Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017


Σίγουρα πολλοί από εμάς θα προτιμούσαν να ζούσαν σε ένα κόσμο όπου όλες οι δουλειές, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα ξεκινούσαν στις 10 το πρωί. Όπως απέδειξε και μια επιστημονική έρευνα η επιθυμία μας αυτή είναι απόλυτα φυσιολογική εφόσον το σωματικό μας «ρολόι» δεν είναι σχεδιασμένο να ξυπνά πριν τις 10 το πρωί, συνεπώς δεν μπορούμε να έχουμε καλές επιδόσεις μέχρι εκείνη την ώρα.
Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Πώλ Κέλεϊ οι κιρκαδικοί ρυθμοί των ατόμων κάτω των 55 ετών, δηλαδή το σωματικό τους ρολόι, δεν μπορούν να συγχρονιστούν με το κλασικό ωράριο 9-5. Όπως δηλώνει και ο ίδιος για το συγκεκριμένο ωράριο εργασίας: «Απειλεί σοβαρά την απόδοση, τη διάθεση και τη διανοητική υγεία των εργαζομένων».
Πειραματικές μελέτες των κιρκαδικών ρυθμών έχουν δείξει πως το μέσο 10χρονο παιδί δεν μπορεί να συγκεντρώθεί επαρκώς για ακαδημαϊκές επιδόσεις πριν από τις 8.30 το πρωί. Αντίστοιχα, ένας 16χρονος έφηβος θα πρέπει να ξεκινά στις 10 το πρωί για καλύτερα αποτελέσματα και ένας φοιτητής δεν μπορεί να αποδώσει πριν τις 11. Ο δόκτωρ Κέλεϊ πιστεύει πως η απλή μετάθεση του σχολικού ωαρίου θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των βαθμών των μαθητών κατά 10%. Αντίστοιχα, επισημαίνει ότι οι εταιρίες που πιέζουν τους εργαζόμενους να ξεκινούν νωρίς τη δουλειά μπορεί να μην εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις διανοητικές και πρακτικές τους ικανότητες, κάτι που θα άλλαζε με μια απλή προσαρμογή του ωραρίου εργασίας.
Ο καθηγητής καταλήγει λέγοντας: «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους κιρκαδικούς μας ρυθμούς, καθως ο υποθάλαμος του εγκεφάλου μας είναι συντονισμένος με το ηλιακό φως. Ουσιαστικά όσοι ξυπνούν με το ζόρι το πρωί είναι σαν να υπόκεινται στο βασανιστήριο της στέρησης ύπνου». Συνεπώς το να πηγαίνει κανείς νωρίτερα για ύπνο δεν θα άλλαζε κάτι γιατί οι κιρκαδικοί ρυθμοί μας δεν αλλάζουν έτσι εύκολα!
Επίσης έρευνα προτείνει ότι θα πρέπει να αλλάξουμε όχι μόνο το ωράριο εργασίας μας αλλά και το πόσες ώρες  δουλεύουμε!
Έρευνα του καθηγητή Ψυχολογίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Φλόριντα, Άντερς Έρικσον, αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι παραγωγικός μόνο για 4 με 5 ώρες την ημέρα. Μιλώντας σχετικά ο καθηγητής σχολίασε: «Αυτός είναι ο μέγιστος χρόνος συγκέντρωσης μέσα στη μέρα και όταν οι επαγγελματικές συνθήκες πιέζουν τους εργαζόμενους να αποδίδουν ακόμη περισσότερο, είναι πολύ πιθανό να οδηγούνται σε κακές συνήθειες. Το χειρότερο, αυτές οι κακές συνήθειες θα μπορούσαν να μειώνουν ακόμη περισσότερο το χρόνο που οι άνθρωποι είναι πραγματικά παραγωγικοί».
Τέλεια λογοτεχνικά βιβλία για να μάθετε ΙστορίαΈχει ένα πρόβλημα η Ιστορία, που οι περισσότεροι (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – φωτεινών μυαλών) το γνωρίζουμε από τότε που πηγαίναμε σχολείο. Είναι βαρετή. Έχει ημερομηνίες, μάχες, νικητές και ηττημένους, στρατούς και νεκρούς, αιτίες, αφορμές, επιχειρήσεις και συνέπειες. Δεν έχει ανθρώπους –τουλάχιστον όχι σε μικρή κλίμακα, όχι ανθρώπους με σάρκα και οστά, όχι ανθρώπους με καθημερινότητα, με σκέψεις, σχέσεις, μίση και πάθη.

