Σάββατο 25 Ιουλίου 2020


Ο προπονητής της Αλ-Σαντ, Τσάβι Ερνάντες, πρώην μέσος της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας, δήλωσε σήμερα ότι εξετάστηκε θετικά στο κορονοϊό, αλλά ήταν ασυμπτωματικός.
Ο Τσάβι, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του με το σύλλογο του Κατάρ στις 5 Ιουλίου, δήλωσε ότι θα απομονωθεί καθώς η ομάδα του προετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα του, σήμερα μετά την αναστολή της Qatar Stars League (QSL) λόγω της πανδημίας COVID-19.
«Σήμερα δεν θα μπορέσω να βρίσκομαι με την ομάδα μου στην επιστροφή της στο πρωτάθλημα», ανέφερε ο Τσάβι στην ιστοσελίδα του συλλόγου. «Ο Ντάβιντ Πρατ θα είναι εκεί εκ μέρους μου ως επικεφαλής του τεχνικού προσωπικού. Πριν από λίγες μέρες, ακολουθώντας το πρωτόκολλο της QSL, βρέθηκα θετικός στην τελευταία εξέταση COVID-19. Ευτυχώς, νιώθω εντάξει, αλλά θα απομονωθώ έως ότου τα πράγματα γίνουν περισσότερο ξεκάθαρα. Όταν το επιτρέψουν οι υπηρεσίες υγείας, θα είμαι πολύ πρόθυμος να επιστρέψω στην καθημερινή μου ρουτίνα και να εργαστώ.»
Το QSL ξανάρχισε χθες μετά την αναστολή του από τον Μάρτιο λόγω της νέας πανδημίας κορονοϊού.

Κατατέθηκε η τροπολογία για την παράταση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2020 στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2017/1852, (ΕΕ) 2018/822, (ΕΕ) 2020/876, (ΕΕ)2016/1164, (ΕΕ) 2018/1910 και (ΕΕ) 2019/475, συνεισφορά Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων πληγέντων δανειοληπτών λόγω των δυσμενών συνεπειών
Η τροπολογία προβλέπει :
Αιτιολογική έκθεση επί του άρθρου 3
Με τις προτεινόμενες διατάξεις λόγω των ιδιαίτερων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων ρυθμίζεται εκ νέου ο χρόνος υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και νομικών οντοτήτων φορολογικού έτους 2019, καθώς και η καταβολή των δόσεων με δυνατότητα έκπτωσης στις περιπτώσεις εφάπαξ καταβολής του φόρου.
Διάταξη
Άρθρο 3
Εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2019
Στο τέλος του άρθρου 72 του ν.4172/2013 (Α’ 167) προστίθεται νέα παράγραφος ως εξής:
«46. Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 και των νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του παρόντος Κώδικα των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31π Δεκεμβρίου 2019, υποβάλλονται εμπρόθεσμα μέχρι την 28η Αυγούστου 2020.
Η καταβολή του φόρου για τις δηλώσεις του προηγούμενου εδαφίου πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες οι δύο πρώτες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Αυγούστου 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη η μέρα των έξι (6) επόμενων μηνών.
Όταν ο φόρος που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την 31η Αυγούστου 2020, παρέχεται στο συνολικό ποσό του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων με αυτόν οφειλών έκπτωση δύο τοις εκατό (2%).»

Η Lenovo προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του πρώτου της τηλεφώνου που είναι αποκλειστικά προορισμένο για gaming χρήση, του Legion Phone Duel, στο οποίο ξεχωρίζει η αναδυόμενη κάμερα που είναι τοποθετημένη πλευρικά της συσκευής.
Όπως είχε προαναγγελθεί, το Lenovo Legion Phone Duel εξοπλίζεται με τη νέα πλατφόρμα της Qualcomm, Snapdragon 865 Plus, η οποία συνοδεύεται από 12GB ή 16GB μνήμης, αποθηκευτικό χώρο μεγέθους 512GB και οθόνη διαγωνίου 6,65 ιντσών, τεχνολογίας AMOLED και ανάλυσης 2340 x 1080 pixels. Ιδιαίτερη σημασία έχει ο σχεδιασμός της οθόνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως επιθυμεί ο χρήστης, οριζόντια ή κάθετα.
