Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Μπιλ Κόσμπι: Είμαι εντελώς τυφλός
Στην πρώτη του συνέντευξη έπειτα από δυο χρόνια, ο Μπιλ Κόσμπι αποκάλυψε ότι είναι τυφλός. Μιλώντας στο NNPA Newswire, ο 79χρονος ηθοποιός είπε ότι πριν από δυο χρόνια, ξύπνησε και είπε στη γυναίκα του ότι δυσκολεύεται να δει. Οι γιατροί, σύμφωνα με το Time, επιβεβαίωσαν τη σοβαρή κατάσταση του και πως είναι μη αναστρέψιμη.
Ο γνωστός κωμικός, αποσύρθηκε από την υποκριτική το 2015 όταν άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών- όπως αναφέρει το μέσο, περίπου 50 γυναίκες έχουν στραφεί εναντίον του ενώ η δίκη αναμένεται για το προσεχές καλοκαίρι. Ο ίδιος πάντως αποκρούει τις κατηγορίες και δηλώνει αθώος.
Ηθοποιός ήταν... πολύ σέξι για τη χώρα της και τέθηκε εκτός επαγγέλματος
Εκτός πλατό αναγκαστικά θα μείνει η ηθοποιός Denny Kwan από την Καμπότζη καθώς στη χώρα της θεωρείται «πολύ σέξι», με αποτέλεσμα για ένα χρόνο δεν θα γυρίσει νέες ταινίες έπειτα από απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού της Καμπότζης.
Η εντυπωσιακή 24χρονη, η οποία έχει πάνω από 30.000 followers στο Facebook, κατά τις αρχές της χώρας παραβίασε έναν κώδικα συμπεριφοράς.
Η ίδια απαντά ότι οι ρόλοι που έχει υποδυθεί δεν μπορούν να συγκριθούν με τους ερωτικούς ρόλους που έχουν υποδυθεί άλλες συνάδελφοί της και οι οποίες δεν έχουν υποστεί τέτοιες κυρώσεις.
«Στην Καμπότζη, υπάρχουν πολλοί σέξι καλλιτέχνες και κάποιες συνάδελφοί μου έχουν υποδυθεί ακόμα πιο ερωτικούς φίλους από εμένα» είπε η ίδια σε συνέντευξή της σε τοπική εφημερίδα της χώρας της. «Ξέρω ότι είναι δικαίωμα μου να ντύνομαι όπως θέλω αλλά ο λαός της Καμπότζης δεν μπορεί να το δεχθεί αυτό. Τώρα θα προσπαθήσω να μην είμαι τόσο σέξι όσο είμαι συνήθως στις αναρτήσεις μου στο Facebook» δήλωσε.
Μιλώντας για τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του υπουργείου Πολιτισμού η Kwan είπε ότι «μου έκαναν μάθημα λες και ήμουν κόρη τους» προσθέτοντας ότι η ίδια διατήρησε το δικαίωμά της να ντύνεται όπως θέλει.
Εκπρόσωπος του υπουργείο επέμεινε ότι η απόφαση ήταν δίκαιη και ότι η 24χρονη θα μείνει εκτός κινηματογραφικών πλατό, τηλεόρασης και διαφημιστικών σποτ για ένα χρόνο.
«Για ένα χρόνο, θα σταματήσω να είμαι τόσο σέξι» σχολίασε η ίδια.
Dark Web: Η σκοτεινή και αντικοινωνική γωνιά του Διαδικτύου
Το Διαδίκτυο φημίζεται για την κοινωνικότητά του και ο Παγκόσμιος Ιστός (Web), όπως λέει και η λέξη, είναι ένας ιστός διασυνδέσεων. Όμως, δεν ισχύει το ίδιο για τον «Σκοτεινό Ιστό» (Dark Web), που τελικά μόνο ιστός δεν είναι, σύμφωνα με την πρώτη «χαρτογράφηση» των διασυνδέσεών του που επεχείρησαν ερευνητές.
Η βασική διαπίστωσή τους είναι ότι το 87% των «σκοτεινών» διαδικτυακών ιστότοπων είναι απολύτως μοναχικά, δηλαδή δεν έχουν τον παραμικρό σύνδεσμο με κανέναν άλλο ιστότοπο. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα κατ' όνομα δίκτυο «σκοτεινών σιλό», απομονωμένων μεταξύ τους.
Το Διαδίκτυο είναι ένα αχανές και εν πολλοίς αόρατο μέρος. Κάτω από την επιφάνειά του, που βλέπουν οι περισσότεροι χρήστες και στην οποία έχουν πρόσβαση μέσω των μηχανών αναζήτησης όπως η Google, βρίσκεται ένα «Bαθύ Διαδίκτυο» (Deep Web) που, σύμφωνα με μία εκτίμηση, είναι 500 φορές μεγαλύτερο από το ορατό τμήμα. Αυτό το βαθύτερο και πολύ λιγότερο προσβάσιμο ψηφιακό περιεχόμενο βρίσκεται ασφαλισμένο σε κρυμμένες βάσεις δεδομένων, στις οποίες υπάρχει πρόσβαση μόνο με κωδικούς.
