Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019

Δεν ήταν η τυχερή τους μέρα... (Photos)
Είναι από εκείνες τις ημέρες που τίποτα δεν πηγαίνει βάση σχεδίου. Τίποτα δεν είναι ευνοϊκό και για την ακρίβεια... όλα πάνε στραβά!
Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και θα καταλάβετε γιατί αυτοί οι άνθρωποι ίσως ένιωσαν κάπως... άτυχοι τη δεδομένη στιγμή

Στο «φως» ήρθε ναυάγιο ενός γερμανικού υποβρυχίου του Β΄ Παγκοσμίου, ανοιχτά της Αγκβά, που βρίσκεται περί τα 97 χλμ. από την Κωνσταντινούπολη.
Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα «Daily Sabah», το υποβρύχιο εντοπίστηκε από το βαθυσκάφος TCG AKIN κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ντοκιμαντέρ από το TRT και το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από την ακτή.
Το 40 μέτρων ναυάγιο είναι ένα από τα έξι υποβρύχια που απαρτίζουν τον αποκαλούμενο «χαμένο στόλο του Χίτλερ» -δηλαδή τα U-18, U-19, U-20, U-21, U-22, U-23.
Όπως αναφέρει ο Hakan Aslan, υπεύθυνος του ντοκιμαντέρ «Mavi Tutki», γίνονται έρευνες στην περιοχή εδώ και καιρό.
«Διερευνούμε τις επιχειρήσεις των γερμανικών υποβρυχίων στη Μαύρη Θάλασσα για πολύ καιρό».  Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η ναζιστική Γερμανία μετέφερε από ξηράς και Δούναβη τα κομμάτια έξι υποβρυχίων στη Ρουμανία, όπου συναρμολογήθηκαν και τέθηκαν σε υπηρεσία κατά των σοβιετικών δυνάμεων.
Για δύο χρόνια, τα υποβρύχια επιχειρούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, βυθίζοντας δεκάδες πλοία, μέχρι που η Ρουμανία άλλαξε πλευρά, προσχωρώντας στους Συμμάχους το 1944, οπότε και δόθηκε στα πληρώματα εντολή αυτοβύθισης των τριών υποβρυχίων που παρέμεναν σε υπηρεσία -τα άλλα τρία είχαν βυθιστεί.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, τη θέση του U-23 είχε υπολογίσει το 2008 ο μηχανικός Σελτσούκ Κολάι, ωστόσο η θεωρία του επαληθεύτηκε τώρα, 11 χρόνια μετά. Το 2008 είχε βρεθεί και το ναυάγιο του U-20, άλλου ενός εκ των υποβρυχίων, ενώ θεωρείται πως το U-19 βρίσκεται στα ανοιχτά της επαρχίας Ζονγκουλντάκ, σε μεγάλο βάθος.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!