Δευτέρα 30 Μαΐου 2016


Πρόσφατη έρευνα για την μπίρα μας δίνει το "οκ" να πίνουμε ένα ποτηράκι την ημέρα, αφού σε τέτοια ποσότητα όχι μόνο δεν βλάπτει, αλλά κάνει και καλό.
Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, ένα δροσερό ποτηράκι μπίρα φαντάζει πάντα σαν όαση. Κι απ’ ό,τι φαίνεται είναι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, αρκεί να μείνουμε στο 1 ποτηράκι και να μην παρασυρθούμε.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο journal Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Disease και οι ερευνητές από το Μεσογειακό Νευρολογικό Ινστιτούτο ισχυρίζονται ότι η κατανάλωση μέτριων ποσοτήτων μπίρας καθημερινά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων μέχρι και 25%, κάτι που σίγουρα δεν περιμένατε όταν τσουγκρίζατε στην υγειά σας.
Η ομάδα, μετά από αξιολόγηση περισσότερων από 150 μελετών κατέληξε ότι πίνοντας λίγο παραπάνω από 1 ποτήρι μπίρα την ημέρα οι άντρες και λίγο λιγότερο οι γυναίκες, μπορεί να τους κάνει καλό.
Βρήκαν, επίσης, ότι όσοι πίνουν αυτές τις ποσότητες, δεν σημειώνουν αλλαγή στην πιθανότητα να πάθουν άνοια, καρκίνο ή άλλες παθήσεις, εκτός κι αν βρίσκεται κάποιος σε ομάδα υψηλού κινδύνου να πάθει καρκίνο από το αλκοόλ. Οι Ιταλοί ερευνητές αναφέρουν ότι μπορεί η κατανάλωση αλκοόλ να συνδέεται με μικρή αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στο στόμα, το λαιμό και το στήθος, δεν έχει καμία απολύτως επίδραση σε άλλους τύπους καρκίνου.
Μείνετε, λοιπόν, στη μία μπίρα την ημέρα και μην αντιστρέψετε τα οφέλη της υπερκαταναλώνοντάς την.

Από ξενοδοχεία με πισίνες στην κορυφή του βουνού, μέχρι ξενοδοχεία-αεροπλάνα, ιδού η λίστα με μερικά από τα πιο περίεργα μέρη για να μείνει κανείς, όπως τα «ξετρύπωσε» η dailystar.co.uk.
Katikies Hotel, Σαντορίνη
Στην περίφημη Οία που φημίζεται για το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της Ελλάδας, το 5άστερο Katikies κέρδισε μια θέση στη λίστα, αφού βρίσκεται 92 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, παρέχοντας πισίνα υπερχείλισης με μοναδική θέα προς το Αιγαίο. Καθένα από τα άσπρα δωμάτιά του έχει ιδιωτική ταράτσα και η ζωή, μάλλον, είναι πιο ωραία από εκεί πάνω! http://www.katikieshoteloia.com

Kakslauttanen Hotel, Φινλανδία Μπορεί να μην έχει την καλοκαιρινή χροιά που αναζητούμε αυτό το διάστημα, αλλά είναι ιδιαίτερο για χειμερινές διακοπές. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο από γυάλινα ιγκλού, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το Βόρειο Σέλας… ξαπλωμένοι στο δωμάτιό τους! Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Saariselkä της Φινλανδίας και ανοίγει την Aurora Borealis season, από την 3η εβδομάδα του Αυγούστου, μέχρι το τέλος Απριλίου. http://www.kakslauttanen.fi/en/

Poseidon Undersea Resort, Φίτζι Δεν ξέρουμε πώς θα σας φαινόταν να κοιμάστε ανάμεσα σε ψάρια και κοράλλια στο βυθό της θάλασσας, πρέπει να παραδεχτούμε πάντως ότι η ιδέα του Poseidon Undersea Resort είναι αν μη τι άλλο, πρωτότυπη και ιδιαίτερη. Είναι χτισμένο στο βυθό της θάλασσας, στα νησιά Φίτζι, εκτείνεται για πάνω από 1 χιλιόμετρο και υπόσχεται στους πελάτες του ότι θα αποκοιμηθούν σαν πουλάκια, χάρη στη… νανουριστική, ρυθμική κίνηση των ψαριών. www.poseidonresorts.com

