Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Σε τραγωδία κατέληξε μια βόλτα στην παραλία για μια οικογένεια από το Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς ένα 9χρονο κοριτσάκι καταπλακώθηκε από την άμμο την ώρα που έπαιζε! 
 
Η Isabel Grace Franks βρήκε τραγικό θάνατο από ασφυξία, καθώς η άμμος γύρω από την 1,5 σχεδόν μέτρου τρύπα που είχε σκάψει κατέρρευσε, σκεπάζοντάς την!

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το άτυχο κοριτσάκι ήταν θαμμένο κάτω από την άμμο για μόλις πέντε λεπτά, πριν την απεγκλωβίσουν μέλη του σωστικού συνεργείου, ωστόσο απεβίωσε μία ώρα αργότερα στο νοσοκομείο Samaritan North του Lincoln, όπου μεταφέρθηκε.

«Ακούσαμε κραυγές από την παραλία. Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν παιδιά που παίζουν, ωστόσο μετά καταλάβαμε πως ήταν ουρλιαχτά», τόνισε αυτόπτης μάρτυρας, ενώ εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας συμπλήρωσε: «Ήταν ένα τρομακτικό ατύχημα. Κάθε φορά που σκάβει κάποιον στην άμμο, υπάρχει κίνδυνος να παγιδευτεί».

Η οικογένεια της μικρής κατασκεύασε ένα αυτοσχέδιο μνημείο κοντά στο σημείο όπου έπαιζε η Isabel…

http://www.newsbomb.gr
Το έτος 2750 πολλά θα έχουν αλλάξει. Οι Νοτιοκορεάτες είναι σίγουροι για ένα από αυτά. Μέχρι τότε, δεν θα έχει μείνει κανένας κάτοικος στη χώρα τους. 

Μία πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών της χώρας σκιαγράφησε με τα πλέον ζοφερά χρώματα το μέλλον της Νότιας Κορέας. Γιατί το συμπέρασμά της είναι ότι ως το 2750, η χώρα θα έχει μηδέν κατοίκους. 

Η ρίζα του προβλήματος είναι ξεκάθαρη. Το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό γεννήσεων, 1,9 παιδιά ανά γυναίκα. Αυτό που όμως προκαλεί σοκ είναι η ταχύτητα με την οποία μπορεί να συμβεί αυτός ο… αφανισμός. Ο πληθυσμός της Νότιας Κορέας μπορεί να συρρικνωθεί μέσα σε λίγες γενιές. 

Ως το 2136, προβλέπεται ότι η χώρα θα έχει χάσει τους 40 εκατομμύρια- από τους 50 εκατ.- κατοίκους της, σύμφωνα με την έρευνα. Κάποιες περιοχές της Νότιας Κορέας θα επηρεαστούν νωρίτερα σε σύγκριση με άλλες. Η πόλη Μπουζάν- η δεύτερη μεγαλύτερη μετά τη Σεούλ- θα είναι η πρώτη που θα έχει μηδενικούς κατοίκους ως το 2413. Η Νότια Κορέα δεν είναι η μοναδική χώρα της Ασίας που αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα. Μελέτη του 2012 αποκάλυψε αντίστοιχο πρόβλημα για την Ιαπωνία, αν και οι άνθρωποι εκεί έχουν λίγο περισσότερο χρόνο για να αντιστρέψουν τον αφανισμό. Ο δικός τους προβλέπεται σε 1.000 χρόνια.


http://www.4news.gr
Την Τετάρτη 3η Σεπτεμβρίου 2014, στα γραφεία του συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από τις 9 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι. Την πρωτοβουλία του συνδέσμου θα τιμήσει ο πρόεδρος της Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. Μπάνε Πρέλεβιτς. Δίνουμε ΟΛΟΙ το παρών, δίνουμε ΖΩΗ.












http://simantra.blogspot.gr 
Μπορεί το ψυγείο να αποτελεί κάτι σαν... πανάκεια, ένα κρύο «ντουλάπι» της κουζίνας στο οποίο αποθηκεύονται σχεδόν όλα τα τρόφιμα, ωστόσο  αυτό δεν είναι και το πιο σωστό. Αντίθετα με ότι πιστεύουν όλοι, ότι η ψύξη κάνει καλό σε όλα τα τρόφιμα, υπάρχουν κάποια που όχι μόνο δεν τα... συντηρεί αλλά τα καταστρέφει.

