Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016


Οι πίθηκοι έχουν την ανατομία για να μιλήσουν απλώς το μυαλό τους δεν μπορεί να μεταφέρει τις λέξεις προς τα έξω. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Advances.

Χρησιμοποιώντας ακτίνες Χ, οι ερευνητές παρακολούθησαν την κίνηση του στόματος και του λαιμού ενός πιθήκου μακάκου, ενώ έτρωγε και έκανε διάφορες εκφράσεις με το πρόσωπό τους.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τα δεδομένα για να δημιουργήσουν μοντέλα σε υπολογιστή με τους πιθήκους να λένε φράσεις όπως: “Καλές διακοπές” και “Θα με παντρευτείς;”…

Ανακάλυψαν ότι η ανατομία της φωνητικής οδού του πιθήκου επιτρέπει στους μακάκους να παράγουν πέντε φωνήεντα τα οποία, λένε οι ερευνητές, είναι “ένα επαρκές φάσμα των ήχων ομιλίας για την υποστήριξη της ομιλούμενης γλώσσας”.

Έτσι, το πρόβλημα δεν είναι με την ανατομία του πιθήκου αλλά βρίσκεται κάπου στον εγκέφαλό του.

“Οι εγκέφαλοι των πιθήκων δεν έχουν άμεσους δεσμούς με τους νευρώνες της γλώσσας και του λάρυγγα, δεν μπορούν τα τους ελέγξουν”, λέει η Tecumseh Fitch, που συμμετείχε στην έρευνα.

“Επίσης, δεν έχουν βασικές συνδέσεις στον εγκέφαλό τους που να τους καθιστούν ικανούς στο να μιμούνται ό,τι ακούνε, όπως κάνουν οι άνθρωποι. Έτσι όταν πρόκειται για την ομιλία, πραγματικά δεν είναι μια υπόθεση του ό,τι ακούω λέω…”, συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: perierga.gr
Disneyland Paris
Tα Χριστούγεννα, είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη περίοδος του έτους για να ζήσει κανείς την Disneyland.
Disneyland Paris
Η εορταστική ατμόσφαιρα στο μαγικό χωριό της Disney και τα αναρίθμητα σόου που λαμβάνουν χώρα σε αυτό, φτιάχνουν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα..
Tεράστιες χρωματιστές μπάλες και γιρλάντες πλυμμηρίζουν τη Main street, ίσως την πιο εντυπωσιακά γιορτινά διακοσμημένη γωνιά του πάρκου..
Christmas Paris
– αγαπημένοι χαρακτήρες της Disney, ντυμένοι στα γιορτινά τους, δίνουν το παρόν στο μεγάλο πάρτυ που ανοίγει τη Χριστουγεννιάτικη σεζόν,
Disneyland Parade Christmas
– το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης μετατρέπεται στο απόλυτο χειμωνιάτικο σκηνικό, με λέιζερ, φώτα και σιντριβάνια, να καταλήγουν σε ένα εντυπωσιακό μπουκέτο πυροτεχνημάτων,
1
– ενώ, στην κεντρική πλατεία του χωριού, ο Μίκυ με τη Μίνυ τραγουδούν τα κάλαντα και φωτίζουν το γιγαντιαίο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, μέσα απο μια πανηγυρική τελετή έναρξης..
Στις 11 Νοεμβρίου 2016 το Παρίσι καλοσωρίζει τα Χριστούγεννα!
Χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις σε πραγματικά low budget προορισμούς
Για τις φετινές εορταστικές εξορμήσεις μας επικεντρωθήκαμε σε όχι και τόσο δημοφιλείς προορισμούς. Με την έρευνα που κάναμε βρήκαμε σε πραγματικά low budget όρους ξενώνες και ξενοδοχεία που για το τετραήμερο των Χριστουγέννων έχουν διατηρήσει τις τιμές σε λογικά επίπεδα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να αποδράσουμε σε πανέμορφα μέρη, που ίσως ποτέ μας να μην επιλέγαμε.
Από το πανέμορφο Νυμφαίο στη Φλώρινα, τα θρυλικά Μαστοροχώρια στα Ιωάννινα και τα γραφικά Φιδάκια στην Ευρυτανία, μέχρι τον Άγιο Λαυρέντιο στο Πήλιο και το Χρισσό στο νομό Φωκίδας ανακαλύψαμε γραφικούς και πανέμορφους οικισμούς, που αντιστέκονται στο μαζικό τουρισμό και προσφέρουν αυθεντικές και γαλήνιες στιγμές τους επισκέπτες τους.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
Άγιος Λαυρέντιος, Πήλιο