Αυτό το κενό καλύπτει εκείνο το λογοτεχνικό είδος που λέγεται ιστορικό μυθιστόρημα. Να σε βάλει στη θέση των ανθρώπων που ζούσαν τότε, να δεις την Ιστορία μέσα από τα μάτια τους, μέσα από μια «κανονική» ζωή, όπως θα σ’ τη διηγούταν κάποιος που την έχει ζήσει, με σκέψεις και συναισθήματα και γεγονότα που δεν περιορίζονται σε μάχες και ιδρύσεις αυτοκρατοριών.

Κι αυτά είναι έντεκα από τα αγαπημένα μας, ελαφριά και ευκολοδιάβαστα, ιστορικά μυθιστορήματα.

Λέων ο Αφρικάνος του Αμίν Μααλούφ

Πού βρισκόμαστε; Στην αυτοκρατορία των Μαυριτανών που καταρρέει, στα τέλη του 15ου και τις αρχές του 16ου αιώνα. Αρχικά στη Γρανάδα της Ισπανίας, και μετά στο Μαρόκο, στην Αίγυπτο, στην Κωνσταντινούπολη των Οθωμανών και τελικά στο Βατικανό.
Για να μάθετε: Πόσο πίσω πάει η σύγκρουση της Ανατολής με τη Δύση. Και επίσης, ότι υπάρχει Ιστορία και έξω από τα όρια του δυτικού πολιτισμού, ότι η Ανατολή μπορεί να είναι εξίσου (αν όχι και περισσότερο) ενδιαφέρουσα, ότι η Ιστορία που μαθαίνουμε είναι πάντα αυτή που γράφουν οι «δικοί μας» και ότι Σουλτάνος δεν λέγεται μόνο ο αρχηγός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η τριλογία του Βερολίνου του Φίλιπ Κερ

Πού βρισκόμαστε; Στο Βερολίνο, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο –συγκεκριμένα, το 1936, το 1938 και το 1947.
Για να μάθετε: Πώς μας προέκυψε η φρίκη του Ναζισμού, πώς προκύπτουν εν γένει τέρατα μέσα από συντρίμμια, πόσα πράγματα αγνοείτε για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και πώς είναι να ζεις εν καιρώ ενός από τους πιο τρομακτικούς πολέμους που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, μέσα από το βλέμμα του απολαυστικά κυνικού ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ.

Ιμαρέτ του Γιάννη Καλπούζου

Πού βρισκόμαστε; Στην Άρτα του 1854, όταν η νότια Ελλάδα είναι ένα καινούριο ανεξάρτητο κράτος, ενώ η υπόλοιπη παραμένει κομμάτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Για να μάθετε: Πώς πραγματικά ήταν η καθημερινότητα των ανθρώπων που ζούσαν σε μια αυτοκρατορία όπως η οθωμανική, πόσο τα πράγματα (ακόμα και στην Ιστορία) δεν είναι άσπρο-μαύρο, και γιατί η Ελλάδα λέγεται στα τούρκικα και τις λοιπές γλώσσες της Ανατολής Γιουνανιστάν –όχι, δεν έχει να κάνει με τίποτα υποτιμητικό.

