Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015


Οι αιώνιοι θαυμαστές των Beatles θα έχουν μια ευκαιρία να δουν βήμα βήμα τη δημιουργική διαδικασία παραγωγής ενός δίσκου, όπως ακριβώς έκανε το διάσημο συγκρότημα κάθε φορά που έπιανε δουλειά!
Τα στάδια παραγωγής του δίσκου μάλιστα θα παρουσιαστούν μέσα από ένα μιούζικαλ σόου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε σχεδόν αυτούσια τη διαδικασία πίσω από άλμπουμ όπως τα Revolver και Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band, αλλά και το Studio Two σχεδόν αυτούσιο on stage.
Ο παραγωγός της παράστασης Stig Edgren αναφέρει στους Times: «Θα είναι ένα είδος μουσικού ντοκιμαντέρ και θα παρουσιάσει στους θεατές μια πιστή και ειλικρινή αναπαράσταση του πώς γράφτηκε ιστορία από τους Beatles».
Αν και το studio θα φτιαχτεί ακριβώς ίδιο με το αυθεντικό, οι ηθοποιοί που θα παίζουν τους ρόλους των τεσσάρων σκαθαριών δεν θα τους μοιάζουν και πολύ. Σκοπός άλλωστε, όπως επισημαίνει ο παραγωγός, δεν είναι να μοιάζουν με τους Beatles αλλά να ακούγονται όπως αυτοί
"Εκείνο που θέλουμε να πετύχουμε είναι να αναδείξουμε τη διαδικασία ηχογράφησης των albums", δηλώνει.
39 μουσικοί και 8 τραγουδιστές θα προσπαθήσουν να αναπαραστήσουν της μουσική και τις φωνές των Σκαθαριών με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο. Για το λόγο αυτό έχει γίνει πολύ μεγάλη έρευνα κι έχει επενδυθεί πολύς χρόνος ως να φτιαχτούν στέρεα τα θεμέλια του μιούζικαλ για ένα αποτέλεσμα όπως τους αξίζει.
clickatlife.gr
Meizu-MX5
H Meizu δεν φαίνεται να διστάζει να έρθει αντιμέτωπη με τον ισχυρότερο ανταγωνιστή, υποστηρίζοντας ότι το μεταλλικό MX5 είναι καλύτερο από το iPhone. 
To μεταλλικό πλαίσιο του Meizu MX5 το βάζει μέσα στο πεδίο του ανταγωνισμού που θέλει το μέταλλο να κυριαρχεί στην κατασκευή των high end smartphones, ενώ τόσο η τιμή όσο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Meizu MX5 αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα στη μάχη της αγοράς.
Η Meizu δεν διστάζει να συγκρίνει το MX5 με το iPhone στο website της, έχοντας το κινητό της Apple ως σημείο αναφοράς. Στον τομέα των τεχνικών χαρακτηριστικών, το Meizu MX5 είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή MediaTek Helio X10, στα 64 bit και χρονισμένος στα 2.2 GHz. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 5.5 ιντσών, με ανάλυση 1080p, η μνήμη RAM είναι 3 GB. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι 16, 32 και 64 GB. Η χωρητικότητα της μπαταρίας του είναι 3150 mAh, με τεχνολογία γρήγορης φόρτισης.
meizu-mx-5
Ο αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ο mTouch 2.0, με home button ελλειπτικού σχήματος, πίσω κάμερα 20,7 Megapixel, με εστίαση μέσω laser και μπροστινή κάμερα 5.0 Megapixel. Για ακόμα μια φορά, ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα ενός smartphone της Meizu είναι η χαμηλή τιμή του, καθώς το βασικό μοντέλο των 16 GB θα κοστίζει στις ΗΠΑ 290 δολάρια. Το μοντέλο των 64 GB θα κοστίζει 387 δολάρια στις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις ξεκινούν από τις 5 Ιουλίου.
pestaola.gr


