Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018


Κατά τον επόμενο αιώνα, οι υψηλότερες θερμοκρασίες και ο αυξημένος αριθμός ξηρασιών θα πλήξουν την παγκόσμια προσφορά κριθαριού, ανεβάζοντας έτσι τις τιμές της μπύρας. Ο οικονομολόγος Ντέιμπο Γκουάν του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας και οι συνεργάτες του ανέπτυξαν πολλαπλά σενάρια βασισμένα σε διάφορα κλιματικά και οικονομικά μοντέλα, για να εξετάσουν την πορεία των τιμών της μπύρας.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, ο ακραίες καιρικές συνθήκες θα μειώσουν την απόδοση του κριθαριού κατά 3% έως 17%. Οι τροπικές περιοχές όπως η Κεντρική και Νότια Αμερική θα δεχτούν τις χειρότερες συνέπειες, αλλά οι αποδόσεις των καλλιεργειών θα αυξηθούν σε ορισμένες εύκρατες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ορισμένες περιοχές αυτών των χωρών θα παρουσιάσουν αύξηση της απόδοσης έως και 90%, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για να αντισταθμίσει την παγκόσμια μείωση.
Ο Γκουάν και οι συνάδελφοί του πέρασαν αυτές τις αλλαγές στην απόδοση του κριθαριού σε ένα υπάρχον οικονομικό μοντέλο που μπορεί να εξηγήσει τις αλλαγές στην προσφορά και τη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά. Αυτό τους επέτρεψε να εξετάσουν πώς η μειωμένη παραγωγή κριθαριού θα επηρεάσει την τιμολόγηση και την κατανάλωση μπύρας στις διάφορες χώρες, καθώς και το διακρατικό εμπόριο.
Στο χειρότερο σενάριο, η μείωση της προσφοράς κριθαριού παγκοσμίως θα είχε ως αποτέλεσμα μείωση κατά 16% της παγκόσμιας κατανάλωσης μπύρας κατά τα έτη ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι τιμές θα είναι κατά μέσο όρο διπλές.
Ένας στόχος της έρευνας σύμφωνα με τον Γκουάν, ήταν να καταστήσει πιο απτό στο κοινό το πώς κλιματική η αλλαγή θα επηρεάσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

Λίγο αργότερα, ο σούπερ σταρ της ποπ, Τζάστιν Μπίμπερ, πρώην σύντροφος της Γκόμεζ εθεάθη να πηγαίνει στην εκκλησία, όπως συχνά κάνει τις Τετάρτες.
Φαινόταν απεγνωσμένος και έξω από την εκκλησία τον αγκάλιαζαν και τον παρηγορούσαν φίλοι του. Η σύζυγός του Χέιλι Μπάλντγουιν, με την οποία παντρεύτηκε πρόσφατα, δεν εμφανίστηκε στις φωτογραφίες.
Μία μέρα αργότερα ο Τζάστιν Μπίμπερ εθεάθη να κλαίει μέσα σε ένα αυτοκίνητο, στο οποίο ήταν μαζί με τη σύζυγό του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δυο τους έφευγαν από την κατοικία πάστορα και οι θαυμαστές και θαυμάστριές του αναρωτιούνται αν έκλαιγε λόγω της κατάστασης της Γκόμεζ.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον σκελετό ενός δεκάχρονου παιδιού σε έναν αρχαιορωμαϊκό χώρο της Ιταλίας, το οποίο θεωρούν πως ενταφιάστηκε με τελετουργικό τρόπο ώστε να μην αναστηθεί από τους νεκρούς.  Τα απομεινάρια του σκελετού εντοπίστηκαν από αρχαιολόγους του Πανεπιστημίου της Αριζόνας και του Στάνφορντ, ενώ στο στόμα του παιδιού βρέθηκε τοποθετημένη μια πέτρα.  