Τυπωθήτω των Ρίτα Μονάλντι και Φραντσέσκο Σόρτι

Πού βρισκόμαστε; Στη Ρώμη του 1683, τις μέρες που η Ευρώπη πανηγυρίζει την ήττα των Οθωμανών στη μάχη της Βιέννης.
Για να μάθετε: Μερικά ακόμα πράγματα για τη σύγκρουση Ανατολής-Δύσης, από τη μεριά των δυτικών αυτή τη φορά, αλλά και για την καθημερινότητα της αναγεννησιακής Ευρώπης, και τα (πάντα ενδιαφέροντα) σκάνδαλα του Βατικανού, που πηγαίνουν πολύ πιο μακριά απ’ όσο νομίζετε. Α, και για την πανούκλα.

Στη χώρα των χρυσών ήλιων του Καλέντ Χοσεϊνί

Πού βρισκόμαστε; Στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, κάμποσα χρόνια πριν και άλλα τόσα μετά τους Ταλιμπάν.
Για να μάθετε: Τι ήταν και πώς μας προέκυψαν οι Ταλιμπάν, τι θέλουν επιτέλους από τις ζωές τους, και πώς είναι να ζεις σε ένα από τα χειρότερα απολυταρχικά καθεστώτα του πλανήτη.

Ιστορία αγάπης και σκότους του Άμος Οζ

Πού βρισκόμαστε: Στην Ιερουσαλήμ, από την δεκαετία του ’30 μέχρι και τα τέλη του 20ου αιώνα. Και, με διάφορα flashback, στην Ευρώπη του Ναζισμού, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Για να μάθετε: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το μεσανατολικό ζήτημα, την διαμάχη Ισραήλ-Παλαιστίνης, που όχι, δεν είναι τόσο απλοϊκή όσο την έχετε στο μυαλό σας, και τη φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης μέσα από τα μάτια θυμάτων και απογόνων τους.

Εμβατήριο του Ραντέτσκυ του Γιόζεφ Ροτ

Πού βρισκόμαστε; Στην Αυστρία των Αψβούργων, από το 1859 μέχρι και την πτώση της αυτοκρατορίας, στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Για να μάθετε: Την κεντροευρωπαϊκή Ιστορία που αγνοείτε, το τι γινόταν λίγο πιο βόρεια από εδώ όταν ακόμα η Ελλάδα γινόταν κράτος, και το πώς παρακμάζουν και πέφτουν οι αυτοκρατορίες.

Η ζωή εν τάφω του Στρατή Μυριβήλη

Πού βρισκόμαστε; Στο Μακεδονικό Μέτωπο, στο Μοναστήρι της τότε Σερβίας, σημερινής ΠΓΔΜ, κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Για να μάθετε: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και τα βασικά της σύγχρονης Ιστορίας των Βαλκανίων, μέσα από επιστολές που υποτίθεται πως έγραψε ένας λοχίας του ελληνικού στρατού –και οι οποίες αφηγούνται στην πραγματικότητα την εμπειρία του ίδιου του Μυριβήλη στο Μακεδονικό Μέτωπο.

Ένας σκούφος από πορφύρα της Μάρως Δούκα

Πού βρισκόμαστε; Στην Κωνσταντινούπολη των Βυζαντινών, επί αυτοκρατορίας του Αλέξιου Α’ Κομνηνού, από το 1081 ως το 1118.
Για να μάθετε: Πως όσα ξέρετε για το Βυζάντιο δεν είναι ούτε τα μισά. Πώς ήταν η ζωή πριν από χίλια χρόνια. Και πόσες ίντριγκες μπορεί να αντέξει μια αυτοκρατορική οικογένεια.

Ακυβέρνητες πολιτείες του Στρατή Τσίρκα
(Τριλογία που αποτελείται από τα μυθιστορήματα Λέσχη, Αριάγνη, και Νυχτερίδα)

Πού βρισκόμαστε; Στην Ιερουσαλήμ, στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και στη μετεμφυλιακή Θεσσαλονίκη, του 1954.
Για να μάθετε: Ό,τι έπρεπε να ξέρετε για την ελληνική δεκαετία του '40, αλλά έμενε πάντα πεισματικά εκτός σχολικής ύλης. Όσα συνέβησαν στο αφρικανικό μέτωπο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέσα από τα μάτια των Ελλήνων. Και –μέσα από διάφορα flashback– την ιστορία του Μεσοπολέμου στην Ελλάδα και των Φραγκολεβαντίνων της Αιγύπτου πριν τον πόλεμο.

