Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Η Hailey Hanestad όταν σκέφτεται περί κατοικιδίων το μυαλό της δεν πηγαίνει σε καμία περίπτωση σε σκύλους ή γλατες αλλά μόνο στον αγαπημένο της Wiley, ένα τρυφερό και παιχνιδιάρικο… κογιότ που ζει μαζί της από μωρό, όταν διασώθηκε από τον πατέρα της. Η οικογένεια της μικρής ζει στο αγρόκτημα Hanestad, στο Ουισκόνσιν και το κογιότ αποτελεί αναπόσπαστο μέλος. Η ζωή τους με το άγριο αυτό ζώο που ανήκει στην οικογένεια των κυνίδων και θυμίζει αρκετά τσακάλι και λύκο είναι απολύτως φυσιλογική!

Άλλωστε το κογιότ ζει μαζί τους από μωρό και έχει μεγαλώσει όπως ακριβώς και ένας σκύλος. Μόνο που είναι περισσότερο τρομακτκός, τουλάχιστον στους ξένους. Πιστεύεται μάλιστα ότι το εν λόγω ζώο είναι μόνο ένα από τα δύο κογιότ στις ΗΠΑ που έχουν γίνει οικόσιτα μετά τη γέννησή τους στην άγρια ​​φύση. «Καθόμαστε κοντά στη φωτιά το χειμώνα, παίζουμε με το μπαλάκι, πηγαίνουμε βόλτες στην εξοχή. Ο Wiley λατρεύει τα τηγανητά αυγά και το κρέας, πάντα μαγειρεμένο και ποτέ ωμό!», λέει η μικρή.

Πηγή: perierga.gr
Η διαδικασία επιλογής δώρου για τα αγαπημένα μας πρόσωπα πολλές φορές καταλήγει να είναι… «μπελάς». Δεν ξέρεις τι ακριβώς να επιλέξεις, δεν είσαι σίγουρος αν θα του αρέσει κ.τ.λ.
Δείτε παρακάτω μια συλλογή με τα πιο… ακραία δώρα στην ιστορία… των δώρων!
1. Για τους φίλους σας στο εξωτερικό: Ένα άγαλμα… της ελευθερίας
Η επίσημη τελετή για τα εγκαίνια του δώρου που έκανε η Γαλλία στις ΗΠΑ προς τιμής της γαλλοαμερικανικής φιλίας έγινε το 1886, όταν το γνωστό Άγαλμα της Ελευθερίας τοποθετήθηκε σε σημείο τέτοιο, που να είναι ορατό σε όποιον μπαίνει ή βγαίνει από το λιμάνι της Νέας Υόρκης.
Η ιδέα για την κατασκευή του όμως υπήρχε από το 1865, όταν ο γάλλος πολιτικός politician Edouard Rene Lefebvre de Laboulaye αποφάσισε να κάνει κάτι για να τιμήσει τις ΗΠΑ μετά τον εμφύλιο.
Το άγαλμα κατασκευάστηκε εκτός των ΗΠΑ και μεταφέρθηκε εκεί σε κομμάτια μέσω θαλάσσης.
2. Για το γείτονά σας που δεν πολυσυμπαθείτε: Ένα δώρο… με κοριό
Το 1945η οργάνωση Νέων Καινοτόμων της Σοβιετικής Ένωσης χάρισε στον αμερικανό πρεσβευτή Averell Harriman ένα δώρο, ως μια χειρονομία φιλίας. Ήταν μια μεγάλη, σκαλισμένη στο χέρι επάνω σε ξύλο σφραγίδα. Βέβαια, ο αποδέκτης του δώρου δε γνώριζε ότι το «δώρο» του περιείχε… κοριό. Τον είχε σχεδιάσει ο διάσημος Ρώσος εφευρέτης Leon Theremin και ήταν τόσο λεπτός που ήταν πάρα πολύ δύσκολο να εντοπιστεί. Δεν έδινε σήμα και δε χρειαζόταν ρεύμα για να λειτουργήσει.
Ο Harriman κρέμασε το δώρο του στο γραφείο του στην κατοικία του πρέσβη και το «μυστικό» του ανακαλύφθηκε… τρεις πρέσβεις μετά, το 1952.
3. Για τους φιλόζωους: Ένα λευκό ελέφαντα
Ο βασιλιάς Manuel της Πορτογαλίας χάρισε στον Πάπα Λέοντα τον 10ο το 1514 ένα λευκό ελέφαντα. Ο Ποντίφικας ερωτεύτηκε τόσο πολύ το ζώο, που το ονόμασε Hanno και ανέθεσε στο διάσημο ζωγράφο Raphael να κάνει το πορτραίτο του.
Όμως ο Πάπας Λέων φαίνεται ότι εκτός από τον Hanno αγαπούσε πολύ και το… χρυσό, έτσι όταν ο ελέφαντας κάποια στιγμή υπέφερε από δυσκοιλιότητα, διέταξε να τον ταΐσουν με καθαρτικά στα οποία θα έριχναν και λίγο… χρυσό! Ο Hanno πέθανε σε ηλικία 6 ετών.
4. Για τους ανήλικους που… τα έχουν όλα: Την Ταγγέρη και τη Βομβάη
Τα μέλη των βασιλικών οικογενειών έχουν συνηθίσει να παίρνουν ακριβά δώρα, μεγάλα δώρα… τόσο μεγάλα, όσο μια ολόκληρη πόλη… ή και δύο!
Όταν ο Κάρολος II της Αγγλίας δέχτηκε να παντρευτεί την Αικατερίνη της Μπραγκάνζα το 1640 (η συμφωνία έγινε όταν εκείνη ήταν 2 ετών και ο Κάρολος 10) πήρε ως προίκα την βορειοαφρικανική πόλη της Ταγγέρης και την τότε Βομβάη.
5. Για όσους τους αρέσει το μπόουλινγκ: Το δικό τους προσωπικό διάδρομο
Το 1947 κατασκευάστηκαν μέσα στο Λευκό Οίκο δύο διάδρομοι μπόουλινγκ ως δώρο γενεθλίων προς τον Πρόεδρο Τρούμαν. Παρότι ο ίδιος προτιμούσε περισσότερο το πόκερ, το ιδιαίτερο αυτό δώρο φαίνεται ότι αξιοποίησε ιδιαίτερα το προσωπικό που περιστοίχιζε τον Πρόεδρο, οι οποίοι μάλιστα δημιούργησαν και το δικό τους πρωτάθλημα.
6. Για τη φίλη σας που αγαπάει τα κοσμήματα: Το διάσημο διαμάντι Taylor-Burton
Αν έχετε κάποια φίλη που να αγαπάει τα διαμάντια όσο και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ… τότε το καλύτερο δώρο θα ήταν ένα διαμάντι σε σχήμα «αχλάδι» 69,42 καρατίων, όπως αυτό που αγόρασε στην –τότε- σύζυγό του ο Ρίτσαρντ Μπάρτον το 1969.
Ήταν το πρώτο διαμάντι που πωλήθηκε ποτέ για… επταψήφιο αριθμό, όμως αποδείχθηκε καλή επένδυση. Όταν το έβγαλε σε δημοπρασία η Τέιλορ, το 1978, «έπιασε» 5 εκατομμύρια δολάρια. Με τα έσοδα από τη δημοπρασία αγόρασε ένα νοσοκομείο στην πόλη Kasane της Μποτσουάνα. «Έχουν ανάγκη από ένα νοσοκομείο, κι εγώ σίγουρα δε χρειάζομαι ένα ακόμη δαχτυλίδι» είχε πει η ίδια.
7. Για τον αγαπημένο σας… εχθρό: Ο Δούρειος Ίππος
Με το Δούρειο Ίππο ο Οδυσσέας κατάφερε να παραπλανήσει τους Τρώες, οι οποίοι τον εξέλαβαν ως δώρο και ως δείγμα καλής θελήσεως και ειρήνης από τους Αχαιούς. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια κατασκευή που έκρυβε εντός της τους σημαντικότερους πολεμιστές ήρωες. Εκείνοι, μετά την είσοδο του ίππου στην Τροία, βγήκαν από αυτόν και άνοιξαν τις πύλες στους υπόλοιπους, προκειμένου να ξεκινήσει η λεηλασία της πόλης.
8. Για τη μητέρα και τη σύζυγό σας: Ένα αυγό… Faberge
Το πρώτο «αυτοκρατορικό» αυγό Faberge δημιουργήθηκε για τον Τσάρο Αλέξανδρο Γ΄, ο οποίος ήθελε να κάνει ένα πολύ εντυπωσιακό δώρο στη σύζυγό του για το Πάσχα το 1885. Το δώρο είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, που συνέχισε την παράδοση και τα επόμενα χρόνια. Όταν ο τσάρος Αλέξανδρος Γ΄ πέθανε, την «παράδοση» συνέχισε ο γιος του… τόσο απέναντι στη μητέρα του, όσο και στη δική του σύζυγο.
9. Για τους λάτρεις της ιστορίας της Αιγύπτου: Ένα χαλί με την… Κλεοπάτρα μέσα
Είναι σίγουρα ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας. Ένα μοναδικό χαλί μέσα στο οποίο υπάρχει… μια βασίλισσα της Αιγύπτου. Προκειμένου η Κλεοπάτρα να καταφέρει να συναντήσει τον Ιούλιο Καίσαρα, έβαλε τους υπηρέτες της να την τυλίξουν μέσα σε ένα χαλί και να το… παραδώσουν στον Καίσαρα. Το κόλπο της έπιασε: ο Καίσαρας την υποστήριξε στη μάχη της για το θρόνο της Αιγύπτου και εκείνη του χάρισε… ένα γιο.
news.gr

Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού σήμερα και η γιορτή ξεκινά σε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας! Δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους, πολύ κέφι και ξέφρενα παιχνίδια με το χιόνι σας περιμένουν να απολαύσετε μια μέρα διαφορετική από τις άλλες, μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

Ας ανακαλύψουμε τα “κρυμμένα” χιονοδρομικά της χώρας μας, με οδηγό μας το Visit Greece.
Όσοι αγαπάτε το χειμώνα, γνωρίζετε καλά, ότι όταν πέφτει η θερμοκρασία, η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη! Τα χιονοδρομικά της Ελλάδας ανοίγουν τις πόρτες τους για μικρούς και μεγάλους χαρίζοντας έντονες συγκινήσεις στους λάτρεις των αθλημάτων του χιονιού. Εφοδιαστείτε με τα μπατον σκι, τη σανίδα του snowboard, και καλή διάθεση κι ανακαλύψτε τις χιονισμένες πλαγιές των καλύτερων "κρυμμένων" χιονοδρομικών στη χώρα!

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου


Πού; Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Βόλο και τα φημισμένα τσιπουράδικα του, σας περιμένει το μυθικό βουνό των Κενταύρων, όπου θα γευτείτε τη μοναδική εμπειρία χειμερινού σκι με θέα στη θάλασσα!
Πώς; Ακολουθείστε το δρόμο από το Βόλο προς την Πορταριά. Διασχίστε την Πορταριά, ανηφορίστε για ακόμα 5 χλμ. περίπου μέσα στο δάσος μέχρι τα Χάνια και συνεχίστε για άλλα 2 χλμ. έως τη θέση Αγριόλευκες όπου βρίσκεται το χιονοδρομικό.
Γιατί; Η θέα από το χιονοδρομικό είναι ανεπανάληπτη: από τη μια μεριά έχετε στα πόδια σας ολόκληρο τον Παγασητικό Κόλπο και από την άλλη το Αιγαίο, το Θερμαϊκό Κόλπο, τη Χαλκιδική και στο βάθος το Άγιο Όρος! Θα σας υποδεχτούν 5 πίστες συνολικού μήκους 15 χλμ.: 4 πίστες σκι καταβάσεων και 1 πίστα δρόμου αντοχής (Lang-Lauf), μήκους 5 χλμ. σε μια διαδρομή μοναδικής φυσικής ομορφιάς μέσα στο χιονισμένο δάσος.
Tip:Το χιονοδρομικό διαθέτει 3 χώρους στάθμευσης, αναψυκτήριο, εστιατόριο, κατάστημα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού, ιατρείο, σχολή σκι και snowboard με ειδικά τμήματα για παιδιά και καταφύγια για διαμονή μέσα στη φύση!
Περισσότερες πληροφορίες: www.pelionski.gr  