Amangiri Resort, Γιούτα, Ηνωμένες Πολιτείες Στην καρδιά της ερήμου, το θέρετρο αυτό εναρμονίζεται με το φυσικό τοπίο, καθώς έχει χτιστεί με ασυνήθιστα υλικά και σε αποχρώσεις που ταιριάζουν με την άμμο. Είναι υπερπολυτελές, διαθέτει τεράστια πισίνα, βιβλιοθήκη, τραπεζαρία και κελάρι. Και κάπως έτσι, η διαμονή στη έρημο γίνεται εύκολη. https://www.aman.com/resorts/amangiri

Jumbo Stay Hotel, Σουηδία Από το βυθό της θάλασσας και τις ερήμους, αλλάζουμε background και ετοιμαζόμαστε για ύπνο στον… ουρανό –ή περίπου εκεί- με το ξενοδοχείο-αεροπλάνο της Στοκχόλμης. Το Jumbo Stay Hotel προσφέρει 33 διαφορετικά δωμάτια, πολυτελείς σουίτες, πλήρες μπαρ και την αίσθηση ότι πετάτε, αφού βρίσκεστε μέσα σε αεροπλάνο, με κάποια δωμάτια να είναι γεμάτα σύννεφα, κάνοντας πιο έντονη αυτή την ψευδαίσθηση. Βρίσκεται έξω από το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης, Αρλάντα, και έχει δημιουργηθεί σε ένα πρώην Boeing-457, το οποίο αντί για… μηχανές έχει δωμάτια. http://www.jumbostay.com

The Attrap'reves Hotel, Γαλλία Οι επισκέπτες αυτού του ιδιαίτερου γαλλικού ξενοδοχείου, ζουν κυριολεκτικά μέσα σε μια… φούσκα, περνώντας τα βράδια τους μέσα σε μια διάφανη, πλαστική σφαίρα στην καρδιά του δάσους, 15 χιλιόμετρα βόρεια της Μασσαλίας. Το ξενοδοχείο αυτό αποτελεί την επόμενη γενιά του glamping, άνοιξε το 2010 και παρέχει στους περιπετειώδεις ταξιδιώτες την ευκαιρία να κοιμηθούν κάτω από τα αστέρια, αλλά μέσα στην άνεση και την πολυτέλεια. Τα διάφανα αυτά «κουκούλια» είναι ιδανικά για όσους αγαπούν την αστρονομία, αφού κάθε δωμάτιο παρέχει τηλεσκόπιο κι όλα αυτά με κόστος 130 ευρώ τη βραδιά το δίκλινο. www.attrap-reves.com

Natura Vive Skylodge, Περού Η συγκεκριμένη επιλογή διαμονής είναι για τολμηρούς και περιπετειώδεις ταξιδιώτες που αναζητούν την αδρεναλίνη, αφού για να φτάσουν εκεί, πρέπει να αναρριχηθούν σε έναν απότομο βράχο κι αν θέλουν να κατέβουν από το αιωρούμενο δωμάτιό τους, πρέπει να κάνουν zip-line, δηλαδή να κατέβουν με μηχανισμό εναέριας τροχαλίας. Τα δωμάτια βρίσκονται στην καρδιά της αυτοκρατορίας των Ίνκα και αποτελούν πολύ ξεχωριστή απόδραση, αφού «κρέμονται» στα 120 μέτρα από το έδαφος και σίγουρα δεν είναι για ανθρώπους που φοβούνται τα ύψη. http://naturavive.com/web/

Giraffe Manor, Κένυα Είναι ένα μικρό ξενοδοχείο στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου οι επισκέπτες μοιράζονται την περιοχή με ένα... κοπάδι καμηλοπαρδάλεις Rothschild, οι οποίες, μάλιστα, απειλούνται με κίνδυνο εξαφάνισης. Οι καμηλοπαρδάλεις βολτάρουν στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και το δάσος, έρχονται πολύ κοντά με τους πελάτες, ενώ οι πιο τολμηρές βάζουν το κεφάλι τους μέσα στο ξενοδοχείο, από τα ανοιχτά παράθυρα, «ζητιανεύοντας» μια λιχουδιά. https://www.facebook.com/GiraffeManor/?fref=photo