Είναι ο «Mr. Facebook», και θεωρείται δικαίως ένας από τους «άρχοντες» του τεχνολογικού κόσμου: Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook, στο τελευταίο του Townhall Q&A στο κοινωνικό δίκτυο, αποκάλυψε το ενδιαφέρον για έναν νέο, φουτουριστικό τομέα, μετά από την τεχνητή νοημοσύνη, την εικονική πραγματικότητα και τους δορυφόρους- αυτόν της τεχνολογικής «τηλεπάθειας».
Όπως έγραψε, ο Ζούκερμπεργκ πιστεύει ότι κάποια μέρα θα είμαστε σε θέση να στέλνουμε «πλήρεις σκέψεις ο ένας στον άλλον χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Θα είσαι σε θέση να σκεφτείς κάτι και οι φίλοι σου θα είναι άμεσα ικανοί να το βιώσουν επίσης αν το επιθυμείς».
Και μόνο η σκέψη παραπέμπει σε κάποια από τα πιο τρελά όνειρα της επιστημονικής φαντασίας- ένα «νοητικό Ίντερνετ- νοόσφαιρα», όπου όλη η ανθρωπότητα θα είναι συνδεδεμένη- με τους πιο απαισιόδοξους να φοβούνται την έλευση ενός «hive mind» που θα αποστερεί από τον άνθρωπο την ατομικότητά του.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, εάν το κοινωνικό δίκτυο κάποια στιγμή δουλέψει πάνω σε αυτή την τεχνολογία, τίθενται αμέτρητα ζητήματα, όπως η διαχείριση και προστασία των δεδομένων που θα προκύπτουν από τις υπηρεσίες πληροφοριών, τους διαφημιστές κ.α.
Ο Ζούκερμπεργκ αναφέρθηκε εκτενώς και στα σχέδια της εταιρείας του πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη, σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας του Facebook στον τομέα έχει να κάνει με την κατανόηση του νοήματος πίσω από αυτά που μοιράζονται οι χρήστες. Σκοπός, είπε, είναι η δημιουργία συστημάτων ΑΙ που θα είναι καλύτερα από τους ανθρώπους στις πρωταρχικές τους αισθήσεις (όραση, ακοή κλπ). Επίσης, ερωτηθείς για το πώς βλέπει το Facebook σε μια δεκαετία, απάντησε ότι «δουλεύουμε πάνω στην ΑΙ επειδή νομίζουμε ότι πιο έξυπνες υπηρεσίες θα σας είναι πολύ πιο χρήσιμες. Για παράδειγμα, εάν είχαμε υπολογιστές που θα μπορούσαν να κατανοήσουν το νόημα posts στο News Feed και να σας δείξουν περισσότερα πράγματα που σας ενδιαφέρουν, θα ήταν εκπληκτικό».
Όσον αφορά στην εικονική πραγματικότητα (Oculus VR) είπε ότι θεωρεί πως πρόκειται για την επόμενη μεγάλη πλατφόρμα επικοινωνίας μετά τα τηλέφωνα, εκτιμώντας πως στο μέλλον θα εξακολουθούμε να έχουμε μαζί μας τηλέφωνα, αλλά θα φοράμε και ειδικά γυαλιά που θα μας βοηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα δίνουν τη δυνατότητα διαμοιρασμού εμπειριών.
Μεταξύ αυτών που του απευθύνθηκαν μέσω του Q&A ήταν και ο Στίβεν Χόκινγκ, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και η Αριάννα Χάφινγκτον, της Huffington Post, η οποία τον ρώτησε σχετικά εμ τον ρόλο του Facebook στον τομέα της ενημέρωσης. Ο Ζούκερμπεργκ απάντησε πως αποδέχεται τον ρόλο των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό το μοντέλο αντιμετωπίζει δυσκολίες όσον αφορά στο να μπορεί να «ακολουθεί» τα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν συνέχεια. Όπως τόνισε, υπάρχει θέση για ειδησεογραφικούς οργανισμούς που μπορούν να παρέχουν μικρότερες ειδήσεις γρηγορότερα και συχνότερα, σε μικρά τμήματα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτό δεν θα αντικαταστήσει την πιο εκτενή δουλειά, που αποτελεί αντικείμενο έρευνας. 
Υγραεριοκίνηση… η καλύτερη κίνησή σας!
Το υγραέριο αλλάζει τα δεδομένα στις μετακινήσεις παγκοσμίως! Το επιλέγουν όλο και περισσότεροι οδηγοί που θέλουν να μειώσουν τα έξοδά τους χωρίς να στερηθούν το αυτοκίνητό τους. Με έως 50% οικονομία στακαύσιμα και πάνω από 1.500€εξοικονόμηση το χρόνο, η υγραεριοκίνηση σας οδηγεί στο μέλλον και το πιο μακρινό ταξίδι γίνεται μια άνετη βόλτα. 
Επιπλέον σήμερα, όσοι το επιλέγουν για να κινηθούν, το προμηθεύονται πολύ πιο εύκολα, καθώς τα διαθέσιμα πρατήρια έχουν αυξηθεί σημαντικά, όπως άλλωστε και ο αριθμός των υγραεριοκινούμενων αυτοκίνητων σε όλη την Ελλάδα.
Μετατρέψτε το αυτοκίνητό σας εύκολα και απλά και οδηγείστε το σε καινούριους δρόμους!
Στην Autogas Tsopelogiannis! 
Οι δρόμοι για την υγραεριοκίνηση είναι γνωστοί στην Autogas Tsopelogiannis! Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της, έχει εξυπηρετήσει περισσότερα από 110.000 αυτοκίνητα ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταστήσει πάνω από 11.000 συστήματα υγραεριοκίνησης! Χιλιάδες ευχαριστημένοι οδηγοί κινούνται καθημερινά μειώνοντας σημαντικά τα έξοδά τους, όφελος που γίνεται ακόμα πιο αισθητό σε αποστάσεις όπως: Αθήνα - Θεσσαλονίκη από 96€ στα 48€, Αθήνα - Καλαμάτα από 46€ στα 23€, Αθήνα - Λαμία από 32€ στα 16 €, Αθήνα - Ναύπλιο από 22€ στα 11€*. Μπείτε στη θέση τους και κάντε το ταξίδι που θέλατε!
Στην Autogas Tsopelogiannis θα βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε για να επιλέξετε το καλύτερο σύστημα για σας και το αυτοκινητό σας. Αντιπροσωπεύοντας αποκλειστικά μερικές από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες υγραεριοκίνησης στην Ευρώπη, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς σε συνδυασμό με τη μέγιστη ποιότητα.
Μόνο η Νο1 εταιρεία υγραεριοκίνησης στην Ελλάδα μπορεί να διαθέτει τα πιο δοκιμασμένα συστήματα υγραεριοκίνησης με τιμές που ξεκινούν από 13€ το μήνα, ακόμα και χωρίς πιστωτική και δώρο τον έλεγχο ΚΤΕΟ! Μόνο εδώ εξασφαλίζετε μοναδικές εγγυήσεις σε όλα τα συστήματα υγραερίου και 15 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας του κινητήρα με αποζημίωση έως 5.000€.
*οι τιμές ισχύουν για ένα συμβατικό αυτοκίνητο 1.6 lt.
Πολύ σύντομα μάλιστα, θα έχετε στη διαθεσή σας και ένα εξειδικευμένο κέντρο φροντίδας μοναδικό στην Ελλάδα, το νέο εξειδικευμένο τμήμα after sales service της εταιρείας,απόλυτα εξοπλισμένο και επανδρωμένο, για να φροντίζει εσάς και το αυτοκίνητό σας! Στις νέες εγκαταστάσεις των 1.000 τ.μ., σας περιμένουνο πιο σύγχρονος εξοπλισμός, η πολύχρονη εμπειρία και το πλέον εξειδικευμένο προσωπικό για να συντηρήσουν αυτοκίνητα με συστήματα LPG&CNG κάθε τύπου ή μάρκας. Επιπλέον, θα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που διαθέτει εξειδικευμένο τμήμα μηχανολογικών εργασιών για αυτοκίνητα που φέρουν συστήματα LPG&CNG.
Στην Autogas Tsopelogiannis θα βρείτε τους ειδικούς στην υγραεριοκίνηση, τους ανθρώπους που είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στον στόχο τους: να είναι πάντα δίπλα σας και να είστε πάντα κερδισμένοι.
Με τρία υπερσύγχρονα κέντρα εγκαταστάσεων και τις πιο αυστηρές διαδικασίες ελέγχου ποιότητας, η Autogas Tsopelogiannis προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε κάθε οδηγό που την τιμά με την εμπιστοσύνη του!
news.gr
Δωρεάν χρόνο από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μέχρι 7 Ιουλίου
Δωρεάν χρόνο ομιλίας, δωρεάν sms και MB για πλοήγηση στο ίντερνετ προσφέρουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind αλλά και η Hellas online έως και την Τρίτη 7 Ιουλίου.
Πιο συγκεκριμένα:

Η Vodafone και η Hellas online ανακοίνωσαν πως παρέχουν:

- σε όλους τους συνδρομητές καρτοκινητής και συμβολαίου, ιδιώτες και επαγγελματίες, επιπλέον 300 λεπτά και 300 SMS προς όλους καθώς και 300 ΜΒ για χρήση έως και την Τρίτη 7 Ιουλίου.
- σε όλους τους συνδρομητές Hellas online, ιδιώτες και επαγγελματίες, επιπλέον 300 λεπτά ομιλίας προς ολους για χρήση έως και την Τρίτη 7 Ιουλίου και
- σε όλες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες με πρόγραμμα Vodafone Business Connect, επιπλέον 300 λεπτά ομιλίας προς όλους για χρήση έως και την Τρίτη 7 Ιουλίου.

Η Cosmote παρέχει σε όλους τους συνδρομητές:

Ιδιώτες και επαγγελματίες, εντελώς δωρεάν 400 λεπτά ομιλίας προς όλα τα δίκτυα και 400 ΜΒ για πλοήγηση στο Internet. Η προσφορά ισχύει από σήμερα στις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 7 Ιουλίου για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής με σύνδεση φωνής. Τα 400ΜΒ θα παρέχονται, επίσης, και στους συνδρομητές συμβολαίου των προγραμμάτων COSMOTE Internet On the Go.
Για την ενεργοποίηση της προσφοράς οι συνδρομητές χρειάζεται απλά να στείλουν ένα δωρεάν μήνυμα SMS, με το λεκτικό «400», στο 1256 για προγράμματα συμβολαίου και COSMOTE Internet On the Go, και στο 1330 αν είναι συνδρομητές καρτοκινητής η καρτοσυμβολαίου. Σημειώνεται ότι η αποστολή του μηνύματος και η ενεργοποίηση της προσφοράς θα είναι δυνατή μέχρι και τις 5 Ιουλίου. Για τους συνδρομητές καρτοκινητής, δικαιούχοι της προσφοράς θα είναι όλοι όσοι έχουν πραγματοποιήσει μια ανανέωση χρόνου ομιλίας τις τελευταίες 60 ημέρες.

H Wind προσφέρει από σήμερα έως και τις 7 Ιουλίου:

Σε όλους τους συνδρομητές συμβολαίου WIND, ιδιώτες και επαγγελματίες, καθώς και συνδρομητές καρτοσύνδεσης και καρτοκινητής WIND & Q 1500 λεπτά ομιλίας προς όλους και 1500 ΜΒ για πλοήγηση στο Internet.
Η προσφορά ενεργοποιείται με δωρεάν γραπτό μήνυμα και ισχύει επίσης για όσους συνδρομητές WIND έχουν συνδυαστικά προγράμματα κινητής και σταθερής. Για τους συνδρομητές καρτοκινητής, δικαιούχοι της προσφοράς θα είναι όλοι όσοι έχουν πραγματοποιήσει μια ανανέωση χρόνου ομιλίας τις τελευταίες 60 ημέρες.
Για να ενεργοποιηθεί η προσφορά απλά στείλτε ένα δωρεάν μήνυμα SMS, με το λεκτικό «1500 ΝΑΙ» .
  • Συνδρομητές W, WIND to ALL & καρτοσύνδεσης, WIND triple play 1500 ΝΑΙ στο 1284
  • Υπόλοιποι συνδρομητές συμβολαίου 1500 ΝΑΙ στο 1202
  • Συνδρομητές καρτοκινητής WIND, F2G & Q 1500 ΝΑΙ στο 12000
Αναλυτικές πληροφορίες για την ενεργοποίηση της προσφοράς είναι διαθέσιμες στo wind.gr, στη σελίδα της WIND στο Facebook (www.facebook.com/WindHellas) καθώς και στο 1260 (από κινητό WIND).

