Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015


Ο ιδιοκτήτης του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσαν στον ΟΗΕ ότι θα θέσουν τους πόρους τους στην υπηρεσία ενός προσφιλή τους στόχου: να εξασφαλίσουν έως το 2020 την καθολική πρόσβαση στο Ίντερνετ.
Η δράση τους εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του ΟΗΕ για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας έως το 2030, έναν από τους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη που ορίσθηκαν από τον ΟΗΕ.
Το Ίντερνετ είναι κάτι συνηθισμένο στις ανεπτυγμένες χώρες από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, όμως ο ΟΗΕ εκτιμά πως ο μισός πλανήτης δεν έχει αξιόπιστη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα οι γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια, η εκπαίδευση των οποίων έχει ζωτική σημασία για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
«Όταν οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα εργαλεία και στη γνώση του Ίντερνετ, έχουν πρόσβαση σε μέσα που καθιστούν τη ζωή καλύτερη για όλους εμάς», αναφέρεται σε δήλωση που υπογράφεται από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ και τους Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, που έχουν αφιερώσει την περιουσία τους στη φιλανθρωπία.
«Το Ίντερνετ ανήκει σε όλους, θα πρέπει να είναι προσβάσιμο απ’όλους», προστίθεται στη δήλωση.
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ διευκρίνισε στο Facebook πως σε κάθε 10 ανθρώπους που συνδέονται στο Ίντερνετ, ένας καταφέρνει να βγει από τη φτώχεια.
«Αν συνδέσουμε τους πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν προς το παρόν πρόσβαση στο Ίντερνετ, έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να τραβήξουμε ολόκληρο τον κόσμο προς τα πάνω μέσα στις επόμενες δεκαετίες», έγραψε.
Οι άλλοι υπογράφοντες τη δήλωση είναι ο Τζίμι Γουέιλς, συνιδρυτής της δωρεάν διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, και ο τραγουδιστής Μπόνο, επικεφαλης του ροκ συγκροτήματος U2.
Οι υπογράφοντες δεν γνωστοποίησαν πόσα θα δώσουν, όμως ο ΟΗΕ έχουν αναφέρει ότι 3,5 έως 5 τρισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για 15 έτη, ακόμη και περισσότερα, είναι απαραίτητα για να χρηματοδοτηθεί το σύνολο των 17 στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Κάποιοι αθλητές απέχουν περίπου 6 εβδομάδες από το σεξ προκειμένου να έχουν καλύτερες αποδόσεις στον αγώνα.

Ωστόσο, αυτόν τον μύθο καταρρίπτει η αθλήτρια ΜΜΜ και Ολυμπιονίκης στο τζούντο Ρόντα Ρούσεϊ η οποία ευθαρσώς δηλώνει ότι πριν από τον αγώνα κάνει όσο το δυνατόν σεξ μπορεί, προκειμένου να αυξήσει την τεστοτερόνη της κι ως εκ τούτου την αγωνιστική της απόδοση κι επίδοση! Πάντως, η Ρούσεϊ φροντίζει να διευκρινίσει ότι αυτός ο δικός της κανόνας περί σεξ των αθλητών πριν από αγώνες δεν ισχύει και για τους άνδρες συναδέλφους της...

Η Ρούσεϊ, Ολυμπιονίκης των ΗΠΑ στο τζούντο στο Πεκίνο το 2008, αγωνίζεται πλέον στα ΜΜΑ (πολεμικές τέχνες). Είναι η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια μετρώντας 12 συνεχόμενες νίκες, εκ των οποίων οι 11 στον πρώτο γύρο.



Ένα σημαντικό επιστημονικό εύρημα σχετικά με τον πλανήτη Άρη πρόκειται να ανακοινώσει η NASA σήμερα, προκαλώντας αγωνία παγκοσμίως.

Η Διαστημική Υπηρεσία αυξάνει την αγωνία και κεντρίζει το ενδιαφέρον τονίζοντας ότι έχει λύσει ένα μυστήριο σχετικά με τον Κόκκινο Πλανήτη, και προανήγγειλε την ανακοίνωση ενός σημαντικού ευρήματος, ενώ πολλοί εικάζουν ότι θα ειπωθούν... αρκετές αλήθειες για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στον Άρη.