Ο πληθυσμός των μελισσών ελαττώνεται δραματικά σε όλο τον κόσμο, τα τελευταία 8-9 χρόνια. Η καταστροφή των κυψελών, η κλιματική αλλαγή και τα εντομοκτόνα είναι οι βασικές αιτίες αυτής της τεράστιας συρρίκνωσης.

Η αύξηση της θνησιμότητας των μελισσών, σύμφωνα με τους καναδούς επιστήμονες, έχει σημαντικές επιπτώσεις στη γεωργία και τα αποθέματα τροφίμων, καθώς τα περισσότερα φρούτα, λαχανικά αλλά και πολλοί καρποί οφείλουν την ύπαρξή τους στις μέλισσες.

«Τα έντομα γενικά είναι αναγκαία για τη γονιμοποίηση πολλών φυτών. Αλλά οι μέλισσες είναι οι πιο σημαντικές γι’ αυτό το ζήτημα παγκοσμίως, γιατί μπορούμε να τις διαχειριστούμε πολύ καλά, μπορούμε να τις τοποθετήσουμε σε ένα χώρο και να γονιμοποιήσουν ό,τι φυτό θέλουμε και πολλά φυτά δεν θα παρήγαγαν απολύτως τίποτε αν δεν υπήρχαν οι μέλισσες» εξηγεί ο καθηγητής Λεόναρντ Φόστερ, επικεφαλής της έρευνας για τις μέλισσες.

Οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά ανατρέφουν με μια πολύ φυσική διαδικασία, μια γενετικά ανώτερη βασίλισσα, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν τη διαδικασία εξαφάνισης των μελισσών.

Στόχος του προγράμματος είναι η μετάδοση γενετικών χαρακτηριστικών που θα κάνει τις μέλισσες ισχυρότερες στη μάχη ενάντια σε αρρώστιες, εντομοκτόνα και παθογόνους οργανισμούς.

«Δεν πρόκειται για γενετική τροποποίηση. Αναζητούμε μόνο φυσικές διαφορές που ήδη υπάρχουν σε μέλισσες, τις οποίες επιλεκτικά ανατρέφουμε.

Σε καμιά περίπτωση δεν εισάγουμε ξένο DNA στις μέλισσες, ώστε να τις μετατρέψουμε σε γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Αυτό που κάνουμε δεν είναι διαφορετικό από αυτό που κάνουν οι άνθρωποι με τα φυτά και τα ζώα τους για δεκάδες χιλιάδες χρόνια, το οποίο είναι η αναζήτηση φυσικών διαφοροποιήσεων στο πλήθος και στην καλλιέργεια ή την ανατροφή αυτών που έχουν τις καλύτερες ιδιότητες.

Έτσι κι εμείς αναζητούμε την καλύτερη μέλισσα» τόνισε ο καθηγητής Λεόναρντ Φόστερ.

Οι άνθρωποι εκτρέφουν μέλισσες από τους πρώιμους αιγυπτιακούς χρόνους, πριν 4.500 χρόνια δηλαδή. Κατάφεραν να επιζήσουν και να προσαρμοστούν.

Σήμερα ξανά παλεύουν για την επιβίωσή τους. Η καναδική ερευνητική ομάδα προσπαθεί να βοηθήσει με κάθε τρόπο αυτόν τον αγώνα.

ΠΗΓΗ: euronews.com


Περισσότεροι από 100.000 θαυμαστές του Ίαν «Λέμι» Κίλμιστερ –του μπασίστα και τραγουδιστή των Motörhead που έφυγε πέρυσι από τη ζωή– ζητούσαν επιτακτικά να δοθεί το όνομά του σε ένα στοιχείο που προστέθηκε πριν από λίγους μήνες στον Περιοδικό Πίνακα.