Αν και ο καθένας έχει τους δικούς του προσωπικούς λόγους για να κόψει το κάπνισμα, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Το κάπνισμα σκοτώνει! Για την ακρίβεια σκοτώνει 20.000 Έλληνες κάθε χρόνο. 
ΚΑΠΝΙΣΜΑ – ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Ένας στους δυο καπνιστές θα πεθάνει από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Οι κυριότερες απ’ αυτές είναι:
ΕΜΦΥΣΗΜΑ
Το εμφύσημα καταστρέφει αργά τους πνεύμονες κάνοντας την αναπνοή τόσο δύσκολη που ακόμη κι ένας απλός περίπατος στο γωνιακό μαγαζί είναι αδύνατος. Παρ’ όλο που η ζημιά που έχει ήδη γίνει δεν επανέρχεται, μπορείς να αποτρέψεις παραπέρα ζημιά διακόπτοντας το κάπνισμα.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΙ
Ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλείται από τη πίσσα και τη νικοτίνη στο καπνό του τσιγάρου. Πολλοί καρκίνοι του πνεύμονα δεν μπορούν να αφαιρεθούν με χειρουργική επέμβαση και τα θύματα συνήθως πεθαίνουν λίγους μήνες μετά τη διάγνωση. Το κάπνισμα επίσης προκαλεί καρκίνους στα χείλη, τη στοματική κοιλότητα, το λαιμό, το λάρυγγα και την κύστη και είναι πάντα παράγων κινδύνου για καρκίνους στο πάγκρεας, το στομάχι, τη μήτρα και τα νεφρά.
ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Οι καρδιοαγγειακές ασθένειες προκαλούνται από τη νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα στα τσιγάρα. Η πολυδουλεμένη σου κιόλας καρδιά έχει να δουλέψει ακόμα σκληρότερα για να διεκπεραιώσει τις καθημερινές δραστηριότητες. Οι καρδιοαγγειακές παθήσεις απομυζούν την ενέργειά σου και κάνουν την αναπνοή σου πολύ δύσκολη.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Οι περιφερειακές αγγειακές παθήσεις αναπτύσσονται όταν λιγότερο αίμα και οξυγόνο κυκλοφορεί στα χέρια σου και στα πόδια. Αυτό αρχίζει σαν μούδιασμα ή οδυνηρός πόνος και μπορεί να καταλήξει σε γάγγραινα.
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΗ- ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
Πολλές γυναίκες που καπνίζουν είναι λιγότερο γόνιμες από τις μη καπνίστριες. Τους παίρνει περισσότερο καιρό για να συλλάβουν και είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν αποβολή.
ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ
Οι άντρες που καπνίζουν πιθανόν να υποφέρουν από ανικανότητα, η οποία οφείλεται σε ζημιά στα αιμοφόρα αγγεία στο πέος.
ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΡΜΟΝΗΣ
Το κάπνισμα μειώνει το σύνολο της ορμόνης των οιστρογόνων στο σώμα.
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ & ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ
Παίρνοντας το αντισυλληπτικό χάπι σε συνδυασμό με το κάπνισμα αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών περίπου δέκα φορές.
ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
Τα μωρά που γεννιούνται από μητέρες οι οποίες κάπνιζαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι πιο πιθανό να έχουν βάρος κάτω του φυσιολογικού ή να γεννηθούν με πρόωρο τοκετό. Επίσης έχουν την τάση να αρρωσταίνουν συχνότερα, να κλαίνε περισσότερο και να κοιμούνται λιγότερο από τα μωρά που γεννιούνται από μη καπνίστριες μητέρες.
kapnisma2
ΠΑΙΔΙΑ
Τα παιδιά των οποίων οι γονείς καπνίζουν είναι πολύ πιθανό να πάθουν πνευμονία και βρογχίτιδα στον πρώτο χρόνο της ζωής τους από τα παιδιά των μη καπνιστών γονέων. Επίσης είναι πολύ πιθανό να υποφέρουν από πολύ συχνές και σοβαρές κρίσεις άσθματος. Και τα μεγαλύτερα παιδιά είναι πολύ πιθανό να δοκιμάζουν το τσιγάρο ή να γίνουν καπνιστές αν ένας ή και οι δύο γονείς καπνίζουν.
ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Παθητικό κάπνισμα ονομάζεται η εισπνοή καπνού που προέρχεται από τα τσιγάρα άλλων ανθρώπων. Μπορεί να προκαλέσει καρκίνο ή άλλες ζημιές στους πνεύμονες και καρδιακές παθήσεις. Αυτός είναι κι ο λόγος που δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στους περισσότερους κλειστούς δημόσιους χώρους και γραφεία.
nosmoke.gr
AdTech Ad

