Τρίτη 25 Απριλίου 2017


Μια νέα υπηρεσία ειδήσεων σκοπεύει να δημιουργήσει ο συνιδρυτής της Wikipedia Τζίμι Γουέιλς, η οποία θα συνδυάζει το έργο έμπειρων δημοσιογράφων και εθελοντών. Η ιστοσελίδα με την ονομασία «Wikitribune» θα έχει ως στόχο να προσφέρει «αντικειμενικά και ουδέτερα» δημοσιεύματα που θα συμβάλουν στην καταπολέμηση του φαινομένου των «ψευδών ειδήσεων». Η υπηρεσία δεν θα περιέχει διαφημίσεις, ενώ θα διατίθεται δωρεάν, οπότε θα βασίζεται κυρίως σε δωρεές.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο δηλώσεις ενός ειδικού, η ιστοσελίδα πιθανόν θα εξελιχθεί σε μια αξιόπιστη υπηρεσία, ωστόσο η επιρροή της θα είναι περιορισμένη. Το Wikitribune θα μοιράζεται αρκετά από τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν ήδη στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, όπως το γεγονός ότι οι συγγραφείς θα πρέπει να αναφέρουν λεπτομερώς την πηγή κάθε γεγονότος, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται τα δημοσιεύματα ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβή.
Ωστόσο, ενώ ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να κάνει αλλαγές σε μια σελίδα, αυτές θα αναρτώνται μόνο εάν εγκριθούν από κάποιο μέλος του προσωπικού ή κάποιον έμπιστο εθελοντή. Από την άλλη, οι δημοσιογράφοι που θα αποτελούν την κύρια ομάδα συγγραφέων θα εργάζονται επί πληρωμή, αν και πιθανόν υπάρξουν περιπτώσεις όπου ένας εθελοντής γράψει την αρχική είδηση και στη συνέχεια την επεξεργαστεί κάποιο μέλος του μόνιμου προσωπικού.
«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι αναγνώστες επιζητούν αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας πληροφορίες οι οποίες βασίζονται σε γεγονότα, οπότε θεωρώ ότι θα υπάρξει ανταπόκριση», δήλωσε ο Γουέιλς στο BBC.
«Θα έχουμε ανθρώπους που θα εγγραφούν ως μηνιαίοι εθελοντές και όσους περισσότερους έχουμε, τόσους περισσότερους δημοσιογράφους θα μπορούμε να προσλάβουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Λίγους μήνες μετά το πολύκροτο διαζύγιό της από τον Τζόνι Ντεπ, η εντυπωσιακή ηθοποιός όχι μόνο έχει βρει ξανά τον έρωτα αλλά, όπως λέγεται, είναι έτοιμη για το επόμενο στεφάνι.

Η Άμπερ Χερντ παντρεύτηκε τον Τζόνι Ντεπ το 2014 και κατέθεσε αίτηση διαζυγίου 15 μήνες αργότερα προκαλώντας μέγα σκάνδαλο αφού εμφανίστηκε στο δικαστήριο με μαυρισμένο μάτι και τον κατηγόρησε για ενδοοικογενειακή βία.

Η υπόθεση έκλεισε τελικά με τον Ντεπ να την αποζημειώνει με πολλά εκατομμύρια, τα οποία όμως εκείνη πρόσφερε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και η σελίδα γύρισε οριστικά...

Ο νέος άντρας στη ζωή της 35χρονης σταρ είναι 45 ετών, δισεκατομμυριούχος, διαζευγμένος δις και πατέρας έξι γιών!

Ο λόγος για τον Έλον Μασκ, ιδρυτή και CEO της εταιρείας The SpaceX, γενικό διευθυντή και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας Tesla Motors καθώς και πρόεδρος της SolarCity -μεταξύ άλλων- ο οποίος λέγεται ότι ξετρελάθηκε με την ξανθιά καλλονή από τη στιγμή που εμφανίστηκαν μαζί στην ταινία "Machette Kills" το 2013.



Τότε βέβαια δεν γνωρίστηκαν, όμως να που ύστερα από τους γάμους τους -κι εκείνος μόλις πήρε διαζύγιο από τη δεύτερη σύζυγό του, Ταλούλα Ράιλι- ήρθε η στιγμή τους!

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η περιουσία του Μασκ ανέρχεται στα $14.9 δισεκατομμύρια ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι και οι έξι γιοι του είναι με την πρώτη του σύζυγο, Τζαστίν Γουίλσον.



Οι φήμες τους θέλουν καιρό μαζί και φαίνεται ότι ήρθε η ώρα της επιβεβαίωσης, η οποία έγινε με ένα... φιλί.

Ιδού η φωτογραφία που πόσταρε η Άμπερ από πρόσφατη εκδήλωση όπου παραβρέθηκαν μαζί και πιο κάτω, η παρόμοια λήψη που πόσταρε εκείνος. Διπλή η επιβεβαίωση λοιπόν.