Τα 11 τρόφιμα τα οποία δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο είναι τα εξής:
  • Ντομάτες
Αν οι ντομάτες μπουν στην ψύξη θα σαπίσουν γρηγορότερα, καθώς αλλοιώνονται τα τοιχώματά τους.

  • Μπανάνες
Οι μπανάνες μπαίνουν στο ψυγείο μόνο αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία ωρίμανσης.

  • Πατάτες
Η ψύξη σκουραίνει τις πατάτες και μετατρέπει το άμυλο σε σάκχαρα, καθιστώντας τς πιο γλυκές.

  • Κρεμμύδια
Ο ιδανικός χώρος για να φυλάει κανείς κρεμμύδια είναι ένα μέρος σκιερό μέσα στην κουζίνα.
  • Σκόρδο
Η ψύξη θα κάνει το σκόρδο σας να βγάλει... βλασταράκια ενώ θα γεμίσει μυρωδιές το ψυγείο.
  • Αβοκάντο
Η ψύξη σταματά την ωρίμανση του αβοκάντο. Ενα κομμένα αβοκάντο που θέλουμε να διατηρηθεί για περισσότερο χρόνο είναι καλύτερα να το καταψύχουμε.
  • Μέλι
Η ψύξη κρυσταλλώνει το μέλι και το κάνει συμπαγές και γεμάτο κόκκους.
  • Καυτερές σάλτσες
Οι καυτερές σάλτσες, ειδικά αν έχουν ξύδι, στην ψύξη χάνουν τη γεύση τους και αλλάζει η συνοχή τους.
  • Πεπόνι
Στην περίπτωση που ένα πεπόνι δεν έχει κοπεί δεν πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο γιατί η ψύξη επιταχύνει την ωρίμανσή του με τέτοιο ρυθμό που μπορεί να σαπίσει σε ώρες μόνο από την τοποθέτησή του στο ψυγείο.
  • Φρούτα
Ολα τα  φρούτα πρέπει να ωριμάζουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Μπαχαρικά
Η υγρασία και το κρύο καταστρέφει τις γεύσεις τους και τα αρώματά τους.
Ο Jed, ράτσας lurcher έχει περάσει όλη του τη ζωή σε κυνοκομεία και τον χαρακτηρίζουν τον πιο ανεπιθύμητο σκύλο στη Βρετανία. Τώρα ένας φιλοζωικός σύλλογος απευθύνη έκκληση σε όποιον μπορεί να τον υιοθετήσει.

Τον πήγαν στο Dogs Trust, τη μεγαλύτερη φιλοζωική οργάνωση της Βρετανίας, όταν ήταν τεσσάρων  μηνών και μέχρι στιγμής κανείς από τους 17.000 υποψήφιους ιδιοκτήτες που έχουν προσέλθει στην οργάνωση για να υιοθετήσουν κάποιο ζώο, δεν τον έχει επιλέξει. Για την ακρίβεια υιοθετήθηκε δύο φορές όμως κάθε φορά οι ιδιοκτήτες τον επέστρεφαν γιατί ήταν υπερβολικά ενεργητικός.

Το Dogs Trust, στο Ντάρλινγκτον, απευθύνει τώρα νέα έκκληση για του βρει ένα σπίτι μια για πάντα, περιγράφοντάς τον ως "φιλικό και στοργικό".
"Είναι πραγματικά χαδιάρης και του αρέσει να τον φροντίζουν. Περνάει την ημέρα του στο γραφείο με όλο το προσωπικό, ξαπλωμένος σε ένα πάπλωμα" λέει υπάλληλος της οργάνωσης.

"Τα Lurchers συχνά τα παραβλέπουν. Διστάζουν να τα πάρουν γιατί νομίζουν ότι χρειάζονται πολύ εκπαίδευση, όμως δεν χρειάζονται τόση πολλή", σημειώνει.

