Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016


Τη δυνατότητα σε χρήστες να δημιουργούν αμέσως μέσω 3D εκτύπωσης ένα αντικείμενο το οποίο χρειάζονται άμεσα σκοπεύει να δώσει ο Θις Ρουμέν, τελειόφοιτος φοιτητής του Ινστιτούτου Χάσο Πλάτνερ στο Πότσδαμ της Γερμανίας.

Όπως αναφέρει το New Scientist, το εγχείρημά του περιλαμβάνει μία εφαρμογή για κινητά και έναν 3D εκτυπωτή τσέπης, για 3D εκτύπωση «on the go».

Ο Ρουμέν παρομοιάζει το όραμά του με την εξέλιξη των υπολογιστών από τεράστια μηχανήματα μεγέθους δωματίου σε συσκευές χειρός.

«Ήμασταν περίεργοι γιατί το 3D printing δεν έκανε ποτέ αυτή τη μετάβαση. Πώς θα έμοιαζε ο κόσμος αν φτιάχναμε πράγματα on the go αντί να το κάνουμε σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον γραφείου;».

Ο Ρουμέν και οι συνεργάτες του ζήτησαν τη βοήθεια του κοινού για μια λίστα αντικειμένων που θα ήθελαν να μπορούν να φτιάχνουν όταν ήταν εκτός σπιτιού και στη συνέχεια η ομάδα έφτιαξε πρωτότυπους φορητούς εκτυπωτές που ήταν σε θέση να τα φτιάχνουν.

Ο πιο επιτυχημένος από αυτούς ήταν ένα ειδικό στυλό, ένα είδος φορητού εκτυπωτή ο οποίος βγάζει μια ροή πλαστικού.

Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να βρει και να δει το αντικείμενο που θέλει να φτιάξει, μετά δείχνει την κίνηση που πρέπει να γίνει στο τηλέφωνο για τη δημιουργία του.

Στις δοκιμές, η ομάδα μπόρεσε να φτιάξει ένα κουμπί πουκαμίσου καθώς και ένα γαλλικό κλειδί.

Το πρωτοποριακό project θα παρουσιαστεί στο User Interface Software and Technology Symposium στην Ιαπωνία, μέσα στον Οκτώβριο.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Οι σπόροι σταφυλιών που χρονολογούνται εδώ και 5.000 χρόνια είναι η πιό πρόσφατη ανακάλυψη αρχαιολογικών ερευνών που διεξήχθηκαν σε ένα ανάχωμα, ηλικίας 8.500 ετών, στη δυτική επαρχία της Σμύρνης.

Οι έρευνες διεξήχθηκαν στην περιοχή Γιασίτεπε, στον Μπουρνόβα, πολύ κοντά στη Γιεσίλοβα, τον αρχαιότερο οικισμό που βρίσκεται στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Σμύρνη.

Εικάζεται οτι πρόκειται για σπόρους του περίφημου σταφυλιού Μπουρνόβα Μουσκάτ. Ο επικεφαλής της ομάδας ανασκαφών, Καθηγητής Ζαφέρ Ντερίν, είπε οτι οι σπόροι οι οποίοι βρέθηκαν σε καμμένη μορφή στους πυθμένες κεραμικών, ενδέχεται να είναι τα απομεινάρια της πλέον παλιάς ποικιλίας σταφυλιών που καλλιεργούντο στην περιοχή της Σμύρνης και οτι χάρις σε αυτήν την ανακάλυψη, είναι πιθανόν να έρθουν στο φως σημαντικές λεπτομέρειες για την ζωή στην περιοχή αυτή κατά την αρχαιότητα.

Η περιοχή γύρω από την Σμύρνη θεωρείται μίας από της πρώτες περιοχές της ιστορίας που καλλιεργήθηκαν σταφύλια.

Στη διάρκεια των ανασκαφών που διεξάγονται από το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου με την υποστήριξη του τουρκικού Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού, ήρθαν στο φώς πάνω από 300 αρχαία αντικείμενα που ανήκουν στην νεολιθική εποχή και στην πρώιμη περίοδο του Χαλκού. Τα αντικείμενα αυτά εκτίθενται στο δημοτικό εκθεσιακό κέντρο του Μπουρνόβα.