Ο Χάλκινος Οφθαλμός του Παναγιώτη Αγαπητού

Πού βρισκόμαστε; Στη Θεσσαλονίκη του 833 μ.Χ., την περίοδο της Εικονομαχίας.
Για να μάθετε: Την σκοτεινή, όσο και ενδιαφέρουσα, Ιστορία μιας άγνωστης εν πολλοίς περιόδου, όταν η βυζαντινή αυτοκρατορία διχαζόταν, οι Άραβες έκαναν επιδρομές στη Μικρά Ασία και τα Βαλκάνια –όπως πάντα– αποσταθεροποιούνταν. Και όλα αυτά, μέσα από την αστυνομική πλοκή και τη ματιά του πρωτοσπαθάριου Λέοντα, που γίνεται άθελά του ντετέκτιβ.

Εγώ ο Κλαύδιος του Ρόμπερτ Γκραίηβς

Πού βρισκόμαστε; Στη Ρώμη του 1ου αιώνα μ.Χ.
Για να μάθετε: Όσα πάντα θέλατε να ξέρετε για τους Ρωμαίους, αλλά ντρεπόσασταν να ρωτήσετε, και για το πώς είναι να ζεις στα παλάτια της μακροβιότερης αυτοκρατορίας στην ανθρώπινη Ιστορία, και να κάνεις παρέα με τύπους σαν τον Καλιγούλα, τον Τιβέριο και τον Αύγουστο.
Η μπύρα... κάνει καλό στην καρδιάΚαλά νέα για όσους πίνουν μπύρα ή κάποιο άλλο ποτό – με μέτρο. Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου σύμφωνα με νέα, μεγάλη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι.

Άνδρες και γυναίκες που έπιναν μέχρι 14 μονάδες αλκοόλ ανά εβδομάδα, είχαν μικρότερη πιθανότητα να πάθουν κάποιο από τα κοινά καρδιακά προβλήματα σε σχέση με εκείνους που απείχαν τελείως από την κατανάλωση αλκοόλ.

Πόσο είναι το «14 μονάδες»; Μην χαίρεστε, δεν είναι (πάρα) πολύ. Ένα pint (500 ml) μπύρας την ημέρα, ή ένα ποτήρι κρασί ή δύο μεζούρες ποτού. Μάλιστα όσοι υπερβαίνουν αυτό το όριο – και άρα θεωρούνται «πότες» - είχαν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών επιπλοκών.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge θεωρούν ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης στο αίμα και άρα μπορεί να προστατέψει από συγκεκριμένες καρδιακές παθήσεις όπως εμφράγματα, ανακοπές, στηθάγχη και καρδιακή ανεπάρκεια.

Παρ’ όλα αυτά, απευθύνουν έκκληση στους ενήλικες να μην ξεκινήσουν τις… μπαρότσαρκες για να προστατέψουν την καρδιά τους και αντ’ αυτού να γυμνάζονται συστηματικά.

Επίσης, τόνισαν πως μπορεί οι μικρές ποσότητες αλκοόλ να προστατεύουν την καρδιά, όμως αυξάνουν τις πιθανότητες καρκίνου και βλάβης στο συκώτι.

Πηγή. http://www.dailymail.co.uk/health/article-4340828/Drinking-moderation-slashes-risk-heart-attack.html
Τα καλύτερα video games για ζευγάριαΥπάρχουν δύο κατηγορίες γυναικών: εκείνες που δεν ξέρουν τι εστί κονσόλα, εκείνες που θεωρούν τα video games αποκλειστικά ανδρικό σπορ και εκείνες που τα αγαπούν αλλά δεν έχουν τις ίδιες προτιμήσεις σε τίτλους με εσάς.

Σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν ανήκει η κοπέλα σας, τα παρακάτω παιχνίδια εγγυώνται δεκάδες ώρες διασκέδασης και για τους δύο, μέσα από συνεργατικές ή και άκρως ανταγωνιστικές παρτίδες.