"Ο Jed ήταν σε εκτροφεία για μεγάλο διάστημα και χρειάζεται απλά κάποιον να του δώσει μια ευκαιρία, λέει, σημειώνοντας ότι καταλληλότερο θα ήταν έναν έμπειρο άτομο, γιατί μπορεί να είναι πολύ ενεργητικός και χρειάζεται κάποια εκπαίδευση

http://www.enikos.gr
Η ιαπωνική εταιρεία με την αξιοζήλευτη ιστορία στα 4x4 θα παρουσιάσει το νέο της, εξελιγμένο από "λευκό χαρτί" SUV, που συνδυάζει την αυθεντική off-road εμφάνιση, το υπερσύγχρονο σύστημα τετρακίνησης Allgrip 4WD, πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης σε αμάξωμα και εξοπλισμό, εξελιγμένη τεχνολογία και ιδανική οικονομία καυσίμου.
Το νέο Vitara βασίζεται στο εντυπωσιακό πρωτότυπο iV-4, που παρουσιάστηκε πέρυσι στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Αναλυτικές πληροφορίες για το νέο πρωτοποριακό Vitara θα παρουσιαστούν στη συνέντευξη τύπου που θα παραθέσει η Suzuki την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2014 στις 14:00 στο περίπτερο 511, στον τομέα 1.0.
Άλλα μοντέλα που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης είναι τα:
- Celerio
- SX4 S-CROSS
- SWIFT
- SWIFT SPORT
Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2014 θα ανοίξει τις πύλες του για τους εκπροσώπους του τύπου στις 2 και 3 Οκτωβρίου και για το ευρύ κοινό από τις 4 έως τις 19 Οκτωβρίου.
Πηγή: News.gr

Οι celebrities ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των γκουρού του wellness: Εντάσσουν στη διατροφή αλλά και την καθημερινή ιεροτελεστία περιποίησης της επιδερμίδας τους το έλαιο καρύδας. Δείτε γιατί.

Η Μιράντα Κερ προσθέτει πάντα μερικές κουταλιές στο πράσινο τσάι που πίνει, η Ζιζέλ το θεωρεί πολύτιμο σύμμαχο για το δέρμα της, ενώ ο Dr. Oz έχει αφιερώσει ολόκληρες εκπομπές στα πολλαπλά οφέλη του. Ο λόγος για το έλαιο καρύδας, που προέρχεται από το γνωστό τροπικό καρπό.

Πριν από χρόνια είχε ενοχοποιηθεί για διάφορα προβλήματα υγείας εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κορεσμένα λίπη. Πλέον όμως οι συγκεκριμένες ουσίες δεν θεωρούνται υπεύθυνες για καρδιαγγειακές παθήσεις. Τι έχει, λοιπόν, να κερδίσει όποιος συμπεριλάβει το περίφημο coconut oil στο μενού αλλά και το μπουντουάρ του;

Δίνει ενέργεια: Το λαουρικό οξύ, το βασικότερο από τα κορεσμένα λιπαρά που συναντάμε στο έλαιο καρύδας, μεταβολίζεται στο συκώτι και μετατρέπεται άμεσα σε ενέργεια από τα κύτταρα, διεγείροντας τον μεταβολισμό.

Ασπίδα κατά των βακτηρίων: Ο τροπικός καρπός έχει αντιφλεγμονώδη δράση λόγω των φαινολών που περιέχει. Μάχεται, λοιπόν, τα μικρόβια και οτιδήποτε απειλεί τον οργανισμό με φλεγμονή. Επίσης θεωρείται άριστο μέσο πρόληψης της ακμής.

Φυσικό αντηλιακό: Το έλαιο καρύδας περιέχει βιταμίνη Ε και γλυκερίνη. Έτσι από τη μια βοηθά στο μαύρισμα της επιδερμίδας, ενώ από την άλλη δρα ως ισχυρό φίλτρο προστασίας από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία.