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πέτρα είχε τοποθετηθεί σκοπίμως στο πλαίσιο ενός τελετουργικού, με στόχο να αποτρέψει την ανάσταση του παιδιού μετά τον ενταφιασμό.    Η ασυνήθιστη «ταφή βαμπίρ», όπως αποκαλείται, χαρακτηρίστηκε ως «εξαιρετικά ανατριχιαστική και περίεργη» από τον αρχαιολόγο - Καθηγητή Ντέιβιντ Σόρεν, ο οποίος πραγματοποιεί ανασκαφές στην περιοχή της Τεβερίνα από το 1987.   «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Οι ντόπιοι το αποκαλούν “Vampire of Lugnano”», ανέφερε ο Καθηγητής.
Ο σκελετός βρέθηκε σε μια νεκρόπολη παιδιών (La Necropoli dei Bambini), που έχει τις ρίζες της πίσω στην εποχή όταν είχε ξεσπάσει επιδημία ελονοσίας, το 400 μ.Χ., στην διάρκεια της οποία πέθαναν πολλά βρέφη και μικρά παιδιά της περιοχής.    Οι αρχαιολόγοι πίστευαν, μέχρι πρότινος, πως το νεκροταφείο ήταν αποκλειστικά για βρέφη, νήπια και αγέννητα έμβρυα, καθώς το μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί που έφεραν στο φως οι τελευταίες 50 ανασκαφές ήταν ένα κορίτσι τριών ετών.  


Ωστόσο, η ανακάλυψη του σκελετού του δεκάχρονου παιδιού, του οποίου η ηλικία προσδιορίστηκε από την οδοντοστοιχία -αλλά δεν έχει γίνει γνωστό το φύλο, υποδεικνύει πως ενδεχομένως το νεκροταφείο να υπήρξε σημείο ταφής και για μεγαλύτερα παιδιά.  «Βάσει της ηλικίας του παιδιού και της κατάστασής του -με την πέτρα τοποθετημένη μέσα στο στόμα του, φαίνεται, αυτή τη στιγμή, να πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο σε  ένα ήδη αφύσικο νεκροταφείο», σχολίασε ο επικεφαλής των ανασκαφών, Ντέιβιντ Πίκελ.    
Προηγούμενες ανασκαφές στη συγκεκριμένη νεκρόπολη παιδιών έχουν φέρει στο φως οστά από βρέφη και νήπια δίπλα σε αντικείμενα που σχετίζονται με τελετές μαγείας, ανάμεσά τους νύχια από κοράκια, κόκαλα βατράχου, χάλκινα καζάνια γεμάτα στάχτη και απομεινάρια κουταβιών, τα οποία φαίνεται πως είχαν θυσιαστεί. Να σημειωθεί πως στον σκελετό του τρίχρονου κοριτσιού είχαν βρεθεί πέτρες πάνω στα πόδια και τα χέρια, μια τελετουργική μέθοδος την οποία χρησιμοποιούσαν διάφορες κουλτούρες προκειμένου να εμποδίσουν τον νεκρό να αναστηθεί.  «Γνωρίζουμε πως οι Ρωμαίοι ανησυχούσαν έντονα με αυτό και θα έφταναν στο σημείο να επιστρατεύσουν μεθόδους μαγείας ώστε να εμποδίσουν το κακό -ο,τιδήποτε μόλυνε το σώμα- να βγει έξω. Είναι στην ανθρώπινη φύση να έχει ανάμικτα συναισθήματα για τους νεκρούς και να αναρωτιέται αν όντως αυτό είναι το τέλος», εξήγησε ο Καθηγητής Σόρεν.