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου


Πού; Στα Πιέρια Όρη, στη σκιά του επιβλητικού Ολύμπου σας περιμένει το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου με θέα στην κατοικία των θεών και στο μυθικό ποταμό Αλιάκμονα.
Πώς; Αν έρχεστε από Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Λάρισα μέσω της Εθνικής Οδού, στρίψτε στην Κατερίνη και ακολουθείστε τη διαδρομή της παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Ελασσόνας. Στο 13ο χλμ, στρίψτε δεξιά, διασχίστε το Ελατοχώρι και 8 χλμ. έξω από το χωριό, θα βρείτε το Χιονοδρομικό Κέντρο στη θέση Παπά Χωράφι, σε υψόμετρο 1450 μ.
Γιατί; Τα Πιέρια είναι από τα πιο δασωμένα, αλλά προσβάσιμα βουνά της Ελλάδας, χαρίζοντας απλόχερα την ομορφιά τους σε όσους τα επισκεφτούν. 8 πίστες σκι με τα ονόματα των αρχαίων Μουσών, μία πίστα για snowboard και μία για έλκηθρο, συνολικού μήκους 12 χλμ., θα σας εμπνεύσουν για ήρεμες ή περιπετειώδεις διαδρομές στα χιονισμένα τους μονοπάτια.
Tip: Το χιονοδρομικό διαθέτει διώροφο σαλέ, καταστήματα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού, σχολή σκι και ιατρείο.
Περισσότερες πληροφορίες: www.elatohori-ski.gr  

Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού


Πού; Στο «γυμνό» βουνό Φαλακρό, στα όρια του Δήμου Νευροκοπίου, 42 χλμ περίπου από την πόλη της Δράμας.
Πώς; Η διαδρομή Δράμα – χιονοδρομικό διαρκεί περίπου 45’. Ακολουθείστε το δρόμο Δράμας – Κάτω Νευροκοπίου μέχρι τη διασταύρωση του Βώλακα και στη συνέχεια ανηφορίστε προς το χιονοδρομικό.
Γιατί; Για τις φυσικές πίστες του, που αγγίζουν το υψόμετρο των 2.200 μέτρων και την άριστη ποιότητα χιονιού. Για την υπέροχη θέα στη λίμνη του ποταμού Νέστου, στο Φαράγγι των Πύργων, στον κάμπο της Δράμας, στο Παγγαίο, στον Όλυμπο και στη θάλασσα, όπου διακρίνονται η Θάσος και η Χερσόνησος του Άθω.
Tip: Είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Μακεδονίας με 20 πίστες συνολικής διαδρομής 17 χλμ., 3 σαλέ με δυνατότητα διαμονής, καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, σχολές εκμάθησης, ιατρείο και parking.

Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου


Πού; Στα όρια του Δήμου Τρίπολης, στο οροπέδιο της Οστρακίνας, σε υψόμετρο 1.600 μέτρα, κάτω από την υψηλότερη κορυφή του Μαινάλου. Απέχει μόλις 12 χλμ. από τη Βυτίνα και 30 χλμ. από τη Δημητσάνα.
Πώς; Ελάτε είτε μέσω του χωριού Άνω Καρδαρά, είτε μέσω της Βυτίνας κι απολαύστε τη διαδρομή μέσα στο πυκνό ελατόδασος.
Γιατί; Βρίσκεται μια ανάσα μόνο από την Αθήνα σε μια περιοχή μοναδικής φυσικής, αλλά και αρχιτεκτονικής ομορφιάς. Το Μαίναλο ανήκει στο δίκτυο NATURA και τα γύρω χωριά θεωρούνται από τα ωραιότερα της Ελλάδας.
Tip: Θα σας υποδεχτούν 7 πίστες σκι, μία σχολή, ένα σαλέ δύο επιπέδων κι ένα κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού.
Περισσότερες πληροφορίες: www.mainaloski.gr

Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου


Πού; Στη νότια Πίνδο, στο βουνό Κερκέτιο (Κόζιακας), στη θέση Περτουλιώτικα, ανάμεσα στα χωριά Ελάτη και Περτούλι.
Πώς; Απέχει από την Αθήνα 375 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 256 χλμ. Θα έρθετε μέσω Τρικάλων. Η διαδρομή Τρίκαλα – Χιονοδρομικό είναι 40 χλμ.
Γιατί; Είναι ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά και αρχαρίους λόγω των ομαλών κλίσεων που έχουν οι πίστες, αλλά και για προχωρημένους, καθώς διοργανώνει συχνά βραδιές νυχτερινού σκι!
Tip: Διαθέτει 3 πίστες, 3 σαλέ και άνετο parking.
news.gr
Επική μάχη με νικήτη......
Λανσάρεται ως το ύφασμα που δε λεκιάζει με τίποτα. Ό,τι και να κάνετε, ό,τι και να ρίξετε πάνω του αυτό παραμένει ολόλευκο (ή ολόμαυρο καθώς κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές).
Εκεί που εμείς παιδευόμαστε με τους λεκέδες στα ρούχα και τα πλυντήρια, ο φοιτητής Aamir Patel, υποστηρίζει ότι έχει ανακαλύψει την πατέντα που θα μπορέσει να λύσει στην κυριολεξία τα χέρια της κάθε ελληνίδας μάνας.
Το «Silic» είναι ένα t-shirt που κατασκευάστηκε από σωματίδια διοξειδίου του πυριτίου. Με τη χρήση της υδροφοβικής νανοτεχνολογίας, το ύφασμα είναι ο εφιάλτης του λεκέ από ιδρώτα και ποτά.
Τα περισσότερα υγρά μόρια δεν είναι σε θέση να αγγίξουν το ύφασμα, λόγω ενός μικροσκοπικού στρώματος αέρα που βρίσκεται μεταξύ του υγρού και του υφάσματος. Αυτό συμβαίνει επειδή το ύφασμα επιστρώνεται με δισεκατομμύρια σωματίδια οξειδίου του πυριτίου.
Αλλά όλα αυτά είναι για τους επιστήμονες της υπόθεσης. Η ουσία είναι ότι το «Silic» σύντομα θα είναι διαθέσιμο στην αγορά, καθώς ο νεαρός κατάφερε να βρει χρηματοδότες.
Ωστόσο, πριν το αγοράσετε, προσοχή:
Μη χρησιμοποιείτε μαλακτικό, μη το βάλετε στο πλυντήριο, πλύντε το με κρύο νερό, μη χρησιμοποιήσετε λευκαντικό, πλύντε το όπως τα χρωματιστά, μην το σιδερώσετε, μη το βάλετε στο στεγνωτήριο και για να παραμείνει ενεργό στην…απώθηση των υγρών, πλύντε το τουλάχιστον έπειτα από κάθε τρεις φορές, που το λερώνετε.
Τελικά ίσως δεν είναι και τόσο πρακτικό, ειδικά αφού, αν προσέξετε καλά μόνο τα υγρά δεν απορροφά. Για τα στερεά ούτε λόγος.