Και κάπου μέσα σε αυτό το «βαθύ» διαδίκτυο, υπάρχει μια ακόμη πιο απόκρυφη γωνιά, το «σκοτεινό» διαδίκτυο, που απαιτεί ειδικά προγράμματα ανώνυμης πλοήγησης όπως το Tor. Εκεί μπορεί να βρει κανείς από μαύρες αγορές ναρκωτικών και προϊόντων-μαϊμούδων, έως πράκτορες, κακοποιούς και πάσης φύσεως αντιρρησίες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιστήμονα της πληροφορικής Βίρτζιλ Γκρίφιθ της Συμμαχίας Έρευνας και Τεχνολογίας Σιγκαπούρης-ΜΙΤ, που έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στον ιστότοπο arXiv, σύμφωνα με το "Science", χαρτογράφησαν το «σκοτεινό» διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας έναν ειδικό αλγόριθμο. Βρήκαν μόνο 7.178 ιστοτόπους συνδεδεμένους με κάποιον άλλο ιστότοπο, μέσω συνολικά μόνο 25.104 συνδέσμων (ιστοσελίδες χωρίς καθόλου συνδέσμους δεν ήταν δυνατό να καταγραφούν).
«Έίναι μάλλον παράξενο και θα το ερμήνευα ότι οι άνθρωποι που δημιουργούν σκοτεινούς ιστότοπους, είναι μάλλον λιγότερο κοινωνικοί τύποι. Το σκοτεινό διαδίκτυο κάθε άλλο παρά κοινωνικός μηχανισμός είναι, ενώ αντίθετα το ορατό διαδίκτυο ασφαλώς είναι» δήλωσε ο Γκρίφιθ.
Πορτρέτο της πριγκίπισσας Σίσι πωλήθηκε για πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ
Ένα έφιππο πορτρέτο της Σίσι, το οποίο αυτή που έμελλε να γίνει αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας πρόσφερε προσωπικά στον Φραγκίσκο Ιωσήφ ως "δώρο αρραβώνων", πωλήθηκε 1,5 και πλέον εκατομμύριο ευρώ στη Βιένη, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών Dorotheum.
O πίνακας που φιλοτεχνήθηκε το 1853, απεικονίζει τη δούκισσα Σίσι, τότε 15 ετών, που ποζάρει καθισμένη αμαζόνα σε άλογο έξω από τον πύργο του Ποσενχόφεν και λίμνη τη Στάρνμπεργκ στη Βαυαρία, τη θερινή κατοικία των γονιών της.
Στις 24 Δεκεμβρίου, ημέρα των 16ων γενεθλίων της, η Σίσι πρόσφερε το πορτρέτο αυτό στον αυστριακό μονάρχη, επτά χρόνια μεγαλύτερο της, ως δώρο Χριστουγέννων και "δώρο αρραβώνων". Είχαν γιορτάσει τους αρραβώνες τους την προηγούμενη χρονιά.
Ο δούκας Μαξιμιλιανός Ιωσήφ της Βαυαρίας, ο πατέρας της Σίσι, παρήγγειλε σε δύο σπουδαίους ζωγράφους της Αυλής τον πίνακα αυτό: στον Καρλ Τέοντορ φον Πιλότι που φημιζόταν για τους πίνακες ιστορικών θεμάτων και τον Φραντς 'Ανταμ που ήταν πασίγνωστος για τις απεικονίσεις αλόγων.
Ψάρεψαν καρχαρία 7 μέτρων στην Σκόπελο - Δείτε την φωτογραφία
Γνωστοί Σκοπελίτες ψαράδες από την γλώσσα σκοπέλου, ψάρεψαν έναν τεράστιο καρχαρία μήκους 7 μέτρων!
Όπως γράφει το skopelos-news.blogspot.gr ο καρχαρίας έχει μήκος περίπου 7 μέτρα και ζυγίζει πάνω από 300 κιλά.
Τον περασμένο Μάρτιο, ψαράδες στην Νέα Κίο της Αργολίδας είχαν ψαρέψει καρχαρία μήκους τεσσάρων μέτρων και δυο μέρες μετά έναν ακόμα, μήκους δυόμισι μέτρων.
Υπάρχουν φορές που το πάθος για ζωή ξεπερνά τα εμπόδια
Στο χθεσινό επεισόδιο του So You Think You Can Dance είδαμε την 22χρονη Βιολέττα Αβραμίδου, να δοκιμάζει την τύχη της μπροστά στην κριτική επιτροπή. Η νεαρή κοπέλα ασχολείται από μικρή με το χορό, όμως ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε, την ανάγκασε αποσυρθεί για 8 μήνες.
