Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Οι χάκερς ξέρουν, αυτό που εμείς θα έπρεπε να γνωρίζουμε. 

Στην πραγματικότητα εκμεταλλεύονται τις δικές μας αβλεψίες εντός των χαοτικών social media με αποτέλεσμα να μας «κλέβουν» προσωπικά στοιχεία και να χρησιμοποιούν για δικούς τους, παράνομους, λόγους.

Κι όμως, υπάρχει τρόπος που μπορούμε να δημιουργήσουμε… τοίχο που θα αποκρούει κάθε τέτοια επίθεση στο άμεσο μέλλον.

Το σημαντικό είναι να δίνουμε τα ελάχιστα δυνατά προσωπικά στοιχεία.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών δίνουν ονοματεπώνυμο, τα ονόματα των άμεσων συγγενών τους, αρκετοί είναι αυτοί που δίνουν πληροφορίες για την εργασία τους, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 6% που δίνει ακόμα και τη διεύθυνση του σπιτιού του.

Επιπλέον οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μην χρησιμοποιούνται -οι ίδιοι- και σε άλλα μέσα. Φερ’ ειπείν ο κωδικός που έχουμε στα μέιλ μας, να μην είναι ίδιος ή παραπλήσιος με αυτόν που έχουμε στο Facebook ή στο Twitter.

http://peiraxtiri.gr
Οι ιδιοκτήτες μίας παμπ στη Βρετανία ήταν έκπληκτοι όταν έλαβαν μια επιταγή και μια επιστολή συγγνώμης για μια διάρρηξη που διαπράχθηκε πριν από 22 χρόνια...  Στην επιστολή ο διαρρήκτης έγραφε ότι δεν ήταν αυτός που έσπασε το μηχάνημα για τα τσιγάρα αλλά συμμετείχε στη ληστεία. «Λυπάμαι πάρα μα πάρα πολύ» γράφει στο σημείωμα. «Δεν είχα συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα των πράξεων μου εκείνη την εποχή.Είμαι τόσο λυπημένος και ντροπιασμένος που άφησαν να περάσουν όλα αυτά τα χρόνια.»
Η ιδιοκτήτρια παραδέχτηκε ότι δεν θυμάται πολύ καλά το περιστατικό αλλά δήλωσε ότι έγραψε κι εκείνη επιστολή στο ληστή γράφοντάς του ότι δεν πρέπει να ανησυχεί πια για αυτό το περιστατικό και ότι χρειαζόταν δύναμη για να προβεί στη συγκεκριμένη πράξη. Η γυναίκα δήλωσε ότι θα δωρίσει τις 100 λίρες της επιταγής στην τοπική εκκλησία. Το σημείωμα καταλήγει ως εξής: «Αν υπάρχει επιπλέον κόστος παρακαλώ ενημερώστε με.» 
 
Πάει το γκαρσόνι για παραγγελία και λέει ο πελάτης:
- "Για να δούμε τι καλό έχετε σήμερα" και μυρίζει την γραβάτα του γκαρσονιού.
- "Μμμμ... λέει ο πελάτης σήμερα έχετε μοσχαράκι κοκκινιστό.
Φέρε μου μια μερίδα".
Το γκαρσόνι απόρησε.
Την άλλη μέρα ο πελάτης ξαναμυρίζει τη γραβάτα του γκαρσονιού και βλέπει πως μαγείρεψαν στιφάδο και παραγγέλνει μια μερίδα.
Την επόμενη μέρα μύρισε τη γραβάτα και παρήγγειλε φασολάκια κλπ.
Το γκαρσόνι τσαντίστηκε και την άλλη μέρα, πριν πάει στο μαγαζί λέει στη γυναίκα του τη Μαρία την ιστορία και αυτή βάζει τη γραβάτα του στο μ.... της και του τη δίνει να τη φορέσει.
Το βράδυ ο πελάτης μυρίζει τη γραβάτα, την ξαναμυρίζει και λέει στο γκαρσόνι:
- "Μα καλά τόσο καιρό γιατί δεν μου έλεγες πως είσαι ο άνδρας της Μαρίας;"


Τα πρότυπα ομορφιάς που θέλουν τις γυναίκες υπερβολικά λεπτές και αδύνατες, έχουν επηρεάσει τον ψυχικό κόσμο και των μικρών κοριτσιών!

Δεκάχρονα προσέχουν τη διατροφή τους για να μη βάλουν βάρος, ενώ ακόμη και τα παιδιά ηλικίας οκτώ χρόνων δεν είναι ευχαριστημένα με το σώμα τους, σύμφωνα με έρευνα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Οικογενειακών Ερευνών.