Νόστιμο: Εκτός από τα οφέλη για την υγεία, το coconut oil προσφέρεται και για μαγειρική. Έχει πλούσια γεύση, είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες (ενδείκνυται, δηλαδή, για τηγάνισμα), ενώ ταιριάζει ιδανικά τόσο με πουλερικά και ψάρια όσο και με λαχανικά, αφήνοντας μια τροπική επίγευση.

Ενυδατώνει:
Θεωρείται πρώτης τάξεως καθαριστικό για το πρόσωπο, αφού απομακρύνει τα κατάλοιπα του μακιγιάζ, αλλά και τους βλαβερούς ρύπους. Παράλληλα εξασφαλίζει επαρκή ενυδάτωση, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ συμβάλλει σημαντικά στην ανάπλασή του.

ΠΗΓΗ: elle.gr
Ειδικότερα, η αόρατη καρέκλα θα εμφανίζεται κάθε φορά που εσείς τη χρειάζεστε. Ονομάζεται Chairless Chair και φοριέται στα πόδια, σαν ένας εξωτερικός σκελετός. Όταν δεν είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε  να περπατήσετε κανονικά ή ακόμα και να τρέξετε. Στη συνέχεια με το πάτημα ενός κουμπιού, ασφαλίζει και εσείς μπορείτε άφοβα να καθίσετε σε αυτό.
«Η ιδέα προήλθε από την επιθυμία να κάθομαι οπουδήποτε και παντού, όταν εργαζόμουν σε εργοστάσιο στη Βρετανία όταν ήμουν 17 ετών», λέει στο CNN ο Keith Gunura, ο 29χρονος διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της noonee, την εταιρεία κατασκευής της συγκεκριμένης συσκευής με έδρα τη Ζυρίχη.
«Το να στέκεται κανείς για ώρες όρθιος προκαλεί κούραση στα κάτω άκρα, τη στιγμή που οι περισσότεροι εργαζόμενοι κάνουν ολιγόλεπτα διαλείμματα. Έτσι σκέφτηκα ότι η καλύτερη ιδέα ήταν να δέσω πάνω μου μια διακριτική καρέκλα», συνεχίζει.
Η συσκευή δεν αγγίζει το έδαφος, γεγονός που την καθιστά ευκολότερη στο να φορεθεί: ένας ιμάντας στερεώνεται στους γοφούς και έχει λουριά που τυλίγονται γύρω από τους μηρούς. Ένα μεταβλητό αμορτισέρ δραστηριοποιείται και υποστηρίζει το σωματικό βάρος, το οποίο κατευθύνεται προς τα τακούνια των παπουτσιών. Αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα και μέρος του μηχανισμού. Ο χρήστης κινείται ακριβώς στην επιθυμητή στάση και στη συνέχεια ενεργοποιεί τη συσκευή, η οποία επί του παρόντος λειτουργεί για περίπου 24 ώρες με μία μόνο μπαταρία 6V
Δείτε τις φωτογραφίες:
Αόρατη καρέκλα


aftodioikisi.grΑόρατη καρέκλα
Στη North East United Football Club της Ινδίας, αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Αλέξανδρος Τζόρβας.
Πρόκειται για μια ομάδα που ανήκει στον διάσημο σταρ του Μπόλιγουντ, Τζον Αμπρχαμ και έχει εκατομμύρια οπαδούς στη χώρα των 1,2 δισεκατομμυρίων κατοίκων. Ο Τζόρβας φέρεται να έχει συμφωνήσει με την ομάδα, στην οποία θα αγωνίζεται και ο Ζοάν Καμπντεβίλα.
Οι Ινδοί προσπαθούν να φτιάξουν ποδόσφαιρο και η πειραματική σεζόν της νεοσύστατης Ινδικής Σούπερ Λίγκας θα διεξαχθεί από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, με 8 ομάδες. Επειτα οι Ευρωπαίοι θα φύγουν για να κάνουν Χριστούγεννα στα σπίτια τους.
Ηδη μεγαλοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές έχουν εξασφαλίσει εκπληκτικά συμβόλαια στην Ινδία. Ανάμεσά τους, οι Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, Ρομπέρ Πιρές, Νταβίντ Τρεζεγκέ και Φρέντι Λιούνγκμπεργκ, αλλά και ο Μπρούνο Τσιρίλο.

http://www.pamesports.gr. 
Νέα και άκρως ελπιδοφόρα μηνύματα σε ό,τι αφορά στη θεραπεία ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον Έμπολα έρχονται από τις ΗΠΑ, καθώς θεραπεύτηκαν και οι 18 πίθηκοι στους οποίους χορηγήθηκε το πειραματικό φάρμακο ZMapp. 
 