Το κοινωνικό δίκτυο, Twitter αλλάζει και πάλι με τους υπεύθυνους να ετοιμάζουν νέες αλλαγές στο σχεδιασμό του επηρεασμένες από το σχεδιασμό της εφαρμογής του μέσου στα smartphones.

 Το νέο σχέδιο αναμένεται να είναι πιο καθαρό, να εμφανίζει στο χρήστη ακόμα πιο μεγάλες εικόνες ενώ και η μπάρα στην κορυφή θα μεγαλώνει και πλέον ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ορίσει και το χρώμα που θα κυριαρχεί.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους οι αλλαγές αναμένεται να ενεργοποιηθούν σταδιακά σε όλους τους χρήστες μέσα στο 2014

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το ΔΣ της Football League συνεδρίασε και αποφάσισε να επιμείνει στην πρότασή της για άνοδο τριών ομάδων, κάτι που δεν δέχεται η Σούπερ Λίγκα.

Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο θα αποφασίσει για το πόσες ομάδες θα πέσουν από την Σούπερ Λίγκα και θα ανέβουν από την Football League αφού οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δεν μπορούν να βρουν λύση.

Το ΔΣ της Football League αποφάσισε να μην κάνει πίσω και να επιμείνει στην άνοδο τριών ομάδων την ώρα που η Σούπερ Λίγκα θέλει να πέσουν 2.

Η απόφαση:

"Κατά τη σημερινή συνεδρίαση το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ, αποφάσισε ότι εμμένει στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος, με την οποία θα προβιβαστούν στη SUPER LEAGUE τρεις (3) ομάδες, και θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο την υλοποίηση της απόφασης αυτής".

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Δεν έχει πλυθεί τα τελευταία... 60 χρόνια
Ένα ρεκόρ που δεν θα ζήλευε κανένας, κατέχει ένας άνδρας που έχει να πλυθεί... 60 ολόκληρα χρόνια, όχι επειδή πάσχει από κάποια σπάνια αρρώστια που του απαγορεύει να έρθει σε επαφή με το νερό, αλλά επειδή διακατέχεται από ένα παράξενο στιλ ζωής!
Σίγουρα όταν αποφασίζεις να ξοδέψεις 400 – 500 ευρώ για να αγοράσεις μιας νέας γενιάς παιχνιδοκονσόλα, το Tetris δεν είναι από τα παιχνίδια που έχεις κατά νου. Ωστόσο, η Ubisoft ήρθε σε συμφωνία με τη “The Tetris Company” και θα φέρει το δημοφιλέστατο puzzle-game στα Xbox One και PS4.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η συμφωνία για τη συνεργασία των δύο πλευρών ήρθε την κατάλληλη στιγμή, καθώς φέτος είναι η 30η επέτειος του Tetris (κυκλοφόρησε το 1984), αλλά καμία από τις εταιρείες δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το παιχνίδι (αν θα είναι νέα έκδοση) ούτε κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας.

http://www.thestival.gr 
Προς χρήστες του Facebook: Έχετε μήπως παρατηρήσει πως λαμβάνετε πλέον αραιότερα κοινοποιήσεις από φεϊσμπουκικούς φίλους σας, καθώς και από σελίδες ενημερωτικού περιεχομένου στις οποίες έχετε κάνει «Like»; Χωρίς να έχετε αλλάξει μόνοι σας τις ρυθμίσεις σας δηλαδή. Όχι, δεν είναι τυχαίο – είναι απλά η νέα πολιτική του Facebook.

Αν χάσατε ένα έξυπνο status ή ένα ενδιαφέρον βίντεο που πόσταρε ένας φίλος σας στο Facebook, δεν φταίτε εσείς, δεν σκρολάρατε πολύ γρήγορα, ούτε το αγνοήσατε, ούτε χάθηκε στον καταιγισμό των posts που σας κοινοποιούνται. Πολύ απλά... ποτέ δεν εμφανίστηκε στον Τοίχο σας.

Πώς έγινε αυτό; Μέσω ενός αλγόριθμου, που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν γνωστός ως EdgeRank, το Facebook έχει επηρεάσει το newsfeed μας στο Facebook. Λαμβάνουμε πλέον αραιότερα κοινοποιήσεις από τα αγαπημένα μας ενημερωτικά μίντια.

Δυστυχώς, με τη νέα πολιτική του Facebook, εκεί που βλέπαμε περίπου το 16% των συνολικών κοινοποιήσεων των μέσων ενημέρωσης που παρακολουθούσαμε, τώρα το ποσοστό έχει μειωθεί στο 2-3%. Αυτό σημαίνει πως τώρα χάνετε ένα σημαντικό μέρος από το περιεχόμενο που ποστάρει το αγαπημένο σας μέσο. Έχετέ το στο μυαλό σας την επόμενη φορά που κάνετε log in στο Facebook.