Αρχίζει την Δευτέρα 06/07/2015 και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή 10/07/2015 η υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των προγραμμάτων των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας, του Ο.Α.Ε.Δ., σε ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου (άρθρο 3 παρ.2 και 3 του Ν. 2336/95 και άρθρο 16 του Ν. 2643/98), για το σχολικό έτος 2014-2015.
Ο Ο.Α.Ε.Δ. καλεί όσους ενδιαφέρονται και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, σύμφωνα με την 6622/383/2010 (ΦΕΚ 707/Β΄/25-5-2010) Απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας όπως τροποποιήθηκε με την 6097/391/30-05-2013 (ΦΕΚ 1346/Β΄/03-06-2013) Απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, την 26182/510 (ΦΕΚ 2178/Β΄/08-08-2014 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να υποβάλουν ή να αποστείλουν από 06/07/2015 έως 10/07/2015, από 8.00 έως 14.00, αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για όποιες από τις παρακάτω ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Οργανισμού επιθυμούν, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στους πίνακες επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, για το σχολικό έτος 2015-2016.
Η παρούσα αφορά στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Οργανισμού και οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μόνο την Περιφέρεια Αττικής ή μία και μόνο Περιφερειακή Ενότητα για την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στους πίνακες επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για το Σχολικό έτος 2015-2016.
Οι πίνακες θα ισχύουν για ολόκληρο το Σχολικό Έτος 2015-2016 και θα αφορούν κάθε μία από τις παρακάτω ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της Περιφέρειας Αττικής ή των Περιφερειακών Ενοτήτων της υπόλοιπης Ελλάδας.
Εάν στην ίδια Περιφέρεια ή Περιφερειακή Ενότητα λειτουργούν πλέον της μίας ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., ο υποψήφιος ωρομίσθιος εκπαιδευτικός έχει δικαίωμα στην αίτηση που υποβάλλει ή αποστέλλει να ζητήσει να αξιολογηθεί για την ίδια ειδικότητα και στις άλλες ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. της Περιφέρειας Αττικής ή για τις άλλες ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. μιας και μόνο Περιφερειακής Ενότητας της υπόλοιπης Ελλάδας.
Όσοι υποψήφιοι ωρομίσθιοι υπέβαλαν αίτηση το σχολικό έτος 2013-2014 και μοριοδοτήθηκαν, επειδή τα στοιχεία και τα μόριά τους έχουν καταχωρηθεί στην ηλεκτρονική βάση του Ο.Α.Ε.Δ., θα υποβάλλουν ή θα αποστείλουν μαζί με την αίτηση τα επιπλέον δικαιολογητικά διδακτικής ή επαγγελματικής προϋπηρεσίας, τους τίτλους σπουδών κλπ που αποκτήθηκαν από 21 Ιουνίου του 2013 έως και τις 05/07/2015 καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ανεργίας και οικογενειακής κατάστασης.
Όσοι υποψήφιοι ωρομίσθιοι δεν υπέβαλαν αίτηση το σχ. έτος 2013-2014, θα πρέπει να προσκομίσουν το σύνολο των δικαιολογητικών που περιγράφονται στην παρούσα προκήρυξη.
Όσοι υποψήφιοι ωρομίσθιοι ανήκουν στους κλάδους ΠΕ17.01 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΣΕΤΕΜ, ΠΕ17.02 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΑΣΕΤΕΜ, ΠΕ17.03 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΑΣΕΤΕΜ, ΠΕ17.04 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΑΣΕΤΕΜ, ΠΕ17.05 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΕΙ-ΚΑΤΕΕ, ΠΕ17.06 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΤΕΙ-ΚΑΤΕΕ, ΠΕ17.07 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΤΕΙ-ΚΑΤΕΕ, ΠΕ17.08 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΤΕΙ-ΚΑΤΕΕ και έχουν υποβάλλει αίτηση το σχ. έτος 2013-2014, εκτός από τα επιπλέον δικαιολογητικά των δύο τελευταίων χρόνων που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να προσκομίσουν εκ νέου και τον βασικό τίτλο σπουδών τους.
Οι υποψήφιοι ωρομίσθιοι των κλάδων ΤΕ01.19 ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ και ΔΕ01.17 ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ, οι οποίοι υπέβαλλαν αίτηση το σχ. έτος 2013-2014, εκτός από τα επιπλέον δικαιολογητικά των δύο τελευταίων χρόνων που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να προσκομίσουν επιπροσθέτως και το σύνολο της επαγγελματικής τους προϋπηρεσίας των τελευταίων επτά (7) ετών, δηλ. από τις 06/07/2000 έως τις 05/07/2015.