Το εντυπωσιακό σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature είναι ότι έγιναν καλά ακόμα και οι πίθηκοι που βρίσκονταν λίγο πριν τον θάνατο όπως και αυτοί που δεν είχαν λάβει καμία θεραπεία μέχρι και πέντε ημέρες αφότου μολύνθηκαν τελικά επέζησαν. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πέντε ημέρες στους πιθήκους αντιστοιχούν σε 9-11 ημέρες ασθένειας στους ανθρώπους.

Μολονότι δύο Αμερικανοί εθελοντές που είχαν μολυνθεί από τον ιό στη Λιβερία θεραπεύτηκαν αφού τους χορηγήθηκε το ZMapp, οι γιατροί δεν γνωρίζουν ακόμη εάν το πειραματικό φάρμακο τους βοήθησε όντως. Ένας Λιβεριανός γιατρός που έλαβε επίσης το ίδιο φάρμακο πέθανε στις αρχές της εβδομάδας, όπως και ένας Ισπανός ιεραπόστολος.

Το ZMapp, που παρασκευάζεται από την εταιρεία Mapp Biopharmaceutical η οποία εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο, δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ σε ανθρώπους και η μελέτη που δημοσιεύεται στο Nature ήταν η πρώτη που έγινε σε πιθήκους. Η επιτυχία της, συνεπώς, συνιστά ένα "μνημειώδες επίτευγμα", όπως ανέφερε ο ιολόγος Τόμας Γκέισμπερτ του Πανεπιστημίου του Τέξας, σχολιάζοντας την έρευνα αυτή.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν εγκεκριμένα φάρμακα ή εμβόλια για την Έμπολα. Πολύ σύντομα όμως αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν οι δοκιμές δύο εμβολίων, των εταιρειών GlaxoSmithKline και NewLink Genetics.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Γκάρι Κόμπινγκερ της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Καναδά, χορήγησαν το φάρμακο την περασμένη άνοιξη σε 18 μακάκους, τρεις, τέσσερις και πέντε ημέρες αφότου τους μόλυναν με τον Έμπολα. Άλλοι τρεις πίθηκοι, που αποτελούσαν την "ομάδα ελέγχου" και δεν έλαβαν θεραπεία, πέθαναν οκτώ ημέρες αφότου μολύνθηκαν. Οι 18 επέζησαν όλοι, ακόμη και εκείνοι που είχαν εμφανίσει συμπτώματα όπως ηπατική ανεπάρκεια και αιμορραγίες, κάτι που ο Κόμπινγκερ χαρακτήρισε "πέραν των προσδοκιών του".

"Πρόκειται για πολύ ενθαρρυντικό αποτέλεσμα", δήλωσε από την πλευρά του ο καθηγητής ιολογίας του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ Ντέιβιντ Έβανς, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη. Η επιτυχία αυτή υποδηλώνει ότι το ZMapp "αποτελεί την καλύτερη επιλογή" για τη θεραπεία του Έμπολα και θα πρέπει να δοκιμαστεί σε ανθρώπους ώστε να ξεκινήσει η χρήση του "το συντομότερο δυνατόν", τόνισε η ομάδα του Κόμπινγκερ.