Άλλο σενάριο που κυκλοφορεί είναι πως οι επιστήμονες εντόπισαν νερό στον πλανήτη. Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετάσχει και ο Lujendra Ojha, ο οποίος έπειτα από έρευνα είχε υποστηρίξει ότι στον Άρη υπάρχουν πιθανές ροές αλμυρού νερού.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό την ύπαρξη νερού σε μορφή πάγου στους πόλους του Αρη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστώσει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή.

Μία τέτοια ανακάλυψη θα είχε δραματικές συνέπειες τόσο για την πιθανότητα ανακάλυψης ζωής όσο και για τις μελλοντικές αποστολές, περιλαμβανόμενου του στόχου της NASA για την πραγματοποίηση επανδρωμένων αποστολών στον Άρη στη δεκαετία του 2030.

Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις χρησιμοποιώντας το hashtag #AskNasa στο Twitter.

Η πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί το απόγευμα ώρα Ελλάδας από την τηλεόραση της NASA αλλά και από site της και οι περισσότεροι αναμένουν ότι οι επιστήμονες θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή στον Άρη και θα βοηθήσουν στο να κατανοήσουμε καλύτερα τον πλανήτη.
REAL.GR

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον δεν νοσταλγεί και τόσο την περίοδο της μεγάλης δόξας του, όταν δηλαδή πρωταγωνιστούσε στη σειρά ταινιών Twilight και έβγαινε με την Κρίστεν Στιούαρτ.

Τα κορίτσια τον ακολουθούσαν σε κάθε του βήμα. Είχε φτάσει μάλιστα στο σημείο να μένει συνέχεια σπίτι για να βρει την ηρεμία του.

Φαίνεται όμως πως οι έφηβες θαυμάστριές του μεγάλωσαν και έπαψαν πια να έχουν εμμονή με το ίνδαλμά τους. «Κάθονταν έξω από το σπίτι μου για ώρες, κι αυτό με τρέλαινε.

Για έξι χρόνια δεν είχα πάει ποτέ στο σουπερμάρκετ. Πλέον έχω γνωριστεί με όλους τους υπαλλήλους, τους ρωτάω για την καθημερινότητά τους και ζω σαν φυσιολογικός άνθρωπος.

Πρόσφατα έβλεπα σκηνές από κάποια απονομή βραβείων του MTV εκείνης της περιόδου και αναρωτιόμουν: Μα καλά, πώς άντεχα;...» σχολιάζει ο ηθοποιός.

ΠΗΓΗ: elle.gr

Το iPhone 6S έκανε και επίσημα το ντεμπούτο του στις πρώτες αγορές την Παρασκευή και έρχεται με ένα νέο χαρακτηριστικό που δεν είμαστε γνώστες του.

Το 3D Touch υπόσχεται να αλλάξει μια για πάντα την διεπαφή των χρηστών καθιστώντας ακόμη και το home button της συσκευής δεύτερη ενέργεια του χρήστη στην καθημερινή του ενασχόληση με την συσκευή.

Τι κάνει λοιπόν αυτό το περιβόητο 3D Touch και γιατί έχει ενθουσιάσει τόσο όσους είχαν την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουν;

H απάντηση στο παρακάτω βίντεο:



ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com


Το 2014, η εξάμηνη έκρηξη του ηφαιστείου Μπαρντάρμπουνγκα της Ισλανδίας απελευθέρωσε τρεις φορές περισσότερο τοξικό αέριο από όλη την ευρωπαϊκή βιομηχανία, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ορισμένες ημέρες μάλιστα, το γιγάντιο ηφαίστειο εξέπεμπε 120.000 τόνους τοξικών αερίων.
«Πρόκειται για μια πραγματικά εντυπωσιακή έκρηξη, τη μεγαλύτερη στην Ισλανδία εδώ και περισσότερα από 200 χρόνια», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Άνια Σμιντ από το Πανεπιστήμιο του Λιντς.
Η έκρηξη του ηφαιστείου ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2014 και διήρκεσε μέχρι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
Η ποσότητα του διοξειδίου του θείου που απελευθερώθηκε στην ατμόσφαιρα ήταν τόσο τοξική που οι ισλανδικές αρχές συμβούλευσαν το κοινό να παραμείνει σε εσωτερικούς χώρους. Τα σχολεία έκλεισαν, και τα υπαίθρια παιχνίδια και εκδηλώσεις ακυρώθηκαν.
Οι δράσεις αυτές δεν ήταν απλά προληπτικά μέτρα. Η όξινη βροχή μπορεί να λιώσει κτίρια με ασβεστόλιθο και να καταστρέψει καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες. Μεγάλες ποσότητες τοξικών αερίων στην ατμόσφαιρα μπορούν επίσης να επιδεινώσουν τα συμπτώματα του άσθματος και να επηρεάσουν την κλιματική αλλαγή.
Οι επιστήμονες φοβούνται πως πλησιάζει μία ακόμη μεγαλύτερη έκρηξη. Ο καθηγητής Τζον Στίβενσον από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου πιστεύει ότι το ηφαίστειο θα βιώσει μια πιο έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα κατά τα επόμενα 20 χρόνια, λόγω ενός φαινομένου που συμβαίνει κάθε 140 έτη.
Το 1783 η έκρηξη του ηφαιστείου Λάκι ήταν δέκα φορές πιο ισχυρή και προκάλεσε τεράστιες απώλειες ζώων και στη συνέχεια μεγάλο λιμό στην Ισλανδία.
Τα τοξικά αέρια είναι πιο επικίνδυνα από την καυτή λάβα. Τα σωματίδια τοξικών αερίων μπορούν να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις στον αέρα και αυτό μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του αέρα στη Βόρεια Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο και αρκετές άλλες χιλιάδες στη βόρεια Ευρώπη θα μπορούσαν να πεθάνουν λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, εάν συνέβαινε μια έκρηξη της κλίμακας του 1783.
Η εκτεταμένη επίδραση της ροής τοξικού αερίου είναι δύσκολο να ελεγχθεί, σύμφωνα με τους ερευνητές, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα συστήματα παρακολούθησης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης έκρηξης.
Τώρα, με τη βοήθεια της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου, η ερευνητική ομάδα είναι αισιόδοξη ότι ένα νέο μοντέλο θα βοηθήσει την καταγραφή της ροής των τοξικών αερίων, σε συνδυασμό με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων.

Mέχρι τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Eσωτερικών και Διοικητικής Mεταρρύθμισης θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα νέο σύστημα μόνιμης κινητικότητας.
Tο σύστημα θα προωθήσει τη χρήση της περιγραφής καθηκόντων και θα συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που θα περιλαμβάνει όλες τις κενές θέσεις.
Αναλυτικά η κυβέρνηση έχει στο πλάνο της τέσσερις βασικούς άξονες:
  • Tην τελική απόφαση για την κινητικότητα του προσωπικού θα λαμβάνει η εκάστοτε υπηρεσία.
  • Mε τον τρόπο αυτόν θα εξορθολογιστεί η κατανομή πόρων, καθώς και η στελέχωση σε ολόκληρο τον τομέα της γενικής κυβέρνησης.
  • Το σύστημα διαμορφώνεται εφεξής με πλαίσιο την περιγραφή θέσεων εργασίας και στόχο τη βελτίωση της κατανομής και της διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων.
  • Το νέο σύστημα κινητικότητας συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει όλες τις τρέχουσες κενές θέσεις εργασίας («εσωτερική αγορά Εργασίας») και τον σχεδιασμό δράσης για εθελοντική μετακίνηση.

