Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016


Που να το φανταζόταν η βασίλισσα Ελισάβετ ότι ένας μεθυσμένος άντρας θα χαλούσε το γεύμα της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η βασίλισσα Ελισάβετ έτρωγε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Goring Hotel μαζί με ανώτερους υπαλλήλους του παλατιού.

Ο μεθυσμένος άνδρας εισέβαλε ξαφνικά και άρχισε να κουνά τα χέρια του.

Αμέσως, ένας από τη φρουρά της βασίλισσας, τον ακινητοποίησε και στη συνέχεια, ο διευθυντής του ξενοδοχείου, να προσπάθησε να προστατεύσει την βασίλισσα συνοδεύοντάς την έξω.

Σύμφωνα με μαρτυρίες , ο άνδρας προηγουμένως τριγυρνούσε μεθυσμένος στην περιοχή, φωνάζοντας «Είμαι Ιρλανδός». Τα κίνητρά του παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος, αφού οι αστυνομικοί πήραν τα στοιχεία του.

ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr

Με ζεστά λόγια και προσωπικές εξομολογήσεις, που του είχε εμπιστευτεί τα τελευταία χρόνια ο Πέτρος Φυσσούν αποχαιρέτησε ο πνευματικός του πατέρας Βασίλειος, τον σπουδαίο ηθοποιό που έφυγε την περασμένη Δευτέρα από τη ζωή, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι άφησε όλο το αρχείο του στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων στον Λυκαβηττό.

«Στις 05:30 τα ξημερώματα της ημέρας που έφυγε, ο διπλανός του (σ.σ. στο δωμάτιο του νοσοκομείου) τον είδε ακίνητο και φοβήθηκε για το μοιραίο. Σηκώθηκε από το κρεβάτι του και έπιασε το χέρι του Πέτρου. Ήταν κρύο. Κίνησε να φωνάξει τις νοσοκόμες και τότε ο Πέτρος σήκωσε το παγωμένο χέρι του. Έκανε τρεις φορές το σταυρό του και ξεψύχησε μόνος στο δωμάτιο» είπε ο πνευματικός του Πέτρου Φυσσούν, όπως γράφει η Espresso.

Με βουρκωμένα μάτια οι παρευρισκόμενοι άκουγαν τον ιερέα που βοήθησε με όλες τις δυνάμεις του τον ηθοποιό στις οικονομικές δυσκολίες των τελευταίων ετών.

Πριν από δώδεκα χρόνια ο Πέτρος Φυσσούν είχε βρεθεί μπροστά σε ακόμη μία δοκιμασία. Η μοναχοκόρη του Άννια, φέρελπις ηθοποιός, αποφάσισε να εγκαταλείψει το θέατρο. Οι τότε κριτικές για εκείνη ήταν διθυραμβικές και όλοι μιλούσαν για ένα παιδί που θα συνέχιζε επάξια το έργο του πατέρα του πάνω στη σκηνή.Κι όμως, εκείνη αποφάσισε να αφήσει τα πάντα πίσω της, καριέρα οικογένεια και κοσμική ζωή και να αφιερωθεί στον μοναχισμό.

ΠΗΓΗ: Espresso

Στο μέλλον θα μπορείτε να καταναλώνετε τα αγαπημένα σας πιάτα σε εικονική πραγματικότητα, χωρίς να φοβάστε τις επιπλέον θερμίδες!

Υπάρχει άραγε κάποιος χρυσός κανόνας που μπορείτε να εφαρμόσετε στη διατροφή σας, ώστε να διατηρήσετε σε καλό επίπεδο το βάρος σας, αλλά και να βελτιώσετε την υγεία σας; Πολλές και διαφορετικές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτό το φλέγον ζήτημα, όμως οι περισσότερες καταλήγουν στα εξής απλά: Περιορίστε τους υδατάνθρακες και τις επεξεργασμένες τροφές, βάλτε περισσότερα λαχανικά στο πιάτο σας και αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες κρέατος. Ως εδώ καλά.

