Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Αφαίρεση βαθμών στον Ηρακλή, μένει Σούπερ Λίγκα ο Λεβαδειακός! (vids)
Στην Football League υποβιβάζεται ο Ηρακλής μετά την απόφαση του Δ.Σ της Super League  να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον Γηραιό. Η απόφαση πάρθηκε με ψήφους 9-2 (κατά Ηρακλής και Ατρόμητος), ενώ υπήρχαν 3 «λευκά» από Ξάνθη, Παναιτωλικό και ΕΠΟ, και τρεις απόντες (ΑΕΚ, Βέροια, Πλατανιάς).
Παπαθανασάκης: Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα δεν είναι σωστά
Ο Σπύρος Παπαθανασάκης αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του υποβιβασμού του Ηρακλή τόνισε:  «Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα δεν είναι σωστά. Θα παλέψουμε στα δικαστήρια και μαζί με τον κόσμο μας για να μείνουμε στην κατηγορία. Ο Ηρακλής πάλεψε μέσα στο γήπεδο και κέρδισε εκεί. Κάποια ματς ήταν περίεργα αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτά».
H απόφαση της Λίγκας:
Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε κατά πλειοψηφία (9 υπέρ, 2 κατά, 3 λευκά) την αφαίρεση από την Π.Α.Ε. Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2016-17, σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 2/2017 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. και σε ανάκληση προηγούμενης απόφασης της Super League.

Θαυμαστές του Τζάστιν Μπίμπερ τον παρακάλεσαν χθες να ακυρώσει τις προσεχείς συναυλίες του στη Βρετανία, για λόγους ασφάλειας δικής των αλλά και δικής του του.

Ο Καναδός Μπίμπερ, 23 ετών, που αποτελεί εφηβικό ίνδαλμα, πρόκειται να δώσει υπαίθρια συναυλία στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου τον Ιούλιο.

Αλλά οι θαυμαστές του γέμισαν τους κοινωνικούς ιστότοπους με μηνύματα που ζητούσαν να ακυρωθεί η εμφάνισή του εκεί για την ασφάλεια και των δύο πλευρών, θαυμαστών και καλλιτέχνη.

Μερικά μηνύματα αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του Σκούτερ Μπράουν, ο οποίος αποτελεί καλλιτεχνικό πράκτορα και της Αριάνας Γκράντε, επίσης 23, της οποίας η τεράστια βάση θαυμαστριών παρακολουθούσε τη συναυλία της στο Μάντσεστερ τη Δευτέρα βράδυ όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 22 άτομα και τραυμάτισε δεκάδες.

Η Λιάν Μάρρεϊ, 20, η οποία ζει στην Ιρλανδία, έχει εισιτήρια για τη συναυλία του Μπίμπερ στο Δουβλίνο τον Ιούνιο, αλλά είπε ότι μετά την τρομοκρατική ενέργεια της Δευτέρας σκέφτεται να τα πουλήσει.

"Απλώς δεν θέλω κάτι που θα ήθελα να είναι φανταστική νύχτα να καταλήξει σε κάτι όπως η χτεσινή", είπε στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι πλήρωσε 180 ευρώ για κάθε ένα από τα εισητήρια.

Οι περιοδείες αποτελούν μία από τις κύριες πηγές εισοδήματος για μουσικούς τα τελευταία χρόνια.

Οι 10 μεγαλύτερες περιοδείες παγκόσμια έφεραν εισπράξεις 1,67 δισ. δολαρίων (1,50 δις ευρώ) συνολικά το 2016, σύμφωνα με την έκδοση Pollstar της μουσικής βιομηχανίας.

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν μόνο είχε εισπράξεις 268,3 εκατ. δολαρίων (240 εκατ. ευρώ).

Οι εμφανίσεις των αστεριών της ποπ όπως η Τέιλορ Σουίφτ, ο Μπίμπερ, το συγκρότημα αγοριών της ποπ One Direction και η Γκράντε βρίσκονται μεταξύ των πιο υψηλά αμειβόμενων καλλιτεχνών.

Η Γκράντε έκανε εισπράξεις 25 εκατ. δολαρίων (22,3 εκατ. ευρώ) και άνω από περιοδείες μεταξύ του Απριλίου του 2016 και του Απριλίου του 2017, σύμφωνα με την Pollstar, ενώ ο Μπίμπερ είχε συνολικές εισπράξεις 163 εκατ. δολαρίων (146 εκατ. ευρώ) το 2016.