Αν βρείτε το ωραίο βάζο σας σπασμένο σε κομμάτια στο πάτωμα και το οκτάχρονο παιδί σας ρίξει το φταίξιμο στη γάτα, πόσες πιθανότητες έχετε να καταλάβετε ότι λέει ψέματα; Ούτε μία στις δύο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική ψυχολογική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Τζόντι Κουάς της Σχολής Κοινωνικής Οικολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Ντέηβις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Law and Human Behavior" (Νόμος και Ανθρώπινη Συμπεριφορά), σύμφωνα με το "Science", μελέτησαν στοιχεία από 45 πειράματα που αφορούσαν συνολικά πάνω από 10.000 παιδιά και ενηλίκους.

Το συμπέρασμα της μετα-ανάλυσης είναι ότι παρόλο που οι περισσότεροι ενήλικοι πιστεύουν ότι ξέρουν πότε το παιδί τους τους εξαπατά, στην πραγματικότητα είναι σε θέση να καταλάβουν πότε ένα παιδί λέει ψέματα, μόνο στο 47,5% των περιπτώσεων έχουν δίκιο, δηλαδή ούτε τις μισές φορές.

Με λίγα λόγια, τα καταφέρνουν χειρότερα και από ό,τι αν απαντούσαν στην τύχη (πιθανότητα 50%).

Οι ενήλικοι τα καταφέρνουν πάντως πολύ καλύτερα στο να καταλαβαίνουν πότε ένα παιδί λέει την αλήθεια, έχοντας ποσοστό επιτυχίας 64%, δηλαδή σχεδόν δύο φορείς στις τρεις πέφτουν μέσα.

Εξάλλου, η μελέτη δείχνει ότι ακόμη και τρίχρονα παιδιά μπορεί να καταφεύγουν στα συνειδητά ψέματα, ενώ τα παιδιά γίνονται καλύτεροι ψεύτες όσο μεγαλώνουν.

Επίσης διαπιστώνεται ότι οι επαγγελματίες που συναναστρέφονται με παιδιά, όπως εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί, τα πάνε μόνο οριακά καλύτερα από τον μέσο άνθρωπο στο να «πιάνουν» τα ψέματα των παιδιών.
real.gr

Το Χόλιγουντ έγινε ο νέος στόχος των κινέζων μεγιστάνων, οι οποίοι αγοράζουν κινηματογραφικά στούντιο και υπογράφουν εταιρικές συμφωνίες, την ώρα που το Πεκίνο φιλοδοξεί να επεκτείνει την πολιτιστική επιρροή του και να ενισχύσει την κινηματογραφική τεχνογνωσία του.

Ο κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, του κινέζου εκατομμυριούχου Τζακ Μα, άρχισε να επενδύει στην εταιρία Amblin Partners του Στίβεν Σπίλμπεργκ ώστε να έχει τη συμπαραγωγή ταινιών που προορίζονται για την κινεζική αγορά, η οποία ευημερεί.

Η Amblin, που δημιουργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και περιλαμβάνει τα στούντιο DreamWorks, έκανε την παραγωγή της παιδικής ταινίας "Big Friendly Giant" ("Ο ΜΦΓ: Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας"), που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του βρετανού συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ.

Ωστόσο οι μεγαλύτερες συμφωνίες μονογράφηκαν από την Wanda, κοινοπραξία που ίδρυσε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, ο Ουάνγκ Τζιαλίν, ένας πρώην στρατιωτικός που είναι γνωστό ότι επωφελήθηκε από τις μεγάλες πολιτικές του διασυνδέσεις.

Ο όμιλός του, που αρχικά ειδικεύτηκε στην αγορά ακινήτων, φιλοδοξεί να γίνει ένας κολοσσός στην τομέα της ψυχαγωγίας. Κατέβαλε 3,5 δισεκ. δολάρια στην αρχή της χρονιάς για να αποκτήσει το στούντιο Legendary Entertainment (“Jurassic World”, “Batman”, “Godzilla”).

Τον Ιούλιο, ο αμερικανικός Τύπος είχε γράψει ότι όμιλος του Ουάνγκ ήταν σε διαπραγματεύσεις για να εξασφαλίσει μεγάλη συμμετοχή στην Paramount Pictures. Τελικά, τον Σεπτέμβριο, η Wanda υπέγραψε "στρατηγική συμφωνία" με τη Sony Pictures για να επενδύσει σε φιλμ όπου η Wanda "θα δώσει έμφαση στο κινεζικό στοιχείο".