aftodioikisi.gr

Android-Marshmallow
To Android 6.0 Marshmallow αναμένεται να κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στις 5 Οκτωβρίου ως στοιχείο αναβάθμισης σε όλες τις συσκευές. 
Στις 29 Σεπτεμβρίου αναμένουμε να δούμε τις δύο Nexus συσκευές που ετοιμάζει η LG και η Huawei για λογαριασμό της Google. Και οι δύο συσκευές θα έχουν ως λειτουργικό σύστημα το Android 6.0 Marshmallow, προεγκατεστημένο, αλλά οι υπόλοιπες συσκευές που θα μπορούν να το δεχτούν ως update θα μπορούν να αναβαθμιστούν σε αυτό από την 5η Οκτωβρίου και έπειτα.
Τα Nexus 5 και Nexus 6 θα είναι, όπως είναι αναμενόμενο, οι πρώτες συσκευές που θα πάρουν το update σε Android 6.0. Σταδιακά θα ακολουθήσουν και άλλες συσκευές.
Οι πληροφορίες για το πρόγραμμα των updates σε Android 6.0 προέρχεται από έναν πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στον Καναδά, την Talus, επομένως δεν βασίζεται σε κάποια επίσημη ανακοίνωση της Google, αλλά η ημερομηνία αυτή θεωρείται σχεδόν σίγουρη από διάφορες πηγές στο Διαδίκτυο.
Παραδοσιακά, οι κάτοχοι συσκευών Google Nexus είναι οι πρώτοι που δέχονται τις αναβαθμίσεις στο νέο λειτουργικό σύστημα. Το ενδιαφέρον των περισσότερων φίλων του Android είναι, πάντως, στραμμένο στην 29η Σεπτεμβρίου όπου θα εμφανιστούν οι συσκευές Nexus νέας γενιάς με το νέο λειτουργικό σύστημα της Google έτοιμο προς χρήση από την πρώτη τους ενεργοποίηση.
pestaola.gr
Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν από... επίθεση καμικάζι σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους.

Η επίθεση σημειώθηκε στη νοτιοανατολική επαρχία Πάκτικα, στα σύνορα με το Πακιστάν. Οι λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη σαφείς.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση έγινε στη διάρκεια ενός αγώνα βόλεϊ. Ο αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία Πάκτικα, Ζράουαρ Ζαχίντ, ανέφερε πως οι νεκροί είναι 10 και οι τραυματίες 33, στους οποίους περιλαμβάνονται και παιδιά.

Η έκρηξη προκλήθηκε είτε από παγιδευμένο αυτοκίνητο είτε από παγιδευμένη μοτοσικλέτα, δήλωσαν στο Reuters τοπικοί αξιωματούχοι. Πιθανόν στρεφόταν εναντίον τοπικών κυβερνητικών αξιωματούχων που παρακολουθούσαν το ματς.

Μια παρόμοια επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι σε αγώνα βόλεϊ στην ίδια επαρχία, είχε προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 


Η Μισέλ Φάιφερ επιστρέφει στην ενεργό δράση αναλαμβάνοντας να ενσαρκώσει τη Ρουθ Μάντοφ, στο πλευρό του Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Ο Αμερικανός σεναριογράφος, σκηνοθέτης, ηθοποιός και παραγωγός Μπάρι Λέβινσον θα σκηνοθετήσει για το δίκτυο ΗΒΟ το «Wizard of Lies», τη μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Νταϊάνα Χένρικ, το οποίο παρουσιάζει τα γεγονότα που αποκάλυψαν το χρηματιστηριακό σκάνδαλο του Μπέρνι Μάντοφ, ο οποίος το 2008 ομολόγησε ότι είχε επί δεκαετίες στήσει «ένα μεγάλο ψέμα» και οδήγησε την αμερικανική οικονομία σε κατάρρευση και εκατομμύρια Aμερικανούς σε πτώχευση.

Μεγαλομέτοχος της ομώνυμης χρηματιστηριακής «Βernard Μadoff Ιnvestment Securities», με πελάτες - κολοσσούς όπως η Citigroup και η General Εlectric, ο Μάντοφ κατάφερε μέσα από το πυραμιδοειδές επενδυτικό σχήμα να βάλει χέρι σε αποταμιεύσεις χιλιάδων ανθρώπων, εταιρειών, ταμείων και ιδρυμάτων.

Μισέλ Φάιφερ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο στα γυρίσματα του «Wizard of Lies».
Ο «Μεσσίας της Wall Street» καταδικάστηκε σε κάθειρξη 150 χρόνων για την πυραμιδική του κομπίνα, μία ποινή ανάλογη της έκτασης και του μεγέθους της καταστροφής που έσπειρε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όταν ο Μάντοφ βρέθηκε στη φυλακή, έχασε και τα δυο παιδιά του. Ο  μεγάλος του γιος αυτοκτόνησε και ο μικρός πέθανε από καρκίνο. Η μόνη που απέμεινε από την πάλαι ποτέ οικογενειακή αυτοκρατορία, να σηκώνει τα βάρη των ενοχών, της προσωπικής της τραγωδίας και της κοινωνικής κατακραυγής, είναι η Ρουθ Μάντοφ, την τραγική φιγούρα της οποίας θα ενσαρκώσει η 57χρονη  Φάιφερ. Τον Μπέρνι Μάντοφ, θα ενσαρκώσει ο - βραβευμένος με δύο Όσκαρ - Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Μπέρνι και Ρουθ Μάντοφ.
Οι δύο διάσημοι ηθοποιοί είχαν συνεργαστεί ξανά το 2013, στην «Επικίνδυνη Οικογένεια» του Γάλλου σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν.
Στην ταινία «The Wizard of Lies» - η οποία αναμένεται μέσα στο 2016 - το καστ συμπληρώνουν οι Χανκ Αζάρια και Αλεσάντρο Νιβόλα.