Πιο αναλυτικά, από τα παιδιά που πήραν μέρος στην έρευνα, το 50% εκείνων που ήταν λεπτά ή κανονικού βάρους, δεν ήταν ικανοποιημένα από την εικόνα του σώματός τους, ενώ το 75% αισθάνονταν ότι ήταν υπέρβαρα. Παιδιά, ηλικίας 10-11 χρόνων, προσπαθούν να διατηρήσουν ή να ελαττώσουν το βάρος τους, πράγμα που σημαίνει ότι τους απασχολεί σοβαρά και είναι αποφασισμένα να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα.

Η εν λόγω έρευνα αποκαλύπτει ότι τα παιδιά ενδιαφέρονται για την εικόνα του σώματός τους πολύ νωρίτερα από ό,τι θα μπορούσε να υποθέσει κανείς. Η έρευνα στην οποία συμμετείχαν 4.000 παιδιά, εντόπισε ότι πάνω από το 50% των παιδιών ηλικίας 8-11 χρόνων επιθυμούσαν να έχουν ένα λεπτότερο σώμα από το κανονικό.

Η εικόνα του σώματος που προβάλουν προς τα έξω ήταν το ίδιο σημαντική για τα αγόρια, όπως ακριβώς ήταν και για τα κορίτσια της ίδιας ηλικίας. Η έρευνα εντόπισε ότι 61% των αγοριών ηλικίας 10-11 χρόνων έπαιρναν τα ανάλογα μέτρα προκειμένου να ελέγξουν το σωματικό τους βάρος, ενώ στα κορίτσια της ίδιας ηλικίας το ποσοστό ήταν 56%.

Η παιδίατρος διαιτολόγος, Ιβ Ριντ, λεει ότι «είναι πραγματικά ανησυχητικό που βρίσκουμε αυτό το φαινόμενο σε τόσο νεαρή ηλικία».

Και συμπληρώνει ότι έχει μεγάλη σημασία το πώς οι γονείς θα χειριστούν το θέμα αυτό, πώς θα το συζητήσουν με τα παιδιά τους και πώς θα διατυπώσουν τις ανησυχίες τους. «Νομίζω ότι είναι ιδιαίτερης βαρύτητας να μεταδώσουν στα παιδιά τους το ότι τα αγαπούν το ίδιο δυνατά, ανεξάρτητα με το σχήμα του σώματός τους και ότι ο καθένας από μας είναι διαφορετικός».
 
Διαγωνισμός Φωτογραφίας με αποκλειστικό θέμα τη "ΣΟΚΟΛΑΤΑ" προκηρύσσεται από το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η δημιουργία μίας μεγάλης ομαδικής έκθεσης στη Γκαλερί του Εργοστάσιου και Μουσείου Σοκολάτας, το οποίο θα δημιουργηθεί από τη ΔΕΘ- Helexpo στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από την 79η ΔΕΘ.
Τελευταία ημέρα υποβολής των έργων είναι η 13η Αυγούστου 2014, ενώ η συμμετοχή στην έκθεση/διαγωνισμό είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, ερασιτέχνη ή επαγγελματία. Από τη διοργάνωση δεν τίθεται κανένας περιορισμός ως προς το ύφος, το περιεχόμενο και τα λοιπά χαρακτηριστικά ή δομικά στοιχεία των φωτογραφιών που θα υποβληθούν.
Η επιλογή των έργων και ο σχεδιασμός της έκθεσης θα γίνει από τον Επιμελητή Βασίλη Καρκατσέλη, Εικαστικό –Φωτογράφο και μέλος του ΔΣ του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Tα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 6 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ νωρίτερα θα έχουν ανακοινωθεί και τα βραβεία.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν μέχρι τις 13 Αυγούστου τις φωτογραφίες τους (αποστολή με email, αρχεία jpeg, με μέγεθος περίπου 10Χ15 cm, στα 300 dpi) στο katselis@the.forthnet.gr
(προαιρετικά όσοι θέλουν μπορούν να συνυποβάλουν)
-Τίτλο της κάθε φωτογραφίας ή της σειράς φωτογραφιών τους στα Ελληνικά (και στα Αγγλικά εάν υπάρχει).
- Κείμενο που να περιγράφει την δουλειά μέχρι 150 λέξεις στα Ελληνικά (και στα Αγγλικά εάν υπάρχει).
Τα έξοδα της εκτύπωσης των φωτογραφιών έχουν εξασφα λιστεί από χορηγό και έτσι οι φωτογράφοι, αφού τους ανακοινωθεί πως έχουν επιλεγεί για την συμμετοχή τους στην έκθεση, αποστέλλουν τα προς εκτύπωση αρχεία στον επιμελητή της έκθεσης, με την απόλυτη δέσμευση πως δεν θα χρησιμοποιηθούν αλλού πέραν της εκτύπωσης και της προβολής της έκθεσης σε διάφορα μέσα.

