Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Λεφτά υπάρχουν και κάποιος τα μοιράζει με το ταχυδρομείο. Τουλάχιστον στην Ιαπωνία, εκεί όπου δεκάδες κάτοικοι δύο πόλεων έκπληκτοι ανακάλυψαν μετρητά και δωροεπιταγές στο γραμματοκιβώτιό τους.
Συνολικά 760.000 γιεν (7.437 δολάρια) βρέθηκαν σε φακέλους ανάμεσα σε άλλες επιστολές με παραλήπτες 30 νοικοκυριά σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην πόλη Ικόμα. Το μεγαλύτερο ποσό που βρήκε κάποιος μέσα στο φάκελο ήταν 1.340 δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi. Δέκα ημέρες νωρίτερα, άλλες 30 οικογένειες επίσης έλαβαν αντίστοιχα πακέτα, στην πόλη Καβασάκι.
Κάποιοι βρήκαν κέρματα τυλιγμένα σε χαρτιά, άλλοι χαρτονομίσματα και δωροεπιταγές. Σύμφωνα με την αστυνομία όμως, περίπου οι μισοί κάτοικοι της Ικόμα αρνήθηκαν να αποδεχθούν τα μυστηριώδη δώρα, με κάποιους από αυτούς να χαρακτηρίζουν την προσφορά ως τρομακτική.
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το ποιος είναι ο αποστολέας, ενώ η αστυνομία αντιμετωπίζει τα ποσά ως απολεσθέντα χρήματα που βρέθηκαν. Οι αρχές ελέγχουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και τους αριθμούς των δωροεπιταγών, προσπαθώντας να εντοπίσουν τον ευγενικό χορηγό.

http://www.4news.gr 

8 x 8 = ( 7 x 7 ) + ( 1 x 1 ) = ……. 
Ας μη βιαστούν οι λάτρεις των μαθηματικών να δώσουν τη λύση της παραπάνω εξίσωσης, ούτως ή άλλως δεν απευθύνεται σε γνώστες της άλγεβρας αλλά σε μαθηματικούς του ποδοσφαίρου όπου κυριαρχούν άλλοι κανόνες από αυτούς του Ευκλείδη.

Μετά τα  εντυπωσιακά αποτελέσματα των δυο τελευταίων αγωνιστικών στην Ισπανική Primera βγήκαν τα κομπιουτεράκια και οι υπολογισμοί δίνουν και παίρνουν για τον φετινό πρωταθλητή. Πάνω που το κουβάρι έδειχνε να ξετυλίγεται με τη Real να έχει την κατάσταση στα χέρια της υπό πλήρη έλεγχο, ήρθαν τα απανωτά χαστούκια από Barcelona και Sevilla κι έφεραν τα πάνω κάτω.
 Ιδού λοιπόν η εξίσωση , η λύση της οποίας είναι μια και λέγεται 
CAMPEONES DE ESPANA 2013/2014.

Απομένουν 8 αγωνιστικές και όποια από τις Atletico και Barcelona πετύχει το 8x8 είναι σίγουρη πρωταθλήτρια. Να το πετύχουν και οι δυο είναι αδύνατο αφού παίζουν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική. Ο τίτλος όμως μπορεί να έρθει και με 7 νίκες συν 1 ισοπαλία αρκεί η μεν Atletico να την πετύχει με την Barcelona στο Camp Nou και να διατηρήσει τη διαφορά του ενός πόντου η δε Barcelona σε οποιοδήποτε άλλο ματς εκτός από αυτό με την Atletico. Σε αυτή την περίπτωση οι δυο ομάδες ή ακόμα και οι τρεις,θα ισοβαθμήσουν στους 94 βαθμούς και οι Καταλανοί υπερτερούν . Όσο για τη Real το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κερδίζει και να ελπίζει σε πιθανά στραβοπατήματα και των δυο .

Από πλευράς προγράμματος η Atletico έχει μακράν το δυσκολότερο με 5 αγώνες εκτός μεταξύ των οποίων τη Bilbao, τη Valencia και φυσικά τη Barcelona . Getafe και Levante έχουν επίσης δύσκολες έδρες ενώ και τα εντός με εξαίρεση την Elche είναι δύσκολα με Villareal και Malaga.