Ο κινεζικός κολοσσός είναι επίσης σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της εταιρίας παραγωγής των αμερικανικών βραβείων Χρυσές Σφαίρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



- Σε βατερλό της Samsung εξελίσσεται το Galaxy Note 7
- Μετά τα περιστατικά ανάφλεξης η εταιρία κάλεσε όσους το έχουν αγοράσει να το κλείσουν και να μην το χρησιμοποιούν
- Η προειδοποίηση αφορά όλα τα κινητά ακόμα και αυτά που έχουν αντικατασταθεί!
- Πιθανώς η εταιρία να προχωρήσει στην οριστική διακοπή των πωλήσεων αναφέρει δημοσίευμα
- 13,2 δισ. δολάρια η ζημία της Samsung μέχρι στιγμής – Κατρακυλά η μετοχή της


Στο απόλυτο βατερλό της Samsung, που βυθίζει τη μετοχή της και... "ψηλώνει" την ανταγωνίστρια Apple, εξελίσσεται το νέο smartphone της εταιρίας, το Galaxy Note 7. Τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά ανάφλεξης του κινητού προκάλεσαν αρχικά την εταιρία να προχωρήσει στην αντικατάστασή τους. Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά.

Η εταιρία είναι πιθανό να προχωρήσει στην οριστική διακοπή των πωλήσεων του μετά και την αναστολή της παραγωγής και των πωλήσεων όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Hankyoreh στη Νότια Κορέα. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Samsung είναι πιθανό να προσπαθήσει ν' αποκαταστήσει τις οικονομικές απώλειες από το Note 7, μέσω ενίσχυσης της εμπορικής προώθησης των μοντέλων Galaxy S7, αλλά και του Note 5, το οποίο ήταν ο προκάτοχος του Note 7, για το 2015. Προς το παρόν, Samsung δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας.


«Κλείστε το και μην το χρησιμοποιείτε»

Σε μια απίστευτη και δραματική έκκληση προχώρησε, στο μεταξύ, η εταιρία Samsung καθώς το σκάνδαλο με την ανάφλεξη των νέων smartphones της, του Galaxy Note 7, φαίνεται πως είναι πιο σοβαρό απ’ ό,τι αρχικά φαινόταν! Η εταιρία όχι μόνο ανακάλεσε όλες τις συσκευές του νέου της κινητού αλλά ζήτησε και από τους καταναλωτές που έσπευσαν να το αγοράσουν, να μη το χρησιμοποιούν!

H νοτιοκορεάτικη εταιρία ενημέρωσε τους κατόχους όλων των Galaxy Note 7, είτε αυτά είναι καινούργια είτε πρόκειται για τηλέφωνα που έχουν αντικατασταθεί, να τα απενεργοποιήσουν και να μην τα χρησιμοποιούν!

«Επειδή η ασφάλεια των καταναλωτών παραμένει η προτεραιότητά μας, η Samsung καλεί όλους τους συνεργάτες της παγκοσμίως να σταματήσουν τις πωλήσεις και τις ανταλλαγές του Galaxy Note 7 ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα. Όσοι έχουν αγοράσει ένα Galaxy Note 7 ή το έχουν αντικαταστήσει πρέπει να το κλείσουν, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη συσκευή και να εκμεταλλευθούν τα προγράμματα που είναι διαθέσιμα (σ.σ. αποζημίωση ή αντικατάσταση με άλλη συσκευή)», αναφέρει η ανακοίνωση της Samsung.

Ήδη, έχει αναγκαστεί να αναστείλει τις πωλήσεις και να προχωρήσει στην αντικατάσταση 2,5 εκατομμυρίων smartphones μετά από περιστατικά ανάφλεξης.



Υπήρξαν αναφορές πως και κινητά που αντικαταστάθηκαν, έπιασαν φωτιά και έτσι η εταιρία αποφάσισε να πάρει πιο δραστικά μέτρα. Η Samsung ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει να σταματήσουν οι πωλήσεις της συσκευής, αλλά και οι ανταλλαγές προβληματικών συσκευών του ίδιου τύπου, ενώ γίνεται διερεύνηση προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα.