Στις 12 Αυγούστου η εταιρεία Mapp ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα του φαρμάκου που διέθετε έχουν ήδη εξαντληθεί και μολονότι ξεκίνησε την παρασκευή νέων, η διαδικασία αυτή θα απαιτήσει αρκετό χρονικό διάστημα.

http://www.newsbomb.gr
Οι ψηλοί άντρες θέλουν να παντρεύονται νωρίτερα, όμως οι γάμοι που κάνουν φαίνεται να διανύουν την ίδια απόσταση με αυτή που κάνουν οι άντρες… χαμηλότερου αναστήματος.
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, οι οποίοι βρήκαν ότι το ποσοστό των διαζυγίων μεταξύ των κοντών ανδρών είναι πολύ μικρότερο, από αυτό των  πιο ψηλών εκπροσώπων του ανδρικού είδους.
Επιπλέον, οι κοντοί είναι πιο πιθανό να παντρεύονται πιο νέες γυναίκες και να βγάζουν περισσότερα χρήματα από τη σύζυγό τους.
«Αυτό επιβεβαιώνει τη θεωρεία που θέλει τους πιο κοντούς άντρες να ισοφαρίζουν την έλλειψη πόντων στο ύψος, με τα μεγαλύτερα εισοδήματα. Από την άλλη, οι πιο ψηλοί άντρες φαίνεται πως πλησιάζουν πιο συχνά γυναίκες με σχετικά υψηλότερα εισοδήματα από τους ίδιους» αναφέρουν οι συγγραφείς της έρευνας Abigail Weitzman και Dalton Conley.
Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα από την έρευνα Panel Study of Income Dynamics, η οποία εξέτασε τις αμερικάνικες οικογένειες από το 1968, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.
Η έρευνα «μίλησε»! Οι ελεύθερες μπορούν -ανάλογα με αυτό που ψάχνουν στη ζωή τους- να αρχίσουν να αναζητούν το ταίρι των ονείρων τους… με το μέτρο στο χέρι!
aftodioikisi.gr
Κατά τη διάρκεια μίας μεγάλης πτήσης, οι επιβάτες του αεροπλάνου απολαμβάνουν τα προνόμια που τους προσφέρει η αεροπορική εταιρεία που έχουν επιλέξει για να ταξιδέψουν...


Ανάλογα προνόμια όμως έχουν και οι αεροσυνοδοί, οι οποίες έχουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέσα στα αεροσκάφη για να ξεκουράζονται.



Οι χώροι αυτοί είναι μυστικοί και οι επιβάτες δεν μπορούν να τους δουν.

Στα περισσότερα αεροσκάφη, οι χώροι ξεκούρασης των αεροσυνοδών είναι πολύ μικροί και στριμωγμένοι. Υπάρχουν ωστόσο και αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν περισσότερη άνεση στο προσωπικό τους και μάλιστα τους δίνουν πιζάμες και συστήματα ψυχαγωγίας για τον ελεύθερο τους χρόνο.

Συνήθως οι χώροι ανάπαυσης βρίσκονται σε μία καμπίνα στην κορυφή του αεροπλάνου, σε άλλες περιπτώσεις όμως βρίσκονται κρυμμένοι στην κύρια καμπίνα των επιβατών.

Στο αεροσκάφος 777-300 της εταιρείας Cathay Pacific για παράδειγμα, υπάρχει μία μυστική σκάλα στο πίσω μέρος του αεροπλάνου. Επειδή μοιάζει με σήραγγα, οι αεροσυνοδοί πρέπει να συρθούν για να φτάσουν στο δωμάτιό τους, το οποίο διαθέτει οκτώ κρεβάτια-κουκέτες. Ο χώρος είναι «ντυμένος» με βαριές κουρτίνες, προκειμένου να διασφαλίζεται η ησυχία στο σημείο.

Στην πόρτα του μυστικού αυτού χώρου υπάρχει και μία πινακίδα, η οποία αναφέρει ότι η μέγιστη χωρητικότητα του δωματίου είναι για οκτώ άτομα και ότι τα κρεβάτια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά την απογείωση ή την προσγείωση του αεροσκάφους. Επίσης, οι αεροσυνοδοί θα πρέπει να ασφαλίζουν τη μυστική πόρτα όταν δεν χρησιμοποιούν το δωμάτιο.

Εν τω μεταξύ, σε ένα Boeing 787 υπάρχει αρκετός χώρος σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πατάρι, πάνω από την κύρια καμπίνα των επιβατών, όπου μέχρι και πέντε αεροσυνοδοί μπορούν να ξεκουράζονται.