Ο Σεπτέμβριος του 2018 ήταν ο πέμπτος πιο θερμός Σεπτέμβριος στην ιστορία του πλανήτη και το 2018 αναμένεται να γίνει το τέταρτο θερμότερο έτος, σύμφωνα με νέα στοιχεία της NASA.
Σύμφωνα με τον Γκάβιν Σμιντ, διευθυντή του Ινστιτούτου Γκόνταρντ της NASA, το 2018 είναι επίσης πιθανόν να αποτελέσει το τέταρτο συνεχόμενο έτος με μέση θερμοκρασία ένα βαθμό Κελσίου πάνω από το μέσο όρο του 19ου αιώνα. Μια πρόσφατη έκθεση για το κλίμα από τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησε για ιδιαίτερα σοβαρές συνέπειες εάν η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν περιοριστεί στον 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.
Στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, η Ευρώπη, οι ανατολικές ΗΠΑ, η ρωσική Αρκτική και η Αλάσκα ήταν πολύ πιο θερμές από το μέσο όρο. Η Νότια Αμερική, η Αφρική και η Αυστραλία ήταν επίσης θερμότερες από τον μέσο όρο. Τα μοναδικά σημεία της Γης που ήταν πιο ψυχρά στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου ήταν στο βορειοδυτικό Καναδά, σε τμήματα του Βόρειου Ατλαντικού κοντά στη Γροιλανδία και στη βορειοανατολική Ανταρκτική.
Με βάση στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, τα πέντε θερμότερα χρόνια έχουν όλα σημειωθεί από το 2010, και τα δέκα θερμότερα χρόνια έχουν καταγραφεί από το 1998.
Με το φαινόμενο Ελ Νίνιο να αναπτύσσεται στον τροπικό Ειρηνικό Ωκεανό, είναι πιθανό το 2019 να είναι θερμότερο από το 2018, καθώς τέτοια γεγονότα τείνουν να μεταφέρουν περισσότερη θερμότητα από τους ωκεανούς στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η Μέγκαν πιστεύεται ότι διανύει την 12η εβδομάδα της κύησης.
Η είδηση δημοσιοποιήθηκε λίγο μετά την άφιξη του ζεύγους στην Αυστραλία για την πρώτη του υπερπόντια περιοδεία, ένα ταξίδι με σφικτό πρόγραμμα που θα συνεχιστεί στα νησιά Φίτζι και Τόνγκα του νότιου Ειρηνικού και θα ολοκληρωθεί στη Νέα Ζηλανδία.
Ο 34χρονος Χάρι, ο δευτερότοκος γιος του διαδόχου του θρόνου πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου και της αείμνηστης πρώτης συζύγου του πριγκίπισσας Νταϊάνας, παντρεύτηκε την 37χρονη Αμερικανίδα Μέγκαν Μαρκλ, πρώην πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς "Suits", πριν από πέντε μήνες στον πύργο του Ουίνδσορ, στο δυτικό Λονδίνο. Η παραμυθένια τελετή αναμεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση και την παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.
Δύο μήνες πριν από τον γάμο, η Μέγκαν κοιτάζοντας παιδικά ρούχα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Μπέλφαστ, είχε δηλώσει: "Είμαι σίγουρη ότι μια μέρα θα τα χρειαστούμε αυτά".
Σε συνέντευξη το 2016, η ίδια είχε δηλώσει ότι η μητρότητα είναι ένας από τους στόχους της. "Ανυπομονώ να κάνω οικογένεια, τη δεδομένη στιγμή."
Όσο για τον Χάρι, εδώ και καιρό εκδήλωνε την επιθυμία του να γίνει πατέρας. Το 2015, πριν γνωριστεί με τη Μέγκαν, είχε παραδεχτεί ότι όταν βλέπει την οικογένεια του αδελφού του να μεγαλώνει, θέλει και αυτός να αποκτήσει παιδιά. "Σίγουρα, θα ήθελα να έχω τώρα παιδιά, αλλά πρέπει να περάσω από κάποια διαδικασία", είχε πει πριν προσθέσει: "Θα ήταν υπέροχο να έχω κάποια στο πλευρό μου που θα αισθάνεται το ίδιο".
Το ζευγάρι επέστρεψε στον πύργο του Ουίνδσορ για τον γάμο της εξαδέλφης του Χάρι πριγκίπισσας Ευγενίας την Παρασκευή, στον οποίο παρέστησαν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Χάρι και η Μέγκαν ανακοίνωσαν το χαρμόσυνο γεγονός στα άλλα μέλη της οικογένειας στον γάμο της Ευγενίας.
Νταϊάνα ή 'Αρθουρ;
Η ανακοίνωση του ερχομού του νέου μωρού στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας, μερικούς μήνες έπειτα από έναν γάμο που συνδύαζε τη μεγαλοπρέπεια της βρετανικής μοναρχίας με χροιές του αφροαμερικανικού πολιτισμού, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τη γιαγιά του Χάρι βασίλισσα Ελισάβετ, τον παππού του δούκα του Εδιμβούργου, όπως και από τον πατέρα του Χάρι, πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα.
Η Ντόρια Ράγκλαντ, η μητέρα της Μέγκαν, δήλωσε "πανευτυχής από το νέο αυτό" και ότι "ανυπομονεί να πάρει στην αγκαλιά της το πρώτο της εγγόνι", διευκρίνισαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Σύμφωνα με το γραφείο στοιχημάτων Paddy Power, Νταϊάνα είναι το επικρατέστερο όνομα των στοιχημάτων αν το παιδί είναι κορίτσι και 'Αρθουρ αν είναι αγόρι. Ο Χάρι ήταν 12 χρονών όταν έχασε τη μητέρα του σε τροχαίο στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997.
Το μωρό του Χάρι και της Μέγκαν θα είναι πολύ χαμηλά στη σειρά διαδοχής στο θρόνο και δεν αναμένεται να φέρει τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας, εκτός αν η βασίλισσα αποφασίσει διαφορετικά.
Η μαύρη περιβολή της Μέγκαν και οι δύο μεγάλοι φάκελοι που κρατούσε βγαίνοντας από το αεροδρόμιο, προφανώς για να κρύψει μια φουσκωμένη κοιλίτσα, προκάλεσαν υποψίες στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης. "Μήπως η δούκισσα του Σάσεξ κρύβει ένα βασιλικό μυστικό;" ήταν ο τίτλος της Daily Telegraph του Σίδνεϊ, πριν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον ανακοινώσουν το ευτυχές γεγονός.

