Σάββατο 23 Μαΐου 2015


Νέα έρευνα έδειξε, ότι η ορμόνη που παράγει ο οργανισμός των νέων μαμάδων, των ερωτευμένων, ακόμη και των αφοσιωμένων ιδιοκτητών σκυλιών έχει τις ίδιες επιδράσεις όπως το… αλκοόλ.
Η οξυτοκίνη (ωκυτοκίνη), γνωστή αλλιώς ως «η ορμόνη της αγάπης» γεννά την εμπιστοσύνη και τα αισθήματα γενναιοδωρίας, αλλά ακριβώς όπως μπορεί να συμβεί και με ένα ή δυο ποτηράκια παραπάνω, μπορεί ακόμη να τροφοδοτήσει την επιθετικότητα.
Οι ομοιότητες μεταξύ της οξυτοκίνης και του αλκοόλ είναι «εντυπωσιακές» σχολιάζουν βρετανοί ερευνητές.
Η συγκεκριμένη ορμόνη παράγεται στον οργανισμό των γυναικών κατά τη διάρκεια του τοκετού, βοηθώντας στο «δέσιμο» ανάμεσα στη μητέρα και το μωρό. Απελευθερώνεται ακόμη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και για το λόγο αυτό αποκαλείται και ως «η ορμόνη του έρωτα» ή «η χημική ουσία της αγκαλιάς».
Η ίδια ορμόνη μπορεί ακόμη να παραχθεί στον οργανισμό κι από άλλα τρυφερά αγγίγματα, όπως για παράδειγμα όταν κανείς χαϊδεύει ένα σκύλο.
Ωστόσο, η ορμόνη αυτή έχει και τη «σκοτεινή» πλευρά της, με ορισμένους ψυχοπαθείς να έχουν πάνω από 10 φορές μεγαλύτερες συγκεντρώσεις οξυτοκίνης στον οργανισμό τους, σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ επανεξέτασαν προηγούμενες μελέτες και ανακάλυψαν, ότι ακριβώς όπως ένα ή δύο ποτηράκια κρασιού, η οξυτοκίνη μάς κάνει να αισθανόμαστε πιο γενναιόδωροι, ενώ ενισχύει και το αίσθημα εμπιστοσύνης και εμπάθειας.
Κάνοντάς μας να νιώθουμε πιο χαλαροί, μειώνεται η αίσθηση του φόβου, κάτι που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε ριψοκίνδυνες αποφάσεις, που δε θα λαμβάναμε σε διαφορετική περίπτωση.
Επιπλέον, μπορεί να ενισχύσει τα αισθήματα επιθετικότητας, αλαζονείας και φθόνου.
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Neuroscience and Behavioural Reviews.
Ιστορικό αποτέλεσμα: Ψήφισαν υπέρ των γάμων ομοφυλοφίλων οι Ιρλανδοί
Οι Ιρλανδοί ψηφοφόροι φαίνεται ότι ψήφισαν μαζικά υπέρ του γάμου μεταξύ των ατόμων του ίδιου φύλου στο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Παρασκευή στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ισότητας, λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων.
 
"Νομίζω ότι (η πρόταση) πέρασε" είπε ο Έον Ο'Ρίορντεν μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς από το κεντρικό κέντρο καταμέτρησης των ψήφων στο Δουβλίνο. Όπως διευκρίνισε, παρατήρησε ότι φαίνεται ότι περιοχές της μεσαίας τάξης "που δεν είναι κατ' ανάγκη φιλελεύθερες ψήφισαν ένα ηχηρό ναι" στο να επιτρέπεται ο γάμος των προσώπων του ιδίου φύλου.
 
Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά αργά το απόγευμα. Η Ιρλανδία μπορεί έτσι να γίνει η πρώτη χώρα που θα αναγνωρίσει τους γάμους ομοφυλοφίλων μέσω δημοψηφίσματος.
Ο Τζον Μάρεϊ, του Καθολικού ερευνητικού Ινστιτούτου Αϊόνα, ο οποίος είχε ταχθεί κατά της πρότασης αυτής, παραδέχτηκε ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει υπερψηφιστεί. "Όλοι φαίνεται ότι προβλέπουν ένα 'Ναι'... όπως φαίνεται προς το παρόν. Είναι απογοητευτικό", σχολίασε.
news.gr
Apple: Κυκλοφορεί γρήγορα στην αγορά το iPhone 7
Φουντώνουν ολοένα οι φήμες ότι το iPhone 7 θα κυκλοφορήσει στην αγορά μόλις λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία των iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo της KGI Securities, γνωστός για τις ιδιαίτερα αξιόπιστες πληροφορίες του από τον κόσμο της τεχνολογίας, διαψεύδει τις πληροφορίες ότι η Apple θα λανσάρει το 4 ιντσών iPhone 6c.

Το νέο μοντέλο δεν θα έχει σημαντικές διαφορές από τα προηγούμενα μοντέλα όσον αφορά την εξωτερική εμφάνισή του. Η συσκευή θα διαθέτει οθόνη OLED, με τεχνολογία για την προστασία της επιφάνειας, σαν αυτή του Apple Watch.

Το νέο iPhone, που σύμφωνα με το Business Insider, θα ονομάζεται ή iPhone 6s ή iPhone 7 θα κυκλοφορήσει το 2016 σε δύο εκδόσεις, με οθόνη 4,7 ιντσών και με οθόνη 5,5 ιντσών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο θα ενσωματώνει το νέο λειτουργικό της εταιρείας iOS 9, το οποίο θα παρουσιαστεί στο συνέδριο WWDC της Apple τον Ιούνιο.