Ο Άγιος Λαυρέντιος είναι ένα μικρό χωριό του κεντρικού Πηλίου, πάνω από την Αγριά, το οποίο προσφέρει πανέμορφη θέα στον Παγασητικό κόλπο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από το κέντρο του Βόλου. Οφείλει την ονομασία του στη βυζαντινή μονή του Αγίου Λαυρεντίου, η οποία χτίστηκε από Βενεδικτίνους μοναχούς το 12ο αιώνα. Η μονή είχε εγκαταλειφθεί μέχρι το 14ο αιώνα, όποτε ανακατασκευάστηκε και αφιερώθηκε στη μνήμη του Αρχιδιάκονου Λαυρεντίου, ο οποίος μαρτύρησε το 258 στη Ρώμη. Γι' αυτό το λόγο η καθολική εκκλησία τον ανακήρυξε άγιο, καθώς δεν απαρνήθηκε την πίστη του.

Σήμερα, το χωριό διαθέτει ζεστούς ξενώνες που θα σας προσφέρουν απλόχερα τη φιλοξενία τους. Για να τους προσεγγίσετε, θα περπατήσετε σε γραφικά πέτρινα καλντερίμια, ανάμεσα σε κτήρια πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, με την καταπράσινη φύση και τα γάργαρα νερά να λειτουργούν ως φυσικό φόντο. Στην κεντρική πλατεία του χωριού θα βρείτε παραδοσιακά καφενεία, τα οποία θα σας σαγηνεύσουν με τον ανόθευτο χαρακτήρα τους.

Πρόταση διαμονής: Το cozy Dryades Hotel & Luxury Guesthouse (τηλ. 24280 96110, www.hoteldryades.gr) αποτελείται από ένα κτήριο τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του 1860 και ένα αμφιθεατρικά χτισμένο νεόδμητο κτίσμα. Στον πλήρως ανακαινισμένο ξενώνα θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε δωμάτια με τζάκι, με ξεχωριστή διακόσμηση και ύφος το καθένα, ενώ στο νέο κτήριο υπάρχουν δωμάτια (δίκλινα, τρίκλινα, σουίτες) φτιαγμένα με μεράκι και πολύ γούστο. Όλες οι σύγχρονες ανέσεις και παροχές που θα μετατρέψουν τη διαμονή σας σε απόλαυση βρίσκονται στη διάθεσή σας. Σημειώστε ότι όλα τα δωμάτια προσφέρουν πανοραμική θέα στον Παγασητικό κόλπο. Τιμή: Από €100/ δίκλινο.
Νυμφαίο, Φλώρινα

Ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης, σύμφωνα με τους περισσότερους ταξιδιωτικούς οδηγούς, αλλά και της Ελλάδας βρίσκεται στο νομό Φλωρίνης, στο ανατολικό Βίτσι σε υψόμετρο περίπου 1.350 μέτρων. Ο λόγος για το Νυμφαίο, έναν παραδοσιακό οικισμό, σε απόσταση 57 χλμ. από την Φλώρινα, μέσα σε ένα υπέροχο αλπικό τοπίο που συγκλονίζει κάθε επισκέπτη. Περιβαλλόμενο από δάσος οξιάς, το Νυμφαίο αποτελεί ιδανική επιλογή για μία εξόρμηση φυσιολατρείας. Πετρόχτιστα σπίτια, εντυπωσιακά αρχοντικά –δείγμα των ένδοξων εποχών που πέρασε την περίοδο μεταξύ 18ου και αρχών του 20ου αι.– και λιθόστρωτα σοκάκια, συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό, όπου θα ζήσετε απίστευτες στιγμές. Μάλιστα, το τοπίο το χειμώνα με το λευκό πέπλο του χιονιού να έχει σκεπάσει τα πάντα, μοιάζει πραγματικά ονειρικό.