Γιατί μια κονσόλα είναι το καλύτερο δώρο για την επέτειό σας. Ή ένα από τα καλύτερα τελοσπάντων.

RockBand, Guitar Hero και άλλα μουσικοκεντρικά παιχνίδια

Αν σας αρέσει η μουσική τότε σίγουρα θα τα λατρέψετε. Δύο παιχνίδια φτιαγμένα για τον μουσικό που πάντα κρύβατε μέσα σας προσκαλούν να τα σπάσετε με πλαστικά όργανα τα οποία δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα κανονικά. Κιθαριστικά riff, τραγούδι, drums… Όρεξη να έχετε και τα υπόλοιπα θα έρθουν μαζί με την πρόσκληση στον επόμενο διαγωνισμό ταλέντων. Τα δύο παιχνίδια κυκλοφορούν για όλες τις κονσόλες, ενώ για να αγοράσετε και τα όργανα υπολογίστε περί τα 50-130€ συνολικά.

LEGO Adventure Series

Εξαιρετικά δημοφιλής σειρά παιχνιδιών με παιχνίδια όπως Lego Indiana Jones, Lego Star Wars και Lego Batman τα οποία αφ' ενός δε στοιχίζουν πολλά αφ’ ετέρου παίζονται και με δύο παίκτες προσφέροντας γενναίες δόσεις γέλιου και ψυχαχωγίας. Ό,τι πρέπει για «αρχάρια» στο gaming κορίτσια. Δείτε τα εδώ.

Modern Warfare 2

Αν τώρα η σύντροφός σας δεν… αστειεύεται και έχει πρότερη εμπειρία σε gaming, τότε ο συγκεκριμένος shooter τίτλος περιλαμβάνει έναν τύπο παιχνιδιού το Spec- ops το οποίο είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για δύο παίκτες και έχει συνεργατικό χαρακτήρα. Το ωραίο με αυτό το mode είναι πως ο κάθε παίκτης μπορεί να επιλέξει το δικό του επίπεδο δυσκολίας. Αναμφίβολα η καλύτερη εισαγωγή για εκείνη στο είδος των shoot ‘em up. Αγοράστε το από εδώ για PS3 ή Xbox.

New Super Mario Bros

Ο Mario υπήρξε ανέκαθεν σταθερή αξία για ζευγάρια. Στον νέο του τίτλο για το Wii, ο Mario δίνει.. ρέστα και ενδείκνυται για σούπερ διασκεδαστικό gaming από δύο μέχρι τέσσερεις παίκτες (το φιλικό ζευγαράκι π.χ.). Το New Super Mario Bros είναι αστείο, καταιγιστικό και άκρως εθιστικό. Αγοράστε το από εδώ. 

Lara Croft and the Guardian Of Light

Το franchise του Tomb Radier μπορεί να μην είναι και η καλύτερη αντιπροσώπευση του γυναικείου φύλου στο gaming, όμως η Lara με τα χρόνια άλλαξε στυλ και δεν είναι πλέον ένα ζευγάρι πολυγωνικά στήθη. Στον συγκεκριμένο τίτλο ο χαρακτήρας της είναι δουλεμένος, ενώ έχει και βοηθό στις περιπέτειές της (έναν ιθαγενή), κάνοντας το παιχνίδι ιδανικό για ζευγάρια μιας και ο ένας χαρακτήρας βοηθά τον άλλον στο μεγαλύτερο κομμάτι του gameplay. Δείτε το και σαν προπόνηση για την μετέπειτα σχέση σας.