Όμως, κακά τα ψέματα, ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα νόστιμο burger, μια πίτσα, ή τα πιο παραδοσιακά πιτόγυρα; Πώς να αποφύγεις το βραδινό γλυκάκι ή τις μπύρες;

Μια ομάδα ερευνητών από την Ιαπωνία θέλει να δώσει λύση σε αυτά τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας και για τον λόγο αυτό αναπτύσσει μια πρωτοποριακή τεχνολογία, η οποία θα επιτρέπει στο μέλλον να γευόμαστε όλα όσα τραβάει η όρεξή μας... εικονικά, χωρίς δηλαδή στην πραγματικότητα να καταναλώνουμε βλαβερές τροφές.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια ειδική συσκευή, η οποία αξιοποιεί αισθητήρες και ηλεκτρόδια, προκειμένου ο χρήστης να αισθάνεται ότι γεύεται και καταναλώνει φαγητό, χωρίς ωστόσο να βάζει τίποτα στο στομάχι του! Το πρωτότυπο της είναι ικανό να “πείσει” τον ανθρώπινο εγκέφαλο ότι το σώμα λαμβάνει τροφή, καθώς μιμείται όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την υφή του φαγητού.

Με λίγα λόγια, ίσως κάποτε θα μπορούμε να βλέπουμε, να μυρίζουμε και να γευόμαστε τους αγαπημένους μας μεζέδες σε Virtual Reality!

Πηγή: e-pcmag.gr

Σε όλον τον κόσμο η εισαγωγή των νέων σε μια Ιατρική Σχολή θεωρείται σημαντικό επίτευγμα, όμως το τίμημα φαίνεται πως είναι μεγάλο.

Μια νέα διεθνής επιστημονική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα μεγάλο ποσοστό φοιτητών Ιατρικής εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης (το 27%) ή σκέψεις αυτοκτονίας (το 11%).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντάγκλας Μάτα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Journal of American Medical Association» (JAMA), ανέλυσαν 195 έρευνες που αφορούσαν συνολικά 129.000 φοιτητές ιατρικών σχολών σε 47 χώρες.

Η μετα-ανάλυση διαπίστωσε ότι περισσότεροι από ένας στους τέσσερις εκπαιδευόμενοι γιατροί «φλερτάρουν» με την κατάθλιψη και πάνω από ένας στους δέκα με την αυτοκτονία!

Ανάλογα με τη μελέτη και τη χώρα, τα ποσοστά κατάθλιψης εμφανίζονται να κυμαίνονται από 9% έως 56%, ενώ του αυτοκτονικού ιδεασμού από 7% έως 24%.

Μάλιστα, πολύ λίγοι φοιτητές (μόνο το 16%) έχουν καταφύγει σε αναζήτηση ιατρικής βοήθειας για τα ψυχολογικά προβλήματά τους.

«Η κατάθλιψη είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει όλα τα επίπεδα της ιατρικής εκπαίδευσης, επιδρώντας αρνητικά στην υγεία των γιατρών σε βάθος χρόνου, καθώς και στην ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών στα πανεπιστημιακά ιατρικά νοσοκομεία», δήλωσε ο κ. Μάτα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η βασική αιτία είναι η ψυχική επιβάρυνση των μελλοντικών γιατρών από τις απαιτήσεις των σπουδών και την ανταγωνιστικότητα στις σχολές τους.

Όπως αναφέρουν, το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπισθεί πιο σοβαρά και να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν υπάρχει κάτι που δεν περιμέναμε με τίποτα να ακούσουμε είναι πως η Kim Kardashianκαι ο Kanye West παίρνουν διαζύγιο.