Στο πλευρό της συσκευής συναντάμε το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα του Legion Phone Duel, την slide-out selfie κάμερα. Αυτή ενσωματώνει αισθητήρα ανάλυσης 20 Megapixel και είναι σε θέση να «συλλαμβάνει» βίντεο σε ποιότητα 4K 30fps ενώ διαθέτει ειδικό μηχανισμό που τραβά την κάμερα πίσω στην θέση της σε περίπτωση πτώσης του κινητού. Η κύρια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα ανάλυσης 64 Megapixel.
Επειδή όμως πρόκειται για ένα gaming phone, το Legion Phone Duel διαθέτει ένα εικονικό χειριστήριο (joystick) και δύο σκανδάλες υπερήχων (ultrasonic shoulder triggers) για παιχνίδι χωρίς την προσθήκη πρόσθετων εξαρτημάτων. Στην περίπτωση όμως που το επιθυμεί ο χρήστης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενσύρματα ή ασύρματα gamepads ή ακόμη και πλήρες πληκτρολόγιο και ποντίκι. Για την αναπαραγωγή του ήχου υπάρχει ένα διπλό 3D εμπρόσθιο σύστημα ηχείων και δυνατότητα αναπαραγωγής δονήσεων.
Παρέχεται επίσης η δυνατότητα streaming σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το Twitch κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, υπάρχουν τέσσερα μικρόφωνα με τεχνολογία ακύρωσης εξωτερικών θορύβων και προ-εγκατεστημένα φίλτρα βίντεο.
Οι gamers θα έχουν την δυνατότητα να καταγράφουν την ενασχόληση με το αγαπημένο τους παιχνίδι, σε συνδυασμό με την λήψη εικόνας από την αναδυόμενη selfie κάμερα, και στην συνέχεια να συνδυάζουν τις λήψεις στην μορφή picture-in-picture για μεταγενέστερο upload σε κάποια ιντερνετική πλατφόρμα.
Το Lenovo Legion Phone Duel υποστηρίζει την πρόσβαση σε δίκτυα 5G ενώ υποστηρίζει επιπλέον τις τεχνολογίες ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi 802.11ax (2.4/5GHz), Bluetooth 5.0 και NFC. Διαθέτει δύο υποδοχές USB-C, μία στο κάτω μέρος της συσκευής και μία στα αριστερά, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτόχρονη φόρτιση των δύο τμημάτων της μπαταρίας που έχει συνολική χωρητικότητα 5.000mAh. Μάλιστα, η χρήση του 90W Turbo Power Charging adapter και στις δύο υποδοχές επιτρέπει την φόρτιση της μπαταρίας κατά το ήμισυ σε χρόνο δέκα λεπτών ενώ η πλήρης φόρτιση επιτυγχάνεται στα 30 λεπτά. Μία πλήρης φόρτιση επιτρέπει την 24ωρη «φυσιολογική» χρήση της συσκευής ή έως και επτά ώρες συνεχούς παιχνιδιού.
Για την ψύξη της συσκευής χρησιμοποιείται σύστημα υγρής ψύξης και χάλκινων διόδων εξαγωγής της θερμότητας, σε συνδυασμό με τον διαχωρισμό της μπαταρίας και την κατάλληλη τοποθέτηση των δύο τμημάτων.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Lenovo, το Legion Phone Duel θα κάνει το εμπορικό του ντεμπούτο εντός του Ιουλίου στην αγορά της Κίνας (σαν Lenovo Legion Phone Pro) για να ακολουθήσουν οι περιοχές Ασίας-Ειρηνικού, EMEA (Ευρώπη-Μέση Ανατολή-Αφρική) και Λατινικής Αμερικής αργότερα (με την ονομασία Lenovo Legion Phone Duel). Η τιμή της συσκευής θα ποικίλλει ανάλογα με την αγορά

Το Netflix ακύρωσε μια τουρκική δραματική τηλεοπτική σειρά, αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει άδεια για να συμπεριληφθεί στο σενάριο ο χαρακτήρας ενός ομοφυλόφιλου, όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου της υπηρεσίας streaming.