Η Barcelona έχει πιο ισορροπημένο πρόγραμμα με 4 εντός και 4  εκτός. Το τοπικό ντέρμπι με την Espanyol και η κόντρα με τη Villareal όπου δεν έχει και πολύ καλή παράδοση φαντάζουν τα δυσκολότερα εκτός, αφού από Granada και Elche λογικά θα περάσει. Εντός με Betis και Getafe δεν τίθεται θέμα όμως με τη Bilbao και φυσικά με την Atletico την τελευταία αγωνιστική λογικά θα «πέσουν κορμιά».

Η Real έχει το ευκολότερο πρόγραμμα αλλά όπως είπαμε δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της . Δίνει 5 παιχνίδια εντός με Rayo, Almeria, Osasuna, Valencia και Espanyol και μόλις 3 εκτός σε Sociedad, Valladolid και Celta. Λογικά έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχει το απόλυτο 8x8 αλλά στην περίπτωση της η εξίσωση μπορεί να τη βγάλει ακόμα και τρίτη.


Την επόμενη αγωνιστική δεν αποκλείεται ότι έχουμε πει να ανατραπεί και να ψάχνουμε νέα σενάρια . Η φετινή Primera είναι μακράν το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και από πλευράς θεάματος αλλά και ανταγωνισμού, όπου όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και να προσφέρουν το ζητούμενο θέαμα. Η Atletico δοκιμάζεται στο  San Mames του Bilbao όπου στις δυο τελευταίες της επισκέψεις για το πρωτάθλημα γνώρισε ισάριθμες ήττες με 3-0 αλλά στο πρόσφατο παιχνίδι για το Copa del Rey είχε περάσει νικηφόρα με 1-2. Η Barcelona παίζει στο El Prat με την Espanyol του Aguirre, στο ντέρμπι της πόλης όπου τα τελευταία δέκα χρόνια έχει 6 νίκες , 3 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα. Η , σε κατάσταση αναμονής, Real υποδέχεται τη Rayo και απλά ελπίζει.
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σακχάρου, θυρεοειδούς και οστεοπόρωσης, σε συνδυασμό με ενημέρωση από έγκριτους επιστήμονες, οργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών το Σάββατο 5 Απριλίου.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Συκεών και το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής, με τη συνεργασία της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων, καλούν όσους συμπολίτες μας επιθυμούν, ή χρειάζεται, να υποβληθούν σε μετρήσεις για το σάκχαρο, το θυρεοειδή ή την οστεοπόρωση, να προσέλθουν από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στα 3ο-6ο Δημοτικά Σχολεία Συκεών (Γεννηματά 10) και να εξεταστούν εντελώς δωρεάν!

Η Ημέρα Πρόληψης και Υγείας, με κεντρικό σύνθημα «Φροντίζω την Υγεία μου – Κερδίζω Ζωή» και περιλαμβάνει, επίσης, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες, που αρχίζουν στις 9 το πρωί με τους χαιρετισμούς του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ, Σίμου Δανιηλίδη και του προέδρου της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων Γιώργου Μαστοράκου.

Θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα:
9.30π.μ.-10.30π.μ.: Προληπτικές εξετάσεις στους πολίτες - Μετρήσεις σακχάρου
(Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν πρέπει να είναι νηστικοί τουλάχιστον 12 ώρες)
10.30π.μ.-12.00μ.: Ενημερωτικές συζητήσεις για το κοινό

Συντονίζουν:
• Γιώργος Μαστοράκος
Πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων
• Τσαντ Μουσλέχ
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων
Ενημέρωση για το διαβήτη:
• Μαρία Σώμαλη, ενδοκρινολόγος
Ενημέρωση για το θυρεοειδή:
• Ελένη Δουμαλά, ενδοκρινολόγος
Ενημέρωση για την οστεοπόρωση:
• Πασχαλία Ηλιάδου, ενδοκρινολόγος
• Ενημέρωση για την παιδική παχυσαρκία:
Μαρία Παπαγιάννη, παιδοενδοκρινολόγος
12.30μ.μ.-2μ.μ.: Προληπτικές εξετάσεις στους πολίτες –
Ψηλάφηση και υπέρηχος θυρεοειδούς και μέτρηση οστεοπόρωσης
Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι γιατροί θα είναι στη διάθεση του κοινού για επίλυση αποριών και συμβουλευτική!