Είχε προηγηθεί η προειδοποίηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν, να απενεργοποιούν τα κινητά τους και να μην βάζουν τα κινητά Samsung Galaxy Note 7 στις αποσκευές που ελέγχονται ηλεκτρονικά!

Η οδηγία της ΥΠΑ ήρθε μια εβδομάδα μετά από περιστατικό σε αεροδρόμιο των ΗΠΑ, όταν εντοπίστηκε καπνός σε συσκευή που είχε αντικατασταθεί (μετά από τα περιστατικά ανάφλεξης των Samsung Galaxy Note 7) και προκάλεσε την εγκατάλειψη του αεροπλάνου από τους επιβάτες!

Στις 5 Οκτωβρίου, κάτοχος κινητού Galaxy Note 7, το οποίο είχε ήδη αντικατασταθεί, πήρε... φωτιά μέσα σε αεροπλάνο της Southwest Airline, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα άνδρας από το Κεντάκι των ΗΠΑ υποστήριξε ότι ξύπνησε και βρήκε την κρεββατοκάμαρα του γεμάτη καπνούς εξαιτίας του Galaxy Note 7, το οποίο μάλιστα είχε ήδη αντικαταστήσει.



Αρχικά, η Samsung υποστήριξε ότι το πρόβλημα με την ανάφλεξη δημιουργούνταν από τις μπαταρίες των κινητών που η εταιρία είχε προμηθευτεί από συγκεκριμένη εταιρία. Αρχικά, άλλαξε προμηθευτή για τις μπαταρίες στα κινητά αντικατάστασης. Αλλά το γεγονός πως τα περιστατικά ανάφλεξης συνεχίστηκαν, εγείρει άλλα ερωτήματα και κυρίως ποιός ήταν ο πραγματικός λόγος της απόσυρσης.

Έτσι για δεύτερη φορά σε δυο μήνες, η Samsung κάλεσε όλους τους συνεργάτες της παγκοσμίως να αποσύρουν τα Galaxy Note 7 από την αγορά και ξεκίνησε έρευνα. Οι πολίτες που έσπευσαν να αγοράσουν το συγκεκριμένο κινητό μπορούν είτε να ζητήσουν πίσω τα λεφτά τους είτε να πάρουν μια άλλη συσκευή, διαφορετικό μοντέλο φυσικά.

Τα νέα φυσικά καταβαράθρωσαν τη μετοχή της Samsung, με την εταιρία να εμφανίζει απώλεια 13,2 δισ. δολάρια λίγο αφού άνοιξαν οι αγορές της Ασίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ και Sky News
Σοκαριστικό βίντεο που δόθηκε πρόσφατα στην δημοσιότητα, καταγράφει την περίεργη, καθημερινή συνήθεια ενός αφεντικού εταιρείας που αναγκάζει τις γυναίκες υπαλλήλους του να στέκονται σε σειρά και να τον φιλούν στα χείλη κάθε πρωί! Το σκανδαλώδες βίντεο, το οποίο έχει εκατομμύρια views στο αντίστοιχο Twitter της Κίνας, γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας από τις συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά 9:00 π.μ. – 09:30 π.μ. Η ανώνυμος εταιρεία είναι μια ζυθοποιία με έδρα στο Πεκίνο και το αφεντικό παίρνει πολύ σοβαρά ό, τι ο ίδιος αποκαλεί “ομαδικές ασκήσεις”, προκειμένου να δημιουργήσει την ανορθόδοξη κουλτούρα της εταιρείας. Ωστόσο, για κάποιο λόγο, μόνο οι γυναίκες υπάλληλοι παίρνουν μέρος στο τελετουργικό των φιλιών. Το προσωπικό της εταιρείας πιστεύεται ότι αποτελείται παραπάνω από το 50% από γυναίκες , αλλά είναι ασαφές πόσο πρόθυμοι είναι οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν μέρος σε αυτή την αδιανόητη διαδικασία. Οι συμμετέχουσες εμφανίζονται δειλές και αμήχανες και δύο γυναίκες φέρεται πως δήλωσαν παραίτηση. Από την άλλη, το αφεντικό, όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο, στέκεται με τα χέρια του πίσω από την πλάτη του, σουφρώνοντας τα χείλη του. Από την στιγμή που δημοσιεύθηκε το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο, χιλιάδες χρήστες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σχολιάζουν την κακομεταχείριση στο χώρο εργασίας και τον σεξισμό στην Κίνα.