Στο χωριό επισκεφτείτε το Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας, Λαογραφίας και Ιστορίας, το ναό το προστάτη Αγίου Νικολάου, καθώς και το Πάρκο Άγριας Φύσης. Από τα σημεία αναφοράς του οικισμού το Περιβαλλοντικο Κέντρο Αρκτούρου, που δημιουργήθηκε από την μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος, για την προστασία της άγριας πανίδας (κυρίως αρκούδων και λύκων) και του φυσικού περιβάλλοντος.

Πρόταση διαμονής: Σε προνομιακή θέση και σε απόσταση 400 μέτρων από το κέντρο του χωριού, το ξενοδοχείο Μάνης (τηλ. 23860 31111) προσφέρει θέα στο πανέμορφο αλπικό τοπίο με τις οξιές. Στο δυναμικό του συγκαταλέγονται παραδοσιακά επιπλώμενα δωμάτια με ξύλινα δάπεδα και οροφές, lounge με τζάκι και μπαρ. Τιμή: Από €60/ δίκλινο.
Φιδάκια, Ευρυτανία

Χτισμένα σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων και σε απόσταση 25 χλμ. από το κέντρο του Καρπενησίου, συναντώνται τα Φιδάκια, ένα από τα ομορφότερα χωριά του νομού. Ο δρόμος για εκεί αρκετά στενός και φιδογυριστός μέσα σε άνα καταπράσινο τοπίο, ωστόσο αυτό που θα αντικρύσετε αξίζει και με το παραπάνω την όποια ταλαιπωρία υποστείτε για να φτάσετε. Παραδομένος στην "αγκαλιά" της φύσης ο ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός προσφέρει αμέτρητες στιγμές γαλήνης και ηρεμίας, πανέμορφες εικόνες και εκπληκτική θέα στο ονειρικό ηλιοβασίλεμα και τη λίμνη των Κρεμαστών.

Λιθόστρωτα σοκάκια, πετρόχτιστα κτήρια, κόκκινες κεραμιδοσκεπές, ζεστοί ξενώνες, γραφικά καφενεία και παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν τοπικές γεύσεις όπως λουκάνικα, κοντοσούβλι, το φημισμένο προσούτο της Ευρυτανίας, σπιτικές πίτες κ.α., συνθέτουν το απλό μεν, αλλά πανέμορφο δε, παζλ του χωριού το οποίο θα σας μαγέψει από την πρώτη κιόλας στιγμή. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τη θέση Καστρί (3 χλμ. βορειοδυτικά από τα Φιδάκια) η οποία ταυτίζεται με τη θέση της αρχαίας Οιχαλίας, αλλά και το πάρκο Τσαγκαράλωνο το φυσικό μπαλκόνι με την εκπληκτική θέα στη λίμνη Κρεμαστών. Η ευρύτερη περιοχή ενδείκνυται και για πεζοπορία. Η είσοδος αυτοκινήτων στο χωριό δεν επιτρέπεται. Παρκάρετε στην είσοδό του και το ανακαλύπτετε πεζή.

Πρόταση διαμονής: Ο Ξενώνας Οιχαλία (τηλ. 22370 24554, www.fidakia.gr) προσφέρει σπιτική φιλοξενία σε ένα άνετο και ζεστό περιβάλλον. Τα δωμάτιά του είναι προσεγμένα και cozy, με κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα και το ξύλο που τους προσδίδουν μια πιο παραδοσιακή εικόνα. Διαθέτουν όλες τις ανέσεις για μια διαμονή που θα σας μείνει αξέχαστη. Στο cafe του ξενώνα προσφέρεται πλούσιο πρωινό με χειροποίητα προϊόντα παραγωγής των ιδιοκτητών, ενώ στο εστιατόριό του θα έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε παραδοσιακά πιάτα της περιοχής. Τιμή: Από €85 με πρωινό/ δίκλινο δωμάτιο με θέα.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Οι επαγγελματικές διαφωνίες μπορεί να δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα τόσο στην ίδια την εργασία όσο και να θέσουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους εργαζόμενους ή πελάτες, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες κατέγραψαν περιστατικά που έχουν συμβεί σε χώρους εργασίας και διαπίστωσαν το πόσο σοβαρό θέμα είναι η αγένεια και οι διαξιφισμοί μεταξύ των συναδέλφων.