Η Samsung Electronics Hellas παρουσίασε τα νέα μέλη της οικογένειας Galaxy στις σειρές Galaxy A, Α9 και Α7, καθώς και Galaxy J, J6+ and J4+.
Τα νέα smartphones έχουν δημιουργηθεί γι’ αυτούς που γνωρίζουν τι θέλουν, αγαπούν να εξερευνούν νέα μέρη, να αιχμαλωτίζουν κάθε στιγμή και να τη μοιράζονται, όπως την βλέπουν. Το Galaxy A9 έρχεται με την πρώτη παγκοσμίως τετραπλή κάμερα στην πίσω όψη της συσκευής, και το Galaxy A7 με επαναστατική τριπλή κάμερα.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα, αξιοποιώντας την κληρονομιά της Samsung στην ανάπτυξη της κάμερας του smartphone, να δώσουμε σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές την ευκαιρία να απολαύσουν καινοτομία αιχμής που τους προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες» δήλωσε ο Άρης Παρασκευόπουλος, Επικεφαλής του Τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας της Samsung στην Ελλάδα.

Το πρωτοποριακό Samsung Galaxy A9
Είτε πρόκειται για μία selfie ή ένα εκπληκτικό πανόραμα το Galaxy A9 αποτελεί την ιδανική επιλογή, καθώς επιτρέπει στους καταναλωτές να αιχμαλωτίζουν και να μοιράζονται άμεσα τις καθημερινές τους στιγμές. Γι’ αυτό το Galaxy A9 διαθέτει τις καλύτερες καινοτομίες κάμερας της Samsung, επιτρέποντας σε όλους να ζήσουν ακόμα πιο συναρπαστικές εμπειρίες και να αποκτήσουν αμέτρητες δυνατότητες στην κάθε τους στιγμή.