Ο Λέμι υπήρξε, για πολλούς, η προσωποποίηση του heavy metal, και έτσι οι οπαδοί του θέλησαν να δοθεί το όνομά του σε ένα… σούπερ heavy μέταλλο του Περιοδικού Πίνακα. Απευθύνθηκε λοιπόν στο Διαδίκτυο ένα κάλεσμα συλλογής υπογραφών υπέρ του συγκεκριμένου αιτήματος και 100.000 άνθρωποι συμφώνησαν σε αυτή την εισήγηση. Ως αποτέλεσμα, οι επιστήμονες βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια διόλου ευκαταφρόνητη αριθμητικά ομάδα ατόμων που πρότειναν το νέο στοιχείο, βαρύ μέταλλο 115, να ονομαστεί «Λέμιουμ»!

Ο εμπνευστής της εκστρατείας δήλωσε σχετικά: «Ο Λέμι ήταν η δύναμη της φύσης και έδινε την αίσθηση του μετάλλου, του αξίζει το δικό του χημικό στοιχείο».

Προς το παρόν, πάντως, το τεχνητό αυτό στοιχείο έχει την προσωρινή ονομασία Ununpentium και την τελική απόφαση για το επίσημο όνομα θα ληφθεί από τους ερευνητές που το δημιούργησαν πρώτοι.

Ο Περιοδικός Πίνακας των στοιχείων είναι η επίπεδη απεικόνιση ενός πολυδιάστατου κόσμου και ένα αξιοπρόσεκτο επίτευγμα της ανθρώπινης υπομονής και επιμονής, που αξίζει να μάθουμε περισσότερα για τα «μυστικά του».

Πηγή: in.gr
Ομάδα Γερμανών και Κυπρίων επιστημόνων προειδοποιεί πως η υπερθέρμανση του πλανήτη θα καταστήσει ακατοίκητες μεγάλες εκτάσεις στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή πριν το τέλος του τρέχοντος αιώνα.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Πλανκ στη Γερμανία και του Ινστιτούτου Κύπρου στη Λευκωσία εξέτασαν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε δύο από τις θερμότερες περιοχές του πλανήτη, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά σενάρια προβλέψεων για τη συγκέντρωση των αερίων του θερμοκηπίου.

Το πρώτο σενάριο προβλέπει ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα μειωθούν πριν τα μέσα του αιώνα, ενώ το δεύτερο ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Και τα δύο σενάρια προβλέπουν ότι ως το 2050 η μέση παγκόσμια θερμοκρασία θα έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Στο ηπιότερο από τα δύο σενάρια, ο αριθμός των ημερών ανά έτος που χαρακτηρίζονται ως κύμα καύσωνα θα αυξηθεί από 15 ετησίως για τις δύο περιοχές, σε 83 μέχρι τα μέσα του αιώνα.


Στο πιο αρνητικό σενάριο ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στις 118 ημέρες καύσωνα ανά έτος. Μέχρι το τέλος του αιώνα οι αριθμοί αυτοί θα είναι 104 και 204 ημέρες, αντίστοιχα. Ως καύσωνας ορίζεται η περίοδος τουλάχιστον έξι ημερών με θερμοκρασίες υψηλότερες από το 90% της περιόδου 1961-1990.

Μια τέτοια κατακόρυφη αύξηση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους που ζουν στις δύο περιοχές, που ήδη είναι ευάλωτοι σε περιόδους ξηρασίας, έλλειψη νερού και ανεμοθύελλες.

Η κλιματική αλλαγή θα φέρει πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες, περισσότερες πολεμικές συγκρούσεις και άνοδο της στάθμης της θάλασσας, καταλήγει η έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tον πρώτο αιώνα π.Χ. o Ρωμαίος ποιητής Λουκρήτιος ήταν ένας από τους πρώτους που κατέγραψε γρήγορη κίνηση των ματιών κατά τη διάρκεια του ύπνου (Rapid Eye Movement sleep) όταν παρατήρησε ένα από τα σκυλιά του να συσπάται όσο κοιμόταν.