Για παράδειγμα, το 2009 κατά τη διάρκεια πτήσης, μέσα στο πιλοτήριο οι δύο κυβερνήτες λογομάχησαν και πιάστηκαν στα χέρια ξεχνώντας εντελώς ότι προσέγγιζαν σε αεροδρόμιο για προσγείωση και το προσπέρασαν.

Έπειτα από 150 ολόκληρα μίλια κάποιος από τα μέλη του πληρώματος, κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει και πήγε στο πιλοτήριο. Και μπορεί να τιμωρήθηκαν αυστηρά οι δύο κυβερνήτες για το επεισόδιο αυτό, το θέμα όμως είναι ότι κινδύνεψαν ζωές.

Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί κατά καιρούς και μέσα στα χειρουργεία όπως σημειώνουν οι ειδικοί, και εκεί είναι ακόμη ένας τομέας όπου επίσης απειλούνται ζωές.

Σε μια έρευνα που έγινε σε νοσοκομεία της Αγγλίας διαπιστώθηκε ότι το 66% των εργαζομένων σε χειρουργεία είχαν υποστεί κάποια αγενή και επιθετική συμπεριφορά από νοσοκόμες και το 53% από χειρουργούς.

Οι μεγαλύτερες διαφωνίες ήταν μεταξύ χειρουργών και νοσηλευτριών σε ποσοστό 63%.

Επίσης, το 58% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι οι λόγοι που προκάλεσαν αυτούς τους διαξιφισμούς ήταν συνήθως ο προγραμματισμός του χειρουργείου.

Επιπλέον, οι νοσοκόμες των χειρουργείων στις απαντήσεις τους ανέφεραν ότι τις ενοχλούσε πολύ ο θυμός και οι διακυμάνσεις της ψυχικής διάθεσης που παρουσίαζαν οι χειρουργοί.

Όμως οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η διαχείριση των τρόπων μας είναι εξαιρετικά σημαντικό θέμα, ειδικά όταν η συμπεριφορά μας απέναντι στον συνάδελφό μας έχει επιπτώσεις σε ανθρώπινες ζωές.

Οι ειδικοί ανέφεραν επίσης ότι η αγένεια και η κακή συμπεριφορά στον χώρο εργασίας μας δεν έχει κόστος μόνο σε θέματα ασφάλειας των ανθρώπων γύρω μας αλλά και στην παραγωγικότητα της εταιρείας που εργαζόμαστε.

Έρευνα που διεξήχθη στη Β. Αμερική σε 800 εργαζόμενους έδειξε ότι το 10% εξ αυτών βίωναν καθημερινά αγένεια στο χώρο εργασίας τους, γεγονός που μείωνε την αποδοτικότητά τους στη δουλειά.

Το θέμα της καλής συνεργατικής και μη αγενούς συμπεριφοράς δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους αλλά και τους εργοδότες, τονίζουν οι επιστήμονες, καθώς αυτοί πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα.