Μπορεί η Kim Kardashian να βοηθάει τον σύζυγο της να αναρρώσει μετά το breakdown, που τον κράτησε 10 ημέρες στο νοσοκομείο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το US Weekly, η 36χρονη star δεν είναι καθόλου χαρούμενη με τον γάμο της πια και σκέφτεται να ζητήσει διαζύγιο από τον ράπερ, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Όπως φαίνεται τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά εδώ και αρκετό καιρό, από τότε σχεδόν που ο Kanye νοσηλεύτηκε και η Kim Kardashian έχει δηλώσει πως νιώθει παγιδευμένη μέσα στον ίδιο της τον γάμο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, πως μόλις ο ράπερ επανέλθει στην φυσιολογική του κατάσταση, τότε θα κάνει και την αίτηση για το διαζύγιο, ενώ σκέφτεται ήδη να ξεκινήσει διαδικασίες για να αναλάβει την πλήρη κηδεμονία των παιδιών τους, North και Saint.

ΠΗΓΗ: queen.gr

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των ποδηλάτων στην Κοπεγχάγη είναι πλέον επίσημα μεγαλύτερος από τον αριθμό των αυτοκινήτων.
Οι Αρχές της δανικής πρωτεύουσας καταγράφουν τους αριθμούς των ποδηλάτων εδώ και δεκαετίες, και τώρα 20 ηλεκτρικοί αισθητήρες σε όλη την πόλη αυτοματοποιούν τη μέτρηση του αριθμού των ποδηλάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους. Τον τελευταίο χρόνο, μετρήθηκαν 35.080 νέα ποδήλατα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στα 265.700, ενώ τα αυτοκίνητα της πόλης καταμετρώνται σε 252.600.
Οι 20 ηλεκτρικοί αισθητήρες εγκαταστάθηκαν σταδιακά από το 2009 στο δημαρχείο της πόλης και γύρω από την πόλη, για την αυτόματη μέτρηση των ποδηλάτων που ταξιδεύουν μέσα από τη μητροπολιτική περιοχή. Η καταγραφή της κυκλοφορίας των ποδηλάτων είναι μόνο μία πτυχή του στόχου της κυβέρνησης να ενθαρρύνει περισσότερο την αστική ποδηλασία. Η κυκλοφορία των ποδηλάτων έχει αυξηθεί κατά 68% τα τελευταία 20 χρόνια.
Η κυβέρνηση της Δανίας έχει δαπανήσει 135 εκατ. ευρώ από το 2005, προκειμένου να ενθαρρύνει και να διευκολύνει τη μετακίνηση με ποδήλατα, όπως με την κατασκευή γεφυρών και δρόμων αποκλειστικά για ποδηλάτες και πεζούς. Ενώ η κυκλοφορία των ποδηλάτων συνεχίζει να αυξάνεται, σημειώνοντας άνοδο 15% μόνο τον τελευταίο χρόνο, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων μειώνεται σταδιακά, σημειώνοντας πτώση 1% σε σύγκριση με πέρυσι.
Η πόλη έχει ως στόχο το 2025 να γίνεται το 50% του συνόλου των μετακινήσεων με ποδήλατα. Το ποσοστό αυτό σήμερα είναι ήδη στο 41%. Εξάλλου, το μετρό της Κοπεγχάγης θα εγκαινιάσει μία νέα επέκταση το 2019, με σκοπό να μειωθούν περαιτέρω οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Τα σέξι neon μαλλιά που λάμπουν στο σκοτάδι!
Ονομάζεται Guy Tang και είναι ιδιοφυΐα αναφορικά στις εκκεντρικές βαφές μαλλιών. Πρόσφατα, παρουσίασε μια ιδιαίτερα extreme  πρόταση για το τριχωτό της κεφαλής, μια τρελή δημιουργία που όπως φαίνεται έχει ξετρελάνει πολλούς.
Πρόκειται για μαλλιά που λάμπουν όταν επάνω τους πέσει black light! Τα μαλλιά, στο κανονικό φως έχουν τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, αλλά χάρη σε μια ειδική σειρά βαφών, όταν σβήσει κάποιος τα φώτα η μαγεία μεταφέρεται στις τρίχες...
Στους αδύναμους Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ - Όλοι οι πιθανοί αντίπαλοι
Στους “αδύναμους” της φάσης των 32 του Europa League θα μπουν στην κλήρωση της Δευτέρας Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, που προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τους ομίλους τους. Αυτό σημαίνει ότι στους 32 θα κληθούν να αντιμετωπίσουν είτε κάποια από τις ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους στο Europa League, είτε κάποια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ειδικότερα, οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους τους και άρα είναι υποψήφιες αντίπαλοι των δύο ελληνικών ομάδων είναι οι εξής:

Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) – δεν μπορεί να κληρωθεί με Ολυμπιακό
Σεντ Ετιέν (Γαλλία)
Ζενίτ (Ρωσία)
Ρόμα (Ιταλία)
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) ή Γκενκ (Βέλγιο)*
Άγιαξ (Ολλανδία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Σάλκε (Γερμανία)
Φιορεντίνα (Ιταλία) – δεν μπορεί να κληρωθεί με ΠΑΟΚ
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Άνκαρασπορ (Τουρκία)

*εκκρεμεί το παιχνίδι της Σασουόλο με την Γκενκ που αναβλήθηκε. Με ισοπαλία ή νίκη, η Γκενκ παίρνει την πρώτη θέση, αλλιώς πρώτη θα είναι η Μπιλμπάο.

Σε αυτές προστίθενται οι τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων του Champions League, δηλαδή οι:

Κοπεγχάγη (Δανία)
Λιόν (Γαλλία)
Τότεναμ (Αγγλία)
Μπεσίκτας (Τουρκία)

Σημειώνεται ότι εκτός των δύο ελληνικών ομάδων, στο γκρουπ των “αδύναμων” μπαίνουν και οι:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Άντερλεχτ (Βέλγιο)
Άλκμααρ (Ολλανδία)
Άστρα (Ρουμανία)
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) ή Γκενκ (Βέλγιο)*
Θέλτα (Ισπανία)
Γάνδη (Βέλγιο)
Κράσνονταρ (Ρωσία)
Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Ροστόφ (Ρωσία)
Γκλάντμπαχ (Γερμανία)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)
Εκδηλώσεις με άρωμα Χριστουγέννων στην Αθήνα
Η αγαπημένη γιορτή όλων, μικρών και μεγάλων, φτάνει και η πόλη το γιορτάζει. Από τις 3 Δεκεμβρίου, λοιπόν, απολαμβάνουμε εκδηλώσεις με χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα και αρχίζουμε να ζούμε το πιο όμορφο παραμύθι της χρονιάς.
Χριστουγεννιάτικα χωριά, μουσικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, εκπαιδευτικά εργαστήρια, στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου, σχεδιασμός γουριού για το 2017 κ.α. είναι κάποια από τα events που αφυπνίζουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα μας και μας βάζουν σε εορταστικό mood από τις πρώτες μέρες του μήνα.

The Christmas Factory

christmasfactory_1_edited
Το «The Christmas Factory» επιστρέφει για 4η χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και σας περιμένει όλους. Από τις 2 Δεκεμβρίου 2016 έως και τις 2 Ιανουαρίου 2017, το «The Christmas Factory» θα βρίσκεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και θα περιμένει μικρούς και μεγάλους με νέες εκπλήξεις, απίθανες προτάσεις για παιχνίδι και πολλά δώρα!
Ανανεωμένο, με νέα και ακόμα πιο γιορτινή διακόσμηση, λαμπερό και ζεστό, με ευφάνταστα εργαστήρια, απίθανα παιχνίδια, πεντανόστιμες λιχουδιές, συναρπαστικές εκδηλώσεις και το κυριότερο... με περισσότερα δωρεάν παιχνίδια που περιλαμβάνονται στο εισιτήριο εισόδου! Το «The Christmas Factory» είναι εδώ ξανά για ατελείωτες ώρες διασκέδασης και χαράς!
Πληροφορίες
Ώρες λειτουργίας: 10.00- 22.00/ Τιμή εισιτηρίου: 5,50 ευρώ/Δευτέρα- Παρασκευή: Τα 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός. Η προσφορά ισχύει έως και 23/12
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
www.thechristmasfactory.gr