ΠΗΓΗ: womenonly.gr
Όχι μία αλλά 4 συνέχειες θα έχει το μπλοκμπάστερ Άβαταρ
Υπομονή μέχρι το 2020 θα πρέπει να κάνουν οι θαυμαστές της κινηματογραφικής ταινίας «Άβαταρ» καθώς τότε θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες η δεύτερη συνέχεια της πιο διάσημης 3D ταινίας.
Ο 62χρονος σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία έναρξης για τις τέσσερις συνέχειες της ταινίας. Ως εκ τούτου το «Άβαταρ 3» θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2021, η τέταρτη συνέχεια της ταινίας θα βγει στις αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2024 και η τελευταία το 2025
Ο Κάμερον «ανέβασε» στο Facebook μία φωτογραφία του μαζί με ολόκληρη την ομάδα με την οποία εργάζεται για τα γυρίσματα των ταινιών γράφοντας: «Υπέροχο να δουλεύεις με την καλύτερη ομάδα. Το "Άβαταρ" ξεκινάει την πτήση του, καθώς αρχίζουμε την ταυτόχρονη παραγωγή των τεσσάρων συνεχειών του. Το ταξίδι συνεχίζεται στις 18 Δεκεμβρίου του 2020, στις 17 Δεκεμβρίου του 2021, στις 20 Δεκεμβρίου του 2024 και στις 19 Δεκεμβρίου του 2025!».
Η πρώτη ταινία «Άβαταρ» που κυκλοφόρησε το 2009 είναι μία από τις πιο επιτυχημένες οικονομικά ταινίες των ΗΠΑ αποφέροντας κέρδη που ξεπέρασαν τα 2,8 δισ. δολάρια.
Αρχικά ο Καναδός σκηνοθέτης είχε ανακοινώσει ότι θα υπάρχουν τρεις συνέχειες της ταινίας επιστημονικής φαντασίας, τα γυρίσματα των οποίων θα γίνονταν στη Νέα Ζηλανδία και ως ημερομηνία προβολής της δεύτερης συνέχειας είχε οριστεί το 2018.
Στη συνέχεια όμως τα σχέδια άλλαξαν, οι συνέχειες έγιναν τέσσερις και πλέον ορίστηκαν και οι νέες ημερομηνίες προβολής.
Η πόλη όπου οι ζωντανοί συγκατοικούν με τους νεκρούς
Σε μικρή απόσταση από το πολύβουο κέντρο του Καΐρου, την πλατεία Ταχρίρ και τις όχθες του Νείλου, νοτιοανατολικά, βρίσκεται μια μεγάλη γειτονιά όπου βασιλεύει απόκοσμη ησυχία. Είναι η Νεκρόπολη του Καΐρου (Ελ-Αράφα), εκεί όπου οι ζωντανοί συγκατοικούν με τους νεκρούς.
Παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι- εκτιμάται ότι κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για 1,5 εκατ.- βιώνουν εδώ και δεκαετίες την τραγική πραγματικότητα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς κάποια δημοτική υπηρεσία, ούτε καν επίσημη διεύθυνση. Ορισμένοι, μάλιστα, από όσους ζουν εκεί εργάζονται ως μαρμαράδες για την κατασκευή τάφων.
Η έντονη και γρήγορη αστικοποίηση από τη δεκαετία του '50 και η οικονομική αδυναμία ενοικίασης κατοικίας λόγω του υψηλού κόστους ζωής, τούς ανάγκασαν να βρουν στέγη στη μεσαιωνική ισλαμική νεκρόπολη, που αποτελείται από μια σειρά νεκροταφείων.
Διασχίζοντας πεζός τους στενούς, ήσυχους, δαιδαλώδεις και χωμάτινους δρόμους, πασπαλισμένους με άμμο της ερήμου, δεν συναντάς ουρανοξύστες, ωραίες πολυκατοικίες, τουριστικά καταλύματα, αυτοκίνητα, εμπορικά καταστήματα, αλλά μια συνοικία από παραγκόσπιτα, σκονισμένα με ώχρα χρώμα, ανάμεσα σε ένα πλέγμα τάφων και μαυσωλείων. Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μετατραπεί σε δωμάτια και σε υπέργειες κατοικίες που στο κέντρο τους, αντί για πλατείες, δεσπόζουν επιβλητικά τζαμιά.
Στον τοίχο ενός σπιτιού που αποτελεί και την είσοδο σε μεσαιωνικό ισλαμικό ταφικό συγκρότημα, το βλέμμα ανεπιτήδευτα μαγνητίζεται από ένα εντυπωσιακό γκράφιτι στο οποίο απεικονίζεται ένα ποντίκι με στρογγυλά αυτιά και πράσινα μάτια να βάζει λουρί σε μια γάτα Σφίγγα.
Σοκαριστικά νέα στοιχεία για το θάνατο Γιακουμάκη: Τον χτύπησαν με σίδερο!
Σοκαριστικά νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η ταμπλόιντ εφημερίδα Starpress, ο εισαγγελέας Εφετών έχει στα χέρια του φωτογραφικό υλικό που προκαλεί φρίκη. Οι φωτογραφίες είναι από τη μέρα που ο άτυχος φοιτητής βρέθηκε νεκρός στην περιοχή ανάμεσα σε Ανατολή και Κατσικά στα Γιάννενα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δίπλα στο άψυχο σώμα του Γιακουμάκη εντοπίστηκε ένα μαχαίρι και ο φοιτητής έφερε τραύμα στο δεξί του χέρι.
Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του ιδιωτικού αστυνομικού, Κ. Σπύρου, που υποστηρίζει ότι κάποιοι χτύπησαν τον αδικοχαμένο σπουδαστή με σιδερόβεργα και έσπευσαν να εξαφανιστούν.
“Από τις φωτογραφίες και την έρευνα προκύπτει πως ο Βαγγέλης είχε κακώσεις προθανάτιες. Και δεν το λέω εγώ. Το λένε επιστήμονες που γνωρίζουν. Τα αναφέρω όλα αναλυτικά στον Εισαγγελέα και περιμένω να δώ πώς θα δικαιολογήσουν τις εικόνες” αναφέρει ο κ. Σπύρου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!