Με την ευγενική χορηγία των:
KΑ.ΠΑ. ΕΠΕ
Καντζόπουλος Γ.Παπαδούδης Α. ΕΠΕ
Ιατρικά μηχανήματα
www.kapamedical.gr
και
URF Pharmaceutical PC

Πληροφορίες:
Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών, τηλέφωνο: 2313 313 151
Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Συκεών, τηλέφωνο: 2313 313 111

http://www.thestival.gr
Μια 66χρονη Γερμανίδα συνταξιούχος που ζούσε μόνη της βρέθηκε νεκρή έξι μήνες μετά το θάνατό της, μπροστά στην ανοιχτή τηλεόραση. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Frankfurter Neue Presse», η γυναίκα, που  ζούσε στην πόλη Ομπερούρσελ, ΒΔ της Φρανκφούρτης, είχε πεθάνει το Σεπτέμβρη από φυσικά αίτια, φορώντας νυχτικό και βλέποντας τηλεόραση, αλλά το σχεδον μουμιοποιημένο πτώμα ανακαλύφτηκε προχτές, μόνο αφού οι γείτονες στην πολυκατοικία παραπονέθηκαν για τη δυσοσμία.
Η αστυνομία ανέφερε ότι το γραμματοκιβώτιο της νεκρής είχε φρακάρει από ανεπίδοτα γράμματα και λογαριασμούς.


Η πιο πολυταξιδεμένη φωτογραφική μηχανή όλων των εποχών!

Βγήκε στο σφυρί ως η μοναδική φωτογραφική μηχανή που ταξίδεψε στο φεγγάρι και επέστρεψε. Η μηχανή Hasselblad 500 που χρησιμοποιήθηκε στην αποστολή Apollo 15 το 1971 πουλήθηκε σε ιάπωνα επιχειρηματία έναντι 550.000 ευρώ. Η φωτογραφική μηχανή είχε τροποποιηθεί για λογαριασμό της NASA και τα πλαστικά μέρη της είχαν αντικατασταθεί με μεταλλικά.
Τουλάχιστον 15 φωτογραφικές μηχανές ταξίδεψαν στη Σελήνη με τις αποστολές Apollo, οι περισσότερες όμως έμειναν για πάντα. Σύμφωνα με τον αυστριακό οίκο Galerie Westlicht που δημοπράτησε τη μηχανή στη Βιέννη, αγοραστής είναι ο Ιάπωνας επιχειρηματίας Τερακάζου Φουτζισάβα.

http://peiraxtiri.gr
Με την έγκριση των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνεται και ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας στο δημόσιο, αποσυνδεδεμένος από τις απολύσεις κλπ, που θα παρουσιαστούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την επόμενη εβδομάδα.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η συνέχιση και ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος κινητικότητας, καθώς απομένουν ακόμη 4.000 διαθεσιμότητες για να υλοποιηθεί η συμφωνία με την τρόικα για 25.000 διαθεσιμότητες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, περίπου 3.000 θα προέλθουν από τους δήμους, περισσότερες από τις οποίες θα είναι με τη μέθοδο της ενδοδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας και 1.000 από ασφαλιστικά ταμεία.
Τέλος, εγκρίθηκαν τα οργανογράμματα και το σχέδιο στελέχωσης των περισσοτέρων υπουργείων, τα οποία θα αποτυπωθούν σε Προεδρικά Διατάγματα και θα σταλθούν προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

http://www.thestival.gr 
Ξεχάστε την αστυνομική ταυτότητα – Πλέον μπαίνουμε στην ψηφιακή εποχή...
Προ των πυλών βρίσκεται η «βιομετρική κάρτα», η οποία εκτιμάται ότι θα είναι το διαβατήριο του μέλλοντος.

Και αυτό διότι δεν θα καταγράφει μόνο τα συνηθισμένα στοιχεία, που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα, αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά, τα οποία είναι δύσκολο να αλλοιωθούν.

Η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή», η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου. Δηλαδή, μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, ο τρόπος βαδίσματος, καθώς και φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ).

Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ένας βιομήχανος που είχε πάει ταξίδι στο εξωτερικό, παίρνει τηλέφωνο σπίτι του.
- “Τι γίνεται ρε John στο σπίτι;”
- “Τίποτα σπουδαίο κύριε. Αααα! ξέχασα. Έσπασε το βάζο πάνω στο τραπέζι!”
- “Τι; Και πώς έγινε αυτό;”
- “Να, καθώς ο σκύλος σας έπαιρνε φόρα, για να πηδήξει από τον 5ο όροφο, το έριξε κάτω και το έσπασε.”
- “Τι; Μα ο αγαπημένος μου σκύλος, ποτέ δεν είχε πηδήξει από το μπαλκόνι. Πώς κι έτσι;”
- “Να, είδε τη φωτιά που είχε αρπάξει το σπίτι σας και πήδηξε για να σωθεί!”
- “Τι; Το σπίτι μου πήρε φωτιά; Μα πώς έγινε αυτό;”
- “Να, βλέπετε πήρε το εργοστάσιό σας δίπλα φωτιά. Και ξέρετε τώρα πόσο εύκολα μεταδίδεται.”
- “Τι; Μα πώς πήρε φωτιά;”
- “Από τα κεριά!”
- “Ποια κεριά; Εγώ ποτέ δεν είχα κεριά”!
- “Μα, από την κηδεία της γυναίκας σας, κύριε.”
- “Τι; Η αγαπημένη μου γυναικούλα; Μόνο 35 χρονών ήτανε. Πώς έγινε;”
- “Δεν άντεξε το σοκ η καημένη…”
- “Ποιο σοκ;”
- “Μα, του θανάτου του γιου σας φυσικά.”
- “Τι; Του θανάτου του γιου μου; Του αγαπημένου μου γιου; Μα πώς έγινε αυτό;”
- “Να, τον πάτησε ένα αυτοκίνητο όπως έτρεχε.”..
- “Ένα αμάξι; Και γιατί έτρεχε;”
- “Για να βγει από το εξοχικό σας που γκρεμιζόταν, λόγω ενός μεγάλου σεισμού. Πάντως η κόρη σας δεν γλύτωσε από αυτό το σεισμό.”
- “Αχ! Κανένα θετικό νέο δεν έχεις να μου πεις.”
- “Θετικό; Δύσκολα πράγματα ζητάτε κύριε. Α! ναι. Θυμάστε κάτι εξετάσεις για AIDS που είχατε κάνει πριν φύγετε;”
- “Ναι, τι έγινε;”
- “Θετικές βγήκαν.”

http://www.alexiptoto.com 
Κλειστή θα μείνει η κοιλάδα των Τεμπών την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Απριλίου από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, προκειμένου να διεξαχθούν οι εργασίες της απαραίτητης εξαμηνιαίας συντήρησης των βράχων της περιοχής από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Όπως είναι φυσικό, τις δύο αυτές μέρες θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία για την εκτροπή της κυκλοφορίας.

http://www.seleo.gr

Στις 27 Μαρτίου του 1977 καταγράφεται η μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία, δεδομένου ότι 583 άνθρωποι σκοτώνονται σε σύγκρουση δύο αεροσκαφών τύπου Boeing 747 στο αεροδρόμιο της Τενερίφης.

1309-Ο Πάπας Κλήμης Ε' αφορίζει τη Βενετία και όλους τους κατοίκους της.

1625-Ο Κάρολος Α' γίνεται βασιλιάς της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ιρλανδίας.

1794-Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. θεσπίζει μόνιμο ναυτικό και εγκρίνει την κατασκευή έξι φρεγατών.

1809-Μία Γαλλο-Πολωνική δύναμη νικά τους Ισπανούς στη μάχη της Θιουδάδ Ρεάλ.

1814-Αμερικανικές δυνάμεις με επικεφαλής τον στρατηγό Άντριου Τζάκσον νικούν τους Ινδιάνους στην κεντρική Αλαμπάμα.

1833-Ο Γεώργιος Λουδοβίκος φον Μάουρερ, αρμόδιος για τα εκκλησιαστικά θέματα του Συμβουλίου της οθωνικής Αντιβασιλείας, συγκροτεί κληρικολαϊκή νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό την προεδρία του Σπυρίδωνα Τρικούπη με σκοπό την εκπόνηση οριστικού σχεδίου διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

1871-Πραγματοποιείται στο Εδιμβούργο ο πρώτος διεθνής αγώνας ράγκμπι, στον οποίο η Σκωτία νικά την Αγγλία.