Τα νέα κινητά τηλέφωνα της Apple θα ενσωματώνει το τσιπ A9 της εταιρείας TSMC και 2GB μνήμη RAM, ενώ διαφορά θα δουν οι φανατικοί του iPhone στην ανάλυση της κάμερας με 21Mpixels.

Δύο πεπόνια κανταλούπε, γνωστά ως Γιουμπάρι, αγοράστηκαν σήμερα έναντι 1,5 εκατομμυρίου γιεν (11.100 ευρώ) σε δημοπρασία που έγινε στην Ιαπωνία, τη χώρα που ξετρελαίνεται για τα φρούτα πολυτελείας με τέλειο σχήμα και απολαυστική γεύση.
Η δημοπρασία αυτή είχε διοργανωθεί στην κεντρική αγορά της πόλης Σαπόρο, στη νήσο Χοκάιντο, στην οποία βρίσκεται και η Γιουμπάρι. Η πόλη αυτή έχει χαρίσει το όνομά της σε αυτήν την μάρκα πεπονιών, την περιφημότερη της χώρας.
Ένας χονδρέμπορος ήταν ο αγοραστής των δύο πεπονιών στην διόλου ευκαταφρόνητη αυτή τιμή, η οποία δεν φτάνει ωστόσο το ρεκόρ των 2,5 εκατομμυρίων γιεν (18.600 ευρώ) που είχαν πιάσει αντίστοιχα πεπόνια πέρυσι και το 2008.
Στα μέσα Απριλίου δύο δυσεύρετα μάνγκο είχαν πωληθεί έναντι 300.000 γιεν (2.230 ευρώ) στο Μιγιαζάκι, στη νήσο Κιούσου, στην νοτιοδυτική Ιαπωνία.
Χωρίς να ξοδεύουν πάντα τόσο αμύθητα ποσά, οι Ιάπωνες δεν φείδονται χρημάτων για να αγοράσουν και κυρίως να προσφέρουν σε άλλους φρούτα, τα οποία θεωρούνται στη χώρα αυτή δώρα μεγάλης αξίας.
Στα ειδικά ράφια μεγάλων καταστημάτων ή εξειδικευμένων “μπουτίκ”, αυτά τα έργα τέχνης της φύσης εκτίθενται όπως τα κοσμήματα, προστατευμένα από ένα πέπλο λευκής μουσελίνας. Μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, σταφύλια με άψογες αναλογίες και υπέροχη γεύση συχνά εκτίθεται προς πώληση ένα-ένα.
Εξάλλου ακόμη και στα συνηθισμένα σουπερμάρκετ της Ιαπωνίας, τα φρούτα είναι και πάλι “τσουχτερά”: ένα απλό μήλο μπορεί να στοιχίζει περισσότερο από τρία ευρώ.
peponia-gioympari

Όλοι λίγο πολύ έχουμε γράψει το όνομά μας στο Google για να δούμε τι βγάζει. Βρετανοί χρήστες πήγαν ένα βήμα παραπέρα και έκαναν το ίδιο στο Google Maps
Σύμφωνα με την Mirror, τα αποτελέσματα τους εξέπληξαν. Σε άλλους έβγαλε μέρη που είχαν επισκεφτεί στο παρελθόν, από νοσοκομεία μέχρι και μπαρ, σε άλλους διευθύνσεις στις οποίες έμειναν ή μένουν, σε άλλους πάλι έβγαζε εντελώς άσχετα αποτελέσματα, όπως αναφέρουν τα σχετικά μηνύματα που γέμισαν το Twitter. Ίσως ο διαδικτυακός κολοσσός να ξέρει σχεδόν τα πάντα για εμάς
Πατήστε εδώ για να δείτε.

Κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε να διακοσμήσει τους αεραγωγούς εξαερισμού που βρίσκονταν επάνω στην πλατεία της Ομόνοιας γιατί θεωρούσαν ότι το θέαμα ήταν εντελώς αποκρουστικό για τη μεγαλύτερη πλατεία της πρωτεύουσας. ‘Ετσι σκέφτηκαν να βάλουν τα αγάλματα των μουσών. Όμως οι μούσες ήταν εννέα και οι παραγωγοί μόνο οκτώ. Μην θέλοντας να αφήσουν την μία μούσα να πάει σε κάποιο άλλο μέρος ή πλατεία, την τοποθέτησαν στο υπόγειο, δίπλα στις δημόσιες τουαλέτες. Όποτε κάποιος περαστικός ρωτούσε, “Πού είναι οι δημόσιες τουαλέτες;” η απάντηση ήταν, “Κάτω, στην Καλλιόπη.” Έτσι έμεινε μεταφορικά η ονομασία που χρησιμοποιείται, κυρίως στο στρατό, μέχρι σήμερα.
Πηγή: newsnowgr.com

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον επτά φορές πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του, την Σαμπίνα Κέμ, καθώς όπως υποστηρίζει η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται.
Όπως αναφέρει το cbc, ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος πριν 17 μήνες, στις Γαλλικές Άλπεις, υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από ατύχημα στο σκι, παρουσιάζει βελτίωση. Συγκεκριμένα, η Σαμπίνα Κέμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι υπάρχει βελτίωση και το λέω αυτό λαμβάνοντας υπόψη πάντα την σοβαρότητα του τραυματισμού που είχε», διευκρινίζοντας ώστόσο ότι χρειάζεται ακόμα πολύς χρόνος.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!