Χάρη στους 4 φακούς του Galaxy A9, ο χρήστης μπορεί να κρατήσει για πάντα δυναμικές και όμορφες φωτογραφίες.
  • Το 2x Optical Zoom εξασφαλίζει εκπληκτικές και ευκρινείς κοντινές λήψεις ακόμη και από μακριά.
  • Χάρη στους υπερευρυγώνιους φακούς ο χρήστης μπορεί να απαθανατίζει τον κόσμο, όπως τον βλέπει, χωρίς όρια, και να φωτογραφίζει σαν επαγγελματίας χάρη στη λειτουργία βελτιστοποίησης σκηνής.
  • Δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητα με τον φακό βάθους, καθώς προσφέρουν ελευθερία χειροκίνητης διαχείρισης του βάθους πεδίου των φωτογραφιών.
  • Δυνατότητα αποτύπωσης καθαρών και φωτεινών φωτογραφιών ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού χάρη στον κύριο φακό 24 Megapixel του Galaxy A9.
Σχεδιασμένο για να απλουστεύει τη ζωή, το Galaxy A9 διαθέτει μπαταρία 3,800mAh, 128GB αποθηκευτικό χώρο και επέκταση μνήμης έως και 512GB.
Samsung Galaxy A7 – Μία πρακτική και δυνατή συσκευή
To Galaxy A7 διαθέτει νέες καινοτόμες λειτουργίες που κάνουν την καθημερινότητα πιο εύκολη και συναρπαστική. Δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αιχμαλωτίσει και να μοιραστεί τις εμπειρίες του με τη επαναστατική τριπλή κάμερα του Galaxy A7:
  • Χάρη στον υπερευρυγώνιο φακό 8 Megapixel 120°, το Galaxy A7 προσφέρει φωτογραφίες ευρείας γωνίας χωρίς κόπο.
  • Οι φακοί 24 Megapixel και βάθους σε συνδυασμό με τη λειτουργία Εστίασης σε Πραγματικό Χρόνο δίνουν τη δυνατότητα ελέγχου του βάθους πεδίου, επιτρέποντάς την προσαρμογή του bokeh εφέ για δημιουργία εκπληκτικών φωτογραφιών.
  • Μπορείτε να τραβήξετε απόλυτα καθαρές φωτογραφίες σε συνθήκες έντονου και χαμηλού φωτισμού. Ο κύριος φακός 24 Megapixel του Galaxy A7 αφήνει αυτόματα περισσότερο φως, συνδυάζοντας τέσσερα pixels σε ένα pixel σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
  • Το Galaxy A7 αναδεικνύει το καλύτερο σε αυτό που βλέπει. Διαθέτοντας την έξυπνη λειτουργία της Samsung, βελτιστοποίηση σκηνής, η κάμερά του κατηγοριοποιεί το θέμα και προσαρμόζει το χρώμα, την αντίθεση και τη φωτεινότητα για άμεση βελτιστοποίηση της ποιότητας της εικόνας.
Διαθέτοντας κορυφαία 6.0 ιντσών Super AMOLED οθόνη, το Galaxy A7 προσφέρει καθηλωτική και αδιάλειπτη θέαση. Επίσης, υποστηρίζει την τεχνολογία εντυπωσιακού ήχου Dolby Atmos®2 στα ακουστικά. Με κορυφαίο σχεδιασμό από γυαλί, είναι ταυτόχρονα πρακτικό και άνετο στο κράτημα. Galaxy A7 θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα: μπλε, μαύρο και χρυσό.