Σε κανέναν δεν αρέσει να ξυπνάει ιδρωμένος ή με την παραμικρή προσπάθεια που καταβάλλει να βλέπει τα ρούχα του να… μουσκεύουν.
Ο ιδρώτας είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα ρυθμίζει τη θερμοκρασία του.
Όταν η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται, το νευρικό σύστημα δίνει το πράσινο φως στους ιδρωτοποιούς αδένες για την παραγωγή ιδρώτα ο οποίος εκλύεται στην επιφάνεια του δέρματος, εξατμίζεται και μας δροσίζει.
Η μάχη με τον ιδρώτα είναι διαρκής: Προσπαθούμε να μη μυρίζει το σώμα όταν ιδρώνουμε, να τον σταματήσουμε στη διάρκεια ενός σημαντικού γεγονότος, όταν έχουμε άγχος ή να προκαλέσουμε όσο περισσότερο γίνεται στο γυμναστήριο.
Η εφίδρωση μπορεί να δείξει σημαντικά πράγματα για την υγεία. Δείτε τα πιο βασικά:

pregnancy

Εγκυμοσύνη ή εμμηνόπαυση

Οτιδήποτε επηρεάζει το ενδοκρινικό σύστημα μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση. Ειδικά οι εξάψεις είναι ένα σύμπτωμα που βιώνει τουλάχιστον το 85% των γυναικών που βρίσκονται στο στάδιο της εμμηνόπαυσης, μπορεί όμως να οφείλονται και στην εγκυμοσύνη. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ορμονικές αλλαγές επηρεάζουν τον «θερμοστάτη» του εγκεφάλου, κάνοντάς σας λανθασμένα να νομίζετε ότι ζεσταίνεστε και να ενεργοποιούν τη φυσική αντίδραση της παραγωγής ιδρώτα, ακόμη και αν βρίσκεστε μπροστά από ένα air condition.
stress

Στρες

Ο ιδρώτας που παράγει ο οργανισμός όταν ζεσταίνεται εκκρίνεται από τους ιδρωτοποιούς αδένες σε όλο το σώμα και αποτελείται κυρίως από νερό και αλάτι. Όταν όμως προκαλείται από υπερβολικό στρες, εκκρίνεται από τους αδένες συγκεκριμένων περιοχών όπως οι μασχάλες. Αυτός ο τύπος ιδρώτα περιέχει λίπος και πρωτεΐνες που αναμειγνύονται με τα βακτήρια του δέρματος, προκαλώντας δυσοσμία. Το ίδιο συμβαίνει αν είστε υπερβολικά ανήσυχοι ή φοβισμένοι.

happiness

Είστε ευτυχισμένοι

… ή φοβισμένοι. Κατά περίεργο τρόπο, οι άνθρωποι μπορούν να αντιληφθούν τι αισθάνεστε από τη μυρωδιά του ιδρώτα σας. Σχετικό πείραμα με τη συμμετοχή 36 γυναικών που μύρισαν δείγματα ιδρώτα από 12 άνδρες οι οποίοι είχαν παρακολουθήσει βίντεο, έδειξε ότι όταν μια γυναίκα μύριζε τον ιδρώτα ενός άνδρα που είχε φοβηθεί από αυτό που είχε δει, έπαιρνε μια έκφραση δυσαρέσκειας. Όταν μύριζε τον ιδρώτα ενός χαρούμενου άντρα, ήταν πιο πιθανό να χαμογελάσει.
walking

Κίνδυνος θερμοπληξίας

Ενώ πηγαίνετε ένα καλοκαιρινό περίπατο, συνειδητοποιείτε ότι έχετε σταματήσει να ιδρώνετε και ζαλίζεστε. Η ανιδρωσία ή η αδυναμία παραγωγής ιδρώτα, μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς εμποδίζει τη φυσική ψύξη του σώματος και αυξάνει τον κίνδυνο θερμοπληξίας. Μετακινηθείτε σε ένα σκιερό ή κλιματιζόμενο χώρο και πιείτε κάτι δροσερό χωρίς καφεΐνη ή αλκοόλ. Αν δεν συνέλθετε ζητήστε επειγόντως βοήθεια.
Η μακροχρόνια ανιδρωσία μπορεί να οφείλεται σε νευρική βλάβη, φάρμακα ή κάποια κληρονομική πάθηση και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Πρόκειται όμως για σπάνια κατάσταση. Αν παρατηρήσετε ανησυχητική μείωση στην παραγωγή ιδρώτα, συζητήστε το με τον γιατρό σας.
diabetes

