Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019


Με μια σκληρή ανάρτηση στο twitter, που εξαιτίας του ύφους της μοιάζει απίστευτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε πως θα καταστρέψει την οικονομία της Τουρκίας, εάν ξεπεράσει τα όρια που εκείνος έχει θέσει.
Αναλυτικά γράφει:
«Όπως έχω πει ξεκάθαρα στο παρελθόν, και απλά για να το επαναλάβω, αν η Τουρκία κάνει οτιδήποτε το οποίο κατά την σπουδαία και απαράμιλλη σοφία μου, θεωρηθεί εκτός ορίων, θα καταστρέψω ολοσχερώς και θα εξαλείψω την οικονομία της Τουρκίας (το έκανα ξανά στο παρελθόν!).
Πρέπει μαζί με την Ευρώπη και άλλους να έχουν το νου τους στους αιχμαλώτους μαχητές του ISIS και τις οικογένειές τους. Οι ΗΠΑ έκαναν πολλά περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς, συμπεριλαμβανομένης και της αιχμαλωσίας του 100% του Ισλαμικού Κράτους. Είναι ώρα τώρα και για άλλους στην περιοχή, κάποιοι με μεγάλο πλούτο, να προστατεύσουν τα ίδια τους τα εδάφη. ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ».

Οι διάσημοι και πλούσιοι άνθρωποι συνήθως δεν είναι πολύ ντροπαλοί όσον αφορά τα χρήματα που ξοδεύουν, και κατά την γνώμη μας πολύ καλά κάνουν! Ενώ υπάρχουν πολλοί από αυτούς που κρατούν τα χρήματα τους, κάνουν επενδύσεις και γενικότερα διάγουν βίο εντελώς λιτό, υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι είναι γνωστοί για τις υπερβολικές τους σπατάλες.
Σίγουρα δεν έχουμε στα χέρια μας τους μηνιαίους τους λογαριασμούς αυτών των διασήμων για να δούμε το μέγεθος των χρηματικών ποσών που ξοδεύουν, ωστόσο πολλές φορές όλα αυτά αποκαλύπτονται στο ευρύ κοινό από διάφορα νομικά έγγραφα, όπως σε περίπτωση διαζυγίου.
Φυσικά δεν είμαστε εδώ για να τους κρίνουμε, καθώς μερικοί δουλεύουν σκληρά για να αποκτήσουν όλα αυτά τα εκατομμύρια και σε πολλές περιπτώσεις πληρώνουν ένα τεράστιο προσωπικό τίμημα.
Δείτε παρακάτω τι ποσά ξοδεύουν μηνιαίως 10 διασημότητες:
Έρικα Τζέιν
Η Έρικα Τζέιν, γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός, έχει αναφέρει ότι “είναι μέρος της δουλειάς της” να ξοδεύει χρήματα. Στην πραγματικότητα, η ηθοποιός του “The Real Housewives of Beverly Hills”, ξοδεύει πολλά περισσότερα απ’ όσα βγάζει κάθε μήνα. Τουλάχιστον είχε το θάρρος να πει ότι τα μηνιαία της έξοδα ανέρχονται σε 40.000 δολάρια, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες της σε παπούτσια, ρούχα και στη συντήρηση της εμφάνισης της. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα, καθώς όπως λέει και η ίδια είναι μέρος της δουλειάς της!
Κιμ Καρντάσιαν
Όταν η Κιμ Καρντάσιαν πήρε διάζυγιο από τον τότε σύζυγο της Κρις Χάμφρις, τα νομικά έγγραφα του διαζυγίου τους αποκάλυψαν ότι τα μηνιαία έξοδα της Κιμ την εποχή εκείνη ήταν περίπου 44.000 δολάρια. Ξόδευε περίπου 27.250 δολάρια για ρούχα, 10.698 δολάρια σε υποθήκες και 6.000 δολάρια σε γυμναστική και ταξίδια. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι αυτό συνέβη το 2014, πριν παντρευτεί τον Κάνιε Γουέστ, υποθέτουμε ότι τα έξοδα της πιθανότατα έχουν τετραπλασιαστεί.