1884-Ένας όχλος στο Σινσινάτι του Οχάιο επιτίθεται στους ενόρκους των οποίων η ετυμηγορία ήταν ανθρωποκτονία από αμέλεια σε μία σαφή περίπτωση δολοφονίας. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, ο όχλος θα δημιουργήσει ταραχές και θα καταστρέψει το Δικαστικό Μέγαρο.

1918-Η Ρουμανία προσαρτά στο έδαφός της τη Μολδαβία και τη Βεσσαραβία.

1920-Ο Χέρμαν Μύλερ γίνεται καγκελάριος της Γερμανικής Δημοκρατίας.

1930-Ο Χέρμαν Μύλερ παραιτείται από καγκελάριος της Γερμανικής Δημοκρατίας.

1958-Ο Νικίτα Χρουστσόφ εκλέγεται Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Σοβιετικής Ένωσης, αντικαθιστώντας τον Γκεόργκι Μαλενκόβ.

http://www.enikos.gr 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Vodafone αναφέρονται τα εξής:

«Την τελευταία χρονική περίοδο, συνδρομητές μας έχουν λάβει SMS από νούμερα με το πρόθεμα +905488xxx με το παρακάτω περιεχόμενο:

«ΣΕ ΕΙΔΑ ΕΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ Κ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΣ ΠΟΛΥ. Ο ΣΑΚΗΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΟΥ. ΕΙΜΑΙ Η ΨΗΛΗ ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΙΤΑΖΕ ΕΠΙΜΟΝΑ . ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ 6943741328».

Υπενθυμίζουμε στους συνδρομητές μας να ΜΗΝ απαντούν σε μηνύματα ή κλήσεις που λαμβάνουν από άγνωστους αριθμούς και να ΜΗΝ καλούν τους αριθμούς αυτούς μετά από σύντομες αναπάντητες κλήσεις (ιδιαίτερα αν πρόκειται για άγνωστους/διεθνείς αριθμούς), καθώς ενδέχεται να επιβαρυνθούν με υψηλές χρεώσεις».

 http://www.4news.gr
Τη συνέχιση της απεργίας τους μέχρι την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αποφάσισαν κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση οι φαρμακοποιοί.
Ειδικότερα μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού αποφασίστηκαν τα εξής:
Ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων οι φαρμακοποιοί αποδέχονται τις δημιουργούμενες εταιρείες φαρμακείων (ΟΕ, ΕΕ) με το μετοχικό πλειοψηφικό ποσοστό να ανήκει μόνο στον αδειούχο φαρμακοποιό χωρίς να είναι μεταβιβάσιμο. Ωστόσο δεν αποδέχονται την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων εντός super market ή άλλων καταστημάτων.
Ακόμη δεν αποδέχονται, όπως λένε την αλλοίωση των προδιαγραφών ίδρυσης φαρμακείων. Επιθυμούν τη θεσμική ύπαρξη αποστάσεων μεταξύ φαρμακείων ως παράγοντα αποκέντρωσής τους και διεκδικούν την δημιουργία εταιρειών φαρμακείων από ιδιοκτήτες φαρμακοποιούς.
Ως προς το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων αναφέρουν ότι υιοθετούν τη λειτουργία των φαρμακείων το μέγιστο 48 ώρες εβδομαδιαίως.
Για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ο ΠΦΣ αναφέρει ότι η διάθεσή τους πρέπει να γίνεται μόνο από τα φαρμακεία με σταθερή χονδρική και λιανική τιμή. Επιπλέον ζητούν την αναθεώρηση του καταλόγου συμπληρωμάτων διατροφής με κριτήριο της προστασία της Δημόσιας υγείας.
«Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου ΠΦΣ σε συνεργασία με όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας θα διοργανώσει την συγκέντρωση των φαρμακοποιών έξω από τη Βουλή για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα καταστροφής των φαρμακείων και την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης του Ελληνικού Λαού» τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα λειτουργούν μόνο τα διανυκτερεύοντα και τα διημερεύοντα φαρμακεία.
Συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο
Την ίδια ώρα, στους δρόμους κατεβαίνουν οι φαρμακοποιοί της βόρειας και Κεντρικής  Ελλάδος στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στις  διατάξεις του νομοσχεδίου που έχουν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των φαρμακείων της γειτονιάς.
Φαρμακοποιοί από όλους τους συλλόγους της Μακεδονίας, της Θράκης και της κεντρικής Ελλάδας θα συγκεντρωθούν σήμερα, Πέμπτη στις 11 το πρωί,  στον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης εκφράζοντας τη διαμαρτυρίας τους.
Οι φαρμακοποιοί  δηλώνουν  ό,τι «με κανένα τρόπο δεν θα αποδεχτούν το βρώμικο σχέδιο που φαίνεται πλέον καθαρά ότι εξυφαίνεται σε βάρος των 12000 φαρμακείων, των οικογενειών τους και των 25000 εργαζομένων σε αυτά. Τα υπό ψήφιση άρθρα καταστρέφουν την ποιότητα της παρεχόμενης φαρμακευτικής περίθαλψης στους Έλληνες πολίτες».
Τα φαρμακεία που σήμερα θα είναι ανοιχτά στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