Όσο ο Λουκρήτιος παρατηρούσε τα μάτια του σκύλου του να κινούνται κάτω από κλειστά του βλέφαρα έγραψε “το ζώο έμοιαζε να κυνηγά κάποιου είδους φανταστικό θήραμα”.

Αυτή είναι η πρώτη καταγεγραμμένη παρατήρηση γρήγορης κίνησης των ματιών κατά τη διάρκεια του ύπνου (Rapid Eye Movement sleep).

Οι σύγχρονοι επιστήμονες δεν είχαν συνειδητοποιήσει τη σημασία της μέχρι το 1951.

Η γρήγορη κίνηση των ματιών (REM) είναι η φάση κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου όταν έχουμε έντονα όνειρα και επαναλαμβάνουμε μέσα από αυτά τα γεγονότα της ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Το ελβετικό χωριό Oberwil-Lieli, που στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο γειτονικά χωριά με τον ίδιο δήμαρχο, είναι ένα γραφικό χωριό με 2.200 κατοίκους εκ των οποίων οι 300 είναι εκατομμυριούχοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν είναι ευκατάστατοι. Το χωριό απέχει μόνο 15 χιλιόμετρα από την Ζυρίχη και θεωρείται από τα πιο ακριβά μέρη στην Ελβετία.
Μετά από συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η Ελβετία δεν είναι μέλος της, η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε να δεχθεί 3.000 Σύρους πρόσφυγες και 50.000 πρόσφυγες από άλλες χώρες, που συνήθως εισέρχονται μέσω Ιταλίας στην χώρα. Ο αριθμός των προσφύγων θα μοιραστεί σε μέρη σε όλη την Ελβετία και το μικρό χωριό των Άλπεων αποφασίστηκε να φιλοξενήσει δέκα πρόσφυγες.

Όμως, οι κάτοικοι του χωριού με την υποστήριξη του δημάρχου Andreas Glarner, μέλος του δεξιού ξενοφοβικού κόμματος SVP (Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα), οργάνωσαν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 1η Μαΐου και με ποσοστό 52% αποφάσισαν να πληρώσουν οι εκατομμυριούχοι του χωριού το πρόστιμο, ύψους 260.000 ευρώ, στην ελβετική κυβέρνηση παρά να δεχθούν τους 10 πρόσφυγες που αναλογούσαν στο χωριό.
Ο δήμαρχος δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail ότι ο λόγος που το χωριό δεν θέλει τους πρόσφυγες είναι ότι οι αρχές δεν ενημέρωσαν το χωριό, αν πρόκειται για Σύρους ή για οικονομικούς μετανάστες από άλλες χώρες και υποστήριξε ότι οι κάτοικοι φοβούνται για σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες και παιδιά, όπως συνέβη την ημέρα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

«Τι δουλειά θα κάνουν; Υπάρχουν μόνο μερικές επιχειρήσεις και φάρμες εδώ, αλλά δεν υπάρχουν άλλες δουλειές. Δεν μιλούν την γλώσσα και αν έχουν παιδιά που θα πρέπει να φοιτήσουν στο τοπικό σχολείο θα χρειαστεί επιπλέον φροντίδα γι’ αυτά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.
Το γραφικό χωριό είναι δημοφιλές τουριστικό θέρετρο των ελβετικών Άλπεων, διαθέτει όμορφα σαλέ και πολυτελή κατοικίες με γυάλινες προσόψεις και έχει μηδενική εγκληματικότητα.

Μια δυσάρεστη είδηση που αφορά στην υγεία της ηθοποιού Τζούλια Ρόμπερτς δημοσιεύει η εφημερίδα "National ENQUIRER".

Σύμφωνα με το δημοσιεύμα, η 48χρονη ηθοποιός υποφέρει από σπάνια ασθένεια που είναι πιθανό να την αφήσει τυφλή ενώ αισθάνεται πόνους στην πλάτη το κεφάλι και τις αρθρώσεις.