Τζόνι Ντεπ
© Atsushi Tomura / Getty Images / Ideal Image
Πάλι καλά υπάρχουν τα έγγραφα του διαζυγίου, ειδάλλως δεν θα μαθαίναμε ποτέ τι ξοδεύουν κάθε μήνα πολλές διασημότητες. Σύμφωνα λοιπόν με τα έγγραφα του διαζυγίου του Τζόνι Ντεπ με την Άμπερ Χερντ, ο αστέρας του Χόλιγουντ δαπανούσε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα! Αν αναρωτιέστε που πήγαιναν όλα αυτά τα χρήματα, θα σας λύσουμε αμέσως την απορία καθώς: 30.000 από αυτά πήγαιναν μόνο για την αγορά κρασιού, 150.000 δολάρια για την ασφάλεια των παιδιών του και 300.000 δολάρια στο προσωπικό του, το οποίο απαριθμούσε πάνω από 40 μέλη. Με βάση αυτά, δεν απορεί κανείς ότι έχει χρέη πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια!
Μπιγιόνσε
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η καθαρή αξία της Μπιγιόνσε είναι 350 εκατομμύρια δολάρια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα μηνιαία της έξοδα είναι πολύ μεγάλα. Λέγεται ότι δαπανά 500.000 δολάρια το μήνα για το ενοίκιο της εξοχικής της κατοικίας, 75.000 δολάρια για ιδιωτικά τζετ και καύσιμα, 7.500 δολάρια το μήνα για προσωπικό σεφ, 10.000 δολάρια για τον εκδότη της, 8.000 δολάρια για τον σωματοφύλακα της, 4.000 δολάρια για διαιτολόγο, 7.000 δολάρια για τον προσωπικό της γυμναστή, και 4.000 για την υπηρέτρια της. Ωστόσο, όλα αυτά είναι μόνο εκτιμήσεις από ανώνυμες πηγές.
Τζένιφερ Άνιστον
© Jason Merritt / Getty Images / Ideal Image
Αν και δεν είναι σαφές πόσα χρήματα ξοδεύει η Τζένιφερ Άνιστον κάθε μήνα, σύμφωνα με ξένες πηγές λέγεται ότι δαπανά περίπου 8.000 δολάρια το μήνα για ειδική διατροφή αλλά και περιποιήσεις προσώπου. Αυτά τα χρήματα ισοδυναμούν με πολλές συνεδρίες γυμναστικής, ειδικά διατροφικά πλάνα και πολλούς ορούς αναζωογόνησης. Αν ξοδεύει 8.000 δολάρια σε αυτά κάθε μήνα, φανταστείτε τι ξοδεύει γενικά.
Μπρίτνει Σπίαρς
Όταν η Μπρίτνει Σπίαρς χώρισε με τον Κέβιν Φέντερλαϊν, τα χαρτιά του διαζυγίου της αποκάλυψαν τις μηνιαίες σπατάλες της ποπ σταρ. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα έγγραφα, η Μπρίτνει ξόδευε 16.000 δολάρια το μήνα σε ρούχα, 4.758 δολάρια για φαγητό, 10.250 δολάρια για λογαριασμούς κοινής ωφέλειας και 17.000 δολάρια για τα έξοδα αυτοκινήτου / μεταφοράς. Επίσης, ξόδευε 102.000 δολάρια το μήνα για “ψυχαγωγία, δώρα και διακοπές”. Για να πούμε την αλήθεια, 150.008 δολάρια τον μήνα δεν είναι και λίγα.
Γαλαζοαίματοι
Το 2015, αποκαλύφθηκε ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι και η Κέιτ Μίντλετον ξόδεψαν 4,6 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες δαπάνες, που είναι σχεδόν 400.000 δολάρια το μήνα. Οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς τους σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό, αν και η Κέιτ ξοδεύει περίπου 54.000 δολάρια τον μήνα σε ρούχα. Τώρα που η Μέγκαν Μαρκλ προστέθηκε στο “κάδρο”, ο προϋπολογισμός της οικογένειας είναι σίγουρα ακόμη μεγαλύτερος.