Τα κομψά Samsung Galaxy J6+ and J4+
Τα Galaxy J6+ and J4+ διαθέτουν εργονομικές καμπύλες που προσδίδουν premium εμφάνιση και αίσθηση, καθώς και άνετο κράτημα. Η βελτιωμένη 6.0” HD+ οθόνη χωρίς όρια προσφέρει εκπληκτική εμπειρία gaming και πολυμέσων, καθώς και πολλές δυνατότητες multi-tasking, αφού με τη λειτουργία διαχωρισμένης οθόνης ο χρήστης αξιοποιεί το μέγεθός της και μπορεί να απολαύσει δύο εφαρμογές ταυτόχρονα.
Επίσης, τα Galaxy J6+ and J4+ διαθέτουν αναγνώριση προσώπου για εύκολο ξεκλείδωμα, ενώ το Galaxy J6+ διαθέτει και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι της συσκευής. Το Galaxy J6+ διαθέτει μία 13 και 5 Megapixel διπλή κάμερα, επιτρέποντας την αξιοποίηση του φυσικού bokeh εφέ στις φωτογραφίες τους.
Τα Galaxy J6+ and J4+ προσφέρουν εκπληκτική απόδοση στους τομείς του ήχου, της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και στη μνήμη. Και τα δύο smartphones υποστηρίζουν την τεχνολογία ήχου Dolby Atmos® στα ακουστικά, παρέχοντας εντυπωσιακό περιβάλλοντα ήχο. Παράλληλα διαθέτουν 3,300mAh μπαταρία, σημειώνοντας μία αύξηση 10% σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς J. Τέλος το Galaxy J6+ προσφέρει 3GB RAM και είναι διαθέσιμο στην έκδοση 32GB, ενώ το Galaxy J4+ προσφέρει 2GB RAM και είναι διαθέσιμο στην έκδοση 32GB.
Το Galaxy A7 θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τις 22 Οκτωβρίου, το Galaxy A9 από τα μέσα Νοεμβρίου, το Galaxy J6+ στις 16 Οκτωβρίου και το Galaxy J4+ στις 22 Οκτωβρίου.
Τα 5 μυστικά του κάθε ζωδίου
Κριός

-Ενθουσιάζεται εύκολα, βαριέται ακόμα πιο εύκολα

-Νιώθει άβολα όταν του λες να χαλαρώσει

-Σκέφτεται τα ντοκιμαντέρ με κινέζικα βασανιστήρια που έχει δει όταν τον αγνοείς ή τον διακόπτεις

-Αυτήν την ιστορία που έχει προσθέσει πέντε σάλτσες και διηγείται όποτε βαριέται

-Με το που ερωτεύεται, σκέφτεται το γάμο, δε μπορεί να το ελέγξει

Ταύρος

-Θα ήθελε να γνωρίσει μια εκδοχή του εαυτού του, του αντίθετου φύλου

-Κλέβει τηγανητές πατάτες από το πιάτο σου χωρίς να ρωτήσει

-Δεν αντέχει τους κομπασμούς στην ομιλία

-Πιστεύει ότι έχει το καλύτερο γούστο στην Ελλάδα

-Θα πήγαινε στο My Style Rocks

Δίδυμοι

-Δεν ακούει ποτέ τι του λες, αλλά κάπως καταφέρνει να συμμετέχει στην κουβέντα

-Αν γινόταν να μην μεγαλώσει ποτέ, θα δοκίμαζε να κολλήσει την ασθένεια του Μπέντζαμιν Μπάτον

-Όσο κι αν κλαίει μέσα του, δεν θα στο δείξει

-Νιώθει τύψεις συνεχώς για την αναβλητικότητά που τον διέπει σχετικά με τις ευθύνες του

-Αλλά δεν θα το παραδεχτεί ποτέ

Καρκίνος

-Κάποια στιγμή θέλει να δοκιμάσει λίγο σκληρό, σαδομαζοχιστικό σεξ, “για την εμπειρία”

-Θέλει να σε σφαλιαρίσει όταν έχεις υπερβολική αυτοπεποίθηση

-Θα ήθελε κάποιες φορές να μπορούσε να πει ψέματα

-Κάνει αστεία γιατί μέσα του κάποιες φορές αισθάνεται θλίψη. Σαν τον Τζιμ Κάρεϊ

-Σκέφτεται ακόμα τη συμμαθήτρια του, την Αννούλα, που αρνήθηκε να τον φιλήσει στην μπουκάλα. Ήταν αδικία.