Santa Run

santarun_edited
Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου το κέντρο της Αθήνας θα κατακλυστεί από αμέτρητους Άγιους Βασίληδες. Ο λόγος για το Santa Run, που διοργανώνεται στην πόλη για 3η χρονιά και μας βάζει σε εορταστικό κλίμα λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για μία διοργάνωση που προάγει τον αθλητισμό και την άσκηση, ενώ ταυτόχρονα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς ο κάθε δρομέας μπορεί να συμμετάσχει με το συμβολικό ποσό των 10 ευρώ. Το σύνολο των κερδών θα διατεθεί στο Σωματείο Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος και στο Κέντρο Υποδοχής και Αληλλεγγύης Δήμου Αθηναίων.
Το πλήθος των συμμετεχόντων θα ντυθούν με στολές του Άγιου Βασίλη και θα διασχίσουν μια διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων στο κέντρο της Αθήνας με αφετηρία και τερματισμό το City Link (Στοά Σπυρομήλιου). Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τα Holmes Place σε συνεργασία με την Cummunication Lab και την συνδιοργάνωση του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων).
Πληροφορίες 
Για εγγραφές στις γραμματείες των Holmes Place στην Αθήνα (210 3259400), το Μαρούσι (210 6196791) και τη Γλυφάδα (210 9690096), από όπου οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν και τις στολές του Αγ. Βασίλη.

Μουσείο Ακρόπολης

mouseioakropolis_edited
Το Μουσείο Ακρόπολης θα προσφέρει στους επισκέπτες του τον Δεκέμβριο παιδικά κινητά εργαστήρια, αρχαιολογικά παιχνίδια με Lego, μελωδίες άρπας στην Αίθουσα του Παρθενώνα, οικογενειακά σακίδια και άλλες εκπλήξεις. Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε από τις 17/12 και ολοκληρώνονται στις 23/12.
Επιπλέον, τις γιορτινές ημέρες το καφέ του ισογείου και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα προσφέρουν παραδοσιακά γιορτινά πιάτα και γλυκίσματα. Οι γνωστοί μουσικοί της αθηναϊκής τζαζ σκηνής του Μουσείου θα δώσουν χριστουγεννιάτικο χρώμα στο εστιατόριο τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου, ερμηνεύοντας γνωστές μελωδίες από το διεθνές τζαζ ρεπερτόριο.
Πληροφορίες
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
Τηλ. 210 9000900
www.theacropolismuseum.gr

Μέγαρο Μουσικής

megaro_edited
Η αυλαία των Χριστουγέννων στο Μέγαρο Μουσικής ανοίγει στις 10/12 με βιεννέζικα βαλς από τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής και την περίφημη Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor.
Η συνέχεια διαφαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα με τη Βασίλισσα του Χιονιού στις 17/12 (και για 16 παραστάσεις) από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου.
«Ο Καραγκιόζης στο εργαστήρι του Αϊ Βασίλη», Θίασος Σκιών του Ηλία Καρελλά, αναλαμβάνει τα ηνία στις 17/12, ενώ στις 18/12 για δεύτερη χρονιά μαναδικές δημιουργίες των Μπαλέτων Μπολσόι σε απευθείας ή μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από τη Μόσχα κεντρίζουν το ενδιαφέρον.
Στις 18/12 η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δίνει Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με έργα των J.S. Bach, G.F. Handel, H. Pfitzner και H. Albrecht, ενώ στις 21/12 η παιδική και νεανική χορωδία Rosarte τραγουδούν για τα Χριστούγεννα.
Τέλος στις 23 και 25/12 θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε την παράσταση «George Frideric Handel: Μεσσίας», την πεμπτουσία της μουσικής για τη Γέννηση.
Πληροφορίες
Κόκκαλη 1, Αθήνα
Τηλ. 210 7282000
www.megaron.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!