Πηγή του "The ENQUIRER" τονίζει πως όσοι βλέπουν από κοντά τη Τζούλια, δεν πιστεύουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:

«Δείχνει πιο μεγάλη απ' ότι στην κάμερα. Η επιδερμίδα της έχει ρυτίδες, το πόδι της χήνας είναι πιο έντονο από ποτέ, το σαγόνι έχει πέσει. Τώρα φοβάται πως θα χάσει και ρόλους στο σινεμά από πιο νέας ηθοποιούς όπως η Τζένιφερ Λόρενς».

Εν το μεταξύ, ο μεγαλύτερος κίνδυνος που υποτίθεται πως αντιμετωπίζει η Ρόμπερτς είναι η τύφλωση, μιας και έτσι κι αλλιώς υποφέρει από πρόβλημα στο ένα της μάτι από την ημέρα που γεννήθηκε ενώ πλέον φοράει γυαλιά όλο πιο συχνά.

«Η μεγαλύτερη φοβία της Τζούλια Ρόμπερτς είναι ότι θα χάσει την όρασή της. Φυσικά, ο χειρότερος εφιάλτης της θα ήταν να μην μπορεί να δει τα παιδιά της. Είναι η καρδιά και η ψυχή της, ολόκληρο το σύμπαν και ο λόγος που ζει» αναφέρει φίλος της ηθοποιού.

Το δημοσίευμα αναφέρει επιπρόσθετα πως η κατάσταση όρασης της Τζούλια Ρόμπερτς είναι τέτοια που της έχει δοθεί οδηγία να μην οδηγεί ενώ η τροχαία του Μαλιμπού στο οποίο κατοικεί την αφήνει να φύγει μόνο και μόνο επειδή είναι η διάσημη ηθοποιός.

Και δεν σταματούν εκεί τα προβλήματα υγείας. Η Ρόμπερς έχει αναπτύξει και ρευματοειδή αρθρίτιδα και είναι πιο κουρασμένη από ποτέ από τους πόνους στο κεφάλι, την πλάτη ενώ και η μηνιγγίτιδα που πέρασε στη δεκαετία του 1980 στα γυρίσματα του Miami Vice έχει κάνει το πρόβλημα της πιο έντονο.

Με όλα αυτά που περνάει, η Ρόμπερτς έχει να αντιμετωπίσει και την κατάθλιψη ενώ πηγή του περιοδικού αναφέρει πως ο σύζυγος της ηθοποιού, ο 47χρονος Danny Moder, και τα τρία τους παιδιά κατοικούν σε σπίτι απέναντι από εκείνο της ηθοποιού επί του παρόντος.

Πάντως, η πρόσφατη εμφάνιση της Ρόμπερτς στις Κάννες δεν μας ανησύχε αφού εμφανίστηκε πιο λαμπερή από ποτέ ενώ το δημοσιεύμα δεν αναφέρει πουθενά το όνομα αυτής της σπάνιας ασθένειας από την οποία υποτίθεται πως υποφέρει.

Πηγή: womenonly.gr
Δύο εταιρείες εξήγγειλαν την πρόσληψη 740 εποχικών υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων

Χειριστές, οδηγούς, υπαλλήλους πίστας και εργάτες αναζητούν οι εταιρείες Swissport και Skyserv για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών τους σε όλη την Ελλάδα κατά τη θερινή περίοδο. Οι δύο εταιρείες εξήγγειλαν την πρόσληψη συνολικά 740 εποχικών υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων, τους οποίους θα απορροφούν σταδιακά από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου. 

Τα προσόντα ανά ειδικότητα έχουν ως εξής: 
 
Υπάλληλοι εξυπηρέτησης επιβατών (230 θέσεις): Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι Λυκείου, ενώ θα προτιμηθούν πτυχιούχοι σχολής Αεροπορικών Σπουδών. Επίσης θα πρέπει να διαθέτουν άριστη γνώση ελληνικής και αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο First Certificate, γνώσεις Η/Υ και ηλικία έως 40 ετών. Επιθυμητή θεωρείται η γνώση πρόσθετης ξένης γλώσσας και η εμπειρία σε εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης σε αεροπορική εταιρεία ή σε αντιπρόσωπο. Δείτε ΕΔΩ.
 