http://www.thestival.gr

Δύο γκολ του Κάρλος Μπάκα έκαναν την ανατροπή για τη Σεβίλλη και της έδωσαν τη νίκη 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία υποχώρησε στην 3η θέση μετά από την 30ή αγωνιστική της Primera Division. Πρωτοπόρος η Ατλέτικο που νίκησε 1-0 τη Γρανάδα χάρη στον Ντιέγο Κόστα, ενώ η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-0 της Θέλτα, αλλά έχασε με σοβαρό τραυματισμό τον Βίκτορ Βαλδέζ.
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της για ακόμα ένα παιχνίδια και επηρεασμένη ούσα από την εντός έδρας ήττα με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, δεν είχε το σθένος να ανακάμψει από την ανατροπή της Σεβίλλης. Οι Ανδαλουσιάνοι επικράτησαν 2-1 στο "Μανουέλ Ρουίθ ντε Λοπέρα" κι έβαλαν "φωτιά" στις ελπίδες τίτλου των "μερένγκες", που μέσα σε 4 ημέρες από πρωτοπόροι υποχώρησαν στην 3η θέση του πίνακα της βαθμολογίας. Κι όμως, όλα είχαν αρχίσει θετικά για τους φιλοξενούμενους, που προηγήθηκαν στο σκορ με εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο και κόντρα στον Ίβαν Ράκιτιτς στο 14ο λεπτό της συνάντησης.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι είχε περιοριστεί σε δεύτερο ρόλο, περιμένοντας ένα κλέψιμο της μπάλας για να ξεχυθεί στην αντεπίθεση. Σε μία τέτοια φάση, ο Κάρλος Μπάκα "τρύπησε" την άμυνα των "μερένγκες" και ισοφάρισε στο 19ο λεπτό της συνάντησης. Το παιχνίδι έγειρε προς τους φιλοξενούμενους, που εγκαταστάθηκαν στο γήπεδο των Σεβιγιάνων, ψάχνοντας την ανάκτηση του πλεονεκτήματος. Ευκαιρίες, κραυγές για πέναλτι σε δύο μαρκαρίσματα του Ρονάλντο σε κόρνερ, δοκάρια, όμως η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. Αντιθέτως, μία αντεπίθεση στο 72ο λεπτό έφερε ξανά τον Κολομβιανό επιθετικό σε θέση τετ α τετ με τον Ντιέγο Λόπεθ, τον οποίο νίκησε ξανά, γράφοντας το 2-1. Οι παίκτες της Ρεάλ μπλόκαραν, ο Ρονάλντο έμεινε να γκρινιάζει για ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Γκάρεθ Μπέιλ και πλέον η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι βρίσκεται σε θέση κυνηγού.
Πρωτοπόρος ξανά η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία εκμεταλλεύτηκε άριστα τις δύο γκέλες της συμπολίτισσάς της και συνέχισε την ανέλπιστη κούρσα τίτλου μετά από τη νίκη με 1-0 επί της Γρανάδα. Οι "ροχιμπλάνκος" δυσκολεύτηκαν αρκετά να διασπάσουν την αμυντική γραμμή των Ανδαλουσιάνων, ωστόσο το κατάφεραν με τον συνήθη ύποπτο και άφησαν 3 πόντους πιο πίσω τη Ρεάλ και έναν την Μπαρτσελόνα, 8 αγωνιστικές πριν από την "αυλαία" της σεζόν.
 Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, με εκατέρωθεν ευκαιρίες για γκολ. Ντιέγκο Κόστα, όμως, είχε μόνο η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε, με τον πολιτογραφημένο Ισπανό να φτάνει τα 23 τέρματα στην Primera Division φέτος και την ομάδα του τα 100 σε όλες της διοργανώσεις για πρώτη φορά από το 1996-1997 (107), για να πάρει τη νίκη με 1-0. Ο Ορέστης Καρνέζης παρακολούθησε από τον πάγκο ακόμα ένα παιχνίδι της Γρανάδα.
Σε τυπική διαδικασία εξελίχθηκε η υπόθεση νίκη της Μπαρτσελόνα με τη Θέλτα, ωστόσο το 3-0 επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Βίκτορ Βαλδές. Ο βασικός τερματοφύλακας των Καταλανών κι ένας εκ των κορυφαίων παικτών του συλλόγου τα τελευταία χρόνια πάτησε άσχημα σε μια προσπάθεια να διώξει σε φάση όπου οι φιλοξενούμενοι έκαναν δοκάρι. Το παιχνίδι είχε κριθεί, αφού ο Νεϊμάρ είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο 6' και ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε σε ακόμα ένα παιχνίδι με τη συμπλήρωση μισής ώρας, ωστόσο ο τραυματισμός του αρχηγού της ομάδας σε αυτό το παιχνίδι προκάλεσε μεγάλη ανησυχία.
Αυτή γιγαντώθηκε όταν ο αντικαταστάτης του, Σέρχιο Πίντο, μετά από ένα λάθος που πήγε να κοστίσει την απαραβίαστη εστία, χτύπησε στο δοκάρι και χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο. Ο 37χρονος τερματοφύλακας κατάφερε να συνεχίσει το παιχνίδι δίχως προβλήματα, ο Νεϊμάρ είχε τριιπλασιάσει ήδη τα τέρματα των "μπλαουγκράνα" και όλα κύλησαν χωρίς νέα προβλήματα στο υπ' αριθμόν 999 παιχνίδι πρωταθλήματος στο "Καμπ Νόου", όπου έφτασαν τις 1.000 εντός έδρας νίκες στον θεσμό.
Δείτε περισσότερα και video με όλα τα γκολ : http://www.contra.gr
Μερικά από τα πιο ισχυρά επιχειρηματικά μυαλά του σύγχρονου κόσμου ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κατασκευάσουν τον πρώτο ψηφιακό εγκέφαλο.