Μέχρι τότε, μία είναι η συμβουλή. Όταν θέλουμε να διαβάσουμε ένα άρθρο, να ρίξουμε μια ματιά στις ειδήσεις, ας μην επαφιόμαστε μόνο στο Facebook μας. Ας θυμηθούμε και τα προ-Facebook χρόνια. Τότε που πληκτρολογούσαμε το url του ιστότοπου που μας ενδιέφερε και μπαίναμε, όλο ενθουσιασμό, να καταδυθούμε στο περιεχόμενό του.

http://www.seleo.gr

Σε λίγο καιρό – έχει αρχίσει ήδη να συμβαίνει εδώ και δύο-τρία χρόνια – οι παλιοί μαγνητικοί μηχανικοί σκληροί δίσκοι (HDD) των σταθερών και φορητών υπολογιστών μας (ειδικά αυτών) θα αποτελούν πικρό παρελθόν και δικαίως! Για ποιο λόγο;
Διότι, πολύ απλά, υπάρχουν πλέον σε μαζική παραγωγή οι σκληροί δίσκοι τεχνολογίας solid state (ssd), με πληθώρα θετικών χαρακτηριστικών και αυξημένες επιδόσεις, που καθιστούν τους προηγούμενους προϊστορικά απολιθώματα.
Γιατί;
Διότι – και πάλι πολύ απλά - οι σκληροί δίσκοι SSD, δεν έχουν μηχανικά κινούμενα μέρη και αποθηκεύουν τα δεδομένα μέσα σε τσιπάκια (σαν πολλά USB σε γραμμική διάταξη), σε αντίθεση με τους απλούς μαγνητικούς δίσκους, οι οποίοι αποθηκεύουν τα δεδομένα σε μαγνητικές περιστρεφόμενες πλάκες, τις οποίες διαβάζουν κάποιες κινούμενες κεφαλές.
Για να καταλάβει κανείς όμως ακριβώς τι κερδίζει και τι χάνει με αυτούς, ακολουθεί μία λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, σε σχέση με τους μηχανικούς.
Σύμφωνα με πολυάριθμους ιστότοπους τεχνολογίας, λόγου χάρη εν προκειμένω το coolweb.gr, τα πλεονεκτήματα των ssd δίσκων είναι τα εξής:
1 Δεν έχουν μηχανικά-κινούμενα μέρη, πράγμα που σημαίνει ότι αφενός δεν ζεσταίνονται, αφετέρου δεν κάνουν θόρυβο.
2 Είναι πιο γρήγοροι: οι μαγνητικοί HDD αργούν λόγω του ότι η αναζήτηση των δεδομένων μέσα στο δίσκο καθυστερεί επειδή θα πρέπει η βελόνα ανάγνωσης να "πάει" στο σωστό σημείο να διαβάσει το δεδομένο και μάλιστα πάρα πολλές φορές.
3 Δεν κινδυνεύουν να αστοχήσουν(=να χαλάσουν ή να καταστρέψουν δεδομένα) λόγω δονήσεων. Μπορεί κανείς κυριολεκτικά να λειτουργεί τον υπολογιστή του ανάποδα!
4 Δεν καίνε πολύ ρεύμα (έτσι στο laptop η μπαταρία κρατάει περισσότερο).
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και μειονεκτήματα:
1 Είναι ακριβοί και έχουν μικρό μέγεθος. Αν σκεφτείτε αναλογικά πόσο στοιχίζει 1GB σε έναν SSD και σε έναν HDD, η διαφορά είναι τεράστια: με τα ίδια λεφτά αγοράζει κανείς έναν HDD 1ΤΒ ή έναν SSD 30-60GB.
2 Έχουν συγκεκριμένο αριθμό εγγραφών-επανεγγραφών, πράγμα που σημαίνει ότι μετά από κάποια χρόνια θα αχρηστευτεί.
Η τεχνολογία TRIM των SSD:
Το TRIM είναι μία τεχνολογία που έχουν σχεδόν όλοι οι SSD, ένα είδος αυτόματης ανασυγκρότησης, ώστε τα δεδομένα να είναι εύκολα προσπελάσιμα ακόμα και μετά από πολλές εγγραφές-σβησίματα-επανεγγραφές.
Για να το πούμε πιο απλά, το TRIM είναι σαν μια νοικοκυρά που συμμαζεύει το χώρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κι έτσι ο ιδιοκτήτης, στον συμμαζεμένο αυτόν χώρο, βρίσκει πολύ γρήγορα αυτά που θέλει!
Σε τι βοηθάει; Στο να παραμένει ο δίσκος μας πάντα γρήγορος στην ανάγνωση-εγγραφή των δεδομένων και να μην πέφτουν οι επιδόσεις του μετά από κάποιες επανεγγραφές-σβησίματα, λόγω της παρατεταμένης αναζήτησης.
ΕΝΑΣ SSD ΠΛΑΪ ΣΕ ΕΝΑΝ HDD:


Πηγή: iefimerida.gr
Η φωτογραφία αποδεικνύει ότι τελικά υπάρχει το… προβατογούρουνο και ονομάζεται Mangalitsa. Ένα τέτοιο είδος για πρώτη φορά υπήρξε ως αποτέλεσμα ενός πειράματος τον 19ο αιώνα με σκοπό την παραγωγή περισσότερου κρέατος δεμένου με χοιρινό λίπος. Το αποτέλεσμα ήταν ένα ζώο σαν το Mangalitsa, το οποίο προέρχεται από την Ουγγαρία.

Σύμφωνα με το foodbeast.com, περίπου 60.000 τέτοια ζώα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κόσμο και χρειάζονται περίπου ένα χρόνο -το διπλάσιο σε σχέση με τα άλλα είδη- για να αναπτυχθούν σε ένα γουρούνι-πρόβατο 130 κιλών.
real.gr
Ξανθιά τηλεφωνεί στην πυροσβεστική και λέει :
- Θέλω να αναφέρω μια φωτιά στο σπίτι μου.
Ο πυροσβέστης στην άλλη άκρη της γραμμής ρωτά :
- Πού είναι, κυρία μου;
- Στην κουζίνα μου, απαντά.

