
Κατά τον επόμενο αιώνα, οι υψηλότερες θερμοκρασίες
και ο αυξημένος αριθμός ξηρασιών θα πλήξουν την παγκόσμια προσφορά
κριθαριού, ανεβάζοντας έτσι τις τιμές της μπύρας. Ο οικονομολόγος
Ντέιμπο Γκουάν του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας και οι
συνεργάτες του ανέπτυξαν πολλαπλά σενάρια βασισμένα σε διάφορα κλιματικά
και οικονομικά μοντέλα, για να εξετάσουν την πορεία των τιμών της
μπύρας.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο,...