν.

Μειώσεις θα υπάρξουν για όσους έχουν αυτοκίνητο από το 2.000 ως το 2005 και οι οποίοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν βάσει κυβισμού, ενώ όσοι έχουν αυτοκίνητο πριν το 2.000 θα δουν μείωση των τελών κυκλοφορίας ως και 40%.
Όσοι αγόρασαν αυτοκίνητο μετά το 2010 το οποίο έχει ρύπους κάτω από 90 γραμμάρια θα πληρώσουν φέτος για πρώτη φορά φέτος αφού το όριο θα πέσει από τα 90 γραμμάρια στα 80.
newsit.gr
Εάν προσπαθείτε να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά, σίγουρα φροντίζετε να προγραμματίζετε σωστά τα γεύματά σας και να αποφεύγετε τα μεταμεσονύκτια σνακ. Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, όταν το τελευταίο γεύμα της ημέρας καταναλώνεται (πολύ) νωρίς παρατηρούνται θετικά αποτελέσματα στον μεταβολισμό και στην απώλεια βάρους.

Θέμα της μελέτης ήταν η επίδραση μιας μεθόδου που ονομάζεται πρώιμος περιορισμός τροφοληψίας (early time restricted feeding - eTRF) στα επίπεδα λίπους στο σώμα. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν κατά πόσο η ώρα της κατανάλωσης του βραδινού ή η παράλειψη του γεύματος αυτού βοηθά στην απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, όταν το τελευταίο γεύμα καταναλώνεται πολύ νωρίς μέσα στην ημέρα –ακόμη και στις 2 το μεσημέρι!– παρατηρούνται θετικές επιδράσεις στον μεταβολισμό και το βάρος.

Η μέθοδος ΠΠΤ συνιστά την κατανάλωση τροφής σε συγκεκριμένο διάστημα μέσα στην ημέρα –συνήθως σε λιγότερο από 9 ώρες– και περίοδο νηστείας για 15 ή και περισσότερες ώρες. Παλαιότερες μελέτες που περιελάμβαναν πειράματα σε τρωκτικά υπέδειξαν ότι η ΠΠΤ αποτρέπει την αύξηση του βάρους και συνεπάγεται μεγαλύτερες καύσεις, ενώ παράλληλα μειώνει τα επίπεδα λίπους στο σώμα και τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων.

Η μέθοδος ΠΠΤ δεν επιβάλλει περιορισμό ως προς τις θερμίδες και θεωρείται πως εξουδετερώνει τις αρνητικές επιδράσεις μιας διατροφής που περιλαμβάνει πολλά λιπαρά ή πολλά σάκχαρα. Επίσης, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό θεραπευτικό όπλο ενάντια στις μεταβολικές παθήσεις.

Τα οφέλη της ΠΠΤ εκτιμάται ότι πηγάζουν από τον επιτυχή συγχρονισμό της τροφοληψίας με το βιολογικό ρολόι (κιρκάδιος ρυθμός) του οργανισμού, δεδομένου ότι ο μεταβολισμός λειτουργεί πιο αποδοτικά τις πρωινές ώρες.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ εξέτασαν για πρώτη φορά την επίδραση της ΠΠΤ σε ανθρώπους. Συγκεκριμένα, το δείγμα περιελάμβανε 11 υγιείς ενήλικες 20-45 ετών με υψηλό δείκτη μάζας σώματος (υπέρβαροι και παχύσαρκοι). Για μία εβδομάδα, οι μισοί συμμετέχοντες περιόρισαν την τροφοληψία στο διάστημα 8π.μ.-8μ.μ. και οι άλλοι μισοί στο διάστημα 8π.μ.-2μ.μ. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες αντάλλαξαν διατροφικά προγράμματα. Και στις δύο περιπτώσεις ο αριθμός των θερμίδων ήταν ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που παρουσίασαν οι ερευνητές στο πλαίσιο του πρόσφατου συνεδρίου της Εταιρείας Παχυσαρκίας, στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα, η μέθοδος ΠΠΤ οδήγησε σε λιγότερες αυξομειώσεις στα επίπεδα πείνας μέσα στην ημέρα, θετική επίδραση στον μεταβολισμό των θερμίδων και μεγαλύτερη μεταβολική ευελιξία (ικανότητα του οργανισμού να καίει εναλλάξ υδατάνθρακες και λιπαρά), επομένως μπορεί να οδηγήσει σε μεταβολή της σωματικής σύστασης και απώλεια βάρους.

http://www.onmed.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!