Χαμηλά επίπεδα σακχάρου

Φυσιολογικό θεωρείται το σάκχαρο που δεν ξεπερνά τα 100 mg/dL – μετράμε όταν δεν έχουμε φάει για 8 τουλάχιστον ώρες, γι’ αυτό και η μέτρηση ονομάζεται γλυκόζη ή σάκχαρο νηστείας. Αν όμως πέσει κάτω από 70 mg/dL, είτε λόγω διαβήτη είτε λόγω έντονης άσκησης, μπορεί να έχετε υπερβολική εφίδρωση και να αισθάνεστε το δέρμα σας κρύο και υγρό, ειδικά στον αυχένα και στα μαλλιά. Επαναφέρετε τα επίπεδα σακχάρου πίνοντας ή τρώγοντας κάτι γλυκό. Εάν το σάκχαρό σας συνεχίζει να πέφτει μπορεί να εκδηλωθούν και άλλα συμπτώματα που χρήσουν επείγουσας αντιμετώπισης.

eggs

Λάθος διατροφή

Το «σύνδρομο οσμής ψαριού» ή τριμεθυλαμινουρία (trimethylaminuria) είναι μια σπάνια γενετική πάθηση που κάνει τους πάσχοντες να έχουν μυρωδιά σκουπιδιών! Η μυρωδιά παραπέμπει σε ψάρι, ακαθαρσίες και οτιδήποτε μπορεί να υπάρχει στα σκουπίδια και απεκκρίνεται μέσω των πόρων του δέρματος, του ιδρώτα, των ούρων, του σάλιου, ακόμα και των κολπικών υγρών. Η πάθηση οφείλεται στο ότι το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει τη χημική ένωση τριμεθυλαμίνη, η οποία παράγεται κατά την πέψη τροφίμων όπως τα αυγά, τα όσπρια και τα ψάρια. Αντ ‘αυτού, αποβάλλει την ουσία μέσω του ιδρώτα, των ούρων και της αναπνοής. Οι πάσχοντες πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση αυτών των τροφών και να λαμβάνουν συγκεκριμένα συμπληρώματα.
water

Υπονατριαιμία

Η υπονατριαιμία εμφανίζεται όταν τα επίπεδα του νατρίου στο αίμα σας είναι ασυνήθιστα χαμηλά. Το νάτριο είναι ηλεκτρολύτης και βοηθά στη ρύθμιση της ποσότητας του νερού που είναι μέσα και γύρω από τα κύτταρά σας.
Όταν συμβαίνει αυτό, η στάθμη των υδάτων του σώματος αυξάνεται, και τα κύτταρα αρχίζουν να πρήζονται. Αυτή η διόγκωση μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας, τα οποία κυμαίνονται από ήπια έως απειλητικά για τη ζωή τους ασθενούς. Δύο από τους πολλούς παράγοντες που προκαλούν υπονατριαιμία είναι η υπερβολική κατανάλωση νερού και η αφυδάτωση.
Στην πρώτη περίπτωση επειδή χάνετε νάτριο μέσω του ιδρώτα, η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητα τους αίματος σε νάτριο.
Από την άλλη, αν δεν παίρνετε αρκετά υγρά, μπορεί να αφυδατωθεί ο οργανισμός σας και άρα να χάσει μεγάλη ποσότητα ηλεκτρολυτών. Προσοχή λοιπόν στα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού, ειδικά αν αθλείστε.
idrotas

Υπεριδρωσία

Η υπεριδρωσία είναι η παθολογική – υπερβολική εφίδρωση από τους εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες πέραν της ποσότητας που απαιτείται για τη φυσιολογική θερμορύθμιση του οργανισμού. Είναι μία παθολογική κατάσταση αυξημένης εφίδρωσης που αφορά σχεδόν το 3% του πληθυσμού και προσβάλλει εξίσου τα δύο φύλα. Η εμφάνισή της ξεκινά κυρίως κατά τη δεύτερη ή τρίτη δεκαετία της ζωής μας.
lemphoma

Άλλες παθήσεις

Η υπερβολική παραγωγή ιδρώτα μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ουρικής αρθρίτιδας, του υπερθυρεοειδισμού και της νόσου του Πάρκινσον. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε λέμφωμα. Πρόκειται είτε για ανοσολογική απόκριση του οργανισμού, στην καταπολέμηση του καρκίνου, είτε για αντίδραση σε υψηλό πυρετό. Ο ιδρώτας φαίνεται πως έχει σχέση τόσο με το λέμφωμα Hodgkin, όσο και με το λέμφωμα non-Hodgkin. Οι ασθενείς μπορεί να βιώσουν τις εφιδρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας ή σε τακτά χρονικά διαστήματα και μερικές νύχτες μπορεί να είναι χειρότερες από ό,τι άλλες.
πηγή: medicalnews.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!