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Tesla Motors Έλον Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της PayPal Πίτερ Θιλ, ο δημοφιλής ηθοποιός Άστον Κούτσερ και ο συνιδρυτής του Facebook Ντάστιν Μόσκοβιτς επενδύουν τεράστια χρηματικά ποσά στην εταιρεία Vicarious, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ώστε να ξεκινήσει το φιλόδοξο εγχείρημα. Στόχος του πρότζεκτ είναι να σχεδιαστεί ένα λογισμικό που θα «σκέφτεται και θα μαθαίνει όπως ο άνθρωπος», αναφέρει το σχετικό άρθρο της Daily Mail.

Για να γίνει αυτό, η εταιρεία θα προσπαθήσει να κατασκευάσει ένα υπολογιστικό πρόγραμμα που θα μιμείται τη λειτουργία του νεοφλοιού του εγκεφάλου. Ο νεόφλοιος (neocortex) είναι το εξωτερικό στρώμα που καλύπτει τα εγκεφαλικά ημισφαίρια. Έχει πάχος περίπου 3 χιλιοστά και περιλαμβάνει έξι υποστρώματα.

Καθένα από αυτά επιτελεί διαφορετική λειτουργία, όπως η αντίληψη των εξωτερικών ερεθισμάτων, η αντίληψη του χώρου, η συνειδητή σκέψη και η γλώσσα.

Η ιστοσελίδα της Vicarious αναφέρει πως «το λογισμικό μηχανικής μάθησης βασίζεται στις υπολογιστικές αρχές που διέπουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο».

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal, ο Ζάκερμπεργκ, ο Μασκ και ο Κούτσερ έχουν επενδύσει συνολικά 40 εκατομμύρια δολάρια στη Vicarious.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!