Την απίστευτη αυτή ιδέα είχαν οι Ρώσοι οι οποίοι και την πραγματοποίησαν. Pay-per-minute café (ή αν προτιμάτε καφετέριες με χρονοχρέωση) με την ονομασία «Ziferblat».
Μετά από 10 υποκαταστήματα που έχουν ανοίξει τα τελευταία 2 χρόνια στη Ρωσία, η ιδέα αυτή «ταξιδεύει» και σε άλλα μέρη του κόσμου. Στο Λονδίνο πριν από λίγες ημέρες εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα της ρωσικής αλυσίδας «Ziferblat» στην 388 Old Street και φαίνεται πως κάνει θραύση!
Στο συγκεκριμένο café ότι και όσο παραγγείλεις, είναι δωρεάν! Χρεώνεσαι μόνο για τον χρόνο παραμονής σου σε αυτό.
Οι πελάτες, με το που θα μπουν στο café θα παραλάβουν από το bar ένα ρολόι –χρονόμετρο ώστε να χρονομετρήσουν την διάρκεια της επίσκεψής τους στον συγκεκριμένο χώρο. Για μια ώρα η χρέωση είναι περίπου 2,17 ευρώ.
Στο «Ziferblat» αν θέλεις, φτιάχνεις μόνος σου τον καφέ σου, το τσάι σου ή ότι άλλο επιλέξεις να πιεις ή και να φας. Μπορείς να ετοιμάσεις μόνος σου στην κουζίνα ένα λαχταριστό σάντουιτς ή να διαλέξεις μπισκότα, κουλουράκια και γλυκά. Επίσης (αν έχεις διάθεση) μπορείς να πλύνεις και τα σκεύη που έχεις χρησιμοποιήσει. Η ιδέα είναι να αισθάνεται κανείς άνετα στο περιβάλλον αυτό, σαν να βρίσκεται σπίτι του ή σε κάποιο φιλικό σπίτι.
Ιδιοκτήτης του «Ziferblat» είναι ο Ivan Mitin ο οποίος δηλώνει πως το κατάστημα στο Λονδίνο, αν και μετράει μόλις λίγες ημέρες από το άνοιγμά του, έχει αποκτήσει φανατικούς επισκέπτες.
«Είναι αστείο να βλέπεις ανθρώπους να κάνουν ουρά εδώ για να πλύνουν τα πιάτα τους ή τα πιάτα άλλων θαμώνων. Δεν είναι υποχρεωτικό. Εκτιμάται όμως ιδιαίτερα! Βλέπουμε τους επισκέπτες μας ως μικροενοικιαστές που μοιράζονται τον ίδιο χώρο» λέει χαρακτηριστικά.
Το «Ziferblat» με μόλις λίγες ημέρες λειτουργίας στο Λονδίνο είναι ήδη υποψήφιο για «το καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς».
echoes.gr

Μια νέα υπηρεσία με το όνομα Trending θα γίνει σύντομα διαθέσιμη στο Facebook, η οποία θα σας επιτρέπει να ανακαλύπτετε ενδιαφέρουσες ιστορίες, συζητήσεις και περιεχόμενο από όλο το εύρος του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Στα δεξιά του News Feed θα εμφανίζεται μια λίστα θεμάτων εξατομικευμένη ανάλογα με τα δικά σας ενδιαφέροντα αλλά και ανάλογα με το τι είναι δημοφιλές εκείνη τη στιγμή γενικά στο Facebook. Κάθε θέμα θα συνοδεύεται από έναν σύντομο τίτλο που θα εξηγεί το λόγο που είναι δημοφιλές και με ένα κλικ πάνω στον τίτλο θα βλέπετε τα πιο ενδιαφέροντα σχόλια από φίλους και σελίδες που μιλάνε για αυτό.

Η κυκλοφορία του Trending ξεκινά σταδιακά σε περιορισμένο αριθμό χωρών και χρηστών στην web έκδοση του Facebook και αργότερα και στις mobile εφαρμογές.

Πηγή: e-pcmag.gr
Σαν σήμερα, το 1947, 400 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Νότιο Ευβοϊκό, όταν το πλοίο «Χειμάρρα», που έκανε τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, βυθίστηκε μεταξύ Νέων Στύρων και Αγίας Μαρίνας.

379 – Ο Θεοδόσιος Α' ανακηρύσσεται αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

1419 – Κατά τον Εκατονταετή Πόλεμο, η Ρουέν παραδίδεται στον Ερρίκο Ε' της Αγγλίας ολοκληρώνοντας την κατάκτηση της Νορμανδίας από τους Άγγλους.

1511 – Η πόλη Μιράντολα της Ιταλίας παραδίδεται στους Γάλλους.

1520 – Ο βασιλιάς Χριστιανός Β' της Δανίας και της Νορβηγίας νικά τους Σουηδούς στη λίμνη Ασούντεν.

1764 – Ο Τζον Γουίλκς αποβάλλεται από τη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων κατηγορούμενος για έλλειψη σεβασμού προς τις αρχές.

1795 - Ανακηρύσσεται στις Κάτω Χώρες η Βαταβική Δημοκρατία φέρνοντας το τέλος της Δημοκρατίας των Επτά Ηνωμένων Κάτω Χωρών.

1806 – Οι Βρετανοί καταλαμβάνουν το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας στη Νότια Αφρική.

1827 – Νίκη του Νότη Μπότσαρη κατά των Τούρκων στο Δίστομο.

1829 – Γίνεται η πρεμιέρα για τον Φάουστ του Γκαίτε.

1840 – Ο Τσαρλς Ουίλκς ανακαλύπτει την Ανταρκτική.

1853 – Στη Ρώμη κάνει πρεμιέρα η όπερα Τροβατόρε του Τζουζέπε Βέρντι.

1892 – Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας μπάσκετ στο YMCA Training School στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης.

1899 – Συγκροτείται το Αγγλο-αιγυπτιακό Σουδάν.

1903 – Ανακοινώνεται ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας (Tour de France).

1910 – Επανάσταση ξεσπά στην Ουρουγουάη.

1915 – Γερμανικά Ζέπελιν βομβαρδίζουν τις πόλεις Γκρέιτ Γιάρμαουθ και Κίνγκς Λιν στη Βρετανία, σκοτώνοντας περισσότερους από 20 ανθρώπους.

1915 – Ο Τζορτζ Κλοντ λανσάρει το φωτισμό νέον για χρήση στη διαφήμιση.

1919 – Στη Γερμανία, 19 κόμματα παίρνουν μέρος στις βουλευτικές εκλογές, από τα οποία μόνο τα μισά πέτυχαν εκπροσώπηση.

1923 – Ο Γάλλοι ανακοινώνουν την εφεύρεση νέου όπλου με βεληνεκές 56 μίλια.

1940 – Βαριές είναι οι απώλειες του σοβιετικού στρατού στη Φινλανδία.

1943 – Το αντιτορπιλικό Βασίλισσα Όλγα ΙΙ, με κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Γεώργιο Μπλέσσα, βυθίζει ανοιχτά της Τύνιδας την ιταλική κορβέτα Στρόμπολι.