naftemporiki.gr
Θέλεις να δουλέψεις στο μεγαλύτερο θεματικό –ψυχαγωγικό πάρκο της Ευρώπης; Άνθρωποι της Disneyland έρχονται στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες και προτίθενται να προσλάβουν Έλληνες. Όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε, στο αφιέρωμα που ακολουθεί.

Οι υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού της Disneyland-Paris έρχονται στην Ελλάδα στις 3 και 4 Νοεμβρίου προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με Ελληνες υποψηφίους.

Σύμφωνα με το Εθνος, η  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, δίνοντας μια μοναδική ευκαιρία σε Έλληνες διαφόρων ηλικιών να ζήσουν εκ του σύνεγγυς τη μαγεία και την παραμυθένια αρμόσφαιρα του κόσμου του Walt Disney.

«Είστε άνω των 18 ετών , σας αρέσει η εξυπηρέτηση πελατών και έχετε κατά προτίμηση μια εμπειρία στο χώρο εστίασης και τουρισμού; Μιλάτε άπταιστα γαλλικά και αγγλικά και έχετε όλα τα χαρτιά που απαιτούνται για να εργαστείτε στη Γαλλία; Απλά επιλέξτε την εργασία που ταιριάζει καλύτερα στις ικανότητές σας και τις επαγγελματικές προσδοκίες σας, κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία.

Η εταιρία

Η Disneyland Paris είναι το Νο 1 τουριστικό αξιοθέατο της Γαλλίας στην επαρχία Marne la Vallee με 50 εκατ. επισκέπτες ετησίως και υπεύθυνη για το 4% του συναλλάγματος της γαλλικής τουριστικής βιομηχανίας, ενώ απασχολεί προσωπικό από 500 περίπου διαφορετικές ειδικότητες, εκ των οποίων η πλεινότητα αφορά τους τομείς της εστίασης, της υποδοχής και των ατραξιόν.

Συγκαταλέγονται θέσεις για σερβιτόρους, βοηθούς, μαγείρων, ζαχαροπλάστες, μπάρμεν, υπαλλήλους στην υποδοχή εστιατορίων και ταμίων σε καταστήματα ταχείας εστίασης, αλλά και θέσεις για animateur, υπαλλήλους τηλεφωνικών κέντρων κρατήσεων και εκδοτηρίων, πωλητές, ρεσεψιονίστ.

Αιτήσεις

Οσοι ενδιαφέρονται για τις θέσεις πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους και το βιογραφικό τους σημείωμα στον ιστότοπο της Disneyland, στην ακόλουθη διεύθυνση http://disneylandparis-casting.com/

Οι υποψήφιοι που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα ειδοποιηθούν από την εταιρεία για να παραστούν στην ειδική εκδήλωση, προκειμένου να περάσουν από το στάδιο της συνέντευξης. Εκεί θα κριθούν το επίπεδο των γνώσεών τους στις δύο ξένες γλώσσες, η προσωπικότητά τους, η κοινωνικότητα, οι επικοινωνιακές ικανότητές τους κ.ά. Εργασία και εκπαίδευση

http://www.fpress.gr


Στο Δημαρχείο Ραφήνας θα ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης, ο ηθοποιός και πρώην υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η εντυπωσιακής κοκκινομάλλα σύντροφος του. Μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας.
Ο Παύλος Χαϊκάλης και η αστυνομικός Μαρία Λύκου, η οποία ήταν και η προσωπική φρουρός του γνωστού ηθοποιού, όταν αυτός ήταν υφυπουργός, δημοσίευσαν την αναγγελία του γάμου τους σε εφημερίδα του Πειραιά, ακολουθώντας την τυπική διαδικασία.
Ο πρώην πολιτευόμενος ηθοποιός είχε δηλώσει πριν από τρεις μήνες σε συνέντευξη του πως «ναι είμαι ερωτευμένος. Δεν ξέρω ακόμη για γάμο, θα δούμε…Ας μη βιαζόμαστε.Κανείς δεν ξέρει ποτέ τι θα γίνει. Ότι θελήσει ο θεός», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρίτου γάμου.
2
Το κρασί κατέχει εξέχουσα θέση σε πολλούς πολιτισμούς και είναι συνδεδεμένο με την σωματική και ψυχική υγεία και τη μακροζωία.