Η αίτηση υποβάλλεται ή αποστέλλεται ταχυδρομικώς συστημένα ή με courier από τον/την υποψήφιο/α, προκειμένου να διαβιβαστεί στην αρμόδια Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, για το σχολικό έτος 2015-2016, για τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. της Περιφέρειας Αττικής ή για τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. των Περιφερειακών Ενοτήτων της υπόλοιπης Ελλάδας, ως εξής:
1. Για τις Εκπ/κές Μονάδες της Περ/κής Δ/νσης Αττικής & Νήσων (ΕΠΑ.Σ Αγ. Αναργύρων, Αιγάλεω, Γαλατσίου, Ελευσίνας, Ηρακλείου Αττικής, Καλαμακίου, Μοσχάτου, Παλλήνης, Πειραιά, Ρέντη, Σαλαμίνας, Υμηττού, Χαλκίδας, Χίου, Ρόδου και Μυτιλήνης) : Στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Περ/κής Δ/νσης Αττικής & Νήσων, Δ/νση : Δ. Γούναρη 2 & Βουλιαγμένης 518, Άλιμος, Τ.Κ. 174 56, τηλ. 210/9989696, 9989701, 9989704.
2. Για τις Εκπ/κές Μονάδες των Περ/κών Ενοτήτων της Περ/κής Δ/νσης Πελοποννήσου (ΕΠΑ.Σ Αγρινίου, Αργολίδας, Καλαμάτας, Μεσολογγίου, Πάτρας, Πύργου, Σπάρτης και Τρίπολης): Στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Πάτρας, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Περ/κής Δ/σης Πελοποννήσου, Δ/νση : Λεωφ. Αθηνών 89, Ρίο Τ.Κ. 26500, τηλ. 2610– 966904, 2610-966908.
3. Για τις Εκπ/κές Μονάδες των Περ/κών Ενοτήτων της Περ/κής Δ/νσης Κρήτης (ΕΠΑ.Σ Ηρακλείου και Χανίων): Στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ηρακλείου Κρήτης, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Περ/κής Δ/νσης Κρήτης, Δ/νση : Χριστομιχάλη Ξυλούρη 64, Γιόφυρο , Τ.Κ. 71304, τηλ. 2810-319195, 2810-263089.
4. Για τις Εκπ/κές Μονάδες των Περ/κών Ενοτήτων της Περ/κής Δ/νσης Θεσσαλίας (ΕΠΑ.Σ Βόλου, Καρδίτσας, Λαμίας και Λάρισας): Στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Καρδίτσας, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Περ/κής Δ/νσης Θεσσαλίας, Δ/νση : Τέρμα οδού Τρικάλων 226, Τ.Κ. 43100, τηλ. 24410-71560, 24410-71561.
5. Για τις Εκπ/κές Μονάδες των Περ/κών Ενοτήτων της Περ/κής Δ/νσης Ηπείρου (ΕΠΑ.Σ Άρτας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας): Στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ιωαννίνων, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Περ/κής Δ/νσης Ηπείρου, Δ/νση : 3ο χιλ. Ιωαννίνων – Αθηνών, Τ.Κ. 45500, τηλ. 26510-40858, 26510-48062.
6. Για τις Εκπ/κές Μονάδες των Περ/κών Ενοτήτων της Περ/κής Δ/νσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΕΠΑ.Σ Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Ορεστιάδας και Σερρών): Στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Καβάλας, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Περ/κής Δ/νσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Δ/νση : Περιγιάλι 2 Καβάλας, Τ.Κ. 65201- Τ.Θ 1326, τηλ. 2510 – 228834, 2510-231166.
7. Για τις Εκπ/κές Μονάδες των Περ/κών Ενοτήτων της Περ/κής Δ/νσης Μακεδονίας (1ης και 2ης ΕΠΑ.Σ Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Καστοριάς, Κατερίνης, Κιλκίς, Κοζάνης, Λακκιάς, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας και Ωραιοκάστρου) : Στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ωραιοκάστρου, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Περ/κής Δ/νσης Μακεδονίας, Δ/νση: Θεσσαλονίκης 73, Τ.Κ. 57013, τηλ. 2310-696216, 2310-694612.
Πληροφορίες για τις ζητούμενες ειδικότητες, την υποβολή αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την 6622/383/2010 (ΦΕΚ 707/Β΄/25-5-2010) Απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας όπως τροποποιήθηκε με την 6097/391/30-05-2013 (ΦΕΚ 1346/Β΄/03-06-2013) Απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και την 26182/510 (ΦΕΚ 2178/Β΄/08-08-2014 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που ζητούνται από την Προκήρυξη, δίνονται στις παρακάτω ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας, του ΟΑΕΔ καθώς και στο site του Οργανισμού www.oaed.gr.