Τα γυρίσματα της σειράς, με τίτλο «If Only», η οποία πραγματεύεται την ιστορία μιας γυναίκας που είναι δυστυχισμένη στον γάμο της και ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, επρόκειτο να ξεκινήσουν σύντομα, ώσπου το Netflix αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να τα ματαιώσει.
«Το Netflix παραμένει βαθιά αφοσιωμένο στα μέλη μας από την Τουρκία και τη δημιουργική κοινότητα στην Τουρκία», επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου σε ένα email, όπου επιβεβαιώνει, επίσης, την απόφαση να σταματήσει τα γυρίσματα.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε διάφορες πρωτότυπες τουρκικές σειρές σε παραγωγή κι ακολουθούν περισσότερες. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτές τις ιστορίες με τα μέλη μας σε ολόκληρο τον κόσμο».
Τούρκοι αξιωματούχοι δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσουν σχετικά.
Ο Μαχίρ Ουνάλ, ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), έστειλε μήνυμα στο Twitter πως πιστεύει ότι το Netflix θα επιδείξει τώρα «μεγαλύτερη ευαισθησία», αναφερόμενος προφανώς στο περιστατικό.
«Γιατί πρέπει να σκεφτούν να φύγουν από την Τουρκία;», έγραψε. «Πιστεύω ότι το Netflix, με περισσότερη αποφασιστικότητα, θα επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία προς την τουρκική κουλτούρα και τις τέχνες».
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Netflix σταματάει κάποια παραγωγή εξαιτίας του συγκεκριμένου θέματος στην Τουρκία. Τον Απρίλιο, οι αβάσιμες φήμες που κυκλοφόρησαν ότι ένα άλλο σόου, το "Love 101", θα συμπεριλάμβανε έναν ανοικτά ομοφυλόφιλο χαρακτήρα οδήγησαν σε κάλεσμα μεταξύ των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μποϊκοτάζ.
Εκείνον τον μήνα, ο Αλί Ερμπάς, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, είχε πει ότι ο ομοφυλοφιλία προκαλεί αρρώστιες και διαφθορά.
mpira-kokteil

Η μπίρα και τα κοκτέιλ είναι ιδανικά δροσιστικά ποτά για το καλοκαίρι. Τι θα λέγατε να τα συνδυάσουμε σωστά, μαθαίνοντας τι να προσέχουμε και ποια υλικά να αποφεύγομε, και να φτιάξουμε υπέροχα κοκτέιλ που θα ταιριάξουν στο φετινό καλοκαίρι;

Αν οι λέξεις «κοκτέιλ» και «μπίρα» σας αρέσουν ξεχωριστά, αλλά δεν σας ταιριάζουν μεταξύ τους, σας προτρέπουμε να το ξανασκεφτείτε. Μια ποιοτική μπίρα έχει πλούσιο σώμα και αποτελεί ένα καλό υλικό που μπορεί να προσθέσει γεύση σε ένα κοκτέιλ. Το μυστικό είναι να αναγνωρίζετε τις βασικές γεύσεις του ζύθου σας και στη συνέχεια να τις συμπληρώνετε με άλλες προσθήκες, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι και γευστικό και δροσερό. Πρώτα, όμως, πρέπει να ξέρετε τα βασικά.