Η διαπαιδαγώγηση, όπως λένε, πρέπει να ξεκινά από ψηλά.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Kalamaria Christmas
Η Καλαμαριά γιορτάζει τα Χριστούγεννα και καλεί μικρούς και μεγάλους να μοιραστούν στιγμές παιχνιδιού, διασκέδασης και δημιουργίας στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου!
Kalamaria Christmas
Κάθε μέρα, περιμένει τον επισκέπτη μια διαφορετική δράση στα 3 Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια!
• Στο Σπίτι του Άι Βασίλη: ετοιμάζουμε γράμματα, ευχές και όμορφες κατασκευές. Και κάποιες μέρες φιλοξενούμε στην παιδική μας σκηνή δρώμενα με θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο και αφήγηση παραμυθιών.
• Στο Σπίτι των Ξωτικών: κάθε μέρα ετοιμάζουμε ξεχωριστές γιορτινές κατασκευές.
• Στο Ζαχαρόσπιτο: φοράμε το σκούφο του μικρού ζαχαροπλάστη και μαθαίνουμε συνταγές για παραδοσιακά γλυκίσματα.
Ώρες λειτουργίας:
Καρουζέλ – Τρενάκι: 10:00-15:00 & 17:00-21:00
Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια:
Καθημερινά: 17:00-21:00
Αργίες & Σαββατοκύριακα: 11:00-15:00 & 17:00-21:00
Παραμονές 24/12 & 31/12: 11:00-15:00

Διαφορές στους μισθούς (για άλλους αρνητικές κατά 4 ευρώ – 19 ευρώ και για άλλους θετικές κατά 3 ευρώ – 10 ευρώ) φέρνει, από την 1/1/2017, η επιβολή της εισφοράς 6,67 % για την κύρια σύνταξη στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων ενώ το Δημόσιο, ως εργοδότης, θα αρχίσει να καταβάλει σταδιακά αυξανόμενες εισφορές ( 3,33% το 2017, 6,67% το 2018, 10% το 2019 και 13,33% από το 2020) που, αθροιστικά, θα φτάσουν τα 3,013 δισ. ευρώ στην τετραετία. Τη σταδιακή επιβολή της εργοδοτικής εισφοράς του Δημοσίου προβλέπει κοινή απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη που εκδόθηκε σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου. Σύμφωνα με την απόφαση:
Το Δημόσιο θα πληρώσει, ως δαπάνη εργοδοτικών εισφορών για κύρια σύνταξη από τον προϋπολογισμό, 311 εκατ. ευρώ το 2017, 611 εκατ. ευρώ το 2018, 905 εκατ. ευρώ το 2019 και 1.186 εκατ. ευρώ το 2020 για τους τακτικούς και μετακλητούς υπαλλήλους του Δημοσίου, της Βουλής, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμίδας, τους Ιερείς και τους υπαλλήλους των Εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, τα αιρετά όργανα (Βουλευτές και Δήμαρχοι) που μέχρι την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ΕΦΚΑ υπάγονταν στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου. Οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί των μηνιαίων συνταξίμων αποδοχών του ασφαλισμένου και καταβάλλονται με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων από το Φορέα από τον οποίο μισθοδοτούνται και αποδίδονται στον ΕΦΚΑ μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ) ή της αρμόδιας κατά περίπτωση υπηρεσίας.
Το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου ανέρχεται μηνιαίως σε 6,67% επί των μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών. Σύμφωνα με ανάλυση του δικηγόρου Διον. Ρίζου στην imerisia.gr, μειώσεις από 4 ευρώ – 19 ευρώ θα έχουν, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας, οι υπάλληλοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (εξαιρούνται μόνο όσοι έχουν 5 έτη καθώς θα πληρώνουν 2 ευρώ λιγότερα) και οι πτυχιούχοι Τεχνικής Εκπαίδευσης από 2,4 ευρώ έως 12,4 ευρώ (εξαιρούνται όσοι είναι λιγότερα από 5 έτη στο Δημόσιο οι οποίοι θα έχουν κέρδος 6,82 ευρώ). Αντίθετα αυξήσεις θα δουν στις αποδοχές τους κατά 2 ευρώ – 10 ευρώ οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατά 3 έως 8 ευρώ οι υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Παραδείγματα
1ο Πτυχιούχος ΑΕΙ στο 13ο μισθολογικό κλιμάκιο κατέβαλε για κύρια σύνταξη 109,80 ευρώ ευρώ τον μήνα και από την 1/1/2017 θα καταβάλει 120,06 ευρώ (απώλεια 10,26 ευρώ).
2ο Πτυχιούχος ΑΕΙ στο 18ο μισθολογικό κλιμάκιο κατέβαλε 120,51 ευρώ και θα καταβάλει 139,73 ευρώ (απώλεια 19,22 ευρώ).
3ο Υπάλληλος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο 2ο μισθολογικό κλιμάκιο κατέβαλε 71,5 ευρώ και από την 1/1/2017 θα καταβάλει 61,2 ευρώ (όφελος 10,3 ευρώ).
aftodioikisi.gr