Όποιος φωτογράφος δεν επιθυμεί να παραδώσει τα αρχεία του, αποστέλλει έτοιμες προς ανάρτηση τις εκτυπώσεις του, ενώ εξυπακούεται πως η πνευματική ιδιοκτησία των έργων παραμένει στους δημιουργούς τους.

Πληροφορίες: Καρκατσέλης Βασίλης,
Τηλ 6942860890
Και katselis@the.forthnet.gr
και στο www.fkth.gr.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ή ΑΡΧΕΙΩΝ
(ΜΟΝΟ ΜΕ COURIER)
ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Βογατσικού 14, Θεσσαλονίκη, 54622, Τηλ.
6942 860 890
Φωτογραφία ανάρτησης: Γιώργος Ζαρζώνης (Γη, ο μόνος πλανήτης με σοκολάτα)

http://www.thestival.gr
Ο 19χρονος Νικ Κύργιος είναι χωρίς αμφιβολία σπουδαίο ταλέντο και η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας δεν δίστασε να τον συμπεριλάβει τον περασμένο Φεβρουάριο στην ομάδα του Ντέιβις Καπ.
Φυσικά, δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι τέσσερις μήνες αργότερα αυτό το παιδί με τις ελληνικές ρίζες θα απέκλειε στο Γουίμπλεντον τον σπουδαίο Ράφα Ναδάλ, Νο 1 στον κόσμο! Ο μικρός πάντως είπε ότι το πίστευε! Και όπως έγραψε η ηλεκτρονική έκδοση της «Χέραλντ Σαν» της Μελβούρνης, «Το έκανε! Οπως το είχε υποσχεθεί»!    
Ο 19χρονος λοιπόν άφησε τον κόσμο του τένις άφωνο στο κεντρικό γήπεδο του Γουίμπλεντον  όταν με όπλο το καταπληκτικό σερβίς (37 άσοι) νίκησε τον Ισπανό με 7-6, 5-7, 7-6, 6-3 και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Καναδό Μίλος Ράονιτς, ο οποίος απέκλεισε τον Ιάπωνα Νισικόρι με 4-6, 6-1, 7-6, 6-3.   
Είναι η πρώτη φορά μετά το 1992 που ένας αθλητής εκτός του τοπ-100 της παγκόσμιας κατάταξης αποκλείει σε τουρνουά Γκραν Σλαμ το Νο 1! Και ο Κύργιος είναι στο Νο 144! Οχι μόνο αυτό, αλλά για να συμπεριληφθεί στο κύριο ταμπλό του Γουίμπλεντον (για πρώτη φορά) πήρε κάρτα ελεύθερης συμμετοχής!
«Νομίζω ότι ήμουν σε άλλο επίπεδο. Επαιξα εξαιρετικό τένις. Το σερβίς μου ήταν πράγματι εξαιρετικό, αλλά είχα ένα πρόβλημα με τις επιστροφές μου. Πρέπει να πιστεύεις ότι μπορείς να νικήσεις σε έναν συγκεκριμένο αγώνα, όπως ήταν αυτός, και εγώ το πίστευα».
Ο Κύργιος γεννήθηκε στην Καμπέρα, ο πατέρας του Γιώργος κατάγεται από ένα ορεινό χωριό του Νομού Ιωαννίνων και η μητέρα του, Νορλάιλα, έχει γεννηθεί στην Ινδονησία. «Δεν έχω καταφέρει έως τώρα να έρθω στην Ελλάδα» είχε πει πριν από μερικούς μήνες στα «ΝΕΑ». «Οσον αφορά τη γλώσσα καταλαβαίνω μόνο ορισμένες φράσεις».
Στο Οπεν της Αυστραλίας, τον περασμένο Ιανουάριο, ο αυστραλιανός Τύπος τον είχε χαρακτηρίσει «μαχητή» και τον παρομοίασε με τον Μελ Γκίμπσον στην ταινία «Braveheart».
 
Δεν θα το περίμενε ότι η φωτογραφία της σύλληψής του θα προκαλούσε παροξυσμό, θα σάρωνε τα κλικ στο Facebook και στο τέλος θα του έβγαινε σε... καλό. Ο Τζέρεμι Μικς η φωτογραφία του οποίου έγινε viral τον περασμένο Ιούνιο έκλεισε συμβόλαιο 30.000 δολαρίων για συμμετοχή σε επιδείξεις μόδας, ως μοντέλο.