Τι μπίρα να χρησιμοποιήσετε
Αυτό εξαρτάται στο πόση αυτοπεποίθηση έχετε για τις γνώσεις σας στην μπίρα. Η lager είναι μια ασφαλής επιλογή, καθώς είναι σχετικά ουδέτερη κι έχει τη ζωηράδα που «ανεβάζει» ένα κοκτέιλ. Αν θέλετε κάτι απλό, τότε ξεκινήστε φτιάχνοντας ένα shandy, αναμειγνύοντας μπίρα με κάποιο αναψυκτικό, όπως χυμό μήλου, πορτοκαλάδα, λεμονάδα κ.λπ. Ξεκινήστε με αναλογία 50:50, συνδυάζοντας την μπίρα σας με λεμονάδα, ένα συνδυασμό εσπεριδοειδών και σόδα ή μια aranciata. Οι IPA με έντονο λυκίσκο συνήθως έχουν πολλές διαφορετικές νότες, κυρίως εσπεριδοειδών, βοτάνων, λουλουδιών και bitter. Εν προκειμένω δεν υπάρχει κάποιος σταθερός κανόνας εδώ, γι’ αυτό αναγνωρίστε το πιο δυνατό της χαρακτηριστικό και συνδυάστε το ανάλογα με αλκοόλ. Μια IPA με αρώματα εσπεριδοειδών θα μπορούσε να συνδυαστεί καλά με κάποιο αλκοολούχο με λεμόνι ή πορτοκάλι, ενώ αντίστοιχα με αρώματα βοτάνων θα ταίριαζε με ένα βοτανικό τζιν. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την μπίρα σιταριού, η οποία μπορεί να μην περιέχει τόσο λυκίσκο όσο η IPA, αλλά η γεύση της έρχεται από αρώματα και θα δείτε ότι συχνά μπορεί να έχει πικρή, καπνιστή, βοτανική γεύση ή άρωμα λεμονιού, που σημαίνει ότι πρέπει να φτιάξετε το κοκτέιλ σας αναλόγως. Όσον αφορά μια σκούρα stout με γεύση που θυμίζει ψημένο ή καβουρδισμένο, τότε ταιριάζει καλύτερα με γεύσεις πλούσιας σοκολάτας ή καφέ.
Τι να μην αναμείξετε μαζί
Όπως στο φαγητό, έτσι και στα κοκτέιλ υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί που καλό είναι να μην γίνονται. Πρώτον, εκτός κι αν σας αρέσει να πίνετε κάτι σαν κρύα σάλτσα κρέατος, μην αναμείξετε ποτέ stout με χυμό ντομάτας. Αποφύγετε, επίσης, τα κρεμώδη αλκοολούχα και μην αρχίσετε να συνδυάζετε αντίθετες γεύσεις, αν δεν θέλετε να σπαταλήσετε ένα μπουκάλι μπίρας. Θέλει κούνημα;
Το μυστικό σε κάθε καλό κοκτέιλ είναι η σωστή ανάμιξη των γεύσεων, ειδικά αν προσθέτετε υλικά όπως ζάχαρη, μπαχαρικά ή φρούτα. Λόγω του ότι η μπίρα έχει ανθρακικό, όμως, καταλαβαίνετε ότι αν την κουνήσετε σε ένα σέικερ, το αποτέλεσμα στη συνέχεια θα είναι καταστροφικό. Προτιμήστε να ανακατέψετε τα υλικά σας στο ποτήρι ή να βάλετε στο σέικερ τα υπόλοιπα και στη συνέχεια να προσθέσετε την μπίρα, αφού τα έχετε ήδη κουνήσει.
Για να προπονηθείτε δοκιμάστε τα παρακάτω: Espresso stout
Βάλτε 25ml κρύου εσπρέσο σε μια μικρή κανάτα και προσθέστε άλλα 25ml λικέρ καφέ. Ανακατέψτε και βάλτε στο ψυγείο, μαζί με 2 ψηλά και λεπτά ποτήρια pilsner. Αφήστε να κρυώσουν για 30 λεπτά κι έπειτα μοιράστε 250ml stout στα 2 ποτήρια. Στη συνέχεια μοιράστε αργά τον παγωμένο εσπρέσο και σερβίρετε αμέσως.
Campari IPA
Πάρτε 2 χαμηλά ποτήρια και βάλτε 2-3 παγάκια στο καθένα. Μοιράστε 50ml Campari και στα 2 ποτήρια και συμπληρώστε με 300ml IPA. Προσθέστε λίγο ανθρακούχο χυμό πορτοκαλιού και τρίψτε λίγη φλούδα πορτοκαλιού στο χείλος του ποτηριού, πριν γαρνίρετε με αυτή το ποτήρι σας.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!