Επίσης, στα αεροσκάφη υπάρχει και ειδικός χώρος ανάπαυσης για τους πιλότους.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η Apple έχει συνάψει συμφωνία με εταιρείες διαχείρισης πιστωτικών καρτών η οποία θα επιτρέπει στον κάτοχο του επόμενου κινητού τηλεφώνου γενιάς iPhone να κάνει ηλεκτρονικές πληρωμές σε καταστήματα λιανικής πώλησης, μετατρέποντας ουσιαστικά το smartphone σε ψηφιακό πορτοφόλι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση του iPhone το ερχόμενο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα είναι πιθανό να ανακοινώσει τις συμφωνίες με τη Visa, τη MasterCard και την American Express, όπως μετέδωσε το Bloomberg, επικαλούμενο μια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί, καθώς οι συνομιλίες μεταξύ της Apple και των εταιρειών πιστωτικών καρτών είναι ιδιωτικές.

Οι κάτοχοι του τηλεφώνου προηγμένης γενιάς θα κάνουν εύκολα τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, το οποίο θα περιέχει ένα ειδικό τσιπ επικοινωνίας. Αυτό θα μπορούσε να συνδυαστεί με ένα σύστημα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων που ήδη έκανε το ντεμπούτο του στο πιο πρόσφατο iPhone και το οποίο επιτρέπει στους καταναλωτές να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και τα ψώνια τους σε διάφορα καταστήματα μόνο με το άγγιγμα του δακτύλου.

Διαδικτυακά ειδικευμένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα την Κυριακή ότι η Apple έχει καταλήξει σε συμφωνία με την American Express για να εργαστούν από κοινού στο σύστημα πληρωμών του νέου iPhone. Η Apple έχει προγραμματίσει μια εκδήλωση για τα μέσα ενημέρωσης στις 9 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να οργιάζουν οι φήμες ότι θα παρουσιαστεί και το νέο τηλέφωνό της, το οποίο πιθανότατα θα έχει μεγαλύτερη οθόνη από τα προηγούμενα μοντέλα iPhones. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, τα νέα τηλέφωνα αναμένεται να έχουν οθόνες των 12 και 14 εκατοστών σε αντίθεση με το σημερινό μοντέλο που έχει οθόνη 10 εκατοστών.
news.gr
Για πάνω από 60.000 ευρώ, αναμένεται να δημοπρατηθεί στο Σάσεξ της Αγγλίας το μεγαλύτερο αβγό του κόσμου!

Σύμφωνα με το imerisia.gr, το αυγό, που ανήκει στο εξαφανισμένο πουλί-ελέφαντα Aepyornis, έχει μήκος πάνω από 30 εκατοστά, μεγαλύτερο από οποιοδήποτε καταγεγραμμένο αυγό δεινοσαύρου.
Ο Έρολ Φούλερ, επιμελητής της δημοπρασίας που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Νοέμβριο, περιέγραψε το αυγό Aepyornis ως «απλά ένα θαύμα».

«Στην πραγματικότητα είναι το μεγαλύτερο αυγό που έχει καταγραφεί ποτέ και οι μηχανικοί έχουν υπολογίσει ότι δομικά και λειτουργικά, είναι αδύνατο για ένα αυγό να είναι μεγαλύτερο», δήλωσε.

Τα δημοφιλές αυγό είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τα περιεχόμενα επτά αυγών στρουθοκαμήλου, εκατό αυγών κότας ή 12.000 αυγών κολιμπρί. Τα πουλιά ελέφαντες εξαφανίστηκαν πριν από περίπου 500 χρόνια, κυρίως ως αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας, τόσο λόγω κυνηγιού, όσο και λόγω εισαγωγής ασθενειών.