1947 – Η μεγαλύτερη ελληνική ναυτική τραγωδία στο Νότιο Ευβοϊκό, με 400 νεκρούς. Το πλοίο «Χειμάρρα» που έκανε τη διαδρομή Πειραιάς - Θεσσαλονίκη βυθίζεται μεταξύ Νέων Στύρων και Αγίας Μαρίνας.

1949 – Ο βασιλιάς αναθέτει στον Θεμιστοκλή Σοφούλη το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

1950 – Ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ χρίζεται αρχηγός του ΝΑΤΟ από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν.

1950 – Ο Μάο Τσε Τουνγκ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τη Δημοκρατική Κυβέρνηση του Βιετνάμ.

1952 – Χιλιάδες φοιτητές διαδηλώνουν στους δρόμους της Αθήνας υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

1953 – Οι Ελληνίδες ψηφίζουν για πρώτη φορά στις εκλογές της Θεσσαλονίκης

1955 – Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Σκραμπλ» κάνει την πρώτη του εμφάνιση. Εμπνευστής του, ο αρχιτέκτονας Άλφρεντ Μπατς.

1966 – Η Ίντιρα Γκάντι ορκίζεται για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ινδίας.

1969 – Εκπνέει ο φοιτητής Γιαν Πάλαχ που αυτοπυρπολήθηκε σε πλατεία της Πράγας, διαμαρτυρόμενος για την εισβολή της ΕΣΣΔ στην Τσεχοσλοβακία.

1982 – Σεισμός μεγέθους 6,8 Ρίχτερ στη Λήμνο.

1983 – Συλλαμβάνεται ο Κλάους Μπάρμπι, επικεφαλής των Ναζί στη Λυών της Γαλλίας, κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

1985 – Ο Λένυ Ουΐλκενς γίνεται ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία του NBA, που έχει παίξει και κοουτσάρει 1.000 παιχνίδια.

1990 – Ο Τζίγκερ και ο Σάκης Σκούρτας ανακηρύσσονται πρωταθλητές Ελλάδας αυτοκινήτου ράλι και μοτοσικλέτας αντίστοιχα.

1993 – Οι Δημοκρατίες της Τσεχίας και της Σλοβακίας γίνονται δεκτές στον ΟΗΕ.

1994 – Συμφωνία, που αποτελεί το πρώτο βήμα εξομάλυνσης των σχέσεων τους, υπογράφουν στο Μέγαρο του ΟΗΕ στη Γενεύη η Κροατία και η Γιουγκοσλαβία, που αποτελείτο πλέον από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

1995 – Δικαστήριο των ΗΠΑ επιβάλλει στους κληρονόμους του Φερδινάρδο Μάρκος να πληρώσουν αποζημίωση ύψους 180 δισ. δραχμών στα θύματα του πρώην δικτάτορα των Φιλιππίνων.

1996 – Στην Τουρκία, εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Τανσού Τσιλέρ δίνει ο Πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, μετά την αποτυχία του ισλαμιστή Ερμπακάν να συμφωνήσει με τους πολιτικούς ηγέτες.

1997 – O Γιάσερ Αραφάτ γυρνά στη Χεβρώνα μετά από 30 χρόνια, προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς για την παράδοση της τελευταίας πόλης στη Δυτική Όχθη από τους Ισραηλινούς στους Παλαιστίνιους.

http://www.enikos.gr 

Το βάρος της σχολικής τσάντας έφεραν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές ΚΚΕ κύριοι Παφίλης, Γκιόκας, Κωνσταντινίδης, Λαμπρούλης.  Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους προς το Υπουργείο Παιδείας  υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία στους γονείς για την επιβάρυνση της υγείας των παιδιών από τη συνεχόμενη αύξηση του βάρους της σχολικής τσάντας και του φορτίου που σηκώνουν καθημερινά οι μαθητές από και προς το σχολείο.