Οπως αναφέρει το TMZ, υπέγραψε τη συμφωνία με την Blaze Modelz, που εδρεύει στο Λος Άντζελες. Ακόμη, συμφώνησε με την ατζέντη Τζίνα Ροντρίγκεζ, η οποία εκπροσωπεί και τη Nadya Suleman, γνωστή ως η μητέρα με τα οκτάδυμα, τα οποία έφερε στον κόσμο τον Ιανουάριο του 2009.

Η κ. Ροντρίγκεζ δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι όλα αυτά θα συμβούν όταν αποφυλακιστεί ο Μικς.

Η εντυπωσιακή, ωστόσο, εμφάνιση του Μικς μπορεί να αποτελέσει κλειδί και για τη δίκη του. Η αμερικανική gossip ιστοσελίδα Perez Hilton έγραψε ότι ο δικηγόρος του Μικς, Τάι Μπόγκαν, ζήτησε να του επιτρέψουν να εμφανιστεί με πολιτικά στο δικαστήριο και όχι με τη στολή της φυλακής.

«Μιλάμε με σχεδιαστές για να του φέρουμε ρούχα εν όψει της δίκης του. Θέλουμε να δείχνει όσο το δυνατόν καλύτερα στην αίθουσα, Ανησηχούμε ότι οι φωτογραφίες που υπάρχουν τώρα από τη φυλακή δεν θα οδηγήσουν σε δίκαιη δίκη», πρόσθεσε ο Μπόγκαν.

Εκδόθηκε από την ΕΕΤΑΑ η πολυαμενόμενη προκύρηξη για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2014-2015 λύνοντας τα χέρια σε πολλές εργαζόμενες μητέρες αφού βάση της οποίας θα είναι σε θέση να στέλνουν τα παιδιά τους δωρεάν σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2014-2015 θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο διάστημα 25 Ιουλίου με 4 Αυγούστου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες που είναι μητέρες:

- βρεφών
- νηπίων
- παιδιών
- εφήβων
- ατόμων με αναπηρία

Καθώς και οι άντρες οι οποίοι:

- έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους κατόπιν δικαστικής αποφάσεως
- βρίσκονται σε χηρεία

αρκεί να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

(α) Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές/αλλοδαποί από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

(β) Επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στις κάτωθι κατηγορίες Δομών:
  • Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών (30 μηνών) συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2014) και νήπια και παιδιά από 2,5 ετών συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2014), μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο) Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο) και παιδιά με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών
  • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), για παιδιά από την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα
  • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α.), για παιδιά με αναπηρία, εφήβους και άτομα με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία. Τα ανωτέρω όρια ηλικίας θα εναρμονίζονται με το εκάστοτε ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
(γ) Έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€

Σημειώνεται ότι από τις παραπάνω προϋποθέσεις εξαιρούνται οι υποψήφιες μητέρες με παιδιά ΑΜΕΑ, οι οποίες έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τα ΑΜΕΑ τέκνα τους ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης, αλλά μόνο σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και στα Τμήματα ΑΜΕΑ των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:

α) Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ.
β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου (δηλαδή όχι νωρίτερα από την 1η Απριλίου 2014)
γ) Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) για το οικονομικό έτος 2014 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2013 έως 31/12/2013)

Δείτε όλη την προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ πατώντας ΕΔΩ

http://www.fpress.gr
Η μέρα που γεννιέται ένα πρόωρο μωρό είναι και η πιο επικίνδυνη της ζωής του. Την ημέρα αυτή, ο κίνδυνος θανάτου και μόνιμης αναπηρίας είναι τεράστιος.

Από τα δεκαπέντε εκατομμύρια πρόωρα μωρά που γεννιούνται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, ένα εκατομμύριο τελικά θα χάσουν τη ζωή τους.

Τα πρόωρα μωρά είναι πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις, ενώ μπορεί να εκδηλώσουν προβλήματα στο αναπνευστικό επειδή τα πνευμόνια τους δεν έχουν σχηματιστεί πλήρως.

Δεν είναι πάντοτε σαφή τα αίτια της πρόωρης γέννησης, αλλά ορισμένοι βασικοί παράγοντες κινδύνου είναι η ηλικία της μητέρας, ορισμένοι τύποι λοίμωξης κατά την εγκυμοσύνη και η πρότερη γέννηση πρόωρου μωρού από τη μητέρα.

Ως πρόωρη γέννα ορίζεται η γέννηση του παιδιού τρεις ή περισσότερες εβδομάδες πριν τις 40. Το φαινόμενο είναι σύνηθες κατά την κύηση διδύμων, τριδύμων κ.λπ. ή λόγω προ-εκλαμψίας.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!