Απαραίτητο συνοδευτικό κάθε γεύματος, τα οφέλη του είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα όταν καταναλώνεται με μέτρο.

Για να καταναλώσετε με ασφάλεια το κρασί σας και να απολαύσετε τη μυρωδιά και τη γεύση του, πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές, οι οποίες είναι οι εξής:

Διαύγεια
Το κρασί πρέπει να είναι διαυγές και καθαρό. Αν είναι θαμπό, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε βακτήρια. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να υπάρχει κατακάθι -το οποίο είναι φυσιολογικό- και δεν αποτελεί ένδειξη της ποιότητας του κρασιού. Καλό είναι όμως, αν το κρασί είναι θαμπό να το επιστρέφετε.

Χρώμα
Το χρώμα του κρασιού αντανακλά την περίοδο ωρίμανσής του. Το οξειδωμένο κρασί, δηλαδή αυτό που έχει εκτεθεί στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει καφέ-κόκκινες αποχρώσεις και καφέ-πορτοκαλί αν είναι λευκό, ενώ συνήθως είναι άγευστο.

Φελλός
Αν διαπιστώσετε ότι ο φελλός είναι ραγισμένος ή έχει περάσει απ' αυτόν κρασί, τότε το πιθανότερο είναι το περιεχόμενο να έχει χαλάσει.

Μερικές φορές μπορεί να παρατηρήσετε κάποιους καθαρούς κρυστάλλους που μοιάζουν με ζάχαρη στο μπουκάλι ή το ποτήρι που περιέχει κρασί. Πρόκειται για τρυγικά άλατα, τα οποία δημιουργούνται όταν το κρασί αποθηκευτεί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αυτά τα σωματίδια δεν είναι τίποτα το ανησυχητικό και μπορείτε να τα πιείτε άφοβα. Θεωρείται μάλιστα ότι όταν υπάρχουν, το μπουκάλι είναι καλής ποιότητας.

Οσμή
Εκτός της μυρωδιάς του μπουκαλιού και του φελλού, ελέγξτε άλλα 3 σημεία που μπορεί να υποδηλώνουν ξινισμένο κρασί.

Μυρωδιά μούχλας: Σε αυτή την περίπτωση μυρίζει σαν μπαγιάτικα μανιτάρια ή νωπό χώμα. Αυτή η μυρωδιά προκαλείται από την τριχλωροανισόλη (TCA) σε ένα ξινισμένο κρασί και μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη μετά την επαφή του με τον αέρα.

Μυρωδιά ξιδιού ή σέρι: Αποτελεί ένδειξη υψηλού επιπέδου πτητικής οξύτητας και οξείδωσης.

Μυρωδιά χαλασμένου αβγού: Προκαλείται από υπερβολική ποσότητα σουλφιδίου υδρογόνου, που δημιουργείται κατά τη διαδικασία της ζύμωσης. Μπορεί η οσμή να είναι δυσάρεστη, αλλά το κρασί πίνεται.

Συμβουλή: Συχνά, το κρασί μυρίζει επίσης σαν καμένο σπίρτο, μόλις ανοιχτεί. Αυτή η μυρωδιά προέρχεται από το διοξείδιο του θείου, το οποίο προστίθεται στη διαδικασία εμφιάλωσης, προκειμένου να διατηρηθεί το κρασί φρέσκο. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε, ούτε να επιστρέψετε το κρασί, αφού η μυρωδιά θα φύγει μέσα σε λίγα λεπτά.

Γεύση
Το αλλοιωμένο κρασί έχει γεύση ξιδιού. Μια γουλιά θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν το κρασί αυτό πρέπει να το... γυρίσετε πίσω.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!