Το πρόβλημα είναι πιο έντονο για τους μαθητές των δημοτικών όπου η σωματική ικανότητα των παιδιών δεν είναι τέτοια ώστε να αντέξει τέτοια βάρη ενώ σε αυτή την ηλικία μπαίνουν οι βάσεις για την αρμονική μυοσκελετική ανάπτυξη των παιδιών.
Οι ερωτώντες βουλευτές επικαλέστηκαν πορίσματα και τοποθετήσεις επιστημονικών φορέων σύμφωνα με τα οποία το συνιστώμενο βάρος της σχολικής τσάντας πρέπει να είναι ανάλογο του 10% του σωματικού βάρους ενός μαθητή ή μαθήτριας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα , το μεγάλο βάρος της σχολικής τσάντας σε συνδυασμό με τη λανθασμένη τοποθέτησή της στον ώμο του μαθητή, επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη και μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στη μέση και παροδικές παραμορφώσεις όπως κύφωση και λειτουργική σκολίωση εκ στάσεως.
Στην απάντησή του προς τους βουλευτές του ΚΚΕ ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου επικαλείται εγκύκλιο του Υπουργείου του 2010 σύμφωνα με την οποία ορίζεται ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι κατά τις επισκέψεις τους στα σχολεία ευθύνης τους, ενημερώνονται και δίνουν τις κατάλληλες οδηγίες στους εκπαιδευτικούς των σχολείων για τις κατ' οίκον εργασίες, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρέπει να αποφεύγεται το πλήθος των εργασιών, οι οποίες δεν συμβάλλουν στην ποιοτική πρόσληψη της γνώσης, στην ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης.
Ως εκ τούτου αναφέρει ο κ.Κεδίκογλου περιορίζεται σημαντικά ο αριθμός των εντύπων που μεταφέρει καθημερινά ο μαθητής από και προς το σχολείο καθώς ένα μέρος σχολικών βιβλίων και τετραδίων παραμένει στην αίθουσα διδασκαλίας.
Πέραν όμως των παραπάνω  στα πλαίσια  των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας  έχουν ενταχθεί ενημερωτικές καμπάνιες σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη σχολική τσάντα. Παράλληλα η Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου με εγκύκλιό της δίνει οδηγίες σχετικά με όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η επιβάρυνση της υγείας των μαθητών από το βάρος της σχολικής τσάντας.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι στις οδηγίες για τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου 2013-14 υπάρχει και αναφορά στην κατ΄ οίκον μελέτη που σχετίζεται με το βάρος της τσάντας και δίνονται οδηγίες σχετικά με τα βιβλία που μπορούν να αφήνουν οι μαθητές στο σχολείο:
α. Κατά την κρίση του δασκάλου, ορισμένα βιβλία ή τετράδια εργασιών να παραμένουν στο σχολείο, κάτω από το θρανίο εκάστου μαθητή ή σε ειδικές κλειστές προθήκες, κυρίως στην περίπτωση που η αίθουσα υποδέχεται τμήμα του Ολοήμερου σχολείου ή στην περίπτωση που το σχολείο λειτουργεί πρωί - απόγευμα (διπλοβάρδια).
β. Βιβλία που θα μπορούσαν να παραμείνουν στο σχολείο:
Τα βιβλία Γραμματικής, βιβλίο μαθητή Φυσικών, Εικαστικών, Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Λεξικών, τα Ανθολόγια καθώς και τα τετράδια εργασιών ορισμένων μαθημάτων, όπως: Γεωγραφίας, Ιστορίας κ.τ.λ. καθώς και ορισμένα τετράδια μαθητών, όπως το τετράδιο Ορθογραφίας.
 aftodioikisi.gr
Ανοιχτά θα είναι στις περισσότερες περιοχές της χώρας τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.
Οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και λήγουν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.
Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:
- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται, αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.
Όσον αφορά τους καταναλωτές, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συστήνει να επιλέγουν τα προϊόντα που προτίθενται να προμηθευτούν, ύστερα από έρευνα της αγοράς και με γνώμονα την ποιότητα και την τελική τιμή έκπτωσης.
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, το προτεινόμενο ωράριο είναι 11.00- 18.00.
Δείτε εδώ τις πόλεις που λειτουργούν τα καταστήματα
Σημειώνεται ότι εκτός απο τα μεγάλα εμπορικά, πολλά μικρά καταστήματα θα λειτουργούν. Πιο αναλυτικά:
-Στο εκπτωτικό mcarthurglen τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν 11 π.μ. - 8 μ.μ.
-Τα IKEA την Κυριακή θα είναι ανοιχτά 11:00-20:00.
-Τα εμπορικά καταστήματα στο The Mall Athens είναι ανοιχτά 11:00-20:00.
-Τα καταστήματα Praktiker θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.
-Τα leroy merlin αυτή τη Κυριακή θα είναι ανοιχτά από τις 11.00 έως τις 19.00.
-Τα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας λειτουργούν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.
-Τα καταστήματα Μαρινοπουλος είναι ανοιχτα
-Τα καταστήματα lidl θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 19.1 από τις 11.00 π.μ
-Τα καταστήματα θα είναι Μασούτης θα είναι ανοιχτά 11.00 -18.00. Τα καταστήματα Μασούτης Mediterranean Cosmos & Forum Νίκαια ανοιχτά 11.00 -20.00.
-Στα καταστήματα attica το ωράριο είναι ως εξής για την Κυριακή:
attica City Link: 11:00 - 20:00
attica Golden Hall: 11:00 - 20:00
attica Mediterranean Cosmos: 11:00 - 20:00
attica The Mall Athens: 11:00 – 20:00
-Στο εμπορικό Golden Hall τα καταστήματα λειτουργούν 11:00 – 20:00.
-Στο εμπορικό Metro Mall τα καταστήματα είναι επίσης ανοιχτά 11:00 – 20:00.
-Τα καταστήματα Jumbo θα είναι ανοιχτά

Πανελλαδική απεργία

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014. Η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα, ενάντια στο νόμο 4177/13, "που καταργεί το δικαίωμα της Κυριακής Αργίας".
Η ομοσπονδία αμφισβητεί τα στοιχεία των εμπορικών συλλόγων και του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και η "λευκή νύχτα" τόνωσαν το τζίρο στην αγορά και σημειώνει ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Αναφέρει συγκεκριμένα ότι: "Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που δοκίμασαν τη λειτουργία τους και τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια. Χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν. Δούλεψαν δωρεάν για τους εργοδότες ενώ αυτή τη στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο είναι απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες. Η εκ περιτροπής εργασία των 2-3 ημερών την εβδομάδα έχει γενικευτεί. Οι νέοι που απασχολούνται με 4ωρο δεν παίρνουν πάνω από 250 ευρώ το μήνα".
Η ομοσπονδία εκτιμά ότι η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων πρέπει να ανατραπεί καθώς φέρνει νέα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και χιλιάδες νέες απολύσεις. Για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 προγραμματίζεται απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12.00 μ.μ. (Σύνταγμα και Ερμού).
news.gr
\
Για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε όλη τη χώρα  δεσμεύτηκε σε συνέντευξή του το Νοέμβριο του 2013 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων. «Μπορώ σήμερα να υποσχεθώ ότι θα έχουμε δωρεάν ασύρματο WiFi ιντερνετ σε όλη την Ελλάδα σε ένα χρόνο», δήλωσε ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε ερώτηση  για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η δυσπιστία που δείχνουν οι νέοι στο πολιτικό σύστημα.
Δύο μήνες μετά η δέσμευση αυτή του πρωθυπουργού φαίνεται ότι μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται, όπως δείχνει η επιστολή που έλαβαν οι δήμαρχοι της χώρας από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι καλούνται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να υποδείξουν στο υπουργείο τα σημεία τα οποία συγκεντρώνουν τον  περισσότερο κόσμο στο δήμο τους, καθώς και τα σημεία στα οποία οι δημότες παραμένουν για κάποιο χρονικό διάστημα.
Στόχος του υπουργείου είναι να καλυφθούν οι συγκεκριμένες τοποθεσίες με ελεύθερο ασύρματο ίντερνετ (free Wi-fi).
Όπως αναφέρει η επιστολή που έστειλε ο Γενικός Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, οι δήμοι δεν θα επιβαρυνθούν στο ελάχιστο οικονομικά από την εγκατάσταση και τη λειτουργία του δικτύου, ενώ εάν δεν στείλουν συμπληρωμένο το έγγραφο με τις προτεινόμενες τοποθεσίες εντός προθεσμίας θα θεωρηθεί ότι δεν ενδιαφέρονται για να συμμετέχουν στη δράση.
Δείτε την επιστολή προς τους δημάρχους εδώ.
Δείτε το έντυπο που καλούνται να συμπληρώσουν οι δήμαρχοι εδώ
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!