Γύρω στις 500.000 φορολογούμενοι με χαμηλά ετήσια οικογενειακά εισοδήματα και χαμηλής αξίας ακίνητη περιουσία θα λάβουν και φέτος το επίδομα θέρμανσης, το οποίο κυμαίνεται από 37,5 έως 625 ευρώ.
Η επιδότηση από το επίδομα θέρμανσης θα ανέρχεται σε 0,25 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που αγοράζεται.
Το συνολικό ποσό θα παραμείνει και φέτος στα 105 εκατ. ευρώ, όσο και κατά την προηγούμενη περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, οπότε και το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα είναι το ίδιο με εκείνο της περιόδους 15/10/2015 έως 30/04/2016.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο στα χαρτιά, αφού από τις 15 Οκτωβρίου, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα είναι αυξημένος κατά 0,05 ευρώ ανά λίτρο, φτάνοντας στα 0,28 ευρώ από 0,23 ευρώ πέρυσι, κάτι που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα μπορούν να αγοράσουν λιγότερα λίτρα με τα ίδια χρήματα.
Ποιοι δικαιούνται το επίδομα:
– Δικαιούχοι του επιδόματος είναι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ, κατοικία και ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία μέχρι 100.000
– Έγγαμοι με εισόδημα έως 20.000, αυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί με ακίνητη περιουσία, η αντικειμενική αξία της οποίας δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ.
aftodioikisi.gr
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε - Πότε πρέπει να καταθέσετε αιτήσεις και δικαιολογητικά
Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να γίνουν 2.642 προσλήψεις για μόνιμο και εποχικό προσωπικό...

Από τις προκηρύξεις που ξεχωρίζουν είναι αυτές για 1.538 μόνιμους στα νοσοκομεία (691 μόνιμων θέσεων που θα καλυφθούν από τις λίστες επιτυχόντων των προκηρύξεων 4Κ/2015 και 5Κ/2015 και 847 με νέο διαγωνισμό).
Επίσης χτες το ΑΣΕΠ δημοσίευσε την κατανομή των θέσεων για τη νέα μεγάλη προκήρυξη των 571 θέσεων σε έξι υπουργεία. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δύνανται να υποβάλουν οι υποψηφίοι που έλαβαν στο γραπτό διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. έτους 1998 βαθμολογία ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης των κλάδων της κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 3320/2005.
Παράλληλα από 25/10 μπορούν οι υποψήφιοι να καταθέτουν τις αιτήσεις για τους για τις 35 μόνιμες θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ.
Πρόκειται για προσωπικό τεχνικών ειδικοτήτων. Τέλος με εποχικό προσωπικό ενισχύονται αυτή την εβδομάδα δήμοι, εφορείες αρχαιοτήτων, η ΔΕΗ και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Ένας στους τρεις αμείβεται με μισθό 30% κάτω από τον κατώτατο
Πιο γρήγορα "τρέχει"  η αγορά εργασίας σε σχέση με τις συστάσεις οποιωνδήποτε ειδικών επί του Εργασιακού.
Και αυτό γιατί την ίδια στιγμή που η διεθνής επιτροπή ειδικών προτείνει "υπο- κατώτατο" μισθό στον πρώτο χρόνο εργασιακής εμπειρίας ο οποίος να αντιστοιχεί στο 90% του κατώτατου μισθού (527 ευρώ μικτά), σχεδόν ένας στους τρεις μισθωτούς που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ εργάζονται με σύμβαση μερικής απασχόλησης και πληρώνεται με… 403 ευρώ μικτά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΙΚΑ (Φεβρουάριος 2016) πάνω από 527.000 μισθωτοί αμείβονται με 403 ευρώ μικτά το μήνα,  μιας και εργάζονται  με σύμβαση μερικής απασχόλησης  για 4 ή συνηθέστερα για έξι ώρες επί πέντε ημέρες, αντί να παίρνουν 586 ευρώ που παίρνουν όσοι εργάζονται για οκτώ ώρες επί πέντε μέρες (σ.σ. σύμβαση πλήρους απασχόλησης).
Σημειώνεται πως ο μισθός μερικής απασχόλησης για τους νέους έως 25 ετών είναι ακόμα χαμηλότερος μιας και ανέρχεται στο 50% των 511 ευρώ μικτά (σ.σ. ο "υποκατώτατος" μισθός των νέων έως 25 ετών είναι σήμερα κατά 10% χαμηλότερος από τον κατώτατο μισθό όσων είναι άνω των 25 ετών) ή αλλιώς στα 293 ευρώ μικτά για μερική απασχόληση τεσσάρων ωρών επί πέντε ημέρες
Αν η σύσταση των ειδικών για "υποκατώτατο" μισθό 527 ευρώ μικτά για τον πρώτο χρόνο εργασιακής εμπειρίας γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση και τους θεσμούς, τότε ο μισθός τόσο για πλήρη απασχόληση, όσο αντιστοίχως για μερική απασχόλησης για τους νέους άνω των 25 ετών θα υποστεί μία μείωση 10%. Και αυτό γιατί  σήμερα οι νέοι άνω των 25 ετών που με βάση το σημερινό θεσμικό πλαίσιο παίρνουν τον κανονικό κατώτατο μισθό, δηλαδή 586 ευρώ, ενώ αν περάσει η σύσταση των ειδικών θα λάβουν 527 ευρώ για πλήρη απασχόληση και 263 ευρώ (σ.σ. 50% των 527 ευρώ) για μερική απασχόληση 4 ωρών επί 5 μέρες αντί για 293 ευρώ που είναι σήμερα.
Κρίσιμα ορόσημα για το νέο Εργασιακό