Το πρώτο, παγκόσμιο ταξίδι του πρώτου λεωφορείου χωρίς οδηγό σε αστικό ιστό, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα. Πρόκειται για ένα λευκοπράσινο όχημα της εταιρείας Robosoft το οποίο βγήκε σήμερα το μεσημέρι από τον φυλαγμένο χώρο που κατασκεύασαν οι τεχνικοί της e-trikala ΑΕ, άφησε αριστερά του τον Ληθαίο και κατευθύνθηκε προς την πρώτη ασφαλτοστρωμένη οδό των Τρικάλων που συναντά στο δρομολόγιό του, την οδό Δ. Τερτίπη.

Για τρεις ώρες, μηχανικοί και τεχνικοί της e-trikala και της διεθνούς σύμπραξης με επικεφαλής γάλλο μηχανικό, τα λεωφορείο έκανε τη γεωγραφική του καταγραφή. Δηλαδή, «μπήκε» στον χάρτη των GPS, των γεωγραφικών πληροφοριακών συστημάτων. Επομένως, από το βράδυ της Τετάρτης, το λεωφορείο χωρίς οδηγό εισάγεται στον παγκόσμιο χάρτη, δίπλα από το όνομα «Trikala».

Οι τρικαλινοί, υποδέχθηκαν με χαρά την πρώτη αυτή κυκλοφορία, δοκιμαστική και χωρίς να μένει εντός των ορίων της προδιαγεγραμμένης διαδρομής. Από αύριο Πέμπτη 2 Ιουλίου όμως, μέχρι και το Σάββατο 4 Ιουλίου, θα πρέπει όλοι οι οδηγοί να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια, με το να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους στη συγκεκριμένη διαδρομή.