Tekken – Mortal Kombat – Street Fighter

Η απόλυτη τριάδα του «ξυλικιου» δύσκολα θα αφήσει ασυγκίνητο το κορίτσι σας, ιδιαίτερα αν… σας τα έχει μαζεμένα. Ο χειρισμός είναι εύκολος ακόμα και για αρχάριους, η φιλοσοφία του «πατάω όλα τα κουμπιά κάτι θα βγει» συνήθως γεννά εκπληκτικά combo, ενώ οι γυναικείοι χαρακτήρες είναι μπόλικοι και καλύπτουν κάθε γούστο. Δείτε εδώ τα διαθέσιμα παιχνίδια Tekken http://www.public.gr/search/public/searchResultsRefinements.jsp?_dyncharset=UTF-8&advancedSearchForBooks=&categoryId=cccat30007&BookWriterConstraint=&BookTitleConstraint=&BookpublisherNameConstraint=&Ntt=Tekken&Nrpp=30&N=3011216942&RootCategorySearchConstraint=&BookPriceConstraint2=&BookPriceConstraint1= , εδώ τα Mortal Kombat http://www.public.gr/search/public/searchResultsRefinements.jsp?_dyncharset=UTF-8&advancedSearchForBooks=&categoryId=cccat30007&BookWriterConstraint=&BookTitleConstraint=&BookpublisherNameConstraint=&Ntt=Mortal+Kombat+&Nrpp=30&N=3011216942&RootCategorySearchConstraint=&BookPriceConstraint2=&BookPriceConstraint1=  και εδώ τα Street Fighter. http://www.public.gr/search/public/searchResultsRefinements.jsp?N=2396840272&Nrpp=30&Ntt=Street+Fighter&_dyncharset=UTF-8&categoryId=cccat30007&RootCategorySearchConstraint=&BookpublisherNameConstraint=&BookTitleConstraint=&advancedSearchForBooks=&BookPriceConstraint2=&_dyncharset=UTF-8&BookPriceConstraint1=&BookWriterConstraint=

Ερωτηματικό ήταν ο τρόπος με τον οποίο μετακινείται η Adele προς και από τη σκηνή στις συναυλίες της, καθώς ποτέ δεν τη βλέπει κανείς.

Το... μέγα μυστήριο αποκαλύφθηκε μέσω των συνεργατών της: η διάσημη τραγουδίστρια περνάει απαρατήρητη επειδή τη μεταφέρουν με κιβώτιο, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται για τη με του ηχητικού εξοπλισμού.

Εκεί η σταρ περνά την ώρα της μέχρι να βγει στη σκηνή, παρέα με το τάμπλετ της, και ο λόγος της κάλυψής της είναι ότι θέλει, όπως αναφέρει το Τηλέραμα να αποφύγει την όποια επαφή με πιθανούς... αλλόφρονες θαυμαστές της.

ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr

Ακολουθώντας τα χνάρια του Google Maps, η Facebook λανσάρει τη λειτουργία διαμοιρασμού τοποθεσίας στην πλατφόρμα Facebook Messenger, έτσι ώστε να ενημερώνετε τους φίλους σας άμεσα για την ακριβή τοποθεσία σας τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η λειτουργία Live Location είναι προσβάσιμη μέσα στο box της συνομιλίας για τις εφαρμογές Android και iOS, αρκεί να πατήσετε το εικονίδιο Location.

Στη συνέχεια, θα σας εμφανιστεί ο χάρτης και η επιλογή να μοιραστείτε την τοποθεσία σας για τα επόμενα 60 λεπτά. Φυσικά, ανά πάσα στιγμή μπορείτε να διακόψετε την εμφάνιση της τοποθεσίας.

Για να δείτε τη νέα λειτουργία Live Location θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε το Facebook Messenger στην τελευταία έκδοση.

ΠΗΓΗ: techgear.gr

Το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. έθεσε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δοθεί εντολή να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε οι εργαζόμενοι να πληρωθούν πριν το Πάσχα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο κ. Τσίπρας και ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, του απάντησαν πως θα επικοινωνήσουν με το Ελεγκτικό Συνέδριο και θα εξετάσουν το θέμα.
Στο μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης συμβασιούχοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
Ο κ.Μπουτάρης τις επόμενες ημέρες θα εξετάσει νομικά το θέμα, όπως είπε και στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να ερευνήσει εάν υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσει σε εντέλλεσθε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι ένα μέρος των οφειλόμενων.
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!