Λέων

-Δεν αφήνει τον κόσμο να δει την ευαίσθητη πλευρά του, με αποτέλεσμα να τους παρεξηγεί

-Είναι ο σκληρότερος κριτής του εαυτού του

-Ναι, έχει κι αυτός επιθυμίες πέρα από το να είναι αρεστός

-Έχει ανασφάλειες, πολλές

-Κάποιες φορές νιώθει όμορφα αν αναλάβει κάποιος άλλος να πάρει αποφάσεις ή να καθοδηγήσει την παρέα

Παρθένος

-Θα ήθελε να σταματήσουν να του μιλάνε ηλίθιοι άνθρωποι, αλλά δε μπορεί να κάνει αλλιώς

-Θα προτιμούσε να βρίσκεται στον Βόρειο πόλο και να βοηθάει πολικές αρκούδες

-Θέλει να εφευρεθούν κι άλλα apps σαν το e-food ώστε να έχει μηδενική κοινωνική συναναστροφή

-Πιστεύει είναι σπατάλη χρημάτων τα τάμπλετ γιατί είναι κάτι μεταξύ κινητού και λάπτοπ

-Έχει κάνει μπότοξ

Ζυγός

-Κάνει σχέδια, τα ξεχνάει, μετά κάνει άλλα σχέδια και όταν τον κράξεις, σε καλεί να κρατάς το φανάρι στα καινούρια σχέδιά του

-Ενίοτε σκέφτεται μήπως είναι αμφιφυλόφιλος

-Πιστεύει ότι είναι πιο όμορφος από εσένα

-Σκέφτεται ότι φέρεσαι σαν γέρος όποτε του λες να πάτε σε τσιπουράδικο

-Έχει φαντασιωθεί την παρέα του σε όργιο

Σκορπιός

-Θέλει να ποινικοποιηθεί η υποκρισία

-Είναι καχύποπτος με τους πάντες, συνεχώς

-Δείχνει ότι συμφωνεί, αλλά δεν αλλάζει ποτέ γνώμη

-Έχει σκεφτεί ότι την έχεις πέσει στον σύντροφό του/της

-Μια φορά δοκίμασε αντζούγιες με μερέντα, και του άρεσε

Τοξότης

-Σκέφτεται ότι θα ήθελε να έχει πιο πολλά λεφτά, όσο περισσότερα γίνεται

-Αρχίζει να μιλάει, και στα μισά της πρότασης ξεχνάει τι ήθελε να πει

-Πόσο βαριέται αυτή τη στιγμή, ανά πάσα στιγμή

-Δεν ξέρει πώς να πληρώσει ένα φόρο στο taxis.net

-Κοιμήθηκε μία μέρα σε παγκάκι στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό επειδή «Βαριόταν να κάνει σχέδια, αυτά είναι για τους ξενέρωτους»

Αιγόκερως

-Θέλει να τον αφήσουν επιτέλους λιγάκι στην ησυχία του

-Κατά βάθος πληγώνεται κι αυτός, εντάξει;

-Πολύ κακά πράγματα που έχει σκεφτεί για τους φίλους του και δεν τα έχει μοιραστεί μαζί τους

-Πιστεύει σε κάποιες θεωρίες συνομωσίας

-Έχει κλάψει στην ταινία Ο Διάβολος φορούσε Πράντα

Υδροχόος

-Σκέφτεται πώς θα μπορούσε να μην νιώθει ενοχές όταν έχει εγωιστικές επιθυμίες

-Μηδενική ενσυναίσθηση

-Θέλει να κάνει διάφορες κακές χειρονομίες όποτε σκέφτεσαι με γνώμονα την λογική

-Ενώ μιλάς, σκέφτεται ότι έχει δίκιο

-Ενώ βαθιά μέσα του συμφωνεί, περίεργο πλάσμα ο Υδροχόος

Ιχθείς

-Απεριόριστο χρόνο για να αφοσιωθεί στην τέχνη του

-Πιστεύει ότι τα προβλήματά του είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει ποτέ άνθρωπος