Πιστεύεται ότι ζούσαν μόνο στη Μαδαγασκάρη και έμοιαζαν με μια γιγαντιαία στρουθοκάμηλο, φτάνοντας σε ύψος τριών μέτρων και ζυγίζοντας περίπου μισό τόνο. Ιστορίες για το τεράστιο πτηνό, που όπως η στρουθοκάμηλος δεν είχε τη δυνατότητα να πετάει, παραμένουν στη λαϊκή παράδοση των ιθαγενών της Μαδαγασκάρης, ενώ υπάρχει και μία ακραία θεωρία για ίχνη του πτηνού και στα Κανάρια Νησιά.

http://www.thestival.gr
Το θέαμα μπορεί να περιορίστηκε για την Εθνική Ανδρών στη 2η αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας, αλλά όχι και η ουσία.  Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με σβηστές τις μηχανές 82-70 των Φιλιππίνων και να έκανε το «δύο στα δύο» στον Β' όμιλο, μετά και τη χθεσινή, σαρωτική νίκη επί της Σενεγάλης. 
Οι Έλληνες διεθνείς πήραν τη νίκη από την άμυνα, καθώς στην επίθεση η ευστοχία δεν ήταν με το μέρος τους σήμερα (5/22 τρίποντα, 28/65 σουτ εντός πεδιάς). 
Κορυφαίος της Ελλάδας ο Γιώργος Πρίντεζης με 25 πόντους (ρεκόρ με την Εθνική), ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Γιάννης Μπουρούσης με νταμπλ νταμπλ σε πόντους και ριμπάουντ (12π.-10ρ.).
 Από τις Φιλιππίνες, που μετρούν πλέον δύο ήττες, ξεχώρισε ο ΝΒΑερ Αντρέι Μπλάτς (Μπρούκλιν Νετς) με 21 πόντους και 14 ριμπάουντ.
Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής το Πουέρτο Ρίκο (1/9, 21:00).

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 27-37, 45-58, 70-82
Φιλιππίνες (Ρέγες): Άλαπαγκ 3, Τενόριο 3, Τσαν 3, Γουίλιαμ 5, Ντέιβιντ 2, Ντε Οκάμπο 2, Νόργουντ 5, Μπλατς 21, Φαχάρδο 7, Νταλιστάν 5, Αγκουιλάρ 2, Πίνγκρις 7.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 12, Ζήσης 8, Βασιλειάδης 6, Καλάθης 9, Παπανικολάου 9, Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 5, Αντετοκούνμπο 3, Βουγιούκας 2, Πρίντεζης 25.
news.gr
Ο καρκίνος του προστάτη είναι η δεύτερη συνηθέστερη μορφή καρκίνου που «χτυπά» τον ανδρικό φύλο παγκοσμίως.

Οι ειδικοί συνιστούν στους άνδρες να ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και με μικρή περιεκτικότητα σε κόκκινο κρέας, αλλαντικά, λιπαρά και αλάτι. Τώρα, μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention ξεχωρίζει ένα συγκεκριμένο λαχανικό για τη συμβολή του στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.

Ο λόγος για τη ζουμερή τομάτα, το «βασιλιά» των λαχανικών που δεσπόζει σε κάθε ελληνικό τραπέζι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η νέα βρετανική μελέτη καταδεικνύει ότι οι άνδρες που καταναλώνουν 10 μερίδες τομάτας την εβδομάδα αντιμετωπίζουν έως και κατά 20% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, σε συνεργασία με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν στη διατροφή και τις καθημερινές συνήθειες περίπου 20.000 ανδρών ηλικίας 50 έως 69 ετών.

Διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες φρέσκιας τομάτας ή τοματοχυμού αντιμετώπιζαν κατά 18% περίπου μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

Παράλληλα, οι άνδρες που κατανάλωναν τις συνιστώμενες πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα αντιμετώπιζαν κατά 24% μικρότερο κίνδυνο σε σύγκριση με άνδρες που κατανάλωναν μόνο δύο μερίδες.

Η αντικαρκινική δράση της τομάτας οφείλεται πιθανότατα στο λυκοπένιο που περιέχει. Το λυκοπένιο είναι μια αντιοξειδωτική ουσία που προλαμβάνει την καταστροφή του DNA και των κυττάρων.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι η συμβολή της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο και πολύπλευρο ζήτημα. Για το λόγο αυτό, συνιστούν μια σφαιρική προσέγγιση στην υγιεινή διατροφή, καθώς ένα μόνο συστατικό δεν μπορεί να εγγυηθεί την καλή υγεία.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!