Εργάτες φορτοεκφορτωτές (255 θέσεις): Ζητείται προϋπηρεσία σε εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης, άδεια οδήγησης Β’ Κατηγορίας, γνώση αγγλικής γλώσσας (επιθυμητή) και ηλικία έως 40 ετών. Δείτε ΕΔΩ.

Υπάλληλοι πίστας (112 θέσεις): Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι απόφοιτοι Λυκείου, ενώ θα προτιμηθούν πτυχιούχοι σχολής Αεροπορικών Σπουδών. Επίσης θα πρέπει να διαθέτουν άριστη γνώση ελληνικής και αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο First Certificate, άδεια οδήγησης Β’ Κατηγορίας, γνώσεις Η/Υ και ηλικία έως 40 ετών. Επιθυμητή θεωρείται η γνώση πρόσθετης ξένης γλώσσας και η εμπειρία σε εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης, σε αεροπορική εταιρεία ή σε αντιπρόσωπο. Δείτε ΕΔΩ.

Χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων (94 θέσεις): Απαραίτητο προσόν για τους συμμετέχοντες στη διαδικασία επιλογής θεωρείται η άδεια χειριστή ανυψωτικών μηχανημάτων και η ηλικία (έως 50 ετών). Επιθυμητή θεωρείται η γνώση της αγγλικής γλώσσας και η προϋπηρεσία σε εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης. Δείτε ΕΔΩ.

Οδηγοί λεωφορείου (50 θέσεις): Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν άδεια Οδήγησης Δ’ Κατηγορίας και ηλικία έως 50 ετών. Επιθυμητή θεωρείται η γνώση της αγγλικής γλώσσας και η προϋπηρεσία σε εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης. Δείτε ΕΔΩ.

http://www.typosthes.gr



Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Νότιοι άνεμοι 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κατά τόπους έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Δευτέρα:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική μακεδονία κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Αρχικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις με4σημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 και κατά τόπους έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Πριν από έναν αιώνα, ο Τζορτζ Μπέρναρ Σο έγραψε τα καλύτερα έργα του στην περιστρεφόμενη καλύβα του που είχε κατασκευάσει για να απομονώνεται, να συγκεντρώνεται και να συγγράφει.

Τα πλεονεκτήματα της καλύβας ήταν προφανή: μπορούσε να την στρέφει προς τον ήλιο όταν έκανε ψύχρα, στην αντίθετη κατεύθυνση όταν έκανε ζέστη.

«Μπορούσε να την περιστρέφει χειροκίνητα ακολουθώντας την τροχιά του ήλιου. Έγραφε απομονωμένος και λάτρευε την απομόνωσή του.

Ρύθμιζε και το τηλέφωνό του να μπορεί να καλεί ο ίδιος, αλλά να μην δέχεται κλήσεις» γράφει ο Λέστερ Γουόκερ στο βιβλίο του «Ένα μικρό δικό μου σπίτι» (http://www.treehugger.com/sustainable-product-design/george-bernard-shaws-early-passivhaus.html)

Στις μέρες μας, το αρχιτεκτονικό γραφείο PATH Architecture σχεδίασε κάτι παρόμοιο στο Πόρτλαντ, στην πολιτεία του Όρεγκον στις ΗΠΑ: το 359, ένα σπίτι που μπορεί να περιστραφεί χειροκίνητα, ακόμη και από μικρά παιδιά, ακολουθώντας τον ήλιο.

Βεβαίως, είναι πολύ μεγαλύτερο από την καλύβα του Σο.

Με διαστάσεις 3,65 μέτρα επί 3,65 μέτρα, δίνει έναν χώρο 13,4 τετραγωνικών που μπορεί να κάνει περιστροφή 359 μοιρών περί τον άξονά του (εξ ου και η ονομασία του) για να αποφευχθεί η περιπλοκή των σωληνώσεων ύδρευσης και των γραμμών ηλεκτροδότησης.