Το μέτωπο του νέου Εργασιακού αναμένεται τις αμέσως επόμενες μέρες να αναθερμανθεί. Και αυτό γιατί στις:
· 13 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη η σύνοδος των Υπουργών Εργασίας της ΕΕ , κατά την οποία θα συζητηθεί και οι επικείμενες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα
· Στις 17 Οκτωβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του Υπ. Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τα ανώτατα κλιμάκια των θεσμών. "Βάση" της διαπραγμάτευσης θα είναι το πόρισμα της διεθνούς  επιτροπής ειδικών για το εργασιακό.
· Στις 20 Οκτωβρίου, ο Γ. Κατρούγκαλος έχει δηλώσει ότι θα παραστεί στην "εκδίκαση" της προσφυγής της ΓΣΕΕ στους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τα εργασιακά.
· Τέλη Οκτωβρίου–αρχές Νοεμβρίου αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υπόθεση των ομαδικών απολύσεων στην ΑΓΕΤ, η οποία θα αποτελέσει "πρόκριμα" για τις αλλαγές στο πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων το οποίο θα συμπεριληφθεί στο νέο Εργασιακό.
capital.gr
Πέρασε αλώβητη από το Ταλίν η Εθνική
Συνεχίζει… ατσαλάκωτη η Εθνική την μάχη της για το εισιτήριο του Μουντιάλ του 2018. Η «γαλανόλευκη» πέρασε με σκορ 2-0 από την Εσθονία κι έκανε το απόλυτο (3/3) για τον 8ο όμιλο.

Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Τοροσίδη, όμως στάθηκε άτυχη στην συνέχεια αφού έχασε τον αρχηγό της αλλά και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο με τραυματισμούς πριν το πρώτο 20λεπτο. Παρά τα προβλήματα στα μετόπισθεν, η ομάδα του Σκίμπε ηρέμησε στο δεύτερο ημίχρονο και «κλείδωσε» τη νίκη με φάουλ του Σταφυλίδη στο 61’. Καθοριστικός ο Ορέστης Καρνέζης στο φινάλε, καθώς με τις αποκρούσεις του δεν επέτρεψε στους Εσθονούς να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής (3ης): 
Δευτέρα 10/10
Βοσνία-Κύπρος 2-0
Εσθονία-Ελλάδα 0-2
Γιβραλτάρ-Βέλγιο 0-6

Η βαθμολογία στον 8ο όμιλο: 
1.Βέλγιο 9
2.Ελλάδα 9
3.Βοσνία 6
4.Εσθονία 3
5.Κύπρος 0
6.Γιβραλτάρ 0