Ντουμπάι…. Άπιαστο όνειρο για τους κοινούς θνητούς και κλασσικός προορισμός για  αυτούς που διαθέτουν το.. κατιτίς παραπάνω..
Με επίσημη θρησκεία του το Ισλάμ, το Ντουμπάι φαντάζει σε πολλούς μια πόλη χωρίς Χριστουγεννιάτικα δέντρα, λαμπερά φωτάκια και παραδοσιακά γεύματα.
Στην πραγματικότητα βέβαια, το Ντουμπάι, ένα απο τα 7 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον Περσικό Κόλπο, είναι μια πόλη που καταφέρνει όχι μόνο να σπάσει τα στερεότυπα που έχουν συνδεθεί με την περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και να αναδειχθεί ως ένας απο τους πιο κοσμοπολίτικους ταξιδιωτικούς προορισμούς, για τις ημέρε των Χριστουγέννων..
Ο μεγάλος, άλλωστε, αριθμός δυτικών επισκεπτών που δέχεται σε ετήσια βάση το Ντουμπάι και τα στελέχη επιχειρήσεων που φιλοξενεί απο κάθε γωνιά του πλανήτη, συμβάλλουν ώστε οι Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες και η γιορτινή διακόσμηση να ξεκινούν στους δρόμους και στα πολυτελή Εμπορικά καταστήματα, ήδη, απο τα τέλη Νοεμβρίου..
Η περιοχή Μπαστάκια, η παλιά πόλη του Ντουμπάι, με τα πρώτα σπίτια των κατοίκων της περιοχής, καθώς επίσης και η αγορά των μπαχαρικών και του χρυσού, είναι σίγουρα απο αυτά που θα πρέπει να τα περπατήσετε και να τα χαζέψετε, αν, ο δρόμος, βέβαια, τα φετινά Χριστούγεννα, σας βγάλει στο μακρυνό Ντουμπάι..
Πολυτελείς βίλες δεσπόζουν στην περιοχή Τζουμέιρα, καθώς και εντυπωσιακά, μεγαλοπρεπή ξενοδοχεία μπροστά απο το τζαμί της περιοχής.
Σήμα κατατεθέν του Ντουμπάι, αποτελεί το μοναδικό επτάστερο ξενοδοχείο στον κόσμο, σε σχήμα καταρτιού, το »Μπουρτζ Αλ Αράμπ»..

Το πολυκατάστημα »Mall of The Emirates», απλώνεται σε μια έκταση, περίπου 22 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και εκεί στεγάζονται 520 καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, κινηματογράφοι, καθώς και το γνωστό, για τους φαν του είδους, Χιονοδρομικό »Ski Dubai».

Εκεί, οι συνθήκες, αν και τεχνητές, μοιάζουν με πραγματικές.. Υπάρχουν 3 λιφτ, εκ των οποίων, το ένα, πιάτο, ενώ οι υπάλληλοι του Χιονοδρομικού, εφοδιάζουν τους επισκέπτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό, με αντίτιμο 30 ευρώ, για 2 ώρες..

Στο εν λόγω Χιονοδρομικό Κέντρο, πέρα από πίστες, υπάρχει και το μεγαλύτερο κλειστό πάρκο χιονιού στον κόσμο, το »Snow Park», για οικογενειακές βόλτες με έλκηθρο και διαδραστικές δραστηριότητες..
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε, πως, η παραλία της Τζουμέιρα, θεωρείται ο ιδανικός προορισμός, γι’ αυτούς που θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους, σε ρηχά και ζεστά νερά, μιας και τους χειμερινούς αυτούς μήνες, οι θερμοκρασίες εκεί, είναι πολύ υψηλές.

Υ.Γ. Τις πληροφορίες πήραμε απο την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!