Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

 

Τρομαχτικός είναι ο ρυθμός με τον οποίο λιώνουν οι πάγοι της Γης λόγω της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η Γη έχασε 28 τρισεκατομμύρια τόνους σε λιγότερο από 30 χρόνια.

Είναι η πρώτη φορά που ειδικοί εξέτασαν συνολικά τους παγετώνες που εξαφανίζονται από ολόκληρο τον πλανήτη, και όχι από μεμονωμένες περιοχές, και τα ευρήματα, όπως επισημαίνουν, είναι σοκαριστικά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το μέγεθος της απώλειας πάγου βρίσκεται στο χειρότερο δυνατό σημείο και προειδοποιούν πως η στάθμη των υδάτων πιθανότατα να ανέβει κατά ένα μέτρο έως το τέλος του αιώνα, καθώς τα λιωμένα στρώματα καταλήγουν στους ωκεανούς.

Το λιώσιμο των πάγων δεν συνεπάγεται μόνο την άνοδο της στάθμης των θαλασσών και τη μετανάστευση εκατομμυρίων ανθρώπων.

Επιπλέον επιταχύνει την υπερθέρμανση του πλανήτη. Καθώς οι παγετώνες μειώνονται, η Γη αντανακλά όλο και λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο Διάστημα και το έδαφος που αποκαλύπτεται μετά το λιώσιμό τους, απορροφά περισσότερη θερμότητα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η παγκόσμια θερμοκρασία.

Σύμφωνα με ειδικούς, η άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται να φτάσει παγκοσμίως τους 5 βαθμούς μέχρι το 2100.

 

To Facebook δέχθηκε να πληρώσει στη Γαλλία πάνω από 100 εκατ. ευρώ σε φόρους και πρόστιμο για τις χρήσεις πριν από το 2018, αναφέρει δημοσίευμα του γαλλικού οικονομικού περιοδικού Capital που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.

Το περιοδικό ανέφερε ότι έχει δει έγγραφα που δείχνουν ότι ζητήθηκε από το Facebook να καταβάλει 104 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένου ενός προστίμου ύψους 22 εκατ. ευρώ.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!