Η επόμενη (4η) αγωνιστική: 
Κυριακή 13/11
Κύπρος-Γιβραλτάρ (19.00)
Βέλγιο-Εσθονία (21.45)
Ελλάδα-Βοσνία (21.45)
Πηγή: sport-fm.gr


- Ποια πρατήρια θα πρέπει να υποπτεύεστε για “πειραγμένη” αντλία
- Πληρώνουμε αέρα κοπανιστό με καπέλο ως και 9% στην ποσότητα της βενζίνης!
- Πολλαπλασιάστηκαν τα πρατήρια που κλέβουν τους οδηγούς
- Απίστευτες απάτες με πειραγμένες αντλίες στα βενζινάδικα

Δεν έχει τέλος η κλοπή! Σαν να μην έφτανε η αύξηση των φόρων που ουσιαστικά διπλασιάζουν την τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα, έρχονται και οι αετονύχηδες για να ολοκληρώσουν την κλοπή στην τσέπη του καταναλωτή.
Η έρευνα που έγινε στην Αττική έδειξε με απλά λόγια ότι στα 50 ευρώ βενζίνης που πληρώνει ο καταναλωτής το ένα στα έξι πρατήρια βάζει μόλις 45!
Με λίγα λόγια η έρευνα που έγινε 150 πρατήρια στην Αττική με τη χρήση ειδικού οχήματος για τις ανάλογες μετρήσεις έδειξε ότι το 15% των πρατηρίων είχε πειραγμένη αντλία.
Μάλιστα το ποσοστό των πρατηρίων τα τελευταία χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί. Από το 4% που ήταν έφτασε σχεδόν στο 15% και το “καπέλο” που υπολογίζεται ότι βάζουν στον καταναλωτή είναι κατά μέσο όρο 9%.
Στα 100 ευρώ βενζίνης που πληρώνουν δηλαδή οι καταναλωτές, μπαίνουν στο ντεπόζιτο μόλις τα 91 και τα 9 ευρώ... τα πληρώνουν για αέρα κοπανιστό!
Μάλιστα σύμφωνα με το υπουργείο μετά την έρευνα αυτό που πρέπει κυρίως να βάζει σε υποψίες τον καταναλωτή είναι η ίδια η τιμή της βενζίνης. Όσο πιο φτηνό είναι, λένε, το πρατήριο, τόσο μεγαλύτερη είναι και η πιθανότητα κλοπής.
Η έρευνα δεν είχε... οριζόντια αποτελέσματα. Υπάρχουν πρατήρια που κλέβουν... με επιστημονικό τρόπο, κλέβουν δηλαδή μικρό ποσοστό από 2% ως 3% με στόχο ο καταναλωτής να μην καταλάβει τη διαφορά.
Έτσι κλιμακώνεται και η ... έκπτωση που βλέπει κανείς σε σχέση με τη μέση τιμή στα υπόλοιπα πρατήρια και έτσι βγαίνει το συμπέρασμα του υπουργείου ότι ο καταναλωτής θα πρέπει να είναι υποψιασμένος από τις υπερβολικά χαμηλές τιμές.
Η κατάσταση μάλιστα είναι τόσο γενικευμένη που σύμφωνα με την έρευνα ο μέσος όρος κλοπής μεταφράζεται σε 2 με 3 ευρώ για κάθε 100 ευρώ βενζίνης που βάζει ο καταναλωτής.
Μάλιστα όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα οι καταναλωτές είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούν τις περισσότερες φορές την κλοπή καθώς συνήθως η κλοπή είναι σε... ψιλά. Για παράδειγμα ένας καταναλωτής που πλήρωσε 50 ευρώ για να βάλει στο αυτοκίνητό του 34,65 λίτρα με τιμή 1.443 ευρώ το λίτρο, έφυγε από το πρατήριο με 31,36 λίτρα, πλήρωσε δηλαδή 3 λίτρα αέρα κοπανιστό, αλλά η ένδειξη στο αυτοκίνητό του δεν πρόδιδε την κλοπή, παρά το γεγονός ότι έχασε από την τσέπη του περίπου 4 ευρώ...

newsit.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!