Μάικ Τάισον
© Sean Gallup / Getty Images / Ideal Image
Ο διάσημος μποξέρ Μάικ Τάισον, λέγεται ότι ξοδεύει 15.000 δολάρια τον μήνα για να ταίζει τις 3 τίγρεις Βεγγάλης που έχει ως κατοικίδια. Αυτό ισοδυναμεί σε 5.000 τον μήνα ανά τίγρη, ενω αν το υπολογίσει κανείς ανά έτος, είναι 200.000 δολάρια συνολικά! Φανταστείτε λοιπόν τι ξοδεύει αυτός ο άνθρωπος για την δική του διατροφή και τις προπονήσεις του.
Cardi B
Πριν μερικούς μήνες η Cardi B απάντησε σε μερικούς φαν της στο Instagram σχετικά με το που ξοδεύει τα χρήματα της. Η σταρ αποκάλυψε ότι οι διάσημοι δεν είναι τόσο πλούσιοι όσο νομίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Παραδέχτηκε ότι τα μηνιαία της έξοδα είναι 300.000 δολάρια, με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών να πηγαίνουν στην οικογένεια της. Στην συνέχεια εξήγησε ότι η εφορία παίρνει περίπου το 45 τοις εκατό του εισοδήματος της, με αποτέλεσμα να μην της μένουν πολλά χρήματα. Ας ελπίσουμε ότι έχει καλό λογιστή, αλλιώς μπορεί να καταλήξει σαν 50 Cent.
Σακίλ Ο’Νιλ
Ο Σακίλ Ο’Νιλ θεωρείται ένας από τους σταρ που τους αρέσει η καλή ζωή και ξοδεύει αρκετά χρήματα μηνιαίως. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με νομικά έγγραφα, δαπανά 12.775 δολάρια κάθε μήνα για φαγητό, 110.505 δολάρια σε διακοπές και περίπου 23.950 για ρούχα. Ωστόσο, φαίνεται ότι έχει και άλλες προτεραιότητές καθώς ξοδεύει: 60.417 δολάρια σε δώρα και 46.500 σε διατροφή. Τέλος, πληρώνει 468.245 κάθε μήνα για τις πληρωμές των υποθηκών τριών σπιτιών, κάτι που τον καθιστά ένας από τους πιο σπάταλους διασήμους αυτής της λίστας.
perpetual.gr

Ένας στους πέντε κρατούμενους στην πιο διαβόητη φυλακή των Φιλιππίνων πεθαίνει κάθε χρόνο, όπως αποκάλυψαν γιατροί του σωφρονιστικού ιδρύματος.
Περίπου 5.200 κρατούμενοι στη New Bilibid Prison (NBP) χάνουν τη ζωή τους ετησίως εξαιτίας του υπερπληθυσμού, των ασθενειών και της βίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής γιατρό, Ernesto Tamayo, που μίλησε στο CNN, περιγράφοντας μία τραγική -τουλάχιστον- κατάσταση.

Όσο για τις συνθήκες στη New Bilibid Prison, είναι μία πραγματική κόλαση. Μία φυλακή που σχεδιάστηκε για μόλις 800 κρατούμενους, φιλοξενεί χιλιάδες!
Η έλλειψη χώρου είναι εμφανής. Οι κρατούμενοι στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε κελί στριμώχνονται περί τους 160 κρατούμενους, παρά το γεγονός ότι το κάθε κελί δεν μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 20. Αρκετοί από τους τρόφιμους κοιμούνται κυριολεκτικά στο πάτωμα, δίπλα σε νεκρές κατσαρίδες -και όχι μόνο.
Η έλλειψη νερού, δε και τροφίμων, καθιστά την καθημερινή επιβίωση των κρατουμένων έναν διαρκή αγώνα.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!