«Μου έλεγαν ότι δεν θα μπορέσω να ξαναπερπατήσω. Οκτώ μήνες γνώριζα ότι δεν θα μπορώ να χορέψω ξανά, οπότε αυτή τη στιγμή ζω ένα θαύμα» είπε η Βιολέττα στην κάμερα του show, λίγο πριν μπει στην αίθουσα για να περάσει την οντισιόν.
«Είχα ένα σοβαρό ατύχημα και για 8 μήνες ήμουν δύσκολα. Ήμουν αρκετό καιρό στην Εντατική ετοιμοθάνατη και αυτή τη στιγμή ήρθα να μοιραστώ μαζί σας αυτό το θαύμα που ζω. Είχα αρκετά σπασίματα. Είχα 23 σπασίματα στο πρόσωπο μου. Ήταν βαρύ. Χτύπησα τη μέση μου, τη λεκάνη μου, το γοφό μου, το ισχίο μου!», εξήγησε η ίδια όταν βρέθηκε απέναντι από τους κριτές.
Η Βιολέττα, τελικά, κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Bootcamp με την ευλυγισία της και το κέφι της στο χορό.

 
To νησί που βρίσκεται μέσα σε μια λίμνη, η οποία είναι μέσα σε ένα νησί, που είναι μέσα σε μία λίμνη ενός νησιού
Η λίμνη Taal στο βόρειο άκρο του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων, είναι μια από τις δύο λίμνες στον κόσμο, που έχει μια απίστευτη ιδιαιτερότητα!
Η λίμνη η οποία βρίσκεται στο νησί Luzon, έχει ένα νησί μέσα της (νησί ηφαιστείου) που έχει μια λίμνη που περιέχει το δικό της μικρό νησί που ονομάζεται Vulcan Point.
Το νησί των ηφαιστείων είναι ιστορική περιοχή εκρήξεων του ηφαιστείου Taal και είναι υπεύθυνο για το... περιεχόμενο της λίμνης.
Ο κρατήρας στην κορυφή του νησιού του ηφαιστείου γεμίζει με νερό και έτσι δημιουργεί τη λίμνη. Το Vulcan Point είναι ένα μικρό κομμάτι του κρατήρα μέσα... στη λίμνη του κρατήρα!
Όσο ασυνήθιστο μπορεί να ακούγεται, το Vulcan Point δεν είναι το μοναδικό νησί μέσα σε μια λίμνη σε ένα νησί μέσα σε μια λίμνη ενός νησιού! Υπάρχει ένα ακόμα, και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο νησί, τεσσάρων στρεμμάτων στον Καναδά.

Έζησαν μαζί 69 χρόνια, πέθαναν με διαφορά 40 λεπτών
Όταν πήραν τη σύζυγό του από το δωμάτιο του νοσοκομείου, κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη που ακολούθησε. Ο Ισαάκ Βάτκιν, πέθανε με 40 λεπτά διαφορά με την επί 69 χρόνια γυναίκα της ζωής του.
Το ζευγάρι παρέμενε ερωτευμένο μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς κρατούσαν ο ένας τα χέρια του άλλου.
«Η αγάπη τους ήταν τόσο δυνατή, απλώς δεν μπορούσαν να ζήσουν χωριστά», δήλωσε η κόρη τους Κλάρα Γκέσκλιν. Η Τερέζα έφυγε πρώτη από τη ζωή, ευτυχισμένη και ήρεμη καθώς το μόνο που ζήτησε ήταν να κρατάει το χέρι του Ισαάκ, ένιωθε ασφάλεια, ένιωθε πλήρης. Πάντα ένιωθε πλήρης δίπλα του, 69 χρόνια δεν ζήσανε χωριστά πάνω από δύο 24ωρα.
Σύμφωνα με την Daily Herald, δεν είναι σπάνιο για τα ζευγάρια που έχουν ζήσει πολλά χρόνια μαζί, να πεθαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ένας από τον άλλο. Επιστημονικά, το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς». Αλλά σπάνια συμβαίνει μέσα σε διάστημα μερικών λεπτών όπως συνέβη με τους Βάτκινς.
Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στην Αργεντινή. Παντρεύτηκαν και μετανάστευσαν στις ΗΠΑ όπου έκαναν τρία παιδιά. Ο Ισαάκ ξεκίνησε πάμφτωχος, αλλά εξελίχθηκε σε έναν επιτυχημένο διανομέα κρεάτων "κόσερ".
Η Τερέζα ήταν νοικοκυρά και μανικιουρίστα. Ήταν πολύ κοντά με τα παιδιά και τα εγγόνια τους. «Ήταν πάντα ερωτευμένοι, κυριολεκτικά μέχρι το τέλος, στο τελευταίο δευτερόλεπτο», δήλωσε ο ραβίνος που τέλεσε την κηδεία. Όταν η Τερέζα διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ, ο σύζυγός της, έμαθε πώς να χειρίζεται τον υπολογιστή για να συγκεντρώσει στοιχεία για την κατάστασή της και τις πιθανές θεραπείες.
 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!