Σε αυτές τις οδούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Τρικκαίων, χρειάζεται να μη σταθμεύουν τα οχήματα στη δεξιά πλευρά, προκειμένου το λεωφορείο χωρίς οδηγό να μπορεί να καταγράφει τα φυσικά και άλλα εμπόδια τις επόμενες μέρες.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα, όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή, είναι το πλέον σημαντικό για την πόλη των Τρικάλων από άποψη τεχνολογίας, καθώς συνδυάζονται η ηλεκτροκίνηση, η τεχνολογική πρόοδος και η βιώσιμη κινητικότητα, στην πόλη που «σκέφτεται» έξυπνα για τους πολίτες της, για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πολίτες καλούνται στην κάλπη την Κυριακή 5 Ιουλίου για να πουν Ναι ή Όχι, στην πρόταση των δανειστών, η οποία βέβαια δεν ισχύει πλέον. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Επίσης ίδιες θα είναι οι εφορευτικές επιτροπές, οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής και οι αναπληρωτές τους.
Δείτε που ψηφίζετε εδώ.

Tα παρακάτω λάθη σε αφήνουν... ακάλυπτη απέναντι στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό κάθε μέρα

Μελέτες έχουν δείξει πως η καταστροφή του δέρματος από τον ήλιο συμβαίνει κατά τη διάρκεια ημερών που εκτίθεσαι στον ήλιο χωρίς να το έχεις προγραμματίσει, όπως όταν περπατάς για τη δουλειά ή κάνεις βόλτες εκτός σπιτιού τα Σαββατοκύριακα. Έτσι, πρέπει να φοράς αντηλιακό κάθε μέρα, όπου κι αν έχεις να πας. Βάζε το αντηλιακό σου κάθε πρωί με το που πλένεις το πρόσωπό σου είτε βρέχει έξω είτε έχει ήλιο για να σου γίνει συνήθεια.

Βασίζεσαι στο makeup σου και στην BB cream σου για προστασία
Μπορεί αυτά τα δύο να περιέχουν αντηλιακό αλλά αυτό που περιέχουν ίσως και να μην είναι αρκετό. Βάλε το αντηλιακό σου πριν βαφτείς για να είσαι καλυμμένη.

Δεν προστατεύεις κάθε σημείο της επιδερμίδας σου

Πολλές γυναίκες βάζουν αντηλιακό ξεχνώντας κάποιες περιοχές δέρματος. Οι πιο κοινές περιοχές που ξεχνούν είναι το κρανίο, τα αφτιά, το πίσω μέρος των χεριών και η μύτη. Επίσης τα χείλη σου είναι από τα σημεία που χρειάζονται αντηλιακό γιατί εκτίθενται πολύ στον ήλιο.

Ξεχνάς να ξαναβάλεις αντηλιακό

Όταν είσαι έξω για πολλές ώρες τότε καλό είναι κάθε 2 περίπου ώρες να ξαναβάζεις αντηλιακό.

ΠΗΓΗ: faysbook.gr

Ο 34χρονος τερματοφύλακας της Εθνικής Ισπανίας και της Ρεάλ Μαδρίτης, επέλεξε το «Νησί των Ανέμων» για να περάσει μερικές όμορφες καλοκαιρινές στιγμές με την 31χρονη αθλητική δημοσιογράφο, η οποία θεωρείται ως μια από τις ωραιότερες γυναίκες της Ισπανίας.

Ο φακός τους τσάκωσε να κάνουν τις βόλτες τους στα Ματογιάννια, πιασμένοι χεράκι-χεράκι.

Στο νησί είναι και ο ενός έτους γιος τους Μάρτιν, ωστόσο φαίνεται πως τον άφησαν σε καλά χέρια προκειμένου να απολαύσουν μερικές πριβέ, ρομαντικές στιγμές στα σοκάκια του νησιού.

Πηγή: star.gr

To ΥΠΕΣΔΑ, κατόπιν Εγκυκλίου, με την οποία παρασχέθηκαν οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 19 του ν.4325/2015 «Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας», κρίνει σκόπιμο να συλλέξει στοιχεία που αφορούν στα αποτελέσματα της εφαρμογής αυτών από κάθε Δήμο της Χώρας, με στόχο τη συνολική καταγραφή της στελέχωσης των Υπηρεσιών Δημοτικής Αστυνομίας που πρόκειται να λειτουργούν, και της έκτασης κατάληψης των θέσεων δημοτικής αστυνομίας που επανασυστάθηκαν με τον ανωτέρω νόμο.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!