Πάντως, ο Μπέντζαμιν Κάιζερ δηλώνει ότι «στην επόμενη εκδοχή θα έχουμε επιλύσει και αυτό το πρόβλημα».

Απόφοιτος του Rhode Island School of Design, ο Κάιζερ ίδρυσε, το 2000, την εταιρεία Kaiser Group Inc. Πέντε χρόνια αργότερα, ξεκίνησε την PATH Architecture, δίνοντας έμφαση στη διάσταση «βιωσιμότητα», στα project του.

Προς το παρόν υπάρχει βερσιόν του 359 χωρίς σύνδεση με το δίκτυο, με την οικία εξοπλισμένη με τουαλέτα με δυνατότητα κομποστοποίησης των απορριμμάτων και με ηλιακό πλέγμα την οροφή.

Όπως, και βερσιόν συνδεδεμένη με το δίκτυο, στην οποία η αποχέτευση περνά από τον άξονα της γιγάντιας περιστρεφόμενης πλάκας που είναι τοποθετημένο το 359.

Ψηλοτάβανο, το 359 για να τονίζει την αίσθηση του ευρύχωρου, περιλαμβάνει καθιστικό, κουζίνα, μπάνιο και, στον δεύτερο όροφο, κρεβατοκάμαρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ




- Αλλαγές για 4.000.000 μισθωτούς και συνταξιούχους φέρνει η φορολογία
- Ποιοι χάνουν κάθε μήνα χρήματα από τον μισθό ή τη σύνταξη
- Κερδισμένοι ως και 22,47 ευρώ το μήνα όσοι έχουν μισθό ή σύνταξη πάνω από 2.000 ευρώ


Τα πάνω κάτω φέρνει η νέα φορολογία για μισθωτούς και συνταξιούχους. Είναι τέσσερα εκατομμύρια οι φορολογούμενοι που επηρεάζονται από το νέο φορολογικό, οι κρατήσεις αλλάζουν και τις καθαρές μηνιαίες αποδοχές.
Αν και σύμφωνα με τον νέο νόμο οι κρατήσεις θα έπρεπε να είναι αναδρομικές από 1/1/2016 τελικά θα ισχύσουν από την 1/6/2016.
Και εδώ οι αλλαγές επηρεάζονται από το εάν οι φορολογούμενοι έχουν ή όχι και πόσα παιδιά.
Για τους φορολογούμενους που δεν έχουν παιδιά και έχουν μισθό από 621 ευρώ ως 2.000 ή πάνω από 3.071 ευρώ το μήνα θα υπάρξουν αυξήσεις στη φορολογία, δηλαδή το μηνιαίο εισόδημά τους θα μειωθεί.
Αντίθετα θα μειωθεί η φορολογία, δηλαδή θα δουν μικρή αύξηση στο μηνιαίο μισθό ή τη σύνταξη όσοι έχουν εισόδημα από 2.000 ως 3.071 ευρώ το μήνα.

Αναλυτικά:
Μισθός ως 614 ευρώ – Καμία μεταβολή
Μισθός από 621 ως 1.200 ευρώ – Αύξηση φόρου από 0,99 ως 14,07 ευρώ
Μισθός από 1.300 ως 2.000 ευρώ – Αύξηση φόρου από 1,69 ως 19,42 ευρώ
Μισθός από 2.071 ως 3.000 ευρώ – Μείωση φόρου από 4,22 ως 22,44 ευρώ

Για όσους έχουν ένα παιδί και μισθό από 621 ως 1.928 ευρώ η επιβάρυνση θα είναι από 2,11 ως 15,90 ευρώ



Για μισθωτούς με δύο παιδιά και εισόδημα από 642 ως 1.928 ευρώ θα υπάρξει αύξηση του φόρου από 0,14 ως και 12,38 ευρώ.

Για μισθωτούς με τρία παιδιά η μηνιαία επιβάρυνση αφορά όσους έχουν μισθό από 1.285 ως 1.785 ευρώ το μήνα, για μισθό από 928 ως 1.214 και από 1.857 ως 3.124 ευρώ το μήνα θα υπάρξει ελάφρυνση του φόρου.
newsit.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!