-Αυτό που του είπες τις προάλλες, και τον ενόχλησε αν θες να ξέρεις

-Αυτό που του είπες πριν τέσσερα χρόνια, επίσης τον ενόχλησε, και δεν το έχει ξεχάσει

-Δεκαπέντε ντροπιαστικές ιδέες που θα ήθελε να υλοποιήσει αλλά κοτεύει
Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν κόβεις το αλκοόλΤο αλκοόλ προκαλεί αρκετές ζημιές στο σώμα και η απόφαση να το κόψεις μπορεί να είναι ζόρικη, έχει όμως μπόλικα οφέλη. Εξαρτάται βέβαια και από το πόσο έπινες πριν πάρεις τη μεγάλη απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, είτε ήταν ένα –δύο ποτά την εβδομάδα ή ένα –δυο τη μέρα, εν καιρώ το σώμα σου θα σε ευχαριστεί.

Χάνεις βάρος

Αφού κόψεις το αλκοόλ, θα παρατηρήσεις ότι το νούμερο στη ζυγαριά θα αρχίσει να πέφτει. Λογικό αν σκεφτείς πως το αλκοόλ έχει μπόλικες «κενές» θερμίδες, οι οποίες ενισχύονται αν καταναλώνεται με χυμούς, σιρόπια και λοιπά. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως άτομα τα οποία καταναλώνουν έστω και μια φορά τον μήνα αλκοόλ, έχουν 41 περισσότερες πιθανότητες να πάρουν βάρος.

Αλλάζει το δέρμα σου

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Δερματολόγων, η κατανάλωση αλκοόλ έχει άμεση επίπτωση στην επιδερμίδα. Συγκεκριμένα, προκαλεί αφυδάτωση και μακροπρόθεσμα βλάβες στο δέρμα. Κόβωντας το αλκοόλ, θα παρατηρήσεις με τον καιρό το δέρμα σου να δείχνει υγιέστερο και λιγότερο κόκκινο.

Κοιμάσαι καλύτερα

Πέρα από το ότι το (πολύ) αλκοόλ σε κάνει να ξενυχτάς και μετά σου προκαλεί χανγκόβερ, προκαλεί επίσης διαταραχές στον ύπνο σου. Μπορεί λοιπόν να ξεραίνεσαι στο κρεβάτι αφού έχεις «χτυπήσει» 3-5 ποτηράκια κρασί, όμως το πολύ αλκοόλ διαταράσσει τον βαθύ ύπνο και σε κάνει να ξυπνάς κουρασμένος, ανεξαρτήτως με το πόσες ώρες κοιμήθηκες.

Το συκώτι σου κάνει χαρούλες

Η μεγαλύτερη από τις μεγαλύτερες, ω μεγαλύτερη ζημιά που προκαλεί η συνεχόμενη κατανάλωση αλκοόλ αφορά το συκώτι, το οποίο αναλαμβάνει και τη ζόρικη δουλειά του να το μεταβολίσει και να το αποβάλει.

Μειώνεις τον κίνδυνο καρκίνου

Το αλκοόλ πέρα από τη ζημιά που προκαλεί στο συκώτι, συνδέεται και με αρκετούς καρκίνους, μεταξύ των οποίων καρκίνος στο έντερο, στο στήθος, στον λάρυγγα, στο συκώτι, στο στόμα και στον οισοφάγο. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Καρκίνου, όσο περισσότερο αλκοόλ καταναλώνει κάποιος, τόσο αυξάνει μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο του να εμφανίσει καρκίνο λόγω αυτού.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!